Találatok a következő kifejezésre: 4 éves napok (262 db)

4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?

Hogyha igen sikerült rájönni a miértjére? Nálnuk nem mond semmit, egyszerűen nem ttudjuk megfejteni miért csinálja.

Legjobb válasz: Pavor nocturnus a neve a jelenségnek,mi is küzdöttünk vele évekig ,kinövik a gyerekek szerencsére. Az én kisfiam még tavaly nagyon gyakran csinálta ,most 5,5 évesen hónapok óta nem csinálja. Amolyan életkori sajátosság 4 éves korban,az én kisfiam is akkoriban csinálta legtöbbször,az idegrendszer érésével el fog múlni. Nem kell sejteni a háttérben semmiféle pszichés traumát,nem az az oka,az is igaz,hogy ha ingergazdag volt a napja,mégha pozitív benyomásokkal teli is,akkoris gyakrabban jelentkezik a pavor.

Pavor nocturnus a neve a jelenségnek, mi is küzdöttünk vele évekig , kinövik a gyerekek szerencsére. Az én kisfiam még tavaly nagyon gyakran csinálta , most 5, 5 évesen hónapok óta nem csinálja. Amolyan életkori sajátosság 4 éves korban, az én kisfiam is akkoriban csinálta legtöbbször, az idegrendszer érésével el fog múlni. Nem kell sejteni a háttérben semmiféle pszichés traumát, nem az az oka, az is igaz, hogy ha ingergazdag volt a napja, mégha pozitív benyomásokkal teli is, akkoris gyakrabban jelentkezik a pavor.
Valami rosszat álmodik valószínûleg. Nem néz esetleg sokat tv-t? Láthatott valamit ami megviseli. Vagy nem volt valami változás a család életében? Költözés? Új munkahely, stb.?
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, ugyanígy volt teljesen nálunk is, mi is voltunk gyermekpszichiátrián is, aztán az azelõtt évekig szinte minden éjszaka jelentkezõ pavor most már csak 2-3 havonta 1 X fordul elõ, szerintem rövidesen teljesen elfeledkezhetünk róla. Kis kitartást a kérdezõnek 6-7 évesen már általában minden gyereknél abbamarad, az idegrendszer érettségétõl függõen .
Pavor nocturnus. Többnyire lehetetlen kideríteni, mi okozza. Egyszer csak jön, aztán meg elmúlik. Nálunk 2 évig tartott... Heti öt éjjel volt a "normális" de az is elõfordult, hogy egy pár héten keresztül minden áldott éjjel többször is "lecsapott". Jártunk gyermekpszichiáterhez is - volt kivizsgálás, EEG -hogy kizárják az epilepsziát- aztán egyszer csak megszûnt.
Bár én nem vagyok anyuka, de mesélte édesanyám, hogy nekem is volt hasonló gondom amikor kicsi voltam. Az éjszaka közepén álmomban ordítottam, sikoltozva sírtam és semmivel nem lehetett felébreszteni. Kb. 5-10 percig tartott, aztán felébredtem. Csak arra emlékszem, hogy ég a villany a szobámba, anyukám ölében fekszem aki sírt, apa meg állt elõttünk és meg volt ijedve. De én nem értettem miért. Kb. egy évig volt ilyen, aztán elmúlt, kinõttem. Anyu akkor járt orvosnál is velem, hogy mi lehet a baj, de akkor azt mondták, hogy nem tudják, volt más is aki ilyesmirõl számolt be, de nincs rá konkrét magyarázatuk (mondjuk ez 20 éve volt). A lényeg, hogy nem volt semmilyen problémám akkor sem és most sincs. Nem vagyok beteg, hiperaktív, vagy bármi. Vidd el orvoshoz, biztosat úgy is csak õ tud mondani, de nem biztos, hogy bármi komoly baja lenne.
Nekünk végül kiderült, hogy autista a kisfiam. DE! Ezzel nem azt mondom, hogy a te fiad is az, sõt, valószínûleg nem, inkább csak az idegrendszeri háttér miatt mondom. Nálunk a nevtanban nem vették észre, hogy az, és sok ilyen rosszat hallottam már nevtanokról. TSMT szerintem jó kiindulási pont, sõt. még ikább a Korai Fejlesztõ.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, Tudom, nagyon gyanús. És már többször bejelentkeztem állapotfelmérésre ésmindig úgy alakúlt, hogy lemondták a helyrõl betegség vagy valami miatt. Kicsit égi jelnek vettem és egy darabig hanyagoltam. Én is elég temperamentumos vagyok, ezért a környezetünk lehülyézett, hogy miért akarok a gyerekre ráolvasni ilyesmit. Mindenesetre most kineziológushoz fogok menni. Nevelési tanácsadóba már jártam, de nekem semmit sem ért.
5. válaszoló vagyok. Nálunk hiperaktivitás, idegrendszeri éretlenség áll fent a kisfiamnál , azóta mióta csináljunk a TSMT tornát nagyon-nagyon hamar elmúlott és nem is tért vissza szerencsére a pavorozás . Ha nehezebb temperamentumú a gyermeked...és alvászavaros ...az bizony nagyon gyanús...
Hát én is így voltam kis koromban.:/ De nekem anyum meg figyelte hogy mikor szokott lenni ez nálam és akkor mindig felkelt engem meg nyugtatni akkor. De ezek általában a rossz rémálmokért vannak. Vagy pedig a gyermeknek nem jó a közérzete. Vagy pedig el kell vinni orvoshoz hogy ez miért lehet. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ. Lehet, hogy tényleg valami idegrendszeri fejletlenség, mert kb 2-2, 5 éves koráig mindig üvöltve kelt fel nappal és éjjel az alvás után. Azóta, tehát lassan 1, 5 éve pedig éjjel is felkel többször és csak sír, üvölt, alig tér magához. Alapból egy akaratos, hisztis gyerkõcrõl ebszélünk, ideje lesz tényleg elvinnem valahova, ahol megnézik.:(
Mindig sirva kelt, reggel is, de fõleg délután:( bizros voltam benne, hogy idegrendszeri érettlenség. Szépen elmaradt 3, 5 éves korára.
Van olyan is, hogy éjszakai terror. Ezt ugyanabban az idõben csinálják kb. Megelõzni úgy lehet, hogy kizökkenti az ember az alvásból, elõtte fölkölti. Piszkálni mikor már sír nem szabad. Hû ez borzasztó lehet. Vidd el valami szakorvoshoz megkérdezni.
Nem tudom belinkelni, mert egy könyvben olvastam, a címe talán "a Suttogó titkai" tracy hogg írta. Sok hasznos tanácsot találtam egyébként benne, van több könyve is.
az en kislanyom 2 eves , o is sokszor felsir ejszaka, es reggel sirva ebred , nem mindig de eleg surun. akkor ez azert lehet? errol a lidercnyomasos dologrol meg nem hallottam. erdekelne hol olvashatnek rola! legyszi belinkelned nekem?
A Suttogóban olvastam errõl, az én kisfiamnak is volt ilyen egy ideig, úgy hívják, hogy lidércnyomás. De semmi köze a rossz álmokhoz, az agy nem képes egyik alvásszakaszból a másikba váltani, és "megreked". Ha, ahogy írod évek óta fennáll, és rendszeres, akkor mindenféleképpen érdemes felkeresni egy szakorvost, esetleg alváslabort.
Nálunk is volt, elmúlt, mire a lányom iskolába ment. Szép lassan. Türelem. A pszichológus azt javasolta, játszunk vele sokat, hogy nappal ki tudja játszani magából azt, amit nem mer kimondani egyébként és a sok feszültség éjjel jön ki. Nálunk bejött.

Óvodás gyermeketek szeret szerepelni? Kisfiam 4 éves. De egyáltalán nem áll ki. Most is anyák napi ünnepségen kotlott az ölembe.

Tudom ez változni fog, beszéltük az óvónénijével is, csak kíváncsi vagyok. Lesz nekik tavaszköszöntőjük is ( egy szombat délelőtt, minden csoport ad elő valakit, utána programok). Kíváncsi leszek ott szerepel-e majd. Ott engem nem fog látni, mert én bent leszek a csoportomba, majd onnan lesem a kis drágámat.

Legjobb válasz: nem biztos hogy fog változni én pl. világéletemben utáltam kiállni szerepelni oviban is iskolában is tisztán emlékszem. nekem a fiam (6 éves) nagyon merész semmi szégyenérzete nem izgul, nem zavarja ha esetleg elrontja, semmi. Idén is van egy viszonylag hosszabb verse. Hangosan ügyesen énekel, kiáll versel stb.:) nekem meg épp ez a fura, büszke vagyok persze rá meg örülök, mert így könnyebb lesz neki de azért érdekes hogy ennyire más mint én. Ja és kiskorától ilyen már 3-4 évesen is simán kiállt énekelni. A lányom más tészta õ most lesz 4 éves szerintem tuti nem fog se verset mondani se énekelni az anyák napján, és igen még az is lehet odaül az ölembe.:)) Nem tudom fog e változni etéren de olyan érzésem van hogy nem. Nem lesz ez a szereplõs típus.

nem biztos hogy fog változni én pl. világéletemben utáltam kiállni szerepelni oviban is iskolában is tisztán emlékszem. nekem a fiam (6 éves) nagyon merész semmi szégyenérzete nem izgul, nem zavarja ha esetleg elrontja, semmi. Idén is van egy viszonylag hosszabb verse. Hangosan ügyesen énekel, kiáll versel stb.:) nekem meg épp ez a fura, büszke vagyok persze rá meg örülök, mert így könnyebb lesz neki de azért érdekes hogy ennyire más mint én. Ja és kiskorától ilyen már 3-4 évesen is simán kiállt énekelni. A lányom más tészta õ most lesz 4 éves szerintem tuti nem fog se verset mondani se énekelni az anyák napján, és igen még az is lehet odaül az ölembe.:) ) Nem tudom fog e változni etéren de olyan érzésem van hogy nem. Nem lesz ez a szereplõs típus.
Addig, amíg senki sem látja igen:) Itthon a négy fal között imád bohóckodni, énekelni, táncolni, de hogy ezt rajtam kívül másnak is megmutassa, az nem létezik.Én sem szerettem soha, a mai napig hideg ráz, ha egyáltalán mások elõtt meg kell szólalnom, vizsgázni, vagy bármi. Egyébként a mi ovinkban már nincs is semmilyen "szereplõs" ünnepség.A szülõin azt mondták, hogy most ez valami gyermekpszichológiai "újhullám", hogy nem szabad szerepeltetni a gyerkõcöket, mert nem tesz jót nekik.Én nem értek hozzá, de a fiam miatt nem bánom, hogy így van.
A tavalyi anyák napi ünnepségen az istenért nem tudtam rá venni a fiamat (akkor kiscsoportos volt), hogy kiálljon a többiekkel. Nem Õ volt az egyetlen, még vagy 3 gyerkõc így viselkedett. Az idén (most középsõs) minden gond nélkül kiállt és gyönyörû szép elõadást tartottak. Most csak egyetlen egy gyerek nem állt ki, aki éppen beteg, lázas volt. Õ az anyukája ölében ülve nézte a többieket. Meg is dicsértem az óvónéniknek, hogy fantasztikus volt a tavalyihoz képest! és rengeteget fejlõdött a fiam és a többi gyerkõc is! Augusztusban lesz 5 éves.
Az én ksifiam 6 éves, tavaly elõtte egyáltalán nem állt ki szerepelni, tavaly és az idén már igen, de borzasztó zavarban volt, egyfolytában az ingét gyürkölészte, és a versek szövegét is össze kavarta, pedig itthon szépen el tudta mondani.
az enyém se szerepel, itthon nekem minden elmond de csak ha õ akarja, ha kérem, hogy ezt meg ezt énekelje el pedig tudom, hogy tudja akkor nem teszi, csak másnap mikor nem kéri senki.nem csinálok nagy ügyet belõle, viszont a benti közös szereplésen nagyon szépen szerepelt, minden énekeket, verset, körtáncot csinált õ is, pedig akkor csak pár hónapja volt ovis, kiványcsi vagyok idén mit produkál.
Nekem itthon bátran elõad bármit a fiam (ének, tánc, mondóka...), de már az zavarja, ha a kistesója és apa is ott van, és hallják. Akkor már együtt kell énekelnem, mondókáznom vele, úgy bátrabb. Az oviban egyedül még nem szerepelt, de szerintem nem nagyon merne, ha a csoporttal együtt adnak elõ valamit, akkor is meg van szeppenve, de azért csinálja a többiekkel együtt.
az én fiam is így kezdte, kiscsoportban az ölemben volt minden ünnepségen, középsõben kis trükkel már beállt a sorba (én mindig elbújtam a szülõk között, hogy ne lásson csak én õt) de nem mondott semmit. Tavaly már mondta a többiekkel, de nem volt saját szerepe, idén évessztes volt, már saját egyéni szövegei is voltak, és bekönyörögte magát a helyi oviolimpiára is, ahol egy egész stadionnyi nézõ vette körül.

Egészségesebben és kevesebb evéssel (napi 6x kevés) 4 kilót fogytam, 1, 5 hónap alatt de most 1 nap alatt 74ről újra 78 kiló lettem. Miért?

Legjobb válasz: Nagyon jól csináltad a diétát gratulálok!(ez az elsõ részére) A másodikra meg az hogy vagy rossz a mérleg, vagy az elõzõ méréseddel lehet a gond. A mérlegelés hibái lehetnek: 1. alkohol okozta vízvesztés miatti kiszáradás 2.Nem ugyanabban az idõpontban ugyanolyan körülmények között mérted (elfogyasztott táplálék,víz,ruházat, vagy székletürítés) 1 nap alatt 4 kg sok, sõt hihetetlen.

Nagyon jól csináltad a diétát gratulálok!(ez az elsõ részére) A másodikra meg az hogy vagy rossz a mérleg, vagy az elõzõ méréseddel lehet a gond. A mérlegelés hibái lehetnek: 1. alkohol okozta vízvesztés miatti kiszáradás 2.Nem ugyanabban az idõpontban ugyanolyan körülmények között mérted (elfogyasztott táplálék, víz, ruházat, vagy székletürítés) 1 nap alatt 4 kg sok, sõt hihetetlen.

4 éves kislánynak napi szintű használathoz milyen kerékpárt ajánlotok?

Kislányunk közelgő születésnapjára szeretnénk egy 12" vagy 14" colos jó minőségű kerékpárt venni. Fontos, hogy jó minőségű bringa legyen, mivel napi szinten 7km menne vele. Jelenleg egy kisméretű Puky márkájú laufraddal teszi meg ezt távot. Nagyon ügyesen tud már vele egyensúlyozni; profin gurul vele, miközben felteszi a lábát :) Szóval, tényleg megérett a váltás, főleg, hogy ő maga is szeretne már "tekerős biciklit". Segítségeteket szeretném kérni, mivel ez az első gyermekkerékpár vásárlásunk és fogalmunk sincs a márkákkal típusokkal és megbízhatóságukkal kapcsolatban. A hétvégén kipróbáltuk a dechatlonos 14" biciklit; ez túl nagy lenne még neki, túl nagy a fesztáv a kormány és az ülés között; valamint egy Lofty márkájú 12" kerékpárra is ráült. Ez méretben megfelelt volna, sőt árban is és első ránézésre egész jónak tűnt, de nem mertük megvenni, mivel még sosem hallottunk róla. Tapasztalat esetleg Loftyval?

Legjobb válasz: 7 km? Az kicsit sok egy 4 évesnek...... De én is egy 16 csolos lofty-val kezdem 5 évesen... egy utcányit mentem vele. 14-es loftyt-vegyen neki!

7 km? Az kicsit sok egy 4 évesnek...... De én is egy 16 csolos lofty-val kezdem 5 évesen... egy utcányit mentem vele. 14-es loftyt-vegyen neki!
A kérdező hozzászólása: Relatív, hogy mennyi a sok. Mint mondtam jelenleg a laufradjával teszi meg a távot minden gond nélkül. Õ ehhez szokott, 2éves kora óta, napi szinten több kilométert tesz meg. A tanácsot köszönöm, végül merida kerékpárt kap szombaton.

4, 5 éves ivartalanítot lánycicám 4 kg, napi 1 alutasakosat és szárazeledelt eszik! Ez elegendő neki?

Legjobb válasz: Enyémek is ennyit esznek, azzal a különbséggel, hogy nem tasakost kapnak,mert attól nemigen laktak jól.Csirkésnél veszek pulyka apróhúst, kb. 10 dkg-ként kiadagolom és lefagyasztom. Reggel és este ketten megkapják elfelezve a 10 dkg-t. Száraz van kinn egész nap. Egyik 5,8 kg, másik 4,5 kg. Mindkettõ ivartalanított nõstény. Jelzik egyébként, ha éhesek, úgyis észreveszed.

Enyémek is ennyit esznek, azzal a különbséggel, hogy nem tasakost kapnak, mert attól nemigen laktak jól.Csirkésnél veszek pulyka apróhúst, kb. 10 dkg-ként kiadagolom és lefagyasztom. Reggel és este ketten megkapják elfelezve a 10 dkg-t. Száraz van kinn egész nap. Egyik 5, 8 kg, másik 4, 5 kg. Mindkettõ ivartalanított nõstény. Jelzik egyébként, ha éhesek, úgyis észreveszed.
Elõzõ vagyok még: állatorvos vigyorogva gyömöszölte meg az egyiket, hogy jó húsban van :)
Biztos elég.Ha éhes, úgyis jelzi.Nõvérem 2 év körüli ivartalanított nõstény cicája 50g alutasakost eszik, valamint szárazeledelt, és nem sovány.Viszont az én ivartalanított kandúrom rengeteget zabál :)
Nem árt ha van a cicád elõtt száraz táp is és ha akar eszik ha meg nem akkor nem akkor biztosan tudod, hogy az etetésével nincs gond.

Mi baja lehet a 4 éves kocsimnak? 2 napja ha rárakom a gyújtást kattogó kerregő hang jön a műszerfal felöl.

Ignisem van ,ma kanyarodásnál is kerregett.Tipp?

Legjobb válasz: Az a baja hogy suzuki. Most már te is látod hogy ennyit ér. A mi fordunk több mint 10 éves és nem ad kattogó, kerregõ hangot, sõt nem is lepõdnék meg ha adna mert már nem fiatal, de hogy egy 4 éves kocsi? Így vegyen az ember suzukit... TIPP: Add el és vegyél egy normális kocsit. Nem baj ha 2-3 évvel idõsebb de az akkor normális legyen.

Az a baja hogy suzuki. Most már te is látod hogy ennyit ér. A mi fordunk több mint 10 éves és nem ad kattogó, kerregõ hangot, sõt nem is lepõdnék meg ha adna mert már nem fiatal, de hogy egy 4 éves kocsi? Így vegyen az ember suzukit... TIPP: Add el és vegyél egy normális kocsit. Nem baj ha 2-3 évvel idõsebb de az akkor normális legyen.
És ha itt vki megmondaná pontosan hogy mi a baja a kocsidnak akkor mi lenne?? Nekiállnál megcsinálni? Szerintem vidd inkább szerelõhöz, õ megmondja mi a baja és meg is csinálja.
A kérdező hozzászólása: Ja és már nem csak kanyarodásnál csinálja , egyenesben is.Szervóra tippelek .
A kérdező hozzászólása: Nincs benne klíma.Másikat sem!!!
Ha automata klíma akkor ez lehet. És nem azt mondtam, hogy újat, hanem, hogy MÁSIKAT!
Talán vmelyik hõmérséklet állító motor.
A kérdező hozzászólása: Felesleges azt írnia bárkinek is hogy vegyek új autót, nem fogok, mert nem akarok és nem is tudok.!!!
Gõzöm sincs mi lehet! Mondjuk a gyújtásnál, hogy hangja van még semmit sem jelent, viszont ha kanyarodásnál is UGYANAZ a hang jött belõle akkor már gáz van! De, hogy mi? Esetleg elszabadult valami a mûszerfal borítása alatt? De amúgy ez teljesen függetlenül mondom, de inkább vegyél ez igazi autót, ne csak suzukit. Ennyiért már annyi jobb autó van!
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a kérdés hogy kritizáld a kocsim!Örülj inkább hogy az öreg kocsidnak nincs semmi baja:)
A kérdező hozzászólása: Akkor legalább tudnám mire számítsak , pont azért tettem fel a kérdést mert esetleg másnál is elõfordult ilyen hiba .

4 éves kisfiam éjjel-nappal csak édességet enne, pedig nem erre volt szoktatva. Olyan, mintha függő lenne. Van valakinek még ilyen problémája?

Persze az oviba eszik rendesen kaját, de otthon meg van amikor egyáltalán nem eszik, van amikor meg annyit, hogy nézni is rossz (ez ritkábban). megvonni nem akarom t?le az édességet, próbálom csökkenteni neki az adagokat, de normális dolog ez? Lehet, hogy ez egy korszaka?

Legjobb válasz: Egy 22 éves ismerõsöm egészen 6 éves koráig ugyanúgy volt mint a te fiad,SÕT,neki volt olyan hogy ha nem volt otthon csoki akkor nem is evett semmit inkább egész nap,volt,hogy ez ment egy hétig szinte.Nem tudtak vele semmit sem csinálni pedig tapasztalt anyja volt hiszen már a 2. gyermeke volt õ.Mégis él és virul,reméljük a fiad is kinövi,mert ahgy ismerõsöm elmondta elég kellemetlen és bosszantó ez az idõszak,öbb mint bosszantó...

Egy 22 éves ismerõsöm egészen 6 éves koráig ugyanúgy volt mint a te fiad, SÕT, neki volt olyan hogy ha nem volt otthon csoki akkor nem is evett semmit inkább egész nap, volt, hogy ez ment egy hétig szinte.Nem tudtak vele semmit sem csinálni pedig tapasztalt anyja volt hiszen már a 2. gyermeke volt õ.Mégis él és virul, reméljük a fiad is kinövi, mert ahgy ismerõsöm elmondta elég kellemetlen és bosszantó ez az idõszak, öbb mint bosszantó...
ez azért van, mert amit az oviban esznek a gyerekek... az semmit nem ér! Én nem is hagyom ott ebédig a gyerekeket. Próbálj neki csokis-egészségeset adni! pl.: gyõri (már amennyire egészséges), nutellás alma, stb... elöbb utóbb amúgy is kinövi :)
Valószínûleg nagyon sok gyerek lenne hasonló helyzetben mint a te gyermeked ha a szülõ hagyná. Nálunk csak akkor van édesség ha rendesen ebédeltek és nem is minden nap. Szerintem teljesen felesleges egy kis gyereknek nap mint édességet ennie. Inkább egyen minél több gyümölcsöt. A te fiad hozzá van szokva sok édességet és persze hogy finomabb mint mondjuk egy fõzelék, csak fele olyan egészséges is. Szerintem gondold át hogy miért is nem akarod megvonni tõle a csokikat legalább részben? Amint kérdezted szerintem egyáltalán nem normális dolog.

Délután 2-ig kibírja egy 4 éves gyerek evés nélkül a napot?

Kórházba megyünk, kisműtéte lesz, és kb. ekkor fog sorra kerülni. Nem adhatok neki mást, csak vizet aznap. Nem tudom hogy fogja viselni, szokott reggelizni, ebédelni ... Tiszta ideg vagyok emiatt. :( Volt már így valaki?

Legjobb válasz: Azaz a mûtét után, ébredés után adhatunk neki elõször enni, akkor is csak leveslevet. Olyan 3, fél 4 körül a doki szerint. Más idõpontot nem találtak, pedig nagyon keresték...

A kérdező hozzászólása: Azaz a mûtét után, ébredés után adhatunk neki elõször enni, akkor is csak leveslevet. Olyan 3, fél 4 körül a doki szerint. Más idõpontot nem találtak, pedig nagyon keresték...
4 évesen volt orrmandula kivétele és fülmûtétje a kisfiamnak. 9 után vitték be a mûtõbe, de Õ már ezt is nehezen viselte, pedig nem egy nagyétkû gyerek. Vigyél magatokkal olyan dolgokat, amik lekötik a figyelmét, hátha így el tudod terelni a figyelmét a korgó pocakjáról. Sok sikert!
Bocsi kicsit sokat írtam s el is kalandoztam...
kibírják, de nem lesz egy sétagalopp! ilyenkor a nagyon rossz evõ gyerekek is éhesek!:( Orrmandulamûtéte volt a gyerekemnek. Reggel 7-re kellett menni, fél 10-re voltunk mûtétre kiírva. 6 órakor ihatott utoljára, fél 11-kor mûtötték. Õ nehezen viselte, szomjas is volt és éhes is. Mûtét után 1 órával már azt kérdezgette, õ miért nem kaphat enni. Este fél5-kor ehetett elõször egy fél kiflit, már kész volt addigra!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm 5-ös! Igen, gyümölcslé és puding lesz nálunk, azt írták is a papírra, hogy vigyünk. Ha azt mondta a dokink, hogy kb. 2-kor kerülünk sorra, abból még simán lehet ezek szerint 3-4 óra is.. :( Szomorú, hogy 4 évesekkel ezt így megteszik, persze megértem, hogy sok a páciens, de akkor is...
A kérdező hozzászólása: Húha.. Hát lehet nálunk is ez lesz. :( Mondjuk én sem fogok enni, ott leszek mellette (én simán bírom az éhezést egész nap, ha pörgés van a munkában, van hogy délután 4-5-kor eszem elõször, tudom nem túl jó, de így szoktam meg). De a gyerek kicsit más tészta, ettõl a részétõl félek is... :) Köszi hogy írtál! De jó hogy ti már túl vagytok rajta! :)
nálunk most volt hasonló, mondjuk azért egész más szituáció volt, mert az enyém nagyon maga alatt volt, rosszul volt, meg volt ijedve, stb. reggel mentünk kontrollra, 9 körül kerültünk sorra, elõtte 1, 5 deci kakaót ivott, olyan 7 körül. mondta az orvos, hogy menni kell a kórházba, kivizsgálások lesznek, addig semmit ne adjunk neki. mire felvettek az osztályra, stb. már 2 óra volt, akkor kezdõdött a vérvétel meg ilyenek, utána már ehetett volna, de infúzión volt és nem volt hajlandó, mondván az kaja és a pocakjába megy. olyan 5 körül evett pár falatot. ha reggel már a kórházban lesztek, akkor talán nem lesz éhes, ideges lesz meg ilyenek, szegényke, azért biztos nehéz lesz neki :( mûtét után viszont nem fogja kívánni, nagyon levertek ilyenkor, meg a bódítók miatt, ezért gyümölcslevet adj majd neki, az kicsit eltelíti a pocakját :(
Ez kemény menet lesz. Én lányomnak 5 évesen volt ilyen mûtétje, és reggel már kérte a reggelijét, de mondtuk neki hogy nem nem kaphat. 11-kor lett volna nálunk is a mûtét de egy nagyobb mûtét elhúzódott vagy 2 óra hosszát is, és sokat kellett várni. A lányom nehezen bírta ki, vizet adhattunk neki, de abból sem sokat, a feleségemet már verte a víz annyira hisztizett a gyerek, én meg aznap hamarabb végeztem a munkahelyemen és az utolsó 1 órában már én figyeltem a gyerekre, mert az asszony már nem bírta tovább cérnával. Szomorú volt látni, hogy éhezik, igaz felfogta hogy nem ehet, de egyszerûen a szívem szakadt már meg, de tudtam hogy nem szabad adni neki. Mûtét után sem ehetett semmit, szinte, mert kicsit rosszul volt az altatás végett, ezért csak este adhattunk neki vajas kenyeret. Az sem volt elég neki, de jobban érezte magát tõle legalább, de akkor is még éhes volt. Másnap már ehetett rendesebben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor ezek szerint túlélik valahogy :) Az enyém soha nem volt egy nagy evõ, de az utóbbi fél évben nagyon elégedett voltam az evésével... ezért is félek, szerintem 9-kor már fogja keresni a reggelijét... :(
TEsóm fiának vették ki manduláját, és õ sem ehetett aznap, ráadásul 2nagyon sürgõs mûtét beugrott eléjük és a reggel 9-es kezdésbõl lett fél12. TEsóm fia meg majd lerágta már a tesóm karját éhes volt szegényke...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

Ajánlanátok Budapesten 2 és 4 éves gyerekkel egy napi programot?

Elutazunk barátn?mhöz, kellene valami ami leköti a gyerekeket.

Legjobb válasz: Fogaskerekûzés, onnan gyermekvasút, van egy csomó játszótér ott a környéken (Szépjuhásznénál még ugrálóvár is fel van állítva). Mi is épp ma megyünk 3 és 4 éves lurkókkal. :)

Fogaskerekûzés, onnan gyermekvasút, van egy csomó játszótér ott a környéken (Szépjuhásznénál még ugrálóvár is fel van állítva). Mi is épp ma megyünk 3 és 4 éves lurkókkal. :)
Aquaparkot Káposztáson szívbõl ajánlom. Pár órára is jó program, és ott van mellette Dunakeszin a játszóház is (1km). http://www.aqua-world.hu/hu/arak?sid=bd341ca553b29af2404da78.. http://www.elmenyvaros.hu/
elevenpark 11 kerben
Margitsziget: van játszótér, kis állatkert, bringóhintó kölcsönzés. Zenélõ szökõkút, dunapart, ahol lehet kavicsot dobálni, szerencsés esetben kacsát etetni... Ja, és lehet kishajóval is menni, asszem a Margit híd lábától indul, de nézz utána. Ez így együtt olcsóbb, mint az állatkert, vagy az aquapark :)

Kedves Doktor úr! Mai napon elmentem nőgyógyászhoz abból az okból, hogy a 6 napja tartó mensesem (ami 25 napra jött meg) nem csitul és a 4-5 napon darabos, erős vérzés jelentkezett. Mára a 6.napra erős még a vérzés, de már nem darabos (42 éves vagyok és 2

Kedves Doktor úr! Mai napon elmentem nőgyógyászhoz abból az okból, hogy a 6 napja tartó mensesem (ami 25 napra jött meg) nem csitul és a 4-5 napon darabos, erős vérzés jelentkezett. Mára a 6.napra erős még a vérzés, de már nem darabos (42 éves vagyok és 2 gyermekem van). Megvizsgáltak és azt a javaslatot kaptam, hogy érdemes lenne elkezdenem az Esmya nevű gyógyszert. Ön szerint ha holnap elkezdem az Esmyát, folytathatom a barátcserje tartalmú kapszula szedését? Ugyanis ez utóbbit 2 hónapja szedem már. Köszönöm válaszát: Kriszti

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön által említett gyógyszert elvileg a a jóindulatú méhizomdaganat (mióma) műtét előtti megkisebbítésére fejlesztették ki, így részletesebben kellene ismernem a leleteit ahhoz, hogy ennek szükségességéről nyilatkozni tudjak. A Premens tablettát egyelőre továbbra is szedheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön által említett gyógyszert elvileg a a jóindulatú méhizomdaganat (mióma) műtét előtti megkisebbítésére fejlesztették ki, így részletesebben kellene ismernem a leleteit ahhoz, hogy ennek szükségességéről nyilatkozni tudjak. A Premens tablettát egyelőre továbbra is szedheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!