Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos nagyon (266 db)

Mit tegyek? Van egy 4 hónapos nagyon kedves, egészséges babám, akit nagyon féltek. Bővebben lent:

A férjem egyke volt, sok szempontból éretlen. Minden apróságtól bepánikol, dührohamot kap. Ilyenkor magánkívül ordítozik, csapkod, néha tör-zúz. Majd perceken belül lehiggad, bocsánatot kér, rendet rak. Sajnos a baba feje felett is üvöltözik. Hiába intem, hogy alszik, vagy csendesítem, hogy ne ijessze meg. Õ is tudja, hogy ezzel árt. Egyébként nagyon szereti a picit. Mindenben segít, de minden váratlan helyzett?l kiborul, úgyhogy bármelyik másodpercben robban. Nem tudom, mit tegyek. Azt mondtam neki, ha nem fegyelmezi magát elhagyom. Hiszen a munkahelyén soha nem rendez jelenetet. Nagyon sajnálom a kislányunkat, félek attól is, hogy eltanulja. Magamat is sajnálom. Miel?tt összeházasodtunk soha nem láttam ilyennek, de a 4 év alatt egyre csak többet enged meg magának. Többször igérte, hogy kezelteti magát, de ahogy megenyhültem iránta, "elfelejtette2 az igéretet, illetve dühösen indokolta, hogy miért nem. Legutóbb a pénz hiányra hivatkozott, ami igaz, hiszen 1/4 re csökkent a családi bevétel mióta terhes lette és szültem.

Legjobb válasz: Szerintem meg menjetek el dokihoz, erdeklodjetek meg ilyen esetbe kihez kell fordulni, hova kell menni. Nem kell egybol elhagyni, mert bajban van. :( Menj te is vele, igy konnyebben el tudjatok mondani mi valtozott meg, hogyan latod a viselkedeset. Ha ugy erzed, hogy teneleg veszelyt jelent rad vagy a babara akkor legyetek kulon egy ideig amig dokihoz jar, mondjuk szulokhoz koltozes. Hatha tudnak rajta segiteni, ha szereted akkor probald meg szerintem.

Mostanában annyi sok "NAGYON ROSSSZ" dolgot olvas a ember vigyázzatok magatokra! És persze szakemberhez forduljatok mindenféleképp!
Szerintem meg menjetek el dokihoz, erdeklodjetek meg ilyen esetbe kihez kell fordulni, hova kell menni. Nem kell egybol elhagyni, mert bajban van. :( Menj te is vele, igy konnyebben el tudjatok mondani mi valtozott meg, hogyan latod a viselkedeset. Ha ugy erzed, hogy teneleg veszelyt jelent rad vagy a babara akkor legyetek kulon egy ideig amig dokihoz jar, mondjuk szulokhoz koltozes. Hatha tudnak rajta segiteni, ha szereted akkor probald meg szerintem.
Nem vagyok szakember, de nekem ez meglehetõsen komoly problémának tûnik, amit mindenképpen kezelni kel.Továbbra sem hinném, h az egykeség az oka, valószínûleg mélyebb elõzményei vannak, és magától nem hogy elmúlni nem fog, de az is lehet, h rosszabbodni fog, mert ezentúl a kislánya miatt is aggódni fog.Próbáljatok valahogy anyagi keretet teremteni hozzá, mert ha megtanulja kezelni ezeket a félelmeit, õ is jobban fogja érezni magát, és persze az egész család is.
Szerintem se az egykeség az oka, egyszerûen nem tanulta meg a dühét kezelni.Ebben egy pszichológus tud segíteni. Beszélgess vele errõl, és mondd meg neki, h ha elkezdi a kezelést, segítesz neki, mellette állsz, de ha nem, elhagyod, mert már félsz tõle, és félted a kisbabátokat.
Szia! Pszichológus vagyok. Olvasva a történetet, nem igazán lehet eldönteni, h. milyen szituációkban jönnek elõ ezek a rohamok. Veled van ilyenkor problémája vagy a babával van vmi és azért ijed meg? Egyébként pedig minél elõbb keressetek fel szakembert (pszichológust v. pszichiátert), mert a párod problémája súlyosbodik (ahogy a szavaidból kivettem) és veszélyessé válhat. Egy babának a legfontosabb, h. szeretet és nyugalom vegye körül. Nagyon sokat árt neki, ha ilyen jeleneteknek a részese. Mondd meg a férjednek, h. a családért, a gyerekéért meg kell tennie, h. elmegy. Kísérd el, tõled is sok infot megtud majd a szakember. Remélem hamarosan túllesztek rajta, és javulni kezd. Üdv! Zs.
Már ne haragudj, de mi köze van ennek az egykeséghez? Én is egyke vagyok, mégsem jönnek rám ilyen rohamok. Lehet, hogy szorong valami miatt. Talán inkább megoldani kellene a problémát, nem elmenekülni elõle. Menjetek el a családsegítõbe, vázoljátok a problémát és õk el tudnak irányítani akár pszichológushoz is. Segíts a Férjednek, tudod: "jóban-rosszban"...
Valahogy csak össze kellene spórolnotok annyi pénzt, hogy tudjon pszichológushoz járni, mert ennek tényleg nem lesz jó vége. És igen, én is félnék egy ilyen ember mellett, lehet elhagynám ha nem megy orvoshoz.
Ne haragudj, de ahogy már elõttem is írták, ehhez az egykeségnek nem lehet köze. Én is az vagyok, mégsem viselkedtem soha így, nem a házasságomban tanultam meg bármit megosztani mással stb. A férjem nem egyke, mégis Én vagyok az kettõnk közül, aki mindent higgadtan képes megoldani, bármirõl legyen szó. Itt más a baj, hidd el, és Én is csak azt javasolnám, hogy minél elõbb szakemberhez kell mennetek, ha nem akarsz rövid idõn belül a gyermekeddel együtt egy koporsóban feküdni a férjed egy jobban elfajult dührohamát követõen. Én is valamiféle szorongásra, mániákus depresszióra gyanakszom....
elsõ vagyok: Köszi LEPONTOZÁST, szerintem a párod akor sem százas.
Én tényleg dobbantanék! Ilyen emberrel rémûlom lehet együttélni! És ha azt hiszed, hogy egy kislánynak ilyen apára van szüksége...Pszihológushoz alaphangon el kellene mennie, mert tényleg ön és közveszélyes, de szerintem kutyából nem lesz szalonna! Ez egy alap tulajdonság, ami nem nagyon fog javulni, sõt az évek múltával egyre csak romlik. Ha vele maradsz, szerintem 10 év múlva egy idegroncs leszel a kislánnyal együtt!! Ha addig nem történik katasztófa, ami ügye manapság nem ritka!
A gyermek és a saját magam nyugalma érdekében keményen rendberaknám. Vagy elmegy és kezelteti magát pszichológussal, vagy költözzön el. Az nem megoldás, hogy valaki dühöng és utána jön rá a bocsánatkérési mánia. Ez nem normális. Ezt az egészet pedig rajta és rajtad is megérzi a baba, és stresszes gyermekként nõhet fel.
<szakember!!!!Ez nem normális viselkedés......De nem is az 1keség az oka.Minél elöbb orvos, ne hogy baj legyen egy ilyen dühroham alkalmával.
Elhagynám, szerintem ön és közveszélyes:-((((
A kérdező hozzászólása: Ahogy írtam felmerült bennem, hogy azért egytre elkeseredettebb, mert azt hitte, hogy én illetve a házasságunk "megoldás lesz minden problémájára, félelmére"-ezt õ fogalmazta így meg, és csak most kezdem érteni. A legnagyobb félelmei az elszegényedés, a legnagyobb problémája, hogy a tehetsége ellenére "nem vitte semmire".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, valamennyire mindegyik kifejezi amit gondolok. Nem szeretnék elmenekülni, nem szeretném õt sem cserbenhagyni, meg a gyereknek is kell egy igazi apa és õ az lehetne, ugyanakkor kétségbeejt, hogy igy kelljen leélni akárcsak még 4 évet, de fõleg az, hogy milyen károkat okoznak a hangoskodásai a kislányunk lelkében, idegzetéban. Az egykeség, bocsánat, azért gond a férjemnél, mert minden problémát úgy él meg, mintha a világ csak körülötte forogna, mert a házasságban tanulja mi az megosztani az idejét, a szobáját, stb egy másik emberrel, hogy lemondásról, vállalásról ne is beszéljek. Ha pl a városban megelõzik, azért van mert hülyének nézik, ha a péztárgép elromlik csak õ ilyen pekkes, ha a baba nyûgös ellene teszem, ha nem mosoly rá, ellene nevelem. Amikor a korházból, császáros szülés után elindultunk haza, azt mondta, hogy direkt azért megyek lassan, hogy idegesítsem és otthagyot, elrohant a babával. Hibáztatja magát és engem, vádolja a szüleit. Az anyja 78 éves. Azon sopánkodik, hogy nem tudott elég idõt szánni rá kicsi korában, "mert dolgozni kellett". A gyerekkorát kulccsal a nyakában töltötte, hétvégén nyaralótt építettek 20 éven keresztül. A 18 éve megözvegyült édesanyja nem akarta, hogy megnõsüljön, "ne hogy aztán egy válással mindent elveszítsen és a híd alatt végezze." Amikor a rosszul megválasztott pelenkából valami kifolyt elsõ alkalommal mindennek lehordott, a köv. esetnél tette amit tenni kell. Dühös rám, mert nekem kellene elõrelátni, megvédeni, kivédeni, tudni, megmondani, felhívni, megírni, figyelmeztetni(hogy pl hozza a mobilját, a sluszkulcsot stb.) Egyébként még amiben sikeres, halad, ami öröme lehetne azt is elrontja az utolsó pillanatban, mintha tudatalatt nem akarna örülni, sikert elérni, haladni. Egyébbként jóképû, inelligens, kedves megbocsátó, saját hibáját képes belátni, bocsánatot kérni, szeretetre vágyó, elfogadó, hálás ... a következõ"rémületéig"! Most tényleg nincs pénzünk, hogy fizetõs helyre elmenjen. Bp-en hová lehetne fordulni?
A kérdező hozzászólása: Nem pontoztam le senkit. Mint írtam MINDEGYIK választ köszönöm. Sokszor én is úgy érzem nem százas a férjem, bár eddig szakemberek is elbagatelizálták a problémát, azzal, hogy a legtöbb férfi...meghogy az a bizonyos köldökzsinor... Lassan nekem is szükségem lesz pszihiáterre. Nem akarom elhagyni, de megmondtam neki, ha nem kezelteti magát, elhagyom a kislánnyal eddig. Beismeri, hogy szüksége van segítségre, csak reménykedni tudok. Szerencsére megvan a régi lakásom még, de ez ccsak átmeneti megoldás.

Kislányom 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt még mindig néha rá tőr nehezen kakil sok a puk és ilyenkor én szoktam hőmérővel segiteni! 2 napja igy kakilunk nagyon nehezen sürü a kaki és zöldes. Mitől lehet ilyen állagu és szinű?

Csak anyatejet kap én Multi tabs immunot szedek minden másnap.

Legjobb válasz: Az én védönõm és orvosom azt mondta,ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés,ami 3nap alatt lezajlik általában.

Az én védönõm és orvosom azt mondta, ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés, ami 3nap alatt lezajlik általában.
Szia! Nekünk a doktor nénink mondta (tapasztalat szerint igaza volt), a kaki akkor van rendben, ha "szép" sára színû. Olyan mustáros. Ha zöldül, akkor sok a kaja a babának, ha pedig barnul, akkor igencsak túl van etetve. (Nem igaz, hogy a tápszertõl lesz zöld. Nem tudom, adsz-e, nekünk kell, mert kevés a tej.) Ha már van 4 kiló, térjetek át a 3 és fél, 4 órás etetésre, közben adjál egy kis forralt vizet. Én teát csinálok neki 5-6 szem ánizs és édeskömény magból, ezek segítenek pukizni. Hõmérõzést az orvosnál láttam, szerintem igen drasztikus, ordított is a baba, mint a sakál. (nem az enyém) Nem kell így stresszelni a babát! Lányoknál 3-4 nap kaki nélkül még normális.(Fiúknál 7-8!) Én a 3. napon, pelenkacserekor szoktam a végbélnyílást (alatta a farcsontot) egy picit az ujjamra tett törlõkendõvel óvatosan megmasszírozni. (Erre a csontra gyakorolt nyomás vált ki székelési ingert. Pl.: szülésnél a kitolási inger, vagy amikor saját magadat törlöd, biztosan vált ki nálad is még ingert, esetleg jön még egy adag :-) Nem kell sokáig. Lehet, hogy rögtön lesz is produktum, van, hogy a következõ tisztába tevéskor ismételtem, de aznap már biztosan tele lesz a pelus. Tegyél le a földre egy nagy paplant, azon játszatok napközben. (szerintem a játszószõnyegen csak fölfelé kalimpál) Így mozgásra kényszerül, hamarabb meg is fordul, mert hason fekve könnyebben lehet matatni. A távolabbi játékokért el is fog kúszni. Csak hagyd küzdeni. Ha sokat mozog, biztosan könnyebben jönnek ki a pukik. Jó babázást!
Nem eteted túl sûrûn? Úgy tudom, hogy az is válthat ki zöld székletet.

4 hónapos babám a napközbeni alvásoknál szinte percre pontosan 1 órával az altatás kezdete után felébred és csak nagy nehézségek árán tudom visszaaltatni. Ha nem sikerül, onnan tiszta nyűg az egész nap. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9,5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2,5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)

Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9, 5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2, 5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)
Az a baj, hogy ilyen idõs korukban az alvásritmusuk 20 perces egységekre bomlik. Tehát 1 órahossza után azért ébred fel, mert éppen egy nem mélyalvós fázisban van, és lehet, h. valami megzavarja ilyenkor. Az én lányom is csinálta ezt egy idõben, pár hétig tartott, aztán szépen visszaállt a 1, 5-2 órás alvásokra. Lehet, h. evés közben most picit többet alszik? A visszaaltatás nem biztos, h. célravezetõ, mert ha õ úgy érzi, h már nem álmos, akkor csak nyûglõdni fog!
A kérdező hozzászólása: Ezt az evés közbeni alvást hogy' érted?

A ti kutyátok mennyi idős és hány kilós? És milyen fajta? Ha emlékeztek, hogy 4 hónaposan mennyi volt, akkor az is nagyon érdekelne.

Legjobb válasz: Az én kutyám Cavalier King Charles spániel, most 7és fél hónapos és 10 kg. 4 hónaposan 4 és fél kg volt. Nem kövér egy kifejlett kan kiskutya.

Az én kutyám Cavalier King Charles spániel, most 7és fél hónapos és 10 kg. 4 hónaposan 4 és fél kg volt. Nem kövér egy kifejlett kan kiskutya.
Az én kutyám Bolognese szuka 9 éves és 3 kg.
labrador keverék - 4 hónaposan 20kg
Ambull a nagy 13 hónapos 40kiló. Ambull a kicsi 6 hónapos 28kiló. Õ rá Emlékszem mert nem rég volt :D. 17-18 kg körül volt 4 hónaposan. Palotapincsi 2és fél éves. 3, 8kiló.
3 éves angol cocker 14 kg; 6 hós basset hound 14-15 kg körül.
9 és fél éves labrador szuka, most kb. 34 kg. 4 hónaposan 16 kg volt. :)
Amsaff most négy hónapos 3, 5 hónapos és 15-17kg körül van. Kis sózsákom:)
6 éves labrador, 35-40 kiló körüli.
4 éves komondor - 63kg, 4 hónaposan 27kg volt. 2 éves magyar agár - 28kg, 4 hónaposan 12kg volt.
enyém is pincsikeverék 2 éves és 5 kiló szuka. 4 hónaposan kb 3 kiló volt.
Az enyém többgenerációs pincsi keverék, 10 éves, 5-6kg.
Amstaff pit keverék 25 kg 1 éves, 4 hónaposan 16!
1, 5 éves (ivartalanított) kan bullmasztiff, 48 kg (még gyarapodni fog). 4 hónaposan 17 kg körül volt.
Amstaff, 6, 5, 4 évesek-ek. 28-30 kg között van mindegyik! :)
4, 5 éves roti-nj keverék kan, kb. 30-32 kg
pitbull, kan, az orvos mérlege szerint 17kg volt 4 hónaposan.
(de sok az amstaff!) Pitbull, lassan fél éves 16-7 kg körüli.

4 hónapos macska az már nagyon nagy?

Most költözünk össze barátn?mmel és szeretnénk egy kiscicát. Örökbefogadásra gondoltunk, és fehéret szeretnénk. Lenne is egy, de ? 4 hónapos. Az már nagyon nagy? Mert kicsit szeretnénk, hogy mi nevelhessük fel.

Legjobb válasz: nem nagy...elég pici még a 4 hónapos cica http://www.gazditkeresek.hu/images/allatok/15354/nagy/0.jpg

nem nagy...elég pici még a 4 hónapos cica http://www.gazditkeresek.hu/images/allatok/15354/nagy/0.jpg
szerintem egy 4 hónapos kölyök cica úgyan azokat az élményeket fogja nektek adni. Nem beszélve arról, ha már kinéztétek akkor az már jelent valamit. HA nem õt viszitek el, akkor rá fogsz gondolni. ui: semmilyen macskát nem lehet nevelni. Õk nevelik az embert. Majd meglátod:-))
úristen ez itt pontosan az én kiscicám képmása :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szép ez a kiscica:)
4 hónapos még picurka, nem lesz gond vele, de ahogy irták.., nevelni nem kell , mert a macska öntörvényû, és majd Õ nevel meg Titeket:D

Nagyon ciki, ha karácsonyra nem kap semmi nagyobb ajándékot a 4 hónaposom?

Kis korkülönbség van a két kicsim között. Egy zacskónyi csörg?, mókakocka, szivacslabda, kiskönyv stb van, amit ebben a korban szokás ajándékozni. S?t,van olyan is vagy 4-5 db, amit még ki sem bontottunk. Van játszósz?nyeg, babahinta, etet?szék, minden megmaradt a nagyról. Ruha rengeteg. Arra gondoltam, kiteszek a nem megbontott ajándékokból a fa alá, meg kap body-t olyan méretben, amikor elkezd?dik a hozzátáplálás, mert akkor az már fogyó eszköz lesz. Ez így gáz??

Legjobb válasz: Ez majd csak késõbb lesz gáz,ha mindent a nagytól örököl,és neki nem nagyon vesztek újat.Férjeméknél volt ez,õ az idõsebb,az öccse mindent tõle örökölt.Sógorom azóta is ....hogy is mondjam....kissé komplexusos,mai napig emlegeti hogy õ mindig a kinõtt cuccokat kapta.szerintem ez baromi nagy törést okozott neki.4 hónaposan még nem gáz,mert úgysem fog rá emlékezni,a késõbbiekben én erre odafigyelnék azért!

Ez majd csak késõbb lesz gáz, ha mindent a nagytól örököl, és neki nem nagyon vesztek újat.Férjeméknél volt ez, õ az idõsebb, az öccse mindent tõle örökölt.Sógorom azóta is ....hogy is mondjam....kissé komplexusos, mai napig emlegeti hogy õ mindig a kinõtt cuccokat kapta.szerintem ez baromi nagy törést okozott neki.4 hónaposan még nem gáz, mert úgysem fog rá emlékezni, a késõbbiekben én erre odafigyelnék azért!
Most még nem, mert õ úgysem fogja föl. Kapjon valamit, de nem kell hogy az nagy legyen - sem fizikailag, sem értékben :-) Viszont késõbb már valóban oda kell majd figyelni, hogy ne azt érezze hogy neki csak a használt jut.
Sztem nem ciki. Úgyse nagyon érdekli. a karácsonyfa, csillagszóró, fények sztem jobban érdeklik. Mi hasznos dolgokat veszünk, ami úgyis kell, pár új ruha, itatópohár, tányér.
Én tudod miért vettem ajándékot a 7 hónaposomnak (ugyebár õ sem érti még)? Mert a kedves nagyszülõk kiadták, hogy de igen, vmit kell venni szegénynek (?), mert a 4, 5 éves tesója is kap. (sõt, 24-én nálunk lesz a kari: kell oda is, meg 25-én megyünk anyámékhoz, oda is kell...) Kínlódtunk is a párommal, hogy mit vegyünk :) Szóval én sem vettem volna semmmit, legfeljebb a kádba azokat is a kis mûanyag kacsákat.
Egy 4 hónapos esetében az se lenne gáz, ha semmi se kerülne a fa alá, mivel nem ért még semmit az egészbõl. Ez inkább a szülõknek fontos ilyenkor. Ha téged az nyugtat meg, vegyél neki is ajándékot, csomagold be, tedd a fa alá.
Az én lányom is 4 hónapos, de fog kapni ajándékot szépen becsomagolva. Õt biztos nem zavarná, ha nem kapna, de engem igen. Bele is õrülnék. Sõt csak neki veszünk, mi szülõk már évek óta nem szoktunk. Ez inkább nekem lesz emlék, hogy készültem, csomagoltam, stb. Lesz róla fénykép és jó érzés lesz megnézni, hogy a babánk elsõ Karácsonya milyen volt. Bár nekünk elsõ gyerek. Nem tudom, hogy második gyereknél ez már nem annyira fontos?
1 vagyok.Én úgy gondolom, ha legalább annyira tiszteli az ember a 2.gyerekét, mint az elsõt, legyen akárhány hónapos, ugyanúgy vesz neki ajándékot mint az elsõnek.Ugyanúgy a család tagja õ is mint a tesó.Nem kell nagy dologra gondolni, de ne essen ki a szórásból.az hogy semmit ne kapjon, közben a másik kap, azt durvának tartom.A család véleményét le kell kakálni, vagy vegyenek õk neki valamit, amit gondolnak.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti! Ez mekkora ötlet!! Hogy ez nekem nem jutott eszembe.. :-) Köszönöm! A többieknek is köszönöm a választ. Végülis ruhanemüt fog kapni most újat, + odaadom a még kicsomagolatlan ajándékokat, meg varrok neki egy ölelõs játékot.. :-) Összességében nem fog elmaradni a nagytesó mögött.
Szerintem sem kell neki olyan drága ajándékot venni és ha még van bontatlan vagy bontott az is jó csak a szertartás miatt csomagoljátok be és rakjátok a fa alá a szándék a fontos nem az hogy most mi ujjat vettél neki mégegyelöre
Õt nem fogja érdekelni hogy használt ;) csomagold be hogy jól szétcincálhassa , és örüljetek együtt.Jó ha kicsi kortól arra tanítod hogy nem az ajándék értéke a lényeg. Én magam varrnék csörgös morzsolós kendõt.Ajánlottam már másnanak is , jó anya illatút , amivel szunyálni tud ;) de az fontos hogy kapjon Õ is.
Mi is ebben a helyzetben vagyunk, én azért vettem a picinek is ajándékot(mert tényleg már tele vagyunk) mert a nagy úgy gondolja, hogy amit a tesónak is hoznak ajándékot, vagy ha én veszek a kicsinek valamit, az is az övé és mi meg akarjuk szoktatni, hogy most már nem minden az övé, ha õ kap valamit akkor a kistesó is, ja még a kinõtt dolgait is számon tarja és szépen el kell magyarázni, hogy ezt most te, a nagytesó, odaajándékozod a testvérednek, mert ez neked már nem jó:)
Valami legyen neki is a fa alatt szerintem! Az én fiam tavaly karácsonykor 3 hetes volt és tettünk neki a fa alá ajándékot. Valahogy nekem esett volna rosszul, hogy mindenkinek van valami, csak neki nincs!
Az a lényeg, hogy valami legyen neki is a fa alatt, mégpedig azért, mert a nagyobbik furcsállaná, ha a kicsi nem kapna semmit. Az értéke nekik még tök mindegy, de ha a nagy kap 6 ajándékot, akkor azért a picinek is legalább 3 apróságot csomagoljatok be.
A kérdező hozzászólása: Jelképes lesz, mindenképp, ahogy írtam. Igen, a másodiknál nehezebb kivitelezni a 20 képes dolgot. Akárhányszor elõveszem a fényképezõz, a nagy hisztizik érte, márcsak ezért is nehezebb. Idõ sincs annyi, de elõhívásra kb. ugyanannyit csináltunk.. :-)
8-as vagyok. Nem úgy értettem, hogy esetleg a gyerek nem annyira fontos, hanem hogy nekünk felnõtteknek nem annyira fontosak ezek a dolgok. Lehet, hogy így sem egyértelmû mire gondolok. Pl. a sógornõmék az elsõ gyerekrõl napi 20 képet csináltak, a másodikról meg alig van. Persze ugyanúgy szeretik mindkettõt, csak már lazábbak egy kicsit. Mi még a napi 20 képes fázisban vagyunk, ezért tartom elképzelhetetlennek, hogy ne vegyek ajándékot. Amúgy a helyedben lehet, hogy egy nagyon kis apróságot vennék, csak úgy jelképesen.
Valamit vennék neki, fõleg azért mert a nagy megfogja kérdezni, hogy a kicsi rossz volt vagy miért nem hozott neki a Jézuska ajándékot. Erre meg mit lehetne mondani.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem fontos, úgyanúgy, mint az elsõnél. Férleértés ne essék, nagyon szeretem mindkettõt. Kisebb ajándékot õ is fog kapni, ahogy írtam. Épp elég lesz nagyobb korukban mérleggel mérni ki-mit kap, sztem erre még ráérünk. Az a baj, hogy a karácsony lassan inkább az ajándékokról szól már, mint a szeretetrõl. A fogyasztói társadalom hatása.(?) Mellesleg a nagyobb fiam ajándéka sem túl drága. Nagyfiamra is "csak" 5000 ft-ot költöttünk. Nekem nagyobb élmény lesz az, hogy a nagyobbal együtt sütünk. Két évesem annyira élvezi a konyhai dolgokat, és sokkal jobb lesz a napom tõle, ha õ jól érzi magát, mint attól, hogy egyel több ajándék legyen a fa alatt. A kicsivel ilyet még nem tudok, de attól még nagyon szeretem. De késõbb vele is fogok hasonlóképpen készülni. Valahogy így gondolom az ajándéknál is, késõbb neki is ugyanebben lesz része.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen, késõbb én is oda szeretnék figyelni, hogy neki is legyen valami új dolog. Gondolom az értékesebb játékokat késõbb eladom majd, hogy más fajtát vegyek a kicsinek, hogy neki is legyen majd új. Ruhából meg úgyis mindig lesz ami elhasználodik, de sokat fog örökölni is. Remélem nem lesz komplexusa ettõl. Én is második gyerek vagyok, sokat örököltem, de kaptam újat is. Próbálom majd normális szinten tartani a dolgokat... Utolsó: én is a család véleményétõl tartok, végülis ezért a kérdés.. :-)
:) örülök hogy segíthettem, még annyit elárulok hogy 5 cm színes szalagokat kettéhajtva varrtam a szélére sok sok fajtát és az sokáig lekötötte , még 1 évesen is. Az illatot meg úgy oldottam meg hogy a blúzom alá tettem , kicsiknek még fontos az illat -cicit is így találják meg amíg icipicik pl. ) de olyat is olvastam hogy anyatejbe mártották és megszárították , hááát ...

A kislányom lassan 4 hónapos. Eleinte cumizott, most kb 1 hónapja nem kell neki csak a keze és nagyon nyáladzik. Lehet hogy a foga jön?

Legjobb válasz: Szerintem lehetséges, igen. Kisfiam 4 hónapos és nálunk is ugyanez a szitu. Egy barátnõm kislányánál is ilyen korán kezdõdött a nyálzás és a fogzási tünetek, de az elsõ foga mégis csak 8 hónaposan bújt elõ.

Szerintem lehetséges, igen. Kisfiam 4 hónapos és nálunk is ugyanez a szitu. Egy barátnõm kislányánál is ilyen korán kezdõdött a nyálzás és a fogzási tünetek, de az elsõ foga mégis csak 8 hónaposan bújt elõ.
Szerintem nem. Minden 3 hónapos babánál erõsödik a nyáladzás, és ilyenkor fedezik fel a kezüket, milyen jó játék, ezért tömködi. Szerintem ritka, hogy ilyen hamar jöjjön.

Miért olyan nagy baj, ha a 4 hónapos anyatejes babámnak már szeretnék adni almát, meg amit ilyenkor már lehet enni?

Nem a szopizást szeretném kiváltani, csak elkezdeni a kóstoltatást. Egyre többet szeretne szopizni és egyre sűrűbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég. Vizet is adok neki, ha ilyen meleg van, szóval nem csak szomjas, éhes! Fontos megvárni a 6. hónapot? ti mikor kezdtétek el bevezetni a gyümiket?

Legjobb válasz: "Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.

"Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.
Azért ellenzik, mert még nem érett meg a gyomra, emésztõrendszere más táplálékra, csak az anyatej. (tápszereseknél már 4 hósan van a kóstoltatás, de a tápszer nem is anyatej...) Nem tudja rendesen megemészteni a dolgokat, terheled vele a szervezetét. Én 5 és fél hónapig kizárólag szoptattam, akkor is csak almalevet kóstoltattam a babámmal. Próbáld meg gyakrabban szoptatni, akkor több tejed termelõdik, és igyál többet. De a te döntésed, esetleg egy védõnõt vagy egy szoptatási tanácsadót tudsz megkérdezni, õk tényleg értenek hozzá. Legalábbis a sz.tanácsadó.
Anyatejesen én mindenképp várnék... elvileg azért szokták annyira ellenezni, mert ha netán rákap az ízére a cicit el is utasíthatja... Sajnos nekem nem volt tejem... :( így mi terápiás céllal (orvosi javaslatra) 3 hónapos korban kezdtük a kóstoltatást szilvával. Székrekedéses volt, és már szélcsõvel sem lehetett kicsalogatni. Rengeteg tápszerváltáson is átestünk, szóval nálunk kellett. Bár nem anyatejes a babám, én csak biztatlak, hogy várj még a kóstoltatással, de jelen esetben bort iszok és vizet prédikálok... nagyon remélem, hogy most a második babónál lesz egy kis tejem.
3. vagyok, kedves 2., valakik csak pontozgatnak, én is a válaszaimra sokszor piros kezet kapok, pedig volt olyan, hogy én voltam az elsõ válaszoló és mindenki azt írta hogy egyetért velem :) Van egy lista, szerintem annak szeretnének az élére kerülni, és sajnos a pontozással is elõrébb lehet kerülni, de az is lehet hogy túl sok a szabadidejük.... Bocsánat az OFF-ért!
Sajnálom, hogy ennyire nem volt kedvedre való a válasz... pedig úgy gondolom véleményt kértél és õszíinte választ adtam...
Szoptatási tanácsadó biztosan tud segíteni. Én a tápszerezést kezdeném inkább, ha már valamit muszáj, a kóstoltatást eddig anyatejes 4 hós babánál még nem vezetném be. Az én gyerkõcöm 6 hós volt, mikor kezdtük. Szerintem egy 4 hós babát még nem igazán jó hozzátáplálni, jó esetben nem tudja megemészteni az ételt, rossz esetben pedig megterheli, esetleg allergiát okozhat.
A kérdező hozzászólása: Sûrûn mellre teszem, még akkor is, ha tudom, hogy szinte semmi tej nincs benne, remélem néhány nap, és alkalmazkodik a szervezetem hozzá, hogy több tejet termeljen. Belátom, jobb, ha várok a hozzátáplálással :) köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdező hozzászólása: napi 4 liter folyadékot tuti megiszom, szoptatós teát és alkoholmentes sört is szoktam inni (állítólag a sör tejszaporító). változatosan eszem, akkor is ha nem vagyok éhes, és van, hogy 1-1, 5 óránként eszik (enne, ha lenne mit...ilyenkor adok fagyasztott anyatejet), de még sincs több tejem :( eddig is igény szerint szoptattam, szóval nem értem, miért nem termelõdik több, ha többet eszik...egy tanácsadót, lehet hogy érdemes lenne felkeresnem. köszönöm neked is a választ!
A kérdező hozzászólása: Kerria! Én zöld pacsit nyomtam! :) nem én voltam, aki lepontozott, és nem is értem, hogy miért tette az illetõ...számomra tényleg hasznos volt a válasz!
Bocsánat a kifakadásért, csak vannak dolgok amiket nem értek, ilyen a lepontozás, a lista inkább szörnyû, mint hasznos. Persze nem neheztelek ilyenkor arra sem, aki lepontoz, csak értetlenül állok a dolog elõtt :s
Én ha jól tudom, 4 hónapos korában kezdtem. Szerette a sárgarépa pürét és a sütõtök pürét. De ha a doki azt mondja várj vele, akkor inkább várj :)
Én elkezdtem a 4 hónapos tápszeres kislányomnál a hozzátáplálást. Bõven betöltötte a 6 hónapot, mire 80 ml körül megevett és nem kellett tápszert adnom utána. Addig csak egy kínlódás volt. Majdnem 7 hónapos lett mire jobban és több ízt megevett. Ha újra kezdhetném, biztosan megvárnám a 6 hónapos kort, hogy érjen meg a kanalazásra és az új ízekre a babám.
Az én babám anyatejes 7kg. Még nem mondta a védõnõ. A nagyobbiknál már ilyenkor kezdtem, de most az influenza miatt inkább várok.Meg amilyen pufi biztos elég is neki a tej. 2400grammal született, most 7kg 10 deka.Holnap lesz 4 hós. Elkezdheted, de szerintem ráérsz még:) Lehet, hogy megpróbálod és még el sem fogadja.
Nekünk meg pont azt mondta a gyermekorvos, hogy kezdjük csak el nyugodtan a hozzátáplálást, mert inkább fõzeléket, gyümölcsöt egyen, mint tápszert (az én babám is tápszeres 2 hetes kora óta). Úgyhogy már 3 hónapos korában elkezdtem hozzátáplálni szépen fokozatosan. Bevezettem a sütõtököt, sárgarépát, õszibarackot, almát, burgonyát. A kicsinek semmi baja, makkegészséges, szinte mindent szeret, amit eddig kipróbáltunk. Egyedül a répára nézett furán, de sütõtökhöz keverve azt is elfogadja. A déli étkezését sikerült már teljesen fõzelékre kiváltani. Én biztosan nem várnék a helyedben.
szép lassan elkezdheted, ha a baba is vevõ rá. nem kell kapkodni és gyorsan kiváltani egy evést, csak kóstóltasd fokozatosan, egyen szépen almát, egyéb gyümölcsöt, a zöldségekkel várhatsz még nyugodtan. egyébként nem aranyszabály a megadott hónapok, csak irányadóak és pár hét ide vagy oda nem nagyon számít szerintem. Pl. én is elkezdtem a hozzátáplálást 4 hónap körül, aztán volt hasmenése a lányomnak, így gyorsan abbahagytam, vártam pár hetet, és újrakezdtem. most 1 éves, és szépen eszik fõzeléket és darabos kajákat is.
Ezért mondja a dokid: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.
A kérdező hozzászólása: 2 alkalommal én is adtam a babámnak egy pici almát, ami ízlett is neki. Nem tudom, hogy a doki miért azt mondta, hogy ráérünk még a hozzátáplálással. De úgy gondolom, hogy ha minden nap adok neki egy pici almát, azzal rosszat nem teszek.
Az én babam 3, 5 honapos , tapszeres 7100gr. A dokinenik szerint mar kezdhetem az almat, mert jol fejlodik. Tegnap kapott eloszor, csak a levet ma mar picit kiskanallal almapüret is eves közben, izlett neki :)
A környezetemben lévõ kisbabás anyukáknak mást és mást mondanak az orvosok. A közös pont, hogy négy és hat hónapos kor között valamikor javasolják a hozzátáplálás elkezdését. Szerintem ha a következõ két hónapban valamikor elkezded a babádat hozzátáplálni, az teljesen rendben van.
Szia! Szerintem vidd oda magatokhoz az asztalhoz, amikor esztek. Ültesd az öledbe, vagy amiben neki kényelmes és hadd figyeljen titeket. Ha érdeklõdik az ételek iránt, nyalakodjon az ujjad hegyérõl olyat, ami biztosan ártalmatlan. :) Mi így kezdtük. A kisfiam 4, 5 hónaposan megnyalta a túrórudi belsejét, mert annyira könyörgött érte. Mi mehetett a szájába egy kis nyalintással abból a túróból?? Nyilván semmi, legfeljebb az íze, de õ odáig volt a gyönyörûségtõl. :) 8 hónapos korától már leginkább a mi ételeinket eszi, persze néhány kivétellel (káposzta, dió, stb.) fog nélkül!! És így is tudott rágni. Nemrég jött ki az elsõ 4 foga, nemsokára 1 éves lesz és már pürésíteni sem kell, legfeljebb a kanállal kis darabkákba vágni. Egyszóval azt javaslom, add meg neki a lehetõséget és aztán bízd rá. :)

4 hónaposom kb.1 hete nagyon nehezen alszik vissza az éjszakai etetés után. Mit csináljak?

Legtöbbször 2 óránál is többet fennt van. Hiába kapcsolom le a villanyt, nem beszélek hozzá, vagy csak suttogva, sehogy se tudom elaltatni. Jó lenne valami jó ötlet, mert van egy 3 évesem is, aki viszont szinte minden alkalommal megébred arra, hogy sír a pici. Akkor állhatok neki ?t is visszaaltatni. Már nagyon fáradt vagyok.

Legjobb válasz: Lehet hogy nem evett eleget, vagy túl sokat és az nyomja a pociját. De az is lehet hogy a foga jön. Nálunk is kb. 4 hónaposan kezdõdött, igaz 6 hónapos kora körül jött csak ki, de a kis ínyében már mozoghat a kis fog.

Lehet hogy nem evett eleget, vagy túl sokat és az nyomja a pociját. De az is lehet hogy a foga jön. Nálunk is kb. 4 hónaposan kezdõdött, igaz 6 hónapos kora körül jött csak ki, de a kis ínyében már mozoghat a kis fog.
Nem lehet, hogy keveset eszik? Azt nem írod, hogy anyatejes, vagy tápot (is) kap? Nálunk már nincs éjszakai etetés (3, 5 hónapos), este fél 9-kor fürcsi, kaja, és reggel 6-ig alvás. Igaz, hogy anyatejet és tápot is kap kezdettõl fogva.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy vagyok, mint a 2. válaszoló. Szopizik és tápot is kap. Az érdekes az, hogy mire megeszi a kaját, majdnem totál elalszik. Én úgy látom, elég neki. Büfi alatt már kicsit élénkebb, de mire beleteszem az ágyba, totál éber.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!