Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapos ülhet már (3 db)

4 hónapos babám ülhet már?

Egyfolytában emelné magát, nem lehet fektetni. Olyan szépen tartja is már a fejét, mint egy hat hónapos. Legalább egy hónapja nem lehet vele bírni. Egyébként sokmindent hamarabb csinált, 1 hónaposan már g?gicsélt, két hónapos kora óta stabilan tartja a fejét, 3 hónaposan már állt huzamosabb ideig, persze segítséggel. A kérdésem úgy értem, hogy ültethetem-e az ölemben. Még egyedül nem ült fel. Hasról már hátra fordul. Köszönöm

Legjobb válasz: Már 4 hónapos kortól ülhet segítséggel. De csak egy kis ideig ültesd fel, nehogy nagyon megterhelõ legyen a genrincének, mert akkor késõbb gerincferdülése lehet. Késõbb majd növelheted az idõt, de most még csak pár percre engedd ülni.

Már 4 hónapos kortól ülhet segítséggel. De csak egy kis ideig ültesd fel, nehogy nagyon megterhelõ legyen a genrincének, mert akkor késõbb gerincferdülése lehet. Késõbb majd növelheted az idõt, de most még csak pár percre engedd ülni.

Ki hány hónapos korban ültette először a babáját? 4 hónaposan már ülhet párnákkal kitámasztva?

Legjobb válasz: Nem. Én akkor ültettem, amikor már egyedül is ment neki. Nem kell rohanni, ülhet még egész életében. Arról nem is beszélve, hogy annak is van esélye, hogy az erõltetéstõl valami gerincproblémája lesz. Ha kicsi is az esély, minek kockáztatni? Mindennek eljön a maga ideje.

Nem. Én akkor ültettem, amikor már egyedül is ment neki. Nem kell rohanni, ülhet még egész életében. Arról nem is beszélve, hogy annak is van esélye, hogy az erõltetéstõl valami gerincproblémája lesz. Ha kicsi is az esély, minek kockáztatni? Mindennek eljön a maga ideje.
Minek akarod ültetni?! Tudhatnád, hogy ez káros a babára nézve!! Megterheled vele a gerincét! Nem is értem mi értelme van! Majd felül magától, ha akar! Itt is rengeteg hasonló kérdés volt már, de a védõnõ és az orvos is biztosan mondta!
Én soha nem ültettem kipárnázva, de nagyon akart már ülni, így magától felült 7 hónaposan, és azóta is imád üldögélni. Hidd el, ha nagyon akarja, majd magától felül, kár erõltetni. Ha még nem tudja magától kivitelezni, akkor valószínûleg nem elég érett rá, nem elég erõs a gerince hozzá és így csak feleslegesen megterheled neki.
4 hónaposan még nagyon pici ahhoz hogy üljön! ebben a korban max az egyik oldalról való átfordulás a normális. Nem értem miért erõltetik egyes szülõk ezt! Persze cuki meg minden ahogy üldögél.... de akkor sem kockáztatnám az egészségét! Ez egy régi hülyeség, öreganyáink ültették párnával kitámasztva a gyerekeket és sétáltatták õket 6 hónaposan......lett is sok gerincferdüléses és egyéb beteg gyerek!
Szia. En sem ultetetem soha a lanyomat.Igazabol azt sem szeretem ha a babyhordoban van, de kb 1 hete nem marad mar meg a babakocsiban, mert nem lat ki :S 5 honapos lesz nemsokara, igy remelem a babyhordozassal nem teszek nagy kart a gerincenek, hisz nem ul benne orakig. Varj amig O jelzi, hogy keszen all erre az uj dologra.
A kérdező hozzászólása: Türelmes vagyok nem akarok erõltetni semmit.DR Carol Cooper (családorvos állítólag)A baba fejlõdése címû könyvben olvastam.Azt írja 3-4 hónaposan élvezi ha az ölünkbe ültetjük, négy hó egyedül is megül ha kitámasszuk. Olvasok szakirodalmat, egyedül ebben a könyvben találtam az ülésrõl, de szerintem is pici még hozzá, hisz még büfizésnél sem tudja egyenesen tartani magát.Én sem akarok rosszat neki.

Ülhet már? 4 és fél hónapos kisfiunk állandóan ülne, van úgy hogy hagyjuk néha, de úgy tudom, amíg teljesen önállóan nem tud ülni, addig nem igazán szabadna.

Legjobb válasz: Mi is akkor kezdtük "ültetni",de csak úgy,ha fogtuk a kis hónalja alatt,illetve a babakocsiba,vagy a hordozóban tettük félig ülõ helyzetbe!Sajnos fekvõ helyzetben már nem volt hajlandó megmaradni.Szépen fokozatosan meg lehet próbálni.De azért ne sokat ültessétek,mert igazából még nem elég erõs hozzá a gerince!

Mi is akkor kezdtük "ültetni", de csak úgy, ha fogtuk a kis hónalja alatt, illetve a babakocsiba, vagy a hordozóban tettük félig ülõ helyzetbe!Sajnos fekvõ helyzetben már nem volt hajlandó megmaradni.Szépen fokozatosan meg lehet próbálni.De azért ne sokat ültessétek, mert igazából még nem elég erõs hozzá a gerince!
Én úgy tudom nem nagyon szabad ültetni, amíg önállóan nem megy neki. Én nem ültettem egyiket se (3 gyerekem van), de persze lehet túlparázom csak :)
Mi is döntve ültetjük a babakocsiban, mert feküdni már nem hajlandó. vigyázni kell azért a gerincére. (5 hós)
leírom nálunk hogy volt: amikor rájött h nem lát ki, akkor egy kicsit megemeltem a kocsit. Aztán amikor ugy megült hogy én letettem és ült, akkor egy kicist feljebb ülhetett. Aztán 7 hósan felült egyedül, azóta ülhet teljesen. De sose értettem miért baj ha ül, hiszen leültetettm és nem borul el. Aztán amikor felült egyedül, akkor láttam a különbséget a két ülés között. látható volt h sokkal egyenesebben ül azóta. Szóval amíg bírod próbáld meg kevsébé ültetni.Ha kiül oldalra nekünk onnan egy nap alatt felült rendesen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!