Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapja szedek fogamzásgátlót. 3 (15 db)

9 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Az elején a menstruációm a szünet 3. napján jött meg, de az utolsó néhány hónapban ez a 4. napon volt várható. Ha évekig szedem lehetséges, hogy a havi vérzésem 2-3 nap lesz?

Mi az oka, hogy késõbb jön meg?

Legjobb válasz: Én 4 éve szedem, és minden hónapban kb 3 órával késõbb jön meg mindig, annak idején még kedden jött meg, most már pénteken :D Úgyhogy ezek után én azt mondom bármi lehetséges. De az ne feltétlenül legyen biztosítás, hogy "jajj már 3 nap múlva elkezdem a következõ levelet, akkor csak addig fog tartani a menstruációm" mert attól még tarthat tovább. (Nekem legalábbis volt már így)

Én 4 éve szedem, és minden hónapban kb 3 órával késõbb jön meg mindig, annak idején még kedden jött meg, most már pénteken :D Úgyhogy ezek után én azt mondom bármi lehetséges. De az ne feltétlenül legyen biztosítás, hogy "jajj már 3 nap múlva elkezdem a következõ levelet, akkor csak addig fog tartani a menstruációm" mert attól még tarthat tovább. (Nekem legalábbis volt már így)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A tablettát mindig idõben kezdem el szedni, és tapasztaltam, hogy attól még néha van egy kis pecsételõ vérzés, ami normális.

Eshetek-e teherbe úgy, hogy a menstruációm meg volt már 4 napja és 3 hónapja szedek fogamzásgátlót is?

4 napja volt meg a menszeszem, amikor a barátommal szeretkeztünk és nem védekeztünk, de bennem ment el. 3hónapja szedek fogamzásgátlót, de nem igazán vagyok biztos semmiben sem, mert bármi megtörténhet. Lehetséges, hogy teherbe tudok esni?

Legjobb válasz: Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)

Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)
Kolleganõm az elsõ gyerekével fogamzásgátló mellett, a másodikkal spirál mellett esett teherbe.... szóval sose lehet tudni!
Igen kevès az esély rá hogy teherbe ess gyogyszer mellett, fõleg ha betartottad a használati utasitást. 4es, ha a kolleganõd ennyire fogékony volt kellett volna kiegészitõ védekezésként gumit használni v. egyszerûen elköttetnie magàt. Sztem kevés ilyen nõ van.
Nekem és a barátaimnak sem sikerült még teherbe ejtenünk egy lányt se akik szedtek fogamzásgátlót... Teljesen független attól, hogy hol állt a ciklusával...
A kérdező hozzászólása: Nem azért szedem mert cukorka vagy annyira ízlik vagy tudja az isten... Igazából pont ezért tettem fel a kérdést itt, hátha kapok egy normális választ, mert mindenki mást mond. :) Az én véleményem szerint, meg az életben bármi megtörténhet és semmi sem biztos. :) Vannak csodák. Köszönöm szépen a válaszokat! :) További szép estét.
Lehetséges. De akkor is lehetséges, ha fog.gátlót szedsz, gumival védekeztek, pharmatexet használtok, és a termékeny napjaidon nem szexeltek. Ha "az van megírva", úgyis terhes leszel, akárhogy is óvatoskodsz. Ha nem bízol a bogyóban, ne is szedd, mert így több, mint felesleges.
Elköttetnie magát?????? Úgy, hogy még sose volt gyereke????? Te meg vagy huzatva.

Ha 3-4 hónapig szedem a fogamzásgátlót (első alkalom ) akkor utána ha abbahagyom könnyebben teherbe lehet esni?

Rendszertelen mensi miatt kell..vagy inkább mással probálkozzak ?

Legjobb válasz: Szia! Ha rendszertelen a mensesed, akkor inkább menj el endokrinológushoz, kideríti az okát, és ad rá hatásos kezelést. A fogamzásgátló csak tüneti kezelés, kicsi az esély, hogy segíthet. Persze nem kizárt, és a gátlás alól felszabadult petefészkek egy ideig jobban mûködnek, de sajnos a babához nem elég peteérést generálni. Én elvetéltem, mert a pajzsmirigyemmel is gond volt, és nem tudtam róla.

Szia! Ha rendszertelen a mensesed, akkor inkább menj el endokrinológushoz, kideríti az okát, és ad rá hatásos kezelést. A fogamzásgátló csak tüneti kezelés, kicsi az esély, hogy segíthet. Persze nem kizárt, és a gátlás alól felszabadult petefészkek egy ideig jobban mûködnek, de sajnos a babához nem elég peteérést generálni. Én elvetéltem, mert a pajzsmirigyemmel is gond volt, és nem tudtam róla.

Most 4. hónapja h fogamzásgátlót szedek első 3 hónapban a 21nap eltelte után jött meg normálisan, most viszont a 19napra gyógyszerszedés ideje alatt! Viszont Én ugyan úgy bevettem még a másik két nap a gyógyszert! Ez nagy gond?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

4 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. 3 hónapig nem estem teherbe (amit ugye ki kell várni). Lehetek már terhes?

még 1hét a menstruációmig, de nagyon izgulok. 1, 5évig szedtem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Szia! Általában 3hónapot ajánlanak várakozási idönek terhesség elött,ugyhogy szerintem mindent bele:)

Szia! Általában 3hónapot ajánlanak várakozási idönek terhesség elött, ugyhogy szerintem mindent bele:)
nyugodtan, mindent bele!sok sikert, én drukkolok!
FELESLEGES IZGULNOD A TERHESSÉGI TESZ MEGMUTATJA, HOGY TERHES VAGY-E MÁR
Ne izgulj, és ne is görcsölj! És fõleg ne legyél csalódott, ha nem jön most össze! Egyébként lehetsz terhes akár... Hallottam olyanról, akinek a gyogyi után 1-2-3 hónappal sikerült is. Van akinek kellett 2 év. Változó! Ne éld bele magad túlságosan, mert 1 hét alatt sok minden történhet. Nem mindig jön össze ripsz-ropsz! Ne add fel! :)
Lehet, nekem pl. elég volt három (vagy négy?) hónapot várni, de barátnõmnek 2 év gyógyszerszedés után kb. háromnegyed évet kellett várnia, pedig igen gyakran próbálkoztak. Ez mindenkinél más...
Hali! Én január óta nem szedek tablettát, én is próbálkozok, eddig sikertelenül. Megkérdeztük párommal az orvost, azt mondta, hogy akár 5-6 hónap is lehet a hatóideje miután abbahagytad. Ez elég rossz, mikor még nem tudtuk ezt, azt gondoltuk valamelyikünk esetleg nemzõképtelen. De szerencsére ezt már kizárhatjuk hála az orvosi vizsgálatnak. Remélem sikerül nekem is majd. Sok sikert mindenkinek aki babát szeretne! Lisa
Szerintem kicsi az esélye, hogy baj lenne ebbõl.
Ne aggódj, ne lesz baj!!

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.
Az nem gond, ha nem mindíg egy idõben tudod bevenni, lényeg, hogy minden nap szedd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nagyon gyors választ:-)!!
Azért 4 óránál tényleg ne csússz többet, és nem lesz gond.
Ha már 3 hónapja szeded, kialakul már egy védettség, és az sem jelent túl nagy problémát, ha véletlen egy nap nem veszed be, nem fogsz teherbe esni.Én is jártam már így.:) A lényeg, hogy másnap pótold, tehát be kell venned az aznapit, és a kimaradt elõzõ napit is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válszokat :-)!!!
igazából tényleg nem lehet nagy gond. de ha beszélsz egy nõgyógyásszal, akkor nem fog neki tetszeni. hogy a saját nõdokimat idézzem ugyanebben a témában: "a nõgyógyászok rémálma az ilyen nõ" (mármint aki így veszi be) de persze ez csak egy nõgyógyász véleménye.
Rá van írva a tájékoztatóra, hogy fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes.
Alienek?
de, lehet tõle meddõ ha sokáig szedi..
ocsi, hogy nem a kérdésre.. de azt a hülyeséget amit az egyik válaszoló írt, nehogy elhidd a mai fog.gátlóktól NEM LEHETSZ MEDDÕ!
A kérdező hozzászólása: Igen, nõgyógyászati okok miatt kellett elkezdenem szedni!:) Köszönöm a választ a 7.-es válaszolónak.
Ha rendesen szeded, nem vagy az. A szex kicsit megzavarhatja a hormonmûködésed, emiatt is görcsölhetsz, terhes tuti nem vagy. Amúgy nõgyógyászati probléma miatt szeded a gyógyszert?
Ha már az elsõ alkalommal szeded, mire odajutsz hogy szeretnél gyereket meddõ leszel. Jobb ha tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:D
Mert elsõnek szexeltél és a tested nincs még hozzászokva, hogy egy méretes merev tárgy ki-be járkáljon? Nem kell félni, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. De akkor mitõl fájhat a hasam.?
mitõl a jófrászkarikától lennél terhes????? szeded azt a sz*rt....
hát ha 50-60 éves korig szeded akkor lehetsz meddõ a klimax után :D

4 tesztből 1 pozitív, 3 negatív lett. Szedek fogamzásgátlót (Yadine) 5 hónapja, a btommal emellett mindig megszakításosan is védekezünk. Lehet, hogy terhes vagyok?

A menzeszem jöv?héten esedékes. Múlt héten fel voltam fázva. Egy tabit sem hagytam ki, nem hánytam, nem volt hasmenésem. Segítsetek légyszives! az orvosomat nem tudom elérni :S

Legjobb válasz: Szia. Ha fel voltál fázva és szedtél antibiotikumot akkor gyengítette a fogamzásgátlót.Ilyenkor mellette kiegészítõ védekezés kell.

Szia. Ha fel voltál fázva és szedtél antibiotikumot akkor gyengítette a fogamzásgátlót.Ilyenkor mellette kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, mondta, hogy nem vagyok terhes. Ma pedig meg is jött :) Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Mennyire pozitív az a pozitív? Halvány csíkos? MIlyen típusúak voltak a tesztek?
Nagyon nagyon kevés esélyed (szinte semmi) van rá, hogy terhes legyél! Tabit szedsz, és nem is ment el benned a srác. De tényleg az lesz a legbiztosabb, amit a doki mond. Írj majd, hogy mi lett:) Sok szerencsét!
A Gabriel nagyon megbízható, viszont az a blue valami, nem is hallottam róla még, és halvány volt... Elméletileg a halvány is pozitív, ha halványrózsaszín, és nem csak fénynél látszik, és 3 percen belül megjelenik. Ha ezek stimmeltek, akkor lehet, hogy terhes vagy. Csinálj egy 3. félét, szerintem, és menj dokihoz, mert egyszerû vérvételbõl megtudod az igazat, és másnap megvan az eredmény!
Ha gyógyszert szedsz akkor már nem kell megszakításossal védekezni, a barátodnak is jobb lenne ha benend élvezhetne el! Amúgy meg nem mindegy hogy melyik teszt volt pozitív!Mert ezek a tesztekkel az a baj, hogy túl korai terhességet is kimutat, aztán közben eltelike gy kis idõ és a baba mégis elmegy, hogy észre sem vetted!Mert a szervezet úgy lett kitalálva, hogy a génhibás, élere képtelen egyedek nem tapadnak meg a méh falán...szóval ha az elsõ teszt volt pozitív, mégha akkor terhes is voltál, az már elúszott.
szerintem sem vagy terhes!!!!! amit kaptál tesztet az probateszt volt szerintem .csak hogy lássátok az eredményt!énsem halottam erõl a tesztrõl! de ha 9 percre jelent meg én nem is hinnék neki mert 10 perctõl nemjo az eredményT
Errõl a Blue Striprõl (vagy mirõl...) még sosem hallottam. Lehet, hogy nem megbízható! A Gabriel tapasztalataim szerint jó, de a helyedben néhány nap múlva csinálnék egy ötödiket is. A Clearblue-t ajánlom.
A körülményeket figyelembe véve, elég kicsi az esélye, hogy terhes lennél. Csak "megbirkózik már" a fog.gátló az elõváladékkal! Hisz azt mondod, mindig volt megszakítás is, nem szedtél antibiotikumot, se hasmenés, se hányás...Ahhoz, hogy megnyugodj, vegyél még egy tesztet.
Figyu, a Gabriel eddig még sosem tévedett, ez a nevesincs teszt meg a 9. percben halványan pozitív. Ilyen volt már nekem is, Lily-vel, ilyet se vegyél, ez csak utólagos elszínezõdés lehet, mert reakcióba lép a pisi a teszttel. Ha pozitív, akkor az 3 percen belül pozitív, - tapasztalat. Szerintem, nincs baba! De vegyél egy 3. tesztet.
A kérdező hozzászólása: És még annyi, hogy az elõzõ vérzésem is pontosan megjött, 5 napig tartott, semmi különleges. Az lehet, hogy azért "jelzett" pozitívat, mert a következõ menzeszem csk jövõhétre esedékes? Mert Clearblue -nak is az áll a tájékoztatóján, hogy "Egyértelmû, pontos választ kaphat a menstruáció esedékességének napjától kezdõdõen" Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: 9. perc körül jelent meg:S Csinálok egy harmadik félét is, közben beszéltem az orvosommal, véleménye szerint kizárt a terhesség :/ Õ is azt mondta, h nem ismeri ezt a tesztet, de azért kicsit nyugtalanít :S
Menj el orvoshoz akkor minden kifog derülni.
A kérdező hozzászólása: A pozitív halvány csík volt, suliban volt egy abortuszról szóló óra, ott kaptuk az "blue strip gyorsteszt" a negatívak pedig mindhárom "Gabriel" azt én vettem, miután a sulis pozitív lett:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!:) Írni fogok feltétlenül:)
A kérdező hozzászólása: Nem szedtem antibiotikumot. Enyhe felfázás volt. Ülõfürdõt alkalmaztam.
szuper! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!