Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos mit lehet (189 db)

Alvásból keserves sírással ébredés 4 hónaposan? Mi lehet a baj? Többi lent.

Kisfiam 27-én lesz 5 hónapos. 2 fix alvásunk van/volt 6 hetes kora óta. Az egyik a "déli alvás" olyan fél 1-tõl 3-ig, a másik az esti, 10-tõl reggel 8-ig. Ezen felül délelõtt általában egyszer, a délután folyamán egyszer vagy kétszer szundizik fél-egy órát, de változó hogy mikor és mennyit. Viszont kb egy hónapja a déli és esti alvásból is kb fél órával vagy egy órával elalvás után felébred...lepittyen a szája, és máris keserves, panaszos vad sírásba kezd, hullanak a könnyei, hüppög, sokszor szinte magánál sincs, és sokszor az egész artikulátlan, eltorzult üvöltésbe csap át. Ilyenkor azonnal felveszem, nyugtatom, dajkálom, sétálok vele, de sokszor így is kell fél óra hogy megnyugodjon, mert újra-újra kezdi, mindezt úgy, hogy nem is nagyon van magánál, csukva a szeme, ha csörgünk, zenélünk játékkal, úgy kapja oda a fejét mint aki csak akkor ébredt...tehát már az is nehéz, hogy egyáltalán áthatoljunk a fékezhetetlen, szinte önkívületi üvöltésen, és eljusson hozzá a nyugtató szó és dajkálás....Délután ilyenkor már vissza sem tudom altatni...este pedig a fél órás vad tombolás után még fennvan 1-2 órát, de láthatóan álmos, dörgöli a szemét, arcát, nyûgös, nem lehet megnevettetni, nyafog, pityereg, újra és újra elsírja magát, végül nagy nehezen újra álomba merül és reggelig alszik, de volt már olyan is, hogy elalvás után 1 darabig még álmában is halkan hüppögött....Mitõl lehet? A többi alvással semmi gond, csak a déli és esti...gondoltunk rá hogy rosszat álmodik, megriad, stb, de ahhoz túl gyakori, mert mostanra már minden déli és esti alvásnál ez megy, jó ha heti 1 kivétel akad esetleg. Hasa nem fáj, volt hasfájós korszak, megismerem ha azért sír, mert jellegzetesen nyögdécselt és húzkodta a lábait olyankor, de most nem. Illetve a fogzásra is gyanakodtunk, de nem értem, miért csak a déli és esti alvásnál fájna neki...meg amúgy is, az ínyén semmi nem látszik, nem is fáj neki, ha megtapogatom nem érzépkeny, eszik iszik szépen....tehát ezt is kilõttük...Egyszerûen nem értem mi lehet...Volt így más is? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szerintem fogzás lesz, attól függetlenül, hogy még nem piros az ínye, õ még érzi, hogy mozog a fogcsíra. A kicsik álmukban jobban érzik, ha nõ a foguk, amikor fenn vannak el tudod terelni a figyelmét így kevésbé érzékelik. próbálj meg valami homeopátiás szert vagy fogíny gélt - nekünk a dentinox jó volt-.

Szerintem fogzás lesz, attól függetlenül, hogy még nem piros az ínye, õ még érzi, hogy mozog a fogcsíra. A kicsik álmukban jobban érzik, ha nõ a foguk, amikor fenn vannak el tudod terelni a figyelmét így kevésbé érzékelik. próbálj meg valami homeopátiás szert vagy fogíny gélt - nekünk a dentinox jó volt-.
Szia! Nekünk is van ilyen. A lányom most 11 hetes és szerencsére nem minden nap fordul elõ de ha igen akkor az az esti fürdetés után van. Nem a hasa fáj, nem éhes, a pelus is renden. Egyik pillanatban még nevet utána hirtelen elkezd üvölteni. Kb 1 óráig nem tudjuk semmivel megvígasztalni. Ez volt, hogy pár napon keresztül így zajlott. Aztán pár napig nem volt semmi. Én is kérdeztem a védõnõt és az orvost is. Lehet a front lehet fejlõdési ugrás és lehet az idegrendszer kimerülése is mert egyre több inger éri õket és még nem annyira fejlett az idegrendszerük és így vezetik le.... Én is bújtam a netet, hogy mi lehet ez de csak egy cikket találtam a "lila sírás"-ról. Esetleg olvasd el. A pszichológus azt mondja, hogy az idegrendszerük is úgy fejlõdik ahogy bármilyen más szervük. Tehát tartsak ki..... Tõlem is kérdezték a hasfájást de én is úgy vagyok vele ahogy te. Már megismerem , hogy milyen a sírása.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nálunk is volt és még most is van, hát én azt tudom mondani, hogy felébred, de még ugye nem aludta ki magát, ezért sírt nekem is. Változni fog, nyugodj meg, szerintem idegrendszeri érés kérdése is, mármint hogy idõvel egyre jobban fog majd tudni aludni. A felébredés okai sokfélék lehetnek, nem kizárt a fogzás sem, bár nálunk most 8 hónapos és még nincs foga, noha hasonló problémánk volt már 3-4 hónaposan is... Amikor meg jót alszik, akkor nincs sírós ébredés, szerencsére ez egyre gyakoribb. Az üvöltõs sírásból valahogy ki kell zökkenteni, mondjuk lámpát kapcsolsz (bár még nincs sötét) vagy hanghatás, ahogy írtad (tapsolás is jó talán, vagy éneklés) Még annyit, hogy ritka az olyan baba, aki 6 hetes korától ugyanolyan napirend szerint él, lehetséges, hogy ez, az általad fixnek tartott dolog neki már nem jó, változtatni akar. Mondjuk nálunk 5 hónaposan 3 alvása volt, hajnali szopizás után aludt 8-9 ig, aztán 11-12 és 2-4-ig kb. Ebben a korban már többet tud ébren lenni, és összetéveszthetõ a nyûglõdése, hogy nem is aludni akar inkább, hanem unatkozik (én erre jöttem rá) de mivel nincs jobb, akkor alszik. Szóval jobban fáraszd ki délelõtt, és próbáld ki hogy legyen 1x alvás délelõtt, aztán ebéd, majd játék ameddig lehet (séta is), és utána aludjon, hátha jobb lesz. 6 hónapos kora körül váltott a lányom, hogy reggel tovább aludt, tehát késõbb kel, így fél 11-11 körül csak egy alvás van ebédig. utána pedig 3-5-ig, ha szerencsém van :) )
3-as vagyok: és azzal is tisztában vagyok, hogy ez is változni fog, amikor már kibírja ebédig a délelõttöt alvás nélkül és majd ebéd után fog aludni egy hosszabbat (ahogy a bölcsiben, oviban is van)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm az eddigi válaszokat. Mindegyiket hasznosnak jelöltem, mert tényleg azok. Jó olvasni, hogy más is jár hasonló cipõben. Én azt az egyet nem értem csak, bármi is áll a háttérben, hogy miért ennyire "ütemszerû" a dolog nála? Mert szinte minden válaszban szerepelt, hogy "vannak ilyen napok" "aztán egy ideig semmi" stb...nálunk meg totál fix a dolog...mindig csak a déli és esti alvás, a többi soha sem, pedig van hogy pl alszik fél órát, aztán épp teszek-veszek, nem tudom úgy szóval tartani, elunja magát, és mondjuk 20 perc ébrenlét után megint alszik felet, vagy épp ellenkezõleg, teszem azt látom hogy álmos, ásítozik, hosszúkat pislog mégis épp "annyira játszunk" hogy nem alszik el csak késõbb, mégsincs gond...tehát a köztes alvásoknál lehetnek akármilyen "cudar körülmények" hogy úgy mondjam, akkoris vigyorogva ébred, a déli meg esti alvásnál meg hiába klappol minden látszólag, akkoris elõjön a baj, és minden nap, kb 1 hónapja, ezidõ alatt jó ha esetleg 2-3 nap volt, amikor vagy a délutáni, vagy az esti nagy sírás kimaradt...Érthetetlen, nem értem mi a közös ebben a 2 alvásban, ami a többinél máshogy van. És persze tudom hogy nem katasztrófa, legrosszabb esetben idõvel kinövi, és kész, de felõröl, hogy talán csak egy apróság, talán simán segíthetnék rajta, megszüntethetném ezt és csak valami apróságot kellene máshogy csinálni, és mégsem jövünk rá, csak napról napra, váltásban a férjemmel, tanácstalanul állunk kezünkben az önkívületben örjöngõ babával :(
Szerintem az is lehet hogy poros a levegõ a lakásban. Ezt csak akkor tudjuk leellenõrizni amikor a reggeli napfény betûz az ablakon és akkor fénnyel szemben a fénysugárban látszik hogy mennyi finom porrészecske kering a levegõben. Ez a porszívózás miatt van, a porszívó ugyanis megszûri a szõnyegek porát és a legfinomabb, legártalmasabb port szétfújja a lakásban. A babák sokkal érzékenyebben reagálnak a levegõ minõségére mint a felnõttek. A megoldás: NO porszívó! Hanem inkább felmosás, törölgetés és gyakori nagy szellõztetés legfõként kereszthuzat kell, de jó hosszan! A poros dolgokat, szõnyegeket, bútorokat, polcon lévõ dolgokat, ruhákat, függönyöket, stb. vigyük ki, mossuk ki vagy törölgessük le.

4 hónapos babával lehet már kóstoltatni? Ha igen, akkor mit és hogyan?

A kanálhoz már hozzászokott, abból adom a D-vitamint neki, meg az ekcémájára a cseppeket, úgyhogy azzal nem lenne gond. Nem akarok étkezést kiváltani, csak kóstoltatni szeretnék, hogy ne 6 hónaposan kelljen kezdeni (9 hónapos korára vissza kell mennem dolgozni). Kérlek, azok írjanak, akik tudnak tanácsot adni, tudom, hogy 6 hónapos koráig célszerű kizárólag szoptatni, de nem tehetek mást.

Legjobb válasz: errõl rengeteg táblázatot találsz a neten, mit lehet ebben a korban adni a picinek,mivel célszerû kezdeni a hozzátáplálást,kóstoltatást.Minden kultúrában mással kezdenek, nálunk általában az általad lereszelt alma levével szokták elkezdeni.Elõször csak egy kanállal, majd 2-vel, aztán mehet kis püré is az almából, mindent fokozatosan.Célszerû olyanokat kóstoltatni eleinte, amik nem nagyon allergizálnak, alma,répa,cékla,barack,burgonya, stb. 4 hónaposan kezdtük mi is a kóstoltatást,most 6,5 hónapos a lányom, szépen eszeget mindenfélét,egész jó adagokat megeszik már

errõl rengeteg táblázatot találsz a neten, mit lehet ebben a korban adni a picinek, mivel célszerû kezdeni a hozzátáplálást, kóstoltatást.Minden kultúrában mással kezdenek, nálunk általában az általad lereszelt alma levével szokták elkezdeni.Elõször csak egy kanállal, majd 2-vel, aztán mehet kis püré is az almából, mindent fokozatosan.Célszerû olyanokat kóstoltatni eleinte, amik nem nagyon allergizálnak, alma, répa, cékla, barack, burgonya, stb. 4 hónaposan kezdtük mi is a kóstoltatást, most 6, 5 hónapos a lányom, szépen eszeget mindenfélét, egész jó adagokat megeszik már
Szia!Nyugodtan birsz kostoltatni!Almapürét, krumpli-répa pürét, Egy kevéske darált kekszet tejben.Én ezekel kezdtem.Ja és annyi, hogy én 3 hónapos kora óta etetem.Az elejébe én is csak kostoltattam, de már szépen eszik mindent.Most 6, 5 hós
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Csak annyi jótanács- hogy ha már most tudod, hogy ekcémája van, az alapanyagokat tényleg jól nézd meg, honnan van, mert súlyosbodhat is tõle. A babakekszet a glutén bevezetésére (4-6 hónap) napi fél db-ot én az almával szoktam. Banánt, narancsot nem adnék a helyedben. Csak hazait és megbízhatót, szegény fog még eleget küzdeni az ekcémájával így is. Egyébként mi is 4 hónaposan kezdtük, de tápszeres volt és már rengeteget evett belõle, most is sokat eszik- sokat kakil (jól megdolgozza a szervezetét a kaja). Nem irigyellek, hogy ilyen hamar vissza kell menned dolgozni.


4 Honapos kibabanak lehet e csinaltatni ideiglenes szemelyi igazolvanyt Masodikan utazunk Ausztiaba! Mivel jar?

Legjobb válasz: ideglenessel még felnött sem igazolhatja magát külföldön. útlevelet csináltassatok neki vagy rendes személyit. idegleneset csak speckó esetben adnak.

ideglenessel még felnött sem igazolhatja magát külföldön. útlevelet csináltassatok neki vagy rendes személyit. idegleneset csak speckó esetben adnak.
Felnõttnek jó az ideiglenes, tehát gyereknek is jónak kell lennie szerintem.
Miert kell ideiglenes? Csináltass végleges személyit neki. Kb egy hét alatt megvan.
A kérdező hozzászólása: Azert kell ideglenes mert viszem ki a csaladomat Ausztriaba es egy vagyon fizettem a soronkivuli utlevelert egy het mire idopontot kaptunk es ugy nez ki nem lesz meg 2. -ig a szemelyi ingyen van neki csak 20 nap felnotnek 5 nap biztos a gyerekeknek a NASA-tol rendelnek hozza papirt!Arra gondoltam hogy az ideiglenest helyben kiadnak !Van a 3 nap alatt elkeszulo utlevel 39 ezerert plusz uzemanyag Pestre 8 ezer ft ez pofatlansag ennyit nem fizetek ennek az allamnak!Igy is mar annyi bort lehuznak az emberrol , hogy vissza se jovunk!
Személyit lehet csináltatni csecsemõknek is. Kb egy hét míg elkészült. Ha ennyire sürgõsen kell, hogy még ennyi idõd sincs, akkor bizony többet kell fizetni... Nem értem mi ezzel a gond??
A kérdező hozzászólása: Videki vagyok az irodaban azt mondtak 20 nap a babanak a szemelyi!
Azt mondják, mert az a "biztos". Érted, ha nem kapod meg egy hét után pedig azt ígérik, akkor bemennének sokan verni az asztalt, hogy mi az, hogy még nincs meg?? 20 nap alatt tuti megvan, így ezt mondják. Ettõl még elkészülhet 1-2 hét alatt is... Igazából mi van ha nem jön meg idõre? Akkor még mindig mehetsz sürgõsségivel csináltatni jó drágán.

Milyen ételek lehet adni 3-4 hónapos kortól a tápszeres csecsemőnek? Recepteket írjatok, mit főzzek a mindig éhes 3 hónapos kisunokámnak és hogyan?

Legjobb válasz: Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes,ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék,ha én nem tàplàltam méghozzà,és anyukàm,vagy anyosom azt gondolnà,éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék,bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres,még nem kapott semmit,szépen fejlödik,és ha sir,az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol,akkor legyen az elöbb pürésitett répa,vagy krumpli,esetleg alma,öszibarack,sütötök.,meggy,de ezeket is egyesével bevezetni,külön külön,egy héten csak egy fajtàt.

Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes, ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék, ha én nem tàplàltam méghozzà, és anyukàm, vagy anyosom azt gondolnà, éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék, bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres, még nem kapott semmit, szépen fejlödik, és ha sir, az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol, akkor legyen az elöbb pürésitett répa, vagy krumpli, esetleg alma, öszibarack, sütötök., meggy, de ezeket is egyesével bevezetni, külön külön, egy héten csak egy fajtàt.
Ne fõzz neki semmit!Én sem tûrném el ha a 3(!) hónapos babámat az anyám vagy anyósom bármivel megetetné!Ez az anyja dolga!Neki még csak tápszer való, nem minden sírásnál éhes, talán már a pocakja fáj a sok etetéstõl, vagy szomjas vagy bármi más de ne etesd meg tápszeren kívül semmi mással.Õ még kicsi ehhez.Hagyd hogy az anyja olyan tempóban szoktassa hozzá új ételekhez ahogy Õ azt szeretné, nem kel rábeszélni ilyen hülyeségre hogy egy 3 hónapos babának másra is szüksége van a tápszeren kívül ha csak az orvosa bármi ok miatt nem javasolja! Ha valóban nagymama vagy, akkor pedig tudnod kellene miket lehet adni egy babának és hogy kell elkészíteni, de nem kell siettetni, ez már nem a "Ti" idõtök, és dolgotok.A mai fiatalokra nem kell rá erõltetni a múltat amikor ilyen idõsen már bármit ettek a gyerekek és még tejet is ittak. Ez ma már nem "divat" és nem is ajánlott!
Egy három négy hónapos babának már kellene gyümölcsöket, zöldségeket kapnia! De ezt az anyukájávak megbeszélve kellene bevezetni.Nem biztos, hogy éhezik a tápszertõl, de a tápszer mûkaja, ha van is benne vitamin, az mesterséges, nem olyan mint a gyümölcs-zöldségben levõ természetes vitamin.A tápszergyártókat nem kellene a baba rovására támogatni.Egyébként pedig a liszttartalmú ételeket 4 hónapos korban már be kell vezetni a legújabb kutatások szerint.A tápszerben pedig nincsenek.
Ezt bizd rá a szüleire, hogy mit adnak neki, te ne akarj beleszólni.
Talán elõbb meg kellene beszélnie az anyukával, nem? Amúgy pl. vasárnap húslevesbõl krumplit, répát már lehet neki adni, vagy brokkolit krumplival, répát fõtt csirkemájjal...
A kérdező hozzászólása: Az Anyukával mindent megbeszélünk. Egy hónapig nálam lesz a baba, ezért én fogom gondozni és etetni, ahhoz pedig ételt is készíteni kell. Ezért kértem a tanácsot!! Amugy kösz a hasznos infókat!!! Ezekbõl is látszik, mindenki másképp gondolja a hozzátáplálást!
Huuu egy honapig ràd hagyja? Ne érts félre, nem töled féltem, de én eleve nemadnàm oda fél orànàl tovàbb senkinek a babàmat mig ilyen pici. Na de ebböl làtszik hogy jo kapcsolatod van a baba anyukàjàval, ami tiszteletre mélto. Nos visszatérve a kérdésedre, ha még nincs 4 honapos, akkor én a tàpszer mellé csak leveket adnék neki:tehàtalmalé, répalé, baracklé, körtelé. Ha betöltötte a négy honapot, akkor kezdheted almàval egy hétig(reszelt, pürésitett)a köv héten barack, aztàn körte, esetleg megy. Zöldséggel is kezdhetsz, akkor az legyen répa, majd krumpli, sütötök. De a legegyszerübb ha üveges bébi ételt veszel, arra felvan tüntetve mikor mi adhato. Jo babàzàst!
Ha az anyukája rád bizza, akkor töle kérdezd meg, hogy mit adjál a picinek.

4 hónapos babám mostanában 4-5-ször kel éjjelente cicizni eddig csak egyszer kelt, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: ilyen periodusok nekünk is vannak. elõször 3 hónapos volt mikor átaludta az éjszakát kb. 4szer aztán kelt éjszaka 1x. ezt ment két hétig, majd beteg lett (megfázott) és onnantól egy hónapig megint 2-3x kelt.Aztán egyik pillanatról a másikra megint csak 1x kelt fel. pár hétig igy ment, majd 5 hónapos korától megint 3x kelt minden éjszaka. most majdnem 6 hónapos és ma éjjel csak 1x kelt fel. szóval nálunk váltakozik az hogy 1x kel vagy 3x. majdnem szabályos idõközönként, hogy mitõl azt nem tudom, de lassan belenyugszom.

ilyen periodusok nekünk is vannak. elõször 3 hónapos volt mikor átaludta az éjszakát kb. 4szer aztán kelt éjszaka 1x. ezt ment két hétig, majd beteg lett (megfázott) és onnantól egy hónapig megint 2-3x kelt.Aztán egyik pillanatról a másikra megint csak 1x kelt fel. pár hétig igy ment, majd 5 hónapos korától megint 3x kelt minden éjszaka. most majdnem 6 hónapos és ma éjjel csak 1x kelt fel. szóval nálunk váltakozik az hogy 1x kel vagy 3x. majdnem szabályos idõközönként, hogy mitõl azt nem tudom, de lassan belenyugszom.
Lehet az is, hogy már nem elég neki csak a tejci. Látom, hogy csak 4 hónapos, értem, de ez is lehet. Kislányom 5 hónapos korában kezdte azt csinálni, hogy újra kelt éjjel szopizni, pedig 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát. Vacsira, a lefekvés elõtti szopi elõtt (fürdés elõtt) elkezdtem tejpépet adni neki. Onnantól újra átaludta az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: A változás az életünkben annyi, hogy jövõ hét péntektõl kéthetente megyek suliba addig apa vigyáz majd rá és elkezdtem fejni a tejet, ami csak olyan 20ml etetések után , talán ez zavar be nem tudom, de szeretném szaporítani a tejet egyébként nagyon nyugodt baba délelõttönként egyszer kap gyümölcsöt bébiétel formájában ezt is a suli miatt, ebbõl fél üvegnyit eszeget meg, egyébként 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát.

Az unokahugom 4 hónapos és szopja az újját de csak hüvelyk újját a többit nem , és ez ellen mit lehet tenni?

módszerek ?,de azt mondták ha így folytatja akkor leesik a körme és azt nem kéne ,cumizni nem akar ,kiköpi ! kapott egy egy keser? körömlakkot rá ,de az se segített ! Segítsetek fontos! Köszi :)

Legjobb válasz: Jesszusom, ki volt az az agyalágyult, aki ilyet mondott, hogy leesik a baba körme? Úristen!!! A baba ezzel nyugtatja magát, teljesen természetes és normális dolog, hogy 4 hónaposan cumizik. Ha 4 éves lenne, talán megérteném, hogy ilyen kérdés felmerül, de 4 hónaposan... Majd el fogja hagyni, nyugalom!!! Ez nem jelenti azt, hogy élete végéig cumizni fog.

Jesszusom, ki volt az az agyalágyult, aki ilyet mondott, hogy leesik a baba körme? Úristen!!! A baba ezzel nyugtatja magát, teljesen természetes és normális dolog, hogy 4 hónaposan cumizik. Ha 4 éves lenne, talán megérteném, hogy ilyen kérdés felmerül, de 4 hónaposan... Majd el fogja hagyni, nyugalom!!! Ez nem jelenti azt, hogy élete végéig cumizni fog.
Hagyjátok békén, ez megnyugtatja ha fáradt. Èn is szoptam a hüvelyk újjam, kettött egyszerre. Nem lett töle bajom.
A kérdező hozzászólása: Semmi baj nem lenne az uj szopással , csak az a probléma hogy a körömágya teljesen be van gyulladva , és gyerekorvos mondta , hogy valószinû hogy le fog esni a körme !
Ha be van gyulladva a körömágy, akkor azt kezelni kell valamilyen módon (orvos nem adott rá semmit?), és be kell kötözni esetleg, hogy ne tudja a szájába venni. Lehet, hogy ennyi idõ alatt átszokna egy másik ujjára is. Illetve találnotok kellene neki valamilyen tárgyat, alvós rongyit, kendõt, textilpelust, vagy valamit, ami betöltheti nála a nyugtató szerepet az ujja helyett.
Igazuk van az elottem szoloknak! Masreszt koromlakk??Kemikaliakkal mergezni 4 honaposan?Az orvosnak kell valamit adni a gyulladasra....ami nem valoszinu, hogy az ujjszopastol lenne.
Az én lányom másfél éves õ még mindig szopizza...De én hagyom még kicsit, amég nagyobb lesz, mert most nem hat rá semmi, aztán ha már nagyobb, megmondjuk neki, hogy ne csinálja többet, mert a Béci-bácsi is szopizta az ujját, és az övé is el fog fogyni:) ...Õ a nagybácsi, akinek hiányzik 2 újja.Majd ha bejön, kölcsönadjuk a bácsit:)

Anyatejes babaánál el lehet kezdeni 4 hónaposan a hozzátáplálást, vagy csak akkor jó ez, ha nincs esetleg elég tej? Ha van, akkor várjunk 6 hónapos koráig? Mennyi idős korában fogja teljesen abbahagyni a szopizást? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem el lehet kezdeni kóstoltani a gyümölcsöket, majd látod, hogy érett rá vagy sem. Okosak ezek a babák, majd tudja õ, hogy akar-e enni mást vagy sem. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan próbáltam adni neki almát, barackot, de nem nagyon akarta, így hagytam. Most 4 hónapos és már jó pár kanállal megeszik ezekbõl, de pl. a banántól szorulása volt, így nem kínoztam vele többet. majd pár hét múlva. Szóval néhány falatka, kísérletezgess nyugondtan, majd tudja õ, hogy mikortól szeretné...

Szerintem el lehet kezdeni kóstoltani a gyümölcsöket, majd látod, hogy érett rá vagy sem. Okosak ezek a babák, majd tudja õ, hogy akar-e enni mást vagy sem. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan próbáltam adni neki almát, barackot, de nem nagyon akarta, így hagytam. Most 4 hónapos és már jó pár kanállal megeszik ezekbõl, de pl. a banántól szorulása volt, így nem kínoztam vele többet. majd pár hét múlva. Szóval néhány falatka, kísérletezgess nyugondtan, majd tudja õ, hogy mikortól szeretné...
azt mondjak anyatejes babanal jo ha az ember megvarja a 6 honapot, mert az a legjobb neki. En 5 hosan kezdtem el a lanyomat hozzataplalni mert nemakartam tapszert, de annyira keves lett hirtelen a tejem, hogy mindenkepp szükseg volt ra, igy raadasul szegenykem mintegy 3 het alatt allt at csak anyatejröl tapos-hozzataplalos kajara. Muszaj volt, de egeszseges, semmi baja nincs ma mar ovis es rendkivül ügyes. Azota nem ockodok a tapszertöl, rajöttem, hogy semmi rossz nincs benne, sem ha elöbb hozzataplalsz. a vedönöm persze kötötte az ebet a karohoz, de en mas tejet nem akartam adni, igy döntöttem a masik megoldas mellett es szerintem jol.
Off: Azert fura, hogy mindenki mast mond nem?? Meg a vedonok sem egyeznek meg a hozzataplalas kerdesben :S En 5.5 honaposan fogok kezdenki kostoltatni alma es baracklevet es 6 honaposan hozzataplalni. De mindenki mashogy csinalja!!
Ha van tejed, 6 hónapig anyatej! Ez nem divat kérdése szerintem.
Lehet egész nyugodtan ! Elõször az almát kóstoltasd vele ! Nem egészen jó ez a 6 hónapig való csak szoptatás ! Most ez a divat......
Anyatej 6 hónapig!!! ;)
Minek? Nem érdekli, macera és a legjobb neki az anyatej. Mi 7 hósan kezdtük, de csak úgy éppen hogy, akkor kezdte érdekelni, amikor már tudott ülni és kézbe vehetett dolgokat. Mennyiségeket 9 hónaposan kezdett enni, egyik napról a másikra, majd volt egy újabb ugrás 11 hónapos korában. Akkor már elvolt szopi nélkül is (ha nem látott engem:) )))
El lehetne eppen kezdeni, de sok ertelme nem sok van. Minden egeszségugyi forum, vedono, orvosok, azt szajkozzak, hogy 6 honapos koraig, vagy anyatej, vagy, ha nincs, tapszer.
Nekem a védõnõm azt javasolta, hogy kezdjem el 4 hónaposan a kóstolgatást, mert minél késõbb kezdik el a hozzátáplálást annál válogatós lehet a baba.Én 4 hósa el is kezdtem, most 6 hós és már nagyon sok mindent megeszik + szopizik is!
A kérdező hozzászólása: Igen, épp azért kérdezem, mert az a vicces, hogy nálunk még a saját orvosunk és védõnõnk sem ért egyet egymással (nem csak ebben a kérdésben) :-) Szóval nem akarok vitát gerjeszteni, csak szeretnék minél több tapasztalatot hallani. :-) Köszi az eddigi válaszokat, várok még többet is!

Baj, hogy 4 hónapos babám almájába tettem 1 kiskanál darált háztartási kekszet? ! Mi baja lehet tőle? Más is tett már neki bele? Úgy tudom új állás pont szerint ilyen idősen már lehet kezdeni bevezetni a glutént. Jól tudom?

Legjobb válasz: Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.

Nem, ilyen nincs a rossmannban, ez Babylove, DM saját márkája. :) De keress valami tejmentes gabonapépet és az jó lesz!
Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.
DM-ben lehat kapni 3 gabonás natúr pépet. Hasonlít a tejpéphez, de mégsem az. :) Én azzal sûrítettem. Sokkal egészségesebb, mint a keksz.
én baba piskótával sûrítettem de szerintem a keksztõl se lesz semmi baja.
Bõven elég neki az alma (sõt az is túl korai), de ha ragszkodsz ahozztápláláshoz, miért nem krumplit raksz hozzá. Esteleg sinlac-ot, rizst Glutén még várhat. Összetevõk: búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelõ szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammóniumhidrogén-karbonát), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok: (borkõsav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz. Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
Én sima zabpelyhet vettem és azzal sûrítem a gyümölcsöket. Megfõzöm és utána turmixolom.
4 hónaposnak almát sem kéne adni, nemhogy kekszet!
Na, kezdõdik az okoskodás... szerintem meg döntsd te el, hogy adsz-e neki almát és kekszet, vagy sem. Semmi baja nem lesz egyébként a keksztõl. Az én fiam most 16 hónapos, amikor õ volt 4 hónapos, meg minden doki szinte megtiltotta, hogy ilyen korán glutént adjunk a babának. Ez hónapról hónapra változik. Nyilván én meg akkor azért vagyok idióta, mert én nem adtam még 4 hónaposan ilyeneket... szerintem döntsd el te, mert lehet, hogy fél év múlva meg az lesz az aktuális álláspont, hogy csak másfél éves kortól lehet adni. Észreveszed majd a babán, ha valami nem esik jól neki.
A glutén az talán oké lenne, de nem kell mindjárt a brutál reszelt kekkszel kezdeni. 4 hónapos gyomrának egyáltalán nem való.
Igen, jól tudod. Semmi baja nem lesz tõle, de én inkább tej és tojásmentes babakekszet adnék, nem HT-t, ha már adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Gondolom ez van rossmannban is mert csak az van a közelünkben, majd megnézem jövõ7en...
http://teszvesz.hu/item1291500318_dm_babylove_bio_teljes_kio.. Itt találtam, hogy megmutizzam mi az. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok!
Szia inkább vegyél Milupa hétgabonás pelyhet és azt tegyél bele. Nem a gluténnel van még baj a kekszben.
Mindig van új állás meg van a régi és van a kettõ között. Nem lehet baja tõle de a háztartási kekszben nem sok egészséges dolog van. Persze ettõl még nem árt. süriteni lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és annak is aki nem ért velem egyet, én így csináltam és így is fogom csak arra voltam kíváncsi hogy a kekszet mi a helyzet, de ezek utén megnézem azokat amiket írtatok és adom neki azt az almával és társaival. És igen jól írták pár hozzászólással elõrébb kezdõdik az okoskodás... Vártam hogy ez lesz tudtam hogy ki se fog maradni, korábbra vártam elég jól megúsztam kevés negatívval.

Mondjátok, rosszul tettem, hogy a 4 hónapos babómnak már adok öszit és sütőtököt? Orvos javasolta, de mindenhol azt olvasom, hogy ekcémás lehet a korai hozzátáplálástól? ! Most mi a helyes?

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy ha anyatejes a baba, akkor lehetõleg semmit se kapjon 6 hónapos koráig. Az enyém anyatejes, de én is adtam neki 4 hónapos korától leveket a könnyebb kakilás miatt. Ha úgy látod, hogy száraz, érzékeny a bõre, akkor kérd ki bõrgyógyász tanácsát, de amúgy szerintem nem ártasz vele!

Azt mondják, hogy ha anyatejes a baba, akkor lehetõleg semmit se kapjon 6 hónapos koráig. Az enyém anyatejes, de én is adtam neki 4 hónapos korától leveket a könnyebb kakilás miatt. Ha úgy látod, hogy száraz, érzékeny a bõre, akkor kérd ki bõrgyógyász tanácsát, de amúgy szerintem nem ártasz vele!
Én is adtam, mi tápszeresek vagyunk, de 4 hótól én is elkezdtem hozzátáplálni.Megoszlanak a vélemények, de a védõnõk is azt mondják el lehet kezdeni, szerintem nem tettél rosszat.
Semmit sem rontottál el! 10-15 éve még javában 3 hósan kezdtük a gyümölcs hozzátáplálást. A mai korszerû kutatási eredmények szerint 6 hó elõtt még nem alakultak ki teljesen a szilárd táplálékhoz szükséges emésztõenzimek, ezért nem javasolják az anyatejen kívüli étel adását. Tehát max. emésztetlenül távozik a babából. De mivel senki nem lát bele a babucikba és nem is fog, pláne az is megtörténhet, hogy 5 év elteltével majd megint mást javasolnak és azt mondom, hogyha a doktor tanácsolta és a kisbaba szívesen fogyasztja , valamint nem okoz nála pociproblémákat, akkor csak cuppogja nyugodtan azt a finom barackot!
Mivel tápszeresek voltunk, így 4 hónaposan már én adtam neki más kaját. Most 17 hónaposa lesz és eddig semmi baja. Meg ha orvos ajánlotta akkor nyugodtan adjad neki.
Én is elkezdetem 4 hósan a gyümiket, anyatejes, és semmit sem fogad el, nem kell neki semmi.Szerintem nyugodtan adjad, ha szivesen eszi.
Szia! Semmi rosszat nem tettél, mint ahogy az elõzõ válaszolok is írták! Az én kislányom a tápszer miatt nehezen kakilt, 2 hetesen orvos javaslatára adtam neki bébi ital formájában 10 ml õszi lét, szépen megindította neki, majd volt amikor nem kapott tudott anélkül is kakilni. Nem szokott hozzá a szervezete, mint a hashajtó, kúpok és a hõmérõzés esetében. Mi ezek közül a kúpot használtuk, de csak 1-szer 3 naponta. Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!