Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos szabad (21 db)

Milyen a Nivea Sun Kids zseb naptej? Használhatom 4 hónapos kisbabámra? Az arcát be szabad kenni vele?

A babakocsiban használnám, csak azt nem tudom, bekenhetem- e vele kisbabám arcát, mert a kocsiban max. ott érheti ?t a nap, bár van naperny?nk.

Legjobb válasz: Kenheted, én is kentem már tavaly nyáron is, akkor volt 4-6 hónapos a fiam. Én én is leginkább csak az arcára kentem. Viszont nem emlékszem, hogy tavaly is "szagos" volt-e, de ahogy az idén elõvettem, és bekentem a kis kezét, egész nap éreztem a szagát, úgyhogy én szerintem keresek valamilyen illatmentes naptejet. Ez lehet, hogy megromlott, bár úgy tudtam, hogy nem romlanak ilyen gyorsan... De tavaly én is pont azért vettem ezt, mert kicsi, és bármilyen táskával indultunk útnak, mindig elfért!

Kenheted, én is kentem már tavaly nyáron is, akkor volt 4-6 hónapos a fiam. Én én is leginkább csak az arcára kentem. Viszont nem emlékszem, hogy tavaly is "szagos" volt-e, de ahogy az idén elõvettem, és bekentem a kis kezét, egész nap éreztem a szagát, úgyhogy én szerintem keresek valamilyen illatmentes naptejet. Ez lehet, hogy megromlott, bár úgy tudtam, hogy nem romlanak ilyen gyorsan... De tavaly én is pont azért vettem ezt, mert kicsi, és bármilyen táskával indultunk útnak, mindig elfért!
A kérdező hozzászólása: Még meg sem szagoltam de most meg fogom. :) Köszi a választ!
Bocsánat, hogy kérdezek válasz helyett, de nem ismerem ezt a "zseb" naptejet a Niveától! Ez mini, a próba termék nagyságû talán? Hol kapható és mennyibe kerül? Bocs mégegyszer, hogy kérdezek! Köszönöm ha válaszoltok!
Ez a zsebnaptej 50ml-es, 50es faktorszámú, és 2500ft a DM_ben
Köszönöm, megtaláltam azóta, de a Rossmannban most 780.-Ft!! (volt legalábbis a múlthéten még)
A kérdező hozzászólása: Nekem anyósom hozta, nem tudom mennyi volt de már tudom én is. :) De 50ml- es és 50- es faktorszámú és jónak is bizonyul.

Kaptam egy 4 hónapos németjuhász kutyát. Mivel etessem? Mit szabad és mit nem szabad ennie?

Legjobb válasz: A tenyésztõ mivel etette? Egyébként egy jó minõségû táp+heti egy-két nap házi koszt nagyon jól beválik. Jobb minõségû tápon nem a közértekben kaphatókat értem.

A tenyésztõ mivel etette? Egyébként egy jó minõségû táp+heti egy-két nap házi koszt nagyon jól beválik. Jobb minõségû tápon nem a közértekben kaphatókat értem.
Vegyél neki tápot ( Acana, Orejin vagy Dog Chow), ezt add neki elsõsorban. Mellé adhatsz egy kis gyümölcsöt pl.: alma vagy körte. Semmi nassolás pl.: csoki, cukor. Mindennap kapja ugyanazt, nem szabad mindennap mást. Azt nem bírja egy kutya gyomra se. Vegyél neki rágni valót (pl.:Denta sticks), mert hamarosasn biztos kezdõdik a fogváltás nála.
http://www.fauna.hu/hu/life/kutya/eledel.html itt minden le van írva amire kíváncsi vagy.
A denta stix nasinak jó inkább, de arra, hogy a fogváltásból fakadó viszketést csillapítsa, arra semmiképp. Vegyél neki inkább szárított préselt marhabõr mûcsontot, plusz valami jobb minõségû tápot (minimum Dog Chow, Happy Dog, vagy ha telik szuperprémiumra akkor inkább azt), emellett az ilyen nagytestû kutyáknak javasolt állatorvossal felíratni csonterõsítõ (kalcium, foszfor) port, amit a kajájába kell keverni. Figyelj arra, hogy fél éves koráig napi 3-szor etesd, egy éves korig napi 2-szer, 1 éves kor után pedig egyszer, vagy ha kétszer, akkor a napi adagját két részre osztva. Ja és ha jutalomfalatot adsz, vagy idõnként kis plusz nyalánkságot, akkor annyival kevesebb legyen a fõ kajája. Egy kölyöknél nagyobb kárt tudsz tenni azzal, ha túleteted, mint ha kicsit kevesebbet adnál neki, fõleg, ha nagytestû. (Ezt az állatorvosom mondta.) Jó kutyizást!
17.45-ösnek:a minõségi táppal is olcsóbban jön ki a napi etetés, mint a gyengébb minõségûvel vagy a kutyának külön fõzött kajával. Kiszámoltuk a múltkor, mi is meglepõdtünk rajta. Arról nem is beszélve, hogy a nj érzékeny fajta, nagyon meg kell nézni, mit adsz neki.
18:34-nek.Nem különfõzött kajára gondoltam hanem a maradékra.Pl.:csontok, meg az olyan kaják amiket nem eszünk meg.Ezzel most nem azt akartam mondani hogy moslékot adj a kutyának :)
Ne csak ilyen tápokat adjál neki.Pár év múlva amikor nagyobb akkor majd csak a tápot fogja elfogadni , és erre a gatyád is ráfog menni.Adjál neki nagyon sok házi kosztot, vegyél neki csontot (igazit), és VALAMENNYI tápot.A mi kutyánk is házi kaján nõtt fel, és 15 évig élt.Ami szép életkor egy kutyának.És a miénk és németjuhász volt.Ez nem egy palota pincsi, aminek elég egy napra egy negyed konzerv.És most is a legolcsóbb kutykaja is 200-300Ft.Számold ki ezt egy hónapra!!! Sok sikert kutyihoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Szóval maradék kaját is szyabad adni neki?
A kérdező hozzászólása: Igaz az h nem szabad adni neki tejet?
A maradéknak nem sok tápértéke, vitamintartalma van.Lehet neki adni, megél rajta, de mivel nem tartalmaz mindent, ami a kölyöknek kell, vagy méregdrága kiegészítõket, vitamint, ásványi anyagokat stb.kell venni, vagy marad a jó minõségû táp, amihez nem kell kiegészítõ. Ez olyan, hogy a szegény szülõk gyermeke felnõ papikás krumplin meg zsíros kenyéren, de jó eséllyel ez késõbb, felnõtt korában visszaüt. Szóval legalább kölyök kutyának még meg kell adni a minõségi, méretnek és kornak megfelelõ táplálékot.
Lehet adni neki maradékot, de csak néha a minõségi táp mellé kiegészítésként.
Szia nem tudom más hogy van vele de az én német juhászaim alapból habzsolnak.Ami avval jár hogy a csonttól meg akar fulladni . Így én nem adok ilyet nekik, viszont egyet kell értenem az elõttem szolok egy részével.Mert tapasztalatból tudom, ha egy kölyök 1.5 éves koráig prémium tápot kap és házi kosztot /nem maradékot, moslékot!/Akkor szebb és kiegyensúlyozottabb lesz késõbb.És a diszplázia is késõbb jön ki rajta, ha kijön.
Sok kutya hasmenést kap a tejtõl , inkább túrót vagy tejfölt agy neki tej helyet.

4 hónapos babát szabad vinni tengerpartra?

Legjobb válasz: Igen. Mindenhova szabad vinni, ahol a szülõk vigyáznak rá. A napsütés ellen azonban fokozottan védeni kell! Még látszólag napsütésmentes idõben is.

Igen. Mindenhova szabad vinni, ahol a szülõk vigyáznak rá. A napsütés ellen azonban fokozottan védeni kell! Még látszólag napsütésmentes idõben is.

3 hónapos lesz a kisfiam jövö héten. Mindenki mondogatja hogy adtam e már neki mást a tápszeren kivül! De én ugy tudom hogy csak 4 hónapos kortol szabad! Tanácstalan vagyok! Ha lehet már neki adni akkor mit? Mikor? Menyit?

Legjobb válasz: AKI EDDIG MINDENKIT LEPANTOZOTT, PEDIG A VÉLEMÉNYEK NEM EGYFORMÁK, AZ ÍRJA MÁR LE LEGYEN KEDVES, HOGY MIÉRT TESZI???!!! UNATKOZIK??

AKI EDDIG MINDENKIT LEPANTOZOTT, PEDIG A VÉLEMÉNYEK NEM EGYFORMÁK, AZ ÍRJA MÁR LE LEGYEN KEDVES, HOGY MIÉRT TESZI???!!! UNATKOZIK??
Szia! Az én babám is tápszeres, és egyfolytában azt hallgattam miért nem adsz már neki egy kis ezt meg azt meg amazt. Én kivártam a 4 hónapot, nem érdekelt ki mit mond.... Sõt ha most tehetném lehet még várnék egy kicsikét, úgyhogy szerintem ne kezd el, semmi baja nem lesz ha tápszert kap. Az én bébim a mai napig imádja a tápszert, jobban mint a gyümiket vagy bármit, pedig már 6 hónapos. Igazából te döntöd el, ahogy érzed. Ha elkezded akkor meg az alma levét javasolják majd a pépjét szépen fokozatosan, aztán jöhet a többi õszibarack, sütõtök, répa stb.... tejpépek, bár ettõl a bébimnek szorulása lett... Üdv.: Á.
Elsõ vagyok!Nem kötelezõ mindenki"elvárásainak"megfelelni, te ismered a picurkádat.Ha nem érzed õt erre"érettnek"felesleges lenne erõltetni a dolgokat.Különbenis nincsen elkésve semmivel:) Üdv.
elméletileg tényleg 4 hótól ajánlott a hozzátáplálás, anyatejes babáknál 6 hó. de ha a babád nem igányli, akkor a tápszeres kajálás mellett is megvárhatos a fél éves kort. akik ezzel csesztetnek, gondolom a régi 6 hét utáni hozzátáplálást favorizálják, ami a mi gyerekkorunkban volt. ma már nem ez az elv.
Egy 3 hós babának semmi mást nem kell és nem is szabad ennie. Ha úgy döntesz, hogy a hozzátáplálás korai elkezdését választod, akkor is minimum a 4 hónapot meg kell várni. Ne foglalkozz a "mi is felnõttünk a tejbegrízen" tipusú beszólásokkal, mert felnõttünk ugyan, de hogy?! Rengeteg a gyomor- és bélrendszer betegségeiben szenvedõ felnõtt ember... Ahogy halad a kor, úgy halad a tudomány és ehhez muszáj igazodni legalább körvonalakban. Az õsember sem használt autót vagy buszt, most mégsem gyalogol senki 100 km-eket, hogy eljusson a nagymamáig a gyerekkel, hanem buszra száll vagy autóba ül. Szóval az "úgy is felnõttek a gyerekek" -féle stupid dumának ne dõlj be. Antibiotikum nélkül is felnõtt már egy csomó gyerek, mégis beadod, ha a gyerek nagyon beteg.
Szerintem a védõnõvel beszéld meg mindenképpen. Most az a divat, hogy négy hónapos kortól kezdik el a hozzátáplálást. Almával, õszibarackkal, répával, sütõtökkel. Ha ezek már mennek, akkor jöhet a krumpli, a cékla, stb. Régen már 2-3 hónapos korban megkezdték a hozzátáplálást és nem csak azoknál a babáknál, akik tápszeresek voltak, hanem az anyatejes babáknál is. Szóval most sem lesz baja a babának, ha adsz mást is neki, de errõl a védõnõnek/gyermekorvosnak mindenképpen tudnia kell. És mindig csak egyféle ízzel próbálkozz, mert ha allergia lép fel, akkor rögtön tudni fogod, melyik étel váltotta ki.
Szia!Reszelt almát nyugodtan adhatsz neki/keveset, mert az neki új dolog lesz és szorulást is okoz, persze csak cukor nélkül kínáld/, sütötököt, és õszibarackot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!

Hol találok első babás 17 hetes pocakos képeket? 4 hónapos vagyok és "szabad szemmel" még nem látszik. Pedig már intenzíven mocorgunk!

Legjobb válasz: mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!

mármint olyanra gondolsz, amin az anyuka 17 hetes terhes? Nem sok értelmét látom, tudom, ez nem a hasznos válasz kategória, de hidd el, mindenki más és más. Teljesen alkatfüggõ. Én tudnék neked magamról küldeni, 18 hetes vagyok, de inkább nem teszem, mert agyvérzést kapnál. Úgy nézek ki, mint egy hat hónapos. Az AFP-n megkérdezték, hogy ugye terheléses cukorra jött, kismama? Nem a hasad mérete a lényeg, bár tudom, szeretnéd, hogy ország-világ lássa az állapotodat, hiszen téged annyira boldoggá tesz. Türelem, hamarosan fog látszani. A lényeg, hogy már mocorog, sokan meg ezért cserélnének veled. A barátnõm 22 hetesen érezte elõször, majd megütötte addig a guta. Boldog babavárást!
Írd be a google-ba hogy: 17. hét terhesség pocak és a képek közötti keresést állítsd be. fogsz látni sok sok pocakos kismamát, kinek nagyobb kinek kisebb a pocakja. ui.: nekem 19 hetesen kezdett el látszani, hogy vmi van, de akkor is csak az vette észre aki tudta h babát várok. 27 hetes pocakos
én is magas vagyok 178cm 63kg voltam de szinte az elsö perctöl van pocim .17 hetes vagyok most és már 3 honaja csak kismama nacit tudok felvenni ja és 74kg most
A kérdező hozzászólása: Hát, valóban irigyellek:) :) :) Nincs is jobb és szebb dolog, mikor büszkén mutathatod a pocid h mindenki lássa, áldott állapotban vagy..:) :) 52 kg vagyok, 172 magas és ezért nem is értem, h miért nincs még. Azt gondoltam, ha valakinek, na majd nekem korán fog látszódni. Hát nem. De türelmesen várok:) Boldog babavárást neked!
Elõbbi vagyok: itt van a kutya elásva! A magasságod.... Nekem az a tapasztalatom, hogy az átlagnál picit magasabb lányokon késõbb látszik, akármennyire vékonyak is! Több ilyen ismerõsöm is van, az egyik szinte "kétdimenziós" olyan vékony, 23 hetesen még olyan volt, mint aki lenyelt egy meggymagot....
:) ez a meggymag jo! en sem tudok neked kepet mutatni, csak megnyugtatni, hogy nem vagy egyedül.en 19hetes vagyok, 168 magas, most 60 kg, es csak ugy nezek ki, mintha jollaktam volna.a mocorgäst mär en is erzem, legaläbb ez van, ha mär poci nincs... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok! Jó egészséget nektek!
Nyugi, semmi gáz, Én is viszonylag vékony vagyok, és úgy 22-23 hetesen kezdett csak rendesen látszani. Úgyhogy még bõven van idõd gömbölyödni. :-)

Lombik beültetésem lesz. Merjek dolgozni? Heti 3-4 napot nálam lakik egy 4 hónapos baba, és nem tudom szabad lesz -e emelgetnem őt, vagy akár órákig állni vele és ringatni.10 éve vágyok gyermekre!

Legjobb válasz: Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).

Szia. Elvileg mindent lehet csinálni, ami nem megerõltetõ fizikailag. És amihez kedved van. Ha pld. irodában dolgozok, és szereted is a helyet, akkor lombik után nyugodtan bemehetsz, és dolgozhatsz, de ha pld. fizikai munkát végzel, azt nem ajánlják. Nekem kolléganõnek volt 2 lombikja, öt éven belül, mindkettõ sikeres volt :) Mennyi idõs vagy amúgy, barátnõmék is 10 éve vágynak babára, és egy inszem se sikerült, õk is lombikra várnak (38 és 43 évesen).
Ha sikerült a lombikbeültetésed ugyanúgy kell "viselkedni" mint egy normál terhességnél. Igaza van az utolsó hozzászólónak. Én a beültetés után 4 napot pihentem, utána visszamentem irodába dolgozni és azóta is dolgozom. Remekül vagyunk:) De azért vigyázz magadra, nehezet ne emelj, szedj vitaminokat, kerüld a zajos-füstös helyeket, aludj sokat, étkezz egészségesen stb. stb. Minden jót 25 hetes lombikos km
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, nem tudok jobb választ adni.
Szia! Nekem inszeminációm volt, ami után ugye már mehettem is a dolgomra, ugyanúgy folytattam a megszokott tevékenységeimet. De szerintem lombiknál egy darabig nem árt pihizni, azért az komolyabb dolog. Szerintem inkább legyél most óvatos, minthogy valami baj legyen... Sok sikert kívánok Neked!
Mindenképpen pihenj, most az a legfontosabb, hogy a saját babára koncentrálj. Nehogy amiatt legyen baj, hogy emelgetel és órákat talpon vagy, mert ha emiatt történik valami azt sosem bocsátanád meg magadnak. Sok sikert és egészséges babát(babákat)kívánok neked.
Most megyek vissza konzultációra a dokimhoz, valószínû, hogy novemberben kezdõdik a stimu és a leszívás. Bennem is felmerült kérdésként, hogy menjek-e dolgozni, de most azon az állásponton vagyok, hogy 1 hét pihi mindenféleképpen kell! Persze nem a folyton-fekvõs itthonlét, hanem az ideg-mentes állapot nálam a cél. (Okmányirodában dolgozom, nem hiányzik az az õrület és anyázás, ami néha ott van.) Az 1 hét után pedig majd érzem, hogy szükségem van-e méitthon töltött idõre: Ha kiderül, hogy lesz babóca, akkor meg nem kérdés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze én is úgy gondolom , hogy elsõ az én babám.Tehát 2 hetet tuti nem dolgozok, amíg megtapad-nak, de utána ha terhes leszek akkor 9 hónapig ne melózzak, vagy akkor már lehet gyereket emelgetnem?Lehajolni a kiságyba stb. Amúgy 33 éves vagyok.
Amikor nekem volt a lombikom és kiderült, hogy sikerült azt mondta a doktornõ innentõl kezdve ez egy normális terhesség.Tehát semmit mást nem kell másképp csinálni mint egy "normális" terhesnek, a munkahely ha nem nehéz lehet dolgozni nyugodtan.Ja és attól, h én lombikos voltam semmivel sem foglalkoztak velem többet az orvosok a vizsgálatokkor mint a simán teherbe esett kismamákkal.De nem is vártam el, h máshogy legyen.

Mandulagyulladasom van es van ket 4 honapos lanyom. Szerintetek kerjem anyamat h vegyen ki par nap szabit es segitsen?

Legjobb válasz: Háziorvos, írass fel valami gyógyszert! Mindenkit megkérnélek 1-1 napra, férj, Anyu, Anyós, Sógornõk

Háziorvos, írass fel valami gyógyszert! Mindenkit megkérnélek 1-1 napra, férj, Anyu, Anyós, Sógornõk
A kérdező hozzászólása: Férj Olaszban, anyós após szerencsére jó messze csak anyum van a közelben...
Ha nagyon-nagyon gyengének érzed magad, akkor mindenképpen kérj segítséget, ha annyira nem, akkor esetleg arra kérd meg (ha közel lakik), hogy munka után ugorjon be 1-2 órára (ezt esetleg 1-2 barátnõtõl is lehet, ha van ilyen). Háziorvoshoz pedig mindenképpen ugorj el.

4 honapos a babam es nincs itthon tapszer, szabad-e a kicsinek rendes tejet adni ugy, hogy egy kis forrovizzel felengedem vagy mit tegyek, mert patika sincs nyitva?

Legjobb válasz: ügyeletes patika. sima tejet ne!!! (persze mindjárt jön, hogy régen is így csinálták, de nem véletlenül más az ajánlás. az meg már csak mellékes, hogy hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy fogyóban van...) lehet lepontozni teljesen.

ügyeletes patika. sima tejet ne!!! (persze mindjárt jön, hogy régen is így csinálták, de nem véletlenül más az ajánlás. az meg már csak mellékes, hogy hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy fogyóban van...) lehet lepontozni teljesen.
Tudnám minek kérdezed, ha aztán nem hallgatsz 3 embere, aki azt mondja, hoy ne.
Dehogy szabad!!Ne adj neki rendes tejet!!! Ügyeletes patika biztos, hogy van.Keress rá a neten, hogy melyk az!!
Most azt hagyjuk is hogy hogy sikerült 4 hónapos (gondolom még csak tápszeren élõ) baba mellett tápszer nélkül maradnotok így az ünnepekre... de nincs esetleg barátnõd ismerõsöd rokonod bárki akinek tápszeres babája van kölcsönkérni pár adagot?? Ez jutott eszembe mert sajnos nem tudom lehet e kapni tápszert bárhol ilyenkor (benzinkút??) bár nem hinném:( Tejet nem igazán adnék bár ha éhen készül halni akkor nyilván jobb mint a semmi de ez lenne az utolsó amit tennék.
Reggel fogyott el?Le lehet pontozni, de ma reggel láttad, hogy a tápszeres dobozban egy adagnyi tápszernek van por?Ne adj neki tejet, mert nem véletlen NEM LEHET egy ilyen pici babának tejet adni.Keress ügyeletes patikát, vagy kérj kölcsön valakitõl.
Ügyeletes patika sincs a közelben?
Köszönjük a lepontozást .
Ügyeletes patika nyilván van valahol a közelben. Tudom, tudom, a világ végén laktok, nincs autó, nincsenek rokonok, senki nem tud elmenni tápszert venni. De akkor meg be kellett volna raktározni. Az meg, hogy kikéred mások tanácsát, aztán lehurrogod õket, az megint csak korrekt. Persze, adj tejet neki. Meg pörköltet, meg töltött káposztát, mert 30 éve azt is kaptak a gyerekek, mégsem lett semmi bajuk. Kellemes húsveti ünnepeket!
Jó, akkor írok mást, ez biztos jobban tetszik. Nincs tápszer? Ó, semmi gond, végül is nem lehet tudni elõre, hogy mikor fogy el, teljesen természetes, hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy el kéne menni patikába, mert ugyan ki gondolna rá?! Egyértelmû, hogy adhatsz neki hígított tejet, hisz 40 éve is azt adták, akkor biztos tökéletesen megfelel egy 4 hónapos pici igényeinek. Remélem érzõdik az irónia.
A kérdező hozzászólása: van pez csak hat aszt hitem hogy ma lesz nyitva patika meg nem tudom mert van hogy 1 hetig se eleg egy doboz tap
Azert ne vallaljon babat ha nem kepes ellatni. Ocsem is kapott tejet kiskoraban, azota is tejallergias. Adj neki ha ugy gondolod jobban megeri h allergias legyen a babad mint az, hogy autoba ulj, buszra, vonatra szallj es elballagj az ugyeletes gyogyszertarba. A lustasagot csak le kellene gyozni a babadert. te vagy az anyja. Ha nincs penz tapszerre, kerj kolcson. De ne tomd meg sima tejjel. Tejpep sincs otthon?
Ügyeletes patika mindenhol van.
Érdekes, az ilyesféle provokatív kérdésre válaszolókat mindig lepontozzuk??!!Egy jó ideje figyelem már!!Mindig olyan a kérdés, amire tuti, hogy válaszolni fognak sokan, és a kérdezõ néha nem is jelez vissza a véleményekért!És megy a pontozás!Szánalmas egyének, akiknek sajnos már csak ez jutott!
Lehet, hogy pénze nem volt rá. Most inkább segítsünk valahogy, akármit reagál, a baba miatt. Adj neki almát, vagy banánt, az laktat. Keress egy patikát vagy ismerõst. Kérj kölcsön. NE adja neki tejet!
Tényleg lehet valaki ilyen felelõtlen, hogy nem veszi észre, hogy elfogy a tápszer?? Egyébként kérdésedre a válasz: NE. ADJ. NEKI. Nem véletlenül mondják, hogy ne. 6- os, nagyon tetszik az irónia a fogalmazásodban.
Ne adj neki tejet! Ha van szoptatós anya a közelben kérhetsz anyatejet addig, v ha valakinél van plusz tápszer kérj kölcsön holnapig.
ha nem életbevágó akkor ne , de ha éppen az ehhalállal küzd akkor ne haljon éhen, am gondolnad kellett volna rá hogy el fog fogyni mert nekem is tápszeres a 3 hós babám, és mindig van itthon pluszba egy dobozzal ha netalántán elfelejtenék venni, de ez még nem fordult elõ!
Nekem sincs semmi bajom mert tejet kaptam, ahogy a nõvérednek se....tudod több millio embernek sem...én tápszert adtam a babámnak, mert kellett, és sajna késõn jöttünk rá hogy tejallergiás...na ezt nem kívánom neked, gondolj bele mi lett volna ha adok neki 4 hósan tejet???sose tudhatod hogy reagál a szervezete.... amugy én egy sima hétvége elött is megnézem mennyi van itthon...de tescoban és hasonlo helyeken is lehet már 1es tápszert kapni, nem csak gyógyszertárban.holnapig szerinted mi lesz ha nem adsz neki?csak almát meg kekszet?most kezdtétek a hozzátáplálást h 4 hós gondolom, nem hiszem hogy az emésztõrendszere díjazná h amit most kezdett kóstolgatni, egész nap azzal kell megbirkoznia a pocakjának.
A kérdező hozzászólása: reggel fogyot ell es nincs sajnos ugyeletes patika neha adok neki kis alamt meg kekeszet! noverem2 honapos kora ota higitot tejet kap es semi baja nincs tole?
Igazi felelõsségteljes anyuka vagy , gratulálni tudok csak!! Pelenka azért van ? Vagy majd betétet teszel alá? pffff

Ha belázasodom szoptatási időszak alatt, mi van? Szabad úgy szoptatni vagy nem? Elmehet attól a tejem? 4 hónapos babám van és csak szoptatom.

Legjobb válasz: Nem megy el, szoptasd tovább. Én voltam nagyon beteg mozdulni se tudtam, férjem hozta szoptattam és aludtam. Nem volt semmi gond, nem apadt el.

Nem megy el, szoptasd tovább. Én voltam nagyon beteg mozdulni se tudtam, férjem hozta szoptattam és aludtam. Nem volt semmi gond, nem apadt el.
Persze, hogy szabad szoptatni, Az immunanyagok átmennek a tejbe, a baba is kap belõle. Ha pedig magas láz, paracetamol tartalmú gyógyszert szoptatás után be szabad venni nyudodtan
Nekem is volt hogy lázam volt, majd szét ment a fejem, de a babám érdekében szoptattam rendületlenül. Ha beteg lesz a mama, egy kicsit visszaesik a tejtermelés, mert kimerül a szervezete, de sûrûn kell mellre tenni és visszaáll. Kitartás.
Én úgy tudom, hogy ha 38 fölé megy a lázad, akkor nem szabad szoptatni. Viszont be lehet venni egy fél lázcsillapítót, hogy ne menjen fel addig. Én legalábbis így csináltam.
38°alatt nem is láz. hõemelkedést pedig nem szokta csillapítani. egészem nyugodtan szabad. (egyébként soha nem hallottam még az ellenkezõjét, pedig tudok ezt- azt a szoptatásról)
ne fagyasztottat adj sztem, annak nincs répa íze. Ha a boltiban nem bízol, akkor vegyél piacon
Bolti répát adtam a kislányomnak. Azzal szeretnél kezdeni?
Akkor vegyél bio boltban, azt szabad. Én simán megvettem a piacon neki, ott van választék, ha meg nem bíztam benne, akkor vettem üvegest, és semmi baja. Amúgy lassan elkezdheted, fõleg ha tápszeres, semmi baja nem lesz.
azért megnézném ha novemberben kapnál primör répát :) )) az az amikor év elején az elsõ termést leszedek, így még nem minden permetezõszer bomlik le, ezért káros ;) arról nem is beszélve, hogy iszonyú drága, tehát nem is azt fagyasztják le. teljesen jó a piaci répa, még szépeket lehet kapni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!