Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos vagyok (444 db)

Van, akinek a 4 hónapos vagy annál idősebb babája még 7-szer, vagy annál többször eszik? Anyatejes vagy tápszert kap? Mennyi időnként eszik ilyen gyakran?

Legjobb válasz: Szia! 18.-án volt 4 hónapos a babám. Tapszeres! Akkor eszik 7*, ha éjjel vmi miatt 2* felébred. Ez mondjuk nem azt jelenti, h 7* 150 ml-t megeszik. Igaz mostanában egyáltalán nem eszik jól a babám, akár 5*, akár 7* eszik egy nap. :-( Egy nap mostanában 650 ml-t eszik meg kb. (tízóraira már gyümölcsöt eszik) A te babád? Milyen gyakran eszik?

Szia! 18.-án volt 4 hónapos a babám. Tapszeres! Akkor eszik 7*, ha éjjel vmi miatt 2* felébred. Ez mondjuk nem azt jelenti, h 7* 150 ml-t megeszik. Igaz mostanában egyáltalán nem eszik jól a babám, akár 5*, akár 7* eszik egy nap. :-( Egy nap mostanában 650 ml-t eszik meg kb. (tízóraira már gyümölcsöt eszik) A te babád? Milyen gyakran eszik?
3 honapos, anyatejes es 7-9 alkalommal etetem. Nem problema mert orulok h van tejem. Ejjel 1x v 2x ebred amugy 2 v 3 orankent eszik. Valtozo attol fuggoen hogy van ebren es mikor jelez.
4 hónapos lesz 5-én a fiam. Õ átlagban 5-6 alkalommal eszik napközben de ha éjjel felkell akkor megvan 8-9 alkalommal is. Teljesen õ szabja meg. csak anyatejes.

Fisher-Price játékok közül, a daloló mesekönyv és a tanuló kutyus után, mit érdemes kérni a Mikulástól, Karácsonyra? 4 hónaposak vagyunk.

Legjobb válasz: Mi 3 hónaposan vettünk neki Fisher-Price készségfejlesztõ játszószõnyeget, nagyon megérte, most 9 hónapos és néha még mindig babrálja...

Mi 3 hónaposan vettünk neki Fisher-Price készségfejlesztõ játszószõnyeget, nagyon megérte, most 9 hónapos és néha még mindig babrálja...
játszószõnyeget vagy zongorát: Mi is 4 hónaposak vagyunk és a zongora tetején lévõ kiscsibe teljesen elvarzsolja a lányomat. A lábával nyomogatja a billentyûket, hogy a csibe csipogjon és összezárja a szárnyait.
A zongora az jó ötlet.A lányom most 5 hónapos.1 hónapja vettünk olyat , amit a kiságyra lehet kötni.Nyomkodja a kezével, lábával, fejével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hol találok első babás 17 hetes pocakos képeket? 4 hónapos vagyok és "szabad szemmel" még nem látszik. Pedig már intenzíven mocorgunk!

Legjobb válasz: mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!

mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!
Írd be a google-ba hogy: 17. hét terhesség pocak és a képek közötti keresést állítsd be. fogsz látni sok sok pocakos kismamát, kinek nagyobb kinek kisebb a pocakja. ui.: nekem 19 hetesen kezdett el látszani, hogy vmi van, de akkor is csak az vette észre aki tudta h babát várok. 27 hetes pocakos
én is magas vagyok 178cm 63kg voltam de szinte az elsö perctöl van pocim .17 hetes vagyok most és már 3 honaja csak kismama nacit tudok felvenni ja és 74kg most
A kérdező hozzászólása: Hát, valóban irigyellek:) :) :) Nincs is jobb és szebb dolog, mikor büszkén mutathatod a pocid h mindenki lássa, áldott állapotban vagy..:) :) 52 kg vagyok, 172 magas és ezért nem is értem, h miért nincs még. Azt gondoltam, ha valakinek, na majd nekem korán fog látszódni. Hát nem. De türelmesen várok:) Boldog babavárást neked!
Elõbbi vagyok: itt van a kutya elásva! A magasságod.... Nekem az a tapasztalatom, hogy az átlagnál picit magasabb lányokon késõbb látszik, akármennyire vékonyak is! Több ilyen ismerõsöm is van, az egyik szinte "kétdimenziós" olyan vékony, 23 hetesen még olyan volt, mint aki lenyelt egy meggymagot....
:) ez a meggymag jo! en sem tudok neked kepet mutatni, csak megnyugtatni, hogy nem vagy egyedül.en 19hetes vagyok, 168 magas, most 60 kg, es csak ugy nezek ki, mintha jollaktam volna.a mocorgäst mär en is erzem, legaläbb ez van, ha mär poci nincs... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok! Jó egészséget nektek!
Nyugi, semmi gáz, Én is viszonylag vékony vagyok, és úgy 22-23 hetesen kezdett csak rendesen látszani. Úgyhogy még bõven van idõd gömbölyödni. :-)
Szerintem várd ki a reggelt.Napközben jobban látod hogyan reagál. Remélem segitettem:)
Én egy kicsit meg szoktam melegítni, langyosra! 4, 5 hós kicsi fiú anyukája
igen meg kell melegiteni kicsit. mi is ezekkel kezdtük. de csak keveset melegits meg és amit nem melegítettél még másnap odaadhatod. Legalábbis én igy csináltam. Amit felbontottam 3.nap már nem adtam oda kisfiamnak (én ettem meg :-) )
A kérdező hozzászólása: Ezek után is kell büfiztetni? Este merjek neki elõször adni vagy várjak reggelig?A hasa miatt gondoltam.
ha óvszer csomagolását találták meg akkor mér pont a terhességtõl fél? :D
csak az óvszeres papírt hagytátok elõl, vagy az óvszert is?:D
Hát, mondd meg neki, hogy mindig védekeztek és vigyáztok, hogy ne legyen gond.
A kérdező hozzászólása: pl kiszakad a gumi vagy nem tudom. amúgy jó kérdés :D
A kérdező hozzászólása: csak óvszeres papírt
Anyukád sosem szeretkezett? Ha védekeztek és normálisan csináljátok akkor nem leszel terhes.
mond neki h akk menjetek el orvoshoz meg ha nagyon akar akk vegyen tesztet...meg sztem is mondagasd neki h mindig védkeztek meg h nem szakadt ki...
Sztem ha nagyon aggódik és más baja nincs akkor menjetek el nõgyógyászhoz és írassatok fogamzásgátlót ha akartok...Ha nem akkor egyszerüen mondd meg hogy figyeltek a dolgokra. mcfly

Már most elkezdett tágulni? Érzem a medencémet hátúl, sokszor még pattog is.4 hónapos vagyok.

Legjobb válasz: Persze! Valahol el kell férjen a babád! Szóval még tágulni fog simán jó darabig és sajna ez kellemetlen érzés! Viszont megéri! :) Nagyon is! :) :) :)

Persze! Valahol el kell férjen a babád! Szóval még tágulni fog simán jó darabig és sajna ez kellemetlen érzés! Viszont megéri! :) Nagyon is! :) :) :)
Ezt nem egészen értem. A medencédre gondolsz, hogy az tágul? Lehet, hogy az izületed "pattog", mozgás közben. Szerintem tágulástól nem csinál így. Bár ki tudja?!
Szerintem a pocakja lesz.AZ én babóm tiszta anyatejes de õ is csinál ilyet. Ilyenkor a mecsek tea segít.

Mire képes 3-4 hónapos kicsikétek? Félek, hogy mi le vagyunk maradva. Hogyan segíthetem a fejlődését?

Legjobb válasz: Mi az, hogy le van maradva? Mit csinál? Vagy mit nem csinál? Lányom 3 hónapos koráig nem volt hajlandó hason feküdni. Ha letettük csak ordított és fordítgatta a fejét jobbra, balra, de nem emelte. 3 hónaposan viszont megszerette a hasalás, így csak ekkortól emelte a fejét. Tárgyakat 2,5 hónaposan kezdett el megfogni, markolni. 4 hónaposan fordult hasról hátra. 5 hónaposan hátról hasra. 6 hótól kúszott. 8 hósan ült, állt, mászott. 10 hónaposan indult el. Igazából õ 3 hónaposan nem csinált sok mindent, picit hipoton is volt, de kinõtte szerencsére. De õ sem maradt le semmirõl, sõt utána gyors fejlõdésnek indult. Most 1 éves és "rohan".

Mi az, hogy le van maradva? Mit csinál? Vagy mit nem csinál? Lányom 3 hónapos koráig nem volt hajlandó hason feküdni. Ha letettük csak ordított és fordítgatta a fejét jobbra, balra, de nem emelte. 3 hónaposan viszont megszerette a hasalás, így csak ekkortól emelte a fejét. Tárgyakat 2, 5 hónaposan kezdett el megfogni, markolni. 4 hónaposan fordult hasról hátra. 5 hónaposan hátról hasra. 6 hótól kúszott. 8 hósan ült, állt, mászott. 10 hónaposan indult el. Igazából õ 3 hónaposan nem csinált sok mindent, picit hipoton is volt, de kinõtte szerencsére. De õ sem maradt le semmirõl, sõt utána gyors fejlõdésnek indult. Most 1 éves és "rohan".
A kérdező hozzászólása: Nos, hason lenni õ is utál. Szegény csak ordít. A kiságyába oldalára helyezett játékok felé nyúl, ha kezébe adok vmit megfogja, tartja egy ideig. Oldalra még nem fordul (csak a pelenkázón :) ) Gagyogni is szokott, de nem sokszor.
Ösztönözheted õt játékokkal - köré teszed és hátha feléjük fordul. De szerintem még nem vagytok lemaradva. Ha megszereti majd a hasalást, akkor gyorsabban fog fejlõdni.
Kérlek, ne keserítsd meg a babád életét azzal, hogy te majd "fejleszted". A szülõ egyetlen dolga ez ügyben, hogy ingergazdag de nem túlpörgõ környezetet teremtsen (színes plüss állatkák bõven elég ilyenkor, kellemes zene néha jót tesz) illetve hogy szeresse a babát, pozitívan álljon hozzá és NE SZOMORKODJON VAGY AGGÓDJON ha a gyerek "késõbb" ül fel, áll fel, jár, beszél, rajzol stb. Minden gyermek egyéni ütemben fejlõdik, tehát nincs "késõbb". Viszont a picid megérzi a csalódottságodat és ez megzavarhatja, gátlásokat okozhat. A lányom egyéves koráig mindent késõbb csinált. Egy évesen viszont elindult, és azóta a mozgásfejlõdése hihetetlenül felgyorsult.(ugrál, táncol, egyre ügyesebben dobja a labdát, mindenre felmászik és jól egyensúlyozik.) Ezzel párhuzamosan a beszédkészsége azóta nem sokat fejlõdött, ugyanúgy halandzsázik, nem használ értelmes szavakat. Nem aggódom miatta, nagyon szereti ha olvasok neki, mondókázok, majd belejön a beszédbe is. Három éves koráig van ideje. Inkább bátorítsd a kicsidet mint aggódj. És beszélgess vele sokat. Jó babázást.
Én sem hiszek a túlzott fejlesztésben, de a hasonfekvést muszáj forszírozni. Második gyerekemet kell gyógytornára hurcolnom minden héten, és ott is folyamatosan ezt mondják. ugyanis háton fekve egyáltalán nem erõsödik a háta, válla , karja. Szerintem nem vagytok elmaradva, és ha gyakrabban fekteted hasra, úgy, hogy elõrehúzod egy kicsit a kezét, rövid idõn belül érezni fogod a változást.
Szia! Kislányom 3, 5 hónapos, s szintén utálja a hasonfekvést, eddig nem is tettük hasra, 1-2 hete próbálkozunk, de nagyon nem szereti, jó ha 2 perci el van, akkor is úgy, hogy mindent megteszek , hogy lekössem a figyelmét :) Fejét ügyesen emeli-forgatja, de nem nyomja ki magár ( gondolom épp azért mert sosem szeretett hason) Felültetve is tartja a kis fejét, nem fárad el gyorsan. Tárgyakat megfogja, most mér nem is engedi el hamar, próbál nyúlni értük, igaz ez azért még nem mindig sikerül :) Ha oldalra teszek játékokat megpróbál átnyúlni, de még egyáltalán nem fordul az oldalára. Egyre többet beszélget , ha megtalálja a kis hangját nagyon tetszik neki, imádja a kis zenélõ játékokat. Rengeteget mosolyog , ill. próbál utánozni ( pl. berregést ) Néha én is azt gondolom kicsit le vagyunk maradva, de ahogy olvasom nem kell aggódnunk :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Hason jól tartja magát, karjával is kinyomja és megtartja magát. Ezelõtt szeretett hason lenni, de csak ha aludt. Most azt sem szereti már. Van egy babafotelje, abban már eléri és utána is nyúl az elõtte lógó játékokat, ma meg is fogta, és rázogatta, de sztem ez még nem szándékos. (csak az utánanyúlás. De hogy megragadta és a kezében maradt, az nem. De cuki volt:) Nem tudom, hogyan bírnám rávenni legalább csak egy pecig a hason levésre.:((

4 hónapos babának ha kevés lenne az anyatej és pótolni is kell (de csak keveset) akkor tápszert adjak vagy lehet gyümölcsöt?

Fejem neki a tejet úgyhogy a gyakoribb mellre tétel nem megoldás.

Legjobb válasz: NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.

NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.
4 hónaposnak már lehet adni fokozatosan gyümölcsleveket frissen facsarva (alma), aztán almapép, aztán alma-banán, sütõtök-krumpli, alma-krumpli.. De a tápszer se rossz.. Miénk 3, 5 hónapos kora óta tápszert kap (sajnos teljesen), és most már 4, 5 hónapos, a fent leírtakat már mind eszi.
Anyatejes babának számít, tök mindegy, hogy cicibõl eszi azt, vagy üvegbõl. Így véleményem szerint tápszert kellene neki adni pótlásként, nem pedig gyümölcsöt. Azzal várd meg inkább a 6 hónapot!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek a választ! Holnaptól elkezdjük a kóstoltatást.

A kisfiam most lesz 4 hónapos. Kell neki segíteni ahhoz hogy átforduljon vagy hogy üljön vagy ösztönösen kell magától megcsinálnia?

Most 64cm és 7,5 kg.

Legjobb válasz: 4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.

4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.
Ez mind magától jön majd (legalábbis 6hós korig bezárólag mondják h nem kell nekik segíteni)! Ahogy fejlõdik erõsödik a kis szervezete, úgy fog rájönni, hogy miket tud csinálni. Én nem erõltetem (mi 4, 5 hósak vagyunk) és még csak oldalra fordul, de nem forgolódik. Ülni nagyon akar, nem segítek, csak tartom a kezem neki. Ha felhúzza magát, jó, ha nem, nem kell erõltetni :) minden jön magától! Hagyjad szerintem had jöjjön rá magától, hogy milyen ügyes :) jó fejlõdést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!