Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos nagyon sok (25 db)

Nagyon kevés 6 dkg gyarapodás egy héten egy 4 hónapos babánál? Sok gyümölcsöt adok neki. Lehet ettől a megtorpanás? A héten 3 szurit is kapott. Lehet ettől?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!

Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!
Ne haragudj nem grammot akartál írni a dkg helyett? Mert amit írsz az majdnem fél kiló!!! Egy hét alatt az rengeteg!! Ha grammot szerettél volna írni, azt hiszem az egy kicsit kevés. A gyümölcsevéstõl jól van a baba? Kicsit korai még egy 4 hósnak. Tápszeren/anyatejen kellene még élnie. Gondolom nincs elég tejed, azért kezdted ilyen korán a hozzátáplálást.
AZ elõzõ válaszoló vagyok, alighanem odaképzeltem egy nullát. Ne haragudj!!! Bocsáss meg a figyelmetlenségemért!
Még az is elõfordul, h picit fogy.Az én fiam elkezdett forogni, 6 hós, õ is sok gyümit eszik, és volt 1-2 hét, amikor pár dekát fogyott.Most kb.2 hetente hízik-egyiken semmit, a másikon 5-15 dekát-de én nem aggódom miatta egy cseppet sem.2 gyerekes anyuka
Kicsit hülyén írtam, BOCSIII!!!Mivel már 6 hós, nem hízik sokat, 5-15 dkg-ot/hét, de ezt sem mindig!!!Így már értelmesebb.

Kislányom 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt még mindig néha rá tőr nehezen kakil sok a puk és ilyenkor én szoktam hőmérővel segiteni! 2 napja igy kakilunk nagyon nehezen sürü a kaki és zöldes. Mitől lehet ilyen állagu és szinű?

Csak anyatejet kap én Multi tabs immunot szedek minden másnap.

Legjobb válasz: Az én védönõm és orvosom azt mondta,ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés,ami 3nap alatt lezajlik általában.

Az én védönõm és orvosom azt mondta, ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés, ami 3nap alatt lezajlik általában.
Szia! Nekünk a doktor nénink mondta (tapasztalat szerint igaza volt), a kaki akkor van rendben, ha "szép" sára színû. Olyan mustáros. Ha zöldül, akkor sok a kaja a babának, ha pedig barnul, akkor igencsak túl van etetve. (Nem igaz, hogy a tápszertõl lesz zöld. Nem tudom, adsz-e, nekünk kell, mert kevés a tej.) Ha már van 4 kiló, térjetek át a 3 és fél, 4 órás etetésre, közben adjál egy kis forralt vizet. Én teát csinálok neki 5-6 szem ánizs és édeskömény magból, ezek segítenek pukizni. Hõmérõzést az orvosnál láttam, szerintem igen drasztikus, ordított is a baba, mint a sakál. (nem az enyém) Nem kell így stresszelni a babát! Lányoknál 3-4 nap kaki nélkül még normális.(Fiúknál 7-8!) Én a 3. napon, pelenkacserekor szoktam a végbélnyílást (alatta a farcsontot) egy picit az ujjamra tett törlõkendõvel óvatosan megmasszírozni. (Erre a csontra gyakorolt nyomás vált ki székelési ingert. Pl.: szülésnél a kitolási inger, vagy amikor saját magadat törlöd, biztosan vált ki nálad is még ingert, esetleg jön még egy adag :-) Nem kell sokáig. Lehet, hogy rögtön lesz is produktum, van, hogy a következõ tisztába tevéskor ismételtem, de aznap már biztosan tele lesz a pelus. Tegyél le a földre egy nagy paplant, azon játszatok napközben. (szerintem a játszószõnyegen csak fölfelé kalimpál) Így mozgásra kényszerül, hamarabb meg is fordul, mert hason fekve könnyebben lehet matatni. A távolabbi játékokért el is fog kúszni. Csak hagyd küzdeni. Ha sokat mozog, biztosan könnyebben jönnek ki a pukik. Jó babázást!
Nem eteted túl sûrûn? Úgy tudom, hogy az is válthat ki zöld székletet.

1 hónapos babám 4 kg. Nagyon sok ez? 2, 6-al született, anyatejet kap. Sokszor óránként kér enni. Baj ez?

Legjobb válasz: Én soknak tartom ezt a hízást ennyi idõt alatt. Próbáld meg kihúzni kicsit az etetést, hogy azért 2,5-3 óra elteljen az etetések között. Lehet hogy ez drasztikusnak hangzik, mert igény szerint szoptassuk a gyereket, de szerintem egy próbát megér. Az én babám volt inkubátorba az alacsony súlya miatt, neki fontos volt a hízás, mégis szinte percre pontosan 3 óránként hozták szoptatni. Úgyhogy szerintem ha átszoktatod a 3 órás szünetekre, akkor is kellõképpen fog hízni.

Én soknak tartom ezt a hízást ennyi idõt alatt. Próbáld meg kihúzni kicsit az etetést, hogy azért 2, 5-3 óra elteljen az etetések között. Lehet hogy ez drasztikusnak hangzik, mert igény szerint szoptassuk a gyereket, de szerintem egy próbát megér. Az én babám volt inkubátorba az alacsony súlya miatt, neki fontos volt a hízás, mégis szinte percre pontosan 3 óránként hozták szoptatni. Úgyhogy szerintem ha átszoktatod a 3 órás szünetekre, akkor is kellõképpen fog hízni.
Én is így voltam az elsõ hónapban a babámmal, de azt mondta az orvos, hogy 2, 5 3 óránként etessem, szokassam rá, mert fájni fog a pocója.Méghozzá azért mert 1-1, 5 óra alatt nem tudja megemészteni a tejcsit.Mára már lassan 4 hónapos és azóta is 3, sõt van amikor 4 óránként eszik, de még így is sokat hízik.3, 7 kiloval született ma több mint 6 kilo.Szóval mindeneképpen próbáld kevesebbszer etetni!Ez a Babád érdeke is!!Ha így maradtok az mindkettõtöknek rossz lesz elõbb-utóbb!!!
Szerintem ezzel semmi gond nem valoszinu hogy ilyen utemben fog tovabb hizni.Anyatejjel nem lehet tul etetni sem tultaplalni a babat. Ha 3 orankent szoptat abbol csak orditas lesz es le fog csokkenni a teje. Megduplazza a testsulyat es nem fog ilyen utemben hizni. Az anyatej 50 perc alatt megemesztodik, ugyhogy nyugodtan szoptasd igy.
EZ MIND HÜLYESÉG, MÁR BOCS AZ ELÕZÕ VÁLASZOLÓKNAK!EGY KISBABÁT IGEN IS AKKOR ÉS ADDIG KELL ETETNI, AMÍG AZT Õ AKARJA.SZERINTEM EGYÁLTALÁN NEM SOK A 4 KG, MERT EZ A JELLEMZÕ A 3KG ALATT SZÜLETETT BABÁKRA!AZÉRT SEM SOK, MERT HA AZT NÉZZÜK AZ ÁTLAG BABÁK 3KG VAL SZÜLETNEK.AZT MONDJA MEG NEKEM VALAKI , HOGY MELYIK BABA NEM SZED FEL 1 KG-OT 1 HÓ ALATT?!EZ ÍGY TERMÉSZETES.MOST MÁR NEM LEHET EGYÉBKÉNT SEM 3 ÓRÁNKÉNT CICIZTETNI, MERT A BABA NEM AHHOZ SZOKOTT...FOLYTASD ÍGY ANYUKA AZ ETETÉST, AHOGY EDDÍG CSINÁLTAD, MERT EZT ÍGY KELL! ÜDV.:16 HÓS BABA ANYUKÁJA
Szerintem sem kell egy ekkora baba etetését kihúzni három óráig, ha óránként éhes, akkor egyen csak óránként. Egyáltalán nem sok az 1, 4 kg-os hízás, hiszen kis súllyal született, rákapcsolt a kis manó. Egyébként eleinte az én 3, 2 kg-mal született kisfiam is hízott havonta egy kg-ot, és én sem háromóránként etettem akkoriban. Ma 7 hónapos, és kb. egy hete kér csak négyóránként enni.
szia, szerintem nem olyan nagyon sok, az én babám 2910 gr-al született, lefogyott 2690-re, és négy hetesen már 3900 gr volt, most 5, 5 hónapos és 7, 5 kg. õ is óránként evett, majd 2 óránként, mostanra magától átállt 3 órára. A kisebb babák eleinte többet híznak, amíg behozzk a lemaradásukat, aztán lelassul a hízásuk.
sztem akkor etesd amikor sak kér az én picurkám is anyatejes van h 2órát lóg a cicimen, de kit érdekel azért van ott:) mi az elsõ 2 hétben több mint 1 kilót hiztunk és büszkék is vagyunk rá:) had igyon ha szomjas v éhes:) !!!!!!


4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szerintetek felébresszem kisfiamat délután? Nagyon sokat alszik, akár 3, 5-4 órát is. Ennek az az eredménye, hogy még most is fent van. Nem gond, mert mi is fent vagyunk, de csak 21 hónapos, neki mát ilyenkor "ágyban a helye".

Legjobb válasz: nálunk is ez van, 24 hónapos. Ahogy beáll a tél, 3,5-4 órát is képes aludni délután, nyáron viszont "csak" 1,5-2 óra a délutáni alvásidõ. Én hagyom, hagytam eddig, majd ha ovis lesz úgyis eleget kell alkalmazkodnia, amíg lehet had aludjon a saját ritmusában a kismackóm :))

nálunk is ez van, 24 hónapos. Ahogy beáll a tél, 3, 5-4 órát is képes aludni délután, nyáron viszont "csak" 1, 5-2 óra a délutáni alvásidõ. Én hagyom, hagytam eddig, majd ha ovis lesz úgyis eleget kell alkalmazkodnia, amíg lehet had aludjon a saját ritmusában a kismackóm :) )
A fiam mindig is három órákat aludt délután, ahogy most is, ha felkeltem, kibirhatatlan kb egy órán keresztül, nem eszik, nem játszik csak sír és cipelteti magát. Én, ha felkeltenènek, baromi ideges lennék, ha neki ennyi alvás kell, akkor had aludjon. Este tizkor fekszik õ is. Nekem a férjemmel elég ennyi egyedül töltött idõ, én a hárman töltött idõt értékelem sokkal többre. 2 éves a fiam.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Nem mindég alszik egyébként ennyit. Majd látjuk, hogy mi lesz. De lehet, hogy felébrsztem.
Én hagynám aludni. Pláne, ha nem jelent gondot a mostani állapot. Ez késõbb úgyis "beáll", helyre áll. Az alvás ritmusa is ki fog alakulni. Én elsõ gyereknél betartottam mindent, másodiknál már nem. Rugalmasan kezeltem a dolgokat, ahogy a gyereknek jó. - alvás, evés, öltözködés -. Nem bántam meg. Ha zavaró lenne ez a felállás, akkor próbálnám megkeresni a köztes megoldást. Van, aki szereti idõben ágyban tudni a gyereket, és szigorú napirendben élnek, én ennek nem voltam, és nem vagyok híve. Biztos lesznek ilyen válaszolók is. Én csak a saját véleményemet írtam. De gondolom, erre vagy kíváncsi. Mármint, hogy ki mit gondol errõl.
Akkor meg miért kellett feltenned a kérdést? Nem értelek. Ha nektek így jó. Azt vártad h megerõsítsük, h jól csinálod? Meg lenne az az alvásmennyiség is, amit én javasoltam, csak nem kukorékolna még este 10kor. De te tudod.....
én is két órát hagynám aludni.Keresztfiamnál is ez volt a gond, délután három órát aludt, este tízkor meg fent kukorékolt.Az egy dolog, hogy nektek ez nem megterhelõ, de nem csak szülõk vagytok, hanem férj és feleség is, kettesben eltöltött idõre is szükségetek van.Ébreszd fel két óra után, pár nap alatt beáll.
Én annak a híve vagyok, h azért 8 körül kezdõdjön el a fürcsi és fél 9-3/4 9kor már aludjon a gyermekem! Én azt tenném a helyedben, h reggel kicsit korábban ébreszteném, du-án annyival korábban tenném le aludni, és akkor talán este 10kor már rég aludna. Én ismerek 2 olyan családot, ahol nem számít, h a gyerek még 10-11 körül is fent van....anyuka zombi, nem bírja magát kipihenni, mert ez hagyja....aztán meg panaszkodik, h éjfélkor a gyerek átkiabál neki, h Anya mostmár bejöhetsz kikapcsolni a mesét..... Ez szerintem a részemrõl nem szigorúság...de egy alig két éves gyereknél nem egészséges h késõn még fent van.és ez csak rosszabb lesz, hidd el.
Persze, fel kell ébreszteni, n hagyd két óránál tovább aludni.Mi is így járunk, ha nem vigyázunk.
Én nem ragaszkodok szigorúan a napirendhez, de az éjszakai, esti alvás bizonyítottan sokkal egészségesebb és pihentetõbb, mint az, hogy délután alszik, és késõ estig fent van.Talán délután is már eleve azért alszik olyan sokat, mert ilyenkor pótolja b az esti kimaradást.Ha este idõben ágyba kerülne, délután sem aludna annyit, tehát fel sem kellene ébresztened, ébredne õ magától is, ez egy ördögi kör.Nektek is szükségetek van az estékre, h kettesben legyetek, regenerálódjatok, még ha ezt most nem is érzitek fárasztónak, ha így szoktatod õt, késõbb lehet h nem fogtok annyira örülni ennek a helyzetnek.De te tudod, te döntöd el h mit csinálj, ez csak egy javaslat volt..
A kérdező hozzászólása: Utolsó :valahogy én is úgy gondolom ahogy te. Õ is nyûgös ha felébresztem. Olyan édesen alszik.

4 hónapos kisfiam eddig nagyon szépen és sokat aludt. Pár napja nem akar vagy nem tud elaludni, lehet hogy már a fáradságtól van ez? Mi lehet a kisfiammal?

Csak hisztizik.

Legjobb válasz: Front van és õk azt nagyon megérzik. Az én babám is nyûgösebb. 1 hónapos kisfiú anyukája

Front van és õk azt nagyon megérzik. Az én babám is nyûgösebb. 1 hónapos kisfiú anyukája

Fél évesen mennyit kellene mozognia? Kislányom 4 hónaposan átfordult hátról hasra. Akkor nagyon sokat csinálta, de kb 2 hete abbahagyta, nem csinál semmit. Mikor fog hasról visstafordulni vagy kúszni? Amúgy utál hason lenni.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 3-4 hósan elkezdte a forgást és úgy hidd el utána kb.2hónapig semmi már nagyon aggódtam mikor egyik napról a másikra újra kezdte.Azóta meg sem áll:).7hós

Szia! Az én babám is 3-4 hósan elkezdte a forgást és úgy hidd el utána kb.2hónapig semmi már nagyon aggódtam mikor egyik napról a másikra újra kezdte.Azóta meg sem áll:) .7hós
Nálunk 6 hósan még nem is forgott, kb.8 hónapos volt mikor átfordult és 9 hósan kezdett mászni.Most 10 hónapos mászik mint a golyó és már próbál felkapaszkodni...

4 hónapos kisfiú mindentől megijed pici kora óta nagyon sokat sír kapkodja a levegőt. Kezeit mostanában kezdi felemelni, nem nevet, erőtlen nem tartja magát. Tápszeres baba. Anyukája is sokat volt ideges a terhesség alatt és most is. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: neurológus mit mondott? lehet oxigénhiány, idegrendszeri éretlenség, hypotonia, és még sok minden. mindenesetre minél elõbb ki kéne vizsgáltatni, ha baj van akkor derüljön ki most és kezeljék ki, nehogy a lemaradás miatt mentálisan is gondok legyenek! sok egészséget!

neurológus mit mondott? lehet oxigénhiány, idegrendszeri éretlenség, hypotonia, és még sok minden. mindenesetre minél elõbb ki kéne vizsgáltatni, ha baj van akkor derüljön ki most és kezeljék ki, nehogy a lemaradás miatt mentálisan is gondok legyenek! sok egészséget!
nem vagyunk orvosok, vigyed a dokijához de hamar mert ez nem jó!!! a tápszernek semmi köze ehhez és anyuka idegességéhez se sok.
A kérdező hozzászólása: Nem az én babám, hanem egy ismerõsömé csak zavar, hogy a szülei szerint minden rendben vele, pedig láthatóan más a helyzet. Szeretnék nekik segíteni, mert rossz nézni ahogy állandóan sír a gyermek.
A kérdező hozzászólása: Nekem egy 7 hónapos kisfiam van, és tudom, hogy hogy kellene viselkednie egy egészséges 4 hónaposnak és õ nagyon le van maradva fizikálisan is és szellemileg is.
Nyugodtan adhatsz neki. A spenóttal óvatosan, lásd Popeye:o)
Püré formájában igen. A növényi rostoktól meg kell szabadítani a növényeket. Erre kitûnõ a turmixgép, mert elválassza a növénytõl a rostot. Sûrû szûrõn szûrd le.

4 hónapos kisfiam nagyon sok levegőt nyel szopcsi vagy cumisüvegből evés közben is. Van, hogy csak 90-100ml eszik, félek, hogy éhenhal. Mit rontok el? Mit tegyek, hogy tanítsam meg, hogy ne nyeljen levegőt?

5-10 perc szopi után 1,5 órán át kínlódunk a büfiztetéssel, van hogy sokszor visszajön egy kis adag tejcsi, régen nem volt ilyen pedig. Nem eszik mohón pedig, csak este, de akkor meg utána szépen elalszik, és nem értem napközben mi a probléma. Nem tudom hasra tenni, mert a tejcsi kijön, háton szintén nem jó, így folyton kézben tartom, de belefáradtam.

Legjobb válasz: Szerintem írj neki, kérdezd bátran, nagyon jó. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Sok sikert.

Szerintem írj neki, kérdezd bátran, nagyon jó. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!