Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos most lett (11 db)

A kezdetben nem bukós kisbabám most 4 hónaposan miért lett bukósabb?

Én arra gondolok, hogy talán azért mert már ki tudja magából mozogni a kaját egyfolytában izeg mozog már forog is egyedül. Csak anyatejes de általában nem szopi után egyből jön vissza hanem később több kis adagban ,de ma is többször cseréletem a ruciját emiatt.

Legjobb válasz: Szia! Ugyan nekem az elejétõl bukós volt a fiam, de amint már nem csak feküdt, hanem elkezdett mozogni, kepeszteni, egyre rosszabb lett a helyzet. Volt, hogy még a fõzelék is visszabuggyant, annyit kepesztett. A másik nem volt bukós, de amint tudott forogni, már nála is voltak apróbb bukások.

Szia! Ugyan nekem az elejétõl bukós volt a fiam, de amint már nem csak feküdt, hanem elkezdett mozogni, kepeszteni, egyre rosszabb lett a helyzet. Volt, hogy még a fõzelék is visszabuggyant, annyit kepesztett. A másik nem volt bukós, de amint tudott forogni, már nála is voltak apróbb bukások.
Igen, valószínûleg a mozgás miatt, illetve az is lehet, hogy már többet eszik, de a kis gyomra befogadóképessége ezt még nem érte utol. Az én fiam is kb. 3-4 hónaposan kezdett el bukni. Amikor forgott, majd kúszott is, ez csak fokozódott.

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

4 hónapos lett most a kisfiam. Õ anyatejet kap, és pótlásnak utána még egy kis tápszert, vegyes táplálás, egymás után. Előbb persze tejcsi. Igy vegyesen mikor kell kezdeni a hozzátáplálást?

tudom hogy régen amikor mi születtünk akkor nem nagyon volt divat az anyatej,inkább tápszerrel tápláltak,s ahhoz is hamar adtak mást,szerintem már idejekorán adtak a babáknak teát,pl anyósom meséli mindig hogy annak idején ? már 3-4 hónaposan adott a gyerekeinek krémtúrót és szalonnét péesitve.:D mondjuk sztem ez er?s túlzás,én nem hiszem hogy egy éretlen bélrendszert 4 hónaposan ilyesmikkel kéne terhelni és rosszul vagyok ha err?l kezd mesélni :D ti mit gondoltok? köszi

Legjobb válasz: tudom ,hogy 6 hónapos kort irnak a tejeseknek és 4 hónapost a tápszereseknek,de mivel vegyesen kapja nem tudom mikor mivel kezdjek.Pl gyümölcsteát ,gyümölcsöt mikortól kaphat? köszi:)

A kérdező hozzászólása: tudom , hogy 6 hónapos kort irnak a tejeseknek és 4 hónapost a tápszereseknek, de mivel vegyesen kapja nem tudom mikor mivel kezdjek.Pl gyümölcsteát , gyümölcsöt mikortól kaphat? köszi:)
Nuygodtan hozzátáplálhatsz már. Sima anyatejes babát is érdemes már 4 hónaposan-
Azért mert egy baba tápszeres, nem kell kötelezõen elkezdeni 4 hósan a hozzátáplálást. A kisfiam 3 hónapig szopizott, azóta tápszert kap, most 4, 5 hónapos, kb. 2 hét múlva kezdjük a kóstoltatást. 2 családon belüli esetet írnék le: Egyik baba nem akarta egy idõ után elfogadni a tápszert (anyukának már nem volt teje), ezért 3, 5 hósan orvosi utasításra elkezdte anyuka a ht-t almával, majd barackkal, krumplival. Az almától és a baracktól fájt a hasa a babának, a krumpli pedig emésztetlenül áthaladt rajta. Azóta megint csak tápszert eszik (elfogadja). Most 4, 5 hónapos. Másik baba, nem hízott olyan ütembe, ahogy a gyermekorvos elvárta, így 4 hósan elkezdték a ht-t. Így se hízott úgy, ahogy várta az orvos, de a kisfiú megutált szinte mindent. Most 20 hónapos és fõ tápláléka a tápszer, mást alig eszik. Ha jobb napja van, akkor a gyümölcsön+a tápszeren kívül hajlandó mást is enni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Látom , nem csak nekem furcsa ez a szalonnás ügy :D én is csak néztem mikor hallottam, ez eleve kizártam :) hát az 5-6 hós határt gondoltam én is, a babám most kap kb. 100 tejcsit és 40 ml tápszert, egyenlõre elég neki :) Imádja a pocakját. Most lett 4 hónapos és 3 óránként eszik, néha már 3és fél, de az még ritka. :) 3320 al született , most 4 hónaposan meg már több mint 7 kg :) az étvággyal nincs gond :)
Ja, és nem szalonnával kezdtem, hanem pici almalével, amit tápszerrel kevertem össze. :)
Kislányom 4 hónapig volt kizárólagosan szopis, majd kiegészítettem tápszerrel is neki, és vele 4, 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást orvosi javaslatra. Mondjuk õ nem volt nagy szopis és a tápszerért sem volt oda. De a "rendes" kajákat viszont imádta. Onnantól, hogy már mást is evett sokkal jobb lett minden. A fejlõdése is nekiindult jobban és a hangulata is jobb lett. Igazából fontos, hogy te mint anya mit érzel a babádon, és milyen a baba fejlõdése, illetve azért érdemes egy dokival is beszélni a hozzátáplálás elkezdésérõl. Anyukám is mesélt arról, hogy "én már 3 hónaposan húslevest ettem, mégis itt vagyok", és ez nekem is furcsa, de ez mondjuk olyan dolog, hogy akkor mások voltak a szokások, más volt az orvostudomány, ajánlások nem is igazán léteztek. Viszont azt sem tudhatjuk, hogy 30 év múlva a mi gyerekünk mit fog szólni a mi régebbi elveinkhez. :)
Én éppen tegnap olvastam, hogy azért, mert valamelyik baba tápszert kap, nem kell elõbb elkezdeni a hozzátáplálást, persze csak, ha indokolt pl. az orvos javasolja.Nem biztos, hogy kész még rá a kis szervezete.
Én hat hónapos kor elõtt nem adtam csak anyatejet és 4 hónap után némi tápszer kiegészítést. Ráérsz bevezetni bármit fél éves kora után. Elõször akkor is csak gyümölcsöt, zöldséget. Szépen lassan, fokozatosan. A krémtúró és a szalonna majd csak az elsõ szülinap után ajánlatos.
Szerintem nyugodtan várhatsz 5 hónapos koráig.
A kérdező hozzászólása: jaj ez a két családi eset elég durván hangzik. szegény kis babák:( Nos szerintem is korai lenne 4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást, csak azért jól esett a megerõsités is :) én most úgy gondolom hogy akkor majd egy hónap múlva ha 5 hónapos lesz a pici fiam akkor kóstoltatást kezdünk és 6 hó környékén pedig tizóraira uzsira óvatosan mehet a hozzátáplálás :)


A kislányom most lett 4 hónapos, a széklete nagyon furcsa már hetek óta. Lehet ebből nagyobb baj?

a gyerekorvos csak annyit mondott hogy adjam neki a normaflort!!de eddig nem láttam hatást. tápszeres nekem a pici és nemtudom mi okozhatta ezt hogy ilyen zöldes feketedarabok vannak benne!!sehogy nem akar helyre jönni!!mit tegyek lehet ebb?l még nagyobb baj???

Legjobb válasz: Ez székrekedéses tünet, én ilyenkor világos kamillateát itattam a fiammal, és 1-2 napon belül elmúlt. És mivel most lett 4 hós, és tápszeres, kezdj el mellétáplálni (tízórai!!), próbáld a sütõtököt, az javítja a széklet állapotát! Ne adj egyelõre banánt, de az alma még elmegy. Boldog babázást!

Ez székrekedéses tünet, én ilyenkor világos kamillateát itattam a fiammal, és 1-2 napon belül elmúlt. És mivel most lett 4 hós, és tápszeres, kezdj el mellétáplálni (tízórai!!), próbáld a sütõtököt, az javítja a széklet állapotát! Ne adj egyelõre banánt, de az alma még elmegy. Boldog babázást!
Leírás alapján a miénk is ilyen.Elvileg azért mert sokat eszik, de ez nem baj.
Ez a te maganeleted, a targyalas pedig a gyermektartasrol fog szolni, tehat az erzelmi eletedhez semmi koze.
A bíróságnak nem kell tudnia, hogy találkozgatsz!!!Biztos nem küldenek rád nyomozókat.Ha meg volt párod ezt közli, akkor te pedig tagadod, és érvelsz azzal, hogy így csak magának akar jót!
17:54-nek: mi a fenéért kéne tagadnia, hogy 8 hónappal a szakítás után barátja van, pláne úgy, hogy õt hagyták ott terhesen? már az, hogy a pasi otthagyott egy terhes nõt, is elég gáz, én a helyében nem ugrálnék egyáltalán.
De ha találkozgatsz, akkor sincs semmi. Ez a normális, és nem, nem befolyásol semmit sem.
Milyen tárgyalásotok lesz? Válóper? Apasági? Gyermektartás? Gyerekelhelyezés?.... és még folytathatnám. Egyébként nem valószínû hogy érdemben bármit is befolyásolna, bármirõl is legyen szó.
Inkább azon gondolkozz el, hogy minek szültél gyereket egy olyan embernek , aki nem szeretett annyira, hogy egy életen át kitartson melletted. Biztosan oka volt annak is, hogy elhagyott... Szánalmas, hogy annyira nem tudtad megítélni a kapcsolatod, hogy jó e vagy nem, kell e gyerek vagy nem . Ezzel 2 ember életét is tönkre tetted, a gyerekét és az apjáét is. Gratulálok a felelõtlenségedhez!!
A kérdező hozzászólása: nincs a nevén a kislányom .. az én nevemen van
A kérdező hozzászólása: azt mondta h neki nem kell nem tudja eltartani adjuk intézetbe inkább de én montam hogy ez az én picikém nem adom sehová.. a szülei arra se voltak képesek hogy a kicsi fiukkal idejöjenek és megbeszéllni a dolgokat mig terhes voltam de semmi.. szidnak engem mindennek elmondanak.. ilyet mondott a gyerek a gyámhivatalba hogy mi a garanccia ara h amit fizetni fog milliókat a gyerekre nem pedig nekem plasztikai mütétekre..:( az eszem megált akkor..
Ezzel a viselkedéssel csak magát járatja le. A dns-tesztel csak az idõt tudja húzni. A gyerektartás visszamenõleg is járni fog. A nevén van a gyerek? Ha igen: a tartásdíjat megállapítja a bíróság. Ha nincs a nevén akkor elõször a dns-jön. (ha gyámügyön voltatok akkor valószínû, hogy itt tartotok. A gyerektartás majd ezután fog következni.
De szemét. Ha lenne plasztikai mûtétre pénz, akkor nem a gyámhivatalnál ülnél vele gyerektartásért. Vagy annyira jól keres, hogy amit ad, az fedezné? Húúú, mekkora , de inkább nem káromkodom.
A kérdező hozzászólása: Dehogy is.. nem is keres mert suliba jár technikumon van ez az utolsó éve semmi kersete nincs csak ö azt gondolja h gazdag azt nem az mert 1 panelba él az anyáékkal és egy juk a szobálya.. ahova még semmise fér be csak 1 heverö meg 1 tv...
Hát akkor már értem miért hagyot el õ egy középiskolás?! Pf lehet csak akkor akart volna gyereket mikor már felnö õ is. Nem volt egészen fair dolog ez részedrõl. Követeled töle a gyerektatást. te akartad ezt a gyereket nevled fö! hiszen ha nem engedted hogy neki is legyen beleszólása .a te akaratod vot ez. az elöbb irta hogy nem akarta. akkor mit vársz? hogy viselkedjen veled? Kényes kérdes ez.
"6 hónaposan derült ki a sürgösségin h terhes vagyok.. a menzeszem is megjött mindig" Utolsó! Végigolvastad? A kérdezõnek sem volt választása.
Tényleg, mi a helyzet? Mi volt tárgyaláson, vagy azóta?
De bunkó! Megkérdezhetem, miért ne akarta a babát? Úgy értem, mit mondott? Ne haragudj, de hihetetlen, milyen emberek vannak. (Nem kell odalenni az örömtõl, de felnõttként is kezelhetné a helyzetet). Szülei?
A kérdező hozzászólása: de elhöhozta a gyámügyön is .. most kért dns tesztet ! meg nem a kislányal volt elfoglalva hanem engem káromolt a jegyzökönyvbe amit felvett a nö a gyámhivatalnál..
Hagyjál már!!!Csak mondtam.Biztos ami biztos.Lepontozni minek kell, azt meg végleg nem tudom...szánalmas. Sose lehet tudni, hogy mivel áll elõ az ex.A bíró meg nem közeli rokon, így történeteket hall, és aszerint dönt. Ezért is van, hogy egy jó ügyvéd bármit elér!! Hahóóóó...ti nem ebben az országban éltek???
Te kedves 7. válaszoló!!!! Gratulálok a nézetedhez.Szerintem te el sem tudod képzelni, hogy mennyi férfi lesz hülye amikor az asszony teherbe esik.Úgy érzik hogy vége az életüknek, hiába is tervezik a babát évekig.Lehet fiatalok, vagy csak véletlen baba.Most akkor vetette volna el, akkor meg egy gyilkos lenne. Nem kéne ismeretlenül ítélkezni.Ettõl teljesen kiborulok. Mert biztos te tökéletes vagy!!!Nem hiszem, hogy most ez a legfontosabb amit a kérdezõ fejéhez kéne vágni!Mindenki követ el hibát.Különben nem lennénk emberek!!! Te bunkó!!!
Nem vagyok tökéletes az igaz. De annyi rálátásom van a dolgokra, hogy ha szülök valakinek egy gyereket akkor legalább már kiismerem, ugyanis ha pár évet leélsz valakivel akkor tudod milyen az érzelem világa , tudod milyen a reakciója, a válasza a dolgokra. Pl 2évig senki nem tudja azt mutatni, hogy õ jó ember. Ha pedig annyira butácska vagy, hogy együtt vagy valakivel és nem ismered ki, csak a rózsa szín köd , hogy õ a tökéletes és igen õ vele lesz gyerekem. Amúgy meg egy olyan szar ember aki csak arra használ , hogy csak kefélgessen, és ezt nem veszed észre, meg csak etet a dumájával, és ha nem látsz a dolgok mögé akkor igen... Ez következik be, rosszul megítélt dolgok miatt elbaszod egy gyermek életét!
A kérdező hozzászólása: hallod 6 hónaposan derült ki a sürgösségin h terhes vagyok.. a menzeszem is megjött mindig és 3 hét alatt dagatt fel a hassam. és nem tudom te mien szánalmas vagy h mást elitélsz nézz magadba és ne ide rogassál.. a többieknek köszönöm..
A kérdező hozzászólása: az apja aznap mikor kiderült 3 éve voltunk együtt kidobott azonal és fenyegetett hogy addjam örökbe vagy intézetbe. de nem adtam sehová és nem is fogom ö az én lányom és mindennél jobban szretem.
Azt még mindig nem írtad le, hogy milyen tárgyalásod lesz. Válóper: biztos, hogy semmit nem befolyásol. Apasági: biztos, hogy semmit nem befolyásol. Gyerektartás:biztos, hogy semmit nem befolyásol. Gyerekelhelyezés: na itt már nem biztos. Utolsó hozzászólásodból az jön le, hogy errõl nincs szó, tehát az apa nem akarja a gyereket. Teljesen normális dolog, hogy továbbléptél és éled az életed. Egyébként a gyermekednek is jobb, ha egy boldog, kiegyensúlyozott anya van mellette, mintha egy megkeseredett anya. Ezt a bíró is tudja!
A kérdező hozzászólása: gyerektartás
Abszolút nem fogja befolyásolni, mindenképpen fizetnie kell majd.Ez szóba sem fog kerülni a tárgyaláson.
A kérdező hozzászólása: Még dns se volt csak kérte az apa .. amugy meg most keresett egy ügyvéd h enjek be január elsö hetében ... rengeteg fenyegetést kaptam töle.. hogy ne merjek utcára lépni ijesmi.. meg hogy ne merjek semit tenni különben baj lessz .. már anyira elegem van.. folyton névtelen telefonokat kapok senkise szól bele rejtett szám:S:S

Milye tápszerek közül választhatok, ha a 4 hónapos baba most lett tápszeres? Árban melyik mennyi?

Legjobb válasz: Én azt tudom megírni amit mi kipróbáltunk. Milumil HA 1-es kb.2000Ft egy doboz, de nekünk nem jött de BEBA Ha Start Aktív ez is kb.2000Ft egy doboz,ez jó volt,de túl drága és így kipróbáltam a Nutrilon Prémium 1-est, ami nem HA(hipoallergén)és a doki fel sem akarta írni,de kipróbáltuk,nincs semmi baja tõle,így ezt eszi. Ez nagyobb kiszerelésû mint az elõzõ és kb.7-800Ft. Ezeket 6 hónapos korig lehet használni.

Én azt tudom megírni amit mi kipróbáltunk. Milumil HA 1-es kb.2000Ft egy doboz, de nekünk nem jött de BEBA Ha Start Aktív ez is kb.2000Ft egy doboz, ez jó volt, de túl drága és így kipróbáltam a Nutrilon Prémium 1-est, ami nem HA(hipoallergén)és a doki fel sem akarta írni, de kipróbáltuk, nincs semmi baja tõle, így ezt eszi. Ez nagyobb kiszerelésû mint az elõzõ és kb.7-800Ft. Ezeket 6 hónapos korig lehet használni.
Humana Babyfitt 1-es!900 Ft körül van a 900 grammos, és az én 14 hónapos fiam még mindig ezt eszi.5 hónapos korától ezt kapta, és mivel elõre felirattunk sokat, még van belõle, este elalvás elõtt, és reggel ébredés után az ágyban még cumisüvegbõl ezt kapja.Finom banános az íze, tudom ajánlani, a gyerekorvos írja fel, így az olcsóbb.
Mi Nutrilon Premium egyet eszünk.900g 750 Ft-ba kerül.
Úgy se õ nyer, mert Alonso a legjobb :)
A legfiatalabb versenyzõ, aki világbajnokságot nyert: 23 évesen, 9 hónaposan ... Lewis Hamilton gyõzött a 2008-as Formula–1 világbajnokság szarul nézted!!!!!!
Vettel rászolgált, hogy világbajnok legyen, nagyon frankón vezet a kiscsávó! Nekem nincsenek nagy kedvenceim, nem drukkolok különösebben senkinek, de ennek örültem. Az utolsó futamhoz még csak annyit: Aki megérett egy (újabb) világbajnokságra, annak meg kell tudni elõzni egy oroszt egy ladában :) . És Petrov elõtt le a kalappal, hogy élete legprofibb futamát lenyomta.
:S
vettel egy kis g.ci agyonkéne verni
hát ezt sz*tátok :D vettel a vb gyõztes :D :P
16:18 Vettel a legjobb fej az egész mezõnyben! Te meg egy szánalmas senkiházi lehetsz, mert nem tudod elviselni, ha valaki jobb a favoritodnál.
Teljesen egyetértek az utolsóval.Hozzáteszem Alonso a kedvencem.. de hogyha nem képes megelõzni petrovot.. hát akkor. Gratula Vettelnek!
VETTEL A WORLD CHAMPION CICKÁNYOK !!!!!!

4 hónapos kisfiam most lett tápszeres. Akkor most biztos, hogy duci, beteges gyerek lesz, vagy ez csak riogatás?

Legjobb válasz: Szia. ez nem igaz!! az én kisfiam az elejétõl kezdve tápszeres volt. soha nem volt beteg, nem volt duci,inkább vékonyka volt. míg a keresztlányom anyatejen nõlt fel és folyton beteg volt. nem ezen múlik,persze jobb az anyatej,de ha valakinek nincs akkor nem tud mást tenni. ne aggódj.

Szia. ez nem igaz!! az én kisfiam az elejétõl kezdve tápszeres volt. soha nem volt beteg, nem volt duci, inkább vékonyka volt. míg a keresztlányom anyatejen nõlt fel és folyton beteg volt. nem ezen múlik, persze jobb az anyatej, de ha valakinek nincs akkor nem tud mást tenni. ne aggódj.
Szia! Ezen a riogatáson átestem én is.nagyobbik lányom 2 éves koráig szopizott vékony magas egészséges(3éves) pici lányom mindössze 6 hetes koráig szopizott utána tápszert kapott és most 1 évesen ugyanolyan mint a nõvére.bár kicsit betegesebb , többször volt megfázva, de nem biztos hogy ez a tápszertõl van, leht csak a nagyobbtól elkapja.nagyon jó tápszerek vannak már, ne aggódj nem lesz semmi baj!egészséges, lesz a kicsikéd tápszerrel is :) . írj privit nyugodtan ha tudok segítek ha kérdésed van. mi mildibé és hipp tápszert ettünk.
Az elsõ fiam tápszeres volt. Sohasem volt beteg, mondjuk jó húsban volt, de nem a tápszertõl, mert õ 4, 5 hónaposan megevett 7 dl!! tökfõzeléket uzsonnára. A kicsi fiam csak szopott, születése óta 2 hetente taknyolódik, és szintén jó húsban van. Mivel tápszeres babáknál 4 hónaposan lehet a hozzátáplálást elkezdeni, szerintem te is tegyél így, és akkor nem fog annya tápszert enni! Boldog babázást!
Manapság olyan tápszerek vannak... lehet hogy régen ez így volt, de manapság már nem. Már 3éves lesz lányom és nem beteges, pedig 4 hónapos korától tápszeres. Vékony, nem duci. De nekem is van a családban olyan gyerek aki több mint 1, 5 évig szopizott és mégis 2× annyiszor beteg mint az enyém és túlsúlyos is.
én ugyan már felnött vagyok, de elég vékonyka, az elsõperctõl tápszerrel etettek
Lehet majd csak szoptatás után kezd el hullani, de sajnos nem marad így... Nekem ez a tapasztalatom.
Nekem 3 gyerekem van, de soha nem hullott a hajam. Igaz, ettem mindent és ittam tejet is sokat.
Nekem egyik napról a másikra kezdett el hullani, pedig nekem is olyan szép hosszú, dús hajam lett a terhesség alatt. 3, 5 hónapos a kisfiam.
Lehetséges persze! Én 22 hós koráig szoptattam a kisfiamat és nekem bõven 1 éves kora után kezdett el hullani, de nem volt túl vészes.
A kérdező hozzászólása: Ó, pedig már úgy elkezdtem örülni hogy megmarad :-) Azt hittem szülés után elkezdõdik úgyhogy ha 4 hónapig megúsztam akkor megúsztam de ezek szerint nem.
Nekem a fiam 6 hós korában kezdett hullani, és akkor nõtt csak ki, mikor már 2 hónapja (kb. 18 hós korában) nem szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Egyre jobbakat hallok, te jó ég :-))
Lehet sõt szinte biztos. A fodrászom szerint ha hullik a haj akkor szülés után 4héttel kezd el hullani nagyon. Szerencsés vagy. De még ne bízd el magad bármi lehet de nem hiszem.

Tudnátok nekem bevált tejserkentõt ajánlani? 4, 5 hónapos a babám kicsit kevesebb lett tejcsi (mérem + eddig végig aludta az éjszakát most 3 óránként eszik). Még nem kell pótolni, de szeretném növelni a mennyiséget.

Próbálom gyakran mellre tenni + szoptatás után tejserkentés céljából fejni amit este oda is adok neki kb.40-50ml.

Legjobb válasz:
nekem a dm-es bio mama tea nagyon csinálta a tejet. én pont négy hónaposan hagytam el, mert úúúgy duzzadt tõle a mellem. nekem a szõlõ is nagyon csinálta a tejet. nyugi. ha igény szerint szoptatsz, pont annyi van, amennyi kell. azért van ez így, mert a szervezeted védi az utódot, és téged is. ha sok tej kell a gyereknek /pl. pici súlyú, nagyon fejlõdnie kell/ akkor gyártja a tested az anyatejet, de ha nem kell sok tej, mert mondjuk már nem nõ eszeveszett sebességgel a gyerek, illetve eszik már ezt azt, akkor nem gyártja a tejet a tested, hanem tartogatja neked az energiát, hisz feleslegesen miért is venné el? lehet azért kevesebb, mert a gyerek is kevesebbet eszik. sose, sose lesz olyan egy mellszívó, mint a gyerek szája, nem tudsz sose mellszívóval annyi tejet kinyerni, mint egy szopizó kisbaba, mivel másképp ingerli egy vákuumos mûanyag, és egy "szakértõ" kis szopizó babuci :) ha igény szerint szoptattad eddig is, és nem avatkoztál bele se órával, se tápival az evésébe, akkor pont annyi tejed van , és lesz is elválasztásig, amennyi kell.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nekem a dm-es bio mama tea nagyon csinálta a tejet. én pont négy hónaposan hagytam el, mert úúúgy duzzadt tõle a mellem. nekem a szõlõ is nagyon csinálta a tejet. nyugi. ha igény szerint szoptatsz, pont annyi van, amennyi kell. azért van ez így, mert a szervezeted védi az utódot, és téged is. ha sok tej kell a gyereknek /pl. pici súlyú, nagyon fejlõdnie kell/ akkor gyártja a tested az anyatejet, de ha nem kell sok tej, mert mondjuk már nem nõ eszeveszett sebességgel a gyerek, illetve eszik már ezt azt, akkor nem gyártja a tejet a tested, hanem tartogatja neked az energiát, hisz feleslegesen miért is venné el? lehet azért kevesebb, mert a gyerek is kevesebbet eszik. sose, sose lesz olyan egy mellszívó, mint a gyerek szája, nem tudsz sose mellszívóval annyi tejet kinyerni, mint egy szopizó kisbaba, mivel másképp ingerli egy vákuumos mûanyag, és egy "szakértõ" kis szopizó babuci :) ha igény szerint szoptattad eddig is, és nem avatkoztál bele se órával, se tápival az evésébe, akkor pont annyi tejed van , és lesz is elválasztásig, amennyi kell.
Laktoherb tea (ebbõl napi 3-4 bögre) , és Ricinus communis vagy Urtica urens ch5 (napi 2-3x5) homeós bogyó. Nekem ezek jöttek be. Mellé krumplis tészta, alkoholmentes sör. Görögszéna mag esetleg, vagy rántott leves, madártej. Nálam mindig úgy volt, hogy ha jól bekajáltam vasárnapi ebédnél, úgy megindult a tej, hogy úgy éreztem magam, mint akit mellkason vágtak. Amúgy nem vagyok egy nagy evõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha este pótlásként odaadod a korábban lefejt tejet, azzal nem serkentesz. Legalábbis nem annyira hatékonyan, mint ha tényleg igény szerint szoptatnál (vagyis minden alkalommal, amikor a babád szopit kér). - A fejés önmagában segíthet, de ez sem létszükséglet. Nem írtad, miért méred még a babád (szopit? gyarapodást?), de ennyi idõsen már eléggé felesleges, mert esélyes, hogy rossz következtetést vonsz le belõle ill. rástresszel a témára... Az éjjeli kelés jelezheti azt IS, hogy most épp több tejre van szükség - de a gyakori szopival ezt a babád szépen le fogja gyártatni magának. Jó eséllyel akkor is, ha te nem pótolsz rá semmivel és semmi tejcsinálót nem veszel be külön. (De persze ha ragaszkodsz hozzá, nem ellenjavallt. De az, hogy te melyik szerre vagy érzékeny, ha egyáltalán érzékeny vagy, azt lehetetlen kívülrõl megmondani.) Ugyanakkor az éjjeli kelésnek egy sor más oka is lehet, nemcsak az éhség!! Fõleg ebben az életkorban.
Két gyereket szoptattam eddig. ( Útban a harmadik) Nekem nagyon-nagyon bevált a More Milk kapszula (Motherlove temék). Valamint a Karamalz nevû alkoholmentes maláta ital, napi 1-2 üveg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!