Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos már (500 db)

4 hónapos a kisfiam, éjszaka általában 2szer (de minimum 1szer) kel fel enni. Nem sok ez? Mindenhol azt olvasom, hogy 4 hónaposan már át kéne hogy aludja az éjszakát. Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Nekem épp ma 4 hónapos a fiam. Kb 1-2 hete felkel éjjel enni 1x, aztán hamar visszaalszik. Gondolkodtam a hozzátápláláson, de amúgy gyarapodik rendesen, meg minden rendbe van vele. Ha szopik szerintem teljesen rendben van.

Nekem épp ma 4 hónapos a fiam. Kb 1-2 hete felkel éjjel enni 1x, aztán hamar visszaalszik. Gondolkodtam a hozzátápláláson, de amúgy gyarapodik rendesen, meg minden rendbe van vele. Ha szopik szerintem teljesen rendben van.
Miért lenne baj ha 4 hónaposan még felkel.Nem egyformák a gyerekek.Az én kislányom 2 éves és még 1x felkel, a védõnõm annyit mondott az õ fia is ilyen volt.Majd elhagyja.
10-én volt 4 hónapos a babám, az esetek 80%-ban felkel éjjel 1x szopni. Én nem szeretem az "ennyi idõse ezt meg azt KELL" mondatokat. A felnõttek se egyformák, a csecsemõk miért lennének?
9 hónapos a kisfiam, éjjel 3* kel, 2*visszaalszik amikor betakarom, és megigazgatom, egyszer szopizik. 4 hónaposan sem kell átaludnia még az éjszakát!
1 éves koráig kelt fel a fiam enni (tápszert). Akkor leszoktattam az éjjeli evésrõl, de inni felkel a mai napig, lassan 3 éves.
A lányom 7 hónapos koráig evett éjjel. Aztán pedig ivott. Néha többet, néha kevesebbet. Most egy éves, ritka az az éjszaka, amikor nem kel fel valamiért.
Tegnap volt 4 hónapos a kisfiam. Õ is általában 1-2szer kel enni (szopizik), de pl tegnap éjjel is 3 óránként kelt. Én ezen egyáltalán nem izgatom magam, mert annyiból áll az egész, hogy nyüglõdik, eszünk és már teszem is vissza. Nincs altatás vagy ilyesmi. Jópárszor volt már olyan is, hogy egyszer sem kelt. Majd elhagyja a keléseket... Mostanában én azon filózok, hogy már forognia "kellene", de neki még esze ágában sincs. Mindig van min izgulni...
10 hónapos a fiam és 2 szer kel!1szer inni 1 szer enni!én 4 hónapos babánál egyáltalán nem sokallnám, sõt örültem volna ha a fiam 2 szer kelt volna, de nem így volt.....
Az én kislányom is 4 hónapos, anyatejes baba. este fél 9-9 felé eszik, aztán alvás. Következõ ébredés éjjfél felé, atán 4 felé, majd reggel 7. Havonta hízik 900 g-ot. Nme tudok mit csinálni, õ 3 hónapos koráig végig aludta az éjszakát. gyakoriak a mozgásfejlõdés, több energiára van szüksége. Általában - több ismerõs alapján - az anyatejes babák sokkal többet kellnek fel enni. Én legalábbis ezt vettem észre, de majd kinövik. Engem addig nem zavar, amíg után vissza is alszik. Az meg hogy át kellene, az elég könyvszagú, az én kislányom pedig még nem tud olvasni :)

Ki hány hónapos korban ültette először a babáját? 4 hónaposan már ülhet párnákkal kitámasztva?

Legjobb válasz: Nem. Én akkor ültettem, amikor már egyedül is ment neki. Nem kell rohanni, ülhet még egész életében. Arról nem is beszélve, hogy annak is van esélye, hogy az erõltetéstõl valami gerincproblémája lesz. Ha kicsi is az esély, minek kockáztatni? Mindennek eljön a maga ideje.

Nem. Én akkor ültettem, amikor már egyedül is ment neki. Nem kell rohanni, ülhet még egész életében. Arról nem is beszélve, hogy annak is van esélye, hogy az erõltetéstõl valami gerincproblémája lesz. Ha kicsi is az esély, minek kockáztatni? Mindennek eljön a maga ideje.
Minek akarod ültetni?! Tudhatnád, hogy ez káros a babára nézve!! Megterheled vele a gerincét! Nem is értem mi értelme van! Majd felül magától, ha akar! Itt is rengeteg hasonló kérdés volt már, de a védõnõ és az orvos is biztosan mondta!
Én soha nem ültettem kipárnázva, de nagyon akart már ülni, így magától felült 7 hónaposan, és azóta is imád üldögélni. Hidd el, ha nagyon akarja, majd magától felül, kár erõltetni. Ha még nem tudja magától kivitelezni, akkor valószínûleg nem elég érett rá, nem elég erõs a gerince hozzá és így csak feleslegesen megterheled neki.
4 hónaposan még nagyon pici ahhoz hogy üljön! ebben a korban max az egyik oldalról való átfordulás a normális. Nem értem miért erõltetik egyes szülõk ezt! Persze cuki meg minden ahogy üldögél.... de akkor sem kockáztatnám az egészségét! Ez egy régi hülyeség, öreganyáink ültették párnával kitámasztva a gyerekeket és sétáltatták õket 6 hónaposan......lett is sok gerincferdüléses és egyéb beteg gyerek!
Szia. En sem ultetetem soha a lanyomat.Igazabol azt sem szeretem ha a babyhordoban van, de kb 1 hete nem marad mar meg a babakocsiban, mert nem lat ki :S 5 honapos lesz nemsokara, igy remelem a babyhordozassal nem teszek nagy kart a gerincenek, hisz nem ul benne orakig. Varj amig O jelzi, hogy keszen all erre az uj dologra.
A kérdező hozzászólása: Türelmes vagyok nem akarok erõltetni semmit.DR Carol Cooper (családorvos állítólag)A baba fejlõdése címû könyvben olvastam.Azt írja 3-4 hónaposan élvezi ha az ölünkbe ültetjük, négy hó egyedül is megül ha kitámasszuk. Olvasok szakirodalmat, egyedül ebben a könyvben találtam az ülésrõl, de szerintem is pici még hozzá, hisz még büfizésnél sem tudja egyenesen tartani magát.Én sem akarok rosszat neki.
8 hónaposan adtam neki sajtot túrót joghurtot
8 hónaposan
Sajtot én is 8 hónaposan adtam, túrót, joghurtot még nem.


Már használhatod.
De csak egyed dönt rajta! Teljesen még ne ültesd!
Nekünk is olyan Pierre Cardin van, aminek külön sportrész feltétje van. Én körülbelül 5 hónapos kora elején kezdtem használni, de akkor már tudott ülni. Éppen azért tértem át a sportrészre, mert a mózeskosarasban féltem, hogy kiesik felülve, ugyanis abban nincs biztonsági öv. Szerintem akkor kezdd el használni a sportrészt, amikor látod, hogy már szeretne ülve nézelõdni kifelé. Amikor már 'nyöszörög', ha a mózeskosarasban le akarod fektetni, mert ki akar látni. Egyébként a ledöntött pozíciója a sportrésznek olyasmi szögben tartja a babát, mint egy hordozó, tehát 5 hónapos kora körül már biztos nem árt.
3 hónapos kor után már nem kell teljesen vízszintesen fektetni.
Szegényke!Nem lehet hogy fáj a pocija?
Szegénykém..kiderült mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Hat tegnap delutan adtam neki viburcol kupot, egesz ejjel meg se nyikkant, egyszer evett almaban, fel se kelt. Most mar csak az a kerdes , mije faj
A kérdező hozzászólása: 7 kor fekszik, 8ra alszik, 7 kor vacsi. Addig nyugodt, mig nem megyek be 10 kor melle. Aztan csak cumiert siras, nyoszorges, sot megetetem, regebben visszaaludt, most inkabb feleled, 2 orat is hangosan ketsegbeesetten gagyog, majd visszaalszik.fel orankent kelek hozza.
szia légyszi részletesen írd le, hogy mi történik éjjel. miért eszik folyamatosan? üvölt vagy csak nyöszörög? hol alszik? hánykor fekszik? stb.
Iskolában kinövi. ;)) Az enyém is ilyen volt. Már teljesen hozzászoktam, hogy nem alszom éjszaka. Elõször a fogacskák, utána beteg lesz. A legrosszabb a hányásos- hasmenéses vírus, amikor nem alszik egész éjszaka és 2X húzod át az ágyat. Szóval hajrá. Egyébként nyugi nem Te rontod el, én is ennél a résznél kezdtem bedilizni. A harmadiknak vettünk egy bölcsõt. Így ki lehetett bírni ezt a részt.
Szia Lehet fáj a hasa...próbáld simizni neki...ha hasra tennéd?Nálunk bevált.Ha összehúzza magát akkor biztos a hasa fáj.Én vettem hasfájásra teát a kisfiamnak...azóta is issza és semmi probléma vele.Pedig mi is szenvedtünk 2 hónapig. És sokan mondják, hogy ne aludjunk a babával, mert rászokik...de nekem is tanácsolták, hogy éjjelre ha nem bírok vele rakjam magam mellé.Így nem kell ugrálnom a kiságyhoz.Így te is pihenhetnél...próbáld meg...veszteni nem vesztesz.Aztán elmúlik ez az idõ. Kitartás!
Én is megértelek, ugyanis az én 2 hónapos, iszonyú hasfájós fiamtól alig alszom, eszem, és egyáltalán semmi másra nemigen jut idõm, én is ki voltam nagyon, de hál Istennek kezd elmúlni neki
utolso vagyok.megertelek.nekem volt egy melyponton 6honap korul, de azota rendben vagyok.mondjuk az ejszakak kiesnek, csinalom mint egy robot de semmire nem emlekszem.
A kérdező hozzászólása: Igy legyen az ember kiegyensulyozott anya es igy neveljen kiegyensulyozott gyereket, mikor nem lat a faradtsagtol, ugy erzem, mintha felalomban telnenek a nappalok is, mintha almodnam az egeszet.mintha nem is itt lennek
Mienk 1eves es meg mindig tart. Kitartas..hatha te szerencsesebb vagy.
A kérdező hozzászólása: Tápszert, ha kiesik a cumi, sir erte, igy fel le ugralok egesz ejjel.meddig tart ez meg? Ki vagyok
Mit eszik? Csak anyatejet?
miért írjátok, hogy szegény baba?! nem értem... én az anyukát sajnálom, meg tudom érteni, én is átmentem ezezn. örülök, hogy hatott a viburcol:)

Babe samponnal koszmó ellen nem árt ha minden nap mosom vele a fejét? 4 hónapos már 3 hete mosom és nem sokkal kevesebb neki.

Legjobb válasz: Ez a sampon inkább megelõzésre jó, mintsem eltüntetésre. Ha már kialakult, úgy a legegyszerûbb, ha bekened a kis fejét olajjal (babaolaj, de sima étolaj is megteszi), rajta hagyod egy 20 percre, és utána óvatosan lekapargatod (akár egy régi fogkefével). Így garantáltan lejön, és aztán úgy 3 naponta elég ezzel a samponnal mosni. Mi is így tettünk, többet nem jött elõ.

Ez a sampon inkább megelõzésre jó, mintsem eltüntetésre. Ha már kialakult, úgy a legegyszerûbb, ha bekened a kis fejét olajjal (babaolaj, de sima étolaj is megteszi), rajta hagyod egy 20 percre, és utána óvatosan lekapargatod (akár egy régi fogkefével). Így garantáltan lejön, és aztán úgy 3 naponta elég ezzel a samponnal mosni. Mi is így tettünk, többet nem jött elõ.
Mi hiába olajoztuk, vakargattuk, nem múlt el. Csak akkor múlt el, amikor elkezdtük minden nap a Babéval mosni. Így viszont eltûnt szépen, gyorsan, és olajozni sem kellett.
Használhatod minden nap, mi is úgy csináltuk. Nekünk 3 nap után teljesen eltûnt a fejérõl, de nem volt nagyon koszmós.
Másik megoldás hogy bekened olajjal sapit huzol rá és éjszakára úgy hagyod. Ami nekünk bevált hogy a fürcsi elött bekentem olajjal, majd a fürdéskor megmostam neki sima babasamponnal és puhababakefével megdörzsöltem kicsit, pár mosás után eltünt. szerintem fogkefével ne csináld neki az túl durva, és a baba kefékböl is a puhát használd.
A legjobb és a legolcsóbb ami nekünk bevált: fürdetõkrémmel bekenni 20 perccel fürdetés elõtt, kis sapi a fejére, majd lemosni fürdéskor. 2 nap és gyönyörûen elmúlik. A Babe-val az a baj hogy szárítja a fejbõrt és emiatt korpásodik és hámlik is még.
Én a védõnõ javaslatára fogkefével sikáltam a fiam fejét. Bekentem Babé samponnal, majd jól megkeféltem, csak így jött le róla. De eltartott két-három hónapig. Nekünk az olaj nem vált be.
Én körömvirágkrémmel kentem be, kb. 1 órát hagytam rajta, utána pedig lekapargattam. Ezt 3-szor ismételtem, és teljesen elmúlt.
nekünk nem jött be ez a sampon, egyáltalán, ugyanolyan volt a feje, akármennyit mostam vele végül ami bevált, az az olajozás, babaolajjal bekentem a fejét, vártam egy kicsit, akár egy sapkát is rá lehet ilyenkor húzni, és utána babafésûvel lekapargattam a koszmót (az olaj fellazítja) Ezt 3-szor csináltam meg, és örökre eltûnt a koszmó :)

Kisfiam 4 hónapos. Már kb.1 hónapja beteg. Mit lehet az oka?

Náthás és hasmenése van.Viszem dokihoz,ír neki valamit.(orcsepp ,panadol ,normaflor).Elmúlik neki minden, aztán 1-2 nap és kezd?dik el?röl .Lehet,hogy a fogzás csinálja ezt?

Legjobb válasz: Nem kérdezel hülyeséget, mert a fogzás tüneteként hallottam már az orrfolyást és a híg székletet is. Bár nekünk egyik sem volt, csak nyûgösség és hõemelkedés, amikor bújt a metszõ, és a szemfog. A többit észrevétlenül átvészeltük.

Nem kérdezel hülyeséget, mert a fogzás tüneteként hallottam már az orrfolyást és a híg székletet is. Bár nekünk egyik sem volt, csak nyûgösség és hõemelkedés, amikor bújt a metszõ, és a szemfog. A többit észrevétlenül átvészeltük.
Szia! Szopik a babád? Ha igen, akkor nyugodtan lehet hígabb széklete, mert anyatejeseknél elõfordul, nálunk végig hígabb volt a kaki, amíg csak szopott. A nátha már más kérdés, az szerintem nem természetes. Ha nem anyatejes, akkor érdemes utánanézni, hogy nem tehéntej allergiás-e, (a tápszerek nagy része tehéntej alapú) mert az is így jelentkezik (híg széklet, nátha). Gasztroenteorológus vizsgálja az ilyen eseteket, de kell beutaló. Elvileg a fogzás is csinál ilyen tüneteket, de az 1 hónapja tartó nátha az egy kicsit soknak tûnik. Én utánajárnék, jobbulást!

Nagyon okos a kölyök kutyám 4 hónaposan már képes lenne teljesíteni az engedelmességi vizsgát. Mit taníthatok még neki?

Milyen jó trükkök vannak még?

Legjobb válasz:
Van egy könyv, a 101 kutyatrükk.Ajánlom, nagyon jó trükkök vannak benne.Ha hamar elkezded a tanítását fog tudni sok trükköt.Amúgy milyen fajta kutyus? Trükkök: A "döglött" kutya Egyensúlyozás és elkapás Újságkézbesítés Hozd a papucsom! Hozd a pórázt! Pakold el a játékokat! Takarózz be! Fekvõtámasz Zsebtolvajkodás A világ legostobább kutyája Vedd fel a telefont! Kapcsold le a villanyt! Csengess, hogy bejöhess! Hozz egy sört! Levélkézbesítés Keresd a kocsikulcsot/távirányítót! Hozz egy papír zsebkendõt! Ugrókötelezés Térdrõl indított ugrás Ugrás bukfenc fölött Ugord át a hátamat! Guruló karika átugrása Ugrássorozat két karikával Kúszás Piruett Pukedli Húzz egy lapot! Takard el a szemed! Viszlát! Bár még kölyök így van olyan amit nem ilyen korban kell.Ha nem tudnád hogyan kell megtanítani valamelyiket akkor írj privit és szívesen leírom. :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Van egy könyv, a 101 kutyatrükk.Ajánlom, nagyon jó trükkök vannak benne.Ha hamar elkezded a tanítását fog tudni sok trükköt.Amúgy milyen fajta kutyus? Trükkök: A "döglött" kutya Egyensúlyozás és elkapás Újságkézbesítés Hozd a papucsom! Hozd a pórázt! Pakold el a játékokat! Takarózz be! Fekvõtámasz Zsebtolvajkodás A világ legostobább kutyája Vedd fel a telefont! Kapcsold le a villanyt! Csengess, hogy bejöhess! Hozz egy sört! Levélkézbesítés Keresd a kocsikulcsot/távirányítót! Hozz egy papír zsebkendõt! Ugrókötelezés Térdrõl indított ugrás Ugrás bukfenc fölött Ugord át a hátamat! Guruló karika átugrása Ugrássorozat két karikával Kúszás Piruett Pukedli Húzz egy lapot! Takard el a szemed! Viszlát! Bár még kölyök így van olyan amit nem ilyen korban kell.Ha nem tudnád hogyan kell megtanítani valamelyiket akkor írj privit és szívesen leírom. :)
a lábnálkövetését azért megnézném :D de nehezíteni mindig tudsz a városligetben a tömegben is megcsinálná az engedelmes vizsgát? és ha csak az állatkert szagát érzi de nincs tömeg ? Pontosítani megéri mindig, ráadásul egy kutya csak akkor tud valamit ha azt minden körülmények között megcsinálja.. menj olyan helyre ahol áll a víz vagy gyakorold esõben.. ez mind mind kíhívás. Trükkökbe meg legyél kreatív találj ki valamit valami újat akár :)
A kérdező hozzászólása: Landseer szuka. 101 kutyatrükk nagyon jó könyv, találtam egyet a neten. Megyen tömegben is, mezõn is. Esõben még nem próbáltam ki. Agilityt nem tudok csinálni mert nagytestû lesz és ne legyen baj a csípõjével. Dog dancing-re gondoltam még :)
Ha neked 4 hónaposan egy engedelmes vizsgára kész kutyád van, akkor te elveszed a kutyád kölyökkorát. Az egy dolog, ha sok mindent tud, de egy vizsga folyamatos terhelését végigcsinálni nem 4 hónaposra tervezték.
4 hónaposan nekem is nagyon engedelmes kutyám volt:) Utána hirtelen mindent elfelejtett, ahogy jött a kamaszodás. Kb 1 éves kora után tudott igazán visszatalálni magához...
A kérdező hozzászólása: Én nem azt mondtam, hogy engedelmességi vizsgára viszem, hanem abból amit ott csinálnak mindent tud. 2: Nem veszem el a gyerek korát. Ideje kölyökként szoktatni ahhoz, hogy mi a rend és akkor nem lesz egy neveletlen dög mint egyeseké. 3: Tarts meg te már 1 évesen egy 50-55 kg kutyát ha nincs megnevelve.
Ezt írtad: "4 hónaposan már képes lenne teljesíteni az engedelmességi vizsgát. "
A kérdező hozzászólása: Igen mert mindent megcsinál elsõre amit kell.

Kisfiam 1, 4 honapos mar negyedszerre lett bronchitises mit tegyek?

Most ampicilin inekciot kap de alig kap levegot Kruppos csúnyán kohog!Arra gondoltam hogy el viszem az Óceánra jót tenne neki?Fuerteventurara gondoltam októberben?

Legjobb válasz: Zsálya tea. de nem tudom ilyen picinek lehet-e innia. Inkább kérdezd meg elõbb a szakembert.

Zsálya tea. de nem tudom ilyen picinek lehet-e innia. Inkább kérdezd meg elõbb a szakembert.
Párásítás, Salvus vízzel, sóbarlang. 14 hónapos? Kicsit bezavar a vesszõ....mindenképpen vidd el spec tüdõgyógyászhoz, nehogy szövõdmény legyen. Az okot kellene kideríteni, allergológus, immunológus....
A kérdező hozzászólása: 1 év 4 honapos , nagyon féltem el vagyok keseredve nagyon csúnyán köfög!!!
Immunerõsítõ kéne neki
A méhpempõre csodákat írnak, 1 éves kortól adható már neki. Remek immunerõsítés. Én speciel ettõl estem teherbe. Mi tavaly csináltunk egy kúrát, egész télen semmi bajunk nem volt. De járj utána, kérdezz meg szakembert.

A babák 3-4 hónaposan már kúsznak-másznak?

Legjobb válasz: nem, csak a csodagyerekek

nem, csak a csodagyerekek
Fiam 4 hónaposan kezdett kúszni, 4, 5 hónaposan kutyázni, tehát négykézláb volt és hintázott.De mászni csak 1 hónap múlva rá.3 hónaposan meg sem mozdult, csak 1 irányban forgott vagy maximum oldalra.
a kúszás mászást én sem hiszem el, lehet, hogy megfordul, vagy löki magát vmerre, esetleg úgy fordul, hogy a feje helyére kerül a lába stb
Háát annyi van hogy kb 2 hós kora óta éjjel a kiságyban irányt változtat, meg vándorol is, de az inkább csak a helyezkedés, vergõdés miatt van, nem igazi kúszás. Amúgy szerintem kizárt amit írsz.
A babám hét hónapos és még nem mászik, õszintén szólva én ezt nem hiszem el.
4 hónaposan lehet hogy négykézláb helyzetbe húzza magát de a mászástól az még odébb van, 3-4 hónaposan a babák 90%a forog. Mászni 6 hónaposan kezdenek, de simán van aki csak 7-8-9 hónaposan.
nem jellemzõ.
kislányom vasárnap lesz 3 hónapos. felnyomja magát hason és megtartja elég sokáig, és próbálkozik az átfordulással is. lehet arra gondolt a barátnõd, hogy odébblöki magát, mert olyat az enyém is csinál..de az mg nem mászás..
Ismerõsöd kicsit túlzott.. Kizárt, hogy kúszik.
Nem valószínû... az én lányom pontosan 6 hós korában ült fel és 8 hónaposan indult el magától, tehát elég jó a mozgásfejlõdése! De 3-4 hósan az volt a maximum, hogy már meg tudta tartani a fejét, ha hason fekve felnézett egy ideig..
A kérdező hozzászólása: Egy ismerõsöm mutatott egy képet, melyen a közel 4 hónapos gyereke négykézláb áll , tényleg mintha menni készülne. És mondja kúszik-mászik. nekem nincs gyerekem, nem tudom... :S de nekem is fura
Jaj, dehogy!
Nem. Legtöbbjük még át sem fordul.
Az én fiam is kb azokat tudja 4 hónaposan, mint amiket az elõzõ válaszolók írtak, de biztos, hogy vannak olyan gyerekek is akiknél rohamos ütemben történik a mozgásfejlõdés.Nem akartam hinni a szememnek, amikor ismerõsöm mutatott egy videót, amin az 5 hónapos gyereke teljesen önállóann feláll és ez tuti nem kamu volt, mert a saját szememmel láttam.Ezek után már azt is el tudom képzelni, hogy 3-4 hónaposan kússzon-másszon a baba, bár kétségtelen, hogy ez nem jellemzõ az ilyen korú gyerekekre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!