Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos miért (230 db)

A kezdetben nem bukós kisbabám most 4 hónaposan miért lett bukósabb?

Én arra gondolok, hogy talán azért mert már ki tudja magából mozogni a kaját egyfolytában izeg mozog már forog is egyedül. Csak anyatejes de általában nem szopi után egyből jön vissza hanem később több kis adagban ,de ma is többször cseréletem a ruciját emiatt.

Legjobb válasz: Szia! Ugyan nekem az elejétõl bukós volt a fiam, de amint már nem csak feküdt, hanem elkezdett mozogni, kepeszteni, egyre rosszabb lett a helyzet. Volt, hogy még a fõzelék is visszabuggyant, annyit kepesztett. A másik nem volt bukós, de amint tudott forogni, már nála is voltak apróbb bukások.

Szia! Ugyan nekem az elejétõl bukós volt a fiam, de amint már nem csak feküdt, hanem elkezdett mozogni, kepeszteni, egyre rosszabb lett a helyzet. Volt, hogy még a fõzelék is visszabuggyant, annyit kepesztett. A másik nem volt bukós, de amint tudott forogni, már nála is voltak apróbb bukások.
Igen, valószínûleg a mozgás miatt, illetve az is lehet, hogy már többet eszik, de a kis gyomra befogadóképessége ezt még nem érte utol. Az én fiam is kb. 3-4 hónaposan kezdett el bukni. Amikor forgott, majd kúszott is, ez csak fokozódott.

Van aki adott HA tejpépet babájának 4 hónapos kora előtt? Miért?

Legjobb válasz: Nem. Tökéletesen fejlõdött az anyatej+tápszer kombinációval. 4 hónapos korában kezdtük a gyümölcs kóstolgatást, és nemsokkal késõbb próbálkoztunk tejpéppel is, de még fájt a pocija tõle, kb. 6 hónapos volt, amikor már meg tudta rendesen emészteni. Miért adnál ilyen hamar pépet?

Nem. Tökéletesen fejlõdött az anyatej+tápszer kombinációval. 4 hónapos korában kezdtük a gyümölcs kóstolgatást, és nemsokkal késõbb próbálkoztunk tejpéppel is, de még fájt a pocija tõle, kb. 6 hónapos volt, amikor már meg tudta rendesen emészteni. Miért adnál ilyen hamar pépet?
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam rá, mert nem igazán eszi már kislányom a tápszert (3 és fél hónapos), és gondoltam a HA pép az ami még mindíg legközelebb áll a HA tápszeréhez. Védõnõi tanácsra gyümölcsleveket már elkezdtem kóstoltani vele de azokra még nincs felkészülve a bélrendszere, az almalevet bírta de a kicsit rostosabb õszilevet már nem (nem volt rosszul tõle, nem is fájt a hasa de nagyon nyálkásat kakilt tõle).
szia. Hát ha 3, 5 hónapos akkor talán tényleg megpróbálhatjátok. De nagyon-nagyon óvatosan és fokozatosan. Lehet, hogy nem lesz semmi gondja vele, meg az is lehet, hogy nem bírja a pocakja.

Miért ajánlják a védőnők 4 hónapos kortól a hozzátáplálás elkezdését?

ha csak szopizik a baba, akkor miért ajánlják? én úgy tudom, hogy 6 hónapos korban a legjobb elkezdeni, addigra lesz olyan érett a kis gyomra. persze mindenki maga dönti el, hogy ki hogy csinálja, nem veszekedést akarok szítani, semmi rossz szándék nincs a kérdésemben. egyszerűen csak kíváncsi vagyok a miértre. kérek mindenkit, hogy ne ugorjuk egymásnak emiatt a kérdés miatt!!!!

Legjobb válasz: Nem tudom, nálunk mit mond a védõnõ, mert nem kérdeztem. De anyósom szerint simán el lehet kezdeni a KÓSTOLTATÁST 4 hónaposan. Hogy hozzászokjon az ízekhez. A hozzátáplálást meg majd kicsit késõbb. De ez nem új divat! Az új trend inkább a "6 hónapig kizárólag anyatej" gondolkodás! A WHO szerint. Én is szoptatok, szerencsére van elég tejem, de 4 hónaposan biztos fogok már kóstoltatni!!! Étkezést kiváltani viszont tényleg csak késõbb! ja, és teát meg vizet is adok neki néha, születése óta...

Nem tudom, nálunk mit mond a védõnõ, mert nem kérdeztem. De anyósom szerint simán el lehet kezdeni a KÓSTOLTATÁST 4 hónaposan. Hogy hozzászokjon az ízekhez. A hozzátáplálást meg majd kicsit késõbb. De ez nem új divat! Az új trend inkább a "6 hónapig kizárólag anyatej" gondolkodás! A WHO szerint. Én is szoptatok, szerencsére van elég tejem, de 4 hónaposan biztos fogok már kóstoltatni!!! Étkezést kiváltani viszont tényleg csak késõbb! ja, és teát meg vizet is adok neki néha, születése óta...
Mert nekik azt kell mondani amit az egyetemet tanítottak nekik, ami épp a legújabb "divat, módszer". Az enyém a glutént erõltette korán, persze eszem ágában sem volt ráhallgatni, mindig is a megérzéseimre hagyatkoztam. Amúgy szerintem ez az egész védõnõi szakma teljesen felesleges nyûg a kismamáknak, anyukáknak (vagy csak én fogtam ki borzasztó védõnõket).
Attol fugg, milyen vedono. Ha nem eleg szakkepzett es hozzaerto, akkor lehet, hogy hulyeseget ajanl. Az en vedonom most megy nyugdijba, tehat, regen tanult, de folyamatosan kepezte magat kozben es o is azt tanacsolta, hogy 6 honapig csak anyatej. Gyerekorvosunk is. Nem is ertem azt, mikor egy egeszsegugyis rossz, elavult tanacsokat ad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) végül is érthetõ a 4 hós kortól való kóstoltatás is, ha így nézzük :) amúgy én úgy tudom, mindegy mikor kezdjük el az ételek ismertetését, ha megvan a hajlam az allergiára, kijön...


Miert van az mikor szoptatok csak max 5 percig szopik a 4 honapos babam de mikor tapszert adok akkor egesz feloraig adom neki?

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, miért tápszerezed? Az én fiam 4,5 hónapos, szintén befejezi a szopizást max 10 perc alatt jó ideje, de én nem adok pótlást. Cumizavar? Nem szokott jobban hozzá a cumihoz, mint a melledhez? Ha esetleg mégis kevés már a tejed, akkor pedig ellustult, nem dolgozik meg érte, mert üvegbõl könnyebben jön. Szerintem.

Megkérdezhetem, miért tápszerezed? Az én fiam 4, 5 hónapos, szintén befejezi a szopizást max 10 perc alatt jó ideje, de én nem adok pótlást. Cumizavar? Nem szokott jobban hozzá a cumihoz, mint a melledhez? Ha esetleg mégis kevés már a tejed, akkor pedig ellustult, nem dolgozik meg érte, mert üvegbõl könnyebben jön. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: hat epp ezert tapszerezem mert szerintem igy keveset szopik.. mikor szoptatom akkor 2 orankent eszik.. de csak 5 percet szopizik.. azert neztem meg tapszerrel meg mire megeszik 150ml az fel ora vagy tobb. igy gondolom nem sokat eszik ha szopizik pedig jon a tej..
Sajnos a leírásodból az derül ki számomra, hogy belekerültetek az ördögi körbe:(. Minél több pótlást kap, annál kevesebb inger éri a mellbimbódat, annál kevesebb te termelõdik(az inger és "ürülés" hiánya azt az üzenetet küldi a kisagynak, hogy nme kell annyi tej, vissza lehet venni a termelésbõl...), annál türelmetlenebb lesz mellen a kicsid... Így fogy a tej, és még a cumizavar is elõkerülhet:(. Próbáld meg, hogy több ideig hagyod mellen, ha az egyikrõl elfordul, tedd át a másikra, majd vissza az elsõre)így kap elég ingert a melled). Ha úgy érzed, hogy így sem lakott jól, akkor a pótlást ne üvegbõl, hanem kis presszóspohárból vagy kanállal add, ezek használata nem zavarja össze a Kicsi szopási technikáját. Fejni tudsz?
A kérdező hozzászólása: de nem az a baj. , mert mikor szopik 5 percet jolllakik vele nem sir a tej is jon nem kell neki tobb de mikor meg tapszer azt meg tobb ideig eszo
Ne haragudj, ez esetben nem igazán értem:(. Ha jól lakik a Kicsid, miért adsz tápszert? Nem piszkállak, elnézést ha úgy tûnik, csak szeretném megérteni a problémádat:) ! Az a baj, hogy cicibõl 5 perc alatt jól lakik, a tápszeren meg "nyammog" fél órát? Hogyan fogyasztja a tápszert? Eszik végig, vagy ki- ki köpi?

Miert kakil a kutyam az agyra? Van egy 4 honapos boxer keverek kutyam nem keves turelemmel es energiaval eljutottunk odaig hogy kimegy a kertbe elvegezni a dolgat de par napja mikor dolgozni megyek akkor a kanapera pisil es az agyra kakil! Miert?

Mit csinalok rosszul?Miert erzi hogy az agy a megfelelo hely a kakilasra es hogyan szoktassam le errol?elkovettem egy hibat amikor meglattam az agyon a csomagot akkor nem csak jeleztem hogy nem jot csinalt de bele is nyomtam az orrat ami tudom nem epp a legjobb megoldas!

Legjobb válasz: Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.

Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.
szeparációs stressz... egy kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni az egyedülléthez szeparációs sterssz esetében pedig sok területet érdemes megvizsgálni-megfelelõ szellemi és fizikai munkát kap e az eb (séták, szabályok betartása, képzés stb.) nem egy-két mondatos tanácsról lenne szó és a tartási körülmények, gazdi ismerete nélkül nem lehet megfelelõ tanácsot adni... ismerd meg a kutyád! az alapvetõ szükségleteit, szociális rendjüket! (büntetni, megszégyeníteni ezért nem csak, hogy felesleges de káros is!)
Szeparációs szorongás. Vagy azért mert domináns, vagy azért mert bizonytalan. De az biztos, hogy szorong, az okot neked kéne tudnod, te ismered a kutyádat. A domináns szereped megerõsítése, és néhány szabály felállítása megkönnyítheti a dolgot. Ha viszont érzékeny a kiskutya, akkor el kellene kezdeni egyedülléthez szoktatni.

Miért olyan nagy baj, ha a 4 hónapos anyatejes babámnak már szeretnék adni almát, meg amit ilyenkor már lehet enni?

Nem a szopizást szeretném kiváltani, csak elkezdeni a kóstoltatást. Egyre többet szeretne szopizni és egyre sűrűbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég. Vizet is adok neki, ha ilyen meleg van, szóval nem csak szomjas, éhes! Fontos megvárni a 6. hónapot? ti mikor kezdtétek el bevezetni a gyümiket?

Legjobb válasz: "Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.

"Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.
Azért ellenzik, mert még nem érett meg a gyomra, emésztõrendszere más táplálékra, csak az anyatej. (tápszereseknél már 4 hósan van a kóstoltatás, de a tápszer nem is anyatej...) Nem tudja rendesen megemészteni a dolgokat, terheled vele a szervezetét. Én 5 és fél hónapig kizárólag szoptattam, akkor is csak almalevet kóstoltattam a babámmal. Próbáld meg gyakrabban szoptatni, akkor több tejed termelõdik, és igyál többet. De a te döntésed, esetleg egy védõnõt vagy egy szoptatási tanácsadót tudsz megkérdezni, õk tényleg értenek hozzá. Legalábbis a sz.tanácsadó.
Anyatejesen én mindenképp várnék... elvileg azért szokták annyira ellenezni, mert ha netán rákap az ízére a cicit el is utasíthatja... Sajnos nekem nem volt tejem... :( így mi terápiás céllal (orvosi javaslatra) 3 hónapos korban kezdtük a kóstoltatást szilvával. Székrekedéses volt, és már szélcsõvel sem lehetett kicsalogatni. Rengeteg tápszerváltáson is átestünk, szóval nálunk kellett. Bár nem anyatejes a babám, én csak biztatlak, hogy várj még a kóstoltatással, de jelen esetben bort iszok és vizet prédikálok... nagyon remélem, hogy most a második babónál lesz egy kis tejem.
3. vagyok, kedves 2., valakik csak pontozgatnak, én is a válaszaimra sokszor piros kezet kapok, pedig volt olyan, hogy én voltam az elsõ válaszoló és mindenki azt írta hogy egyetért velem :) Van egy lista, szerintem annak szeretnének az élére kerülni, és sajnos a pontozással is elõrébb lehet kerülni, de az is lehet hogy túl sok a szabadidejük.... Bocsánat az OFF-ért!
Sajnálom, hogy ennyire nem volt kedvedre való a válasz... pedig úgy gondolom véleményt kértél és õszíinte választ adtam...
Szoptatási tanácsadó biztosan tud segíteni. Én a tápszerezést kezdeném inkább, ha már valamit muszáj, a kóstoltatást eddig anyatejes 4 hós babánál még nem vezetném be. Az én gyerkõcöm 6 hós volt, mikor kezdtük. Szerintem egy 4 hós babát még nem igazán jó hozzátáplálni, jó esetben nem tudja megemészteni az ételt, rossz esetben pedig megterheli, esetleg allergiát okozhat.
A kérdező hozzászólása: Sûrûn mellre teszem, még akkor is, ha tudom, hogy szinte semmi tej nincs benne, remélem néhány nap, és alkalmazkodik a szervezetem hozzá, hogy több tejet termeljen. Belátom, jobb, ha várok a hozzátáplálással :) köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdező hozzászólása: napi 4 liter folyadékot tuti megiszom, szoptatós teát és alkoholmentes sört is szoktam inni (állítólag a sör tejszaporító). változatosan eszem, akkor is ha nem vagyok éhes, és van, hogy 1-1, 5 óránként eszik (enne, ha lenne mit...ilyenkor adok fagyasztott anyatejet), de még sincs több tejem :( eddig is igény szerint szoptattam, szóval nem értem, miért nem termelõdik több, ha többet eszik...egy tanácsadót, lehet hogy érdemes lenne felkeresnem. köszönöm neked is a választ!
A kérdező hozzászólása: Kerria! Én zöld pacsit nyomtam! :) nem én voltam, aki lepontozott, és nem is értem, hogy miért tette az illetõ...számomra tényleg hasznos volt a válasz!
Bocsánat a kifakadásért, csak vannak dolgok amiket nem értek, ilyen a lepontozás, a lista inkább szörnyû, mint hasznos. Persze nem neheztelek ilyenkor arra sem, aki lepontoz, csak értetlenül állok a dolog elõtt :s

Miért szopizik naponta 10x a 4 hónapos kisfiam?

2 héttel ezel?tt egyik napról a másikra megváltozott minden.

Legjobb válasz: Lányom 4 hónaposan átaludta az éjszakát, most 7 hónapos és 2-3x is felkel, ez így megy 2 hónapja. Emelett nappali is cicizik, illetve egyszer eszik délben bébikaját. Nem tudom mitõl lehet, foga még egy sincs.

Lányom 4 hónaposan átaludta az éjszakát, most 7 hónapos és 2-3x is felkel, ez így megy 2 hónapja. Emelett nappali is cicizik, illetve egyszer eszik délben bébikaját. Nem tudom mitõl lehet, foga még egy sincs.
A fiam 6 hónaposan volt, hogy 8-10x evett.Adtam, ha kérte.Soha nem foglalkoztam azzal, hogy hányszor eszik.Õ érzi mennyi kell neki.Próbálj akkor pihenni, amikor õ is alszik.Lehet, hogy kis idõ múlva ritkulnak a szopizások.Ha nem teher, akkor engedd, hogy annyiszor egyen, ahányszor kéri.
Az én babám 7 hetes.Tegnap óta csinálja ugyan ezt mint a Te babád! Én tettem fel a teáztatás kérdés, mert már nagyon fáj a mellbimbóm a sok szopitól. Nagyon rágja az öklét is. De fogzáshoz szerintem még korán van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Majd megnézem a teázásos kérdést, milyen válaszok érkeztek rá!

Miért van az, hogy a tápszeres babáknak már 4 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálást de az anyatesej babáknak csak fél éves korukba?

Nagy baj ha én az anyatejes babámnak már 4 hónaposan mutatok mást is anyatejen kívül?

Legjobb válasz: én is el fogom kezdeni a kóstoltatást 4 hósan. mondjuk most 3 hós és megnyalattam vele a barackot, persze csak a szájához érintettem, mondtam a védõnõnek, mondta, hogy ezzel nem ártok, de 4-5 hónapos koráig ne adjak neki sokat:)

én is el fogom kezdeni a kóstoltatást 4 hósan. mondjuk most 3 hós és megnyalattam vele a barackot, persze csak a szájához érintettem, mondtam a védõnõnek, mondta, hogy ezzel nem ártok, de 4-5 hónapos koráig ne adjak neki sokat:)
Ha Te szeretnéd, akkor egész nyugodtan kóstoltathatsz már az anyatejes 4 hónapos babával is. Ez (az anyatejeseknél a tovább várás) nem kötelezõ dolog, csak ajánlott. :)
Nálunk az etetés a sulim miatt lesz érdekes. Szombaton csak apájé a csöpp. 2hós, és a védõnõ nálunk is csak 4hóig számolt, hogy addig miként oldom meg a pici etetését, mert addig nem kaphat mást.
Azért mondják, mert a tápszer nehezebben emészthetõ, mint az anyatej, igy kénytelen kelletlen hamarabb edzõdik a tápszeres babák gyomra. De 4 hónaposan már nyugodtan kóstolhattok, mi 4.5 hónapos kifiamnál már ki is váltottuk az ebédet, imádja :D Persze, ha nem birja gyomra, úgyis látni fogod, és csak fokozatosan.

Miért van az hogy megoszlik a gyerekorvosok véleménye a 4 hónapos kortól adható gyümölcsökkel kapcsolatban?

Kisfiam 4 hónapos múlt, eddig csak anyatejet kapott de 2 hónapja fejem neki mert nem szopizik. Én szeretnék már adni neki el?ször alma levét majd reszelt almát hogy kiváltsunk egy étkezést mert nagyon fárasztó ez a sok fejés és kevesebb id? jut a babára emiatt. Ez baj hogy szeretnék adni neki? Gyerekorvos szerint ki kell várni a 6 hónapot.

Legjobb válasz: Én is fejtem 4 hónapon keresztül a tejet a babámnak, nem volt vele semmi gond! kitartást kívánok hozzá neked is! Nálam a mensi "vitte el" a tejet sajnos. Akkor átmenetileg tápszereztünk egy kicsit, de elkezdtem vele kóstoltatni, és viszonylag hamar sikerült is étkezéseket kiváltanunk. Szerintem ha meghagyod a fõétkezéseket nála anyatejesnek, és a két kaja között kóstolgattok különbözõ gyümiket, abból baja nem lesz! Mindig csak néhány kanállal adj neki és akkor nem fog kihagyni étkezéseket! A fejéshez kitartást kívánok! Tapasztalatból tudom, hogy nehéz. Nekem kisfiam 4 hónapos kora körül nagyon szerette nézni mikor fejtem, tetszett neki, ahogy a mellszívónak a pumpáját nyomkodom. ilyenkor mindig lekötötte egy idõre, így könnyebb volt a dolog:-)

Én is fejtem 4 hónapon keresztül a tejet a babámnak, nem volt vele semmi gond! kitartást kívánok hozzá neked is! Nálam a mensi "vitte el" a tejet sajnos. Akkor átmenetileg tápszereztünk egy kicsit, de elkezdtem vele kóstoltatni, és viszonylag hamar sikerült is étkezéseket kiváltanunk. Szerintem ha meghagyod a fõétkezéseket nála anyatejesnek, és a két kaja között kóstolgattok különbözõ gyümiket, abból baja nem lesz! Mindig csak néhány kanállal adj neki és akkor nem fog kihagyni étkezéseket! A fejéshez kitartást kívánok! Tapasztalatból tudom, hogy nehéz. Nekem kisfiam 4 hónapos kora körül nagyon szerette nézni mikor fejtem, tetszett neki, ahogy a mellszívónak a pumpáját nyomkodom. ilyenkor mindig lekötötte egy idõre, így könnyebb volt a dolog:-)
szia, szerintem az almát nyugodtan megpróbálhatod! Az én babám egyenlõre kiköpi.... igaz mi tápszeresek vagyunk.
Javaslom a lll.hu oldalt. Minél tovább javasolt a kizárólagos anyatejes táplálás. Nekem azt javasolta az orvos, ha nem lenne elég az anyatej, akkor az anyatejet pótló tápszert 6 hóig. Szerintem csak a bébiétel gyártók javasoljnak anyatejen/tápszeren kívül mást is 6 hó elõtt. Máshol olyasmiket olvastam, hogy a gyerek emésztõrendszere még nem (feltétlenül) fejlett korábban. Persze minden gyerek más és más, de azért nem kockáztatnék, ha van más megoldás is. Javaslom, nézz utána és dönts ahogy jónak látod!
szia! Biztos nem lesz népszerû az irásom, de ha 2 honapja már nem szopik csak te fejed a tejcsit, az elõbb utobb elfogy...és nem árt egy probát, hogy elfogadja e az ujat és kostolgasson a pici... Ha nem fogadja el, akkor nem kész még a dologra, várni kell- de ha igen akkor szépen lassan elkezdheted szerintem kostoltatni vele a dolgokat. minden jot, Te döntessz.
Így van, nincs szüksége másra. 6 hónapos kor elõtt mást adni anyatej helyett azt jelenti hogy vmi sokkal értéktelenebbet adsz neki. Arról nem is beszélve hogy mivel így sem cicizik már arra számítsál hogy ha mással táplálod, lehet hogy teljesen leszokik az anyatejrõl. De ettõl függetlenül nem lesz semmi baja, ha adsz neki egy kis reszelt almát. Ezt neked kell eldöntened.
Ez igy van! az anyatejes babáknak nincs szükségük másra 6 hóig.Mást akkor adhadsz, ha nem fejlödne rendesen.
Nekem négy és fél hósan kellett már üvegbõl adnom a tejem, de csak fél hónapig sikerült, ahogy nem szopott, el is apadt a tej sajnos , hiába ettem-ittam, bogyóztam, fejtem rendületlen, igy most tápit eszik, fõzit és gyümit. Nem akarlak szomoritani, de négyhósan hiába is enné meg a reszelt almát, a gyümi még korántsem pótolna egy étkezést! Két hami között eheti mintha nassolna. Ez inkább a könnyebb kaki, rostok, vitaminbevitel miatt fontos, na meg hogy ismerkedjen a tejciden kivüli izvilággal, kanállal. Még tarts ki egy kicsit és fejd, ha ennyi tejed van, ez a legtökéletesebb neki! Szóval gyümi ugy szórakozásképp mehet két tejcisüveg között:)
Én szivbõl gratulálok neked!én is fejtem és kemény munka!Engem nagyon kikészített a dolog, /én kézi mellszivóval csináltam/Szerintem kezd el nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Csak fejéssel is fenntartható az anyatej, nekem nemhogy kevesebb inkább több lett. Több mint 1 litert fejek naponta csak nagyon sok idõ, napi 5x legalább 45 percig tart és a babám nem a türelmérõl híres ezért gondoltam hogy jobb lenne kevesebbet fejni és kiváltani egy étkezést.
Szia! 15:45 ös vagyok, nem azt mondtam, hogy törvényszrûen elapad a tejed- az jo, hogy több van mint eddig- gratulálok a kitartásodhoz. A kostoltatás pedig rajtad mulik, hogy megprobáljátok e vagy sem. Minden jot nektek!

4 hónapos kisfiam miért ébredhet óránként éjszaka?

Eddig nem csinálta ezt .Éppen már kezdte volna végigaludni az éjszakákat kaja nélkül.Viszont most egy b? hete minden éjjel óránként kel és sír.A fogára gondoltam, de elvileg nem az.A doki is megnézte és azt mondta,hogy nem jön még a foga.Nem tudom mit csináljak.Ha valakinek van ötlete,segítsen.Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, sajnos nálunk is ez a helyzet. Ahogy lett 4 hónapos a kisfiam, éjszaka többször is felébred (elõtte csak egyszer kelt fel). MOst 6 hónapos, és még mindig sokszor ébred, de egy foga sem jött még ki...Azt olvastam, hogy ebben a korban megjelenik náluk az ún. szeparációs félelem, a baba fél, hogy az anyja magára hagyja, így gyakran "ellenõrzi", hogy ott van-e mellette. Erre sajnos nincs más megoldás, csak sok szeretet és a türelem...:-) majd kinövik valamikor :-) A sorstársad

Szia, sajnos nálunk is ez a helyzet. Ahogy lett 4 hónapos a kisfiam, éjszaka többször is felébred (elõtte csak egyszer kelt fel). MOst 6 hónapos, és még mindig sokszor ébred, de egy foga sem jött még ki...Azt olvastam, hogy ebben a korban megjelenik náluk az ún. szeparációs félelem, a baba fél, hogy az anyja magára hagyja, így gyakran "ellenõrzi", hogy ott van-e mellette. Erre sajnos nincs más megoldás, csak sok szeretet és a türelem...:-) majd kinövik valamikor :-) A sorstársad
Szia!Az én kisfiam az elejétõl kezdve sokat volt fent éjszaka.Volt, hogy órákig játszani, beszélgetni kellett vele.A sírást csak most kezdte, mert jött az alsó két fogacskája.Lehet, hogy fáj a pocikája.Próbáld ki az ESPUMIZAN-t.Hátha csak a szelek bántják és az ébreszti fel ilyen sûrûn. Kitartást kívánok és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A hasa nem hinném , hogy fájna inkább a fogára gyanakszom én is.
A kisfiam is kb 4 hónapos korától csinálta, és tényleg óránként..A fogára gyanítottam, mert néha bekentem az ínyét géllel, és elnyugodott..Most féléves, és csak most mintha látnám a fogacskát..Lehet, hogy ilyen lassan készulodik kibujni. Most már ritkábban kel, 2-3 óránként, szomjas, nyugtalan. Ha magamhoz veszem, nyugodtabban visszaalszik. Esetleg próbáld ki, lehet, hogy a kozelségedre vágyik. Attól még nem lesz elkényeztetve. És elég valószínu a fogzás is ebben a korban..Sok turelmet kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!