Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos eddig (92 db)

4 hónapos eddig anyatejes babának adható gyümölcsös gabonapép?

A hozzátáplálást még nem akarom elkezdeni, de naponta 1-2 alkalommal adok neki vaníliásat, gyümiset még nem lehet, igaz? (Kevesebb lett a tejcsim és a tápszer nem kell neki, de ez ízlett a kislegénynek.)

Legjobb válasz: Nem tudom, ez hány hónapos kortól adható, de gabonapép.... háááát.... próbálj meg inkább olyan tejpépet, ami gluténmentes. 4 hónapos picurnak én még nem terhelném a vékonybelét gabonás dologgal. Banyuci

Nem tudom, ez hány hónapos kortól adható, de gabonapép.... háááát.... próbálj meg inkább olyan tejpépet, ami gluténmentes. 4 hónapos picurnak én még nem terhelném a vékonybelét gabonás dologgal. Banyuci
Ez így van! Pláne ha nem akarod elkezdeni a hozzátáplálást! A tejed attól lesz több ha szoptatod. Esetleg urtica homeos bogyót egyél napi 5 golyót. 1 hétig.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ez 4 hónapos kortól adhtó, direkt allergiára hajlamos babáknak tejpép helyett. A pontos neve: Milupa HA-pép vaníliás gabonapép hypoallergén tejfhérjével, gluténmentes.
A kérdező hozzászólása: Nappal 2 óránként szopik, sõt a cicin alszik el, így akkor is szopik egy keveset, tehát szinte óránként ezsik. Ennél sûrûbben nem tudom szoptatni. :-) Próbáltam már mindent, fejés, alkoholmentes sör, teák, bogyók, stb..., de eddig is épphogy elég volt a mennyiség. Szerintetek jobb lenne elkezdeni a hozzátáplálást?
Bizony, ha sehogy nem tudod a tejet szaporítani, a gyereknek már nem elég, és ráadásul a tápot sem hajlandó elfogadni, akkor kénytelen leszel hozzátáplálni, mert nem éhezhet! Mi is 4 hónaposak vagyunk, és már napi 1x kap fõzeléket, plusz 1x gyümit. Tény, hogy õ kezdettõl fogva tápszeres és anyatejes. Banyuci
Egyébként milyen tápszert próbáltatok? Mert lehet, hogy csak azzal a fajtával van baja. Az én kis Mukikám is egyik napról a másikra úgy döntött, hogy neki ugyan nem kell a Humana HA1 LC Pufa! Mondjuk amilyen borzasztó az íze, nem is csodálom. Így átváltottunk a Humana Baby-Fitre, ez banános ízesítésû, és alapból édesebb. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem szabad feladni egy fajta táp után, pláne hogy késõbb is szüksége lesz a szervezetének rá, amikor már nincs anyatejed. Banyuci
A kérdező hozzászólása: Szia Banyuci! Próbáltunk Milupából 3 félét, Bebát (ez ízre nagyon jó szerintem). A baj még az is, hogy már ha a cumisüveget a szájához érintem elkezd öklendezni, így cumizni sem cumizunk, ezért is alszik el a cicin, neki az a cumi. Próbáltam pohárból, ugyanez. Kiskanállal is, de az sem kellett. Csoda, hogy ezt a pépet megette kanálból. Bár lehet valami édesebbet (tápszer) ki kellene próbálni, csak nem tudom mibõl adjam neki. :-(
Amire még tudok gondolni, az a cumisüveg. Lehet, hogy abból kellene másikat próbálnotok. Sajna ebben nem tudok segíteni, mert az én kisfiam ebbõl a szempontból egyáltalán nem finnyás. Elfogadja a cicit bimbóvédõvel is és anélkül is, cumisüveget pedig Aventet használunk, és sima ügy volt kezdettõl fogva. Azért szerintem kérdezd meg a védõnõt, hogy ilyen esetben õ mit javasol. Maradhat-e ez a pép, vagy próbálgatni kellene inkább a tápot? Banyuci

Elképzelhető hogy 24 hetesen akkora legyen a hasam, mikor kb.3-4 hónapósan. Eddig nem tudtam tőle leülni alvásnál nehezen fordultam meg. Most meg alig érzem és nem is nehéz. És nagyon lennt érzem. Ez normális? Vagy milyen veszély forrása lehet?

Túlságosan aggódom.

Legjobb válasz: A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1,5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1, 5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

Rosszul alszotok pár napja? 4 hónaposkám eddig végigaludta az éjszakát, 3-4 napja 2től dorbézol. Mitől lehet? Mit tegyek?

Legjobb válasz: poár napja minden éjfélkor felébred. Jön a foga, csak kúppal és egy kis tejcsivel tud visszaaludni. Tegnap éjjel egy órán át szenvedtünk, megpróbáltam, hátha visszaalszik anélkül is, de csak magunkkal toltam ki:(

poár napja minden éjfélkor felébred. Jön a foga, csak kúppal és egy kis tejcsivel tud visszaaludni. Tegnap éjjel egy órán át szenvedtünk, megpróbáltam, hátha visszaalszik anélkül is, de csak magunkkal toltam ki:(
hát mi szerencsére nem dorbézolunk, de megint 3 óránként kelünk :( állítólag az idõjárás, meg a hideg miatt, majd visszaáll... remélme!
5, 5 hónapos, 4.napja kel éjfélkörül-eddig 9-4ig aludt-kicsit eszeget(50-100ml)és alszik tovább.2-3(!)órát, és megint és megint...reggel pedig dünnyög... remélem hamar visszaáll a rend, mert így elég fárasztóak a napok!


Én zoknit és kocsicipõt adok rá.
Az enyém megsülne overálban és takaróban. Ha babakocsizunk, betakarom, de ha kocsival megyünk, bõven elég ennyi. Sõt, ma kabát és sapka nélkül volt, body és póló szerû pulcsiban. 8 hónapos.
Szerintem harisnya meg cipõ nagyon kevés, annyira még nincs jó idõ. Az enyém overallban van, plusz takaró, és így sem melegszik ki. Ja, és hat hónapos. A babákat sokkal melegebben kell öltöztetni, mint ahogy mi magunk öltözünk, mert még nincs hõháztartásuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok a válaszokat !
Nem számít, olyat veszel, amilyen tetszik. Nekünk most puma van, mert egyedül abból volt 19-es. Nem volt drágább, mint egyéb noname márka, 2500 volt.
Nekem harisnyába és kocsicipõben van a 4 hónaposom.
Tutyit adtam a lábára. Ilyenek, de máshol is lehet kapni: [link]
Dehogy számít! Ne viccelj! Nem jár benne! Én tavaszi kabátot adok a babámra 4 hónaposra, mellé vékony sapkát és a babakocsiban betakarom pléddel. Nem adok rá még semmilyen cipõt.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor már számít, hogy mínõségi legyen a kocsi cípõ vagy még nem fontos?
[link] Ezt vedd! Nagyon sokat kipróbáltam, s vagy laza, vagy szoros, s a legtöbbet elhaggya, lerúgja, vagy olyan a szabása bele sem megy a lába. Ez vált be, nagyon szuper! Én egy pamuttal bélelt nadrágot, hosszú ujjú bodyt, kardigánt, polár rak bélelt átmeneti kabátot adok a fiamra ilyen idõben. Ha a napos oldalon tolom, akkor lehúzom a kabát zipzárját is, ha az árnyékos oldalon, akkor vékony pléddel betakarom. 20-25 fok van, nem kell overál, meg 8-rèteg.

Kisfiam 4 hónapos, eddig csak anyatejet kapott. Most, hogy itt a meleg, a szopik között adjak neki vízet vagy tegyem cicire, ha látom, hogy szomjas?

Egyébként nagyjából 2 óránként szopizik -igénye szerint-. Persze ha megyünk vhova viszek neki vizet, a biztonság kedvéért. A kedves idősebb rokonok még azon is kiakadtak, hogy teát nem adok neki. Minek mikor itt a tej, pff

Legjobb válasz: nekem is ennyi idös a kisfiam, és csak tejet adok neki, igény szerint :) szerintem elég neki a tej.

nekem is ennyi idös a kisfiam, és csak tejet adok neki, igény szerint :) szerintem elég neki a tej.
Persze elég a tej, lehet nem is issza meg a vízet, probáld többször ciciztetni, de úgy is látod rajta ha többet igenyel.
Bõven elég neki az anyatej, ugyanis az elõtej híg, kissé vizes, nagyon jó szomjoltó. A zsírosabb szopizás közben termelõdik a szoptatás hatására. Ne foglalkozz senkivel. Két gyermekem kizárólag anyatejet kapott féléves koráig. Márciusiak így a fél évbe bele esett a nyár is. Egyikük sem száradt ki nyáron a nagy melegben.
Anyatej! :-) A legtökéletesebb, nincs szükség semmire, ha igény szerint mellre teszed. Én sem adtam egyik gyerekemnek se mást.
Fiam most lesz 5 hónapos.Õ is gyakrabban kéri a cicit ebben a melegben, csak az a baj, hogy emiatt rengeteget bukik.(soha nem szokott).Amennyit megivott szinte mind visszajön :( Próbáltam neki teát/vizet adni, de semmit nem fogad el.
Az én babám is 4 hós, igény szerint szopik, de én azért ha megyünk valahová, viszek vizet...volt is már hogy megkínáltam, ivott is picit és jobb kedve lett.na a tea téma nálunk is felmerült, égnek állt a hajam mert õ a 2. gyerekem, az elsõt is 2 év 8 hóig szoptattam...szóval van tapasztalatom...a másik kedvencem a fõzelék...brrrr....nem éhezik ez a gyerek? :) )) aztán 7, 17kg..

MI lehet a baja a babamnak? 4 honapos. Eddig szepen evett harom orankent. Par hete kezdodott hogy elutasitja az ennivalot es nagyokat nyog sir.

Azt mondtak talan fogzas miatt. De szerintem a gyomraval is lehet valami. Atvaltottam negy orankenti evesre de majdnem ugyanolyan. Rengeteg levegoje lehet a kis pocakjaban mert allandoan pukizik.tudtok tanacsot adni mi tevo legyek? es ami meg nekem fura ejjel eszik ejfelkor haromkor hatkor.. nappal nem akar.. igy ejjelre annyira ehes hogy falja be a kajat es igy sok levegot nyel. (ja az nem tudom kiderult-e abbol amit irtam, sajnos tapszeres)

Legjobb válasz: tapszert eszik a babucim.

A kérdező hozzászólása: tapszert eszik a babucim.
HA tápszert eszik? Váltottatok tápszert? Napközben kap a tápszeren kívül mást enni vagy inni(gyümölcslé)? Lehet túl kicsi vagy túl nagy a cumin a lyuk. 3 gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: nem valtottunk tapszert , ez valt be korabban a gazokra. es a cumisuveg is kifejezetten arra van hogy ne nyeljen sok levegot. ha enne gyumolcsot azzal segitenek? meg nem probaltam kamilla tean kivul semmit
Szia! Nekünk volt olyan, mint amit elõbb írtak, a kicsi lyukú etetõ cumiról, nagyon sokára jöttem rá hogy ez a baj, gyakorlatilag éheztettem sajnos emiatt a babám akaratlanul, õ jelzett csak én nem gondoltam volna hogy a cumi a gond... Egyébként mi is 4 hósak vagyunk jobban mondva jövõ7en leszünk, és az én kislányom most olyat csinál, hogy van amikor csak 40-et eszik van mikor 180-at van mikor még 20-at is alig... Nem tudom mi ez de nálatok is lehet ez a helyzet. Lehet ilyenkor ilyen "pihenõ" idõszakuk van?!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, majd lecsekkolom hogy jon a tej a cumibol . Sajnos anyosommal van kis gondom. Hiaba mondom neki meg nem lehet hozzataplalni, nem tudom o mit csinal amikor en nem lehetek ott. Suliba jarok. Remelem o nem ad semmit, de en hiaba beszelek neki, mindig direkt az ellenkezojet csinalja. valtozoan eszik hol 10 ml hol 200 ..

Ha refluxos lenne a baba, az hány hetes kortol jelentkezhet? Mert a fiam 4 honapos, eddig nem volt semmi baja, de pár napja sokat bukik, és csuklik?

Legjobb válasz: 2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.

2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.
A kérdező hozzászólása: nekünk ilyen nem volt.
A kötelezõ hasi uh ezek szerint nem mindenhol kötelezõ, mert nálunk sem volt. Voltunk uh-n, 1, 5 hónaposan, de nem mondta senki, hogy ezt nézhetik, vagy néznék. Válaszolni sajna nem tudok neked, csak annyi, hogy nálunk is ugyanez volt a helyzet. Én betudtam annak, hogy kb. akkor kezdett a fiam mozogni, kalimpálni, lábat emelgetni stb. Mostmár forog, de a bukás idõszak elmúlt (persze hasonfekve még mindig jön) Szóval néha én is megijedtem, hogy hány e, vagy csak bukott, nade ennyit... mostanra normalizálódott, remélem nálatok is rendbejön majd.
A kérdező hozzászólása: Nem sír utána, teljesen nyugodt.
Szia, szerintem elég neki, nálunk volt egy idõszak, amikor szinte pár perc alatt befejezte kislányom a szopit. Örültem, ha megvolt az öt perc. Ne aggódj, pontosan tudják, mennyi az elég. Az éhes baba nem nyugodt, követelné a tejcit.
Az enyém 4 hetes, 1 hétig kellett neki a bimbóvédõ, de nem szopik kevesebb ideig.
10 perc alatt simán jóllakik, igen. Nem biztos, hogy a bimbóvédõ az oka. Lehet, hogy egyszerûen csak a kora az oka. Ügyesedik a babád. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Babám 4 hónapos. Eddig is éjszakánként felkelt 2x, 3x. De most már 2 hete fél, max. Másfél óránként felkel, és nem alszik vissza a cumival. Már nagyon kimerült vagyok. Vannak javaslataitok, hogy mit tudnánk csinálni, hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: Sokmindent ki kell próbálni,bújjatok össze hátha te is tudsz így aludni éjjel ráérsz késõbb leszoktatni ha nagyobb lesz,és megérik az egyedül elalváshoz. Rakjad cicire minél többször,ha nincs tejed akkor is...

Sokmindent ki kell próbálni, bújjatok össze hátha te is tudsz így aludni éjjel ráérsz késõbb leszoktatni ha nagyobb lesz, és megérik az egyedül elalváshoz. Rakjad cicire minél többször, ha nincs tejed akkor is...
Nos, lehet, hogy éhes. Nálunk ez volt a baj. Kb négy hónaposan. Szoptatod?
enyém is 4 hós, jó alvó, de néha õ is megérzi az idõt.Ha netán felébred, én ugy szoktam vissza altatni, hogy simizem a hasát lassan és halkan mondom neki, hogy ssssss, remélem érted:-)10 perc és alszik is.Próbáld ki, talán beválik.
szia sajnos nincs 100%-os tipp, lehet hogy az idõt érzi, az én babócáim is rosszak, éjjel is felkelnek, pedig õk már nagyobbak, 4 és 3 évesek.
Szia! Nálunk is ez a helyzet, de itt már több mint egy hónapja. Amikor nem tudom visszaaltatni a kiságyában, akkor odaveszem magam mellé, jó szorosan odabújik. Nem tudom, mi neki a bánata, talán fázik vagy hiányzom neki. Próbáld esetleg te is ki, hogy odaveszed egy kis idõre 2 szopi/tápszer között. Egyébként a védõnõm azt javasolta, minden alkalommal szoptassam meg. Óránként ez kissé badarságnak tûnik..

4 hónapos babám mostanában 4-5-ször kel éjjelente cicizni eddig csak egyszer kelt, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: ilyen periodusok nekünk is vannak. elõször 3 hónapos volt mikor átaludta az éjszakát kb. 4szer aztán kelt éjszaka 1x. ezt ment két hétig, majd beteg lett (megfázott) és onnantól egy hónapig megint 2-3x kelt.Aztán egyik pillanatról a másikra megint csak 1x kelt fel. pár hétig igy ment, majd 5 hónapos korától megint 3x kelt minden éjszaka. most majdnem 6 hónapos és ma éjjel csak 1x kelt fel. szóval nálunk váltakozik az hogy 1x kel vagy 3x. majdnem szabályos idõközönként, hogy mitõl azt nem tudom, de lassan belenyugszom.

ilyen periodusok nekünk is vannak. elõször 3 hónapos volt mikor átaludta az éjszakát kb. 4szer aztán kelt éjszaka 1x. ezt ment két hétig, majd beteg lett (megfázott) és onnantól egy hónapig megint 2-3x kelt.Aztán egyik pillanatról a másikra megint csak 1x kelt fel. pár hétig igy ment, majd 5 hónapos korától megint 3x kelt minden éjszaka. most majdnem 6 hónapos és ma éjjel csak 1x kelt fel. szóval nálunk váltakozik az hogy 1x kel vagy 3x. majdnem szabályos idõközönként, hogy mitõl azt nem tudom, de lassan belenyugszom.
Lehet az is, hogy már nem elég neki csak a tejci. Látom, hogy csak 4 hónapos, értem, de ez is lehet. Kislányom 5 hónapos korában kezdte azt csinálni, hogy újra kelt éjjel szopizni, pedig 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát. Vacsira, a lefekvés elõtti szopi elõtt (fürdés elõtt) elkezdtem tejpépet adni neki. Onnantól újra átaludta az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: A változás az életünkben annyi, hogy jövõ hét péntektõl kéthetente megyek suliba addig apa vigyáz majd rá és elkezdtem fejni a tejet, ami csak olyan 20ml etetések után , talán ez zavar be nem tudom, de szeretném szaporítani a tejet egyébként nagyon nyugodt baba délelõttönként egyszer kap gyümölcsöt bébiétel formájában ezt is a suli miatt, ebbõl fél üvegnyit eszeget meg, egyébként 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!