Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos mikor (887 db)

Amstaff 4 hónapos! Mit tegyek? SEGITÉG KELLENE!

Sziasztok! van egy 4 hónapos amstaff kölyök kutyám és lenne pár kérdése ma hozzáértõkhöz!

Legjobb válasz: hát ez azért nem feltétlen normális egy 4 hónapos amstaffnál. milyen helyrõl jött? nem érhette ott valami sokk? ha hallgat rád, az mondjuk jó, de õ azért erõsen félõsnek tûnik. nem lehet, hogy túlreagálod és mondjuk elaludna úgy is, ha nem lógatod le a kezed? figyelj oda, hogy semmiképp se babusgasd, amikor fél, mert ezzel megdicséred. nagyon cuki amúgy, de az, hogy nem akar játszani, az tényleg nagyon fura, õk elég hevesek szoktak lenni. lehet valami idegrendszeri gondja is, ha nincs jó helyrõl.

hát ez azért nem feltétlen normális egy 4 hónapos amstaffnál. milyen helyrõl jött? nem érhette ott valami sokk? ha hallgat rád, az mondjuk jó, de õ azért erõsen félõsnek tûnik. nem lehet, hogy túlreagálod és mondjuk elaludna úgy is, ha nem lógatod le a kezed? figyelj oda, hogy semmiképp se babusgasd, amikor fél, mert ezzel megdicséred. nagyon cuki amúgy, de az, hogy nem akar játszani, az tényleg nagyon fura, õk elég hevesek szoktak lenni. lehet valami idegrendszeri gondja is, ha nincs jó helyrõl.
Szerintem egyszerûen rossz helyrõl hoztad. Szegény kutya eddigi életét a kennelben tölthette. Most pedig melletted rengeteg olyan inger éri amit nem tudd hova tenni. Türelemmel és tanítással remélhetõleg megfog oldódni a probléma.
A kérdező hozzászólása: Egy barátom alonjából származik, gyönyörü szülöktöl egy barátom vitt már tõle 1-2 éve kölyköt gyönyörü okos kutya lett belõle! Én is arra gondolok hogy kenelbe volt 4 honapig tesok között, most túl sok neki az új, mert lakásban vesz visszább és lesz félõsebb, amint lemegyünk pl ma is párom yorkijával nagyon jól elvolt kergette ugatta ugrándozott körülötte jó volt látni hogy kicsit felszabadultabb volt! Megpróbálok vele minnél több idõt lent tölteni és kutyák között! Remélem hamar túl lesz rajta, ma voltunk állatorvosnál megkapta a védõoltásokat és a chippet is, a doki annyit mondott hogy rá fér a kaja! Tény hogy õ volt a legkissebb az alonban ahonnan hoztam gazdi azt mondta hogy a tesok nem nagyon hagyták enni! Ma megpróbálunk kéz nélkül aludni :)
Ennek a kutyának egyértelmûen kimaradt a szocializáció, se emberhez, se más kutyához, se idegen tárgyakhoz, se hangokhoz nem szoktatták. Valószínû ez párosult egy kevéssé magabiztos (azt nem jelenteném ki h gyengébb idegrendszerrel de nem kizárható) jellemmel és voilá, ez a végeredmény. Utána kellett volna nézni h honnan hozod... De most már csak annyit tehetsz h fokozatosan szoktatod ezekhez a dolgokhoz. Azt tudnod kell h soha nem lesz olyan mintha ezt a kezdetektõl megkapta volna, mivel a 16 hetes korig megélt dolgok a kutyáknál döntõen befolyásolják az élet további részét. Fejleszteni természetesen lehet de sokkal melósabb. Nem mindegy h a különbözõ viselkedéseit hogyan reagálod le... Kérj inkább hozzáértõ segítséget mert nagyon el lehet innen rontani egy kutyát.
A kérdező hozzászólása: Igen én is erre gondoltam hogy egy szkértõvvel beszélk és megmutatom neki a szarost, azt mondjuk jó ötletnek tartom hogy nem dédelgetem mikor megijed, inkább hagy szokja! Tudtok esetleg ajánlani Újpesthez közel vmi kutyasulit vagy szakértõt?
hát ha eddig dédelgetted, akkor lehet, hogy direkt nem szokott le..:) amúgy ha õ volt a legkisebb, akkor valószínûleg kevésbé domináns és elõfordulhat, hogy tényleg félõsebb, de lehet, hogy emiatt csak könnyebben kezelhetõ lesz majd.
Újpesthez közel pont ott a Népszigeti kutyasuli. ;o)

A kislányom lassan 4 hónapos. Mivel lehetne őt lefoglalni, hogy egy kicsit a dolgomat is csinálhassam?

Igazából csak karban van el,úgy is csak ha mászkálok vele.(tudom én rontottam el).

Legjobb válasz: az én lányom 3 hónapos kapott tõlem egy nagy járókát benne mindenféle csörgõ színes csodával oda leraktam elõször 15 perc balhé aztán csak 5 és 3. nap már vígan el volt de oda rakd a járókát ahol láthat téged. nagyon sok baba élvezi azt a játékot amit ha hasra raksz állat ha megfordítod akkor tükör az én lánykám sikítozik mikor azt megkapja és vígan elalhat a járókában csak be kell takarni.az én tippem ennyi nekem ez vált be

az én lányom 3 hónapos kapott tõlem egy nagy járókát benne mindenféle csörgõ színes csodával oda leraktam elõször 15 perc balhé aztán csak 5 és 3. nap már vígan el volt de oda rakd a járókát ahol láthat téged. nagyon sok baba élvezi azt a játékot amit ha hasra raksz állat ha megfordítod akkor tükör az én lánykám sikítozik mikor azt megkapja és vígan elalhat a járókában csak be kell takarni.az én tippem ennyi nekem ez vált be
Tedd le, de úgy, hogy lásson téged. Jó erre a bébihordozó, járóka. Ha lát, akkor egy idõ után ellesz. (Addig pedig ki kell bírni) Fontos is lenne, hogy lassan elkezdeje magát foglalkoztatni, csak nézelõdjön, játszon a kezével, valami kis játékkal amit fogdoshat. Igy csinálhatod a dolgodat, néha beszélsz hozzá, énekelsz neki.

Szobatisztaság 4 hónaposan? Mi erről a véleményetek?

http://www.anyalettem.hu/szobatisztasag-4-honaposan--cikk

Legjobb válasz: Persze, pár hónaposan biztos tudatosan visszatartja kakit, majd amikor anyuka ráülteti (fölétartja?) a bilire, akkor illedelmesen elvégzi a dolgát.

Persze, pár hónaposan biztos tudatosan visszatartja kakit, majd amikor anyuka ráülteti (fölétartja?) a bilire, akkor illedelmesen elvégzi a dolgát.
Ez nem szobatisztasag.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez a véleményem, hogy nem szobatisztaság. Ha most eltekintek attól, hogy vissza tudja-e tartani a székletét/vizeletét, magától akkor sem fog ráülni arra a bilire. Az meg mennyivel jobb, hogy minden kakinál levetkõztetni és a bili fölé tartani az éjszaka közepén is... Inkább pelus csere...
Én sem nevezném szobatisztaságnak, de hazugságnak sem, ugyanis a babáknál a megszokás nagy úr, és õ nyilván azt csinálja, amire az anyukája szoktatja. Bár 4 hónaposan bilire ültetni nem a legegészségesebb szerintem.
Erõltetett baromság.
Én babám 4 hónapos, de ha most ráültetném a nagytesója bilijére, vagy beleesne, vagy leesne róla, de semmiképp nem maradna meg rajta. Minden étkezés(szopi) után az ölemben van, ahogy a cikket író is mondja, de mégse csak akkor kakil. Ez hülyeség.
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Tegyük fel, mégha létezik is, hogy 6 hónapos kor elõtt vissza tudják tartani...Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez tudatos náluk, de tételezzük fel igen. 6 hónapos kor után mi lesz vele? Elfelejti vagy mi? Vagy 2 hónap után megtanulta örökre?? A másik meg, hogy 4 hónaposan hogy ültet bilire egy babát?? Engem mindig azzal sokkoltak, nehogy ültessem a babámat, most akkor bilire meg lehet?? Ugyan már...


Hogyan telik a napotok egy 4 hónapossal? Miket szoktatok játszani? Mivel kötitek le?

Az én babám nagyon sokat sír, gondolom most a foga és/vagy a frontok miatt is. Eddig nagyon jól megvoltunk, de néha semmi nem köti le. Nem akar rágni, nem akar enni, nem akar játszani, nem fáradt, nem kell pelenkát cserélni. Nem tudom mit szeretne. Egyedül vagyok vele. Nincs anyukám, akire rábízhatnám, csak egy órára is. Egy barátn?m van a másik városban, de ?t nem akarom zavarni, vizsgázik, és amúgy sem tudom, hogy mennénk el hozzá. Néha már idegileg nagyon kimerülök a sok sírástól, mikor mindent megpróbálok még is csak sír.

Legjobb válasz: ölelgesd, szeresgesd, vegyél neki bölcsöhintát. nyügös volt pár napig a front miatt de a hintába mindig nyugodt volt el is aludt egybõl. dalien hinta most 8000ft ugyan olyan mint az adamo, nagyon megnyugtatja az én babámat

ölelgesd, szeresgesd, vegyél neki bölcsöhintát. nyügös volt pár napig a front miatt de a hintába mindig nyugodt volt el is aludt egybõl. dalien hinta most 8000ft ugyan olyan mint az adamo, nagyon megnyugtatja az én babámat
Biztos, hogy nem éhes? Kb. 2 óránként alszik? Mindig elaltatod amint látod rajta az álmosság jeleit? Foga jön most?
A kérdező hozzászólása: Biztos nem éhes. Cicire teszem és nem kell neki kiköpi és elfordul tõlem. Altatom, ha látom az álmosság jeleit, de általában annak is az a vége, hogy sír. Jön a foga. Ölben sír, ágyon sír, pelenkázón is, de ott késõbb kezd el sírni. Az apja vett neki egy pihenõszékes-rezgõs-hintás-zenélõs
A kérdező hozzászólása: dolgot, de azt csak karácsonykor lehet felbontani. Ölelgetem, szeretgetem, puszilgatom, néha nevet, . de nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: 2 óránként? Jó ha délelõtt elalszik félórára és ugyanígy délután is.
Javaslom a hordozókendõt próbáld ki. Az én kislányom szinte alig sír, viszont szinte egész nap testközelben van: Ha elalszik és leteszem, max. 1/2 órát alszik, ha az ölemben marad, sokkal többet (most pl. 1/2 10 óta még mindig). Én ilyenkor internetezek, vagy olvasok, lazítok, de van hogy lefekszem én is. Amikor mocorogni, ébredezni kezd, sokszor álomba tudom még szoptatni. Házimunkához hátra, vagy csípõre kötöm. Ha meg nyûgösebb, akkor sokszor csak úgy kézben sétálgatunk a lakásban, vagy elmegyünk sétálni (mondjuk mi azt is kendõvel, mert a babakocsit utálja). Játékok közül a favorit a plüss könyv, sz egész sokáig le tudja kötni, meg most kaptunk egy keljfeljancsit ami csörög is. Bár tulajdonképpen teljesen mindegy csak szines legyen és jól szájba lehessen tömni. :-)
Az én fiam és lányom is 2 óránként kezdett el álmosodni csak ezért írtam. Ha tényleg a foga jön akkor szerintem kend a kis ínyét hátha segít rajta. Tuti eleget eszik? Nem lehet, hogy türelmetlen és nem várja ki a tejleadó reflexet? Csak találgatok, próbálok segíteni mi lehet a baj. Ha meg a foga és/vagy a frontok miatt akkor nagyon nem tudsz mit csinálni sajnos :( A nyûgösség a legrosszabb... :((
Azt írtad, hogy ha álmos akkor megpróbálod elaltatni és akkor is sír. Akkor lehet tényleg álmos és azért sír, mert keveset alszik. Kézben altatod?
A 2-7-8 válasz is én vagyok :)

Orra szortyog (éjszaka is), 4 hónapos. Mit adhatok neki? Néha pedig köhög, de nem váladékos, csak száraz köhögés.

Legjobb válasz: Azt kéne tudni mitõl van neki(náthás?),lehet a váladéklecsorgás miatt köhög.Orvos adhat rá szirupot,bár nem tudom ilyen pici babának adnak-e...

Azt kéne tudni mitõl van neki(náthás?), lehet a váladéklecsorgás miatt köhög.Orvos adhat rá szirupot, bár nem tudom ilyen pici babának adnak-e...
Én csak szívni szoktam az orrát, ha kell éjszaka is. Ha száraz köhögés, lehet csak a levegõ miatt van. Az orrát szívd amikor kell, nem szükséges semmilyen gyógyszer- a gyermekek 6 éves koráig alakul ki az immunrendszer. Ha apróságoknál is gyógyszert kap, akkor nem fog megfelelõen kialakulni az immunrendszere. Nem vagyok doki, csak egy 3gyerkõcös anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor egy párásítót elég beszerezni....keresek...
Lehet , h elég lesz a párásítás, de azért jobb lenne, ha orvos is látná. Õ még nagyon kicsi és mivel se te, se mi nem vagyunk orvosok, én a helyedben akkor lennék nyugodt, ha orvos is látná.jobbulást!!
Öblítsd az orrát Sterimar babyvel v Aquamarissal, aztán pár perc múlva szívd le.Váladékoldó és a nyálkahártya duzzanatát csökkenti.Ha nagyon köhög, hallgassa meg doki, biztos ami biztos.De nagyon jó a Stodal, köhögésre, ilyen kicsinek is adható. Jobbulást! 2 gyerekes anyuka

4 hónapost mibe öltöztettek sétához? Ma, amikor ilyen meleg van.

Legjobb válasz: Body, hosszú ujjú vékonyabb póló, termooverál felsõ része, harisnya, farmernadrág (béléses), kiscipõ, vékonyabb és egy vastagabb takaró, mivel nincs lábzsák a babakocsihoz.

Body, hosszú ujjú vékonyabb póló, termooverál felsõ része, harisnya, farmernadrág (béléses), kiscipõ, vékonyabb és egy vastagabb takaró, mivel nincs lábzsák a babakocsihoz.
Ja, és vékonyabb tavaszi sapka.

Mennyit eszik egy csivava? 4 honapos mi egy maréknyit adunk reggel és délbe szerintetek ez elég?

Legjobb válasz: Attól függ mit eszik.. Eukanubából elég egy marék, Pedigrébõl meg egy vödör is kevés ha a tápanyagot vesszük alapon. Az más dolog, hogy eltelít, de gabonán kívül nem sok minden van benne... Húst akkor látott amikor a patkány beesett a darálóba! :D

Attól függ mit eszik.. Eukanubából elég egy marék, Pedigrébõl meg egy vödör is kevés ha a tápanyagot vesszük alapon. Az más dolog, hogy eltelít, de gabonán kívül nem sok minden van benne... Húst akkor látott amikor a patkány beesett a darálóba! :D
a kutyakajákon(táp, konzerv) mindig fel van tüntetve, hogy mennyi a napi adagja, kor és súly szerint.
Egy maréknyi mit? :D Minden tápra rá van írva mennyi kell belõle, de sztem még 3x kéne etetned. Oszd el az adagot 3 felé és annyit kapjon :)
este is kéne adni neki enni! 3x egy nap. Ha jó minöségü tápot kap akkor elég egy marék, de ott a tápon az etetési utmutato... olvasd el, mennyi a napi adagja.

Alvásból keserves sírással ébredés 4 hónaposan? Mi lehet a baj? Többi lent.

Kisfiam 27-én lesz 5 hónapos. 2 fix alvásunk van/volt 6 hetes kora óta. Az egyik a "déli alvás" olyan fél 1-tõl 3-ig, a másik az esti, 10-tõl reggel 8-ig. Ezen felül délelõtt általában egyszer, a délután folyamán egyszer vagy kétszer szundizik fél-egy órát, de változó hogy mikor és mennyit. Viszont kb egy hónapja a déli és esti alvásból is kb fél órával vagy egy órával elalvás után felébred...lepittyen a szája, és máris keserves, panaszos vad sírásba kezd, hullanak a könnyei, hüppög, sokszor szinte magánál sincs, és sokszor az egész artikulátlan, eltorzult üvöltésbe csap át. Ilyenkor azonnal felveszem, nyugtatom, dajkálom, sétálok vele, de sokszor így is kell fél óra hogy megnyugodjon, mert újra-újra kezdi, mindezt úgy, hogy nem is nagyon van magánál, csukva a szeme, ha csörgünk, zenélünk játékkal, úgy kapja oda a fejét mint aki csak akkor ébredt...tehát már az is nehéz, hogy egyáltalán áthatoljunk a fékezhetetlen, szinte önkívületi üvöltésen, és eljusson hozzá a nyugtató szó és dajkálás....Délután ilyenkor már vissza sem tudom altatni...este pedig a fél órás vad tombolás után még fennvan 1-2 órát, de láthatóan álmos, dörgöli a szemét, arcát, nyûgös, nem lehet megnevettetni, nyafog, pityereg, újra és újra elsírja magát, végül nagy nehezen újra álomba merül és reggelig alszik, de volt már olyan is, hogy elalvás után 1 darabig még álmában is halkan hüppögött....Mitõl lehet? A többi alvással semmi gond, csak a déli és esti...gondoltunk rá hogy rosszat álmodik, megriad, stb, de ahhoz túl gyakori, mert mostanra már minden déli és esti alvásnál ez megy, jó ha heti 1 kivétel akad esetleg. Hasa nem fáj, volt hasfájós korszak, megismerem ha azért sír, mert jellegzetesen nyögdécselt és húzkodta a lábait olyankor, de most nem. Illetve a fogzásra is gyanakodtunk, de nem értem, miért csak a déli és esti alvásnál fájna neki...meg amúgy is, az ínyén semmi nem látszik, nem is fáj neki, ha megtapogatom nem érzépkeny, eszik iszik szépen....tehát ezt is kilõttük...Egyszerûen nem értem mi lehet...Volt így más is? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szerintem fogzás lesz, attól függetlenül, hogy még nem piros az ínye, õ még érzi, hogy mozog a fogcsíra. A kicsik álmukban jobban érzik, ha nõ a foguk, amikor fenn vannak el tudod terelni a figyelmét így kevésbé érzékelik. próbálj meg valami homeopátiás szert vagy fogíny gélt - nekünk a dentinox jó volt-.

Szerintem fogzás lesz, attól függetlenül, hogy még nem piros az ínye, õ még érzi, hogy mozog a fogcsíra. A kicsik álmukban jobban érzik, ha nõ a foguk, amikor fenn vannak el tudod terelni a figyelmét így kevésbé érzékelik. próbálj meg valami homeopátiás szert vagy fogíny gélt - nekünk a dentinox jó volt-.
Szia! Nekünk is van ilyen. A lányom most 11 hetes és szerencsére nem minden nap fordul elõ de ha igen akkor az az esti fürdetés után van. Nem a hasa fáj, nem éhes, a pelus is renden. Egyik pillanatban még nevet utána hirtelen elkezd üvölteni. Kb 1 óráig nem tudjuk semmivel megvígasztalni. Ez volt, hogy pár napon keresztül így zajlott. Aztán pár napig nem volt semmi. Én is kérdeztem a védõnõt és az orvost is. Lehet a front lehet fejlõdési ugrás és lehet az idegrendszer kimerülése is mert egyre több inger éri õket és még nem annyira fejlett az idegrendszerük és így vezetik le.... Én is bújtam a netet, hogy mi lehet ez de csak egy cikket találtam a "lila sírás"-ról. Esetleg olvasd el. A pszichológus azt mondja, hogy az idegrendszerük is úgy fejlõdik ahogy bármilyen más szervük. Tehát tartsak ki..... Tõlem is kérdezték a hasfájást de én is úgy vagyok vele ahogy te. Már megismerem , hogy milyen a sírása.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nálunk is volt és még most is van, hát én azt tudom mondani, hogy felébred, de még ugye nem aludta ki magát, ezért sírt nekem is. Változni fog, nyugodj meg, szerintem idegrendszeri érés kérdése is, mármint hogy idõvel egyre jobban fog majd tudni aludni. A felébredés okai sokfélék lehetnek, nem kizárt a fogzás sem, bár nálunk most 8 hónapos és még nincs foga, noha hasonló problémánk volt már 3-4 hónaposan is... Amikor meg jót alszik, akkor nincs sírós ébredés, szerencsére ez egyre gyakoribb. Az üvöltõs sírásból valahogy ki kell zökkenteni, mondjuk lámpát kapcsolsz (bár még nincs sötét) vagy hanghatás, ahogy írtad (tapsolás is jó talán, vagy éneklés) Még annyit, hogy ritka az olyan baba, aki 6 hetes korától ugyanolyan napirend szerint él, lehetséges, hogy ez, az általad fixnek tartott dolog neki már nem jó, változtatni akar. Mondjuk nálunk 5 hónaposan 3 alvása volt, hajnali szopizás után aludt 8-9 ig, aztán 11-12 és 2-4-ig kb. Ebben a korban már többet tud ébren lenni, és összetéveszthetõ a nyûglõdése, hogy nem is aludni akar inkább, hanem unatkozik (én erre jöttem rá) de mivel nincs jobb, akkor alszik. Szóval jobban fáraszd ki délelõtt, és próbáld ki hogy legyen 1x alvás délelõtt, aztán ebéd, majd játék ameddig lehet (séta is), és utána aludjon, hátha jobb lesz. 6 hónapos kora körül váltott a lányom, hogy reggel tovább aludt, tehát késõbb kel, így fél 11-11 körül csak egy alvás van ebédig. utána pedig 3-5-ig, ha szerencsém van :) )
3-as vagyok: és azzal is tisztában vagyok, hogy ez is változni fog, amikor már kibírja ebédig a délelõttöt alvás nélkül és majd ebéd után fog aludni egy hosszabbat (ahogy a bölcsiben, oviban is van)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm az eddigi válaszokat. Mindegyiket hasznosnak jelöltem, mert tényleg azok. Jó olvasni, hogy más is jár hasonló cipõben. Én azt az egyet nem értem csak, bármi is áll a háttérben, hogy miért ennyire "ütemszerû" a dolog nála? Mert szinte minden válaszban szerepelt, hogy "vannak ilyen napok" "aztán egy ideig semmi" stb...nálunk meg totál fix a dolog...mindig csak a déli és esti alvás, a többi soha sem, pedig van hogy pl alszik fél órát, aztán épp teszek-veszek, nem tudom úgy szóval tartani, elunja magát, és mondjuk 20 perc ébrenlét után megint alszik felet, vagy épp ellenkezõleg, teszem azt látom hogy álmos, ásítozik, hosszúkat pislog mégis épp "annyira játszunk" hogy nem alszik el csak késõbb, mégsincs gond...tehát a köztes alvásoknál lehetnek akármilyen "cudar körülmények" hogy úgy mondjam, akkoris vigyorogva ébred, a déli meg esti alvásnál meg hiába klappol minden látszólag, akkoris elõjön a baj, és minden nap, kb 1 hónapja, ezidõ alatt jó ha esetleg 2-3 nap volt, amikor vagy a délutáni, vagy az esti nagy sírás kimaradt...Érthetetlen, nem értem mi a közös ebben a 2 alvásban, ami a többinél máshogy van. És persze tudom hogy nem katasztrófa, legrosszabb esetben idõvel kinövi, és kész, de felõröl, hogy talán csak egy apróság, talán simán segíthetnék rajta, megszüntethetném ezt és csak valami apróságot kellene máshogy csinálni, és mégsem jövünk rá, csak napról napra, váltásban a férjemmel, tanácstalanul állunk kezünkben az önkívületben örjöngõ babával :(
Szerintem az is lehet hogy poros a levegõ a lakásban. Ezt csak akkor tudjuk leellenõrizni amikor a reggeli napfény betûz az ablakon és akkor fénnyel szemben a fénysugárban látszik hogy mennyi finom porrészecske kering a levegõben. Ez a porszívózás miatt van, a porszívó ugyanis megszûri a szõnyegek porát és a legfinomabb, legártalmasabb port szétfújja a lakásban. A babák sokkal érzékenyebben reagálnak a levegõ minõségére mint a felnõttek. A megoldás: NO porszívó! Hanem inkább felmosás, törölgetés és gyakori nagy szellõztetés legfõként kereszthuzat kell, de jó hosszan! A poros dolgokat, szõnyegeket, bútorokat, polcon lévõ dolgokat, ruhákat, függönyöket, stb. vigyük ki, mossuk ki vagy törölgessük le.

Nyitott szájpadlással született kutyus most már 4 hónapos. Mi vár rá? Élhet így? Orvosság, műtét szükséges?

Legjobb válasz: Válasz: A farkastorok vagy éppen nyitott szájpadlás mûtéti gyógykezelése és az állat gyógyulási esélye sokszor attól függ, hogy milyen fokú az "anyaghiány". Van eset, amikor fizikailag nem lehet mûtéttel gyógykezelni. Kisebb, lágyszájpadlásra korlátozódó esetben a mûtét és a gyógyulás egyszerûbb. Azt is figyelembe kell venni viszont, hogy öröklõdik ez a probléma, így tenyésztésben nem maradhat. A mûtétet 6-8 hetes korban szokás végezni, ha egyáltalán szóba jöhet a mûtét, de sok esetben nem éli meg ezt a kort, ugyanis ezek a kisállatok nem tudnak szopni, nem tudnak enni, folyamatosan félrenyelnek (tüdõgyulladás), állandó sírással alomtestvéreiket és az anyaállatot nyugtalanítják. Nem utolsósorban az is szem elõtt kell, hogy legyen a döntéshozatalkor, hogy ezek a kisállatok folyamatosan éheznek, teljes ép tudatuk mellett.

Válasz: A farkastorok vagy éppen nyitott szájpadlás mûtéti gyógykezelése és az állat gyógyulási esélye sokszor attól függ, hogy milyen fokú az "anyaghiány". Van eset, amikor fizikailag nem lehet mûtéttel gyógykezelni. Kisebb, lágyszájpadlásra korlátozódó esetben a mûtét és a gyógyulás egyszerûbb. Azt is figyelembe kell venni viszont, hogy öröklõdik ez a probléma, így tenyésztésben nem maradhat. A mûtétet 6-8 hetes korban szokás végezni, ha egyáltalán szóba jöhet a mûtét, de sok esetben nem éli meg ezt a kort, ugyanis ezek a kisállatok nem tudnak szopni, nem tudnak enni, folyamatosan félrenyelnek (tüdõgyulladás), állandó sírással alomtestvéreiket és az anyaállatot nyugtalanítják. Nem utolsósorban az is szem elõtt kell, hogy legyen a döntéshozatalkor, hogy ezek a kisállatok folyamatosan éheznek, teljes ép tudatuk mellett.
nem teljesen értem a kérdést, te vagy a kutyával, miért tudná más ismeretlen megmondani milyen az állapota? nekem szájpadhasadékos cicám van, õ él...mûtötték egyszer de nem votl 100%os a mûtéti eredmény, de nem biztos h erõltetjük h még egyszer mûtsék, jól érzi magát, kicsit tüsszög mikor iszik ill ha szaftosabbat eszik, de ennyi.
hát az én cicám nem éhezik, túlélt 1 évet egy kisebbségi családnál, fél évig hozzá sem lehetett érni miután hátrahagyták annyira rettegett, ezek után került sor a mûtétre, vagy másfél éves lehetett akkor. Szóval ha 4 hónaposan él a kutyus és viszonylag jól van akkor valószínû azért nem teljesen nyitott a szájpadlás.De a kérdezõ kellene ide, csak voltak már orvosnál szegény kutyával..(legalábbis remélem)
ha eddig túlélte akkor elõtte az élet :-) Keresd a Provet állatorvosi rendelõt, Budapest, Pasaréti tér és ott Dr. Sebes Zsoltot õ foglalkozik ilyesmivel is :-) tel: 0613941006
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tehát nem fogalmaztam túl jól. 4 hónapos kutyust hoznánk el, a gazdája azt mondta, hogy nyitott szájpadlása van, de az orvos nem javasolt mûtétet. Tehát az a kérdésem hogy így is élhet? Szép életet tudunk neki biztosítani, vagy élete végéig szenvedni fog. Nem ismerem ezt a betegséget, ezért kérdeztem. Szerintetek mennyire korlátozza az életminõségét?

Volt már valaki Gyulán mozgás fejlődési vizsgálaton kis babával (az enyém 4 hónapos)? Miket kell vinni? Miből áll egy ilyen vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem hívd fel õket - biztosan elmondanak mindent. Csak azért írtam ezt, mert látom hogy már másodszor kérdezel.

Szia! Szerintem hívd fel õket - biztosan elmondanak mindent. Csak azért írtam ezt, mert látom hogy már másodszor kérdezel.
fejlõdés neurologián?
A kérdező hozzászólása: Igen, mert hogy senki nem írt erre sem semmit :((
Mi voltunk fejlõdés neurológián, de nem tudom hogy erre gondolsz e?Ilyet még nem hallottam hogy mozgásfejlõdési vizsgálat.Mi azért mentünk mert nem tartotta a fejét hason fekve 2 HÓNAPOSAN.Mikor mentünk már 4, 5 hónapos volt akkor már tartotta de még nem a korának megfelelõ módon.Oltási könyv kellet, születési zárójelentés, egy textilpelenka.Elvitték a kisfiam ultrahangra amit a kutacsán keresztül csináltak meg.Megvizsgáltak bizonyos reflexek meglétét.Kikérdeztek mindenféle dologról minket.Nem kellett többet mennünk.Ajánlották a hason fektetést, sok játék, hancúrozás, görgetést(szó szerint ezeket)
A kérdező hozzászólása: Igeeeen mi is azért kell hogy menjünk, de nekem így mondta az orvos hogy mozgásfejlõdési vizsgálat..:/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!