Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos most (246 db)

Meddig kell a kölyök kutyát 3szor etetni? 4 hónapos most és imád enni csak válogat

Legjobb válasz: 8 hónapos korától 2× i etetés. 1 éves korától 1.

8 hónapos korától 2× i etetés. 1 éves korától 1.
Fél éves korig ajánlott a napi 3, utána a 2x-i etetés.
Vannak, akik már 4-5 hónaposan nem igénylik a 3x etetést. Akkor szoktam elhagyni, mikor látom hogy este már csak nyammognak, inkább játszani mennének mint enni. Ugyanígy késõbb a reggelit is akkor hagyom el, ha nem toporzékol már az ajtóban, hogy éhes.
Igen, én is. Fél éves korig mondják, de nálunk 4-5 hónapos korban már nem nagyon akart enni 3x, így az ebédet elhagytuk.
4 hónapos korig napi 3x Nálunk a kutyák felnõttként is napi 2x kapnak

Akinek hosszabb ideig átuludta az éjszakát a babája és egyszercsak elkezdett éjjel kelni annak mikor aludta át újra? Babám 4 hónapos most és újra kel éjjel enni. Tudom hogy van ilyen csak érdekelne mikor fog újra aludni éjjel végig.

Legjobb válasz: Nálnk 6 hetes kora óta alszik éjjel (este 9tõl reggel 7ig). Néha gondol egyet és 1 hétig kel éjjel enni és utánna megint alszik végig. De volt már olyan is egyszer, hogy 3kor kipattant a szeme és nekiállt játszani.

Nálnk 6 hetes kora óta alszik éjjel (este 9tõl reggel 7ig). Néha gondol egyet és 1 hétig kel éjjel enni és utánna megint alszik végig. De volt már olyan is egyszer, hogy 3kor kipattant a szeme és nekiállt játszani.
Ne enni adj neki, hanem teát, és ne vedd ki az ágyából. Ha eteted, akkor errõl nem fog leszokni. Nem azért kel fel, mert éhes, hanem azért mert szomjas vagy melege van. Csak akkor lehetne éhes, ha este nem lakik jól. De akkor ezen kell változtatni. 3 gyerekes anyuka.
A kérdező hozzászólása: Nekem 7 hetes kora óta.és 2-3 hónapig aludta át. Nálunk is voltak ilyen 1 hetek aztán visszaált. De mostmár 3 hete tart és egyre korábban kell. Elószõr 5 kor kelt aztán 4 kor 3 kor. Ma pl 1 kor meg 5 kor is. Kicsit rossz mert már hozzászoktam hogy éjjel alhatok végig...
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a teát de ahhoz nem szokik hozzá? Este tápot eszik 125 ml.
Nálunk is 4 hósan kezdett kelni éjjel, most 8 hós és lekopogom, de már pár napja megint jól alszik éjjel. De szerintem ez nagyon összetett, a mozgásfejlõdés, a fogzás, a külsõ ingerek feldolgozása, mind kiválthat éjszakai ébredéseket. Kitartás!
A fiam 7 hetes kora óta este 8-tól 5ig aludt, majd visszaaludt még 7ig. 3 hónapos korában újra felkelt éjjel is, akkor mondjuk alig evett napközben (90-100akat). Aztán elmúlt egy ideig, utána pár napig megint produkálta. Aztán most 5 hónapos kora óta nyugi van, csak a hajnali kaját 4re majd 3-ra rakta (amióta 4 órákra váltott). De õ tényleg éhes, amúgy cumisüvegbõl nem is eszik meg semmit. Csak anyatejes, 6 hós

A lányom az elmúlt hónapban összesen 270 grammot hízott. Az ezt megelőzőben meg alig 400-at. Sem a doki, sem a védőnő nem foglalkozik vele.4 hónapos. Most 5750g, 60 cm. (3440 grammal és 50 centivel született) Mit kéne tennem?

Az el?z? mérésnél egy kicsit ki is fakadtam, mert csak legyintenek, hogy minden ok. Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tanácsoltak nektek?

Legjobb válasz: szerintem ne aggódj,amíg mosolygós jókedvû,addig biztosan elég neki amit amennyit eszik....mondom ezt én aki elkezdte 4hónaposan a hozzátáplálást,mert a védõnõ azzal riogatott,hogy csak "középkategóriás" a gyerkõc.Bár én láttam is rajta fõleg este,hogy mintha éhes lenne a 2 mell után is. Ha gondolod kezdj te is valami pótlást.

szerintem ne aggódj, amíg mosolygós jókedvû, addig biztosan elég neki amit amennyit eszik....mondom ezt én aki elkezdte 4hónaposan a hozzátáplálást, mert a védõnõ azzal riogatott, hogy csak "középkategóriás" a gyerkõc.Bár én láttam is rajta fõleg este, hogy mintha éhes lenne a 2 mell után is. Ha gondolod kezdj te is valami pótlást.
Szia. Az én babám egy hét múlva lesz négy hónapos, és egy hónap alatt 300 grammot hízott. Õ 65 cm és 5800 gramm. 51 cm-vel és 3500 grammal született. A védõnõ és a doktornõ szerint is nagyon szép formás baba. Állandóan jár keze-lába, erõlködik, hogy forogni tudjon, mindig "dolgozik" valamit, ezért is nem hízik úgy, mint az eleinte. De azt mondták, hogy nem baj, nem kell minden babának olyan kis husis lenni. Õk ilyenek alkatilag és kész. Amíg van megfelelõ pisis pelus, amíg nem bágyadt, rossz kedvû addig ne aggódj.
Szia. Az én babámnál is volt ilyen, a 4. hónapban csak 250 g - ot hízott. Azóta újra jól hízik, nem adtam neki semmi pótlást, kivártam, mivel jókedvû volt, szopizáskor nem hisztizett, hogy kevés lenne neki a tejcsi. 2500 g - mal és 47 cm- rel született, 4 hósan 5350 g és 60 cm, most hétvégén lesz 6 hós, kb. 6500 g és 64 cm. Szerintem, ha jól érzi magát a babád, nem sírdogál, akkor nem kell semmit tenned. De ha az megnyugtat, adj neki valamit pótlásnak (gyümit, kevés tápszert ), ha nem éhes úgysem fogadja el, legalábbis az én babám most így van. Szeretnék már adni neki valamit a tejcsi mellé, de nem fogad el semmit sem. Boldog babázást! :) )


2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

Az a fajta tápszer amit szeretnék adni a gyermekemnek 4 hónapos kortól adható.5 nap múlva lesz a gyermek 4 hónapos és lenne e bármi baja a picurkának, ha most adnék neki a bébiételből?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy lenne baja, de van értelme kísérletet folytatni, ha 5 nap múlva egyébként is 4 hónapos? Mondjuk én még 4 hónaposan sem adnék, hanem várnék 5-ig. Mert ez az átlag, de ki tudja egyénileg lesz e baja. Én mindig 1 hónappal késõbb adtam neki a bébiételeket, mint ami rá volt írva.

Nem hinném, hogy lenne baja, de van értelme kísérletet folytatni, ha 5 nap múlva egyébként is 4 hónapos? Mondjuk én még 4 hónaposan sem adnék, hanem várnék 5-ig. Mert ez az átlag, de ki tudja egyénileg lesz e baja. Én mindig 1 hónappal késõbb adtam neki a bébiételeket, mint ami rá volt írva.
Bébiétel vagy tápszer? Oka van annak, hogy adnod kell neki, vagy csak te szeretnéd?
A kérdező hozzászólása: Valójában ez egy tejpép amit 4 hónapos kortól lehet adni (az van ráírva):) Csak szeretném tudni, hogy lehet -emeg, mert nem igazán értem, hogy egyik nap nem lehet a másik nap meg már igen??
Nincs ennyire kötve, legalábbis tápszernél tuti nincs. De pépet én nem adnék 4 hósnak még, elõbb inkább gyümölcsöt, zöldséget, és ha ezeket megszokta a gyomra, utána pépet. Én ezek elõtt adtam pépet, és nagyon megviselte a gyomrát a néhány kanál is, úgyhogy abba is hagytam egy darabig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Én péppel kezdtem, de kizárólag azért, mert nem hízik rendesen és a gyümölcs erre nem lenne megoldás. Ha nem lett volna muszáj, akkor 6 hónapos koráig nem adtam volna neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :)

A csak anyatejes babáknál 6 hónaposan kezdődik a hozzátáplálás, a tápot kapóknál 4 hónaposan? És aki vegyesen kap? Vagy akkor ez most hogy van?

És aki tápot eszik, akkor annak már úgyis mindegy, már 4hósan ehet gyümit? Ezt most nem értem!

Legjobb válasz: Szerintem mindenféle választ fogsz kapni.Hallgass az ösztöneidre az eszedre és figyeld a babád. Az én babám csak anyatejes volt.4 hónaposan elkezdtünk kóstolgatni(védõnõi tanácsra,nem tudott kakilni),annyira izlett neki,hogy 2 hét alatt evett annyit amennyivel kiváltott 1 étkezést,aztán rá kb.1 hónapra mégegyet.5 étkezésbõl 3x szopizik,2x eszik"szilárdat".Nekünk jó így,nem bántam meg.Most 6.5 hónapos a kislányom,huncut,kiegyensúlyozott,mindenevõ(természetesen ami neki való). Szerintem egyen,lehet nem is lesz egyszerû,nem mindegyik gyereknek tetszenek az új ízek.

Szerintem mindenféle választ fogsz kapni.Hallgass az ösztöneidre az eszedre és figyeld a babád. Az én babám csak anyatejes volt.4 hónaposan elkezdtünk kóstolgatni(védõnõi tanácsra, nem tudott kakilni), annyira izlett neki, hogy 2 hét alatt evett annyit amennyivel kiváltott 1 étkezést, aztán rá kb.1 hónapra mégegyet.5 étkezésbõl 3x szopizik, 2x eszik"szilárdat".Nekünk jó így, nem bántam meg.Most 6.5 hónapos a kislányom, huncut, kiegyensúlyozott, mindenevõ(természetesen ami neki való). Szerintem egyen, lehet nem is lesz egyszerû, nem mindegyik gyereknek tetszenek az új ízek.
Az én kisfiamat is vegyesen tápláltam anyatejjel és tápszerrel, amikor 4, 5 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást. Kb. 3-4 hét volt, mire kiváltottuk a tízórait gyümölcsre.

A kisfiam most lesz 4 hónapos. Kell neki segíteni ahhoz hogy átforduljon vagy hogy üljön vagy ösztönösen kell magától megcsinálnia?

Most 64cm és 7,5 kg.

Legjobb válasz: 4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.

4.5 hónapos a lányom 4 hónapos koráig nem fordult meg, csak kiemelte a mellkasát és oldalra fordult. Éppen hogy betöltötte a volna 4 -er 2 nappal elõtte hasáról a hátára fordult, rá 1 hétre négykézlábra állt és elkezdett hintázni, majd kúszni elõre. 1 hete pedig hátáról a hasára fordul és mászik elõre. Állandóan ülni szeretne. Nem szabad erõltetni, szépen maguktól fogják csinálni a saját kis ütemükben. Minden gyereknek más a fejlõdési üteme.
Ez mind magától jön majd (legalábbis 6hós korig bezárólag mondják h nem kell nekik segíteni)! Ahogy fejlõdik erõsödik a kis szervezete, úgy fog rájönni, hogy miket tud csinálni. Én nem erõltetem (mi 4, 5 hósak vagyunk) és még csak oldalra fordul, de nem forgolódik. Ülni nagyon akar, nem segítek, csak tartom a kezem neki. Ha felhúzza magát, jó, ha nem, nem kell erõltetni :) minden jön magától! Hagyjad szerintem had jöjjön rá magától, hogy milyen ügyes :) jó fejlõdést!

Küzdött már valaki hasonló problémával? A kisfiam most 4 hónapos.3010g-l született és 2860g-l hoztam ki a kórházból. Most 7540g

A problémám hogy kb kett? hete nem akar enni.Sajnos a magas vérnyomásomra szedett gyógyszerem miatt már nem kaphat anyatejet csak tápszert amit kiegészítésnek eddig is kapott és szívesen megette.A doktorn? szerint semmi baja de Én nagyon aggódóm.Próbáltam tápszert váltani tejpépet gyümölcsöt f?zeléket semmi.A tápszerb?l max 100-150ml ha megeszik 250-helyett azt is kínkeservesen.Mit csináljak er?ltessem vagy hagyjam hátha a következ? étkezésre megéhezik? Valami j? ötlet?????

Legjobb válasz: semmiképpen ne erõltesd, mert késõbb azt fogja hinni, az evés egy rossz dolog. 250 ml tápszert ne is akarj beletukmálni, az nagyon sok 4 hónapos korban szerintem. 4 hósan az én babám is 150 ml tápszert evett csak meg, annál többet egyszerre nem. Próbáld ki, hogy akkor adsz neki csak enni, ha már magától éhes, és sírni kezd a kajáért. akkor meg fog enni annyit, amennyi jól esik neki, ha erõlteted, azért sem fog kajálni!

semmiképpen ne erõltesd, mert késõbb azt fogja hinni, az evés egy rossz dolog. 250 ml tápszert ne is akarj beletukmálni, az nagyon sok 4 hónapos korban szerintem. 4 hósan az én babám is 150 ml tápszert evett csak meg, annál többet egyszerre nem. Próbáld ki, hogy akkor adsz neki csak enni, ha már magától éhes, és sírni kezd a kajáért. akkor meg fog enni annyit, amennyi jól esik neki, ha erõlteted, azért sem fog kajálni!
Szia! Nálunk is volt egy ilyen idõszak mikor nem nagyon akart enni. Ráadásul pont akkor amikor a hozzátáplálást kezdtük! Azt hittem nem ízlik neki a gyümi meg a fõzi, mert nagyon kevesett evett kóstoltatás után is. Ha ezek után megkínáltam tápszerrel, azt sem akarta elfogaadni. A védõnõm azt mondta vannak ilyen napok-hetek mikor kevesebbet esznek a babók. Engem is azzal bíztattak, hogy ha éhes lesz akkor enni fog, illetve jelez! Ha huzamosabb ideig (1 hónap) is így marad, akkor kérdezd meg a védõnõd ismét! Egyébként jó kis súlya van, úgyhogy ne aggódj! Kitartás!
Szia! Elsõ válaszolónak adok igazat, hogy a 250 nagyon sok egy ilyen pici babának!!! Miért akarsz annyit adni neki???? A súlya alapján se kell ennyit egyen egyszerre! Ha elég neki 100-150 ml 3 óránként akkor adjál neki annyit, amúgy meg az én kislányom 5*150 ml ilyenkor. Ja és még annyit, hogy ne erõltesd a kanállal a tejpépet, meg a fõzeléket, mert ha meggörbülsz se fogja akkor akarni, várj még vele 6 hónapos koráig. Tapasztalatból írom, mert az én kislányom is csak 6 hónaposan lett elkezdve hozzátáplálni kanállal, mi addig csak egy kis mennyiséget kevertünk max a tápszerébe és megnéztük, hogy milyen reakciói vannak új ízekre. Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka! Ja ha valami segítség kellene, akkor írj a privát emailcímemre és segítek!
Az én fiam 4, 5 hónapos. Õ is kb 250-ket evett alkalmanként, de pár hete lényegesen kevesebbet. Elõször én is paráztam, de hidd el, ez nem az a kategória, hogy "nem eszik". Átmeneti állapot, túlvan egy intenzív növekedési fázison. Egyébként két hét után a gyerekem megint elkezdett többet enni. A babádnak nagyon jó a súlya, átlag felett, ne aggódj. Gondolj bele, mi lenne, ha nem lassítana le és ugyanilyen tempóban hízna tovább...
Ne erõltesd, mert az tényleg nem vezet jóra.az én lányom 3300 g-mal 50 cm-rel született és most 7530 g és 8 és fél hos. szerintemez nagyon ideális , tehát a te babád jo sulyban van, ne aggodj.
Az én kisfiam 380 gr-al és 56 cm-el született.+ hós korától teljesen tápos, de elõtte sem ette az "elõírt" adagot.Most 14 hós és reggel-este kap tápot és még most is csak 150-180 között eszik belõle.analas kajából is csak 1 max 1, 5 dl-t és ezzel elvan 4-5 órát.Vékony, izmos, életerõs 9, 6 kg-os gyerek.Sztem csak annyit adj neki, amennyit szívesen megeszik.Ha igényelné többet enne.Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy az enyémnek is ennyi az igénye és emelett szellemileg és fizikailag is jólfejlett.Ez a lényeg.
380=3800:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató válaszokat. Jó babázást!!!!!!

Miért nem gügyög a babám? 2-3 hónaposan, már mondott néhány dolgot pl. gáá, áá, óó, heej. Most meg csak akkor hallom a hangját ha nyûgös és nyöszörög. Most 4 hónapos.

Legjobb válasz: Mert még nem kell neki gügyögni. Az enyém most 7 hónapos, egy hónapja "beszélget" csak, de mostmár nagyon és egész nap. NEm késett le semmirõl. Ahogyan a tied sem.

Mert még nem kell neki gügyögni. Az enyém most 7 hónapos, egy hónapja "beszélget" csak, de mostmár nagyon és egész nap. NEm késett le semmirõl. Ahogyan a tied sem.
Ellenõrizd a hallását. Csörgess a háta mögött, vagyis a feje fölött féloldalt mondjuk egy nejlonzacskót, de úgy, hogy ne legyen a látóterében. Nézd meg, jó irányba fordul-e. Próbáld egész halkan (is). Próbálj más zajokat is (lehet, hogy bizonyos frekvenciákat nem hall jól).
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy másoknak is 3 hónap körül kezdtek beszélgetni a babájuk. Meg az enyém is beszélgetett már csak abba hagyta. A hallása biztos jó, mert mikor alszik, minden kis zajra összerezzen. Csütörtökön megyünk oltásra, majd megkérdem a dokit is, hogy szerinte baj-e. Másnak nem volt ilyen, hogy egy ideig abba hagyta a beszélgetést?
Biztos azért pontoztatok le, mert a hallását ellenõrizni káros :) Én megtettem a saját gyerekemnél, szerintem baj nem lehet belõle, sõt, anyuka is megnyugszik. Legyintgetni könnyû, de biztosra menni megnyugtatóbb...
A kérdező hozzászólása: Nem én voltam... :)

Most 4 hónapos a kisfiam, holnap megyünk oltásra, súlymérésre, itthon megmértem, egy hónap alatt 410 gr-ot hízott. Nem kevés? Anyatejes. Mi az a határ, aminél már tápszert írnak föl? 2500 gr-al született, most 5140gr

Legjobb válasz: Nem kevés.A születési súlyát fél éves korára kell megdupláznia,õ pedig még csak 4 hónapos,és már megduplázta. Ha van elég tejed,akkor nem írnak fel emiatt tápszert. Volt hogy az én lányom is csak 400-500 g-mot hízott 1 hónap alatt,anyatejes,de nem mondott semmit rá a doki,nem volt gond.

Nem kevés.A születési súlyát fél éves korára kell megdupláznia, õ pedig még csak 4 hónapos, és már megduplázta. Ha van elég tejed, akkor nem írnak fel emiatt tápszert. Volt hogy az én lányom is csak 400-500 g-mot hízott 1 hónap alatt, anyatejes, de nem mondott semmit rá a doki, nem volt gond.
Ne izgulj, nem gond. Szoptasd igény szerint es minden ok lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!