Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos csak (365 db)

Baj ha a 4 hónapos, csak anyatejes babámnál 6 hónapos koráig (remélem lesz addig tejci) nem akarom elkezdeni a hozzátáplálást?

Mindenki avval nyösztet, hogy csak egy kis répát adjak, vagy egy kis almát, krumplikát....

Legjobb válasz: Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.

Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.
Szerintem teát és vizet ne adj neki egyáltalán, mert ha iszik rendesen, az eltelítheti, kevesebbet szopizhat, és ez csökkentheti a tejedet. Engem is piszkáltak sokan, hogy adjak valamit, mert mi van, ha hirtelen nem lesz tejem, és nem fog elfogadni semmit a babám. Mondtam mindig, hogy van lefejve elég, ha baj lenne, akkor is tud anyatejet kapni. Volt aki ezután sem hagyott békén, de próbáltam leállítani. Egyrészt a te gyereked, te döntöd el, mikor mit egyen, másrészt meg semmi baj nincs azzal, ahogy csinálod.
Ne foglalkozz velük! Azért mondják, mert "irigyek", hogy csak te tudod etetni a picit. Anyukám mindig mondta, hogy õ is úgy szeretné már etetni, itatni, de amíg szopizik, addig hozzám van kötve, rám van utalva. Ja, utána meg majd jön a mindennel meg akarják tömni korszak, pl. 8 hónaposan csoki, töltött káposzta, pacal stb...
Nem baj, mindenki igyekszik beleszólni más babák étkezsésébe és lefitymálni ha nem az általa ideologizált kort követi hozzátáplálásban. Minden korszaknak megvannak a maga tankönyvi szabályai, egy idõben a 4 hótól való hozzátáplálást írta minden szakkönyv, azelõtt a 2 hónapot, most a 6 hónap van porondon. Talán 1 év múlva meg 3 hónap lesz vagy 7. A fontos hogy mindig úgy csináld ahogy TE jónal látod, nem szabad sem tankönyv-anyukának lenni, sem pedig engedni mindenki kibeszélésének, nyaggatásának! Minden baba szervezete más, van amelyiknek a gyomra már 4 hósan kész rá de van amelyik 7 hósan is minden szirszarra allergiás meg pocakfájós, csak sajnos ezt egyik tankönyv sem említi. Csináld úgy ahogyan jónak érzed, az a fontos!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Eddig nem hagytam, hogy befolyásoljon a környezetem, hogy hogyan is neveljem a gyerekem, és hála Nektek, újból magabiztos vagyok :-)

4 hónapos csak anyatejes babámat elkezdjem szilárd ételre szoktatni?

Még van tejem amennyi kell a napi 5x-i szopizásokhoz. De több ismer?söm is mesélte, hogy 4 hónaposan már adtak a babájuknak almát, barackot,körtét. El kellene kezdenem nekem is, vagy még mindig csak szoptassam?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan kezd ela kóstoltatást, én is elkezdtem már, igaz az én babám 3,5 hónapos volt akkor és szintén kizárólag anyatejes. Mert kinézte, és még mindig kinézi a számbóül, tányéromból, mindenhonnan az ételt. Ez jelenti azt, hogy itt az idõ, mert a baba mást is szívesen venne magához. Hajrá. Az elsõvel meg ne foglalkozz. Sokan sajnos felveszik a csõlátószemüveget, és nem hajlandók mást is megérteni, meghallgatni. Amúgy a késõi hozzátáplálásról én is csak rosszat hallottam.

Szia! Nyugodtan kezd ela kóstoltatást, én is elkezdtem már, igaz az én babám 3, 5 hónapos volt akkor és szintén kizárólag anyatejes. Mert kinézte, és még mindig kinézi a számbóül, tányéromból, mindenhonnan az ételt. Ez jelenti azt, hogy itt az idõ, mert a baba mást is szívesen venne magához. Hajrá. Az elsõvel meg ne foglalkozz. Sokan sajnos felveszik a csõlátószemüveget, és nem hajlandók mást is megérteni, meghallgatni. Amúgy a késõi hozzátáplálásról én is csak rosszat hallottam.
Elsõ válaszolónak üzenném, kislányom 4 hónapos kora óta eszik mindenféle gyümölcsöt, és 5 hónapos kora óta fõzelékeket is, és láss csodát, semmi baja, sõt, imádja ezeket az ételeket. Õ is csak anyatejes volt addig. Jó, hogy nem azt írtad szegény kérdezõnek, hogy minimum meghal a gyereke, ha ilyesmit tesz. Kedves kérdezõ, ne hallgass ilyen elvakult, fanatikus emberekre, ha úgy érzed, hogy itt az ideje, és a babád sem tiltakozik a dolog ellen, akkor nyugodtan kezdd el a hozzátáplálást. Bár, ha még van elég tejed, és jóllakik Vele, Én nem tenném, mert persze, hogy az a legjobb (Én sajna kifogytam anno), de ha úgy gondolod, hogy elkezded a kóstolgatást, hát kezdd el. Az égvilágon semmi baja nem lesz a babádnak, lehet, hogy imádni fogja.
Szerintem, ha szoptatni tudsz akkor inkább ne adj még neki semmi mást.Minden benne van a tejcsibe, amire szüksége van a babának.Sajnos én nem szoptatok, és nekem is négy hónapos a babám, lassan próbálkozok már mást is adni neki a tápszeren kívül.Dokim azt mondta, akik szoptatnak azoknak nem ajánlatos még elkezdeni, csak a tápszeres babáknak.Én így tudom.Szép napot kívánok nektek!
Tényleg Ne halgass az ilyen emberre mint az elsõ! Inkább nem is írok semmit hogy mit gondolok az ilyenrõl. Nyugodtan add neki, ha jól esik. Nekem 1 éves a fiam. 6 hós koráig csak anyatejet kapott, pedig már 4 hósan majd kinézte a számból a kaját és elkövettem azt a hibát, hogy nem adtam neki és még vártam 2 hónapot. Nagyon kevesett evett mikor elkezdtem hozzátáplálni, azt is csak egy hónapig. Most ott járok, hogy egy évesen semmilyen kanalasat nem hajlandó enni, csak tejet eszik állandóan. Úgyhogy megfogattam, hogy még egyszer nem esek ilyen hibába és a második babámat már 4 hósan biztos elkezdem kostoltatni, de lehet még hamarabb. Nem kell feltétlenül kiválltani egy étkezést sem, csak ismerkedjen az ízekkel. Most úgyis itt a sok friss zöldség gyümi. Kezdd el bátran.
Ja, még annyi (utolsó voltam), hogy Én anno 3 hónapos koromban már fõzelékeket ettem, most 31 éves vagyok, és soha nem volt semmiféle emésztési problémám, most sincs. Mindent bevesz, feldolgoz a gyomrom. Ennyit a hosszútávú károkozásról....
Ràérsz 6 honaposan hozzàtàplälni, én örültem volna ha van anyatejem, és akkor tuti vàrtam volna a hozzàtàpival. Az enyém tàpszeres, igy is csak 5 honaposan kezdtem el hozzàtàplàlni. Lesz még elég ideje a babànak szilàrd ételeket enni, anyatejet viszont nem örök életében kaphat. Ràadàsul az anyatejben benne van minden amit egy ilyen pici baba akar, illetve amire szüksége van.
Nagyon nagy felelõtlenség lenne, még akkor is, ha tápszert kapna, de így fõleg. Még 2 hónapig csak anyatejet kell kapnia, még vizet se. Akkora készül fel a szervezete az új tápanyagok fogadására, addig csak olyan kárt tennél benne, ami akár az egész életére kihathat. És itt nem arról van szó, hogy allergiás lehet valamire, hanem arról, hogy 6 hónapos korig teljesen nyitott a bélrendszere, és minden káros anyag akadály nélkül átjut rajta, és lehet hogy csak 5-10-20 év múlva, de sajnos jó eséllyel káros hatással lesz a gyerekre. Pl. emésztési problémák, késõbb hajlamosabb lesz az allergiára, vagy akár a rákra. Persze 10 év múlva már senki nem gondolja, hogy esetleg a korai hozzátáplálás volt a bûnös.
Màsodik vagyok.Azért lepontoztok, mert én nem etettem a babàmat 2 honapos koràban? Mi abban a rossz ha vàrok vele 5-6 honapos koràig? Szegény baba alig jött a vilàgra, és sürgetitek mindenféle étellel? Oké, lehet nnem vagytok, vagy babàitok nem betegek, de akkor is tény, hogy 6 honapos kora elött felesleges hozzàtäplàlni. Ha ti hozzàtàplàltok, rendben, de hogy én nem, ezért nem kell rögtön lepontozni
Elõzõ vagyok. Én is 3 hónapos korom óta ettem mindent, most 32 évesen teljesen egészséges vagyok. Élek, nem vagyok rákos, sem halálos beteg. Hugom sem, aki szintén 3 hónapos kora óta kajált mindent. Õ 31 éves, szintén egészséges. :)
Nekem kevés a tejem, így tápszerrel egészítem ki az etetést. Most 4 hónapos, és már kóstolgatja a barackot, picike banánt, és pár üveges bébiételt, amit lehet adni 4 hónapos kórtól. Imádja az ízeket, különösen a barack és a sütõtök jön be neki. Ha van tejed bõven, akkor talán csak 1-1 kanállal adj neki, hogy szokja az ízeket. De ha úgy érzed nem teszel jót ezzel, akkor várj még két hónapot. Ha nekem lenne elég tejem, a barackot akkor sem vonnám meg tõle. Mindennél jobban szereti. Öröm nézni, ahogy cuppog. :)
Ne kezd el sziláldra szoktatni, majd két hónap múlva. Addig a legjobbat akkor teszed vele, ha anyatejet adsz neki, minen gyümölcs, zöldség és egyéb nélkül.

Ez mit jelenthet? Ma már csak 20 ml. -t sikerült fejnem két mellből. Elvileg még van tejem. A babám 4 hónapos, csak szopizik.

Szerettem volna holnapra fejni,(apukája vigyáz kicsit rá) de nem sikerült... Múlt héten még egy cicib?l 130 ml.-t lefejtem... Egy hete már gyanakszom, hogy kevés a tej. Bébi 6600 gr. Az elmúlt egy hónapban csak 600 gr-ot gyarapodott.Ami még ok.,de mostanában csak 5 perceket szopizik. Ill. ha cicire akarom rakni s?r?bben, ordít...pláne, ha be sem indul a reflex.Próbálom szaporítani, de úgy érzem, hiába.Egyszer pedig már visszajöttünk a semmib?l...

Legjobb válasz: semmit komolyat. nálam is volt ilyen. csak lehet túl fárasztottad magad (idegeskedés, egész napos nagy takarítás, kevés evés-ivás) ezek mind okai lehetnek. ja és a fejõgép felét hozza ki. a baba sokkal ügyesebb. ne add fel! üdv

semmit komolyat. nálam is volt ilyen. csak lehet túl fárasztottad magad (idegeskedés, egész napos nagy takarítás, kevés evés-ivás) ezek mind okai lehetnek. ja és a fejõgép felét hozza ki. a baba sokkal ügyesebb. ne add fel! üdv
Stefix-re halgatva tapasztalatból mondom jól jársz.El raktam a drága mérleget, és csak heti egyszer mértem.A babám fejlõdik szépen.Ha nem sír az éhségtõl örülj az eggyütt töltött gyönyörü perceknek, úgy is olyan gyorsan felnõnek.Boldog babázást!
Én Stefix tanácsaira hallgatnék!Nekem Õ segített látatlanban a tanácsaival, itt az oldalakon.Majdnam teljesen tápszerezéstõl eljutottam a csak szoptatásig.Elöször mérleg eltétel, és utána csak az ösztönökre hallgatás.És szeruintem neked is beállt a kereslet-kínálat.A gyerkõc tudja, mennyire van szüksége.Nem mindig eszik sokat, vagy a kilóra meghatározott mennyiséget.
Nyugi már! Tpikus kezdõ kismama kórban szenvedsz! :) Csak lazán, tudja a babád, hogy mi és hogyan kell neki! A hízása súlyduplázás után lelassul, ennyi idõsen pedig elkezdik érdekelni a külvilág dolgai, egyre többet fog elforogni a mellrõl vagy csak rövideket szopik, de gyakran. Ez mind-mind teljesen normális jelenség, csak ezt a legtöbb anyuka nem tudja!!! Ne méregesd, fõleg ne egy ekkora babát, mert csak stresszeled magad vele, te is láthatod! Õrá figyelj, neki akarj megfelelni, ne a dokinak vagy bármilyen átlag-gyerek táblázatnak. Hidd el, ha kicsit túl tudsz lépni a számhoz-ragadt felfogáson, sokkal könyebb lesz, végre meg fogsz tudni nyugodni. Nehéz, de bízni kell magadban, hogy meg fogod érteni a babádat, ha szeretne valamit. Biztos lehetsz benne, hogy jelezni fogja neked, mit és hogyan szeretne. És te tudni, érezni fogod, hogy mi a jó válasz (általában a szoptatás:) .
Nem értem mi a gond. A baba hízik, a baba ügyesedik és gyorsabban szopizik, a baba nem kéri sûrûbben , mert így is elég neki, a kereslet-kínálat meg beállt, ezért nem tudsz több decit fejni csak úgy. Teljesen alaptalan az aggodalmad.
És sorry, de a 16:09-es tanácsait nagyon nem ajánlom, abszolút rossz felé vinnének.
Én is ugyan így vagyok.Nekem is 4hónapos a picim, de õ már kap tápszert is, eddig csak este kellett adnom egyszer, de most már volt hogy nappal is. Van hogy elkezd szopizni és nem jön szerintem annyi, el húzza a fejét, közben beindul a tej, akkor visszarakom, és akkor nyugiba cicizik. Próbálom minél többet cicire rakni.
Az is lehet, hogy elapad a tejed. Szerintem rendszeresen mérd meg a gyereket, mert én úgy vettem észre, hogy vizesebb lett a tej, hogy 2 nap alatt 6 dkg-ot fogyott. Most 2 hónapos egyébként a babám, nem tudom szoptatni úgy hozzuk 2 kismamától az anyatejet. A kisbabám 6150 gr. már, mivel nagy baba volt már a születésekor is. Ha megvan a súlygyarapodás ne aggódj, ha fogy, vagy gyakran kér enni, itt az ideje a hozzátáplálásnak. 17 hetesen már elkezdhetõ, sõt sok anyuka már korábban megkezdi.Vannak tejszaporító teák, szerintem az csak annak ér valamit, akinek több tej kell, de a tej megindításában nem sokat segít. Egyébként a kisfiam egy alkalommal 180 ml-t eszik meg, napi 5-6 alkalommal 2 hónaposan. Ja és ha gyakran kér enni az figyelmeztetõ jelzés, hogy nem elég neki, itt az idõ a hozzátáplálásnak. Ebben a védõnõ, és az orvos is adhat segítséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Teát, more milket, stb. azt használok, -tam. Mérem is a gyerkõcöt. Ettõl akadok ki. Van úgy, hogy két cicibõl eszik 80-at...És az jó, ha rá tudom erõltetni a kettõt. Két hónaposan pedig õ is evett 160-180-at... Napi összességben van, hogy nincs meg a 700-800 gr sem. Az múlt héthez képest kb. 10 dekát hízott.( ez a legkritikusabb hét) Egyébként akkor eszik, amikor õ akar. Attól félek, ez sem ok.Mert eszik egy keveset, majd elnézelõdi az evést, aztán egy óra múlva megint csak 50 grammot hajlandó enni. Éjszaka is eszik. Kb. kétszer. Most tettem le. Egy cicibõl evett és 3-4 perc után elaludt. Fel sem tudtam ébreszteni. Bekattanok. :-(((
A kommented elõtt író vagyok és csatlakozom Stefixhez véleményben, próbálj megynyugodni! Tudom, hogy milyen "bekattanni", de ezt most te generálod magadnak, nem a baba. Próbáld ösztönösebbre, lazábbra venni a dolgot, mert így tényleg nem lesz jó vége és rámegy a szopi, de nem a tejapadás vagy a baba miatt. Ne haragudj, ha nyers voltam, csak kár lenne... :) Vegyél egy mély levegõt és hagyd el a szopiméricskélést. Nekem ez olyan volt mint a drog, egyszerûen le kellett szokni, ki kellett bírni, 2-3 nap alatt túl lehet lenni rajta. Nagyon jó döntés volt, utána sokkal jobban ment a szopi! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Igyekszem nem parázni.Való igaz, hogy könnyen elbizonytalanodom. Vissza kell fognom magam...és megfogadom a jótanácsokat.


Mi baja lesz elfelejtettem K vitamint adni neki? 4 hónapos csak anyatejes.

Mondták az első tanácsadáson ha jól emlékszem, de annyi minden mást is mondtak hogy totál kiment a fejemből hogy havi egyszer be kellett volna adjam neki, így aug.ban kapott (mikor született) aztán szept. (mert akkor voltunk az első tanácsadáson) de az okt.nov. dec. kimaradt (tegnap adtam be neki szóval fél hónappal később így is.(csak egy adagot mert többet nem szabad gondolom). Mi lehet a baja tőle? Mire kell figyelnem? Az orvosnál soha senki se kérdezte adom e neki a vitamint így ezért sem jutott eszembe, a férjem kérdezte valamelyik nap amikor a kiskönyv a kezébe került hogy mikor kapott K vitamint, és akkor belémhasított a felismerés hogy utoljára szept.5-én kapott :(

Legjobb válasz: A K vitamin hiánya vérzékenységet okoz, mert a K vitaminnak a véralvadásban van szerepe. Nem hiszem, hogy bármi komoly bajt csináltál volna, csak most már add neki a havi 1-et, nehogy tényleg baj legyen.

A K vitamin hiánya vérzékenységet okoz, mert a K vitaminnak a véralvadásban van szerepe. Nem hiszem, hogy bármi komoly bajt csináltál volna, csak most már add neki a havi 1-et, nehogy tényleg baj legyen.
Nálunk pont ezért adják be a védõnõk és az orvosok a havi státusz vagy egyéb találkozások során! Hívd fel a védõnõdet és kérdezd meg tõle, hogy mikor ad be neki a másik kimaradt hónapot?!
Magyarorszagon ilyen gyakran adjak? Nalunk szuleteskor, 5 naposan, es a 4 hetes kontrollon adjak csak.
A kérdező hozzászólása: Hát próbálom elérni a védõnõt de persze szabin van. Úgy látszik igen, máshol is ezt olvastam hogy 5 ször kell adni egyszer születése után aztán 4 egymást követõ hónapban az anyatejes babáknak. A tápszereseknek nem, mert a tápszerben van K vitamin is.

Mitől lehet hasmenése 4 hónapos csak anyatejes babámnak?

Legjobb válasz: Az én babám érzékeny volt a tejre, és azért volt hasmenése.Minden tejterméket megvontam magamtól.Párizsitól elkezdve mindent.

Az én babám érzékeny volt a tejre, és azért volt hasmenése.Minden tejterméket megvontam magamtól.Párizsitól elkezdve mindent.
Az is lehet, hogy elkapott valamilyen vírust.Elsõ voltam. Nálunk most volt menõ a hasmenéses járvány.Csak egy napig tartott.
Ès az is lehet hogy csak 4 hónapos és átáll a gyomra. Nekem a lányom 5 hósan kezdett el fosni de szinte vizszerüt naponta többször. Elvittem dokihoz és azt mondta hogy normális, míg a gyerek eszik rendesen és a kedve jó. 4 hétig tartott, már volt hogy véreset kakilt, akkor a doki azért bevizsgáltatta a kakiját de semmit nem találtak. azt mondta ha több mint egy hónapig tart akkor elküldhet alergia vizsgálatra de álltalában semmit nem találnak ilyenkor. Laktóz mentes tápszert kapott addig, de attól is ugyan úgy fosott, és ugyan olyan jól evett. aztán 4 hét után mintha elvágták volna hirtelen nem fosott. azóta sok anyukánál hallom ebböl az idöböl hogy fosik a baba. ez a gyomor átállása.
Kedves utolsó! Szerintem meg laktózérzékeny a babád. A 4 hétig tartó hasmenés nem normális dolog. Miután a laktózmentes tápszert kapta a kicsi utána még idõ kellett mire visszaállt a normális széklet. Ez nálunk is így volt.
Az én 4 hónaposomnak is ment a hasa, vírust szedett össze szegényem. Azért biztos a vírus, mert õ már jól van, én meg elkaptam tõle. De ezzel nem tudsz mit kezdeni, max. adsz neki napi 1 Normaflore-t.
szerintem keveredett a gyomorsavval
A sárga színt mindig az epe okozza.
A kérdező hozzászólása: Akkor baj van, vagy nincs?
Nem lehet, h nem emèsztette meg mèg az elözö szopit ès abbòl is jött vissza kevès? Tùròszerü az àllaga? Emlìtsd meg a dokinak minden esetre.

4 hónaposan csak 15 dekát híztunk 3 hét alatt, baj van?

Legjobb válasz: baj az nincs sztem ha nem fogy...de dokid kérdezd

baj az nincs sztem ha nem fogy...de dokid kérdezd
Nem volt beteg a babád?

4 honapos csak anyatejes babamnak a tegnap ket sotetzold, hig kakija volt. Gond-e?

Legjobb válasz: Olyan fûzöld színû, vagy méregzöld? Mert arra azt mondják, hogy tisztul és nem baj, az a jó. Nálunk pocakfájás is kísérte. :( Ha nem jön ki kakival ez a nem tom minek mondják, akkor nagy baj is lehet belõle. Egyébként anyatejes babának általában híg a kakija és az aranysárgától a zöld minden színéig bármilyen lehet a szine. :)

Olyan fûzöld színû, vagy méregzöld? Mert arra azt mondják, hogy tisztul és nem baj, az a jó. Nálunk pocakfájás is kísérte. :( Ha nem jön ki kakival ez a nem tom minek mondják, akkor nagy baj is lehet belõle. Egyébként anyatejes babának általában híg a kakija és az aranysárgától a zöld minden színéig bármilyen lehet a szine. :)
Az én babámnak 2x volt ilyen kb másfél napig tartott és mindkettõnél túlette magát a mérleg szerint. Egy-két napig ilyen lehet, ha picit többet evett a megemésztetlen tej miatt.

4 hónapos babának ha kevés lenne az anyatej és pótolni is kell (de csak keveset) akkor tápszert adjak vagy lehet gyümölcsöt?

Fejem neki a tejet úgyhogy a gyakoribb mellre tétel nem megoldás.

Legjobb válasz: NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.

NE adj tápszert!!! Egyenes út a tejrõl való leszokásról. Majd ha végképp nincs tejcsi majd akkor jöhet a tápszer. Az pedig akkora tévhit hogy aki szopizik az 6 hónapig semmi mást! Miért? 4 hónaposan alakul ki a babáknál az a reflex hogy mindent a szájba dugunk, érzékeljük, kóstolgatjuk. 6 hónaposan alakul ki az idegentõl való félelem(emberek, hely, íz). Ha 4 hónaposan nem kóstóltatsz, ismerkedtek az ízekkel, a kanálal, elfordulhat a kajától, elutasítj. 4 hónaposan nem kiváltani kell egy szopit, hanem kóstoltatni. Ismerkedjen mással mint a tejcsi. Barátnõm is ezt az elvet követte, hogy kizárólag tejcsi 6 hónapig...2 évesen semmit nem evett a kicsi csak kakaót. Inkább éhezett egésznap és kakaón élt, de kivárta a cicit. Úgyhogy mehet az a gyüm.lé, de természetesen kis lépésekkel. Le lehet pontozni.
4 hónaposnak már lehet adni fokozatosan gyümölcsleveket frissen facsarva (alma), aztán almapép, aztán alma-banán, sütõtök-krumpli, alma-krumpli.. De a tápszer se rossz.. Miénk 3, 5 hónapos kora óta tápszert kap (sajnos teljesen), és most már 4, 5 hónapos, a fent leírtakat már mind eszi.
Anyatejes babának számít, tök mindegy, hogy cicibõl eszi azt, vagy üvegbõl. Így véleményem szerint tápszert kellene neki adni pótlásként, nem pedig gyümölcsöt. Azzal várd meg inkább a 6 hónapot!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek a választ! Holnaptól elkezdjük a kóstoltatást.

5 és fél hónapos a babám, 4 hónapos kora óta csak tápszeres. Mit csináljak, hogy hajlandó legyen a tápszeren kívül mást is enni? Bármit próbáltam kóstoltatni, mindentől oklondozik, a hideg rázza és kiköpi. Vagy korai még a hozzátáplálás?

Legjobb válasz: Kislányom tápszeres volt a kezdetektõl. 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, de csk majdnem 7 hónapos korára evett rendesen. Addig örültem, ha nagyritkán a 40-60 ml-t megette, egyébként, csak a pár kanál volt a mennyiség. Aztán egy csapásra eljött 0 180-200 ml. Egyik napról a másikra. Akkor voltam bajban, mert én fõztem neki és nem volt elég, amit készítettem. Azóta van itthon bolti kaja is, végszükség esetére. Szerintem ne aggódj, csak rendszeresen kóstoltasd, csak ne erõltesd. Rájön hamarosan, hogy nem is rossz dolog az új étel.

Kislányom tápszeres volt a kezdetektõl. 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, de csk majdnem 7 hónapos korára evett rendesen. Addig örültem, ha nagyritkán a 40-60 ml-t megette, egyébként, csak a pár kanál volt a mennyiség. Aztán egy csapásra eljött 0 180-200 ml. Egyik napról a másikra. Akkor voltam bajban, mert én fõztem neki és nem volt elég, amit készítettem. Azóta van itthon bolti kaja is, végszükség esetére. Szerintem ne aggódj, csak rendszeresen kóstoltasd, csak ne erõltesd. Rájön hamarosan, hogy nem is rossz dolog az új étel.
Akkor várjál még vele..probálgast hetente egyszer elöbb utobb rájön hogy kell kanállal enni. az én fiam 6 hónaposan fogadta el kanállal a kaját elötte én is addig probálgattam hetente egyszer és egyszer csak ette szépen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Az a baj, hogy nemcsak kanállal nem eszik, hanem üvegbõl se. A lányaim annak idején kezdetben nem akartak kanállal enni, de a fõzelékeket megettek üvegbõl. O sehogy! :( Akkor próbálkozunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!