Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos kislányom, és (163 db)

Alma banán hipp-es bébidesszertet adhatok a 4 hónapos kislányomnak?

Ajándékba kaptunk,4 hónapos kortól való,de banánt nem evett eddig,csak almát és barackot,illetve babaitalban volt hogy keverve benne volt a banán is.Nem lesz baja ha adok neki uzsira ilyen desszertet?A sima banántól félek még,nehogy bántsa a kis hasát.Amúgy tápszeres baba,és eszeget már zöldségféléket is.

Legjobb válasz: Szia! A bébiételekbõl kivonták az allergizáló dolgokat, azt lehet adni nyugodtn neki. A banánt azonban én sem adtam 4 hónaposan még, 6 hónaposan evett elõször a kisfiam. Amúgy, ha még nem evett banánt, és szeretnéd neki odaadni a desszertet, célszerû elõször csak pár kanálkával kóstoltatni. Azt hiszem, ezek elállnak 48 órát is, szóval nem vész kárba, mert másnap is tudsz belõle adni a Babádnak, ha elõszörre nem lesz tõle semmi baja. Minden jót Nektek. Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája

Szia! A bébiételekbõl kivonták az allergizáló dolgokat, azt lehet adni nyugodtn neki. A banánt azonban én sem adtam 4 hónaposan még, 6 hónaposan evett elõször a kisfiam. Amúgy, ha még nem evett banánt, és szeretnéd neki odaadni a desszertet, célszerû elõször csak pár kanálkával kóstoltatni. Azt hiszem, ezek elállnak 48 órát is, szóval nem vész kárba, mert másnap is tudsz belõle adni a Babádnak, ha elõszörre nem lesz tõle semmi baja. Minden jót Nektek. Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyos vagy!
Én már 4 hónaposan is adtam banánt a babámnak. Nem volt gond a pocakunkkal, persze ezt sem mondhatom általánosságban, mert gyerek függõ. Meg kell próbálni szerintem. :)
A kérdező hozzászólása: Persze tudom hogy minden baba más, csak én azt hittem a banánt jóval késõbb lehet nekik adni.Amúgy megpróbálnám én is, mert elég sok mindent eszik már, csak ez tartott vissza.

Mekkora 4 hónapos kislányod mekkora? Mennyivel született és miket csinál?

Legjobb válasz: 3140 grammal született, 50 centivel. Most már 5 hónapos. De 4 hónaposan volt 7300 gramm, és 69 centi. Akkor már tudott mindkét irányba fordulni, de ritkán csinálta. Folyton "hasizmozott", mindig fel akart ülni. Rázta a csörgõt, de mint az õrült! :D A szõnyegen a játékokat megtalálta, felvette, letette, ide-oda dobálta. Nagyon szereti a zenét, arra mindig figyel.

3140 grammal született, 50 centivel. Most már 5 hónapos. De 4 hónaposan volt 7300 gramm, és 69 centi. Akkor már tudott mindkét irányba fordulni, de ritkán csinálta. Folyton "hasizmozott", mindig fel akart ülni. Rázta a csörgõt, de mint az õrült! :D A szõnyegen a játékokat megtalálta, felvette, letette, ide-oda dobálta. Nagyon szereti a zenét, arra mindig figyel.
3280 gr 52 cm-rel született. 4, 5 hónaposan most pont 7 kg. Kinyomja magát, nyújtott karral támaszkodik. Nem forog egyik irányba sem. Néhányszor sikerült neki, de csak véletlenül. Hason ügyesen játszik. Megfogja a játékokat, a szájába veszi. Nagyokat mosolyog. Idegenektõl tart.
Elsõ vagyok. Ez tök érdekes, hogy az én babám hiába tud forogni mindkét irányba, gyûlöl hason lenni még most is. Max. 3-4 perc, és vagy fordul vissza, vagy nyüszít, hogy fordítsam meg. :D

4 hónapos kislányom hasra téve ordít és nem emelgeti a fejét sem, a védőnő szerint ez baj. De 8 hetes korában meg szépen emelgette. Nagyon aggódom vav okom rá?

Legjobb válasz: Na az én lányom 8 hónapos koráig így volt,mégcsak vissza sem tudott fordulni.A védõnõnk azt mondta hogy lusta.Igaza lehetett mert 5 hónaposan ült,6 hónaposan mászott,de forogni,meg hason feküdni nem akart.Nem csinált mást hason fekve csak sikítozott,és feküdt mint egy béka.Utálta ,elõbb állt fel mint forgott.Szerintem ha másban megfelelõen fejlõdik ne aggódj,a gyerekek már ebben a korban sem egyformák.

Na az én lányom 8 hónapos koráig így volt, mégcsak vissza sem tudott fordulni.A védõnõnk azt mondta hogy lusta.Igaza lehetett mert 5 hónaposan ült, 6 hónaposan mászott, de forogni, meg hason feküdni nem akart.Nem csinált mást hason fekve csak sikítozott, és feküdt mint egy béka.Utálta , elõbb állt fel mint forgott.Szerintem ha másban megfelelõen fejlõdik ne aggódj, a gyerekek már ebben a korban sem egyformák.
A kérdező hozzászólása: Hát megnyugtattál, köszönöm!Amugy hasra téve, már fordulna visszafele, de közben úgy ordít.
Ne aggódj. Én pontosan így voltam a kisfiammal. A kisbabám 3 és fél hónaposan nem emelgette a fejét, holott két hónaposan többször is felemelte. Engem is megijesztett a védõnõ. Aztán egyszercsak minden megváltozott úgy kb. 4 és fél, 5 hónapos korára. Már nem sírt, ha hasra fektettem. Elkezdte emelgetni a fejét. Hat hónaposan már hasról hátra és vissza is forgolódott, kúszott, néhány napra rá felkapaszkodott a bútor mellé és ott álldogált, le sem akart ülni. Érdekes, hogy ülni ekkor még nem is nagyon tudott, de már szépen járkált kapaszkodva a bútorba, kiságy rácsába oldalazva. Úgyhogy semmi pánik. Szerintem néhány hét, és minden oké lesz. Minden baba más és más, sajnos a védõnõk nem tudnak ehhez igazodni, mert az õ fejükben van egy átlag, és aki annak nem felel meg, azzal szerintük gond van.


4 hónapos kislányom kicsit köhög. Nem nagyon merem kivinni ebben a szeles időben, és a héten az időjárás miatt még nem voltunk sétálni. Nagy baj, ha ennyi idősen 4-5 napig csak szellőztetek, de nem viszem ki?

Legjobb válasz: Bizony ne vidd ki!Az én lányom 4 éves de most beteg voolt és én sem vittem ki.Miután felöltözött,betakargattam és rászellõztettem.

Bizony ne vidd ki!Az én lányom 4 éves de most beteg voolt és én sem vittem ki.Miután felöltözött, betakargattam és rászellõztettem.
Szerintem se vidd ki. Mi is csaka boltig mentünk el. Annyira fúj a szél. Nem tesz jót a kis szemének még.
Szerintem a szellõztetés tökéletes ebben a bolond idõben. Tegnap kimentünk, de ma semmiképp nem fogunk, nem viszem ki a nagy szélbe! Nyolc hetes a babám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

4 hónapos kislányomnak, elkezdeném a gyümölcsöket adni. Mivel kezdjek, és mennyit adjak neki előszőr? Amúgy csak anyatejes.

Legjobb válasz: Szia! Kezd almalével, majd reszelt almával, utána keverheted õszibarackkal, banánnal (vigyázz a banán hasfogó). Jók a bébiételek is, de az elején, amíg csak pár kanállal fog egyszerre enni, meg még csak kóstolgatja, szerintem felesleges felbontani egy bébiételt, mert nem fogja megenni, és vagy te eszed meg, vagy kidobod. 6 hós kislány anyukája

Szia! Kezd almalével, majd reszelt almával, utána keverheted õszibarackkal, banánnal (vigyázz a banán hasfogó). Jók a bébiételek is, de az elején, amíg csak pár kanállal fog egyszerre enni, meg még csak kóstolgatja, szerintem felesleges felbontani egy bébiételt, mert nem fogja megenni, és vagy te eszed meg, vagy kidobod. 6 hós kislány anyukája
Minek írnak olyanok akik nem a kérdésre válaszolnak!!! Ezek az anyukák inkább maradjanak csöndbe. Mindenki azt ad a babájának amit jónak lát. Elmondom, hogy én már 2 hónapos koromba krumplit kaptam és semmi bajom nincs alergiám! Inkább a mostani gyerkeknél van sok alergia mert mindentõl védik a szülõk!
Szia!Mi nem egész egy hónap múlva leszünk 4 hónaposak, és én is szeretném kóstoltatni a kisfiammal a gyümit.Elõször az alma ajánlott, és persze 4 hónapos kortól vannak bébi ételek azt is lehet próbálni.Sütõtök, alma, banán.Aztán majd fokozatosan lehet a korának megfelelõ ételekkel kínálni.Jó babázást!
Szerintem amíg látod, hogy kielégíti a tej, addig ne adj neki nagyobb adagokat, nehogy elmenjen a kedve a szopizástól. Kóstoltathatsz vele leveket, csak hogy mit szól hozzá, de pépeset, vagy nagyobb adagokat szerintem még ne adj. Amúgy almával kezdd, almalé, baracklé, elõször egy kiskanállal, meglátod ízlik-e neki. Másnapig várj, hogy lesz-e valamilyen elváltozás a bõrén, vagy bántja-e a pocakját. Ha úgy látod szereti az almalét, másnap adhatsz neki két-három kiskanállal, harmadnap négy-öt kanállal. Új ízt kb 3-5 nap elteltével próbáljatok, megint csak egy kiskanállal kezdve, és fokozatosan növelve. Késõbb jöhet ezek pürésített változata. Mi most hét hónaposak vagyunk, napi kétszer eszünk pépeset, de fõleg még a tej a táplálék. Szerintem ne siessetek, egész életében ráér majd sziládt táplálékot fogyasztani. Sok sikert hozzá!
Még csak 4 hónapos.... 6 hónapos koráig nem kell neki semmi más, csak anyatej, vagy tápszer. Fél éves koráig a bélrendszere teljesen nyitott, a káros anyagok gond nélkül átjutnak rajta. Ha most elkezded a hozzátáplálást, késõbb sok problémája származhat belõle. (allergia, ekcéma stb. És ezek csak az enyhébbek.) Az, hogy ha most megkóstol valamit, és látszólag semmi baja tõle, nem jelent semmit. Sok-sok hónap, vagy év múlva jön csak ki a hatása. Akkor meg persze sok anyuka nem is gondol arra, hogy talán õ tehet róla.

Mennyi folyadékot kell innia 4 hónapos kislányomnak? (anyatejes) Kevés forralt és lehűtött vizet szoktam adni. Ki kell bírnia a 4 óránkénti evést? Folyadékkal mennyi ideig tudom elnyújtani az evést de úgy, hogy szopizzon is?

Legjobb válasz: Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)

Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)
Szerintem sem kell innia a tej mellett és nem is kell 4 óráig kibírnia. Az én 5 hónapos lányom 2, 5 - 3, 5 óránként eszik és még a nyári nagy melegben sem itattam vele vizet, inkább megszoptattam.
Miét kell kibirnia a 4 óránkénti evést. Az anyatejes babának nem kell innia legfeljebb ha nagyon meleg van, de most nem így van. Az anyatej elegendõ neki. Miért nem igény szerint szoptatod? Ne nézd az órát, amikor jelzi szoptasd meg.
Tényleg ne adj neki vizet, hidd el, felesleges. Tejcsi kell neki, akkor amikor õ szeretné.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :) Akkor szoptatok csak ha kéri!!! :D
ezt csinalja az en kislanyom is, nem kezeltem.
Fiamnak is ilyen, fõleg mielõtt kibújik egy fogacska, nem kezelem semmivel, elmúlik a nyálzás, elmúlik a folt is.
Neogranormon, Bepanthen vagy nekünk a patikai popsikrém vált be rá.
Igen, és teavajjal kenegettem neki! Szépen rendbejött.
Szia!Mi patikai tejkrémet kaptunk rá csak az én kislányomnak a pofija olyan.

4 hónapos kislányom tegnap kapott oltást, és duzzadt a helye. Ha 7 napra rá megyünk csípőszűrésre, befolyásolja az eredményt?

Legjobb válasz: Csípõszûrésnek semmi köze az oltáshoz. Attól még a csontozata ugyanolyan, hogy a combizmában van egy duzzanat. Ráadásul 7 nap múlva már el kellene hogy múljon. Üdv: 14 hós kislány anyukája.

Csípõszûrésnek semmi köze az oltáshoz. Attól még a csontozata ugyanolyan, hogy a combizmában van egy duzzanat. Ráadásul 7 nap múlva már el kellene hogy múljon. Üdv: 14 hós kislány anyukája.
Egyetértek az elõzõvel, nem fogja befolyásolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

4 hónapos kislányomat ha hasra fordítom nem használja a kezét és ezért sír mit tegyek? Egy hete voltunk gyógytornán itthon is tornázunk de semmi változás! Amúgy a játékokért nyúl, elveszi ha nyújtom neki, fogja a kezem és a cumisüveget is!

Legjobb válasz: A vízben sem használja? Próbálhatnátok esetleg ott, miközben megtámasztod a hasát. Elõbb-utóbb csak rájön hogyan kell. De ez érdekes, mert ezt már két hónaposan kéne tudnia szerintem. Egyáltalán ki se támaszt?

A vízben sem használja? Próbálhatnátok esetleg ott, miközben megtámasztod a hasát. Elõbb-utóbb csak rájön hogyan kell. De ez érdekes, mert ezt már két hónaposan kéne tudnia szerintem. Egyáltalán ki se támaszt?
Mit értesz az alatt h nem használja?hogy nem rakja maga alá?irj léci mert az én babám is 4hós és mikor hasra teszem szétcsuszik a keze és nem teszi visza h megtartsa magát.
Találtak neki valami problémát is vagy csak emiatt jártatok gyógytornán?Mert én elmondom neked, hogy az én lányom is sírt hason fekve egészen 8 hós koráig.De Õ pusztán csak azért mert utált hason feküdni.Nagy volt a pocakja, ezért nyomódott olyankor, biztos nagyon kényelmetlen volt neki így feküdni teli hassal.Gondolj bele ez nekünk sem esne jól.Úgy feküdt kinyúlva mint egy béka, mégcsak ki sem nyomta magát.Még csak forogni sem tudott, hiszen ahhoz hason is kellett volna feküdni.4 hósan egyedül ült, tehát a testi fejlõdésével nem lehetett baj.Figyeld meg a kicsit ha egyébbként használja a kezét akkor ne törõdj vele mit mond esetleg a védõnõ, lehet hogy csak nem szeret hason feküdni.
Második vagyok.Sztem nincs baja a te babádnak és az enyémnek sem, csak egyszerüen utálnak hason.Lehet nem kéne eröltetnünk sem.Amugy a picim gyönyörüen tartja a fejét ha kézben van, csak épphogy hason nem hajlandó:) Reménykedjünk h majd késöbb változik a dolog.Üdv
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszi a válaszokat! Az elsõ válaszolonak üzenem: hogy ezt a fürcsis ötletet kipróbálom! A második válaszolonak üzenem, hogy: ugyan azt csinálja a kislányom mit a te babád szétcsuszik a keze oldalra és nem teszi vissza ha visszateszem neki egy ideig el van de aztán kezdjük elõlrõl amíg meg nem unja és elnem kezd sírni. A harmadik válaszolonak pedig azt üzenem hogy: én is gondoltam arra, hogy nem szeret hason lenni mert nyomja a hasát ugyan is 4 hónapos 63cm és 7 kiló. Azt is megfigyeltem hogy reggel és kaja elõtt sokkal aktívabban és jobban tornázik mint pl kaja után meg este.

Kislányom 4 hónapos lesz és még nem fordul át a hasára! Oldalra már elfordul de még hasra nemtud! Nagy baj? Átlagban hány hónaposan fordulnak át?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.

Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.
Nem is kell még neki átfordulni, általában 5-6 hónaposan fordulnak elõször hasra a babák. De 4 hónaposan már érdemes letenni a földre egy kicsit, hogy a keményebb talajon tudjon próbálkozni, onnan könnyebb átfordulni, mint a puha ágyon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!