Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos kutyusom nagyon (5 db)

4 hónapos kiskutyámmal nagyon nehezen tudunk más kutyussal együtt sétálni. Folyamatosan játszana a másik kutyussal, és egyébként eléggé bepörög ha más kutyát lát séta közben. Mit tehetnék ez ellen?

A barátnőm egyik kutyusával sétáltunk (övé is kölyök), és az én kutyusum folyamatosan ugrálna rá, rágná a fülét. Játszottak már együtt, de sétálni még sosem.Egyébként elég vadul is játszik, bár a nagyobb kutyáim már nevelik. De úgy érzem ezt a sétáltatós helyzetet nem tudtam kezelni, mert csak rángattam szegény kutyát. Csak mikor már elfáradt akkor szállt le a másik kutyusról. Mit kellene ilyenkor tennem? Van valakinek jó ötlete? 2 hét múlva már megyünk oviba, az fog segíteni?

Legjobb válasz: Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)

Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)
ma 20:04 4 hónaposnak miért ne lenne meg?
én nem tudom de megvan már a kutyádnak a három oltása mert csak onnantól viheted sétáltatni :/
A kérdező hozzászólása: Akumi! Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! A legközelebbi alkalommal így teszek mindenképp! Természetesen minden szükséges oltással rendelkezik.
Segíteni fog.Szocializálódik, megtanul viselkedni és fizikailag is lefárad.
Teljesen egyetértek Akumival. A mi kutyasulinkban is azt a módszert alkalmazzuk, hogy tanítás elõtt (aki tudja) elengedi kutyusát, így az kifáradva (minimálisan) és stresszmentesen kezdhet bele a tanulásba:-)
Az én kutyámmal is ez a gond, csak õ már nem kölyök.:) 2 éves kan labrador. Ha sétálni megyünk és meglát egy másik kutyát, egybõl odaakar rohanni hozzá játszon vele.

Valami probléma van vele? Nagyon sokat csuklik mostanában a kutyusom ( Beagle, 4 hónapos)!

Legjobb válasz: Múltkor amikor vártunk a dokinál hoztak egy kölyköt oltani, és a gazdájának pont ez volt a kérdése. :) Azt mondta ha a kutyus megijed azonnal csuklani kezd. :) A doki megnyugtatta, hogy ez "kölyökbetegség", ahogy nagyobbacska lesz el fog múlni :) Ha nem bíznál ebben, akkor hívd fel a dokit hogy lehet-e belõle baj, biztos ami biztos :) Ami viszont fontos, ha csuklik ne adj neki semmit, se inni, se enni, nehogy félre menjen.

Múltkor amikor vártunk a dokinál hoztak egy kölyköt oltani, és a gazdájának pont ez volt a kérdése. :) Azt mondta ha a kutyus megijed azonnal csuklani kezd. :) A doki megnyugtatta, hogy ez "kölyökbetegség", ahogy nagyobbacska lesz el fog múlni :) Ha nem bíznál ebben, akkor hívd fel a dokit hogy lehet-e belõle baj, biztos ami biztos :) Ami viszont fontos, ha csuklik ne adj neki semmit, se inni, se enni, nehogy félre menjen.
Az én kis kutyám is mindig csuklott és (4 hós õ is) õ már kinõtte a kisbabák is szoktak csuklani gyakran KINÖVI majd remélem meg nyugtattalak
a csuklás sajnos lehet vmilyen légúti betegség jele is, ezért nem árt kivizsgáltatni, ha pl több napon keresztül csuklik
Meddig próbálkoztatok a bórvízzel? Rendszeresen, napi szinten kéne takarítani a ráncokat, akkor ki sem alakulna a barna csík.
Ez vam.
Jézus, már ne is haragudj de normális vagy?? Egy kutyát eleve a jelleme miatt tartunk, a szeretete miatt vagy bármi, de nem a külleme miatt! Minden kutya egyéniség és aranyos. Az én ízlésem szerint a francia bulldog fõleg. Nehogy eltüntesd! Mi lenne ha irritálna az arcodon egy anyajegy és bórvízzel leönteném? Szerintem nem örülnél neki.. Komolyan, nem hiszem el hogy léteznek ilyen kutyások is..
Hoppá kicsit másnak olvastam a könnycsíkot :D 3as válaszoló vagyok. Ne haragudj :)
Bórvízzel minden nap kellene mosni kiskorától kezdve. Ne adjátok fel, és minden nap mossátok rendületlenül, elõbb-utóbb elmúlik :)
Veszel un szemfehérítõt. Minden nap tisztítás után azzal lekezeled. Elvileg el kell tûnnie a barna csíknak. Utána pedig nem fog bebarnulni. De ez napi kezelést igényel.


4 hónapos shi-tzu kutyusom nagyon vájja a fülét, semmi nemlátszik rajta, élősködő sincs benne! Ételallergiás de azis kizárva, csak rizses bárány tápot eszik, milehet a baj?

Legjobb válasz: Lehet hogy pont az egyoldalú táplálás váltotta ki. Ezen mindenképpen változtatni kéne. Vegyél neki néha konzerves eledelt vagy fõzz krumplit, tésztát.

Lehet hogy pont az egyoldalú táplálás váltotta ki. Ezen mindenképpen változtatni kéne. Vegyél neki néha konzerves eledelt vagy fõzz krumplit, tésztát.
Igen, lehet, hogy ez az oka, de ha egyszer ételallergiás akkor mit lehet tenni?!Szerintem a találgatások helyett elõbb kérdezd meg az állatorvost(az is lehet hogy kellene pár kiegészítõ vitamin, és ásványianyag a kutyunak.
A 100 gr. marha soknak tûnik, az én 18 kilós kutyám eszik 110-120 grammot.
Ja, de kolykoket mas adagban kell etetni, es nem is valoszinu, hogy ugyanarrol a taprol beszelsz masodik, szoval eltero lehet az eloirt mennyiseg.altalaban fel van tuntetve a csomagolasan, hany honapos es hany kg-os kutyus mennyit egyen, szerintem ha jo minoseggel etetsz, tartsd be es ennyi, esetleg juti falat mehet melle, a kakievest tiltsd, dicserd, ha otthagyja.Erd el, hogy csak rad figyeljen minden esetben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!