Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos vagyok. Hogyan (135 db)

4 hónapos babának hogyan lehet, vagy mikor vágni a hajából?

Lányomnak már születésekor is nagy haja volt, mostanra azonban (4 hónapos), mivel egyáltalán nem hullott el, csak n?tt, hosszú lett, belelóg a nyakába, rálóg a fülére és nem igazán tudom már rendbe szedni.

Legjobb válasz: Nekem a kisfiam ilyen nagy hajú. Én csak kétszer vágtam le neki elöl, a többit nem bántottam még, majd jövõre. Õ 8 hónapos. Viszont ismerõsöm minden zokszó nélkül levágta a fél éves lánya haját hajnyíróval. Kb. 3-4 mm-esre. Engem nem zavar végül is, épp ellenkezõleg, én nagyon büszke vagyok a hajára, mert mindenki megcsodálja, nagyon szép, sötét és sûrû a haja:)

Nekem a kisfiam ilyen nagy hajú. Én csak kétszer vágtam le neki elöl, a többit nem bántottam még, majd jövõre. Õ 8 hónapos. Viszont ismerõsöm minden zokszó nélkül levágta a fél éves lánya haját hajnyíróval. Kb. 3-4 mm-esre. Engem nem zavar végül is, épp ellenkezõleg, én nagyon büszke vagyok a hajára, mert mindenki megcsodálja, nagyon szép, sötét és sûrû a haja:)
Mi 7 hónapos kora óta géppel vágjuk a kisfiam haját. Iszonyú vékony szálú volt neki, és telis-tele forgókkal a feje. Most már 3 éves, és mindíg 3-4 cm-es a haja.

Erezheti már jovoheten lesz 4 honapos babam hogy mozgolodik a fogacskája? Elég nyugoske, folyamatosan ragja a kezet vagy a mienket akarja, nagyon nyálzik es mar masodik hete nádhás is. (errol azt olvastam h elofordulhat akkor)

Legjobb válasz: *nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.

*nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.
Igen még ezen kívül millió egy dolog ami elõfordulhat ha jön a fog elõször is , dudoros neki az ínye fehér, hasmenés elõfordulhat, a lányomnak amikor kijött az elsõ foga akkor egész nap alig evett, és amikor törte át a fog az ínyet akkor hatalmas ordítás, hányás hasmenés, és minden ami rosz, napokkal elötte éjszaka felkelt egyszer kétszer 3 hetes kora óta az éjszakát végigalusza, ha nem jön neki a foga akkor okés is de ha jön neki akkor felkel, nyûgös lehet nemt ud elaludniegyedül, a lányom minden este úgy alszik el hogy beleteszem a kiságyába és ki kell jönni a szobából be kell sötétíteni és alszik is, na amikor jött neki a foga akkor ez nem így volt,
Lehet attól, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan ki is nõ a foga. A lányom 3 hónaposan kezdett mindent rágni ( õ a kisujjamat szereti rágni, mert a rágókával nem fér hozzá a szemfogaihoz, és neki azok dudorodnak), de még semmi, csak a dudor egyre nagyobb. 5 és fél hónapos.
Szia elsõ válaszoló vagyok, csak anyit még hogy 4 hósan kezdte a fogzás tüneteit a lányom de csak 9és fél hósan jött ki neki az elsõ alsó foga most már a 3. fognál járunk 10 hós
Szia, 3, 5 hónapos a fiam, nekünk is elég megterhelõ volt az elmúlt hét.. A nyálzás, ökölrágás már 1 hónapja megy, de egy hete több éjjel is volt, hogy felébredt (már nagyon régóta átalussza az éjszakát amúgy), álmában is kiabál, sír néha :(. 3-4 nap is volt, hogy 5x, 6x kakilt egy nap alatt. Addig jutottunk el, hogy alul 2 dudor van az ínyén és fehér, átlátszik a fog és érezni is lehet, remélem lassan vagy kinõ vagy tart egy szünetet ez a fogzás, mert egész nap nyûgös, alig lehet elterelni a figyelmét :( Sajnos nálunk a rágókák nem jönnek be, csak az ujjait és az öklét eszi, ügyetlen is még ahhoz, hogy jól berakja a rágókákat a szájába vagy nem is töri magát, ezért inkább csak fogja, de közben ugyanúgy az öklét eszi... Ha még egy ilyen nap és éjszaka lesz, veszek valami ínyre kenhetõt a patikában... Nekem nem annyira az ujjaimat eszi amúgy, hanem amikor ölben van a kulcscsontomat rágcsálja vagy próbálja rágcsálni (eléggé kiáll). :D Úgyhogy simán lehet, hogy a te babádnak is mozgolódnak a fogai.
Igen! Ismerõsöm kisfiának 6 hónaposan már 6 foga volt. :)
Az én kisfiam 4, 5 hónapos, már kb 1, 5-2 hónapja kezdte rágni a kezét, de mostanában egyre jobban rágja és bármit, ami a kezébe akad.Néha látszik rajta, hogy jobban kínozza, olyankor nyûgösebb, a rágókát õ sem tudja még úgy használni, inkább az öklét szereti rágni.Az éjszakákat már 6 hetes kora óta végigalussza, de 1-2 hete vannak napok, amikor felébred éjjel többször is, cumit teszek a szájába és vissza is alszik, de nem olyan nyugodtan alszik, mint elõtte.2 hete õ is náthás.Én nappal, ha úgy látom, hogy jobban megviseli, akkor Dologélt masszírozok az ínyébe, az megnyugtatja, ezt lehet többször is, mert természetes gyógynövényekbõl készült, éjszakára meg Dentinoxszal kenem be, mert az elzsibbasztja neki és így jobban alszik, azóta általában nem ébred fel éjjel, mióta ezzel kenem neki.

Hogyan vegyem rá 4 hónapos babámat hogy többet egyen? Tudom hogy a meleg meg minden, de teljesen kész vagyok tőle hogy 3 óránkét jó ha 60-at eszik.

Nem is lennék ennyire ideges de alapból kicsi a súlya,még csak most lett 5 kg.Nagyon félek hogy fogyni fog!Éjjel eszik rendesen most 2 napja felveszem hajnalba és megetetem mert legalább akkor eszik.Inni issza a vizet de hát az csak nem elég.Kikészülök....

Legjobb válasz: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.

A kérdező hozzászólása: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.
szia, ha aggódsz, akkor vidd orvoshoz. de sztem normális, hogy nem akar enni. arra fgyelj hogy eleget igyon, . az én másfél évesem tudod mit evett tegnap? reggel egy dl tápszer, pár falat felvágott kenéyr nélkül elalvás elõtt cici, ez nem jelentõs mennyiségû anyatej délben: két kanál borsóleves, utána 2 falat barack este: 10 kanál paradicsomos tészta, egy negyed palacsinta +fél dl tápszer amellett nagyon sok víz. szerinted?....
12:08-as vagyok ismét. Szóval a gond az, ha összemosod kié a probléma. A probléma most a te fejedben van, ezért ott kell valaminek változnia, nem a babád étkezésében. Elhiszem, hogy félsz, de tudd, hogy a kórház a múlt. Ne hagyd, hogy az agyad kicselezzen. A félelmed azért van, mert az agyad a múltat a jelennel azonosítja be. De tudd, hogy ez nem igaz, ez most a jelened, élvezd. Nagyon jó babázást neked!
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek írnám, nem bántottál meg és igen félek.Több hétig kórházban volt miután megszületett és rettegek hogy valami miatt akár nem evés vagy akármi miatt ismét oda kerül.Tudom hogy túl aggódom de egyszerûen nem tudom elfelejteni azt a pár hetet.Hetekig gyomor szondán volt nehezen tanult meg enni, és azóta is kínlódunk, szerintem meg lehet érteni.Még ha tudom is hogy nem kellene, de nem megy sajnos.
Ja bocs, most látom, hogy valaki kérdezte, mialatt én írtam...a tápszeres babákat nem szabad túl gyakran etetni, mert nehezebben emésztõdik a tápszer, mint az anyatej, kell egy kis idõ a gyomrának. Szerinetm annyit adj neki, amennyit megeszik, ha éjjel/hajnalban eszik rendesen, akkor nem baj, ha ebben a melegben nem eszik sokat. A súlya miatt ne aggódj, ha fogyna, akkor a doki úgyis megmondja, mi a teendõ.
Ne haragudj, ha megbántalak, de miért nem bízol benne? A környezet nyomása vagy más az oka? Miért nem lehet elhinni, hogy õ tudja mennyire van szüksége? Nekem a gyermeknevelésben - már a szülésben is -a legfontosabba bizalom. Hiszem, hogy a természet - ez által a babám is - tudja a dolgát. Ha jókedvû, kiegyensúlyozott, akkor szerintem inkább a saját rossz érzéseddel foglalkozz, mint az õ táplálásával. Gondold át alaposan, hogy mitõl is félsz, és ismerõs-e valahonnan ez a rossz érzés? Esetleg hallottál régen valamit? A doki ijesztget? Tudd, hogy vele minden rendben. Teszi a dolgát. Te is tedd a tiéd, és tudd, hogy ez így rendben is van. (Bocs, egy kicsit lelkizõs lett a válasz, de ez van.)
Nyugodj meg, nem kell rávenni a kicsit, hogy többet egyen, nem is lehet. Õ érzi, hogy a kis gyomra mennyit képes befogadni, ha megtömöd, csak kihányja... anyatejes, vagy tápszeres a kisbabád?
A kérdező hozzászólása: Igen az.
Tápszeres?
Szia! Az en kisfiam 3 honapos es mar megkezdtem almalevel a hozzataplalast. Ma mar 6 kiskanallal kapott belole. A Te Piciked mar 4 honapos, probald ki! Ha pedig nagyon aggodsz erte, amit megertek, menj el vedonohoz, akkar tobbhoz is, es kerdd ki a tanacsat/tanacsukat! Sok sikert! Probalj megnyugdni!
ha óvszer csomagolását találták meg akkor mér pont a terhességtõl fél? :D
csak az óvszeres papírt hagytátok elõl, vagy az óvszert is?:D
Hát, mondd meg neki, hogy mindig védekeztek és vigyáztok, hogy ne legyen gond.
A kérdező hozzászólása: pl kiszakad a gumi vagy nem tudom. amúgy jó kérdés :D
A kérdező hozzászólása: csak óvszeres papírt
Anyukád sosem szeretkezett? Ha védekeztek és normálisan csináljátok akkor nem leszel terhes.
mond neki h akk menjetek el orvoshoz meg ha nagyon akar akk vegyen tesztet...meg sztem is mondagasd neki h mindig védkeztek meg h nem szakadt ki...
Sztem ha nagyon aggódik és más baja nincs akkor menjetek el nõgyógyászhoz és írassatok fogamzásgátlót ha akartok...Ha nem akkor egyszerüen mondd meg hogy figyeltek a dolgokra. mcfly

Hogyan taníthatom meg a 4 hónapos kiskutyámnak, hogy amikor le teszem elé a kaját, vagy szedem neki ki, akkor várja meg, míg leteszem?

Legjobb válasz: 1, Ne az orra elõtt mérd ki az ennivalót 2, Ha mielõtt leteszed a kaját, állj meg egy helyben és maradj mozdulatlan mint egy szobor. Addig ne rakd le neki az ennivalót, míg le nem ül a fenekére és meg nem nyugszik.

1, Ne az orra elõtt mérd ki az ennivalót 2, Ha mielõtt leteszed a kaját, állj meg egy helyben és maradj mozdulatlan mint egy szobor. Addig ne rakd le neki az ennivalót, míg le nem ül a fenekére és meg nem nyugszik.
Mindig mondd neki hogy várj, és megtanulja egyhamar
ül! hagyd! egyél! parancsokkal...ül, mielõtt leteszed a kaját, hagyd! ha indul felé, egyél! ha ül nyugisan és várja a kaját
NEVELD MEG!! Megtanitod neki, miaz, hogy ül és marad. Leülteted és ha odemegy mégis a kajához fogod magad és elviszed a kaját elõle. Aztán újból próbálkozhatunk.Majdcsak ráfog jönni. És fokozatosan növeld az idõt. Szóval az elején csak kevés ideig üljön az eledel elõtt és aztán növeld az idõd.Majd rájön, hogy muszály ülni. Bár ha tudja hol a helye a rangba akkor nem lenne gond. Mennyi idõs a kutya?
Most láttom 4 hónapos.elnézést.
jaj ez nagyon könnyû!!:) ) a póráz 2 végénbõl tanultam, és 2 perc alatt ment. szóval ültesd le. aztán amint leült, indítsd el a tálat a föld felé. ha feláll, add ki a hangot á-á! és emeled ismét fel a tálat. majd újra ültesd le. mondta a nõ, h a kutya csalódásból tanul a legtöbbet. piszok hamar megtanulja, h csak parancsra ehet:) aztán ha megvárja, mondd neki h ehetsz, és dicsérd meg. én elõször mondtam neki h ehet, de nem moccant, és megsimogattam mindig a szónál. most már tudja mit is jelent az ehet szó:) ez segített abban is h lent ne egyen meg semmit. sok sikert.
Én már kicsi kora óta így etetem a vizslám. Addig nincs kaja még nem ül le láb mellé és nem mondom hogy Tied! Ha feláll akkor vissza ültetem, már nincs szükség hogy felvegyem a tálat mert tudja mi a dolga. Volt hogy régen mondtam hogy a Tied! és aztán végig simítottam, és egyszer elfelejtettem és nem tudtam mért nem eszik... Aztán beugrott :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

4 hónapos babámat hogy tornáztassam, vagy mivel fejleszthetem a képességeit?

Egészséges baba, sokat éneklek neki, "bicikliztetem"....

Legjobb válasz: http://www.bebilap.hu/elso_ev/4honap.htm

kérd meg a védõnõt, hogy mutasson mozdulatokat, vagy egy gyógytornászhoz vidd el 1x. itt leírva nem egyszerû.
A kérdező hozzászólása: ezen a honlapon tényleg jó ötleteket adnak! köszi!!!!
"Anya taníts engem"címû könyvben is jók vannak! Nekem pdf formátumban van meg, itt kaptam én is egy anyukától, ha kell dobj privit és átküldöm!

Mire képes 3-4 hónapos kicsikétek? Félek, hogy mi le vagyunk maradva. Hogyan segíthetem a fejlődését?

Legjobb válasz: Mi az, hogy le van maradva? Mit csinál? Vagy mit nem csinál? Lányom 3 hónapos koráig nem volt hajlandó hason feküdni. Ha letettük csak ordított és fordítgatta a fejét jobbra, balra, de nem emelte. 3 hónaposan viszont megszerette a hasalás, így csak ekkortól emelte a fejét. Tárgyakat 2,5 hónaposan kezdett el megfogni, markolni. 4 hónaposan fordult hasról hátra. 5 hónaposan hátról hasra. 6 hótól kúszott. 8 hósan ült, állt, mászott. 10 hónaposan indult el. Igazából õ 3 hónaposan nem csinált sok mindent, picit hipoton is volt, de kinõtte szerencsére. De õ sem maradt le semmirõl, sõt utána gyors fejlõdésnek indult. Most 1 éves és "rohan".

Mi az, hogy le van maradva? Mit csinál? Vagy mit nem csinál? Lányom 3 hónapos koráig nem volt hajlandó hason feküdni. Ha letettük csak ordított és fordítgatta a fejét jobbra, balra, de nem emelte. 3 hónaposan viszont megszerette a hasalás, így csak ekkortól emelte a fejét. Tárgyakat 2, 5 hónaposan kezdett el megfogni, markolni. 4 hónaposan fordult hasról hátra. 5 hónaposan hátról hasra. 6 hótól kúszott. 8 hósan ült, állt, mászott. 10 hónaposan indult el. Igazából õ 3 hónaposan nem csinált sok mindent, picit hipoton is volt, de kinõtte szerencsére. De õ sem maradt le semmirõl, sõt utána gyors fejlõdésnek indult. Most 1 éves és "rohan".
A kérdező hozzászólása: Nos, hason lenni õ is utál. Szegény csak ordít. A kiságyába oldalára helyezett játékok felé nyúl, ha kezébe adok vmit megfogja, tartja egy ideig. Oldalra még nem fordul (csak a pelenkázón :) ) Gagyogni is szokott, de nem sokszor.
Ösztönözheted õt játékokkal - köré teszed és hátha feléjük fordul. De szerintem még nem vagytok lemaradva. Ha megszereti majd a hasalást, akkor gyorsabban fog fejlõdni.
Kérlek, ne keserítsd meg a babád életét azzal, hogy te majd "fejleszted". A szülõ egyetlen dolga ez ügyben, hogy ingergazdag de nem túlpörgõ környezetet teremtsen (színes plüss állatkák bõven elég ilyenkor, kellemes zene néha jót tesz) illetve hogy szeresse a babát, pozitívan álljon hozzá és NE SZOMORKODJON VAGY AGGÓDJON ha a gyerek "késõbb" ül fel, áll fel, jár, beszél, rajzol stb. Minden gyermek egyéni ütemben fejlõdik, tehát nincs "késõbb". Viszont a picid megérzi a csalódottságodat és ez megzavarhatja, gátlásokat okozhat. A lányom egyéves koráig mindent késõbb csinált. Egy évesen viszont elindult, és azóta a mozgásfejlõdése hihetetlenül felgyorsult.(ugrál, táncol, egyre ügyesebben dobja a labdát, mindenre felmászik és jól egyensúlyozik.) Ezzel párhuzamosan a beszédkészsége azóta nem sokat fejlõdött, ugyanúgy halandzsázik, nem használ értelmes szavakat. Nem aggódom miatta, nagyon szereti ha olvasok neki, mondókázok, majd belejön a beszédbe is. Három éves koráig van ideje. Inkább bátorítsd a kicsidet mint aggódj. És beszélgess vele sokat. Jó babázást.
Én sem hiszek a túlzott fejlesztésben, de a hasonfekvést muszáj forszírozni. Második gyerekemet kell gyógytornára hurcolnom minden héten, és ott is folyamatosan ezt mondják. ugyanis háton fekve egyáltalán nem erõsödik a háta, válla , karja. Szerintem nem vagytok elmaradva, és ha gyakrabban fekteted hasra, úgy, hogy elõrehúzod egy kicsit a kezét, rövid idõn belül érezni fogod a változást.
Szia! Kislányom 3, 5 hónapos, s szintén utálja a hasonfekvést, eddig nem is tettük hasra, 1-2 hete próbálkozunk, de nagyon nem szereti, jó ha 2 perci el van, akkor is úgy, hogy mindent megteszek , hogy lekössem a figyelmét :) Fejét ügyesen emeli-forgatja, de nem nyomja ki magár ( gondolom épp azért mert sosem szeretett hason) Felültetve is tartja a kis fejét, nem fárad el gyorsan. Tárgyakat megfogja, most mér nem is engedi el hamar, próbál nyúlni értük, igaz ez azért még nem mindig sikerül :) Ha oldalra teszek játékokat megpróbál átnyúlni, de még egyáltalán nem fordul az oldalára. Egyre többet beszélget , ha megtalálja a kis hangját nagyon tetszik neki, imádja a kis zenélõ játékokat. Rengeteget mosolyog , ill. próbál utánozni ( pl. berregést ) Néha én is azt gondolom kicsit le vagyunk maradva, de ahogy olvasom nem kell aggódnunk :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Hason jól tartja magát, karjával is kinyomja és megtartja magát. Ezelõtt szeretett hason lenni, de csak ha aludt. Most azt sem szereti már. Van egy babafotelje, abban már eléri és utána is nyúl az elõtte lógó játékokat, ma meg is fogta, és rázogatta, de sztem ez még nem szándékos. (csak az utánanyúlás. De hogy megragadta és a kezében maradt, az nem. De cuki volt:) Nem tudom, hogyan bírnám rávenni legalább csak egy pecig a hason levésre.:((

A kisfiam most lesz 4 hónapos. Kell neki segíteni ahhoz hogy átforduljon vagy hogy üljön vagy ösztönösen kell magától megcsinálnia?

Most 64cm és 7,5 kg.

Legjobb válasz: 4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.

4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.
Ez mind magától jön majd (legalábbis 6hós korig bezárólag mondják h nem kell nekik segíteni)! Ahogy fejlõdik erõsödik a kis szervezete, úgy fog rájönni, hogy miket tud csinálni. Én nem erõltetem (mi 4, 5 hósak vagyunk) és még csak oldalra fordul, de nem forgolódik. Ülni nagyon akar, nem segítek, csak tartom a kezem neki. Ha felhúzza magát, jó, ha nem, nem kell erõltetni :) minden jön magától! Hagyjad szerintem had jöjjön rá magától, hogy milyen ügyes :) jó fejlõdést!

Ha ki akarok váltani egy étkezést, akkor azt 2 etetés között probáljam, vagy tápszer elött? Pl, már 2 hete adok almát a fiamnak, hogy váltsam ki tizóraira? 4 honapos

ja és a reszelt alma elég pépes,vagy azt még fontos mixerelni?

Legjobb válasz: A tápszer elõtt,és a reszelt almát nem kell turmixolni.Reszelhetsz bele egy kis kekszet is,mert úgy nem olyan savas. 4 hónaposan már kell neki a lisztes étel is.(Ezt már újabban nálunk is belátják. A nyugati országokban nem is értik,hogy nálunk miért nem kapnak a babák lisztes ételeket) Több ismerõsöm is él Ausztriában és Németországban,tõlük tudom,hogy õk már 4 hónaposan adnak lisztes ételeket a babáknak.

A tápszer elõtt, és a reszelt almát nem kell turmixolni.Reszelhetsz bele egy kis kekszet is, mert úgy nem olyan savas. 4 hónaposan már kell neki a lisztes étel is.(Ezt már újabban nálunk is belátják. A nyugati országokban nem is értik, hogy nálunk miért nem kapnak a babák lisztes ételeket) Több ismerõsöm is él Ausztriában és Németországban, tõlük tudom, hogy õk már 4 hónaposan adnak lisztes ételeket a babáknak.
Ha étkezést akarsz kiváltani, akkor a tápszer elõtt add, de csak fokozatosan, a pici igényeit, reakcióit figyelve emeld az adagot! Nem fontos és nem is jó, ha pl. 2 nap alatt teljesen átállsz a szilárd ételre, legalább 1 hét nem ártana. A szilárd étel után adj neki még tápszert is, hogy ne maradjon éhes, hisz egy idõ kell a teljes elhagyáshoz! A lereszelt alma bõven pépes, szükségtelen még mixelni is...
bocsi, hogy belekérdezek, de ha reszelt almát tápszer elõtt adtok neki, akkor nem hajtja meg? Szabad közvetlenül alma után tápszert adni neki? Az én kisfiam is 4 hónapos, most akarjuk elkezdeni a kóstoltatást.
Nem fogja! Igaz én szoptattam, de mindig kapott a gyümölcs után szopizni a kislányom. Soha nem lett hasmenése tõle. Most 20 hónapos, máig szopizik minden evés után... nála ez a szomjoltó... Gondolj bele, mi is iszunk együtt tejet gyümölccsel: tejturmix...

Mikortól, vagy hány hónapos kortól lehet úgy adni a babáknak, hogy délelőtt gyümölcs, délután főzelék? A babám 4 hónapos, két hetet kezdtük a gyümölcsöt délelőttönként kapja. Tápszeresek vagyunk. És babapiskótát mikortól lehet hozzákeverni neki?

Legjobb válasz: úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.

úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.
Mi kb 3.5 hónapostól kezdtünk "rendesen" enni.Az én babám is tápis, most 5 hónapos, és de.gyümi, ebéd tejpép, uzsi fõzi, a reggeli és a vacsi tápszer.De mióta ráérzett az izekre, nem nagyon kell a táp...Babakekszet én vettem, h.legyen itthon, de még nem adok, de 6 hótól adható, az van ráirva.Én úgy gondolom, a keksz késöbb kell, amikor már nem elég kalória nekik a sima gyümölcspüré.Remélem valamennyit segitettem!
Elõzõ jól irta, ha már megeszik egy étkezésre valót nyugodtan ki lehet váltani. Mi 5 hónaposan csak reggel és este ettünk tápszert. Délelõtt gyümit, ebédre fõzit, uzsonnára meg tejpépet kapott. Babapiskótát csak most kezdtem adni (9 és fél hós), de 5 hónapos kortól Hipp babakekszet kapott a gyümibe reszelve. Kicsit drága (600 körül volt egy doboz), de ha jól emlékszem 4 hótól lehet adni.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a segítséget, nagy segítség volt a válaszotok!
18:43-as vagyok: Az elsõt akartam irni, csak közbe közénk irtak. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!