Találatok a következő kifejezésre: 4 éves napok óta (12 db)

Mit lehet kezdeni egy 4 éves gyerekkel öt napon át?

16 évev vagyok, a szüleim és a két másik kicsi tesó elutazott 5 napra. Tomika, a legkisebb (4 éves) és én pedig itthon maradunk szerdától vasárnapig. Délelőtt Tomika oviban van, én suliban, de miket játszak vele? Kivigyem a szabadba? Szóval MINDENT tudni akarok. Mikor fektessem? Már máskor is maradtam vele egyedül de nem napokig. Én 16 éves vagyok. Előre is köszi...

Legjobb válasz: Csókoltatom anyádékat! Egy négy éves már nagy fiú, meg tudja mondani, mikor mit szeretne, mit akar játszani. Ilyen idõben is kimehettek, max. fél órára, rétegesen felöltözve. Mondjuk szánkózni, ha már egyszer hó van. Reggelit kapjon indulás elõtt, segíteni kell öltözni: kalkuláld be, reggelente mennyivel elõbb kell kelni ezért. Oviban nem kell leadni, ki megy a gyerekért? Ha igen, ezt a szüleid intézzék el! Egy négyéves már tud játszani: autózni, kockázni, egyszerûbb társast. Rajzolhattok, gyurmázhattok. Ha megtehetitek, hétvégén elmehetnétek moziba meg hamburgerezni/pizzázni, ezzel el is megy a nap. A vacsora-fürdés-fekvés idõpontja legyen a megszokott, ahogy eddig is csinálták a szüleid. Gondolom, olyan 8 óra környéke. Legyen egy idõpont (legjobb vacsora elõtt), amikor naponta tud beszélni telefonon a szüleitekkel, így kevésbé fogja õket hiányolni. Egyébként biztos lesz kis szomorkodás, hogy õk nincsenek most itthon. Amúgy akár átjöhetnek hozzád a barátnõid is, biztos élvezni fogja, hogy több nagylány is pesztrálja (legalább is az én fiam ennyi idõsen nagy csajozós volt. :D) Nézhettek együtt hosszabb mesefilmet is, popcorn mellett, vagy ha van hétvégén könyvtár, oda is átnézhettek. Ennyi idõsen szuper hely! Ráadásul általában ingyenes.

Csókoltatom anyádékat! Egy négy éves már nagy fiú, meg tudja mondani, mikor mit szeretne, mit akar játszani. Ilyen idõben is kimehettek, max. fél órára, rétegesen felöltözve. Mondjuk szánkózni, ha már egyszer hó van. Reggelit kapjon indulás elõtt, segíteni kell öltözni: kalkuláld be, reggelente mennyivel elõbb kell kelni ezért. Oviban nem kell leadni, ki megy a gyerekért? Ha igen, ezt a szüleid intézzék el! Egy négyéves már tud játszani: autózni, kockázni, egyszerûbb társast. Rajzolhattok, gyurmázhattok. Ha megtehetitek, hétvégén elmehetnétek moziba meg hamburgerezni/pizzázni, ezzel el is megy a nap. A vacsora-fürdés-fekvés idõpontja legyen a megszokott, ahogy eddig is csinálták a szüleid. Gondolom, olyan 8 óra környéke. Legyen egy idõpont (legjobb vacsora elõtt), amikor naponta tud beszélni telefonon a szüleitekkel, így kevésbé fogja õket hiányolni. Egyébként biztos lesz kis szomorkodás, hogy õk nincsenek most itthon. Amúgy akár átjöhetnek hozzád a barátnõid is, biztos élvezni fogja, hogy több nagylány is pesztrálja (legalább is az én fiam ennyi idõsen nagy csajozós volt. :D) Nézhettek együtt hosszabb mesefilmet is, popcorn mellett, vagy ha van hétvégén könyvtár, oda is átnézhettek. Ennyi idõsen szuper hely! Ráadásul általában ingyenes.
Tedd azt, amit anyukád tett vele.
add ki bérbe takarítónak :)

4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?

Hogyha igen sikerült rájönni a miértjére? Nálnuk nem mond semmit, egyszerűen nem ttudjuk megfejteni miért csinálja.

Legjobb válasz: Pavor nocturnus a neve a jelenségnek,mi is küzdöttünk vele évekig ,kinövik a gyerekek szerencsére. Az én kisfiam még tavaly nagyon gyakran csinálta ,most 5,5 évesen hónapok óta nem csinálja. Amolyan életkori sajátosság 4 éves korban,az én kisfiam is akkoriban csinálta legtöbbször,az idegrendszer érésével el fog múlni. Nem kell sejteni a háttérben semmiféle pszichés traumát,nem az az oka,az is igaz,hogy ha ingergazdag volt a napja,mégha pozitív benyomásokkal teli is,akkoris gyakrabban jelentkezik a pavor.

Pavor nocturnus a neve a jelenségnek, mi is küzdöttünk vele évekig , kinövik a gyerekek szerencsére. Az én kisfiam még tavaly nagyon gyakran csinálta , most 5, 5 évesen hónapok óta nem csinálja. Amolyan életkori sajátosság 4 éves korban, az én kisfiam is akkoriban csinálta legtöbbször, az idegrendszer érésével el fog múlni. Nem kell sejteni a háttérben semmiféle pszichés traumát, nem az az oka, az is igaz, hogy ha ingergazdag volt a napja, mégha pozitív benyomásokkal teli is, akkoris gyakrabban jelentkezik a pavor.
Valami rosszat álmodik valószínûleg. Nem néz esetleg sokat tv-t? Láthatott valamit ami megviseli. Vagy nem volt valami változás a család életében? Költözés? Új munkahely, stb.?
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, ugyanígy volt teljesen nálunk is, mi is voltunk gyermekpszichiátrián is, aztán az azelõtt évekig szinte minden éjszaka jelentkezõ pavor most már csak 2-3 havonta 1 X fordul elõ, szerintem rövidesen teljesen elfeledkezhetünk róla. Kis kitartást a kérdezõnek 6-7 évesen már általában minden gyereknél abbamarad, az idegrendszer érettségétõl függõen .
Pavor nocturnus. Többnyire lehetetlen kideríteni, mi okozza. Egyszer csak jön, aztán meg elmúlik. Nálunk 2 évig tartott... Heti öt éjjel volt a "normális" de az is elõfordult, hogy egy pár héten keresztül minden áldott éjjel többször is "lecsapott". Jártunk gyermekpszichiáterhez is - volt kivizsgálás, EEG -hogy kizárják az epilepsziát- aztán egyszer csak megszûnt.
Bár én nem vagyok anyuka, de mesélte édesanyám, hogy nekem is volt hasonló gondom amikor kicsi voltam. Az éjszaka közepén álmomban ordítottam, sikoltozva sírtam és semmivel nem lehetett felébreszteni. Kb. 5-10 percig tartott, aztán felébredtem. Csak arra emlékszem, hogy ég a villany a szobámba, anyukám ölében fekszem aki sírt, apa meg állt elõttünk és meg volt ijedve. De én nem értettem miért. Kb. egy évig volt ilyen, aztán elmúlt, kinõttem. Anyu akkor járt orvosnál is velem, hogy mi lehet a baj, de akkor azt mondták, hogy nem tudják, volt más is aki ilyesmirõl számolt be, de nincs rá konkrét magyarázatuk (mondjuk ez 20 éve volt). A lényeg, hogy nem volt semmilyen problémám akkor sem és most sincs. Nem vagyok beteg, hiperaktív, vagy bármi. Vidd el orvoshoz, biztosat úgy is csak õ tud mondani, de nem biztos, hogy bármi komoly baja lenne.
Nekünk végül kiderült, hogy autista a kisfiam. DE! Ezzel nem azt mondom, hogy a te fiad is az, sõt, valószínûleg nem, inkább csak az idegrendszeri háttér miatt mondom. Nálunk a nevtanban nem vették észre, hogy az, és sok ilyen rosszat hallottam már nevtanokról. TSMT szerintem jó kiindulási pont, sõt. még ikább a Korai Fejlesztõ.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, Tudom, nagyon gyanús. És már többször bejelentkeztem állapotfelmérésre ésmindig úgy alakúlt, hogy lemondták a helyrõl betegség vagy valami miatt. Kicsit égi jelnek vettem és egy darabig hanyagoltam. Én is elég temperamentumos vagyok, ezért a környezetünk lehülyézett, hogy miért akarok a gyerekre ráolvasni ilyesmit. Mindenesetre most kineziológushoz fogok menni. Nevelési tanácsadóba már jártam, de nekem semmit sem ért.
5. válaszoló vagyok. Nálunk hiperaktivitás, idegrendszeri éretlenség áll fent a kisfiamnál , azóta mióta csináljunk a TSMT tornát nagyon-nagyon hamar elmúlott és nem is tért vissza szerencsére a pavorozás . Ha nehezebb temperamentumú a gyermeked...és alvászavaros ...az bizony nagyon gyanús...
Hát én is így voltam kis koromban.:/ De nekem anyum meg figyelte hogy mikor szokott lenni ez nálam és akkor mindig felkelt engem meg nyugtatni akkor. De ezek általában a rossz rémálmokért vannak. Vagy pedig a gyermeknek nem jó a közérzete. Vagy pedig el kell vinni orvoshoz hogy ez miért lehet. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ. Lehet, hogy tényleg valami idegrendszeri fejletlenség, mert kb 2-2, 5 éves koráig mindig üvöltve kelt fel nappal és éjjel az alvás után. Azóta, tehát lassan 1, 5 éve pedig éjjel is felkel többször és csak sír, üvölt, alig tér magához. Alapból egy akaratos, hisztis gyerkõcrõl ebszélünk, ideje lesz tényleg elvinnem valahova, ahol megnézik.:(
Mindig sirva kelt, reggel is, de fõleg délután:( bizros voltam benne, hogy idegrendszeri érettlenség. Szépen elmaradt 3, 5 éves korára.
Van olyan is, hogy éjszakai terror. Ezt ugyanabban az idõben csinálják kb. Megelõzni úgy lehet, hogy kizökkenti az ember az alvásból, elõtte fölkölti. Piszkálni mikor már sír nem szabad. Hû ez borzasztó lehet. Vidd el valami szakorvoshoz megkérdezni.
Nem tudom belinkelni, mert egy könyvben olvastam, a címe talán "a Suttogó titkai" tracy hogg írta. Sok hasznos tanácsot találtam egyébként benne, van több könyve is.
az en kislanyom 2 eves , o is sokszor felsir ejszaka, es reggel sirva ebred , nem mindig de eleg surun. akkor ez azert lehet? errol a lidercnyomasos dologrol meg nem hallottam. erdekelne hol olvashatnek rola! legyszi belinkelned nekem?
A Suttogóban olvastam errõl, az én kisfiamnak is volt ilyen egy ideig, úgy hívják, hogy lidércnyomás. De semmi köze a rossz álmokhoz, az agy nem képes egyik alvásszakaszból a másikba váltani, és "megreked". Ha, ahogy írod évek óta fennáll, és rendszeres, akkor mindenféleképpen érdemes felkeresni egy szakorvost, esetleg alváslabort.
Nálunk is volt, elmúlt, mire a lányom iskolába ment. Szép lassan. Türelem. A pszichológus azt javasolta, játszunk vele sokat, hogy nappal ki tudja játszani magából azt, amit nem mer kimondani egyébként és a sok feszültség éjjel jön ki. Nálunk bejött.
Egy hormonvizsgalatot+ labort tsh-Vál megelolegezhetnel magadnak.
TSH-val*
tartok tõle, hogy erre a nõgyógyászod tud pontos választ adni, nem a névtelen gyk látogatók

Mi okozhat napok óta tartó hőemelkedést 4 éves kislányomnál?

Kislányomnak hétfő óta 37,6-38 a hője, innen feljebb nem megy. Köhög, folyik az orra. Doktornő szerint felső léguti fertőzés. Lehetséges, hogy téved?

Legjobb válasz: Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.

Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.
Persze, tuti téved. Orra folyik, kohog. Szerintem gyomorrontas, csak a doki felrenezte.
Nézd, ha folyik az orra és köhög, az már éppen elég "ok" lehet arra, hogy hõemelkedése is legyen. Nem egészséges nyilvánvaló és a sok trutyi (bocsánat) ellen így dolgozik a szervezete. 4, 5 éves kislány anyukája.
Mert most ilyen vírus van a levegõben. A 3, 5 éves fiamnak is hõemelkedése volt enyhén piros torokkal, se köhögés, se orrfolyás. De miért nem hiszel az orvosnak??
nem hiném hogy téved , kislányom is köhög, és lázas volt , kapot rá antibiotikumot, és most már jobban van.
A kérdező hozzászólása: 3 hete folyamatossan betegek a gyerkõceim, újból- és újból visszaesnek A mi doktornõnk csak akkor ír fel antibiotikumot, ha már nagyon-nagyon beteg a gyerek.

Holtig tartó haszonélvezeti jogától öngyilkossági kísérlete után megfosztható? 4 éves gyermeke talált rá. Az eset óta minden nap követeli a házba való bejutást, mi félünk tőle, mert agresszív, fenyegetőző.

Ha nem érkezünk id?ben, azzal - mármint halálával - megsz?nt volna a haszonélvezeti joga. Ezek után is illeti ?t az ingatlanban tartózkodás joga? Ha lehet, jogász segítségét várnám 1-2 mondatban.

Legjobb válasz: ha nem nyújtotok segítséget, pedig megtehetitek, akkor ti vagytok büntethetõek több évre. Szerintem ide jogászok nem sûrûn járnak, de szerintem a haszonélvezeti jog ettõl nem veszett el. miért akart meghalni?

ha nem nyújtotok segítséget, pedig megtehetitek, akkor ti vagytok büntethetõek több évre. Szerintem ide jogászok nem sûrûn járnak, de szerintem a haszonélvezeti jog ettõl nem veszett el. miért akart meghalni?
A haszonélvezeti jogot élvezõ fél öngyilkossági kísérletével NEM veszti el e jogosultságát. Ti követtek el szabálysértést, ha nem engeditek be a házba. Az özvegyi jog korlátozása: Ptk. 616. § (1) A házastárs haszonélvezetének korlátozását csak a leszármazók kérhetik. (2) A haszonélvezet korlátozásának bármikor helye van, a korlátozás azonban csak olyan mértékû lehet, hogy a korlátozott haszonélvezet a házastárs szükségleteit biztosítsa, figyelembe véve az általa örökölt vagyontárgyakat, valamint saját vagyonát és munkájának eredményét is. Az (1) bekezdés értelmében a haszonélvezeti jog korlátozását csak a leszármazók kérhetik. Ha több leszármazó van, azok bármelyike kérheti a haszonélvezet korlátozását. Nem szükséges, hogy az összes leszármazó ilyen tartalmú kérelmet terjesszen elõ. Ha nincs megállapodás, a korlátozás csak bírói úton érvényesíthetõ. A haszonélvezeti jog korlátozásánál idõbeli határt a Ptk. nem szab. Ez azt jelenti tehát, hogy amíg az özvegyi jog fennáll, a haszonélvezeti jog korlátozása bármikor kérhetõ. A haszonélvezeti jog korlátozásának mértéke a házastárs szükségleteihez, megszokott környezetben tartásához igazodik.
Összekeversz két dolgot. A haszonélvezet az egyik, a késsel való fenyegetés egy egészen másik! Ha cirkuszol, fenyegõzik, akkor a rendõrségen igenis feljelentést tehetsz ellene.
08:56 Mert szeretné megszerezni a másik házat is. Ezért aztán mindenfélét összehord. Ismerem én az ilyent. Amikor elváltam a bíróságon az én feleségen is olyan dolgokat állított rólam, hogy én is csak a fülem hegyeztem hogy férjként mi mindent csinálhattam volna ami persze eszembe sem jutott. Becsületére legyen mondva hogy nem tudom hogy õ vagy az ügyvédnõje találta-e ki a dolgokat.
Nem értem most se, miért gondolod, hogy megfosztotta volna önmagát bármilyen jogától. Természetes, hogy a tulajdonosnak kellett mennie, hiszen ebben az esetben a tulajdonjoga SEMMIT se ér, még jó darabig sem, tehát akár ne is lenne tulajdonos, jobban járna. Abban a házban CSAK a haszonélvezõnek van joga tartózkodni. Nem értem, téged miért zavar, a te házadba nem mehet be. Mármint ha a tiéd az a ház, ahol te élsz...
A kérdező hozzászólása: Igen, hát a helyzet az, hogy mivel nem az én közvetlen családom, én igazából nem tehetek semmit, csak tûrök és nézem, mi zajlik az én otthonomtól 2 méterre. A felesége kihívta már a rendõrséget, akik azt mondták a helyszínre érkezve: " az Úrnak haszonélvezete van, így õt eltávolítani nem tudják, viszont a gyereknek biztonságos környezetet kell biztosítani, különben a gyámügyet kell hívniuk" Így végül a tulajdonosnak kellett családtagjához menni a kicsivel, igaz, ennek már vagy 1 éve. Azóta próbálták rendbehozni a dolgokat, amikor az öreg iszik, akkor vannak a gondok. Jön, követel, mocskolódik és mindenkit vádol mindenkivel. Én csak attól tartok, hogy az öngyilkossági kísérlet fordulhat komoly szándékká is, akkor pedig már nem számít, kit ránt magával. Sajnos manapság egyre több ilyen esetrõl hallani, én pedig részese nem szeretnék lenni. Csak azért írtam ki a kérdést, mert úgy gondolkodtam, hogy tettével igazából õ már lemondott a haszonélvezetrõl, hiszen MEG AKART HALNI. De persze más az elmélet és a JOG. Köszönöm kedves segítségeteket, igyekszem higgadtan tûrni. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos a kellemetlenkedõ, sokszor késsel fenyegetõzõ ember addig marad, amíg akar. Majd ha vér folyt - akár az enyém- , akkor jöhet a rendõrség, aztán élvezheti a börtönbõl a haszonélvezetét :( Kár, sajnos nincs mit tenni. Még egyszer köszönöm, az események tudatának hiányában reagáló utolsó válaszolónak különösképpen :) , jó kedvre derített határozottsága. :) ))
Nektek nõknek mindig azon jár az eszetek hogyan milyen indokkal lehetne vkit kitúrni a lakásotokból ha már nincs szükségetek rá.
Nem fosztható meg.
A kérdező hozzászólása: Elromlott házasságán akart érzelmi zsarolással segíteni, ennek volt eszköze az öngyilkossági kísérlet. Én osztatlan közös telken élek vele együtt, amúgy az apósom. Tehetetlennek érzem magamat, bármikor megjelenik és hõbölög, én meg tûrök 6 hetes terhesként, nem tesz jót a közérzetemnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az újabb véleményeket, én csak békét és nyugalmat szeretnék, hiba volt ilyen közel költöznünk egy ennyire erõszakos ember mellé....Persze akkoriban örültünk, hogy egyáltalán nem albérletben kell laknunk. Most azonban, hogy nem csak 1 éves gyermekem fültanúja a vitáknak, hanem korai terhességemet is veszélyezteti a minden napos stressz, az elköltözés mellett döntöttünk. Azt hiszem, azt nem kell ecsetelnem, hogy a cél a mi esetünkben nem a másik kifosztása, hanem a békés, nyugodt mindennapok megteremtése. Sajnálom, hogy Önöknek rossz tapasztalatai vannak, az anyósom anno ugyanígy kibabrált a váláskor a férjével, undorítónak találom az ilyen hozzáállást. Kisemmizni valakit 20 év után embertelen, én sosem tennék ilyet azzal, akivel valaha boldogan építettem a jövõt. Viszont nem vagyok hajlandó ilyen környezetben élni tovább.

4 éves kislányomnak napok óta viszket a nunija. Először azt hittem, hogy pisilés után nem törli meg eléggé, de ha segítek neki, utána akkor is viszket neki. Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Lehet, hogy összeszedett egy kis gombát. Elég az hozzá, hogy valami olyan helyre üljön le. Vidd el bõrgyógyászhoz, ír fel valamilyen kenõcsöt és hipp-hopp el fog múlni neki.

Lehet, hogy összeszedett egy kis gombát. Elég az hozzá, hogy valami olyan helyre üljön le. Vidd el bõrgyógyászhoz, ír fel valamilyen kenõcsöt és hipp-hopp el fog múlni neki.
Hát szerintem a bélférget észrevetted volna neki. Nem? Meg amúgy jártok strandra vagy olyan helyre ahol ezt könnyebben össze lehet szedni? Vagy ezt otthon is el lehet kapni? Hogy? Hát mindegy a tenyésztés biztos eredményt fog adni. De az is jó amit az egyik hozzászóló írt, hogy sokat szellõzzön és kamillás lefürdés, vagy borogatás, napi többszöri lefürdés. Ártani biztos nem fog az sem. Kívánom, hogy ez utóbbi legyen csak a baj. Írd majd meg mit lett! Még arra gondoltam hogy nem lehet hogy meztelen fenékkel leült vhova, homokozó, föld stb és esetleg ott szedett össze vmit? A kicsik nem gondolnak ilyesmire.
A gombanal is csak ennyi latszik, picit pirosabb (esetleg duzzadtabb) es viszket. Vidd el orvoshoz minel elobb, ez a nagy meleg csak ront a helyzeten, ha izzad, meg jobban viszket majd neki.
Szia! Valószínû gomba. De ha nem is viszed orvoshoz a gyógyszertérben kérj Canesten kenõcsõt. Az segíteni fog neki nagyon hamar. Én azért elsõ körben a gyerekdokinak szólnék. Fõleg ha néni.
Az én kislányom is volt már bélférges.Azt mondták kislányoknál azért veszélyesebb, mert bizony a férgek a végbélbõl nagyon szívesen átmásznak a hüvelybe és mindenféle fertõzést visznek be.Szerencsére erre nem került sor.Naponta gyakran néztem a fenekét és mindig kiszedtem, ha megláttam.Persze gyógyszert is kapott. Szerintem azt már észrevettétek volna.Kislányom még sírt is , annyira irritálta a fenekét.De persze a tenyésztés a biztosabb.Én is kíváncsi vagyok az eredményre.
Az ötéves kislányom is hasonló tüneteket produkált. pisilés közben még sírt is. Persze, azonnal orvos, ahol kiderült, nem szedett össze semmit, csupán a nagy melegben a nunija beizzadt és melegkiütése által csípett a pisi. Egy kis levegõzéssel, kamillás borogatással a pirosodás két napig megmaradt, de már nem csípett és nem viszketett neki.
Nem tudom, lehet-e a borgyogyaszhoz beutalo nelkul menni, ha lehe, t oda vidd. Ha nem lehet, elobb haziorvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Voltunk a háziorvosnál, aki szerint elõször ki kellene zárni a bélférget, hiszen a mostani strandolós idõszakban ez elég gyakori (sajnos nincs mindenki tisztában a fertõzés veszéllyel). Ezért holnap székletmintát kell vinnünk tenyésztésre. Majd leirom az eredményeket, hátha valakinek a jövõben hasonló problémája lesz.
A kérdező hozzászólása: Háziorvos vagy a bõrgyógyász lenne a jobb?
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam erre. Bár nem látszik rajta semmi "elváltozás", talán egy kicsit pirosabb.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az volt a gond, amire gyanakodtunk, sajnos bélféreg. Szerencsére már túljutottunk rajta, remélem többet nem lesz ilyen problémánk. Köszönöm mindenkinek a válaszát!

160 napra elhelyez a bankba 55. 000 Ft-ot. Ha az éves kamatláb 4, 2% mekkora kamatot kap az elhelyezett betét után?

Legjobb válasz: Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0,6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.

Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0, 6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.
Ez inkább iskolai feladatnak tûnik, szóval az illetékeket, adókat hagyjuk. Számolni még álmos vagyok, de a képlet: 55.000-nek kiszámolod a 4, 2%-át, az eredményt elosztod 365-tel, majd felszorzod 160-nal és megvan a keresett szám.
22 a kamatadó és nem 16 6 az egho
Kevered rendesen a szezont a fazonnal utolsó. A 22 százalék az a teljes államkasszába kerülõ rész (kamatadó+eho).

Fél éves, nem tápszeres, pár napja hozzátáplált babátok mennyit hízik hetente 4-5 hónapos kora óta átlagban? Lassult ez a hízás az utolsó hónapban? Nekem nagyon mozgékony a babám, egyfolytában a mászást gyakorolja, de eléggé lelassult a hízása. :- (

Legjobb válasz: Az én gyerekeim már felnõttek.De a tapasztalatom szerint,amikor már mozognak akkor egy ideig csak nõnek,csak a mozgással törõdnek, és nem híznak,azután lassul a mozgás,és újra hízni kezdenek.És ez a trend váltja egymést,még 1-2 éves korban is.

Az én gyerekeim már felnõttek.De a tapasztalatom szerint, amikor már mozognak akkor egy ideig csak nõnek, csak a mozgással törõdnek, és nem híznak, azután lassul a mozgás, és újra hízni kezdenek.És ez a trend váltja egymést, még 1-2 éves korban is.
Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, addig csak szopott. A 4 hónapos mérésen 5900g volt, 5 hónaposan 6410g, 6 hónaposan pedig 6670g volt. Szóval ekkor 1 hónap alatt 26 dekát hízott csupán...Hetente sosem mértem... Egyébként az enyém is nagyon mozgékony volt már akkor is, 4 hónaposan forgott, 5 hónaposan a pihenõszékben felült, 6 hónaposan kúszott és mászott, 7 hónaposan eg felállt a bútorok mellett, néhány nap múlva lépegetett is mellettük... Az, ha tiédnek is lassul a súlynövekedése, az teljesen normális, hiszen nem hízhatnak végig havi 70-80 dekákat...
Most 6 hónapos a picikém.Pár napja kap gyümölcsöt hozzátáplálásként. 4 hósan 7000 gramm volt most 7000 gramm.Az természetes hogy lassul a hízása a babáknak mert már intenzíven mozognak és a szoptatás is ritkul.Ne aggódj, ez így természetes:) )
Elõzõ vagyok most 6 hósan nem 7000 hanem 7800 gramm:) )

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok. Évek óta nem éltem hüvelyi szexuális életet a volt férjemmel. Válásunk után összejöttem egy férfival, 4 nap együttlét után csípős pisilést, gyakori vizelési ingert tapasztaltam. Hétvége lévén fogorvos barátnőm, akinek v

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok. Évek óta nem éltem hüvelyi szexuális életet a volt férjemmel. Válásunk után összejöttem egy férfival, 4 nap együttlét után csípős pisilést, gyakori vizelési ingert tapasztaltam. Hétvége lévén fogorvos barátnőm, akinek voltak hasonló problémái, Tarivid Richtert írt fel, és már az első szem után megszűntek a tünetek. Természetesen végig fogom szedni a kúrát. Kérdésem, szóljak-e a barátomnak, aki egy hónap múlva külföldről érkezik, hogy ő adhatta át nekem, vagy az én belső öregedésnek indult szervezetem a hibás? Együttlétünk nekem mindig fájdalmas volt, síkosító használatával is. Várom válaszát, köszönettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tekintettel arra, hogy a panaszok már a kezelés elején megszűntek, egyszerű hólyaghurutról lehetett szó, amellyel egyéb teendő jelenleg nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel arra, hogy a panaszok már a kezelés elején megszűntek, egyszerű hólyaghurutról lehetett szó, amellyel egyéb teendő jelenleg nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok. Évek óta nem éltem hüvelyi szexuális életet a volt férjemmel. Válásunk után összejöttem egy férfival, 4 nap együttlét után csípős pisilést, gyakori vizelési ingert tapasztaltam. Hétvége lévén fogorvos barátnőm, akinek v

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok. Évek óta nem éltem hüvelyi szexuális életet a volt férjemmel. Válásunk után összejöttem egy férfival, 4 nap együttlét után csípős pisilést, gyakori vizelési ingert tapasztaltam. Hétvége lévén fogorvos barátnőm, akinek voltak hasonló problémái, Tarivid Richtert írt fel, és már az első szem után megszűntek a tünetek. Természetesen végig fogom szedni a kúrát. Kérdésem, szóljak-e a barátomnak, aki egy hónap múlva külföldről érkezik, hogy ő adhatta át nekem, vagy az én belső öregedésnek indult szervezetem a hibás? Együttlétünk nekem mindig fájdalmas volt, síkosító használatával is. Várom válaszát, köszönettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tekintettel arra, hogy a panaszok már a kezelés elején megszűntek, egyszerű hólyaghurutról lehetett szó, amellyel egyéb teendő jelenleg nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel arra, hogy a panaszok már a kezelés elején megszűntek, egyszerű hólyaghurutról lehetett szó, amellyel egyéb teendő jelenleg nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!