Találatok a következő kifejezésre: 4 hónapja a babával, (111 db)

Miket tanulnak meg 4. hónapban a babák?

Legjobb válasz: Ahány baba,annyi féle mozgást! Nem igazodnak a könyvekben leírtakhoz!

Ahány baba, annyi féle mozgást! Nem igazodnak a könyvekben leírtakhoz!
Az enyém akkor fordult hasáról a hátára. De babafüggõ, hogy ki mit csinál 4 hósan.

Ha betölti a 4 hónapot a babám és még anyatejes akkor csinálhatom úgy h 1-2 kanállal már kóstolgatom vele az étel amit már ehet?

Nem akarom hogy valamelyik tejcsis evést felváltsa a hozzátáplálás csak , hogy ismerkedjen az ízekkel?!

Legjobb válasz: Ha van elég tejed, akkor csak 6 hósan. De elõször egyébként is csak a gyümölcsök levét kóstoltatjuk, utána magát a gyümölcsöt/zöldséget.

Ha van elég tejed, akkor csak 6 hósan. De elõször egyébként is csak a gyümölcsök levét kóstoltatjuk, utána magát a gyümölcsöt/zöldséget.
én csak azért adtam neki a nyáron barackot, mert szezonja volt, illetve saját termés a kertbõl, ami ugye garantáltan bio volt. De 2-3 hétig nem is nagyon tudta, mit csináljon vele, csak nyalogatta, aztán egyszer csak rákapott a kanalazásra. Szóval ha akarsz, adhatsz neki kóstolókat, de persze ne lepõdj meg, ha több jön kifelé, mint befelé :D
én vitatkoznék ezzel a gluténos dologgal, mert pont most olvastam hogy kutatások kimutatták, hogy azok a babák akik 6-7 hónapos koruk elõtt kaptak ilyen ételeket azoknál alacsonyabb a lisztérzékenység kialakulása.de szerintem is azt csinálsz amit te jónak látsz.mi is ebben a korban kezdtük el a leveket, most 6 hónapos és még egy étkezést em váltottunk ki igazán, mert fõzelék után mindig szopizik is.nem egyszerre, de egy kis idõ után.
Csinalhatod, de ha nincs problemad a szoptatassal es van elegendo anyatejed, akkor minek? En biztos nem kezdenek meg neki.
Ez már hozzátáplálást jelent. A kóstoltatás nem elõzi meg a ht-t, hanem annak az elsõ "ismerkedõs" szakasza. Annak én se sok értelmét látom, hogy csak idõnként kapjon a baba 1-1 falatot, mert ha egyszer elkezdjük, akkor azt azért, hogy a baba szépen fokozatosan megismerje és megszokja a szilád ételeket. De ezt ésszerûbb rendszeresen csinálni, nem alkalomadtán. A ht ugyanígy nem is a szoptatások kiváltását jelenti, hanem magát az egész folyamatot: a baba innentõl már nemcsak anyatejet kap, hanem más folyékony majd szilád ételt is. Szopit kiváltani egyébként tényleg csak idõvel javasolt, amikor a baba már jól bírja az adott ételt és esetleg jelzi is, hogy a szopi helyett kajcsit kér. Megteheted, amit írtál, de a babák ennyi idõsen általában még tényleg nincsenek készen a hozzátáplálásra, inkább fél éves kor körül, után. És a glutént sem "kell" ennyi idõsen bevezetni, azt is ráér fél évesen. Mindössze annyi, hogy a kutatások fényében érdemes az elsõ ételfélék között bevezetni, és lehetõleg úgy, hogy a baba mellette még anyatejet is kapjon, mert így ki tud bontakozni a tej védõ hatása is.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Csinalhatod?? Ugy csinalod, ahogy neked jol esik. Ha szeretned adod neki, ha nem akkor meg nem.
Egyesek szerint nem, mert még nem tudja megemészteni, egyesek szerint meg nyugodtan, csak ne válts még ki étkezést. Én az utóbbi csoportba tartozom. Sajnos én nem tudtam csak 2 hónapig szoptatni, mert egy mûtét miatt elapadt a tejem, így tápszeres lett. Ettõl nem tudott kakilni, fájt a hasa, stb. A tápszerváltások és egyéb csodaszerek mellett a végleges megoldást a mi esetünkben az ételek bevezetésének elkezdése jelentette. Egyébként ha te úgy érzed, akkor kóstoltass, de csak óvatosan és figyelj a fokozatosságra!
Ne össze-vissza kóstoltasd vele az ételeket. Elõször adj neki almát vagy más gyümölcsöt keksszel. Ebben a korban már be KELL vezetni a glutént. Ha már ezzel kiváltasz egy uzsonnát, akkor kezdheted kóstoltatni a másik ételt. 4 hónaposan még nem ehet sokfélét.
Igen, a gluténos ajánlást mindenki másképpen értelmezi. Én ez alapján javasoltam, amit: [link]

Hogyan szoktatnád a 4 hónap körüli babádat önálló elalvásra és az egyszeri éjjeli ébredésre?

Neurológus szerint (is) nagyon keveset alszik a babám, és az sem jó, hogy éjjel még 2-3x kel. Azt mondta húzzam, amíg lehet. Van vmi könnyítő javaslatotok?

Legjobb válasz: Még is mennyi az a kevés?Önálló alvás ilyen picinél???Hát nagy áldás lenne, de el kell szomorítsalak, hogy segíteni kell nekik még egy ideig.Akár feküdj mellé, érezzen téged. Az én fiam 6 hónapos múlt.Úgy alszik el, hogy kap cicit.Én fekve szoptatok, van még hogy így bealszik, de nagy részt sajnos nem.Miután kiteszi a megtelt táblát, hasra fordul és picit ütögetni kell a popsiját, vagy ringatni, és így szépen bealszik.Lányom is ilyen volt. Az éjjeli kelés szerintem MÉG rendben van.Fiam kb 1 hónapja állt be az éjszakai 1X-i kelésre.Az elõtt simán ennyiszer kelt mint a te babád.

Még is mennyi az a kevés?Önálló alvás ilyen picinél???Hát nagy áldás lenne, de el kell szomorítsalak, hogy segíteni kell nekik még egy ideig.Akár feküdj mellé, érezzen téged. Az én fiam 6 hónapos múlt.Úgy alszik el, hogy kap cicit.Én fekve szoptatok, van még hogy így bealszik, de nagy részt sajnos nem.Miután kiteszi a megtelt táblát, hasra fordul és picit ütögetni kell a popsiját, vagy ringatni, és így szépen bealszik.Lányom is ilyen volt. Az éjjeli kelés szerintem MÉG rendben van.Fiam kb 1 hónapja állt be az éjszakai 1X-i kelésre.Az elõtt simán ennyiszer kelt mint a te babád.
Másfél éves kislányom is kel még egyszer éjszaka!!! 4 hónaposan még legalább 3szor kelt éjjel. Szerintem, bár tudom fárasztó, neki ez a bioritmusa hagyd. Tedd magad mellé, ha megébred ciciztesd. 4 hónaposan mindig magam mellett altattam el, kb 6-8 hónapos kora között kezdtünk átállni az egyedüli elalvásra. Akkor betettem a kiságyába, és simogattam, amíg el nem aludt. 10-12 hnapos kora körül kapott pár állatkát a kiságyba, így etetés után betettem, és velük beszélgetett még egy kicsit majd szépen elaludt. Ez persze csak az én példám, biztos nem tökéletes, de nekünk ez jól mûködött és megfelelt!
A kérdező hozzászólása: Éjjel max 8 órát, nappal kb 3-4. A gond az, hogy elaltatni képtelenség. Se cici, se ringatás, de babakocsi, bebugyolálás, simizés, paskolá, hajszárító, anyaméh hang nem vezet eredményre, szóval SEMMI sem jó. Csak ha elõtte kiordította a lelkét. Két alvás közt kb másfél órát van el nyüglõdés nélkül, mégis van hogy még 2 óra mire vmire bealszik, hiába próbálok meg egy altatási szertartást bevezetni. Ami egyszer bejött, a következõre tuti nem, csak sír-sír.
A kérdező hozzászólása: Ja tényleg, hordozás se jött be. Eddig együtt aludtunk, pont mint írtad, hogy az elsõ moccanásra reagáljak, de az utóbbi 1 hónapban már ez se jó, egyszerüen kiköpi a cicit, hogy nem kér, aztán rájön, hogy így meg nem alszik és ordít. Cumit be se kapja (több fajtát is próbáltam), kezét megtalálja, de csak pár percre jó. Amúgy a doki az egy szobában alvást sem javasolta, mert így felébred az én mocorgásomra (ebben igaza van), és ha rögtön ugrok, esélyt se adok rá, hogy visszaludjon.
Az én fiam sem aludt többet ennyi idõs korában... A babáknak is más-más az alvásigénye, ha nem álmos akkor hiába erõlteted, nem fog aludni. A fiam kb 7 hósan kezdett el "csak" 2-szer enni éjszaka, 8-9 hósan hagytuk el az éjszakai evést, de ébredések vannak, és hajnali 4-kor reggelizik. Most 1 éves. Eddig összesen 4 éjszakát aludt át, egyébként többször is felébred, és csak 1 olyan ismerõsünk van akinek a babája átalussza az éjszakákat. A többi babás ismerõsnél többször is ébrednek a babák éjszaka. Nem olyan nagy tragédia ez :) Szóval én nem szoktatnám sehogy, majd õ kialakítja ezt a saját ütemében.
Délutáni és délelõtti alvásnál ha nem alszik annyit amennyit kellene, ha felébred próbáld visszaaltatni. Éjszaka pedig lehet hogy szomjas. Este adjatok neki inni lefelvés elõtt. Éjszaka ha felébred akkor is adjatok neki egy keveset lehet hogy szomjas éjjel.
Uff! Az én kislányom is ilyen volt. Volt hogy éjfélig ringattam, valamikor 1ig. 1-2órát ringattam, mindent csináltam nyáron kivttem sétálni, ringatta, babakocsiztam, énekeltem, teszélten neki semmi nem volt jó csak sírt. És addig sírt amig el nem fáradt, ahogy letettem kezdõdött minden elõröl akkor lehetett letenni amikor már mélyen aludt. 8hónapos koráig szinte ez ment. Most este mindig adunk iszit neki mert eddig ez lehetett az egyik ok amiért felkelt éjszakánként. Arra nem jöttem rá hogy miért volt olyan nehéz az altatás, szopit 5hónapos koráig tudtam adni neki mert nem sokára jön a 3. Pici babám. :-) de cicin nem sokszor altattam el. Valahonnan azt hallottam hogy nem túl jó ha arra szoktatjuk hogy cicín aludjon el. Amúgy még nem fog önálloan elaludni de edõben kell elkezdeni erre rászoktatni.

Mennyit alszik 4 honap koruli babad? Miket csinal? Ha ebren van, mi a program? Esetleg elkezdtetek mar a hozzataplalast?

Legjobb válasz: Az én kislányom 5 hónapos, de az alvása nem változott 4 hónapos korához képest. Az éjszakát végigalussza, kb. 8-tól reggel 5-7-ig, változó. Aztán az elsõ evés után egy órával menetrend szerûen még egy óra alvás, késõbb pedig 2-2,5 óránként alszik fél-1 órákat. És igen mi már elkezdtük a hozzátáplálást és már ki is váltottuk egy hónap alatt a tízórait. Nagyon szeret kanalazni mindent. Tetszik neki az evés. És nálatok mi a helyzet? Gagyog, brümmög, mostanság morog :-) most tanult meg átfordulni, szeret a nagyágyon velem lenni, és játszani. Járókába még nem nagyon van meg egyedül, csak ha ott vagyok vele.

Az én kislányom 5 hónapos, de az alvása nem változott 4 hónapos korához képest. Az éjszakát végigalussza, kb. 8-tól reggel 5-7-ig, változó. Aztán az elsõ evés után egy órával menetrend szerûen még egy óra alvás, késõbb pedig 2-2, 5 óránként alszik fél-1 órákat. És igen mi már elkezdtük a hozzátáplálást és már ki is váltottuk egy hónap alatt a tízórait. Nagyon szeret kanalazni mindent. Tetszik neki az evés. És nálatok mi a helyzet? Gagyog, brümmög, mostanság morog :-) most tanult meg átfordulni, szeret a nagyágyon velem lenni, és játszani. Járókába még nem nagyon van meg egyedül, csak ha ott vagyok vele.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam 17-en volt 4 honapos, mostanaban eleg keveset alszik napkozben, mindossze masfel orat, ugy 3 alkalommal 30 perceket, ami elegge aggaszt, mert ettol egesz nap nyugos, de sajnos nem tudok rajta valtoztatni:( Furdes utan 8, 8:30 kozott elalszik, egyszer felkel enni, 3 korul, es azutan 10percenkent kelek hozza, mert nyuszog, atforditom, aztan mire leteszem a fejem, ismet kelek, mert megint nem jo valami...:( Kizarolag anyatejes, es meg nem kezdtuk el a hozzataplalast, de mar gondolkodom rajta. Napkozben eleg nyugos mostanaban, egy hetig traktor volt :) )), vagyis brummogott, es bubikat csinalt a nyalabol, azota visit, kiabal, egesz nap "szalad" a ket kis laba, szeret engem utogetni szopi kozben, nagyon szeret hason lenni, kis segitseggel atfordul oldalrol hasra (oldalra mar magatol, de van, hogy hasra is atgurul).Szereti, ha enekelek neki, imad furdeni, es neha hangosan nevet. Kb.ennyi :) Ti mivel kezdtetek a hozzataplalast? Koszonom a valaszodat!
Hát az tényleg nem valami sok alvás... :-( Nem csoda ha nyûgös. A hozzátáplálást almával, sütõtökkel, és barackkal kezdtük. Azóta már mindent eszik szinte: szilva, répa, krumpli, csirkehusi, sóska, spenót... Én mindig magam készítem neki a tízórait, még sosem evett üveges bébiételt. Egyrészt, mert nagyon drága, másrészt mert nem akarom, hogy azt szokja meg, aztán meg amit én fõzök netán ne egye meg. Szokja meg azt, hogy mi hogy eszünk. Persze könnyebb a bébiétel azt elismerem. Kb. ennyi, ha van valami kérdésed nyugodtan írj. Boldog Babázást Kívánok Nektek!
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni .-) Az én lányom is 4 hónapos. Este 9 körül alszik el, és reggel 8-9kor ébred. Viszont napközben emiatt nem sokat alszik. Háromszor, max. négyszer alszik kb. fél órákat. Mikor ébren van, szinte folyamatosan igényli, hogy történjen valami. Játszókeret, hintázik, énekelünk-játszunk, amíg ténykedek, addig a pihenõszékében van (bár mostanság ott sem bírja sokáig). Minden helyiségét bejárjuk a lakásnak, mindenhol vagyunk egy kicsit. Néha elég nehezen bírom, és tehetetlennek érezem magam, mert úgy érzem unatkozik. Nektek mivel telik a nap?
A kérdező hozzászólása: Hat kb.ugyanez a helyzet, mint nallatok :) , raadasul en meg egyedul is vagyok vele, mert a ferjem kulfoldon vallalt munkat, kinnt van tavaj aprilis ota, es hat nem konnyu.Mi is enekelunk, mondokazunk, forgolozunk oldalra, hasra(azt nagyon szereti), a hordozoban nincs mar meg, csak ha becsatolom, azt meg nem birja elviselni.Probalok vele minel tobbet foglalkozni, de ugye meg ott a hazimunka is, stb.stb. Vannak rosszabb napjaink is, de viszonylag minden nap egyforman telik, attol eltekintve, hogy mano minden nap mutat valami ujat :)

Tervezzük a párommal kb.2 honapja a babát. Nekem most megjött a menstruáciom és előtte fájt 4-ja de még mindig fáj a mellem oldalt, most terhes vagyok-e vagy sem? Menstruáció alatt is lehetek terhes?

Mindenkinek megköszöném hogy erre válaszolnátok akki ilyen helyzetekben vagy hasonloan voltatok.

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.

Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm hogy vissza irtál a kérdéseimre. Remélem és szeretnénk hogy sikerüljön egy közös babánk, bizom benne hogy sikerül, probálkozzunk hátha.Olvastam egy pár dolgot itt fennt, és elõfordulhat a terhesség, de ritka ebben igazad van.
A kérdező hozzászólása: 30. napra
Javaslom mond el a nõgyógyásznak, a barna folyás utalhat progeszteronhiányra, ami pedig vetélést okozhat ha teherbe esel. De ez könnyen orvosolható, egy vérvétel kideríti. De az is lehet hogy még a fogamzásgátló zavarja be a ciklust.
Vizsgáltasd ki magad.Én is azt tettem 4 hónapi próbálkozás után, hála istennek minden rendbe nálunk, még nem sikerült, de nem adjuk fel.Ami a lényeg nem kell megijedni akármiket írnak neked, mert mindenkinél mást jelent a barnás vérzés, lehet probléma is, de az is lehet, h simán ki tudod hordani.Szerintem nem vagy terhes, lehet megfogant és nem ágyazódott be, de lehet tul korán teszteltél, az is lehet progreszteron-od tul magas vagy alacsony, de arra is van gyógyszer.Én megfogadtam, h csak az orvosomra hallgatok nem laikusokra.Szóval fel a fejjel és irány a doki :)
Nem vagyok orvos, de szerintem a progeszteronhiány a ciklus második felében okoz barnázást. Amikor nekem rendkívüli barnázás-rózsaszínes vérzés volt, akkor méhgyulladásom volt. Semmi mást nem tapasztaltam emellett, nem fájt, nem volt érzékeny, abszolút semmi. Szerintem menj dokihoz, jobb ha lát, és ad gyógyszert, ha kell.
Akkor elvileg most volt meg.A barnázás még simán lehet a menzesz miatt.Nekem szinte mindig ilyen a menzeszem.Elsõ 3 nap erõs.utána 2-3 nap barnázás, ami fokozatosan csökken.
Esetleg nem vagy gyulladásba felfázás? A terhesség kizárt 7-ik napon.

Keveset hízott az elmúlt hónapban a babám? 4 hós kislány.

3.090 g-mal született, a mostani mérésen 5.800 g volt pelus nélkül (pelussal 5.890 g), míg a múlt hónapban pelusosan mérve 5.830 g.

Legjobb válasz: A súlyát majdnem megduplázta! ennél nem kell több bizonyíték, hogy eleget hízott (általában 6 hónapos korra szokták). Az, hogy pelusban mennyi volt, teljesen félrevezetõ, hisz ki tudja, maga a pelus mennyire volt tele... Nyugi, a babád nem fogja magát éheztetni, tudja õ, mennyire és mikor van szüksége, ha éhes, jelzi :)

A súlyát majdnem megduplázta! ennél nem kell több bizonyíték, hogy eleget hízott (általában 6 hónapos korra szokták). Az, hogy pelusban mennyi volt, teljesen félrevezetõ, hisz ki tudja, maga a pelus mennyire volt tele... Nyugi, a babád nem fogja magát éheztetni, tudja õ, mennyire és mikor van szüksége, ha éhes, jelzi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igény szerinti a szopi, van elég tej, ennél nem kell több egy babának. :o) És ne izgulj akkor sem, ha lesznek ingadozások, illetve hamarosan le is fog lassulni ez az erõteljes gyarapodás, az is teljesen normális lesz, hiszen nekilát majd forogni és mozogni... Jó babázást!
Nekem is ez a gondom.Tegnap tettem fel a szoptatás kategóriában egy kérdést hogy miért nem szopik a babám és 2 hét alatt 10 dekát hízott.Tegnap beszéltem az orvossal, nem vártam meg a következõ tanácsadást.Õ azt mondta, hogy teljesen oké, mert az elsõ 2 hónapban viszont rengeteget hízott.2900 grammal született most 5560 gramm és 2 hete pedig 5450 volt.Most egy kicsit takarékra kapcsol a szervezete, mert eddig rengeteget hízott.Az elsõ hónapban 1750 grammot hízott.A másodikban 800 grammot.A nem hízás okát én sem értem.Hogy megnyugodj szerintem te is beszélj a védõnõvel vagy az orvossal, õk is biztos megnyugtatnak majd.Szerintem a babád súlya oké.Biztos eszik amennyi neki kell, fõleg meg ha tejed is van akkor meg pláne.Nyugi.

4 hónap körüli babák anyukái! Van kialakult napirendetek? Leírnátok? Nálunk eluralkodott a káosz!

Legjobb válasz: Hát hogy õszinte legyek konkrét szigorú napirend nálunk sincs. Általában reggel 6 óra fél7-7 körül kel a kisfiam,akkor adok neki enni(ha éhes).Majd beszélgetünk :) Aztán ha elfáradt akkor elalszik.Majd felkel kb 1-1,5 óra múlva,beszélget,vigyorog,kiabál,aztán megint eszik,gügyörészik tovább majd ha elfáradt akkor alszik újra.Kb 2,5-3 óránként eszik.Este általában fél8-8 körül fürdetem(de volt már olyan is,hogy este 6-fél7 körül aludt el és aludt este 10-ig..akkor fürdettem amikor felébredt,mert nem volt szívem felébreszteni).Fürdetés után eszik,majd leteszem aludni..általában gyorsan bealszik.Éjszaka még egyszer kel fel enni,olyan fél3-3 körül,de van olyan is,hogy csak reggel 5-kor kel fel enni.6 óra fél7 körül ébred,és minden kezdõdik elõröl. 3 hós 3 hetes fiú anyukája

Hát hogy õszinte legyek konkrét szigorú napirend nálunk sincs. Általában reggel 6 óra fél7-7 körül kel a kisfiam, akkor adok neki enni(ha éhes).Majd beszélgetünk :) Aztán ha elfáradt akkor elalszik.Majd felkel kb 1-1, 5 óra múlva, beszélget, vigyorog, kiabál, aztán megint eszik, gügyörészik tovább majd ha elfáradt akkor alszik újra.Kb 2, 5-3 óránként eszik.Este általában fél8-8 körül fürdetem(de volt már olyan is, hogy este 6-fél7 körül aludt el és aludt este 10-ig..akkor fürdettem amikor felébredt, mert nem volt szívem felébreszteni).Fürdetés után eszik, majd leteszem aludni..általában gyorsan bealszik.Éjszaka még egyszer kel fel enni, olyan fél3-3 körül, de van olyan is, hogy csak reggel 5-kor kel fel enni.6 óra fél7 körül ébred, és minden kezdõdik elõröl. 3 hós 3 hetes fiú anyukája
a napirendünk annyi, h. 8-9 közt van fürdés, evés, alvás. reggel 5-6 között kel, eszik, vissza alszik, aztán napközben örülök, ha 2x1 órát alszik, pláne most, h. jön a foga. rosszabb esetben egyszer 30 perc, meg egyszer 1óra alvás van. ma pl. 1x aludt 2, 5 órát. szóval nagyon változó. 4 hós
Éjjel egyszer kel, 4-5 óra ébred, akkor szopizik, majd rögtön visszaalszik. Reggel 8-körül kel fel, 1 óra játék után 9-kor eszik. Fél 11-tõl alszik 2 -2, 5 órát, majd 1-kor eszik. Utána ébren van 2-3 órát, és újból alszik egyet, ez a délutáni alvása. Délután 5-kor eszik és utána már fürdésig vagy nem alszik, vagy csak egy rövidet. Este 8-9 körül fürdés és szopival alszik el. 4 és fél hónapos, és anyatejes. Tulajdonképpen 5-ször eszik, 4 óránként.
4, 5 hónapos. reggel 7-8 között ébred elõször, kicsit játszik, beszélget és nézelõdik, aztán megetetem, leghamarabb fél8kor. fönt van 9ig, onnantól alszik 10-fél11-ig, utána kicsit fönt van és 11elõtt eszik, szoptatom még, de délelõtt már kap tejpépet (lassan gyümölcsöt és délután a tejpépet). utána megint fent van 1órát, játszik a járókában vagy az ágyában, attól függ melyik szobában van dolgom, és dél körültõl alszik 2ig kb. fél 3kor megint eszik, utána hosszabb ideig van fent és csak fél órát szokott aludni, akkor amikor igényli. fél6 körül megint eszik és próbálom kihúzni, hogy akkor már ne aludjon fürdésig, de nem mindig sikerül. :) 8körül fürdik, utána eszik és fél órát még fönt van, de már az ágyában pörög-forog, akkor van a leginkább elemében. :) aztán elalszik szépen magától. :) neked?
8-9 között kelünk, reggeli, megbeszéljük mit álmodtunk, öltözünk, megyünk babakocsival boltba, fél óra szundi, ebéd. 1-kor alvás az 2-3 óra, eszünk, játszunk, ismét babakocsizás, gyümi. Fél 9 felé pancsi, vacsora, megbeszéljük a napot és ha minden jól megy 10 elõtt alvás :)
A ciklusod hányadik napján tartasz?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok félidõben.
Lehet hogy peteérésed van...beágyazódás nem hiszem ha félidõben vagy, bár attól is függ hogy mikor volt/van peteérés...valaki mensi alatt esik teherbemert akkor van peteérés. Mi is közdünk a babóért, de eddig még semmi sajna..bezzeg az aki nem akarja a gyereket annak összejön elsõre...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, bár azt nem értem, hogy mensi utáni héten miért volt ez a barnázás?
Felfázás vagy valami nem volt?
A kérdező hozzászólása: Nem, semmi felfázás, vagy betegség. Eléggé aggódom. Gondolom ebben a hónapban letehetek a babáról...
válaszolnék de nem értem a kérdést:(
Én arra gondolnék, h nem tudott beágyazódni a pici.
Vagy valami gyulladás. Szerintem menj el orvoshoz.
Nem kell egybol a legrosszabbra gondolni!!! A mehnyalkahartya darabokban valik le verzes kisereteben. Ha huzamosabb ideig fekszel, a kanapen vegigfekudve TV-zel vagy eppen alszol ejszaka, akkor a ver nem tud olyan konnyen tavozni, kifolyni, mint ha maszkalnal napkozben, ezert megalvad a ver egy picit, de meg millio mas egyszeru oka is lehet. Nem kell egybol tuldramatizalni a dolgot, hogy "jajj biztos veteles" vagy "Jajj, nem tudott beagyazodni a terhesseg". Foleg, hogy mi itt nem vagyunk orvosok, szoval kedves kerdezo, nehogy most butasagok miatt felidegesitsd magad, kozben meg lehet nem is volt semmi. Ha ez megnyugtat, nekem szinte soha nem ugyanolyan a mensim elozo honapokhoz kepest es megis normalis, hormonok rendben vannak, stb. Ezt orvos is mondta!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!