Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos lehet (570 db)

Miért az a protokoll, hogy anyatejes babát félévesen, tápszerest már 4 hónaposan lehet/kell hozzátáplálni?

Az anyatejes kicsinek kellenek a különvitaminok, a tápszerben az is benne van.

Legjobb válasz: Az anyatej sokkal könnyebben emészthetõ, mint a tápszer, ergo a tápszeres babák gyomra már 4 hónaposan is készen áll a hozzátáplálásra (persze nem mindig).

Az anyatej sokkal könnyebben emészthetõ, mint a tápszer, ergo a tápszeres babák gyomra már 4 hónaposan is készen áll a hozzátáplálásra (persze nem mindig).

3 hónapos a babám. Hogyan kezdjem majd a hozzátáplálást? Csak 4 hónaposan lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: elvileg négy hós kortól lehet adni neki gyümölcsöt (alma, õszibarack,banán,szilva stb) ha csak kóstoltatni akarod kaja után add neki, ha ki akarod váltani vele a tápot, akkor elõtte, és utána a rendes kaja.

elvileg négy hós kortól lehet adni neki gyümölcsöt (alma, õszibarack, banán, szilva stb) ha csak kóstoltatni akarod kaja után add neki, ha ki akarod váltani vele a tápot, akkor elõtte, és utána a rendes kaja.
ha betölti a negyedik hónapot akkor ajánlják mert akkor kész a szervezete a befogadásra a legujabb kutatások szerint
anyatejes, vagy tápis a babád? az én fiam anyatejes volt 3 és fél hós koráig. nagyon szépen hízott, így mikor elfogyott a tejem a védõnõ tanácsolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást, minél kevesebb ideig "tömjem" tápszerrel. így mi elkezdtük már akkor. Szerintem beszéld meg ezt a védõnõvel, és az orvossal, õk jobban el tudják dönteni a gyerkõccel kapcsolatban, hogy mikor érdemes elkezdeni!
Tápis babáknál is azt ajánják, hogy várja meg a 4 hós kort, de akár a 6 hót is. Nem tudom milyen tápszerrel "tömni" valakit, de az én barátnõim babái tápszert ettek még 3 hósan.
A kérdező hozzászólása: Sajnos másfél hete elfogyott a tejem, úgyhogy azóta csak tápis.

4 hónaposan lehet kint télen egy Amerikai Staffordshire terrier itt a link www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/Amstaff_kiskutyak_968391 6. htm az elsõ lenne?

??

Legjobb válasz: Innen akarod venni? Nekem nem túl bizalomgerjesztõ, kérdezz rá a törzskönyvre, szülõkre, szülõk szûréseire, stb. Meglátod akkor majd jön a mellébeszélés... A kérdésedre válaszolva, nem, nem lehet kint. Vagy egy olyan ultraszuper kutyaház kéne, amire te nem fogsz költeni.

Innen akarod venni? Nekem nem túl bizalomgerjesztõ, kérdezz rá a törzskönyvre, szülõkre, szülõk szûréseire, stb. Meglátod akkor majd jön a mellébeszélés... A kérdésedre válaszolva, nem, nem lehet kint. Vagy egy olyan ultraszuper kutyaház kéne, amire te nem fogsz költeni.
Az elsõ nem is amstaff, a második még csak-csak... Innen ne vegyél kutyát.
Jófogásról kutyát?:D Ez még viccnek is rossz, fõleg ilyen fajtánál. Egy "amstaff" 100 ezertõl indul, kedves kérdezõ, és nem lehet kint tartani, sem kölyökként sem felnõttként :D
Nem tudok mit hozzátenni az elsõ válaszához, talán csak azt, hogy ezek a kutyák nem nagyon tûnnek amstaffnak, de egy staffot amúgy sem lehet kicseszni a kertbe semmilyen korban.
Azért huzigálja ki a rongyokat, mert ha vizes, vagy havas lábbal megy be a házba, a szövet magába szívja a nedvességet, és szerencsétlen inkább alszik a deszkán, mint a vizes, nedves rongyon. Nyugi, ha szalmát kapna, ami levezetni a nedvességet, azt nem húzná ki. Amstaff nem való kertbe...fázós kutyák..ami nem azt jelenti, hogy belepusztul 2 nap alatt, de nem szeretném fizetni az állatorvosi kezelését annak a korosodó amstaffnak, akit kinn tartottak az udvaron, mert nem lehet valami olcsó...
Hát szerintem ne ved meg én most jártam igy egy 4 hónapja és melesleg nem jó kint tartani ez tény de az enyim nek semi baja nincs a jó kutyaházkel neki melesleg van még egy fekete labladorom és igy nagy kutyaház van bazainagy igy keten elférnek és melegitik egymást de levan szigtelve a kuyaház ugyhogy a milyánk nem fázik csak a jó kutyaház az sok Ft fáj
Kint él már 10 hetes kora óta az amstaffunk 1, 5 éves semmi baja amit bedobunk neki télen rongyokat kihúzza melege van:) Hozzáidomult a szõre a teste a kinti idõhöz így nem fázik.Magánházban élünk és majdnem mindenki kint tartja a kutyáit hisz akkor minek az udvar.Semmi baja nem lesz sokkal rosszabb ha bent él és kiviszed pisiltetni mondjuk úgy fog fázni, hogy csak na:((Mint a lakásban tartott kutyák kutyák hisz nem szokták meg a hideget.
nem jön be a kép, télen legyen bent a kutya amúgy ha kölyök.
5 válaszoló vagyok.Nem azért húzzák ki a rongyot mert vizes hanem mert egyszerûen nem fáznak ennyi 10 éve kint él már a szõre is durvább sprõdebb a kinti élet miatt õ nem egy szoba kutya akit levisznek azt majd megfázik. Szerinted a kutya tenyésztõk akik magánházban élnek mind a lakásban tartják az összes kutyát?:) Persze hegyén hátán mikor ott van az udvar esetleg kennel
Ez az Amstaff tenyésztõ is kint tartja a kutyákat kennelekben semmi bajuk a kutyáknak http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202102878876337&set=a.1637839148707.92600.1318608748&type=3&theater
Jó, ezen szerintem felesleges összeveszni, a helyzet az, hogy aki egy kicsit is ismeri a fajtát és/vagy törõdik az igényeivel, az nem tartja kint, mert egész egyszerûen több szempontból is alkalmatlan rá. Értemén, hogy tulajdonképpen elvegetál kint is, de maradjunk annyiban, hogy pár év múlva kevésbé tûnik majd jó ötletnek kicseszni a kertbe szerencsétlent, mikor dokitól dokiig éldegél majd fájdalomcsillapítón meg szteroidon, mert tönkrementek az ízületei a csodálatos tartási körülményektõl - ugyanis lehet, hogy sprõdebb a szõre, de sajnos se a hosszán, se a típusán (egy rétegû) nem tud változtatni, ha beledöglik se.
A beagle kutyám 11 éve kint él egyszer sem volt beteg.Akkor minden udvaron élõ kutya beteg lesz?Vagy akinek udvara van az ne tartson kint télen kutyát?Pedig majdnem minden második házban kint élnek a kutyák fajtától és mérettõl független.
Kell egy bizonyos intelligencia szint ahhoz, hogy az ember felfogja, hogy bizonyos fajták nem kintre valóak, és nem feltétlen a szõrzetük miatt, hanem az emberhez való kötõdés miatt. De ezt kár magyarázni, akinek nem jön belülrõl késztetés, annak feleslegesen mondjuk.... Kölyökbe meg egyáltalán nem kellene kint tartani.


Milyen idős korban lehet elkezdeni nyírni a yorki szőrét? Az enyém 4 hónapos. Lehet emiatt nem áll a füle?

Legjobb válasz: Én is ajánlom,hogy fél éves kora elõtt hagyad.Fésülgesd,kefélgesd,szeretgesd,nevelgesd.És tényleg ha már vettél egy ilyen elszaporítótt fajtát utána nézhettél volna ennek,legalább.

Én is ajánlom, hogy fél éves kora elõtt hagyad.Fésülgesd, kefélgesd, szeretgesd, nevelgesd.És tényleg ha már vettél egy ilyen elszaporítótt fajtát utána nézhettél volna ennek, legalább.
A kutyád lehet hogy nem Fajtatiszta és azért nem áll a füle , ha van törzskönyve és garanciával vetted akkor ha nem áll fel , ami sztem már nem fog , szólj a tenyésztõnek, "szaporítónak" . Üdv.
Igen, a kutyáknak szokták kicsit levágni a szõr a fülén hogy jobban felálljon, legalábbis én a puminál láttam. De nem értem minek veszel yorkit ha az eleve hosszú szõrû, de te meg akarod nyírni. A kutyának nincs szüksége nyírásra, a bundája télen fût, nyáron hût. Nem lesz melege. Ja persze ápolni nehezebb, de hát ha yorkid van, vállald.
idõjárástól függõen fél évesen már lehet frizurázni:)
Kedves kérdezõ!Igen nyírni kell a fülük tetelyén a szört h, felálljon.És ragasztani is kell nekem az orvos tanácsolta.(Leukofix-al gyógyszertárba lehet kapni).Én is használtam és Marci füle azóta ugy áll, h versenyt is nyert!
Az hülyeség, ha nem fajtiszta nem fog állni a füle, le kell nyírni a szõrt és, ha akkor sem áll az orvos segít, hogy hogyan kell ragasztani, ja és érdemes ilyenkor csonterõsítõt adni neki ezzel is segítesz abban, hogy álljanak a fülecskéi :) Hapedig még sem áll majd fel szeresd olyannak amilyen :) Mindenképp vágd le a szõrt, mert ha ragasztani kell akkor húzzni fogja, ha rajta hagyod.itt egy kis segítség, ha te akarod ragasztani : http://angelyorki.gportal.hu/gindex.php?pg=28979857

4 hónaposan lehet már adni a kicsinek tejbegrízt?

Legjobb válasz: Sztem , meg varj vele! Foleg, ha tehejtejbol akarod kesziteni. A picik vesejet elegge megterheli a tehentej fogyasztasa, es egyaltalan nem is ajanlott. DE!Lehet kapni tejpepet , akar melyik hipermarketben, ami natur izu, de van izesitett is, de azt is csak 6honapostol. Ha nagyon akarsz Neki vmi ilyesmit adni, akkor irass fel az orvosotokkal Sinlacot, ami rizs es szentjanoskenyermag alapu allergen szegeny pep.

Sztem , meg varj vele! Foleg, ha tehejtejbol akarod kesziteni. A picik vesejet elegge megterheli a tehentej fogyasztasa, es egyaltalan nem is ajanlott. DE!Lehet kapni tejpepet , akar melyik hipermarketben, ami natur izu, de van izesitett is, de azt is csak 6honapostol. Ha nagyon akarsz Neki vmi ilyesmit adni, akkor irass fel az orvosotokkal Sinlacot, ami rizs es szentjanoskenyermag alapu allergen szegeny pep.
Nem lehet neki adni, én sem ajánlom a babának egy sor életre szóló nyavaját okozhatsz tejcukor érzékenységet stb.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nem ajánlott semmilyen más étel csak anyatej ill. anyatej helyettesítõ (nem kiegészítõ) tápszer 6 hónapos korig.
Lehet kapni Holle rizskrémet, az hasonló állagú, és egész kellemes íze van, pláne ha esetleg anyatejbõl tudod csinálni.
Szia!Nem lehet! 4 hósan még anyatej vagy ha az nincs akkor tápszer. A tehéntejet nem javasolják 1 éves korig.Sõt egyesek még ez után sem.
Persze, lehet, de ne felejts el adni mellé egy kis pacalpörköltet is... Miért kell 4 hós babába minden nyavalyát belenyomni? :-( Neki a tej, illetve a tápszer a legjobb, ahogy elõttem már írták páran!Semmi más még 2 hónapig!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat akkor még ráérek vele amúgy mi már ilyen idõsen ezt is ettük de változnak a táplálkozási szokások

4 hónapos babának ha kevés lenne az anyatej és pótolni is kell (de csak keveset) akkor tápszert adjak vagy lehet gyümölcsöt?

Fejem neki a tejet úgyhogy a gyakoribb mellre tétel nem megoldás.

Legjobb válasz: NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.

NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.
4 hónaposnak már lehet adni fokozatosan gyümölcsleveket frissen facsarva (alma), aztán almapép, aztán alma-banán, sütõtök-krumpli, alma-krumpli.. De a tápszer se rossz.. Miénk 3, 5 hónapos kora óta tápszert kap (sajnos teljesen), és most már 4, 5 hónapos, a fent leírtakat már mind eszi.
Anyatejes babának számít, tök mindegy, hogy cicibõl eszi azt, vagy üvegbõl. Így véleményem szerint tápszert kellene neki adni pótlásként, nem pedig gyümölcsöt. Azzal várd meg inkább a 6 hónapot!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek a választ! Holnaptól elkezdjük a kóstoltatást.

Milyen ételek lehet adni 3-4 hónapos kortól a tápszeres csecsemőnek? Recepteket írjatok, mit főzzek a mindig éhes 3 hónapos kisunokámnak és hogyan?

Legjobb válasz: Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes,ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék,ha én nem tàplàltam méghozzà,és anyukàm,vagy anyosom azt gondolnà,éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék,bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres,még nem kapott semmit,szépen fejlödik,és ha sir,az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol,akkor legyen az elöbb pürésitett répa,vagy krumpli,esetleg alma,öszibarack,sütötök.,meggy,de ezeket is egyesével bevezetni,külön külön,egy héten csak egy fajtàt.

Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes, ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék, ha én nem tàplàltam méghozzà, és anyukàm, vagy anyosom azt gondolnà, éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék, bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres, még nem kapott semmit, szépen fejlödik, és ha sir, az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol, akkor legyen az elöbb pürésitett répa, vagy krumpli, esetleg alma, öszibarack, sütötök., meggy, de ezeket is egyesével bevezetni, külön külön, egy héten csak egy fajtàt.
Ne fõzz neki semmit!Én sem tûrném el ha a 3(!) hónapos babámat az anyám vagy anyósom bármivel megetetné!Ez az anyja dolga!Neki még csak tápszer való, nem minden sírásnál éhes, talán már a pocakja fáj a sok etetéstõl, vagy szomjas vagy bármi más de ne etesd meg tápszeren kívül semmi mással.Õ még kicsi ehhez.Hagyd hogy az anyja olyan tempóban szoktassa hozzá új ételekhez ahogy Õ azt szeretné, nem kel rábeszélni ilyen hülyeségre hogy egy 3 hónapos babának másra is szüksége van a tápszeren kívül ha csak az orvosa bármi ok miatt nem javasolja! Ha valóban nagymama vagy, akkor pedig tudnod kellene miket lehet adni egy babának és hogy kell elkészíteni, de nem kell siettetni, ez már nem a "Ti" idõtök, és dolgotok.A mai fiatalokra nem kell rá erõltetni a múltat amikor ilyen idõsen már bármit ettek a gyerekek és még tejet is ittak. Ez ma már nem "divat" és nem is ajánlott!
Egy három négy hónapos babának már kellene gyümölcsöket, zöldségeket kapnia! De ezt az anyukájávak megbeszélve kellene bevezetni.Nem biztos, hogy éhezik a tápszertõl, de a tápszer mûkaja, ha van is benne vitamin, az mesterséges, nem olyan mint a gyümölcs-zöldségben levõ természetes vitamin.A tápszergyártókat nem kellene a baba rovására támogatni.Egyébként pedig a liszttartalmú ételeket 4 hónapos korban már be kell vezetni a legújabb kutatások szerint.A tápszerben pedig nincsenek.
Ezt bizd rá a szüleire, hogy mit adnak neki, te ne akarj beleszólni.
Talán elõbb meg kellene beszélnie az anyukával, nem? Amúgy pl. vasárnap húslevesbõl krumplit, répát már lehet neki adni, vagy brokkolit krumplival, répát fõtt csirkemájjal...
A kérdező hozzászólása: Az Anyukával mindent megbeszélünk. Egy hónapig nálam lesz a baba, ezért én fogom gondozni és etetni, ahhoz pedig ételt is készíteni kell. Ezért kértem a tanácsot!! Amugy kösz a hasznos infókat!!! Ezekbõl is látszik, mindenki másképp gondolja a hozzátáplálást!
Huuu egy honapig ràd hagyja? Ne érts félre, nem töled féltem, de én eleve nemadnàm oda fél orànàl tovàbb senkinek a babàmat mig ilyen pici. Na de ebböl làtszik hogy jo kapcsolatod van a baba anyukàjàval, ami tiszteletre mélto. Nos visszatérve a kérdésedre, ha még nincs 4 honapos, akkor én a tàpszer mellé csak leveket adnék neki:tehàtalmalé, répalé, baracklé, körtelé. Ha betöltötte a négy honapot, akkor kezdheted almàval egy hétig(reszelt, pürésitett)a köv héten barack, aztàn körte, esetleg megy. Zöldséggel is kezdhetsz, akkor az legyen répa, majd krumpli, sütötök. De a legegyszerübb ha üveges bébi ételt veszel, arra felvan tüntetve mikor mi adhato. Jo babàzàst!
Ha az anyukája rád bizza, akkor töle kérdezd meg, hogy mit adjál a picinek.

Milyen ajandekot lehet venni egy 4 honapos kislanynak?

Karacsonykor lesz 4 honapos es arra szeretnek majd vmilyen ajandekot venni. Vmi keszsegfejleszto jatekot lehet majd venni?

Legjobb válasz: Nekem mind a 2 gyerekem 4 hónaposan az üres flakonnal voltak el a legjobban.Én ilyen korukban jobban örültem 1 csomag pelusnak, vagy popsitörlõnek.Ilyen korban szerintem még nem érdemes nekik venni semmi ilyesmit.De ha mondjuk gondolsz a késõbbi idõkre is, akkor valami zenélõs valamit ajánlanék.Nekünk van FP tanuló laptopunk.6 hónapos kortól ajánlott, és a 2 éves lányom, és a 10 hónapos fiam is elõszeretettel nyomkodja(Van FP tanuló kutyánk is, de attól valamiért mind a kettõ fél..).Esetleg még valami fürdõs játékot, vagy rágókát mert az jó ha jön majd ha foga.LABDA!!Az nálunk nagy sláger.Konkrétan ennek köszönhetem a fiam mozgásfejlõdésének nagy részét. Egyébként játékboltban simán kivannak írva korcsoport szerint a játékok.Ott körül lehet nézni, hát ha megakad a szemed valami jón. :)

Nekem mind a 2 gyerekem 4 hónaposan az üres flakonnal voltak el a legjobban.Én ilyen korukban jobban örültem 1 csomag pelusnak, vagy popsitörlõnek.Ilyen korban szerintem még nem érdemes nekik venni semmi ilyesmit.De ha mondjuk gondolsz a késõbbi idõkre is, akkor valami zenélõs valamit ajánlanék.Nekünk van FP tanuló laptopunk.6 hónapos kortól ajánlott, és a 2 éves lányom, és a 10 hónapos fiam is elõszeretettel nyomkodja(Van FP tanuló kutyánk is, de attól valamiért mind a kettõ fél..).Esetleg még valami fürdõs játékot, vagy rágókát mert az jó ha jön majd ha foga.LABDA!!Az nálunk nagy sláger.Konkrétan ennek köszönhetem a fiam mozgásfejlõdésének nagy részét. Egyébként játékboltban simán kivannak írva korcsoport szerint a játékok.Ott körül lehet nézni, hát ha megakad a szemed valami jón. :)
Az én fiam most négy hós.Leírom neked miket szeret, hátha találsz benne jó ötletet. Rágókák, csörgõk, bébitornáztató, sípolós-színes ilyen fürdõ könyvecske-az a puha, hirtelen ennyi :) De amúgy mindegy neki csak a szájába vehesse :D
Fakopáncsból vennék neki valamit. Én személy szerint amúgy is jobban rajongok a fa-, vagy textiljátékokért. Nem veszünk mûanyagot. A honlapjukon korcsoportra vannak bontva a játékok. Ha nem is onnan veszel, talán kaphatsz ötletet.
Csörgõ amit lehet rágni, kelj fel "Jancsi".
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tippeket! Igazabol karacsonykor lesz 4 honapos a pici es arra vmi "nagyobb" ajandekra gondoltam mint egy csorgo. Ezek latogatoba nagyon jo otletek. Viszont az a laptopos jatek nem rossz. Igaz h csak kesobb fogja tudni hasznalni, de egy 4 honaposnak nem egyszeru vmit is venni amivel tudna jatszani.. nem vok jartas ebben. :-) Varok meg tippeket! :-)

Az unokahugom 4 hónapos és szopja az újját de csak hüvelyk újját a többit nem , és ez ellen mit lehet tenni?

módszerek ?,de azt mondták ha így folytatja akkor leesik a körme és azt nem kéne ,cumizni nem akar ,kiköpi ! kapott egy egy keser? körömlakkot rá ,de az se segített ! Segítsetek fontos! Köszi :)

Legjobb válasz: Jesszusom, ki volt az az agyalágyult, aki ilyet mondott, hogy leesik a baba körme? Úristen!!! A baba ezzel nyugtatja magát, teljesen természetes és normális dolog, hogy 4 hónaposan cumizik. Ha 4 éves lenne, talán megérteném, hogy ilyen kérdés felmerül, de 4 hónaposan... Majd el fogja hagyni, nyugalom!!! Ez nem jelenti azt, hogy élete végéig cumizni fog.

Jesszusom, ki volt az az agyalágyult, aki ilyet mondott, hogy leesik a baba körme? Úristen!!! A baba ezzel nyugtatja magát, teljesen természetes és normális dolog, hogy 4 hónaposan cumizik. Ha 4 éves lenne, talán megérteném, hogy ilyen kérdés felmerül, de 4 hónaposan... Majd el fogja hagyni, nyugalom!!! Ez nem jelenti azt, hogy élete végéig cumizni fog.
Hagyjátok békén, ez megnyugtatja ha fáradt. Èn is szoptam a hüvelyk újjam, kettött egyszerre. Nem lett töle bajom.
A kérdező hozzászólása: Semmi baj nem lenne az uj szopással , csak az a probléma hogy a körömágya teljesen be van gyulladva , és gyerekorvos mondta , hogy valószinû hogy le fog esni a körme !
Ha be van gyulladva a körömágy, akkor azt kezelni kell valamilyen módon (orvos nem adott rá semmit?), és be kell kötözni esetleg, hogy ne tudja a szájába venni. Lehet, hogy ennyi idõ alatt átszokna egy másik ujjára is. Illetve találnotok kellene neki valamilyen tárgyat, alvós rongyit, kendõt, textilpelust, vagy valamit, ami betöltheti nála a nyugtató szerepet az ujja helyett.
Igazuk van az elottem szoloknak! Masreszt koromlakk??Kemikaliakkal mergezni 4 honaposan?Az orvosnak kell valamit adni a gyulladasra....ami nem valoszinu, hogy az ujjszopastol lenne.
Az én lányom másfél éves õ még mindig szopizza...De én hagyom még kicsit, amég nagyobb lesz, mert most nem hat rá semmi, aztán ha már nagyobb, megmondjuk neki, hogy ne csinálja többet, mert a Béci-bácsi is szopizta az ujját, és az övé is el fog fogyni:) ...Õ a nagybácsi, akinek hiányzik 2 újja.Majd ha bejön, kölcsönadjuk a bácsit:)

4 hónapos babát lehet strandra vinni?

Persze nem a legnagyobb déli napsütésben, hanem mikor már nincs az a nagy forróság. A baba medencébe be lehet vinni kicsit? Vagy ez még korai?

Legjobb válasz: Mi holnap megyünk a balatonra, a kisebbik lányom pont 4 hónapos. A vízbe nem viszem be, mert hideg, ha meleg lenne és látnám, hogy élvezi, lehet beletenném. A nagyobbikat 5 hónaposan sem tettem bele, mert elsõ gyerek:)) Viszont welnessbe betettem 5 hónaposan.

Az még lemaradt, hogy a gyerekorvosunk mondta, hogy az úszópelus csak arra van, hogy bent tartja a pisit- kakit, de a vizet ugyanúgy beengedi. Ja, meg hogy õ ilyen kisgyerekeket csak természetes vizekbe engedné be. A.
Mi holnap megyünk a balatonra, a kisebbik lányom pont 4 hónapos. A vízbe nem viszem be, mert hideg, ha meleg lenne és látnám, hogy élvezi, lehet beletenném. A nagyobbikat 5 hónaposan sem tettem bele, mert elsõ gyerek:) ) Viszont welnessbe betettem 5 hónaposan.
Elvinni el lehet, ha az árnyékba rakod babakocsiba vagy pokrócon. De fürdeni semmiképp szerintem. Az õ bõre még nagyon érzékeny, nehogy elkapjon valami bacit.
4 hónapos gyereket nem vinnék (nem is vittem) közfürdõbe, mivel én sem megyek be a strandon a medencébe, mert úgyis elkapok valami kedves kis betegséget. Ennek nem teszem ki a babámat sem. A strandra nyugodtan kiviheted, árnyékban, lekenve, sok folyadékkal. A medencébe szeritem ne vidd be. A Balaton és természetes vizek teljesen mások, bár 4 hós gyereket oda se vinnék, de késõbb pl. 10-12 hósan már simán bevinném. Max, vigyél neki egy pancsolót és engedjetek bele vizet. Mi tavaly nyáron így csináltuk, és nagyon élvezte. 21 hós kislány anyukája
barátnõmmel két eltéréssel 4 hónapos a babánk.azt mondja jöv hónapba mennek nyaralni és beviszi a balcsiba.én nem tenném.még azon is erõsen gondolkozom hogy az itthoni nagy medencébe betegyem-e kicsit.
Strandra vinni lehet, mint egy sétára, ahogy az elsõ válaszoló is írta babakocsiban, pokrócon, árnyékban. Vízbe semmiképpen! Igen, fertõtlenítve vannak, klórral, ami a baba tüdejének éppen nem hiányzik, a mindenféle fertõzésrõl nem is beszélve, amit el lehet kapni. A második válaszoló biztos nem hallott még olyanról aki strandon kapott el fertõzést, ennyit a fertõtlenítésrõl.... A természetes vizek tisztábbak, de még oda sem vinnék kisbabát. Babaúszásra lehet vinni, mert babaúszást speciálisan fertõtlenített vízben tartanak (jobb helyeken), amit rendszeresen ellenõriz a hatóság. Az én fiam nyáron két éves lesz, én már tervezem, hogy viszem strandra, néhány órára délelõtt vagy délután. De egy 1 évnél fiatalabb babának még annyira gyenge a szervezete, nem kockáztatnék a strand vizében.
Szia! Persze, ahogy már elõttem is írták: pléden, kint, jó messzire a víztõl. Írom ez utóbbit azért, hogy ne járj úgy, mint mi a 17 hós kislányunkkal 2 hete, amikor a frissen fertõtlenített gyermekmedencében úszópelusban is összeszedett egy vírust, melytõl elõször 2 napig ment a hasa, majd gombás fertõzése lett a nuniján "aranyos" kis pöttyökkel. Szerencsére már elmúlt minden, de én nem kockáztatnék a helyedben. Üdv: A.
En sem vinnem bele a vizbe ilyen kicsin, nagy a fertozes veszely, meg pici hozza. Meg 1 ev utan is kell vigyazni, (kell uszopelenka, vagy legalabb egy kis bugyika a fertozesek miatt). En is voltam tavaly a lanyommal a strandon, de nem volt a vizben(pedig egy 5-7 honapos baba nem is olyan pici) Most 17 honapos, es kb. 16 honaposan volt eloszor a vizben(uszopelenkaval). 6 honapos kortol be lehet vinni termeszetes vizekbe: pl. tenger, tavak stb.A strandon a vizbe pedig csak 1 eves kortol szabad. Hidd el ez meg tul korai, tul pici a strandhoz egy 4 honapos baba.Ha jot akarsz neki NE vidd a vizbe.
Én elvinném, a medencés vizek fertõtlenítve vannak. Sõt, én aránylag nyugis anyuka vagyok, még akár a Balcsiba is bele vinném.
Medencébe korai.Mi tavaly voltunk 5 hósak de nem vittem be.jobb késõbb is a természetes víz.Idén beviszem 16 hós lesz mire megyünk nyaralni.
Az én kisfiam is pont 4 hónapos, nem fogom belevinni semmilyen vizbe, se otthoni medencébe, se balcsiba. Kislányaim is 1 éves koruk után fürödtek csak nyáron. Igaz én ellentétben a nyugis anyukával, elég parás vagyok.
Nekünk egy éves volt mikor a Zsóriba elvittük és nagyon bejött neki, mikor kijöttünk lezuhiztattuk ott, meg mikor hazértünk akkor is.A szálláson napközben volt neki felfújható medence is, semmi gond nem volt, de ettõl kisebb gyereket nem vinnék be.Most pl újra megyünk 8hónapos terhesen bár a dokim azt mondta simán bemehetek csak ne a nagyon melegbe én azt hiszem kihagyom, mert a közfürdõ-közfürdõ..szval..ezt neked kell eldönteni, sztem egy 4hósnak a medencébe semmi keresni valója még!
szerintem beviheted én tavaly nyáron szültem, a 6 hetes kontroll idején még meleg volt, és azt mondta a doki hogy nyugodtan vigyem bele a balatonba! na persze nem vittem, de szerintem a 4 hónapos babát már bele lehet tenni a kismedencébe
Természetes vizek sokkal biztonságosabbak ilyen szempontból.
és ismét elírtam két HÉT eltéréssel, csak a férjem tobzódik már itt a fülembe.bocsi:)
két eltéréssel, bocsi, elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Nem fogom a vízbe vinni. Nem ér annyit a dolog, hogy kockáztassunk.
3 hónapos kora óta járunk úszni a babámmal, soha semmi baja nem lett. Nem kapott el semmit, a klóros víztõl sem lett semmi baja. Más kérdés , hogy egy gyerekekkel tömött medencében mennyi baci van... Nyitás után mikor még nincsenek sokan akkor beviheted nyugodtan, késõbb is pár percre csak arra figyelj, hogy ne nyeljen a vízbõl


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!