Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos vagyok, és 3 napja (12 db)

4 hónapos terhes vagyok, és 3 napja hőemelkedésem van. Ez normális, vagy a meleg miatt van?

Legjobb válasz: A test hömérséklet emlkedés normális,csak lázas ne legyél.ez mindenkine´l így van,nálam is.

A test hömérséklet emlkedés normális, csak lázas ne legyél.ez mindenkine´l így van, nálam is.

A kislányom 4 honapos mult és van mikor 2. nap van csak széklete vagy a 3. nap ez normális ilyen korba?

Legjobb válasz: Állítólag anyatejes babáknál normális, ha akár egy héten egyszer van nekik, és az is ha napi 3x. Na az én babám az utóbbi tábort erõsíti :-) szintén 4 hós kilány mamija

Állítólag anyatejes babáknál normális, ha akár egy héten egyszer van nekik, és az is ha napi 3x. Na az én babám az utóbbi tábort erõsíti :-) szintén 4 hós kilány mamija
Normális. Anyatejes babáknál az ötödik hét után nagyon változó a székletürítés. Lehet naponta többször de lehet hogy tíz napig nem produkál semmit.Mindkettõ normális. Van egy olyan kiadvány amiben sok alapvetõ dolgot leírnak. Kismama magazin különszáma A baba elsõ éve
5 hónapos ikrek: az egyiknek naponta kb. 3x, a másiknak 3 naponta 1x. Ugyanazt az anyatejet eszik...

Lombik beültetésem lesz. Merjek dolgozni? Heti 3-4 napot nálam lakik egy 4 hónapos baba, és nem tudom szabad lesz -e emelgetnem őt, vagy akár órákig állni vele és ringatni.10 éve vágyok gyermekre!

Legjobb válasz: Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).

Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).
Ha sikerült a lombikbeültetésed ugyanúgy kell "viselkedni" mint egy normál terhességnél. Igaza van az utolsó hozzászólónak. Én a beültetés után 4 napot pihentem, utána visszamentem irodába dolgozni és azóta is dolgozom. Remekül vagyunk:) De azért vigyázz magadra, nehezet ne emelj, szedj vitaminokat, kerüld a zajos-füstös helyeket, aludj sokat, étkezz egészségesen stb. stb. Minden jót 25 hetes lombikos km
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, nem tudok jobb választ adni.
Szia! Nekem inszeminációm volt, ami után ugye már mehettem is a dolgomra, ugyanúgy folytattam a megszokott tevékenységeimet. De szerintem lombiknál egy darabig nem árt pihizni, azért az komolyabb dolog. Szerintem inkább legyél most óvatos, minthogy valami baj legyen... Sok sikert kívánok Neked!
Mindenképpen pihenj, most az a legfontosabb, hogy a saját babára koncentrálj. Nehogy amiatt legyen baj, hogy emelgetel és órákat talpon vagy, mert ha emiatt történik valami azt sosem bocsátanád meg magadnak. Sok sikert és egészséges babát(babákat)kívánok neked.
Most megyek vissza konzultációra a dokimhoz, valószínû, hogy novemberben kezdõdik a stimu és a leszívás. Bennem is felmerült kérdésként, hogy menjek-e dolgozni, de most azon az állásponton vagyok, hogy 1 hét pihi mindenféleképpen kell! Persze nem a folyton-fekvõs itthonlét, hanem az ideg-mentes állapot nálam a cél. (Okmányirodában dolgozom, nem hiányzik az az õrület és anyázás, ami néha ott van.) Az 1 hét után pedig majd érzem, hogy szükségem van-e méitthon töltött idõre: Ha kiderül, hogy lesz babóca, akkor meg nem kérdés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze én is úgy gondolom , hogy elsõ az én babám.Tehát 2 hetet tuti nem dolgozok, amíg megtapad-nak, de utána ha terhes leszek akkor 9 hónapig ne melózzak, vagy akkor már lehet gyereket emelgetnem?Lehajolni a kiságyba stb. Amúgy 33 éves vagyok.
Amikor nekem volt a lombikom és kiderült, hogy sikerült azt mondta a doktornõ innentõl kezdve ez egy normális terhesség.Tehát semmit mást nem kell másképp csinálni mint egy "normális" terhesnek, a munkahely ha nem nehéz lehet dolgozni nyugodtan.Ja és attól, h én lombikos voltam semmivel sem foglalkoztak velem többet az orvosok a vizsgálatokkor mint a simán teherbe esett kismamákkal.De nem is vártam el, h máshogy legyen.


4 napja a kislányom napi 4-5 kaki helyett csak kétszer kakil, viszont 2 napja semmi. Csak anyatejes.3 és fél hónaposak vagyunk. Mit tehetek, hogy tudjon kakilni?

Legjobb válasz: Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)

Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Anyatejes babáknál elõfordul hogy pár napig nem kakilnak. Ha ez nem okoz nála poci fájást akkor ne aggódj miatta, ha pedig mégis kellene valami akkor vagy ritka esetekben használhatsz szélcsövet vagy adhatsz neki kevés kamilla teát.

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

1napja kezdtük a kóstolgatást almával. Jó úgy hogy 3 napig almalevét kapja majd 3 napig pépesített almát, vagy először csak leveket? És milyen gyümit kaphat még a 4 hónapos lányom?

A zöldségeket tudom, burgonya, sárgarépa, cékla, süt?tök. De gyümi, amit lehet is kapni?Barackot hogy adnátok télen?

Legjobb válasz: Minden gyümölcsöt külön-külön szoktasd,elõször levét aztán a pépet,tehát pl.3 nap almalé,3 nap pép,3 nap öszilé,3 nap pép...és így tovább,bõrt,kakit mindíg figyelj.A barackot én bébiétlbe-italba vettem neki,elõször kicsit pazarlós,de ha többet eszik már késõbb akkor jó.Ha nincs lefagyaztva barackod,ez talán még a legjobb módszer.Alma,barack,meggy ami elõszörre bevezethetõ.Meggy-átpaszírozva a héja miatt.

Minden gyümölcsöt külön-külön szoktasd, elõször levét aztán a pépet, tehát pl.3 nap almalé, 3 nap pép, 3 nap öszilé, 3 nap pép...és így tovább, bõrt, kakit mindíg figyelj.A barackot én bébiétlbe-italba vettem neki, elõször kicsit pazarlós, de ha többet eszik már késõbb akkor jó.Ha nincs lefagyaztva barackod, ez talán még a legjobb módszer.Alma, barack, meggy ami elõszörre bevezethetõ.Meggy-átpaszírozva a héja miatt.
Meggyet, barackot tudsz venni mélyhûtöttet is és csak annyit olvasztasz fel, amennyi kell. Így nem pazarlós!
Mi most kezdtük az almázást.Nekünk a doki azt mondta, hogy 1. nap 2kan. lé, 2. nap 4 kan., 3. nap 8 kan., 4. nap 16 kan., majd jöhet 2-3 napig az almapüré.Azt mondta, a legelsõ gyümölcsnél így kell, aztán a többinél jöhet a 3 napos téma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még barackot nem láttam fagyasztottat, de majd jobban szemügyre veszem! Akkor jól gondoltam, hogy 3nap lé majd pép! Egyik ismerõsöm már banánt is ad, de azt úgy tudom csak 6 hó után javallot. Szerintetek?
Én írtam a hosszú választ, mi pár napja eszünk banánt, de nagyon megfogta a kakinkat, ízlik neki, nincs vele gondja, de csak 2-3 naponta fog kapni, illetve holnap kezdem neki a tejpépet, majd ahhoz keverek neki.Na és a lényeg, 6ésfél hónaposak vagyunk.
miért ne lenne az?
Most jött rá, hogy van neki feje :-)))) az enyém 9 hónapos, most döbbent rá hogy tud csípni, amit meg is tesz:-)))
Az én lányom 12 hetes és szopizás közben a haját szokta az ujjai köré csavarné én meg szedegethetem a hajszálait utána ki a tenyerébõl, de a fejét is simizi, vagy a kezemet fogja. Õ már megfogja a tárgyakat és nyúl is feléjük.

29 éves vagyok, egy éves kisfiam van. Ma 3. napja van meg a menszim (4 hónapos volt, mikor a szülés után először megjött) és reggel nagyon reggel begörcsölt a petefészkem környéke. Mitől lehet?

Azóta már nem görcsöl annyira, fájdalmat még érezek. Sajnos az orvosom legkorábban hétf?n rendel. Addig valami ötlet?

Legjobb válasz: Ilyenkor én egy nospát szoktam bevenni vagy algofelx m-et és pillanatok alatt elmúlik. De ha nem akarsz gyógyszert bevenni akkor jó meleg vizes fürdõ (de tényleg jó meleg legyen, pont amennyit elviselsz). Bár van olyan akinek, akárcsak a szipla hasfájásra, a hideg vizes törölközõ a nyerõ a hasra.

Ilyenkor én egy nospát szoktam bevenni vagy algofelx m-et és pillanatok alatt elmúlik. De ha nem akarsz gyógyszert bevenni akkor jó meleg vizes fürdõ (de tényleg jó meleg legyen, pont amennyit elviselsz). Bár van olyan akinek, akárcsak a szipla hasfájásra, a hideg vizes törölközõ a nyerõ a hasra.
bocsi, szimpla =)
Szerintem ne takard le!!! Jo ha lát téged. Beszélj hozzá :) )
Meg fogja szokni és ne takard le, a hullámos papagáj mindent megfigyel és minden lakót külön megismer, szeret nézelõdni. Az ablakba szerintem ne tedd, a tûzõ nap nem tesz neki jót, ráadásul minél jobban hallja a kinti madarakat, annál hangosabban kiabál nekik. Letakarni inkább estére érdemes, hogy napkeltekor ne ébresszen, de csak ha már megbarátkozott az új helyével.
A kérdező hozzászólása: És ez körülbelül menyi idö? hogy ne repüljön el és rászáljon kezemre ill vállamra ?
10 év

4 napja 3 és fél hónapos kislányom 3-6 percet eszik (nagyon sokat), utána nem tud büfögni és vagy egy csomó tejcsi jön vissza kb. fél órán belül, vagy túró. Van valamilyen hatékonyabb büfipóz?

Nem tudom lassítani,csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit,hogy ne legyen annyira tele a melled,ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd,hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb,ha a két karja fel van emelve,így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac,Nutrilon),amivel szoptatás elõtt kell megeteni,így az a gyomrában besûríti az anyatejet.

Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit, hogy ne legyen annyira tele a melled, ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd, hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb, ha a két karja fel van emelve, így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac, Nutrilon), amivel szoptatás elõtt kell megeteni, így az a gyomrában besûríti az anyatejet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!