Találatok a következő kifejezésre: 4 hónaposon van (612 db)

Lehet adni a 4 hónapos babának? Azokat a bébiételeket amire 4 hónapos van írva, de mégis olyan gyümölcsöt, zöldséget tartalmaz ami elvileg később adható?

Ma például láttam 4 hónaposnak,szilvát,málnát,sárgabarackot,zöldbabot,zöldborsót. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Nem viccbõl írták rá.

Nem viccbõl írták rá.
Sok minden adható a babáknak, amit elvileg csak késõbb javasolnak.Ez vonatkozik a tápszerekre, bébiételekre, és a természetes kajákra is.Ha szeretik a babák, akkor semmi baj nem lesz belõle.
Szerintem adhatsz, régen ezeket 2 hónapos kortól adták az anyukák. Csak óvatosan vezesd be az új ízeket, mert õ még pici.
Szerintem a hozzátáplálási táblázatok a saját kezûleg elkészített ételekre vonatkoznak. Az üveges kajákban a gyümölcsök és zöldségek teljesen vegyszermentesek. Remélem:)
Az uveges bebietelek ugy vannak elkeszitve hogy ne artsanak a baba gyomranak, innen is latszik hogy furcs folyamaton mennek keresztul...En csak veszhelyzetkor adom neki, hiaba markas kajak, nem bizok bennuk.
Az ésszerüség határain belül szerintem adhatod, illetve ki lehet próbálni, aztán majd meglátod.Szilvát, barackot ilyesmiket adnék, de pl.van valami kukoricás cucc, ami 4 hónapos kortól adható, az az egyik ismerõsöm babájának nagyon kikészitette a gyomrát.

Kislányom 3310gr-al született, most 4960gr, 4 hónapos. Van itt olyan anyuka, akinek szintén pici a babája? Aggódom.

szépen fejl?dik, forog, figyel, gügyög,de enni nem óhajt sokat, alig 400gr-ot hízott ebben a hónapban, naponta 6X eszik kb. 100-160gr-ot, változóan. a gyerekorvosom a sinlacot javasolta, hogy adjak neki. nem vagyok benne biztos, hogy szükséges, hiszen azt mondják az anyatejnél jobb nincs 6hós koráig. örülnék egy-két bajtársnak, mert úgy érzem , hogy minden rendben a babámmal, de lassan kezdenek elbizonytalanítani.

Legjobb válasz: piciiii? NAGY! :)) mi anyatejesek voltunk 6 hónapos koráig, 3 kg-al született és 6 hónapos korára lett 6 kg. a mi orvosunk nem aggódott, én sem és minden rendben, most már 2 éves, 12,5 kg-os nagyfiú :))

piciiii? NAGY! :) ) mi anyatejesek voltunk 6 hónapos koráig, 3 kg-al született és 6 hónapos korára lett 6 kg. a mi orvosunk nem aggódott, én sem és minden rendben, most már 2 éves, 12, 5 kg-os nagyfiú :) )
Szia! Ha bõven van tejed, a Babád szépen fejlõdik, jókedélyû, kiegyensúlyozott, szerintem vétek lenne bármi mással "hízlalni", mint anyatejjel! Nem kell annyira szigorúan venni a súlyfejlõdési elõírásokat, minden baba más! Ráadásul a Te Picidet még csak kifejezetten kicsinek sem mondanám! Örülj, hogy van bõven anyatej, a Baba egészséges, vidám, nem kell ennél több!
Lányom is ilyen súlyú volt ennyi idõsen. Szopizott, õ evett is rendesen, de nem nagyon hízott, rengeteget kakilt! Engem zavart hogy kis vékonyka! Bevezettem neki 4 hónaposan a délutáni tejpépet, ugyan úgy szopizott, csak a délután kapott 1 adag tejpépet, meg is indult a súlya, majd 5 hónaposan délelõtt gyümölcs, 6 hónaposan délben fõzelék, na utánna behozta a többieket, sõt most 21 hónapos, 90 cm, 13 kg, nagyon kis csinos csaj:)
Szia! Azt most hirtelen meg nem mondom neked hogy mennyi volt ennyi idõsen a fiam (amúgy õ kis súllyal született), de nekem sem eszik valami fényesen.Képzelheted ha 1 évesen 7400 gr.Hiába tömném nem eszik rendesen.Reggelinél is pl. eszik pár falatot velünk és kész vége neki elég volt.Szóval az ilyen kevés étkezése miatt azt sem tudom tartani hogy napi 5-ször etessem mert mindig dugok valamit a szájába hogy ne legyen üres a gyomra.Voltunk vérvételen is de minden ok.Szerintem a mi testalkatunkat örökölte mert hát nem vagyunk egy óriás emberek. Ja még annyit hogy mínusz 1 kg. a kórházi bentléte alatt úgyhogy most lenne majdnem 8.5 kg.
Szia! Az én lányom 3600g-mal született és 4 hónaposan 5080 g volt csak. Félévesen érte el a 6 kg-ot. A védõnõm nem gyõzött nyugtatni, hogy nem kell minden héten 200grammokat híznia, sõt még volt egy olyan hét is, amikor szinte semmit nem hízott. Viszont sosem volt jele annak, hogy éhezne, mindig kiegyensúlyozott volt, sok kakis pisis pelussal, és éjszakai 9-10 órás alvásokkal. Folyamatosan aggódtam én is, de csak 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, és addig csak szopizott. Most elmúlt másfél éves, viszonylag sokat eszik, és még mindig nincs 11 kg sem. Ilyen az alkata. Örülök, hogy nem kezdtem el tápszerezni, csak azért, hogy többet hízzon, és 13 hónapos koráig szépen szopizott, akkor õ maga hagyta el. Ha úgy érzed, minden rendben a babáddal, ne nyugtalankodj. Ha pedig mégis tápszeres kiegészítés kéne késõbb, attól semmivel sem leszel rosszabb anya!
Szerintem is kevés amit hízott, és ezt nem rosszindulatból, vagy azért írom, hogy aggódj! De azt mondják, hogy havi 600 gramm hízásnak lennie kell, sõt az elsõ három hónapban 1kg-t is híznak a babák (mármint 1-1-1) és utána lassul amikor megduplázzák a születésit. És tényleg az a gyakoribb, hogy féléves koruktól hamarabb dupláznak. DE! Ha jókedvû, figyelmes, és te úgy érzed, hogy nincs semmi baj vele, akkor hallgass a megérzéseidre, biztos rendben van, mert látatlanban nehéz megmondani az ilyesmit, én a "hivatalos" álláspontot írtam le, és tnyéleg nem azért, hogy dühítselek, vagy hasonló! :)
biztos van arról valamilyen statisztika, hogy milyen súly a normális a különbözõ korú babáknál. ha azt megüti, akkor ne erõltesd a tápszert szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi kedves elsõ válaszoló, megnyugodtam. :) Én nem hiszem, hogy hízlalnom kéne úgymond bármivel is a lányomat, szerintem az anyatejnél nincs jobb neki. nem azért nem hízik, mert nincs tej, egyszerûen az étvágya sem nagy:( néha nagyon elkeserít... A fiam 2 hósan 5900 gr volt, és ugyanazt kapta. Igen ez is idegesít, de az étvágya is más volt, mint a lánynak.
A kérdező hozzászólása: Kakis pelusa ritkán van, de a fiam is ilyen volt. Attól függetlenül ha tápszert adok se hiszem, hogy enne, mivel tej is van bõven, és már így is üvegbõl kapja. Szóval zavar ez a kakis pelus téma is, de azt mondják anyatejeseknél van ilyen.
Szia! Hasonló cipõben járok. A lányom nagy súllyal született, 3800 gr-mal, de még most is csak 6800 gr, 7 hónaposan. Én egy hete kezdtem el adni neki tápszert (Milupa Milumil 2). Az orvos nem mondott ilyesmit, magamtól gondoltam erre, miután az elmúlt két hónapban csak havi 100-100 gr-ot hízott. Keveselltem. És a súlyduplázás is mesze elmaradt féléves korára. Amióta adom a tápszert, máris hízott 100 gr-ot! A szopizás nálunk mitóa megszületett, úgy mûködik, hogy egyszerre 5 percen át szopizik, és ébredés után mindig kéri a cicit, meg elalvás elõtt is, szóval egy 2, 5 órás ébrenlét alatt 2x 5 percet szopizik. Nálunk már megy a hozzátáplálás szeptember óta, eleinte egy kis gyümölcslé, mostmár tejpép, fõzelék és tápszer is. Beszéld meg a védõnõddel vagy az orvosoddal, mennyire tanácsos a tápszert ilyen fiatal korban elkezdeni. nekem mindig azt mondja a védõnõm, hogy az alkata ilyen a lányomnak, azért nem hízik jobban. Csak kicsit azért bizonytalanít el, mert a másik lányom ennyi idõs korában már 2, 5 kg-mal volt nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nyilván tudom, hogy mennyit kell híznia, tudom, hogy ez alatt teljesít, ezért aggódom... Azért köszi, hogy leírtad, de ez mondjuk nem nyugtatott meg.
A féléves kori duplázás egy átlag, tehát vannak bõven felette és alatta lévõ babák. Pl. ismerõsöm tápszeres babája 3. hónapra duplázta meg a 3, 5 kg körüli születési súlyát. Szóval a másik oldalon vannak olyanok is, akik nem fogják elérni 6 hónaposan a dupla súlyt. Ha van tejcsi bõven, õ tudja, mennyi kell neki. Már írtam korábban, az én kislányom sem duplázott, a doktornõnk ijesztgetett, vaskészítményt adott neki, amivel csakis hasfájást értünk el. 1 évesen 8kg-os volt, vmivel több, mint a születési duplája. Annyira túl van misztifikálva ez a súlykérdés. Ha kiegyensúlyozott, szépen fejlõdik, nem hiszem, hogy nagy gond lenne.
Szerintem picit picike, de nem hinném, hogy ez gond lenne, szimplán vannak kisebb és nagyobb babucik. A másik oldal is él- van aki 4hósan meg 8-9kg. Így jön ki az átlag. Nálam a fiuk 3hós korukra mindketten 6kg-osak voltak, 2hósan voltak 5kg-osak. Õk olyan átlagosak voltak mindig, se nem kicsik, se nem nagyok. Ha az értelme jól fejlõdik, akkor nincs miért aggódni, õ ilyen picike akar lenni és kész! :-)

4 hónapos babátoknak van foga? Az én fiamnak már kint az első 2foga.

Legjobb válasz: Nem semmi! (: Az én fiamnak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga és most 11 hónaposan is csak 6 foga van. A barátnõm kisfiának is 4 hónaposan jöttek ki az elsõ fogai és 9 hónapos korára 8 volt neki (:

Nem semmi! (: Az én fiamnak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga és most 11 hónaposan is csak 6 foga van. A barátnõm kisfiának is 4 hónaposan jöttek ki az elsõ fogai és 9 hónapos korára 8 volt neki (:
Nagyon gyorsak a babáitok!:) Az én kisfiam 11 hónapos, 2 hete bújt ki az elsõ két foga! De már tudom, miért jó, ha kicsit késõbb jön: akkorákat esik-bukik mostanában, hogy folyton azt nézem, nem tört-e ki a foga. Szóval jobb, ha már stabilan áll, mielõtt kibújnak a fogacskák...:D
Nekünk egy hete bújt ki az elsõ, 4és fél hónapos, most jön a második.
Szia! Alányom 3 hós volt mikor kijött az alsókettõ!15 hós korára 16 foga volt! Miost volt két éves, de még mindig 16 foga van! :) Még szopik! Amúgy én is úgy hallottam minél késõbb jönnek ki a fogak annál erõsebbek!Mad meglátjuk!
mert késõbb romlik a doki szerint. fiatal doki. hm , meglátjuk.
Nem semmi. Én nem tudom eldönteni, hogy szeretném-e ha már kint lenne a foga. Mostanában nagyon dühösen rágja az öklét, úgyhogy lassan aktuális lesz, de ha meg kint lesz, aggódhatok a szoptatás miatt. 5 hónapos
A kérdező hozzászólása: nem szoptatom...sajnos..
4 hónaposan kislányomnak is kint volt az alsó 2 foga...innentõl már elég fájdalmas volt a szoptatás mert elkezdte rágni :S 1 éves és 2 hónaposan jött ki neki a 16. foga utána hosszú pihi jött mire megindult neki a maradék..a legtöbb foga egyszerre 1 hónap alatt 4 volt...szerencsére nem igazán viselte meg õt.
A kérdező hozzászólása: Miért jobb?
Közel 10hósomnak egy sincs. Gyerekorvos szerint minél késõbb jön ki, annál jobb. Háááát, nem tudom....
Mindkét gyerekemnek 6 hónaposan jött ki. De szerettem volna ha késõbb. Nekem fog nélkül sokkal Babásabb egy baba :) :)


4 hónapos babám mostanában a kettő helyett 3-szor, van hogy 4-szer ébred éjszaka sírva, nyöszörögve. Olyankor csak a szopitól nyugszik meg. Talán nem lenne már elég neki a tejcsim, annak ellenére, hogy úgy érzem van?

Legjobb válasz: Az enyém 8 hónapos 4 hónapos kora óta csinálja, nem tudom miért, ciczik éjjel 2-3x. Tejem elég neki, lefejt tejet pluszba, ha adtam, vagy nem kellett neki, vagy ugyanúgy felébredt. Nemrég próbáltam fürdés elõtt pépet adni neki, akor is ugyanúgy felkelt. Paszz.

Az enyém 8 hónapos 4 hónapos kora óta csinálja, nem tudom miért, ciczik éjjel 2-3x. Tejem elég neki, lefejt tejet pluszba, ha adtam, vagy nem kellett neki, vagy ugyanúgy felébredt. Nemrég próbáltam fürdés elõtt pépet adni neki, akor is ugyanúgy felkelt. Paszz.
Szia! Az Én 4 hónapos babám is ugyanezt csinálja! Eddig 1* kelt szopizni és kész. Most már 3* kel és csak a cici nyugtatja meg. Nyöszörög, nyûglõdik, forgatja a fejét. Arra gondoltam, hogy a foga miatt lehet, mert eléggé be van duzzadva az ínye. Lehet kéne adni neki este valamit fogzásra, hátha nyugodtabban aludna. Lehet a Te babádnál is ez van.
elsõ Chamomilla, Viburcol, Dentinox- ezek közül egyik sem használt
Második vagyok. Igen, tudom valakinél semmi nem használ fogzásra, de azért mindenkinek meg kell próbálnia, mert nem egyformák a babák. Van akinek a borostyán lánc válik be, van akinek a homeos bogyó, van akinek az ecsetelõ. Mindent meg kell próbálni, hogy nyugodtabban aludhasson a kisbabánk:-)
Nem lebeszélésnek írtam.
Remélem nekem használni fog valamelyik;-) (második voltam)

Aki tápszerezi 4 honapos babáját, annak mennyit eszik meg? A tápon az van, hogy3-4 honapos baba 1napi adagja 1000ml. Az én fiam, néha tul haladja az nembaj? és még éjszaka is kér? Nembaj, hogy ennyit eszik?

1 hét mulva lesz 4 honapos,6700gramm,61 cm.kb.1 honapja lett tápszeres,eddig nem evett ilyen sokat belöle,mert eleinte csak potlásnak adtam,aztán rákapott,és a tejem is elapadt.

Legjobb válasz: Nem baj ha egy kicsit többet eszik. 4 hónaposan az én kisfiam is többet evett, mint amit megírtak. 1 hét múlva szépen lecsökkent a mennyiség- nem igényelt annyit. Az orvos szerint növekedési ugrás lehetett :)

Nem baj ha egy kicsit többet eszik. 4 hónaposan az én kisfiam is többet evett, mint amit megírtak. 1 hét múlva szépen lecsökkent a mennyiség- nem igényelt annyit. Az orvos szerint növekedési ugrás lehetett :)
Szia! Nem mindegyik baba eszik egyformán, mi sem eszünk mindig ugyanannyit. Ha éhes kér is, adj is neki, én sosem törõdök azzal mennyi van azon a hülye dobozon. Ha emelni kell az adagját úgyis látod, ha nem kell neki annyi úgysem eszi meg.

4 hónapos korára megduplázta születési súlyát a babám. Ez rendben van? Nem eszik túl sokat?

3 kilóval született.

Legjobb válasz: Az enyém is 6 kg volt 4 hónaposan, viszont õ csak 8 hónaposan duplázott, mivel 4 kg-val született. Szerintem teljesen jó.

Az enyém is 6 kg volt 4 hónaposan, viszont õ csak 8 hónaposan duplázott, mivel 4 kg-val született. Szerintem teljesen jó.
Az enyém 3, 6 kilóval született, most 7 kiló, jövõ héten lesz 4 hónapos, addigra sztem mi is duplázunk, mert hetente kb 20 dekát hízik. A védõnõ és a doki szerint rendben van, anyatejtõl nem lehet elhízni. (Az anyatejtõl kevés nagy zsírsejt lesz, a tápszertõl pedig sok kicsi)
A kérdező hozzászólása: enyém is anyatejes :)
Szia! Mi 10 hetesek vagyunk, most 6 kg. 3100-al született.
Szia! Teljesse normális. A kisebb súlyú babák hamarabb dupláznak. Babám 10 hetesen duplázta meg születési súlyát, 6 hónaposan megtriplázta. Nála is teljessen normális, nem duci (csak anyatejes) viszont nagyon hosszú baba 6, 5 hósan 73cm és 9kg (ami teljessen arányos). Születésekor 48cm és 2, 88kg volt. Gyorsan nõl, apjára ütött.
Elmletileg 6 hós korára "kell" megdupláznia a súlyát. De minden baba más, és ha picit többet hízott majd lemozogja ha elindul mászni-kúszni.

17 hónapos a kisfiam és még csak 4 foga van, Másnak volt ilyen a babája?

Legjobb válasz: Jaj, de jó, hogy olvastam, azt hittem, csak mi vagyunk elmaradva. Lányomnak 9,5 hónaposan jött ki az elsõ kettõ. Most 20 hónapos, felül 6, alul 4 van. A kortársainak már 'tele' van a szája... Ráadásul alul csak a 2 középsõ látszik, mert még a leghátsó 2 van kint. Ismerõsöm lányának 8 jött ki egyszerre!

Jaj, de jó, hogy olvastam, azt hittem, csak mi vagyunk elmaradva. Lányomnak 9, 5 hónaposan jött ki az elsõ kettõ. Most 20 hónapos, felül 6, alul 4 van. A kortársainak már 'tele' van a szája... Ráadásul alul csak a 2 középsõ látszik, mert még a leghátsó 2 van kint. Ismerõsöm lányának 8 jött ki egyszerre!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Remélem nem fogjuk megszenvedni a fogzást.
10 hós és most bújt ki a 4.
A kérdező hozzászólása: Akkor ti elõrébb vagytok. Nálunk 9 hónaposan jött az elsõ.
Majd lehet, hogy most fog neki jönni sorra. Szép idõk elé nézel. :) Sok erõt neked. Ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre úgy látszik semmi nem akar jönni.
Szia! Az én kisfiam 14 hós. 5.5 hós volt amikor egyszerre kibújt a két alsó foga. Aztán szépen sorban bújtak, egyesével. Nem volt még 1 éves és 7 foga volt (alul4, fölül 3), és ez most is így van. Több mint három hónapja nem bújt ki egy sem, engem is idegesít. A barátnõm lányának 13 hósan bújt ki az elsõ foga, azóta utolérte a társait. Volt amikor 4 bújt egyszerre.

4 hónapos babát lehet kagylóüléses babakocsiba ültetni ha teljesen meg van döntve az ülés?

Legjobb válasz: Amíg nem tud önerõbõl felülni-ez nem azt jelenti, hogy te felülteted és úgy marad-, addig csak vízszintesben szabad lennie hosszútávon. 1-2 óra babaülés az autókázáskor még oké, vagy ha kézben ülteti az ember rövidebb ideig, esetleg hintaszékben ülhet még kicsit. Sok gyártó azt mondja, nem károsak a babaülések---azért én nem ültettem bele, csak a kocsiban. Hintaszékben volt, hogy ült, de max 1 órát és én is olyan 4 hónapos korától ültettem bele. 8 hónaposan ült fel elõször. 6 hónaposan váltottunk át sportkocsira, de nem ült benne órákig.

Amíg nem tud önerõbõl felülni-ez nem azt jelenti, hogy te felülteted és úgy marad-, addig csak vízszintesben szabad lennie hosszútávon. 1-2 óra babaülés az autókázáskor még oké, vagy ha kézben ülteti az ember rövidebb ideig, esetleg hintaszékben ülhet még kicsit. Sok gyártó azt mondja, nem károsak a babaülések---azért én nem ültettem bele, csak a kocsiban. Hintaszékben volt, hogy ült, de max 1 órát és én is olyan 4 hónapos korától ültettem bele. 8 hónaposan ült fel elõször. 6 hónaposan váltottunk át sportkocsira, de nem ült benne órákig.
Ezzel en is gondban voltam, mert marnem nagyon akart vizszinteaen fekudni. Sot, hisztis, nyugos volt miatta. Picit felemeltem a kocsit es maris jobb lett. Ez nem azt jelenti, hogy felultettem! A lenyeg, hogy ne sokaig legyen igy. Egy rovid seta, utazas sztem belefer. Ahogy telt az ido, valamivel hosszabbodott a kisse felemelt babakocsizas. Most fel eves, mar nagyon ulne, huzogatja fel magat, igy ratertunk a sport ulos fazonra, de ebben is dontom, amikor engedi :) ám az erdeklodese, nezelodese miatt alig hagyja. Viszont ahogy elalszik benne, egybol vizszintesig dontom. (termeszetesen en is olvastam, hogy amig nem ul, kizarolag vizszintes, de en meg olyan anyukaval nem talalkoztam, aki ezt "be is tartotta". Ha valaki igen, le a kalappal. Foleg a baba elott!
Nem lehet addig betartani a csak vizszintest amig fel nem ul mert mar baromi kivancsi az a gyerek 3-4 honaposan! Az enyem onnantol, h kicsit messzebbre latott mar, itthon sem viselte el ha valaki ugy akarta fogni. A lenyeg, h ne a gerincet terhelje a sulya, es ezt nem csak ugy lehet betartani, h vizszintesen van. Pl a hordozokendoben v csatos hirdozoban is ugy van alatamasztva, h ne a gerincet terhelje. Az en lanyom kinotte a mozest hosszra, de a sportreszbe meg nem nott bele, igy muszaj vagyok a hordozoban vinni, meg szerencse, h az is rateheto a babakocsira (persze nem orakat).

Rajtam kívül más is van azona véleményen, hogy anyatejes babánál nem feltétlenül kell 6 hónapsan kezdeni a kóstoltatást, hanem 4 hónaposan sem túl korai?

Az első gyerekemnél hallgattam az "új" javaslatokra,és olyan rosszevő lett a gyerekem, hogy 8 hónaposan még nem tudtam egy remndes étkezést kiváltani nála, most 3 éves és még mindig kínszenvedés minden étkezés

Legjobb válasz: Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.

Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a kettõ összefügg, nem tudhatod, hogy nem lett volna-e ugyanilyen rossz evõ a gyerek. Az unokatestvéremmel nagyjából egyszerre szültünk, õ 3 hónaposan lelkesen hozzátáplált, és megvártam a 6 hónapot, és 1 éves koruktól kezdve ég és föld a különbség - az õ fia rémesen rossz evõ, nem is szeret enni, csak kínlódnak, az enyém meg mindent megeszik, szeret is enni.
Szerintem sem függ össze. Nem hiába mondják, hogy ahány gyerek, annyiféle. Az elsõ gyerekemmel 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert állandó szorulása volt, és a doki rostos dolgokat javasolt. Nagyon jó evõ lett. Nagyobbik lányommal kínszenvedés volt a hozzátáplálás, 1 évesen a táplálékának 80%-a anyatej volt. Magától kezdett el enni, és onnantól jó evõ volt. Kisebbik lányom nem szeretett különösebben szopizni, muszáj volt hozzátáplálni, csakhogy enni sem szeretett. 2, 5 éves, és a markomban elférne a napi szilárd kajája. 3 különbözõ gyerek csak nálam. Én nem mernék általánosítani.
Szerintem nem attól lesz egy gyerek jó vagy rossz evõ, hogy hány hósan kezded a hozzátáplálást. a fiam 10 hós koráig semmit nem fogadott el, csak a cici volt a menõ... utána is csak ímmel-ámmal.. Most egy éves, és nem gyõzök neki kaját csinálni. :)
Szerintem a kettõ nem függ össze! A bélrendszer fejletlensége miatt szokták a 6 hónapot kivárni, hogy a baba szervezetét ne terheljük feleslegesen.
Kislányomnál kivártuk a 6 hónapot, kb úgy haladtunk, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva :) Jó étvágyú, jó evõ, szép fejlett 2, 5 éves kislány lett. Kisfiam is anyatejes volt, szépen fejlõdött, de már nem bírtam a szopikat, szinte 1, 5 - 2 óránként szopizott még 4 hónaposan is, éjjel is, már belefáradtam, így elkezdük korábban a kóstoltatást. Megérte. Akár 3-4 órákat is kibírt és a legjobb, hogy sokkal nyugodtabban tudott aludni. Úgyhogy mi ezért kezdtük a kisfiamnál korábban. (most 7 hónapos, délelõtt kap gyümölcsöt, délután fõzeléket, plusz napi 3 szopi, és ejjel is 1-2 alkalommal) És bár én is anyatej párti vagyok, de nem mindenáron!!!!! És nem hiszem, hogy ezzel hosszútávon ártottam volna neki.
Te véletlenül nem az én kisfiamról írsz? Ugyanígy vagyunk mi is vele. 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, 7 hónapos korában fogadta csak elõször a kanalat, 8, 5 hónaposan volt kiváltva az elsõ szoptatás. Bár én is tudom , hogy semmi összefüggés nincs, de akkor megfogadtam, hogy a következõ babánál 4 hónaposan elkezdem, mert ha vala is így haladok akkor befonom a szemöldököm is. Kislányomnál el is kezdtem 4 hónapos kora után nem sokkal, és láss csodát, imádta. 3 hét múlva ki volt váltva 1 szopi, és a többivel is nagyon jól haladtunk. Most 1 éves, imád enni, azt eszik amit kap, annyit amennyit kap. Semmi gond nincs vele. A 3, 5 éves fiammal kínszenvedés minden egyes étkezés. A pici már most többet eszik mint a nagy, és az is betermeli fele annyi idõ alatt.
Én pártolom nagyon, hogy ha anyatejes is a gyerek, kezdjék 4-5 hónaposan a hozzátáplálást, pont az általad leírtak miatt.Rengeteg ismerõsömnek volt 6 hóig csak anyatejes a gyereke, és nagyon rossz evõk, inkább csak a cici érdekli õket.Persze van kivétel, de olyat ritkábban látok.
12-es válaszoló: a kamillateán kívül próbáltál másfélét is adni neki? Egyes babáknál a görögszénamag is hajt, illetve a kömény. Mások pedig a Gripe watert szokták írni, hogy beválik. Gyógyszert adtál neki a kúpon kívül? Pl. Infacol. Illetve a meleg (meggymag) párna is segíthet. És a hordozás, mint egyfajta "torna". Csak azért kérdem, mert ezeket feljebb nem írtad, de ezeket is ki lehet próbálni.
Kedves xStefix! Próbáltam tornáztatni, pocakot masszírozni, pár korty kamillateát itatni, lázmérõztünk és én elhagytam a saját étrendembõl azokat az ételeket amelyek foghatják a pocakját(puffasztó ételeket egyáltalán nem is ettem szoptatás alatt).Gyermekorvosunkkal baráti a kapcsolatunk, õ is többször átmasszírozta a hasát, de ez sem hozta meg a várt hatást.Tudnál valami jó tippet adni ezeken kívül, hátha a következõ gyerkõcömnél is így járunk:)
Nyugodtan el lehet kezdeni 4 hósan. Semmi baja nem lesz.
12-es válaszoló, megkérdezhetem, hogy mi mindent próbáltál ki, mielõtt kúpot adtál a babádnak ill. hozzátápláltad? Szakmailag érdekelne, megköszönném, ha mindent leírnál, ami eszedbe jut. :)
Osztom a véleményed.Nálunk 4 hónaposan el KELLETT kezdeni a gyümölcs bevezetését.2 hónapos korától kezdve nem tudott kakilni és bár ez elvileg anyatejes babánál normális dolog-a lányom sokat kínlódott, tekergett, fájt a hasa.Akkor könnyebbült meg ha kapott glicerines kúpot és kakilt egyet.Választhattam, hogy 6 hónapos koráig kúpot adok neki vagy elkezdem hozzátáplálni-nem kérdés, hogy melyiket tartottam egészségesebbnek. A szopi 1 éves koráig megmaradt és szívesen evett mellette minden mást.
Szerintem igazad van, nekem is ez a véleményem...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, csak azért merült fel bennem, mert anyukám szerint és is 4 hónapos korom után már elg sokmindent kaptam az anyatej mellett, és mindigis jóevõ voltam, kevés dolog van, mait nem ennék meg, viszont semmi bajom, a gyomrom teljesen egészséges
12-es vagyok! Köménymag teát is próbáltuk, gyógyszerek közül Infacol és Espumisan volt amivel kísérleteztünk.Meggymagpárna helyett csak a sima melegített törölközõt tettünk a pocakra, majd langyos olajos masszázst csináltunk. A többi tippedet köszönöm!

4 hónapos gyerekkel iskolába járni? Van valakinek tapasztalata?

Most els?éves vagyok az egyetemen (levelez?), a kisfiam 6 hetes. Eddig úgy gondoltam, szeptemberben simán vissza tudok menni a suliba, szombatonként van óra, a férjem szívesen vigyáz rá. De most, hogy látom, milyen a babázás gyakorlatban, kicsit visszarettentem. A babám anyatejes, de fejni nem tudok, annyi tejem nincs. Van valaki, aki járt ilyen id? gyerekkel suliba? Sikerült vagy nem? Lassan el kéne döntenem, halasszak-e.

Legjobb válasz: Nekem most 15 hónapos a lányom. Mikor 3 hónapos volt akkor államvizsgáztam. Akkor még sokkal könnyebb volt tanulni mellette. Én is gondolkodtam, hogy elhalasztom de Hála Istennek nem tettem, mert most esélytelen lenne a dolog. Mikor 6 hónapos volt elkezdtem angol tanfolyamra járni. Max napi 1 óra amit egy nagyobb babától tanulni lehet. Szerintem kezd el most, a sulit és egy idõ után a napirendetek részévé válik a tanulás. Egy nagyobb baba életébe már nehezebb az ilyen dolgokat beilleszteni. Sok csoporttársamnak volt 2-3-4 hónap körüli babája. Én is levelezõs voltam. Az etetés? Hát valamit valamiért....

Nekem most 15 hónapos a lányom. Mikor 3 hónapos volt akkor államvizsgáztam. Akkor még sokkal könnyebb volt tanulni mellette. Én is gondolkodtam, hogy elhalasztom de Hála Istennek nem tettem, mert most esélytelen lenne a dolog. Mikor 6 hónapos volt elkezdtem angol tanfolyamra járni. Max napi 1 óra amit egy nagyobb babától tanulni lehet. Szerintem kezd el most, a sulit és egy idõ után a napirendetek részévé válik a tanulás. Egy nagyobb baba életébe már nehezebb az ilyen dolgokat beilleszteni. Sok csoporttársamnak volt 2-3-4 hónap körüli babája. Én is levelezõs voltam. Az etetés? Hát valamit valamiért....
saját tapasztalatom nincsen, de a fõsulin volt egy csoporttársam (szintén szombatonként volt oktatás) és neki is az egészen pici babáját behozta a sulihoz a férje, a szomszédos bevásárlóközpont pelenkázójában, vagy a kocsiban (pontosan nem tudom) szoptatta a babáját. meg tudták oldani. szerintem ez csak rajtad múlik, hogy bevállalod-e! sok sikert!
Szia, ha ezt a vizsgaidõszakot meg tudod/tudtad csinálni, akkor nem is kell tovább gondolkodnod, a téli is simán menni fog! Addigra már akkora lesz a kisfiad, hogy biztosan kialakul egy napirend, ami mellett tudsz idõt szánni a tanulásra. Ha meg egy-két konzultáció kimarad, hát a csoporttársak majd segítenek a jegyzeteikkel, hogy a vizsgákra tudj készülni. Kicsit offolok is: én mindig úgy terveztem, hogy ha itthon leszek gyesen, akkor még tanulni fogok. Az én kislányom szeptemberben lesz egy éves, én akkor kezdem az egyetemen a másoddiploma megszerzéséért folyó küzdelmet. Szóval én csak biztatni tudlak, próbáld folytatni. Minden jót Nektek és sok sikert!
Szia! Januárban született a kisfiam, nekem is ez jelentette a legnagyobb gondot, semmit sem hajlandó cumisüvegbõl elfogadni, hiába fejtem (nekem 60 ml 1, 5 órámba telt)csak a cici létezik számára. Én vittem magammal, a férjem vigyázott rá a kocsiban míg én vizsgáztam. Ne halassz, késõbb még annyi idõd sem lesz a tanulásra mint most.
SZIA! 4 HÓNAPOS A KISFIAM, TEGNAP VOLT AZ ELSÕ VIZSGÁM. A babám tápszeres, így a nagyik nyugodtan tudnak rá vigyázni, míg én vizsgázok. Halasztani akartam, de nem engedték, így most júniusban az egész évi vizsgákat le kell tegyem (épp a téli szesszióban szültem). Tanulni lehet, a picim sokat alszik, nyugodt baba. A jegyzeteket akár sétához is magaddal viheted, ha a kicsi elaludt, leülsz a parkban és tanulsz. Hétfõre 200 oldalt kell megtanuljak. Az elsõ vizsgát maximális pontszámmal vettem.
ja, másodéves vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap este megbeszéltem a férjemmel, nem halasztok! :) Majd kijönnek velem kocsival, megoldjuk. És gratulálok mindenkinek, aki meg tudja csinálni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!