Találatok a következő kifejezésre: 4 éve nem is egyszer egy (1 db)

4 éve lefeküdtem nem is egyszer egy olyan lánnyal, és nem húztam gumit. Hogyan tudom meg magamról hogy beteg vagyok-e?

Azóta kicsit bennem van egy egyfajta aggodalom! (ki tudja mit kaphattam el....)

Legjobb válasz: Az aids sokáig lappanghat és mivel tönkreteszi az immunrendszert ezért állandóan minden betegséget könnyen elkapnál. Ha esetleg sok esetben náthás jellegû tüneted van, és minden vírus is utolér, akkor van okod gyanakodni, de ehhez vérvétel kell mindenképp..lehet név nélkül is, nézz utána a neten. A hepatitis és többi betegség az pedig nem lappang 4 évig és már több tüneted lett volna, amivel kidrül..Az ebola pl egy hét alatt végez a beteggel, tehát azt fõleg kizárnám. !!!remélem azóta körültekintõbb vagy-ez a tartós kapxcsolat is pl. Ha akkor valamit elkaptál remélem tudod,hogy át is adhattad tovább, de ha 4 évig nincs tünet, akkor max AIDS gyanu lehet, mert az sokára tör felszínre, ha erõs vagy.

Az aids sokáig lappanghat és mivel tönkreteszi az immunrendszert ezért állandóan minden betegséget könnyen elkapnál. Ha esetleg sok esetben náthás jellegû tüneted van, és minden vírus is utolér, akkor van okod gyanakodni, de ehhez vérvétel kell mindenképp..lehet név nélkül is, nézz utána a neten. A hepatitis és többi betegség az pedig nem lappang 4 évig és már több tüneted lett volna, amivel kidrül..Az ebola pl egy hét alatt végez a beteggel, tehát azt fõleg kizárnám. !!!remélem azóta körültekintõbb vagy-ez a tartós kapxcsolat is pl. Ha akkor valamit elkaptál remélem tudod, hogy át is adhattad tovább, de ha 4 évig nincs tünet, akkor max AIDS gyanu lehet, mert az sokára tör felszínre, ha erõs vagy.
Az AIDS nem lappang, az a lappangás utáni kialakult stádium. A HI-vírus fertõzése az ami lappang. Az AIDS már az az állapot, amikor kialakult az immunhiány és a szervezet nem képes védekezni. De amíg csak fertõzött (és fertõzõ), addig nem lehet AIDS-rõl beszélni. A HIV fertõzés fennállhat négy év távlatában, hiszen a lappangási idõ akár 10 év is lehet. Mindenképp vérbõl mutatják ki az ellenanyag-termelést. És ha az pozitív, akkor jönnek a további vizsgálatok. Nem igazán hiszem, hogy ciki lenne egy ilyen vizsgálat. De akár idõzítheted úgy is, hogy ha legközelebb mész vérvételre (bármilyen okból) akkor kérsz egy ellenanyag-tesztet is. És akkor nem szúrnak meg ezért "feleslegesen".
Szerintem menj el vérvételre.Addig nem ajánlom hogy más lánnyal eggyüt legyél mert ha elkaptál valamilyen fertõzést vagy vírust akkor átadod a következõ lánynak is.
A HIV fertõzést egyedül vérvizsgálattal mutatják ki. A lappangási idõn el lehet mélázni, de genotípustól függõen különbözõ ideig tarthat, valamint léteznek teljesen tünetmentes hordozók is. Létezik névtelen AIDS szûrés, ha elmész, biztosat tudsz meg. Még egyszer minden válaszolónak: A HIV fertõzésnek nincsenek tünetei! Van aki mutat bizonyos elváltozásokat, van aki pedig nem, csak egyszerûen összeomlik az immunrendszere 5 év múlva. A hepatitis gyakorlatilag akármeddig lappanghat, ugyanis azzal a legnagyobb baj, hogy májrákot okozhat maga a vírusfertõzés. Mégpedig maga a rák a gyógyult fertõzés után évekkel is kialakulhat. Ami fontos és semmi figyelmet nem kap: A magyar fiatalok jelentõs része (Becsléseim szerint fele - kétharmada) fertõzött Chlamydiával. Szar betegség, mindenféle szövõdményt okozhat, azonkívül sokszor, fõleg férfiaknál semmilyen tünete sincs. Célszerû lenne elmenni egy tesztre. Ami fontos: Az ELISA módszert elõszeretettel használják erre, viszont semmit sem ér. IF vagy PCR tesztet kellene csináltatni, lehetõleg STD ambulanciákon vagy Nemibeteg-gondozóban (A kettõ ugyanaz). Ráadásul uszodában is nyugodtan elkaphatod. (Kezelése: Doxyciklin vagy erythromycin. Ha az orvos Sumamedet, vagy Amoxicillint akar adni, tudjál róla, hogy nem ér semmit sem!) A másik hasonló betegség az Ureaplasma urealitycum. Ez is hajlamos elbújni, sokszor semmilyen tönetet sem okoz, nagyon nehezen tenyészik (A tenyésztés negatív eredménye semmit sem jelent.). (Kezelés Doxyciclin) Mindkét kórokozó alattomos, mindenféle kismedencei gyulladásokat okozhat, lányoknál petefészek, stb, fiúknál mellékhere, prosztata, akármi. Könnyen meddõvé tehet, minden különösebb tünet nélkül. Ha ilyesmi miatt aggódsz, kivizsgáltathatnád magadat. Ott van még a humán papillóma vírus (HPV), ami fiúknál nem mindig okoz tüneteket, de a magyarok nyolctizede biztosan fertõzött. Ha már itt tartunk célszerû lenne Gonorrhea, Szifilisz vizsgálatot is végeztetni, ezek is el tudnak bújni észrevétlenül. A körzeti orvosod valószínûleg tud segíteni és köti az orvoi titoktartás is, ha e miatt aggódsz.
Sose értettem, hogy egyesek méirt rettegnek az orvosoktól. Ha meg akarod tudni, hogy beteg vagy-e, menj dokihoz, nem véletlenül tanították azt a szerencsétlen több évig az egyetemen! Egyébként, ahogy az elõzõ válaszoló írta, a legtöbb kórság nem lappang 4évig, a gond akkor lehet, ha elnéztél egy tünetet, pl a szifilisznél ez nem nehéz. Többek között ezért javaslom a dokit... Ami sokáig lappanghat az az aids, ami aztán tényleg nem okoz jellegzetes tüneteket, házilag nem diagnosztizálható.
Ha esetleg HIV-el fertõzõdtél, az azért kiderülhet abból is, hogy rá 1-2 hétre influenza szerû tünetek jönnének ki rajtad, ezt sokan össze is keverik, vagy egy hasonló betegség a mononukleózis aminek a tünetei szintén iylenek.Hirtelen magas láz, nyirokcsomó duzzanat, ált.ban 16-25 éves kor között sok tinédzser elkapja, csokolódzás, csepfertõzés közben terjed.Szóval, ilyesmi tünetek is jelentkezhetnek ha HIV fertõzöttség fenn áll, plusz kiütés szerû foltok a végtagokon !Ha ilyened nem volt utána közvetlen kis idõn belül, akkor nem beiztos hogy kell aggodni, de egy tesztet mindenképp érdemes csináltatni !!!Megnyugtasson, és ezentúl jobban odafigyelj !
Csak azt nem értem mért vártál ezzel 4 évet?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor kezd el igazán nőni a pénisz?

Mivel 13-14 éves koromban nőttem a legtöbbet,ezért aggódom mivel 13 cm merev állapotban,tavaly novemberben 182-3 cm voltam,most meg 184 max. 185,tehát 9-10 hónap alatt nőttem 1-2 cm-t.Lent meg alig változott valami,gondolom már nem is fogok sokat nőni,és félek hogy lent is így maradna,és hogy ez kicsi lenne-e...
(szüleim 174 cm körüliek,tehát ez is csoda hogy ennyit értem el,decemberben leszek 15 éves.)
Ez jó magasság?Illetve szeretik a nők az ilyen magasságúakat?Mert sokan 185 fölött tartanak magasnak egy fiút,de így is látom a legtöbb embernek a feje tetejét..lent nőni fog még?

3

Mi történt a fitymafékemmel? !

A fitymafékem félig el van szakadva, ez előtt gombás fertőzés volt észrevehető, a fertőzés elmúlt, csak megmaradt egy seb a fitymafékemen ami sajnos kicsit továbbszakadt. Mikor lehúzom róla a bőrt egy kb. 2-3 másodperces szúró jellegű fájdalom jelentkezik, majd el is múlik. Mit tegyek?

2

Csip-a hugycsövem vizeléstől független, korábban volt hugysav kövem attól lehet?

1

Akiket már körülmetéltek az megmondaná, hogy kb. meddig tartott ez a hámló időszak?

3

Szerintetek mit kéne csináljak? (fitymaszűkület)

Körülbelül 4hónapja voltam urulógusnál. azzal a panasszal mentem oda mert túl rövidnek találtam a fityma fékem. el is végezték a műtétet ami jól sikerült mert nem látszik semmi heg,de még sem várt eredményt kaptam. lankadt állapotban a bőrt a péniszemen fájdalom mentesen hátra tudom húzni ameddig csak akarom nincs kellemetlen érzés. viszont ha erekcióm van a fitymám nem húzódik hátra magától,hátra tudom húzni egészen a makkom alá de fáj szúró érzésem van. mit kéne tegyek? nem nagyon akarok még egyszer urulógushoz menni pláne nem körül metélés miatt. amikor elvégezték a fitymafék műtétet az orvosok nem mondták h fityma szűkületem is van.

2

Fáj a derekam 3-4 honapja, mi tevo legyek? Bovebben lent.

Fáj a derekam a bal oldalon, focizok, és mikor kitámasztok, vagy ütközök, belenyilal a fájdalom, tehát nem folyamatosan fáj, es miután belenyilal erzekenyebb mozgasokra is faj, de csak a baloldalon. 3-4 honapja fáj, de például az elso honap utan ismet megprobaltam focizni, mert ugyereztem elmult, de beleszúrt ugyan úgy...hogyan tudnám kezelni?

2

Mit csináljak ha görbe ott lent?

Szóval ott lent felfelé görbül a péniszem...Ennek mi lehet az oka és lehet-e valami súlyos következménye? Orvosi beavatkozát nem szetnék. 16/f

5

Barátommal aktus közben történt baleset, mik lehetnek a következmények? Többi lent

Védekeztünk, de már a felhúzás is elég macerás volt, aztán amikor elkezdtük, kb. 10 percre rá mondta hogy nagyon szorítja a gumi,és amikor kivette TELE volt vérrel az egész, az ondótartály is feszesen állt a vértől. eléggé megijedtünk, főleg, hogy még utána is vérzett. túl rövid a fitymafékje, és ezért történhetett, most akkor mi legyen? urológushoz van beutalója, de csak októberben :S addig mi legyen? próbálkozzunk nagyobb gumival? egy kb. 3 mm-es seb volt a fitymaféknél, meg kicsit felette is felrepedt, de a húgycsőig nem ért el, és kb. 3-4 nap alatt majdnem teljesen begyógyult, közben betadinnal folyton kenegette

9

Véreset pisiltem. Mi lehet a bajom? Forduljak orvoshoz, szóljak szüleimnek? Súlyos-e a probléma?

Ma reggel egy kicsit már sötétebb volt a pisim színe, mint átlagosan. ma este edzés után pedig már vér színű volt...:S
nem fájt, nem is viszketett semmi, csak megijedtem hogy vér színű... minél hamarabbi válaszokat. köszönöm

14/F

8

Here fájdalom hova forduljak?

Hello 16 fiú vagyok. Reggel óta fáj a jobb herém ez a fájdalom végig megy a gerincemig. ÉS néha alhasi fájdalmat is tapasztalok. Ha holnap se múlik akkor elmegyek dokihoz de hova mennyek ? az orvosi rendelőbe és ott kérni kell beutalót vagy hova kell mennem ezzel a dologgal ? Mert annak nem nagyon örülnék ha bemennék a rendelőbe és a 80 éves öreg néni elkezdeni tapogatni ... A válaszaitokat előre is köszönöm !

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!