Találatok a következő kifejezésre: 4 órás munkahellyel (10 db)

6 órás munkaviszonyra a 8 órás 3/4 része jár? A szintén 8 órás munkahelyi pótléknak is csak a 3/4-e jár 6 órában? A 8 órás cafatéria juttatás 6 órában hogy alakul?

Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek! Köszönöm

Legjobb válasz: Annyi jár, amennyi a munkaszerzõdésben áll. Lehet az a 8 órásnak a duplája is. Minimum a minimálbér, illetve a garantált bérminimum arányos részét kell megadni. A cafeteria nem kötelezõ, hanem adható. Ha adnak, azt, hogy mennyit adnak a munkáltató dönti el. "Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek!" Milyen szempontból? Te mi vagy: a munkavállaló, a munkáltató, vagy könyvelsz nekik?

Annyi jár, amennyi a munkaszerzõdésben áll. Lehet az a 8 órásnak a duplája is. Minimum a minimálbér, illetve a garantált bérminimum arányos részét kell megadni. A cafeteria nem kötelezõ, hanem adható. Ha adnak, azt, hogy mennyit adnak a munkáltató dönti el. "Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek!" Milyen szempontból? Te mi vagy: a munkavállaló, a munkáltató, vagy könyvelsz nekik?

Másodállású vállalkozó lehetek-e, ha 2 db 4 órás (vagyis 2 db heti 20 órás bejelentett) munkahelyem van?

Legjobb válasz: Másodállású akkor lehetsz, ha minimum heti 36 órára vagy bejelentve, ami ezek szerint megvan, és a járulékot legalább a minimálbérig (73500 Ft jelenleg) megfizetik utánad. Akkor már nem kell járulékot fizetned másodállásban magad után.

Másodállású akkor lehetsz, ha minimum heti 36 órára vagy bejelentve, ami ezek szerint megvan, és a járulékot legalább a minimálbérig (73500 Ft jelenleg) megfizetik utánad. Akkor már nem kell járulékot fizetned másodállásban magad után.

4 órás bejelentett munkahellyel milyen támogatásokra leszek jogosult szülés után, és mennyi ezeknek az összege?

Legjobb válasz: A négyórás munkahelyen dolgozókra is ugyan azok vonatkoznak, mint a nyolcórásokra. A GYED az éves kereseted alapján lesz kiszámolva. Tehát ha mondjuk heti öt napot dolgozol, napi négy órában, de mondjuk egész évben volt X óra túlórád, akkor az is beleszámít az átlagba. Szóval kiszámítják ez alapján az átlagkereseted, és ennek a 70%-át kapod. Ezen kívül jár a családi pótlék (egy gyerek esetén 11.000 forint, egyedülálló szülõnek 12.000 forint). Kapsz ezen kívül egy egyszeri juttatást, ez kb. 50 ezer forint, de lehet, hogy kicsit több, nem tudom pontosan. Ez a minimálisan adható nyugdíj 200%-a, tehát ez nem bérfüggõ. Hát, ha jól tudom, akkor ennyi.

A négyórás munkahelyen dolgozókra is ugyan azok vonatkoznak, mint a nyolcórásokra. A GYED az éves kereseted alapján lesz kiszámolva. Tehát ha mondjuk heti öt napot dolgozol, napi négy órában, de mondjuk egész évben volt X óra túlórád, akkor az is beleszámít az átlagba. Szóval kiszámítják ez alapján az átlagkereseted, és ennek a 70%-át kapod. Ezen kívül jár a családi pótlék (egy gyerek esetén 11.000 forint, egyedülálló szülõnek 12.000 forint). Kapsz ezen kívül egy egyszeri juttatást, ez kb. 50 ezer forint, de lehet, hogy kicsit több, nem tudom pontosan. Ez a minimálisan adható nyugdíj 200%-a, tehát ez nem bérfüggõ. Hát, ha jól tudom, akkor ennyi.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt mindent megtalálsz a támogatásokról. Sok sikert.
Egy TB szakügyintézõnek ugyanezt a kérdést tettem fel. Õ azt mondta, hogy jobban járok anyagilag, ha GYES igénylek csak, mert a GYEd kevesebbre jön ki napi 4 órás bejelentett munkaviszonnyal. Menj el TB ügyintézõhöz, õ pontosan elmondja, hogy mit tehetsz azért, hogy jobban járj anyagilag.
Én ugy tudom gyes mellett akár napi 8 órát is, gyet és gyed mellett csak napi 4 órát dolgozhatsz bejelentve.A gyes és a gyet összege jövõre:28460ft.
Kedves Utolsó! GYED és TGYÁS mellett nem lehet semmilyen munkát végezni. A GYES- nél pedig korban van szályozás, jelenleg talán a baba 1 éves korától lehet GYES mellett dolgozni. Viszont már 3 éve megszûnt, hogy idõben korlátozzanak, tehát 8 órás munkaviszonyt lehet létesíteni mellette.


Ha 2009. 09.24-től 4 órás munkaviszonyban vagyok, előtte 8 órába voltam évekig (ugyanazon a munkahelyen), akkor mit és mennyit fogok kapni ha felmondok?

Így kevés a fizetés, de ha eljövök nem tudom, h mit kapnék és mennyit ha nem találok egyb?l munkát. (munkanélküli vagy milyen segély járna?

Legjobb válasz: Az álláskeresési járadéknál és segélynél nem számít a jogosultság vizsgálatánál, hogy napi hány órában foglalkoztattak. Ha az elmúlt 4 évben legalább 365 napig volt munkaviszonyod, akkor áll.ker.járadékra, ha annyi nem, de legalább 200 napod volt, akkor áll.ker.segélyre vagy jogosult; akár 8, akár 6, akár 4 órában dolgoztál. Viszont ha te mondasz fel rendes felmondással, akkor 90 napig nem kapsz ellátást. A járadék összege attól függ, hogy mennyi volt a fizetésed. Részletesen tájékozódhatsz a www.afsz.hu oldalon. Ott megnézheted, hogy a munkaviszonyod hossza alpján hány napig vagy jogosult járadékra, a fizetésed alapján pedig mennyi járadékot fogsz kapni.

Az álláskeresési járadéknál és segélynél nem számít a jogosultság vizsgálatánál, hogy napi hány órában foglalkoztattak. Ha az elmúlt 4 évben legalább 365 napig volt munkaviszonyod, akkor áll.ker.járadékra, ha annyi nem, de legalább 200 napod volt, akkor áll.ker.segélyre vagy jogosult; akár 8, akár 6, akár 4 órában dolgoztál. Viszont ha te mondasz fel rendes felmondással, akkor 90 napig nem kapsz ellátást. A járadék összege attól függ, hogy mennyi volt a fizetésed. Részletesen tájékozódhatsz a http://www.afsz.hu oldalon. Ott megnézheted, hogy a munkaviszonyod hossza alpján hány napig vagy jogosult járadékra, a fizetésed alapján pedig mennyi járadékot fogsz kapni.

4 órás határozott idejű munkaszerződést, hogy a legcélszerűbb és előnyösebb megszüntetni, ha az a szempont, hogy minél hamarabb az új munkahelyen dolgozzak?

Legjobb válasz: Attól függ milyen kapcsolatban vagy a fõnököddel... sokan megértõek, és eltekintenek a felmondás idõtõl

Attól függ milyen kapcsolatban vagy a fõnököddel... sokan megértõek, és eltekintenek a felmondás idõtõl
Határozott idejû munkaszerzõdésrõl van szó, nem felmondási idõ a lényeg, hanem az, hogy nem szüntetheted meg a lejárat elõtt. Kivéve, ha a munkáltató nem tartja be a kötelezettségeit, pl. nem kapsz fizetést, stb. Más esetekben csak közös megegyezéssel lehet hamarabb megszüntetni a munkaviszonyt, szóval meg kell beszélned a fõnököddel, hogy egyezzen bele a kilépésedbe, és akkor olyan dátumot írtok rá, amit akartok. Ha egyoldalúan szünteted meg, akkor anyagi kártérítést kérhet tõled.

Dolgozhatok legálisan 2 munkahelyen napi 12 órát? Az egyik munkaadónál napi 8 a másiknál napi 4 órás megosztásban?

Legjobb válasz: Miért ne? Hacsak nem vagy rendõr,mert azoknak engedélyt kell kérni a másodállásért..

Miért ne? Hacsak nem vagy rendõr, mert azoknak engedélyt kell kérni a másodállásért..
A kérdező hozzászólása: Köszi! A munka törvénykönyvének melyik része taglalja ezen részt?

Gyed mellett lehet másodállásként 4 órás munkát vállalni, anélkül, hogy az eredetei munkahelyre mennék?

Tehát úgy értem, hogy nem az eredeti munkahelyre mennék vissza, hanem egy új munkahelyre 4 órásra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy igen, mivel én is ezt tervezem, csak 6 órában.

Én úgy tudom, hogy igen, mivel én is ezt tervezem, csak 6 órában.
Szia.Én így dolgozom, váltottam gyedrõl, gyesre. Én se a volt munkahelyemre mentem vissza, hanem máshol dolgozom.
a végén gyedet akartam irni
Szia attól függ mennyi a gyeded A gyes kb 25000 ft 4 órába ha dolgozol ha ninimálbér akkor az kb 40000ft igy összesen 65000 ft ebbõl még levonod az utiköltségedet nem tudom hogy mivel járnál dolgozni és ha igy több marad mint a gyesed akkor megéri válltani
Szia.Én így dolgozom, váltottam gyedrõl gyesre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Vajon a 4-6 órás munka + Gyes megérné? Vagy inkább várjam meg a Gyed végét s visszamenjek 8 órába?
Elsõ vagyok. Jaj bocsi, rosszul olvastam, én a gyes-re gondoltam! Gyed mellett valóban nem lehet dolgozni!
Gyed mellett nem! Gyes mellett lehetne...
GYED mellett nem lehet. Esetleg mondd le és igényelj gyest és akkor lehet 4-6 órában.
GYED mellett nem dolgozhatsz! http://kanga.internode.hu/munka0509 GyES mellett heti legfeljebb 30 órát dolgozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítõ válszát!
Bocs, nem gyest nem kapsz, hanem gyedet nem fogsz kapni. A gyes mindenkinek alanyi jogon jár, kb. 25ezer Ft.
a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, de sajnos nagyon kevés huszonyvalahányezer ft... szerintem rosszul döntöttél, mert ha van már kiskönyved, rögtön táppénzre mehettél volna! és úgy minden járt volna.
Még az jutott eszembe, hogy nem kellett volna felmondjál, hanem ki kellett volnaírasd magad a dokival, és akkor a szülésig táppénzen lettél volna, és akkor minden juttatást megkapsz. Szerintem így havi 25ezernél, ami a gyes, plusz a családi pótlék, nem fogsz többet kapni.Neem kellett volnafelmondjál! (Az elsõ és második válaszoló voltam.)
ÉN úgy tudom, csak annak jár a tgyás, gyed, aki 8 órás munkaviszonyban volt fogalalkoztatva.
Így se táppénz, se gyes. Tgyást pedig akkor fogsz kapni, ha az elmúlt 2 évben 180 napig volt bejelentett munkád. Viszont, ha szólsz a munkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor kötelesek könnyitett munkát adni.
Nagy butaságot csináltál
nem, elmehetsz dolgozni is máshova részmunka idõbe.
A kérdező hozzászólása: szoval akkor nem kell felmondanom a régi munkahelyemen?igy lehet 2 munkaviszony?
ha a jelenlegi is 4 v 6 órás, akkor szerintem nem kell felmondani. .
A kérdező hozzászólása: pont ez az hogy az 12órás a jelenlegi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!