Találatok a következő kifejezésre: 4 éve nem is egyszer (4 db)

4 éve lefeküdtem nem is egyszer egy olyan lánnyal, és nem húztam gumit. Hogyan tudom meg magamról hogy beteg vagyok-e?

Azóta kicsit bennem van egy egyfajta aggodalom! (ki tudja mit kaphattam el....)

Legjobb válasz: Az aids sokáig lappanghat és mivel tönkreteszi az immunrendszert ezért állandóan minden betegséget könnyen elkapnál. Ha esetleg sok esetben náthás jellegû tüneted van, és minden vírus is utolér, akkor van okod gyanakodni, de ehhez vérvétel kell mindenképp..lehet név nélkül is, nézz utána a neten. A hepatitis és többi betegség az pedig nem lappang 4 évig és már több tüneted lett volna, amivel kidrül..Az ebola pl egy hét alatt végez a beteggel, tehát azt fõleg kizárnám. !!!remélem azóta körültekintõbb vagy-ez a tartós kapxcsolat is pl. Ha akkor valamit elkaptál remélem tudod,hogy át is adhattad tovább, de ha 4 évig nincs tünet, akkor max AIDS gyanu lehet, mert az sokára tör felszínre, ha erõs vagy.

Az aids sokáig lappanghat és mivel tönkreteszi az immunrendszert ezért állandóan minden betegséget könnyen elkapnál. Ha esetleg sok esetben náthás jellegû tüneted van, és minden vírus is utolér, akkor van okod gyanakodni, de ehhez vérvétel kell mindenképp..lehet név nélkül is, nézz utána a neten. A hepatitis és többi betegség az pedig nem lappang 4 évig és már több tüneted lett volna, amivel kidrül..Az ebola pl egy hét alatt végez a beteggel, tehát azt fõleg kizárnám. !!!remélem azóta körültekintõbb vagy-ez a tartós kapxcsolat is pl. Ha akkor valamit elkaptál remélem tudod, hogy át is adhattad tovább, de ha 4 évig nincs tünet, akkor max AIDS gyanu lehet, mert az sokára tör felszínre, ha erõs vagy.
Az AIDS nem lappang, az a lappangás utáni kialakult stádium. A HI-vírus fertõzése az ami lappang. Az AIDS már az az állapot, amikor kialakult az immunhiány és a szervezet nem képes védekezni. De amíg csak fertõzött (és fertõzõ), addig nem lehet AIDS-rõl beszélni. A HIV fertõzés fennállhat négy év távlatában, hiszen a lappangási idõ akár 10 év is lehet. Mindenképp vérbõl mutatják ki az ellenanyag-termelést. És ha az pozitív, akkor jönnek a további vizsgálatok. Nem igazán hiszem, hogy ciki lenne egy ilyen vizsgálat. De akár idõzítheted úgy is, hogy ha legközelebb mész vérvételre (bármilyen okból) akkor kérsz egy ellenanyag-tesztet is. És akkor nem szúrnak meg ezért "feleslegesen".
Szerintem menj el vérvételre.Addig nem ajánlom hogy más lánnyal eggyüt legyél mert ha elkaptál valamilyen fertõzést vagy vírust akkor átadod a következõ lánynak is.
A HIV fertõzést egyedül vérvizsgálattal mutatják ki. A lappangási idõn el lehet mélázni, de genotípustól függõen különbözõ ideig tarthat, valamint léteznek teljesen tünetmentes hordozók is. Létezik névtelen AIDS szûrés, ha elmész, biztosat tudsz meg. Még egyszer minden válaszolónak: A HIV fertõzésnek nincsenek tünetei! Van aki mutat bizonyos elváltozásokat, van aki pedig nem, csak egyszerûen összeomlik az immunrendszere 5 év múlva. A hepatitis gyakorlatilag akármeddig lappanghat, ugyanis azzal a legnagyobb baj, hogy májrákot okozhat maga a vírusfertõzés. Mégpedig maga a rák a gyógyult fertõzés után évekkel is kialakulhat. Ami fontos és semmi figyelmet nem kap: A magyar fiatalok jelentõs része (Becsléseim szerint fele - kétharmada) fertõzött Chlamydiával. Szar betegség, mindenféle szövõdményt okozhat, azonkívül sokszor, fõleg férfiaknál semmilyen tünete sincs. Célszerû lenne elmenni egy tesztre. Ami fontos: Az ELISA módszert elõszeretettel használják erre, viszont semmit sem ér. IF vagy PCR tesztet kellene csináltatni, lehetõleg STD ambulanciákon vagy Nemibeteg-gondozóban (A kettõ ugyanaz). Ráadásul uszodában is nyugodtan elkaphatod. (Kezelése: Doxyciklin vagy erythromycin. Ha az orvos Sumamedet, vagy Amoxicillint akar adni, tudjál róla, hogy nem ér semmit sem!) A másik hasonló betegség az Ureaplasma urealitycum. Ez is hajlamos elbújni, sokszor semmilyen tönetet sem okoz, nagyon nehezen tenyészik (A tenyésztés negatív eredménye semmit sem jelent.). (Kezelés Doxyciclin) Mindkét kórokozó alattomos, mindenféle kismedencei gyulladásokat okozhat, lányoknál petefészek, stb, fiúknál mellékhere, prosztata, akármi. Könnyen meddõvé tehet, minden különösebb tünet nélkül. Ha ilyesmi miatt aggódsz, kivizsgáltathatnád magadat. Ott van még a humán papillóma vírus (HPV), ami fiúknál nem mindig okoz tüneteket, de a magyarok nyolctizede biztosan fertõzött. Ha már itt tartunk célszerû lenne Gonorrhea, Szifilisz vizsgálatot is végeztetni, ezek is el tudnak bújni észrevétlenül. A körzeti orvosod valószínûleg tud segíteni és köti az orvoi titoktartás is, ha e miatt aggódsz.
Sose értettem, hogy egyesek méirt rettegnek az orvosoktól. Ha meg akarod tudni, hogy beteg vagy-e, menj dokihoz, nem véletlenül tanították azt a szerencsétlen több évig az egyetemen! Egyébként, ahogy az elõzõ válaszoló írta, a legtöbb kórság nem lappang 4évig, a gond akkor lehet, ha elnéztél egy tünetet, pl a szifilisznél ez nem nehéz. Többek között ezért javaslom a dokit... Ami sokáig lappanghat az az aids, ami aztán tényleg nem okoz jellegzetes tüneteket, házilag nem diagnosztizálható.
Ha esetleg HIV-el fertõzõdtél, az azért kiderülhet abból is, hogy rá 1-2 hétre influenza szerû tünetek jönnének ki rajtad, ezt sokan össze is keverik, vagy egy hasonló betegség a mononukleózis aminek a tünetei szintén iylenek.Hirtelen magas láz, nyirokcsomó duzzanat, ált.ban 16-25 éves kor között sok tinédzser elkapja, csokolódzás, csepfertõzés közben terjed.Szóval, ilyesmi tünetek is jelentkezhetnek ha HIV fertõzöttség fenn áll, plusz kiütés szerû foltok a végtagokon !Ha ilyened nem volt utána közvetlen kis idõn belül, akkor nem beiztos hogy kell aggodni, de egy tesztet mindenképp érdemes csináltatni !!!Megnyugtasson, és ezentúl jobban odafigyelj !
Csak azt nem értem mért vártál ezzel 4 évet?

Anyámék mindenen veszekednek, most is, már kb.3-4 éve tönkrement az egész házasság, de apa miatt egyszerûen nem tudják megbeszélni a dolgokat, nem hajlandó leülni tisztázni mi van. Alig beszélnek egymással, van valakinél hasonló helyzet?

:(

Legjobb válasz: Nálunk 10 éve ez megy de már észre sem veszem és nálunk is apám miatt mert csak hajtja a magáét és mind1 anyám mit mond vagy csinál mindenbe beleköt volt olyan is hogy nekiment anyámnak meg párszor meg is ütötte de mikor én is felálltam kicsit határozottabban amikor már nem tudott ellökni akkor más lett a helyzet mert utána már nem merte csinálni azóta csak pofázik állandóan de nem mer cselekedi pedig nem bántottam Ja és nálunk az alkohol miatt volt ez mondjuk már nem iszik de attól még ordibál minden nap

Nálunk 10 éve ez megy de már észre sem veszem és nálunk is apám miatt mert csak hajtja a magáét és mind1 anyám mit mond vagy csinál mindenbe beleköt volt olyan is hogy nekiment anyámnak meg párszor meg is ütötte de mikor én is felálltam kicsit határozottabban amikor már nem tudott ellökni akkor más lett a helyzet mert utána már nem merte csinálni azóta csak pofázik állandóan de nem mer cselekedi pedig nem bántottam Ja és nálunk az alkohol miatt volt ez mondjuk már nem iszik de attól még ordibál minden nap
Nàlunk is ez volt. 23 évig ez ment. Utàna elvàltak. Azóta.sokkal jobban kijönnek a szüleim egymàssal
Ma már én is így vagyok a feleségemmel. Megadtam neki mindent, és az is kevés, a gyerekekkel pedig elhitette, hogy én vagyok a rossz. Azt viszont tudnotok kell, hogy sok férfi a felesége miatt lesz ilyen. Egy apa, akit megbecsül a családja, az nem ilyen.
Nálam hasonló a helyzet úgy 1-2 éve, anyuméknál most üt vissza az, hogy totál különbözõ személyiségtípusúak.Anyum ha kell, ha nem, jár-kel, mint zsidóban a fájdalom, apum meg otthonülõs típus.Legutóbb még azon is összevesztek, hogy melyik étteremben ünnepeljék a házassági évfordulójukat.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 18
Ha gyakran találkozol vele, nem lesz könnyû... keresned kéne valakit, aki még nála is jobban vonz, és viszonzott.
Nincs jó hírem, az Élet addig adja vissza a hasonló szituációkat, amíg nem tanulsz belõlük. Ha szerencséd van, már csak 1x kell végigcsinálnod, feltéve, ha tanulsz belõle. 13 éve küzdök hasonlóval. 3-4 évente érkezik... Még én sem tudom, hogy kezeljem :)
Igen lehet .
Én is ezt a fajta gyógyszert szedtem nekem volt, hogy 2 hetente megjött.Én ez végett hagytam abba./És még szoptatok./
Nem kell rá várni, mert sokára jöhet meg. A cerazette csak a peteérést gátolja meg, de nem idéz elõ vérzést . Majd ha a szervezeted tisztulni akar akkor megjön. Ha abbamarad a szoptatás, akkor sem jön meg , akkor érdemes orvoshoz menni, de egy éven belül emiatt nem kell.
Ne aggódj, ha nem jön meg. Ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor valószínûleg nem leszel terhes. De tényleg vigyázz, hogy egy szem se maradjon ki. Nekem csak akkor jött meg (Cerazette mellett), amikor már nagyon fogyott a tejem. Tehát ez így normális, lehet hogy amíg szoptatsz, nem is jön meg. Utána viszont kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!