Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos a fülén a (24 db)

Miért vakarja a 4 hónapos babám véresre a fülét? Mitől viszkethet neki ennyire?

Legjobb válasz: Nincs koszmó a füle mögött, nem csoroghat oda a tápszer vagy a tej, ami felmarja?

Nincs koszmó a füle mögött, nem csoroghat oda a tápszer vagy a tej, ami felmarja?
Nekünk az volt a probléma 5hósan hogy belelógott a halya. Levágtam azóta hozzá se ér
A kérdező hozzászólása: Nem, nincsen semmi ilyesmi!!!Inkább a sok fülzsírra gondolok, mert az van neki.
A fiam azért csinálta, mert jött a foga. MInden fog megindulásánál véresre vakarta, és ahogy kibújt a fog, azonnal abbahagyta. Most jön az utolsó foga, de a véres fülébõl azonnal láttam, hogy megindult:)
A kérdező hozzászólása: Te jó ég, akkor lehet, hogy a foga miatt viszket a füle? Ilyet még nem hallottam. Még eddig nem láttam fogacskát.
Az né picikém is sokáig vakargatta a fülét, de nálunk az volt a gond, hogy túl gyakran töröltem át neki babaolajos fülpiszkálóval. Azt hittem jól csinálom, ha nem hagyom "besárgulni" és megtisztítom a fülzsírtól, de rosszul tettem. Mint kiderült, pont, hogy hagyni kell a kisbabáknak, hogy legyen zsírréteg, ami védje a fülecskéjét.
En kerdeztem a hazi orvostol, mert nekem is vakarta. Azt mondta hogy nyomkodjam korbe eloszor elol aztan hatul alul stb, s ha elkezd nagyon sirni akkor lehet fulgyulladas, ha nem akkor csak megszokas vagy tenyleg viszket de nem faj. Erdemes kiprobalni, finoman nyomkodd meg neki. Vagy azis lehet kis viz belement mikor furdott. A fulzsirt akkor szoktam kitorolni mikor kifolyik, mert ensi olvastamhogy ottkell hagyni , mert vedi a fulet a fertozestol.
elozo vagyok, bocsi, elfelejtettem hogy a lanyom is 4 honapos volt mikor az also ket foga egyszerre kibujt senki nem akarta elhinni. lehet attol is
Vidd állatorvoshoz. DE GYORSAN!!
A kérdező hozzászólása: A macska jól van, csak a füle begyulladhat?
menyi ideig volt a vízben? lehet begyullad lehet hogy nem... mi ezt honnan tudjuk? ha begyullad vidd el ha nem akkor meg semmi baja nincs
nem lesz semmi baja, a miénket rendszeresen fürdetjük
helloka mivel a macskák testének alap hõmérséklete...40-42 celsius fok körül van, így a hõmérséklettel semmi gond nem lehet. amennyiben nem ment víz a fülébe, az se gyulladhat be tõle...azonban ha mégis, akkor elõ a jó öreg kövirózsával, a levét csöpögtesd a fülébe :) persze az állatorvos se ártalmas, de nekünk volt fülbeteg kutyánk (folyton be volt gyulladva a füle) és neki csak a kövirózsa segített, ezért merem tanácsolni neked is ha begyulladna a cica füle.
50-50%! Vagy begyullad, vagy nem. Várj egy-két napot, és ha gyulladtnak látod, akkor állatorvos, vagy esetleg kövirózsát kettétöröd, és húsában levõ levet belecseppented, 2-3 csepp elég!
A macskák normál hõmérséklete 39-38.Töröld ki a fülét és ahogy a többiek is mondták figyeld.

Csepelen hol tudnám belövetni a 4 hónapos babocám fülét?

Legjobb válasz: Csepelen nem tudom, de én az orvosiba vittem, a védõnõk szúrták át a fülecskéit.

Csepelen nem tudom, de én az orvosiba vittem, a védõnõk szúrták át a fülecskéit.


Miért van az, hogy 4 hónapos német juhász kiskutyámnak csak az egyik füle hegyel a másik pedig lóg? Fog ez változni vagy pedig orvosi beavatkozást igényel?

De azért néha-néha ha nagyon figyel akkor mind a kett? hegyel,de álltalába nem.

Legjobb válasz: Azért mert általában minden kiskutya lógó füllel születik és csak fokozatosan áll fel... Ahogy a prcok szilárdulnak... Ismerek olyan kutyát akinek csak 7-8 hónapos korában... Az enyémnek meg már 2 hónaposan, és ugyanaz a fajta... Még benne van az idõben, várj türelmesen. Én szoktam nekik fölfelé irányulú mozdulatokkal (mintha ki akarnám egyenesíteni) masszírozni, de ez inkább csak móka. Vigyázz, hogy más kutyák játék közben ne a fülét tépjék... Azért hogy felálljon nem szoktak beavatkozásokat alkalmazni csak a vágott fülû kutyáknál... Ha nem áll fel akkor is német juhász csak kicsi hibával... :)

Azért mert általában minden kiskutya lógó füllel születik és csak fokozatosan áll fel... Ahogy a prcok szilárdulnak... Ismerek olyan kutyát akinek csak 7-8 hónapos korában... Az enyémnek meg már 2 hónaposan, és ugyanaz a fajta... Még benne van az idõben, várj türelmesen. Én szoktam nekik fölfelé irányulú mozdulatokkal (mintha ki akarnám egyenesíteni) masszírozni, de ez inkább csak móka. Vigyázz, hogy más kutyák játék közben ne a fülét tépjék... Azért hogy felálljon nem szoktak beavatkozásokat alkalmazni csak a vágott fülû kutyáknál... Ha nem áll fel akkor is német juhász csak kicsi hibával... :)
Ha nem kiállításra akarod vinni, akkor nem kell aggódni akkor sem, ha úgy marad( ismertem olyan kutyit, aki kb 4 féle juhászkutya keveréke volt, vagyis a szülõk sem voltak fajtiszák, de mindnek lóg a füle kölyökkorban, aztán kihegyesedik- hát neki 13 éves korára is úgy maradt az egyik, csak aranyosabb volt tõle :)
Szia! Az enyémnek 6 hónaposan még csak az egyik füle állt, a másik csak néha, amikor figyelt valamit.Majdnem 8 hónaposan állt fel a másik is.Szerintem ne aggódj, hamarosan állni fog mindkét füle.
Etesd jó minõségû táppal amiben sok a vitamin, ásványi anyag, és egészséges lesz, a nj.-nak amúgy is fontos a megfelelõ táp mert nagytestûek, ha jól eteted, fel fog állni magától a füle. Ha jó minõségû kaját kap nem kell külön vitamin. Kérj tanácsot az állatdokitól mit adj neki fajtafüggõ melyiküknek mi a legjobb.
4 hónapos korban ez még természetes. Egyébként nem kell rögtön radikális orvosi beavatkozást végezni, ha késõbb se akar neki állni a füle, adj neki kalciumot, az majd beállítja.
Németjuhásznak melyik táp a legjob?
Lenyirta a fuleit??? ..szegeny kutyu:D
A fogváltás szokott bezavarni mert olyankor a kálciumot elvonják az újonnan növõ fogak.
6 hónaposan már a fogváltás végén jár, vagy túl is van rajta. Kérdezõ, nézd meg a fogait, ha még látsz tejfogat (ki tudod guglizni, hogy az milyen) akkor valószínû a fogváltás miatt dõltek össze a fülei. Ha minden foga megvan már, akkor kérd a tenyésztõ segítségét, esetleg állatorvossal konzultálj. A kozmetikus meg ne csonkítsa a kutyát :DD
A tejfogait már leváltotta?
Szia hívni kell egy ilyen szakértõt mert nem áll fel magától .
gondolom hogy a kozmetikus nem a füleit vágta le, hanem a fülérõl a szõrt hogy ne legyenek nehezek a fülei!

Van egy 4 hónapos kan bullterrierünk. Magatartás, testalkat tekintetében minden ok. A füle viszont még nem állt fel. Többen mondták, hogy nem kell aggódni. Majd fogváltás után 6-7 hónaposan már állnia kell. Melyiket válasszam az alábbiak közül?

Ha mégsem, akkor kötözni kell szakszerűen. Addig is Acana puppyt kap. Gondolkodom, hogy adjak-e mellé valamilyen cápaporcos, kagylós kiegészítőt 9000-ért vagy ezen az áron vegyek csirke porcos mellcsontot 200 ft / kg áron (45 kg = 9000 ft).

Legjobb válasz: Az Acana Puppy úgy emlékszem 3 hónapos korig javallott.Ebben nem vagyok biztos,de ha igen,akkor váltsatok juniorra. A fogváltás után valószínû feláll a füle.A fogváltás elveszi a kalciumot,így kevesebb "jut" a fülébe,de a fogváltás végével ez rendezõdik.

Az Acana Puppy úgy emlékszem 3 hónapos korig javallott.Ebben nem vagyok biztos, de ha igen, akkor váltsatok juniorra. A fogváltás után valószínû feláll a füle.A fogváltás elveszi a kalciumot, így kevesebb "jut" a fülébe, de a fogváltás végével ez rendezõdik.
acana mellé teljesen felesleges. csak ártasz vele, ha túlerõsítõzöd. legyél türelmes.
A kérdező hozzászólása: Pontatlan voltam. Acana puppy and junior egy éves korig ajánlott. Illetve az erõteljesen növekvõ láb stb csontok is sok kalciumot vesznek el. Köszönöm a válaszokat.

4, 5 hónapos németjuhász kutyámnak, az egyik füle felállt kb 2-2, 5 hónaposan már a másik fele 3, 5 hónaposan felállt, 1 hétig állt, de azóta nem áll az a füle, felfog még állni neki?

Legjobb válasz: persze, simán lekonyulhat, most kezdi váltani a fogait:) ha jó kaját kap, nem lesz baj. Izületvédõt, porcképzõt adhatsz neki,.

persze, simán lekonyulhat, most kezdi váltani a fogait:) ha jó kaját kap, nem lesz baj. Izületvédõt, porcképzõt adhatsz neki, .
Fel fog, az enyémnek kb. fél éves koráig hol felállt, hol lekonyult, hol az egyik, hol a másik. Aztán magától kialakult, pedig ez 15 éve volt, nem kapott se porcképzõt se semmit. Illetve felhívhatod a tenyésztõt, érdeklõdhetsz nála õ biztosan tud neked tanácsot adni!

Kiskutyám 4 hónapos, Biewer Yorki. Állni kéne a fülének, de még nem állt fel neki, pedig vártam. Ragasztással próbálkozzak? Sikerülhet úgy felállítanom a füleit?

Hogy kell felragasztanom? és mennyi id? múlva szedjem le a fülér?l azt a tapasz féleséget???

Legjobb válasz: A kutyádnak elõször a csontokhoz kell a kalcium, ezért a füle még nem áll szépen. Majd kb. hat-hét hónapos korában vagy késõbb, amikor jobban kifejlõdött a csontozata, akkor fog. Fontos, hogy jó táppal etesd!

A kutyádnak elõször a csontokhoz kell a kalcium, ezért a füle még nem áll szépen. Majd kb. hat-hét hónapos korában vagy késõbb, amikor jobban kifejlõdött a csontozata, akkor fog. Fontos, hogy jó táppal etesd!
A fülragasztást illetõen a kutya tenyésztõjét kérdezd meg, vagy egy profi kutyakozmetikust. A fül állása az étel minõségétõl is függ. Ha nem kap elegendõ kalciumot, illetve porcot erõsítõ tápanyagokat, akkor hiába ragasztod, nem is fog neki felállni.
Mint ahogy az elõttem szólók írták, tényleg fontos, hogy jó minõségû tápot egyen a kutyus. Igen ragaszd, az enyémnek is kb. 5-6 hónapos korára állt fel mindkét füle. Azt hogy hogyan kell felragasztani, tényleg kérdezd meg a tenyésztõt, vagy egy kutyakozmetikust. De itt az interneten is utánanézhetsz, vannak olyan képek, ahol jól látszik. Sok sikert!

Az baj, hogy 4 hónapos babára csak olyan tavaszi sapit adok, amiből kivan a füle? Mert a sapi kifele kunkorodik. Vagy vegyek fülvédőset?

Legjobb válasz: Most már nem vennék . A funkcióját nem tölti be mert a fülét így nem védi de már nem jön hideg hanem csak melegebb lesz. Õszre vegyetek egy jó fülre simuló fülvédõvel rendelkezõt nyáron elég a kalapka.

Most már nem vennék . A funkcióját nem tölti be mert a fülét így nem védi de már nem jön hideg hanem csak melegebb lesz. Õszre vegyetek egy jó fülre simuló fülvédõvel rendelkezõt nyáron elég a kalapka.
Az én babám 10 hónapos, és én nem merek rá adni fülnélküli sapit. Rettentõen fáj ám a fülfájás, és én mai napig is rögtön huzatot kapok. Olyan sapit hordunk, ami nagyon jó vékony pamut anyag, füles, és a fej részén félig hálós. Nagyon jól szellõzik, sosem izzad be.
A kérdező hozzászólása: hol veszel ilyen sapit?

Van egy 4 hónapos németjuhászom, a fülei még nem állnak fel. Mi lehet a baj? Vagy még kell nőjön?

Házi koszttal etetem egy kis vitaminos táppal vegyítve.4 hónapos szuka,de a fülei még nem állnak fel,pedig láttam már 3 hónapost is aminek fel voltak állva.Valami baja lehet,vagy még van ideje?

Legjobb válasz: Képet tudnál róla feltenni? Akkor látnánk jobban a helyzetet. Amúgy 4-6 hónapos korában elég ha feláll, de akkor már azért ideje lenne. Idõnként sem szokott neki felállni magától? Amúgy a házi koszt nagyon rossz neki, meg talán valami porcerõsítõ is kéne.

Képet tudnál róla feltenni? Akkor látnánk jobban a helyzetet. Amúgy 4-6 hónapos korában elég ha feláll, de akkor már azért ideje lenne. Idõnként sem szokott neki felállni magától? Amúgy a házi koszt nagyon rossz neki, meg talán valami porcerõsítõ is kéne.
Majd idovel noni fog.Nekem is nemetjuhaszom van eloszor neki sem alt fel a fule de mar minden rendben van.De ha valami gond van kerdezd meg az allatorvost.Sok sikert.
Mit jelent nálad a "házi koszt"? Fogzik a kutyád. Elõfordul, hogy ilyenkor meggyengülnek a fülek.
Több lehetõség van. 1.Sz_r a kaja, nincs benne semmi, amitõl megfelelõen fejlõdne. 2.Fogváltós korban van, ilyenkor gyengül a füle, de ha megfelelõ az étrend, akkor a fogváltás befejeztével (7hónapos kortól) állnia kell. 3.Nem törzskönyves a kutya, így az sem biztos, hogy német juhász.Így lehet, hogy sosem áll majd neki.
tegyél fel fényképet: http://www.kepfeltoltes.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!