Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos csak a (258 db)

Az enyém 4 hónapos, megenné, csak nem adom neki, csak fél üveggel. (alma-sütõtök-barack).
Kb.6, 5-7 hónapos korától eszi meg egy teljes üveggel a kisfiam.
Szia A lányomnál 4, 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, most 6, 5 hós, és még mindig csak kb 100 grammnyit eszik meg egyszerre, ez kb a fele üvegnyi, ha jól tudom (nem üvegeset adok neki hanem én fõzõcskézek). Szóval õ ennyivel is jóllakik - gondolom babája válogatja...

4 hónapos babám a napközbeni alvásoknál szinte percre pontosan 1 órával az altatás kezdete után felébred és csak nagy nehézségek árán tudom visszaaltatni. Ha nem sikerül, onnan tiszta nyűg az egész nap. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9,5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2,5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)

Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9, 5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2, 5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)
Az a baj, hogy ilyen idõs korukban az alvásritmusuk 20 perces egységekre bomlik. Tehát 1 órahossza után azért ébred fel, mert éppen egy nem mélyalvós fázisban van, és lehet, h. valami megzavarja ilyenkor. Az én lányom is csinálta ezt egy idõben, pár hétig tartott, aztán szépen visszaállt a 1, 5-2 órás alvásokra. Lehet, h. evés közben most picit többet alszik? A visszaaltatás nem biztos, h. célravezetõ, mert ha õ úgy érzi, h már nem álmos, akkor csak nyûglõdni fog!
A kérdező hozzászólása: Ezt az evés közbeni alvást hogy' érted?

Baj ha a 4 hónapos, csak anyatejes babámnál 6 hónapos koráig (remélem lesz addig tejci) nem akarom elkezdeni a hozzátáplálást?

Mindenki avval nyösztet, hogy csak egy kis répát adjak, vagy egy kis almát, krumplikát....

Legjobb válasz: Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.

Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.
Szerintem teát és vizet ne adj neki egyáltalán, mert ha iszik rendesen, az eltelítheti, kevesebbet szopizhat, és ez csökkentheti a tejedet. Engem is piszkáltak sokan, hogy adjak valamit, mert mi van, ha hirtelen nem lesz tejem, és nem fog elfogadni semmit a babám. Mondtam mindig, hogy van lefejve elég, ha baj lenne, akkor is tud anyatejet kapni. Volt aki ezután sem hagyott békén, de próbáltam leállítani. Egyrészt a te gyereked, te döntöd el, mikor mit egyen, másrészt meg semmi baj nincs azzal, ahogy csinálod.
Ne foglalkozz velük! Azért mondják, mert "irigyek", hogy csak te tudod etetni a picit. Anyukám mindig mondta, hogy õ is úgy szeretné már etetni, itatni, de amíg szopizik, addig hozzám van kötve, rám van utalva. Ja, utána meg majd jön a mindennel meg akarják tömni korszak, pl. 8 hónaposan csoki, töltött káposzta, pacal stb...
Nem baj, mindenki igyekszik beleszólni más babák étkezsésébe és lefitymálni ha nem az általa ideologizált kort követi hozzátáplálásban. Minden korszaknak megvannak a maga tankönyvi szabályai, egy idõben a 4 hótól való hozzátáplálást írta minden szakkönyv, azelõtt a 2 hónapot, most a 6 hónap van porondon. Talán 1 év múlva meg 3 hónap lesz vagy 7. A fontos hogy mindig úgy csináld ahogy TE jónal látod, nem szabad sem tankönyv-anyukának lenni, sem pedig engedni mindenki kibeszélésének, nyaggatásának! Minden baba szervezete más, van amelyiknek a gyomra már 4 hósan kész rá de van amelyik 7 hósan is minden szirszarra allergiás meg pocakfájós, csak sajnos ezt egyik tankönyv sem említi. Csináld úgy ahogyan jónak érzed, az a fontos!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Eddig nem hagytam, hogy befolyásoljon a környezetem, hogy hogyan is neveljem a gyerekem, és hála Nektek, újból magabiztos vagyok :-)


AZ én kisfiam most kapott 18 hónaposan egyet.E.
Sok oltásnál úgy van, hogy minél fiatalabb korban kapja, annál többet kell belõle beadni, mire védettsége lesz. Úgy tudom, ha egy évesen kapja, már elég lenne egyszeri adag. Kérdezd meg a gyerekorvost, hogy õ - az ovis nagytesót figyelembe véve - mikor javasolja.
Az én fiam is 1 éves kor után kapta meg, és akkor már csak 1 kell. Szerintem is kérdezd meg a dokit, de én még nem adatnám be, kap elég oltást 1 éves kor alatt...
nyugodtan, mi is kértük, és igen, 2 oltás minél elõbb szerintem, ha tesó ovis, tudod, ettõl max hõemelkedése lesz, ha viszont netán elkapná...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a doktor néni már javasolta mert van tesó.
igen, ma kapta meg a kisfiam, 4 hós, szintén tesó miatt ajánlották aki ovis. csúnya dolgokat tud mûvelni a meningitis, én nem kockáztatnék
Mi ugyan a menjugate-et, de ugyanaz, de beadattuk.
Mi is beadattuk, 3hónaposan kapta az elsõt, most januárban fogja kapni a 2.adagot, akkor lesz 5hónapos.

4 hónapos műlt a fiam, csak tápszert kapott. Mivel kezdjem a hozzátáplálást? Illetve mit és milyen időközönként adjak neki?

Legjobb válasz: Én barackal kezdtem. Elõször úgy kb. tízóraira pár kanállal hogy mit szól hozzá. Úgy láttam ízlett, így másnap többet kapott. Ugyanígy csináltam a rizses tejpéppel, meg néhány ilyen üveges kajával ami már 4 hó-tól adható. Minden nap mást kap pluszba a tápszer mellé. Jöhet alma, répa, tök, krumpli. Csak mindig pár kanállal adj neki hogy mit szól hozzá. Ne ijedj meg ha kiköpi, megpórbálod másnap. Nekem is volt hogy a répapüré nem ízlet elsõre, de másodjára csak úgy falta.

Én barackal kezdtem. Elõször úgy kb. tízóraira pár kanállal hogy mit szól hozzá. Úgy láttam ízlett, így másnap többet kapott. Ugyanígy csináltam a rizses tejpéppel, meg néhány ilyen üveges kajával ami már 4 hó-tól adható. Minden nap mást kap pluszba a tápszer mellé. Jöhet alma, répa, tök, krumpli. Csak mindig pár kanállal adj neki hogy mit szól hozzá. Ne ijedj meg ha kiköpi, megpórbálod másnap. Nekem is volt hogy a répapüré nem ízlet elsõre, de másodjára csak úgy falta.
ja elõször 1 nap 1 étkezés váltható ki.
Majd 2 hónap mulva elõször alma levével, 2 napig, majd almavelõvel , minden nap egyre többet, azonos idõben .
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.

Szerintetek a Dr. Rose klinikán megcsinálnák 4 hónapos kisfiamnak a tejallergia vizsgálatot, vagy azt csak 1 éves kor után csinálják mindenhol?

Legjobb válasz: Kisfiam allergiás. Sok felé kérdeztem, de Nekem azt modnták, hogy csak 1 éves kor után.

Kisfiam allergiás. Sok felé kérdeztem, de Nekem azt modnták, hogy csak 1 éves kor után.
Mi két hete voltunk gasztroenterológián a 4 hónapos Kisfiammal. Egy éves kor után csinálnak csak terheléses vizsgálatot. Addig a tünetekbõl következtetnek. Szerintem sehol nem teszik ki ilyesminek.
4 hónaposan tehéntejet iszik?
A tápszer mivel tejalapú és az anyatej is tartalmaz tejfehérjét, ha az anyuka úgy táplálkozik...

Ez mit jelenthet? Ma már csak 20 ml. -t sikerült fejnem két mellből. Elvileg még van tejem. A babám 4 hónapos, csak szopizik.

Szerettem volna holnapra fejni,(apukája vigyáz kicsit rá) de nem sikerült... Múlt héten még egy cicib?l 130 ml.-t lefejtem... Egy hete már gyanakszom, hogy kevés a tej. Bébi 6600 gr. Az elmúlt egy hónapban csak 600 gr-ot gyarapodott.Ami még ok.,de mostanában csak 5 perceket szopizik. Ill. ha cicire akarom rakni s?r?bben, ordít...pláne, ha be sem indul a reflex.Próbálom szaporítani, de úgy érzem, hiába.Egyszer pedig már visszajöttünk a semmib?l...

Legjobb válasz: semmit komolyat. nálam is volt ilyen. csak lehet túl fárasztottad magad (idegeskedés, egész napos nagy takarítás, kevés evés-ivás) ezek mind okai lehetnek. ja és a fejõgép felét hozza ki. a baba sokkal ügyesebb. ne add fel! üdv

semmit komolyat. nálam is volt ilyen. csak lehet túl fárasztottad magad (idegeskedés, egész napos nagy takarítás, kevés evés-ivás) ezek mind okai lehetnek. ja és a fejõgép felét hozza ki. a baba sokkal ügyesebb. ne add fel! üdv
Stefix-re halgatva tapasztalatból mondom jól jársz.El raktam a drága mérleget, és csak heti egyszer mértem.A babám fejlõdik szépen.Ha nem sír az éhségtõl örülj az eggyütt töltött gyönyörü perceknek, úgy is olyan gyorsan felnõnek.Boldog babázást!
Én Stefix tanácsaira hallgatnék!Nekem Õ segített látatlanban a tanácsaival, itt az oldalakon.Majdnam teljesen tápszerezéstõl eljutottam a csak szoptatásig.Elöször mérleg eltétel, és utána csak az ösztönökre hallgatás.És szeruintem neked is beállt a kereslet-kínálat.A gyerkõc tudja, mennyire van szüksége.Nem mindig eszik sokat, vagy a kilóra meghatározott mennyiséget.
Nyugi már! Tpikus kezdõ kismama kórban szenvedsz! :) Csak lazán, tudja a babád, hogy mi és hogyan kell neki! A hízása súlyduplázás után lelassul, ennyi idõsen pedig elkezdik érdekelni a külvilág dolgai, egyre többet fog elforogni a mellrõl vagy csak rövideket szopik, de gyakran. Ez mind-mind teljesen normális jelenség, csak ezt a legtöbb anyuka nem tudja!!! Ne méregesd, fõleg ne egy ekkora babát, mert csak stresszeled magad vele, te is láthatod! Õrá figyelj, neki akarj megfelelni, ne a dokinak vagy bármilyen átlag-gyerek táblázatnak. Hidd el, ha kicsit túl tudsz lépni a számhoz-ragadt felfogáson, sokkal könyebb lesz, végre meg fogsz tudni nyugodni. Nehéz, de bízni kell magadban, hogy meg fogod érteni a babádat, ha szeretne valamit. Biztos lehetsz benne, hogy jelezni fogja neked, mit és hogyan szeretne. És te tudni, érezni fogod, hogy mi a jó válasz (általában a szoptatás:) .
Nem értem mi a gond. A baba hízik, a baba ügyesedik és gyorsabban szopizik, a baba nem kéri sûrûbben , mert így is elég neki, a kereslet-kínálat meg beállt, ezért nem tudsz több decit fejni csak úgy. Teljesen alaptalan az aggodalmad.
És sorry, de a 16:09-es tanácsait nagyon nem ajánlom, abszolút rossz felé vinnének.
Én is ugyan így vagyok.Nekem is 4hónapos a picim, de õ már kap tápszert is, eddig csak este kellett adnom egyszer, de most már volt hogy nappal is. Van hogy elkezd szopizni és nem jön szerintem annyi, el húzza a fejét, közben beindul a tej, akkor visszarakom, és akkor nyugiba cicizik. Próbálom minél többet cicire rakni.
Az is lehet, hogy elapad a tejed. Szerintem rendszeresen mérd meg a gyereket, mert én úgy vettem észre, hogy vizesebb lett a tej, hogy 2 nap alatt 6 dkg-ot fogyott. Most 2 hónapos egyébként a babám, nem tudom szoptatni úgy hozzuk 2 kismamától az anyatejet. A kisbabám 6150 gr. már, mivel nagy baba volt már a születésekor is. Ha megvan a súlygyarapodás ne aggódj, ha fogy, vagy gyakran kér enni, itt az ideje a hozzátáplálásnak. 17 hetesen már elkezdhetõ, sõt sok anyuka már korábban megkezdi.Vannak tejszaporító teák, szerintem az csak annak ér valamit, akinek több tej kell, de a tej megindításában nem sokat segít. Egyébként a kisfiam egy alkalommal 180 ml-t eszik meg, napi 5-6 alkalommal 2 hónaposan. Ja és ha gyakran kér enni az figyelmeztetõ jelzés, hogy nem elég neki, itt az idõ a hozzátáplálásnak. Ebben a védõnõ, és az orvos is adhat segítséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Teát, more milket, stb. azt használok, -tam. Mérem is a gyerkõcöt. Ettõl akadok ki. Van úgy, hogy két cicibõl eszik 80-at...És az jó, ha rá tudom erõltetni a kettõt. Két hónaposan pedig õ is evett 160-180-at... Napi összességben van, hogy nincs meg a 700-800 gr sem. Az múlt héthez képest kb. 10 dekát hízott.( ez a legkritikusabb hét) Egyébként akkor eszik, amikor õ akar. Attól félek, ez sem ok.Mert eszik egy keveset, majd elnézelõdi az evést, aztán egy óra múlva megint csak 50 grammot hajlandó enni. Éjszaka is eszik. Kb. kétszer. Most tettem le. Egy cicibõl evett és 3-4 perc után elaludt. Fel sem tudtam ébreszteni. Bekattanok. :-(((
A kommented elõtt író vagyok és csatlakozom Stefixhez véleményben, próbálj megynyugodni! Tudom, hogy milyen "bekattanni", de ezt most te generálod magadnak, nem a baba. Próbáld ösztönösebbre, lazábbra venni a dolgot, mert így tényleg nem lesz jó vége és rámegy a szopi, de nem a tejapadás vagy a baba miatt. Ne haragudj, ha nyers voltam, csak kár lenne... :) Vegyél egy mély levegõt és hagyd el a szopiméricskélést. Nekem ez olyan volt mint a drog, egyszerûen le kellett szokni, ki kellett bírni, 2-3 nap alatt túl lehet lenni rajta. Nagyon jó döntés volt, utána sokkal jobban ment a szopi! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Igyekszem nem parázni.Való igaz, hogy könnyen elbizonytalanodom. Vissza kell fognom magam...és megfogadom a jótanácsokat.

4 hónapos babámnál a tejpépeket csak ugy megveszem a boltban vagy fel kell azt is iratni az orvossal? Melyik a legjobb tejpép egy 4 hós babának?

sinlac-ot hasznal valaki az jó?

Legjobb válasz: Én írattam 8 hósig. Úgy olcsóbb.és olyat ír neki a doki ami jó a babónak. De megis veheted.Én írattam az a biztos

Én írattam 8 hósig. Úgy olcsóbb.és olyat ír neki a doki ami jó a babónak. De megis veheted.Én írattam az a biztos
Szia! Az én orvosom milupa ha tejpépet ír ki.Az én fiam már hat hónapos volt, amikor elõször irattam.1300 volt felíratva a fél kilós, a rossmanban meg olyan 1900 körül volt.De ezt a fajtát annyira nem szereti, úgyhogy ezt gyümölcsbe keverve adom neki.De próbáld ki, hátha a te babád szereti.Az enyém a vaniliás milupa tejbedarapépet szereti, meg a kekszes-piskótást, de ti olyat még nem ehettek, mert gluténes. /Z/
Ha nincs allergiás a családban akkor ehet sima pépet, amit megveszel a boltban. Az én lányom is a milupa vaníliásat ette. Amúgy nyugodtan ehettek gluténtartalmú ételt. 6 hós kortól be KELL vezetni a glutént.
Utolsó, a gyerek 4 hónapos, lehet átsiklottál felette. Kérdezõ, majd csak hat hónapos kora után adj gluténtartalmút.
Hoppá most pirulok rendesen. Köszi hogy szóltál!

Mennyi időt tölt 4 hónapos babátok a kiságyban? Azt olvastam, hogy az ágy csak alvásra való, mert ha ott is játszom vele, akkor éjjel nem akar majd aludni.

Eddig ehhez tartottam magam, de biztosan jól tettem? Els? baba, tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az enyémek csak aludni voltak az ágyban. (Bár nem mindíg aludtak, délutáni alvás helyett néha csak feküdtek és eljátszottak) Nappalra volt a járóka. Valóban egyértelmûbb a dolog, Igy tudja, ha beteszed az ágyba akkor csönd van és alvás.

Az enyémek csak aludni voltak az ágyban. (Bár nem mindíg aludtak, délutáni alvás helyett néha csak feküdtek és eljátszottak) Nappalra volt a járóka. Valóban egyértelmûbb a dolog, Igy tudja, ha beteszed az ágyba akkor csönd van és alvás.
Mig kicsi volt, ébredés után játszottunk benne kicsit, de én nem nagyon tettem bele, hogy egyedül szórakoztassa magát. Most 9 hósan ha nyügös valamiért, de nincs még alvásidõ, kicsit beleteszem és békénhagyom, had szöszöljön, le is higgad benne. De tényleg nem az ágy a játék szintere. Szépen alszik is benne minden gond nélkül.
Szia! Szerintem az ágy csak és kizárólag alvásra jó.Az én fiam már kúszik, forog össze-vissza így a földön van, de amíg nem csinálta ezeket addig is a franciaágyon volt és nem a 60*120-as ágyában...Egyrészrõl nem is férne el kényelmesen, másodszor pedig sokkal több mindent lát, mint az ágyában.Egyetlen alkalommal teszem be alváson kívül, amikor reggelente porszívózok a szobában.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!

Mikor kell a babákat csípőszűrésre vinni? A fiam 4 hónapos, de a doki nem küldött még minket. Ez kötelező? Kérdeztem a hasi ultrahangot is tőle, azt mondta csak akkor ad beutalót, ha valami rendellenessére utaló jelet talál.

Legjobb válasz: már igen vinni kell valaki még elöbb is küldenek legközelebbi korházba v. sztk-ba de csak beutaloval mehetsz ha nem magánrendelésre mész.

már igen vinni kell valaki még elöbb is küldenek legközelebbi korházba v. sztk-ba de csak beutaloval mehetsz ha nem magánrendelésre mész.
1 .vok. nekünk be is kellet jelentkezni a hatvani korházba voltunk igen is kérj beutalot a gyerekorvostol !!
Szia! A csecsemõk csípõjét elvileg 3 napos majd 3 hetes végül 3 hónapos korban kell(ene) vizsgálni.Szerintem ne hagyd magad lerázatni az orvosnál, igenis adjon beutalót!!A csípõszûrésekre az ortopédián így is elõjegyzés van, tehát ha most kérnél, már akkor is kb.csak 1 hónap mulva kapsz idõpontot.(Kivéve ha magánba viszed a kicsit.)
Kérdezz rá a dokinál, mert a csípõszûrés kötelezõ. Mi 4 hónaposan voltunk. De jó sokára adnak idõpontot.Én valamikor január elején kértem, és február 19re kaptunk. (Miskolc)
nekünk a Hatvani korházba nem kellet sokat várni
Úgy látszik, ez is mindenhol máshogyan van. Nálunk a kórházban végeztek elõször csípõszûrét, majd itthon a gyerekorvos is megnézte. Azóta ahányszor viszem tanácsadásra (ott a doki is), minden alkalommal megnézi a csípõjét a kislányomnak. Ha valamelyik babánál talál valami problémát, akkor azt elküldi szakrendelésre, de akinél nincs semmi gond, azoknak nem kell menniük.
minket sem küldött a doktornéni én a védõnénit kérdeztem hogy miért, azt mondta mert minden rendben van és semmi gyanus nincs vele, azóta is nagyon szép a csípõje és egy csomó olyan dolgot csinál amihez egészséges csípõ kell
Ja és már 7 hónapos a kislányom. A nagy testvéreivel se kellett mennünk sehová külön csípõszûrésre, õket is ugyanígy vizsgálta meg minden alkalommal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!