Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos kutyusom (36 db)

A napokban születtek kiscicáink és mikor nagyobbak lesznek szeretnénk hogy az udvaron legyenek, van egy 4 hónapos kutyusunk aki már az anyjukkal is elég keményen játszott. Hogy lehetne majd hozzászoktatni a kicsikhez?

Legjobb válasz: Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

4 hónapos kutyusommal mekkora sétára mehetek?

kertes házban lakunk, kinti kutyus, mostanában kezdünk utcán sétálni. van egy nagy tó a házunktól pár percre, mekkora sétákat vállalhatok be vele ebben a korban? bordeaux-i dog keverék. a kertünkben sokat szoktunk játszani, szeret futkározni.

Legjobb válasz: Szia, nekünk is kb. 4-5 hónapos kölyökkutyánk van, labrador. Naponta egyszer visszük sétálni, kb. 1-1,5 km-es séta - sõt ez még kicsit sok is. Bár te tudod, hogy a kutyádnak milyenek az igényei :) A miénk örökmozgó, úgyhogy hétvégenként kétszer is visszük naponta, napközben sokat játszunk vele, szóval azért mozog eleget. :)

Szia, nekünk is kb. 4-5 hónapos kölyökkutyánk van, labrador. Naponta egyszer visszük sétálni, kb. 1-1, 5 km-es séta - sõt ez még kicsit sok is. Bár te tudod, hogy a kutyádnak milyenek az igényei :) A miénk örökmozgó, úgyhogy hétvégenként kétszer is visszük naponta, napközben sokat játszunk vele, szóval azért mozog eleget. :)

Mit tegyek, a 4 hónapos kutyusom beteg, de nincs pénzem állatorvoshoz vinni? !?

pár napja mindent kihány,és elég rossz passzban van,lehet lenyelt valamit vagy elkapott valami betegséget ,nincs semmilyen ingyenes állat ellátás? vagy hova vihetném ahol tudnak segiteni?:(nagyon aggódom,szörny? ez a tehetetlenség:(

Legjobb válasz: Oltásai megvannak? Féreg hajtva van? Ha van állatorvosotok, hívd fel, és mondd el neki mi a helyzet. Nincs pénzed, viszont beteg a kutyád, és szeretnéd ha megvizsgálná. Amint tudod, törleszted a pénzt. Ha rendes a doki, megérti!

Oltásai megvannak? Féreg hajtva van? Ha van állatorvosotok, hívd fel, és mondd el neki mi a helyzet. Nincs pénzed, viszont beteg a kutyád, és szeretnéd ha megvizsgálná. Amint tudod, törleszted a pénzt. Ha rendes a doki, megérti!
Felelõséggel kéne állatot venni..
A kérdező hozzászólása: nemkellenek a leoltós megjegyzések köszi van elég baj így is, egyébként nem én vállaltam a kutyust csak rajtam maradt, addig nem kell megszólalni amíg fogalmad sincs semmirõl!Az elsõ válaszolónak meg nagyon köszönöm, fel is hívom az orvost!az oltásai megvannak, remélem semmi komoly betegség nem lehet:(
Mit jelent a pár napja? De akárhogy is, napok óta szenved és benned csak most tudatosul, hogy esetleg tenni kéne valamit?! Ezt nem nevezném épp felelõs állattartásnak! Kutyát tartani pedig koránt sem kötelezõ! Kérj kölcsön, beszélj a dokival, esetleg próbáld menhelyjel, fajtamentõkkel megbeszélni, hogy segítsenek. (Mellesleg egyes, kulturáltabb országokban, így Svájcban is csak az tarthat kutyát, akinek rendszeres, bizonyos határt meghaladó fizetése van. Hogy nálunk ezt sem lehet bevezetni!)
A kérdező hozzászólása: egyébként tegnap elõtt csontot hányt , aztán tegnap este egy kis kaját, de mivel ma is hányt nagyon meg ijedtem , de kiderült hogy semmi probléma szerencsére:) kapott egy szurit és már minden oké:)
A kérdező hozzászólása: ja de az utsót most olvasom, mivel még nem rendelkezem önnáló keresettel és a szüleim nem voltak itthon hirtelen nem tudtam mit tenni, nem értem miért kell lehurrogni valakit ha segítséget kér, nem kell megjegyzéseket tenni hanem az adott kérdésre választ adni, bár lehet hogy némelyeknek nincs valami jó szöveg értése, vagy csak szimplán okoskodni akar.

Hogyan szoktassam ra 4 honapos kutyusomat a szobatisztasagra?

Naponta 3szor viszem le, de otthon nem "veszi eszre magat".

Legjobb válasz: Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?

Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?
A kérdező hozzászólása: Igazából azt szeretném, ha otthon egy bizonyos helyre szokna, ha nincs már idõ kimenni. A kutyust újszülöttként találtuk, anya nélkül neveltük a harmadik emeleten, egy 12 éves macska társaságában. Ami még zavaró, hogy sétálás közben mindent megeszik... köszi
Van akinek sikerül erre megtanítania a kutyáját, de a többségnek nem. Nekem soha egy kutyával se jött össze. Le kell hordani rendszeresen, vagy ha nem megy, akkor marad a takarítás.

Mért van az, hogy a 4 hónapos kutyusomnak vagy 10 cm-el lejjebb van a tökije, mint a tesójának?

Ez normális, vagy rendellenes?

Legjobb válasz: A hasán? Mert akkor ez egyik nem kan ..

A hasán? Mert akkor ez egyik nem kan ..
nézessétek meg dokival. Lehet here sérves, ami mûteni kell.
Kedves elsõ, mi van a hasán? Szerintem is vidd dokihoz, lehet sérv vagy egyéb betegség!
Arra gondoltam talán hogy az egyik kutyus kisfiú és neki ugye a hasán van a kukija, a másik meg lány és neki azért van 10 centivel lejjebb. De õszintén bevallom elképzelni nem tudom, hogy hogyan kellene értelmezni a kérdést. Elsõ
Én is egybõl arra gondoltam, hogy az egyik szuka...
Azért szerintem nem olyan egyértelmû ez a leírás. Van, aki "tök"-nek hívja a péniszt, és van, aki a herére érti ezt.
Az én kutyámnak elég nagy golyói vannak, de a locsolójára eddig még senki nem mondta, hogy , , mekkora tökei vannak". De mindegy, a fentiekben ki van bõvebben fejtve. :-D

4 hónapos kutyusunk megkapta a gyereket, lehet valami baja?

most esedékes a veszettség elleni oltása,jöv? hétre van id?pontunk,tegnap játék közben megkapta a lányomat,lett egy kis bibi ami vérzett is.ugye nem lehet semmi baja a gyereknek?csak a zárt udvaron tartózkodik a kutyánk amióta nálunk van.

Legjobb válasz: Ez mekkora böszmeség már ne is haragudj...mégis mi baja lehetne (egy normálisan tartott - és ezt a kérdezõ kihangsúlyozta, h náluk így van) kutyától? A kutya nem veszett, csak nem kapta még meg a veszettség elleni oltást - ami annyit jelent h õ (nem a lány!!) elkaphatná a veszettséget ha egy veszett kutyával találkozna. De ez ki van zárva, mivel kutyával sem találkozott. Kérdezõnek: ha lefertõtlenítetted - pl. Betadin vagy valami hasonló - akkor nem lehet baja tõle.

Ez mekkora böszmeség már ne is haragudj...mégis mi baja lehetne (egy normálisan tartott - és ezt a kérdezõ kihangsúlyozta, h náluk így van) kutyától? A kutya nem veszett, csak nem kapta még meg a veszettség elleni oltást - ami annyit jelent h õ (nem a lány!!) elkaphatná a veszettséget ha egy veszett kutyával találkozna. De ez ki van zárva, mivel kutyával sem találkozott. Kérdezõnek: ha lefertõtlenítetted - pl. Betadin vagy valami hasonló - akkor nem lehet baja tõle.
Lássuk atényeket: Bármilyen felszíni sérüléstõl lehet baja egy embernek, fõleg ha vérzett is. DE mivel az ember rendlekezik immunrendszerrel, és gondolom nem szemétdombon tartjátok a kutyát, szerintem az ég világon semmi nem lesz a pici gyerkõccel, csak egy kis seb a helyén, ami gyorsan gyógyulj, ne aggódj ;) persze jobb félni, mint megijedni, ezért azt javaslom fertõtlenítsétek le neki;) ha begyullad, piros lesz és csúnya holnapig, akkor szükséges csak elmenni az orvoshoz. remélem tudtam segíteni :)
Hát sajnos ez 50%-50%... Ez szerintem a kutya tartásától függ. De én azt ajánlom neked hogy vidd el egy orvoshoz hogy megvizsgálja...
A kérdésre röviden válaszolva, biztos hogy nem lehet ettõl baja a gyereknek. Viszont, a kiskutya gyorsabban fog nõni mint a gyerek. Én odafigyelnék rá. Valószínûleg játékból kaphatta meg, persze nem tudom. Ha féltett is valamit, annak sem szabad oknak lennie a harapásra, még kicsi a kutya, most kell neki megtanítani, és legközelebb nem fordul elõ ilyen.
ez már beteges... EGYÉBKÉNT SZERINTEM VESZETTSÉGET KAPOTT A GYEREK!
Lehethogy játszani akart mert az én kutyám néha finoman vakargatja lábam a fogával no hát úgy hogy gyongén harabdál! Kulonben az is lehet hogy valamit féltett ot és zért tortént ez!
Akkor nemkell félni, nemlesz semmi baja:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!igen, rendes körülmények között van tartva a kutya, és nincsen kiengedve az utcára, csakis az udvaron tartózkodik, a seb picike volt, nem volt mély és lefertõtlenítettem azonnal.természetesen nem gondolom hogy baja van a kutyánknak mert elvileg nem lehetne, hiszen nem érintkezik más állatokkal, de azthiszem jobb félni mint megijedni.remélem nem lesz semmi gond.
A kutyának biztos nem lehet baja, ha már ebben a kategóriában van...
A kérdező hozzászólása: nem megharapta, hanem ahogy labdáztak a fogával megsértette a gyerkõcöt, nem volt szándékos ez biztos mert ott voltam.ezért irtam hogy játék közben történt.köszönöm a válaszokat.

Egy 4 hónapos kutyus meddig bírja ki pisilés nélkül?

Westie,szuka

Legjobb válasz: Gondolom ha muszáj neki akkor pisilni fog, amúgy ez attól függ mit ivott, mennyit.. Ha hosszabb útra viszed, pl repülõ akkor nyugtatózd be.

Gondolom ha muszáj neki akkor pisilni fog, amúgy ez attól függ mit ivott, mennyit.. Ha hosszabb útra viszed, pl repülõ akkor nyugtatózd be.
Ha eddig helyesen nevelted a szobatisztaságra, akkor elvileg 4-6 órát már ki kell bírnia. De kajcsi, játék és alvás után le kell vinni pisilni, különben nem bír ki ennyit sem.
4 hónaposan, ha mindent jól csináltál egy 8 órás munkakidõt ki kell bírnia.
Áhhh. Ne essetek már túlzásokba. 8 óra egy ekkora kutyának RENGETEG. Alapból 3-4 hónaposan képesek (anatómiailag) szobatisztává válni egyáltalán. Én 4, nagyon max. 6 óránál többet nem várnék el tõle. Bár 6 óránál tovább a felnõtt kutyámnak sem hagyom hogy visszatartsa.. Csak éjszaka.

Hogyan szállíthatom biztonságosan a 4 hónapos kutyusomat autóval?

Eddig a hátsó ülésen utazott, de ezt nem érzem biztosnágosnak. Láttam már olyan megoldáast is, hogy csomagtartóban, kutya"ketrecben" szállítottak kutyát. Szerintetek mi a legjobb megoldás neki?

Legjobb válasz: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/poraz_nyakor..

Ha nem szeretnéd boxban szállítani, nekünk ez vált be: http://www.juliusk9.hu/product_info.php?cPath=43_61&products.. Tudom, nem olcsó, ráadásul ettõl a cégtõl hámot is kell venni hozzá(ami tökéletes, és maximálisan meg vagyok elégedve vele), de szerintem jó megoldás. A kutya rögzítve van, nem terjed faltól-falig egy nagyobb kanyar közben, és teljesen biztonságos. Bármelyik ülsésre teheted a kutyát, akár elõre is. Ez így ugyanolyan biztonságos, mintha egy embert kötnél be valamelyik üléseb. Szerintem tökéletes.
A kutya méretétõl függõen szállítóboxot is használhatsz. (Bár szerintem az csak akkor kell ha "nyüzsög") http://www.fressnapf.hu-n meglehet nézni a hozzád legküzelebb esõ boltot.
Nekem a két nagytestû kutyám a csomagtartóban utazik (persze úgy h nincs berakva a kalaptartó:) Imádnak a hátsó ablakon keresztûl nézelõdni. De viszont nagyon oda kell figyelnünk h ne süssön rájuk a nap (ilyenkor napellenzõt rakok az ablakra) Szerintem sokkal jobb boxban szállítani a kutyát mint ezekkel a kutya biztonságiövekkel kikötözni... pláne ha egy mozgékony kölyökrõl v egy idegesebb kutyáról van szó. Biztonságos, praktikus, és a gazdát sem zavarja a vezetésben a kutya.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valószínûleg a box lesz a végleges megoldás!
Ja, és itt találod a hámokat: http://www.juliusk9.hu/index.php?cPath=43_52 Ezek is kiválóak, mindkét kutyámnak van, és jobbat nem is kívánhatnék.
A kérdező hozzászólása: 9:10 : Jónak tûnik az öves megoldás, és költség kímélõbb is mint a box (amiket néztem azok igen drágák voltak). Annyi vele a gondom, hogy vinném a kutyust tóra, ide-oda fürödni, ezáltal olyan megoldást keresek ami valamennyire a kocsimat is védi.
Akkor viszont arad a csomagtartóban szállítás, vagy az ülésre teszel egy vastagabb plédet, vagy egy törölközõt(vagy mindkettõt), és így a szõrtõl is, és a víztõl is védve van az ülés, és megvalósítható az öves megoldás. Én is ezt ajánlom, nekünk is ugyanattól a cégtõl van hámunk és biztonsági övünk is, amit az elõzõ válaszoló írt. Mi is szoktuk úszni vinni, és ha vizes, csak egy plédet terítünk az ülésre, hogy a háttámlát is védje.

Normális ha a 4 hónapos magyar vizsla kutyusom már vedlik?

Legjobb válasz: A babaszõrét most kezdi ledobni. Ez általában minden 4 hónaposra jellemzõ.

A babaszõrét most kezdi ledobni. Ez általában minden 4 hónaposra jellemzõ.
Teljesen normális. Ne izgulj! Ez a magyar vizslákra nagyon jellemzõ. 4 hónapos korban a babaszõr levedlik az állatról. Ilyenkor egy sötétebb vagy világosabb árnyalatot is kaphat. Az enyémnél így volt. Sõt figyelj, mert a fog is cserélõdni fog.

4 hónapos kiskutyámmal nagyon nehezen tudunk más kutyussal együtt sétálni. Folyamatosan játszana a másik kutyussal, és egyébként eléggé bepörög ha más kutyát lát séta közben. Mit tehetnék ez ellen?

A barátnőm egyik kutyusával sétáltunk (övé is kölyök), és az én kutyusum folyamatosan ugrálna rá, rágná a fülét. Játszottak már együtt, de sétálni még sosem.Egyébként elég vadul is játszik, bár a nagyobb kutyáim már nevelik. De úgy érzem ezt a sétáltatós helyzetet nem tudtam kezelni, mert csak rángattam szegény kutyát. Csak mikor már elfáradt akkor szállt le a másik kutyusról. Mit kellene ilyenkor tennem? Van valakinek jó ötlete? 2 hét múlva már megyünk oviba, az fog segíteni?

Legjobb válasz: Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)

Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)
ma 20:04 4 hónaposnak miért ne lenne meg?
én nem tudom de megvan már a kutyádnak a három oltása mert csak onnantól viheted sétáltatni :/
A kérdező hozzászólása: Akumi! Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! A legközelebbi alkalommal így teszek mindenképp! Természetesen minden szükséges oltással rendelkezik.
Segíteni fog.Szocializálódik, megtanul viselkedni és fizikailag is lefárad.
Teljesen egyetértek Akumival. A mi kutyasulinkban is azt a módszert alkalmazzuk, hogy tanítás elõtt (aki tudja) elengedi kutyusát, így az kifáradva (minimálisan) és stresszmentesen kezdhet bele a tanulásba:-)
Az én kutyámmal is ez a gond, csak õ már nem kölyök.:) 2 éves kan labrador. Ha sétálni megyünk és meglát egy másik kutyát, egybõl odaakar rohanni hozzá játszon vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!