Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapja fogamzásgátlót, (104 db)

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.

4 hónap fogamzásgátló szedés után mennyi időt kell várni a babaproject kezdésével?

Legjobb válasz: Semennyit. A gyógyszer nem halmozódik fel a szervezetben, ez valami téveszme. Egy nap alatt kiürül, ezért eshetsz teherbe már 12 órás késés miatt is. A gyógyszer abbahagyása után azonnal lehet próbálkozni, ilyenkor a sikeresélye is magasabb, mert a 4 hónap alatt az érésben függõben maradt tüszõk hirtelen elkezdenek megérni. Barátnõm mindkét gyerekével azonnal a gyógyszer abbahagyása után esett teherbe, és egészségesek.

Semennyit. A gyógyszer nem halmozódik fel a szervezetben, ez valami téveszme. Egy nap alatt kiürül, ezért eshetsz teherbe már 12 órás késés miatt is. A gyógyszer abbahagyása után azonnal lehet próbálkozni, ilyenkor a sikeresélye is magasabb, mert a 4 hónap alatt az érésben függõben maradt tüszõk hirtelen elkezdenek megérni. Barátnõm mindkét gyerekével azonnal a gyógyszer abbahagyása után esett teherbe, és egészségesek.
Köszönjük :)
A kérdező hozzászólása: köszi nektek is utolsó gratulálok :D
7 év Meliane, elsõ tablettamentes hónapban megfogant a baba, most a kiságyban szuszog :) ) (3 hónapos)
Én 6 évig szedtem fogamzásgátlót. Januárban hagytam abba. A dokim mondta, hogy tényleg nem kéne várni, de õ mégis ajánlja a min. 3 hónap szünetet, hogy a szervezet újra beinduljon és rendszeressé váljék a mensesem. Gyógyszer elõtt mindig 28 napra jött meg, de még az elõzõ hónapban sem állt be a ciklusom (nem pontos, vérzés mennyisége is kevesebb, a köztes idõben többet fáj a hasam). Lindynette 20-at szedtem. A 6 év alatt semmi gondom nem volt.
Nem kell várni!!! Értsétek már meg, még az orvosok is azt mondják, hogy ez a 3 hónap dolog egy marhaság!!!
Nem kell várni!
Aztán sok sikert és mielõbbi eredményt!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat a biztonság kedvéért kivárjuk a 3 hónapot
A gyógyszer abbahagyása után is teherbe lehet esni, de azt szokták mondani a szakorvosok, hogy várjanak vele 3 hónapot, amíg teljesen kiürül a szervezetbõl. Gondolom azért is mert így esélyesebb, no meg nem lesz hormonzavaros a gyerek sem, legalábbis nem e miatt. A sógornõm nézett egyszer vmi dokumentumfilmet, ahol ez volt a téma, hogy milyen hatással van a babákra, és késõbb felnõtt korra, annak, ha hormonkészítmény mellett fogannak. Sajnos a címét nem tudom, de amit elmesélt, én inkább kivártam azt a három hónapot, sõt még többet is.
Úgy van ahogy az elsõ válaszoló irja. Én kétszer lettem úgy terhes hogy, a gyógyszer abba hagyása után egybõl próbálkoztunk. Úgyhogy hajrá:)
Két menstruációt kell megvárni! Az elsõ még a gyógyszermegvonásos vérzés, a másodikkal már vastagodik a nyálkahártyád és meg tud tapadni a babád! :) Én két év két hónapig szedtem (Cypromixet), és két mensi után azonnal teherbe estem, és már itt gügyög az 5 hónaposom!!!
Rá van írva a tájékoztatóra, hogy fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes.
Alienek?
de, lehet tõle meddõ ha sokáig szedi..
ocsi, hogy nem a kérdésre.. de azt a hülyeséget amit az egyik válaszoló írt, nehogy elhidd a mai fog.gátlóktól NEM LEHETSZ MEDDÕ!
A kérdező hozzászólása: Igen, nõgyógyászati okok miatt kellett elkezdenem szedni!:) Köszönöm a választ a 7.-es válaszolónak.
Ha rendesen szeded, nem vagy az. A szex kicsit megzavarhatja a hormonmûködésed, emiatt is görcsölhetsz, terhes tuti nem vagy. Amúgy nõgyógyászati probléma miatt szeded a gyógyszert?
Ha már az elsõ alkalommal szeded, mire odajutsz hogy szeretnél gyereket meddõ leszel. Jobb ha tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:D
Mert elsõnek szexeltél és a tested nincs még hozzászokva, hogy egy méretes merev tárgy ki-be járkáljon? Nem kell félni, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. De akkor mitõl fájhat a hasam.?
mitõl a jófrászkarikától lennél terhes????? szeded azt a sz*rt....
hát ha 50-60 éves korig szeded akkor lehetsz meddõ a klimax után :D

Változókor? 51 éves vagyok! 4 éve szedtem a fogamzásgátlót. Most 4 hónapja abba hagytam, de a vérzésem azóta sem jött meg! A változókor minden tünete előfordul nálam.

Lehetséges,hogy végleg elmúlt a menzesz???

Legjobb válasz: elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

4 hónapja szedek fogamzásgátlót. Ebben a hónapban 3szor voltam együtt ugy a partneremmel h belémélvezett. Lehetséges a terhesség? Kérlek irjatok nagyon kéttségbe vagyok esve

a fogamzásgátlot mindig beszedtem egy tabi sem maradt ki. maximum egykét órás különbséggel vettem be.ez számit valamit?

Legjobb válasz: Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!

Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
1. válaszoló vagyok. Még mindig úgy gondolom, hogy nem kell aggódnod, de ha ilyen stresszes vagy, akkor jobb lenne valami kiegészítõ védekezés is, mondjuk gumi. Vagy ha azt nem bírja a párod, akkor mondjuk pharmatex krém/kúp. :) Ha valamelyiket használjátok a tabletta mellé, akkor szinte kizárt a terhesség! :)
nyugi, attól is késhet hogy ennyit stresszelsz azon hogy késik, plusz négy hónap alatt még nem is biztos hogy 100%ra beállította a tabletta a ciklusodat, egy-két napot még simán változhat, nekem is mikor elkezdtem tablettát szedni eleinte mindig kedd délután jött meg, mostanában meg szerdán szokott, pedig semmit nem változtattam. magyarul ha mindent a betegtájékoztató szerint csinálsz akkor ne aggódj :) az egy-két óra különbség meg semmi extra, a lényeg hogy a 12 óra ne teljen le. (persze azért törekedni kell az egy idõpontban bevevésre)
A kérdező hozzászólása: ma vagy holnap kéne megjönie mert volt h hétfönként jött meg este volt h kedden fogalmam sincs és stresszes idöszakom van közbe. nemtudom h késik e vagy sem de nagyon pánikba estem
"annyi ésszel amennyi egy ceruzavégi radírba szorult" Drágám, ha olyan ostoba vagy, hogy nem tudod elolvasni a betegtájékoztatót és/vagy úgy gondolod, te beletartozol abba a 0, 01-0, 1%-ba aki teherbe esik fogamzásgátló mellett, akkor egész egyszerûen ne szexelj. A szexhez nem csak testileg, hanem fejben is elég érettnek kéne lenni, és láthatóan nálad az utóbbi még hiányzik. Nem gond, csak be kéne ismerni, hogy ez a dolog még nem neked való.
Én 8 évig dugtam a páromat ilyen módszerrel és egyszer sem lett terhes addig! És amikor elhagytuk, hogy legyen végre gyerekünk, akkor meg egybõl :) 44/F
Van bármi tüneted vagy okod arra, hogy így problémázz? Ha nincs, akkor nem is értem, mitõl vagy kétségbeesve.
"csak mi van ha ----mégis----"
A kérdező hozzászólása: utolso ezt most nem értem? mi az h hamégiS? akkor ez most mit jelent?
Hát ha mégis, akkor elég nagy az esélye ;)
A kérdező hozzászólása: azt értem azzal tisztába vok. csak mi van ha mégis? ennek mekkora az esélye?
Hát ennek a világnak biztos jobb lenne, ha nem lennél terhes, ennyi ésszel ne szexelj csak dupla gumival!

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barná

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barnás pecsételő vérzés volt, ez volt november hónap elején, majd a végén is megjött, tehát így novemberben kétszer volt menstruációm. Voltam UH-on, ott sok apró tüszőt láttak mindkét petefészkemben. Azt mondta az orvos, hogy policystás ovárium syndromám van, viszont sem hormonszint vizsgálatra sem más vizsgálatra nem küldtek el, csak UH-ra. Ön szerint valóban lehet ez a sok apró tüsző cysta? Én azt gondolnám, hogy akkor nem sok apró tüsző van írva hanem cystának van írva. Premens tablettát érdemes erre szedni? Szeretnék már babát és félek, hogy nincs peteérésem. Viszont ehhez kellene hormonszint vizsgálat, de sajnos nem küld a nőgyógyászom. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barná

Tisztelt Doktor Úr! Amiatt érdeklődnék, hogy kb. 4 hónapja rendszertelen a menstruációm. Ez év januárjától abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Utána hónapokon keresztül rendszeres volt, de 4 hónapja rendszertelen. Előző hónapban 2 hetet késett és barnás pecsételő vérzés volt, ez volt november hónap elején, majd a végén is megjött, tehát így novemberben kétszer volt menstruációm. Voltam UH-on, ott sok apró tüszőt láttak mindkét petefészkemben. Azt mondta az orvos, hogy policystás ovárium syndromám van, viszont sem hormonszint vizsgálatra sem más vizsgálatra nem küldtek el, csak UH-ra. Ön szerint valóban lehet ez a sok apró tüsző cysta? Én azt gondolnám, hogy akkor nem sok apró tüsző van írva hanem cystának van írva. Premens tablettát érdemes erre szedni? Szeretnék már babát és félek, hogy nincs peteérésem. Viszont ehhez kellene hormonszint vizsgálat, de sajnos nem küld a nőgyógyászom. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az ultrahangvizsgálat alapján felvetődött állapot valóban csak hormonvizsgálattal tisztázható, ezért azt mindenképpen indokoltnak tartom. Enélkül nem lehetséges a kezelésre vonatkozó tanácsokat sem adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedtem 9 hónapig. Miután abbahagytam, 4 hónapig rendesen jött meg a vérzésem, azóta viszont (fél éve) a rendes menstruáció előtt 5-6 nappal pecsételő vérzés jelentkezik. Hormonvizsgálatot végeztek, az FSH érték

Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedtem 9 hónapig. Miután abbahagytam, 4 hónapig rendesen jött meg a vérzésem, azóta viszont (fél éve) a rendes menstruáció előtt 5-6 nappal pecsételő vérzés jelentkezik. Hormonvizsgálatot végeztek, az FSH érték volt csak eltérő (14,78). A progeszteron szintet viszont valamiért nem nézték meg. Egyébként 40 éves vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló miatt változott-e így meg a menstruációm, és hogy lehet-e ez ellen tenni valamit. Köszönettel:Szilvi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy a fogamzásgátló okozta volna a rendes menstruáció megváltozását. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy a fogamzásgátló okozta volna a rendes menstruáció megváltozását. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedtem 9 hónapig. Miután abbahagytam, 4 hónapig rendesen jött meg a vérzésem, azóta viszont (fél éve) a rendes menstruáció előtt 5-6 nappal pecsételő vérzés jelentkezik. Hormonvizsgálatot végeztek, az FSH érték

Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedtem 9 hónapig. Miután abbahagytam, 4 hónapig rendesen jött meg a vérzésem, azóta viszont (fél éve) a rendes menstruáció előtt 5-6 nappal pecsételő vérzés jelentkezik. Hormonvizsgálatot végeztek, az FSH érték volt csak eltérő (14,78). A progeszteron szintet viszont valamiért nem nézték meg. Egyébként 40 éves vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló miatt változott-e így meg a menstruációm, és hogy lehet-e ez ellen tenni valamit. Köszönettel:Szilvi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy a fogamzásgátló okozta volna a rendes menstruáció megváltozását. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy a fogamzásgátló okozta volna a rendes menstruáció megváltozását. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Daylette fogamzásgátló 24 napos, 4 hónapja szedem, hiztam, lehet a gyógyszertől? Tapasztalatoknak örülnék!?

Legjobb válasz: Az összes fogamzásgátló tabletta hormonokat tartalmaz, így bizony okozhatnak hízást. Ált. azáltal, hogy megnövelik az étvágyat, így az ember többet eszik. Figyelj oda jobban az étkezésedre és menj sportolni, vagy válassz más fogamzásgátló módszert.

Az összes fogamzásgátló tabletta hormonokat tartalmaz, így bizony okozhatnak hízást. Ált. azáltal, hogy megnövelik az étvágyat, így az ember többet eszik. Figyelj oda jobban az étkezésedre és menj sportolni, vagy válassz más fogamzásgátló módszert.
Minden fogamzásgátló ösztrogén tartalmaz, ami a nõies zsírpárnákért felelõs. Ha hízásra hajlamos valaki, többet, ha nem, akkor kevésé hízik, de mindenképp hízik. Ennek semmi köze az étvágyhoz. Errõl a gyógyszerrõl egyébként még sose hallottam.
ne zabálj annyit!!
