Találatok a következő kifejezésre: 4 év után (215 db)

4 év után hogyan?

Négy éve vagyok együtt egy férfival, aki számomra a legfontosabb. Azonban ott van az is, hogy ő számára nem én vagyok a legfontosabb. Az utóbbi egy évben pedig még jobban úgy érzem, hogy ebből nem fog jó kisülni. Egyre többet veszekeszünk, sokat csalódunk egymásban, és még sorolhatnám, mennyi minden nyomja a kis Szívünket(vagy csak az enyémet! Ugyanis ő semmit se szokott megbánni.). A lényeg,hogy eldöntöttem, hogy lépek. Csak nem tudom merre. Ha 4 évet nem áldoztam volna fel azért, mert szeretem,akkor nem lennék ennyire tanácstalan. Tűrjek? Ne tűrjek? Mi lesz utána? Túl fogom élni? Vagy én leszek a következő besárgult ember? Nehéz az ő támogatása nélkül bármibe is belekezdeni. Kicsit már lehet társfüggő is lettem. De ha ő azt mondaná, hogy holnaptól szia,akkor azt el tudnám fogadni. Egyszerűen annyira nem tudok kiigazodni rajta, hogy kész. Nem akarom, hogy az is az én hibám legyen, hogy elhagyom. Haza nem tudok menni, így azt se tudom, hogy hová menjek. Érdemes lenne kivennem esetleg egy albérletet? De ott hogyan tovább?

Legjobb válasz: Velem pont így volt. 4 éve voltunk együtt, nagyon szerettem, de éreztem, hogy lépnem kell, mert nem mehetnek így tovább a dolgok. Egyszer egy nagyobb veszekedés alkalmával végre kijelentettem, hogy tûnjön el az életembõl, soha többé nem akarom látni. Aztán szenvedés következett. Megpróbáltam tovább lépni, mást keresni, de mindenkiben csak õt kerestem, nem volt egyszerû idõszak. Vele igyekeztem teljesen megszakítani a kapcsolatot, tudomást sem venni róla, nehéz lett volna ha látnom kellett volna, beszélnem kellett volna vele. Aztán 3 hónap után találkoztunk újra, elmentem hozzá még néhány cuccomért amik még nála voltak, ekkor éreztem úgy hogy már képes vagyok beszélni vele. Nagyon meglepõdtem rajta, hogy milyen állapotban volt. Nem volt önmaga, sokkal jobban megviselte a szakítás mint engem. A lényeg, az hogy végre rájött hogy én vagyok neki az igazi, és egyáltalán nem természetes dolog hogy vagyok neki, mert bármikor elveszíthet, kb 1 hónap huza vona után elhatároztuk, hogy adunk mégegy esélyt magunknak, hiszen szeretjük egymást, jobban mint valaha. Azóta minden rendben, eltelt már 3 év, összeházasodtunk, jön a baba, és nagyon boldogok vagyunk. Életem legjobb döntése volt h szakítottam vele, az oldott meg mindent közöttünk...:)

Velem pont így volt. 4 éve voltunk együtt, nagyon szerettem, de éreztem, hogy lépnem kell, mert nem mehetnek így tovább a dolgok. Egyszer egy nagyobb veszekedés alkalmával végre kijelentettem, hogy tûnjön el az életembõl, soha többé nem akarom látni. Aztán szenvedés következett. Megpróbáltam tovább lépni, mást keresni, de mindenkiben csak õt kerestem, nem volt egyszerû idõszak. Vele igyekeztem teljesen megszakítani a kapcsolatot, tudomást sem venni róla, nehéz lett volna ha látnom kellett volna, beszélnem kellett volna vele. Aztán 3 hónap után találkoztunk újra, elmentem hozzá még néhány cuccomért amik még nála voltak, ekkor éreztem úgy hogy már képes vagyok beszélni vele. Nagyon meglepõdtem rajta, hogy milyen állapotban volt. Nem volt önmaga, sokkal jobban megviselte a szakítás mint engem. A lényeg, az hogy végre rájött hogy én vagyok neki az igazi, és egyáltalán nem természetes dolog hogy vagyok neki, mert bármikor elveszíthet, kb 1 hónap huza vona után elhatároztuk, hogy adunk mégegy esélyt magunknak, hiszen szeretjük egymást, jobban mint valaha. Azóta minden rendben, eltelt már 3 év, összeházasodtunk, jön a baba, és nagyon boldogok vagyunk. Életem legjobb döntése volt h szakítottam vele, az oldott meg mindent közöttünk...:)
Normális, egészséges felnõtt ember képes társ nélkül is élni adott ideig, és képes egyedül is jól érezni magát a bõrében. Elég gáz dolog csak azért együtt maradni valakivel, mert félsz az ismeretlentõl vagy attól, találsz-e utána mást. A szíves mélyén tudod, szereted-e még azt az embert. Ha igen, közösen tegyetek azért, hogy a kapcsolat ismét mindkettõtök számára jó legyen. Ha meg nem szereted, állj meg a saját lábadon és lépjél tõle külön útra, õt is tiszteld meg azzal, hogy nem csak kapaszkodónak használod, mert egyedül gyenge vagy.
hány éves vagy?
Szerintem így már nincs jövõje a dolognak... Mondd meg, hogy elmész, még nem tudod hová, de neked ez így nem jó. Ismerkedj, persze mikor már független vagy. Rengeteg helyes, rendes férfi van még egyedül. Biztosan találsz magadnak valakit, aki viszont szeret. Ne legyen a 4 évbõl 5-10-majd 50év, ha úgy sem vagytok együtt boldogok. 21N
Egyetértek az elõzõvel, néha muszáj lépni, mert így csak még rosszabb lesz a helyzet! Ha együtt kell lennetek, akkor azt hamarosan õ is érezni fogja, hiányolni fog és küzdeni fog azért hogy együtt legyetek. Elárulom, ha mindig megbocsátasz és tûrsz, akkor még csak felnézni sem fog rád...Nekem egy majd 3éves kapcsolatomnak lett vége télen, amibe azt hittem belepusztulok, de már nem volt más választás. Az exbarátom pedig az utóbbi 1hónapban kezdett újra érdeklõdni felõlem, és (ahogy ezt be is vallotta) még mindig nincs túl rajtam..szóval ki tudja! :) Jól látod, hogy társfüggõ lettél, és ijesztõ, lehetetlen kb elképzelni hogy mi lesz nélküle, de hidd el, abszolút nem olyan vészes az egyedüllét! ;) Fontos, hogy le tudd kötni a gondolataid, csinálj programokat, beszélj az érzéseidrõl a barátaiddal, családoddal vagy akivel tudsz, esetleg kezdj bele valami újba, pl. járj el futni. Ha van rá lehetõséged, szerintem jó megoldás az albérlet, lehet hogy még ismerõst is találsz aki szintén albiba költözne
Sajnos ugyanebben a helyzetben vagyok, csak már a szakítás után pár nappal. A 4 évünkbõl, ha õszinték vagyunk, az utolsó 1 már csak vergõdés volt. Már nem volt meg az az érzés, hogy biztosan vele akarom leélni az életem, nem kívántam úgy. Elkezdtek érdekelni más férfiak, persze egy-egy flörtnél sosem mentem tovább, mert tiszteltem a párom. Bizonytalan voltam sokszor. Részérõl talán nem is lett volna probléma, de mások lettek az igényeink. Nagyon nehezen hoztuk meg a döntést, millió utolsó esély, persze semmi nem változott. Aztán jött a nem szakítunk, de tartsunk szünetet rész, aminek nem volt értelme, mert szintén a bizonytalanság volt. Tudtuk, hogy nem lesz könnyû, mert mi is ragaszkodtunk egymáshoz, hiszen hatalmas problémáink nem voltak, de már inkább úgy éltünk, mint a lakótársak. Szóval nehezen, de döntöttünk. Sokszor elbizonytalanodom, de akkor belegondolok a problémákba és tudom, hogy így kellett történnie. Még nehéz idõszak áll elõttem. Azt tanácsolom, hogy ha nálatok is hasonló a helyzet, akkor ne húzzátok meg hónapokat, éveket. Biztosan érzed, hogy fektetnél-e több energiát a kapcsolatba, sajnos én nem tudtam. Én mehetek haza, de így sokat kell majd utaznom a munkahelyre saját költségre, de ez csak átmeneti állapot. Biztos
Elõzõ vagyok. Lemaradt a vége. Biztos érzed, hogy tudsz-e több energiát fektetni a kapcsolatba. Én éreztem, hogy nem, másra vágyom, csak magamnak sem mertem bevallani. Ha ezt érzed, akkor sajnos nincs értelme folytatni. Elõttem is nehéz idõszak áll, de muszáj kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Ejha, köszönöm a sok sok vegyes történetet. A happy end nem mindegyik végén volt érzékelhetõ, de a lényeg, hogy éltek, és tartjátok magatokat ahhoz, amiben jelenleg álltok. Ami egy kicsit furin jött ki, az a ne kapaszkodjak a társamba, ha már nem érzek iránta semmit. Ez nem így van. Vagyis vannak akiknek tényleg már csak menedék a társa. Én elég komoly érzésû ember vagyok. Érzek iránta mély érzéseket. Nélküle igen is nagyon sok minden másképp lenne. Ha 4 évet úgy tudtam mellette élni, ahogy ment, úgy érzem késõbb is fog. Csak nagyon nehéz számára megértetni azt a sok mindent, amit elõtte a szülei beleneveltek. Ilyen a nem bánok meg semmit stílusa. Na meg a nekem mindig igazam van, ha nincs, akkor le van tojva(elnézést, szebben nem tudtam megfogalmazni.) A lényeg a lényeg, hogy a hullámvölgyek és a sok vita ellenére fontosak vagyunk egymásnak, és tudom, hogy ez a rossz kommunikációnak köszönhetõ. Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettek. A végsõ elkeseredéskor is pozitívnak kell maradni, és sokat kell gondolkodni. Persze nem a saját életünk rovására. De az a fontos, hogy merjük bevallani, ha már mi is görcsösen ragaszkodunk a számunkra normális dolgokhoz. Mindenkit másképp nevelnek, csak csiszolódni kell rajta. Minden jót kívánok nektek! :)

Szakközépiskola ad érettségit is 4 év után meg egy szakmát is?

Azt tudom ,hogy a szakiskola az csak szakmát ad a gimnázium meg érettségit és továbbtanulási lehetőséget de a szakközépiskola az ad érettségit is meg szakmát is ?

Legjobb válasz: Nem. 4 év után érettségi, utána lehet maradni képzésre, szakmára még 2-3 év.

Nem. 4 év után érettségi, utána lehet maradni képzésre, szakmára még 2-3 év.
A most 9.-es és késõbbi évfolyamoknak ad szakmát is, de az nem OKJ-s szakma. Úgynevezett szakmacsoportos alapozó képzés folyik, ami jellemzõen annyit tesz, hogy az OKJ képzés két évének elsõ évét megtanítják 12. osztályig. Abból kötelezõ érettségizni is, és azzal már bizonyos munkakörök betölthetõk. Utána meg már csak egy év a szakma. Itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=151461.231970 a 3. mellékletben olvasható, hogy melyik ágazati érettségivel milyen munkakör tölthetõ be. Informatikával pl. a "számítógépes rendszerkarbantartó". További egy év tanulással pedig megszerezhetõ a 54 213 05 Szoftverfejlesztõ 54 481 01 CAD-CAM informatikus 54 481 02 Gazdasági informatikus 54 481 04 Informatikai rendszergazda 54 481 05 Mûszaki informatikus 54 482 01 IT mentor szakmák egyike. Szóval röviden egy komolytalan szakmát ad, újabb egy év tanulással lehet rendes, OKJ szerinti szakmát szerezni.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen:) .
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok ebbe nagyon jártas mivel mégcsak most fogok szakközépbe menni. És mindenképpen egy évet kell még utána tanulni , hogy legyen OKJ-s szakmám vagy ez az OKJ ez , hogy mûködik úgy mint egy iskola bemész és mondjuk 1 év után lesz egy szakmád ?

4 év után menyi idő kb. amire túl léphetek egy kapcsolaton (bövebben lent)?

Még a mai napig szeretem azt a lányt aki durván 2 hónapja 4 év után szakított velem,nem vagyok egy érzelgős srác de van olyan este amikor még mindig alig tudok aludni és rajta jár az eszem hajnalokig amire nagy nehezen elalszok.Én szinte mindent meg adtam neki ami tőlem telt még családomért se tettem meg ennyi mindent,és az alegrosszab hogy nagyon sokáig ezt mind-mind vissza is kaptam tőle.Még a mai napig nem értem mi volt az igazi oka de talán már nemis számít.Mennyi időbe kerül amire elfeljtem,már szinte mindent kipróbáltam amit találtam ebbe témába sokat voltam barátokkal, próbáltam lekötni magam mindig,de még mindig ha meglátom(ha nem is gyakran de összefutok vele vagy facebookon látok róla valamit) egyszerűen olyan depressziós hangulatomba leszek és ilyenkor nem nagyon látom értelmét az életemnek hiszen az utolsó 4 évem is"felessleges"volt.Talán segítene egy új barátnő vagy csak rontana a dolgokon vagy mikor léphetek végre túl rajta már nagyon nehezzen viselem.Előre is köszi!19/f

Legjobb válasz: Na na na! Nem volt felesleges az utóbbi 4 éved. Boldog emlékeket is csináltál, tapasztalatot szereztél. Nekem pl. az utóbbi 4 évem eseménytelen volt. Új barátnõ segítene, de tényleg tetsszen ám a lány, ne csak feledtetni akarj vele. 18/L

Na na na! Nem volt felesleges az utóbbi 4 éved. Boldog emlékeket is csináltál, tapasztalatot szereztél. Nekem pl. az utóbbi 4 évem eseménytelen volt. Új barátnõ segítene, de tényleg tetsszen ám a lány, ne csak feledtetni akarj vele. 18/L
Ez sajnos mindenkinél más. Sõt, kapcsolatonként is máshogy alakul. Én 2, 5 év után, mikor elküldtem az exemet az anyjába, a megcsalásai miatt, szinte egybõl elfelejtettem. Azóta sem foglalkoztat a dolog, sõt inkább abba gondolok bele, hogy milyen rossz lenne, ha még mindig járnánk... Egy új kiszemelt lány segíthetne azon, hogy elfelejtsd a régit, de ez sem biztos.
Szia! Elõször is..ha depis vagy és nem vagy nyitott az új dolgokra, akkor nem fog jó dolog történni, csak a rosszat vonzod be. Nem tudom a szakítás okát, de nem is ez a lényeg. Ha ez a lány szomorúnak lát (vagy azt látja, hogy a padlón vagy) , akkor elégedettséget fog érezni, szóval semmi esetre se sajnáltasd magad... Nem hiszem, hogy minden barátodnak van barátnõje. Szervezz velük közös programot, heti 1X-2X beülõs délutánok-esték egy kis iszogatásra, bulik , járj könyvtárba-okosodj! :D De tényleg. Meg a zene is sokat segíthet... http://www.youtube.com/watch?v=EQw9w3FwynY Na meg nem õ volt életed szerelme és kész. Egy jobb fog várni. ;)
Mindenképpen kell még idõ mire megemészted, és kicsit felejtesz. 4 évig voltál együtt valakivel, aki a mindened volt, ezt nehéz elfelejteni, sõõt szerintem nem is kell, hiszen voltak szép napok együtt, szép emlékek. MINDEN perc megérte. :) Ezt sose felejtsd el :) Egyenlõre szerintem ne keress mást, hiszen mindenkiben õt keresed majd! De ismerkedni attól még lehet, hisz az sosem árt :) Csinálj programokat, sportolj, fáraszd ki magad annyira, hogy ne legyen erõd gondolkozni se. :) Sok sikert. Menni fog! :) 21/l


Hogyan ültethetném el apám fülében azt, hogy 4 év után kéne egy új telefon?

Már kinéztem a telefont, csak azt nem tudom, hogy vegyem rá apámat, hogy beszélgessünk telefonokról, esetleg az enyémr?l, vagy rákérdezzen, nincs-e szükségem újra. Ha van készséges, segít?kész válaszadásra képes felhasználó, megköszönném hozzászólását, tanácsát...

Legjobb válasz: Mit kell köntörfalazni? Mondd meg neki, hogy a régi nem jó, és kéne egy új. Öhm, és ne azt mondd, h nem tetszik, mert akkor kiröhög. Nekem akkor lett új - 4-5 év után -, mikor már napi szinten nem kaptam sms-eket, alig hallottam a hívott felet...

Mit kell köntörfalazni? Mondd meg neki, hogy a régi nem jó, és kéne egy új. Öhm, és ne azt mondd, h nem tetszik, mert akkor kiröhög. Nekem akkor lett új - 4-5 év után -, mikor már napi szinten nem kaptam sms-eket, alig hallottam a hívott felet...
14 évesen nem vállalhat diákmunkát.
Ha 20e-ért van és van 10e-d, akkor az diákmunkában is max 4 nap meló a másik 10e-ért.
A kérdező hozzászólása: amúgy köszönöm a tanácsokat
A kérdező hozzászólása: Most 14 éves vagyok, Sony Ericsson w580i-m van, Sony Ericsson Xperia Minit vagy wt19i-t szeretnék van, láttam vaterán 20000ért van 10ezrem; igazából talán azért nem akarok újat kérni, mert nem akarom megbántani
Ajánld fel, hogy egész nyáron segítesz neki valamiben. Velem is így van, hogyha egész nyáron segítek, akkor felpótolnak a pénzzel :)
Egy kis hízelgéssel, kedveskedéssel, plusz házimunkával az akció elõtt (amúgy sem lusta) az én lányom (16) mindig le tud venni a lábamról. Ha túlzottan sündörög körülöttem, akkor már tudom, hogy sokba fog ez kerülni nekem. :D Persze, ha van rá pénz! (Sok függ az apa-lánya viszonyától is a taktikai módszer.)
Na bumm, nekem meg akkor lett új (vagyis használt, csak akkor cseréltem le), amikor összegyûjtöttem rá a pénzt. 14-15 éves voltam, és nem volt pofám a szüleimtõl kérni valahogy, inkább gyûjtöttem rá. Az elsõ telefonomat kaptam(siemens A4O), a következõnek majdnem a felét kipótolták (nokia 312O), de nem kértem tõlük sose telefont. Annyira nem álltunk jól, volt hova tenni azt a pénzt, :) Attól függ, hány éves vagy, hogy álltok anyagilag, és milyet szeretnél. Ha jön valami ünnep, pl. szüli/névnapot, akkor dobd fel, hogy szeretnél egy telefont. De gyûjthetsz is, és akkor kipótolhatod, hogy ne csak a szüleid vegyék.
mennyi idõs vagy? itt a nyár, irány dolgozni. ha még nem mehetsz korodnál fogva, akkor nem is kell neked új telefon :D
most milyen telefonod van? Nekem az elõzõ nagyon ratyi volt, ilyen teszkó 3 ezres :D, és mondtam, hogy nagyon rossz, ezért kaptam újat.
A kérdező hozzászólása: jaja sajnos; szülinapom meg pont most volt

4 év után a kapcsolatok többsége ilyenné válik?

Lassan 4 éve vagyunk együtt a barátommal.Nekem ? az els? barátom,így nincs tapasztalatom abban,hogy ennyi év eltelte után milyen lesz/lehetne egy párkapcsolat.

Legjobb válasz: Hat en nem vagyok a temaban, de szerintem azert ennyi ido utan en ugy gondolom kicsit megjatszas lenne, ha folyton kozos progamokat szervezne meg stb. Mar csak ha azt veszem, hogy pl. en legjobb baratnommel voltam ugy, hogy ugy egy evig alig ertem haza sulibol maris dumaltunk neten, pedig egy osztalyba jartunk. Igy 3 ev utan ha jon hozzam es itt ul is olyan, mint egy testver dumalgatunk, de azonkivul tevezik es azt csinal, amit akar, ritkan talalkozunk mar, ritkabban beszelunk, mert olyan szinte elmelyult a kapcsolat, hogy csak erdemleges dolgok megtargyalasakor hivogatjuk egymast, nem felesleges peltyozasert. Szoval persze nektek is neha tervezni kell kozos programokat, de most szerintem az tulzas lenne, ha hazamenne es aztan folyton csak veled foglalkozna, meg csak osszebujva tevezne. Azert a kapcsolatotokon kivul neki is kell egy kis magany, egyedul toltott ido, de persze azert illene hetente 1-2 szer valami kozos programot terveznetek.

Hat en nem vagyok a temaban, de szerintem azert ennyi ido utan en ugy gondolom kicsit megjatszas lenne, ha folyton kozos progamokat szervezne meg stb. Mar csak ha azt veszem, hogy pl. en legjobb baratnommel voltam ugy, hogy ugy egy evig alig ertem haza sulibol maris dumaltunk neten, pedig egy osztalyba jartunk. Igy 3 ev utan ha jon hozzam es itt ul is olyan, mint egy testver dumalgatunk, de azonkivul tevezik es azt csinal, amit akar, ritkan talalkozunk mar, ritkabban beszelunk, mert olyan szinte elmelyult a kapcsolat, hogy csak erdemleges dolgok megtargyalasakor hivogatjuk egymast, nem felesleges peltyozasert. Szoval persze nektek is neha tervezni kell kozos programokat, de most szerintem az tulzas lenne, ha hazamenne es aztan folyton csak veled foglalkozna, meg csak osszebujva tevezne. Azert a kapcsolatotokon kivul neki is kell egy kis magany, egyedul toltott ido, de persze azert illene hetente 1-2 szer valami kozos programot terveznetek.
Ha TV-zik az alapból gáz. A TV-t hatóságilag be kéne tiltani:)
A hosszu kapcsolatoknal derul ki milyen az ember igazabol. (S reagalnek az egyik hozzaszolora: hogy mas fel ev utan az a kapcsolatba legjobb h mukodik a szex, mar bocsanat de nem fogtad meg ezzel a pasival az isten labat. Vagy ha neked jo a szex-kapcsolat akkor rendben.) Vissza kerdesre: Nekem eddig egy 4, 5 eves es egy 5 eves kapcsolatom volt. S ezek az aprobb figyelmessegek belulrol fakadnak. Nalunk meg 4 ev utan is volt apro uzenetek a gepen, egy csoki, egy yoghurt meglepetesnek vagy simogatni pl. a melleit kozteruleten. De hidd el mas lesz amikor mar te is dolgozni fogsz, nagy a kulonbseg a ket elet kozott, par munkaval toltott honap utan nem fogod erezni a kulonbseget. Kiveve ha ugyan az a problema lesz mint nalunk volt. Az o munkaideje el volt csusztatva vagyis nagyon ritkan volt kozos hetvege. A hetvegeken lehet kozos emlekeket gyujteni, sot kell is.
nekem is volt hosszú kapcsolatom, és nem azért lett vége, mert ez hiányzott, szóval megvolt az udvarlás, a bókokat megkaptam, apró figyelmességeket...ezek alap dolgok egy kapcsolatban szerintem
Nem is a négy év az érdekes (szerintem amíg egy pár nem él együtt, nehezebben laposodik egy kapcsolat), hanem hogy azt írod, még csak fél éve éltek együtt, és már laposodik a dolog. Mi három éve élünk együtt (persze ez sem sok), de ugyanolyan jó minden, mint az elején (sõt). Még az is "izgalmas" és nagyon jó érzés, hogy együtt megyünk bevásárolni egy hosszú nap után, és aztán megyünk a közös kis otthonunkba. Persze ez azért lehet így, mert nálunk természetesen napi szinten a kis kedveskedõ gesztusok (egy szívecskés cetli reggel, egy biztató sms napközben stb.), nem hiányzik az intimitás, és maximálisan odafigyelünk egymásra. Sokszor lepem meg a párom azzal, hogy ha elõbb végzek az egyetemen, mint õ, bemegyek hozzá, várok akár két órát is, csak hogy utána együtt mehessünk haza, és útközben esetleg megálljunk valahol gyönyörködni a naplementében stb. Az ilyen kis apróságok nagyon sokat számítanak.
tehát te tizenéves voltál, õ meg már akkor harmincas...nem jó párosítás te közben felnõttél, fejlõdtél, õ már nem fog önállóan...lépj tovább, ilyen párosításnál igen törvényszerû 4 év után, nem, nem törvényszerû
A kérdező hozzászólása: Természetesen ennél összetettebb a dolog.Köztünk pl. van 12 év korkülönbség.Õ már dolgozik, nekem ez az utolsó évem a fõiskolán. Tehát jövõre már (ha minden igaz) én is munkába állok. Akkor talán változnak a dolgok, mert én is megtapasztalom, milyen az, amikor este munkából tér haza az ember. Egyébként töltünk külön sok idõt.Amíg õ dolgozik, én itthon rendezgetem a lakást, csinálok ezt-azt. Õ rögtön a munkahelyérõl megy edzésre, és mikor hazaér már este 8 óra.Leül TV-t nézni, és ennyi :-) Nosztalgikusan gondolok vissza azokra az idõkre, amikor még spontán hozzám ért, ha elmentem mellette stb :-D :-D
Másfél év után még jó, hogy megvan a szerelem :)
Ez nälunk is kb igy nam, màsfél év utàn kb:) völegényem rengeteget jàtszik a telefonjàn, néha még akkor is amikor én màr màsznék rà:) Egy kapcsolat gyakran ellaposodik egy kicsit, na de nàlunk az este...az olyan, mint régen volt:) ) Megvan ugyanugy a szerelem, érzem rajta, és làtom a gyönyörü szemeiben, ez böven kàrpotol:) )
Ha nagyon különböznek, a kapcsolat csak a szexröl (jaj de szerelmes vagyok!!) szolt, a 4 év alatt sem sikerült valami közös célt (gyerek, közös hobbi, közös munka, stb.) összehozni, akkor törvényszerü.
Szerintem a többsége ilyennév váil sajnos...ha nem 4 éb után, akkor 5, 6 vagy 7 év után. Mondjuk ez a nembeszéltek dolog már elég szélsõséges :) Mikor elérkezett erre a szintre az elõzõ kapcsolatom 5 éa fél év után akkor léptem...
A kérdező hozzászólása: Igen, támogatom a TV betiltását :-) Nálunk elmúltak a kedveskedések, a figyelmesség.Ez bizony nekem hiányzik.Bennem ott van a késztetés arra, hogy valami apró ajándékkal meglepjem.Pl: kitaláltam, hogy a postaládába teszek egy kedveskedõ üzenetet és valami édességet. De úgy érzem, hogy neki ezek nem is fontosak.Én sokkal érzelmesebb, szeretetreéhesebb vagyok, mint õ. Egy példa: Én szeretek nagyokat sétálni (akár itt a környékünkön, akár a belvárosban stb.) Amikor megemlítem, hogy milyen jó lenne elmenni valahova andalogni, akkor õ ugyan eljön, de múltkor is megjegyezte egy vita alkalmával, hogy mi a jó sétában? Engem miért tud ez érdekelni, lekötni? :-O Visszagondoltam a kapcsolatunk elejére, és akkor persze sosem volt gondja, hogyha a randik sétálásból álltak.Tudtunk beszélgetni, nevetni közben.Mindig szívesen jött.

Nem ez lehet az oka, hogy 3-4 év után tönkremennek a kapcsolatok?

Amikor elmúlik a kezdeti lila köd, a nagy lángoló szerelem, és átalakul békés szeretetté, ragaszkodássá és tiszteletté. Ami minden kapcsolatnak a normális velejárója. És a párok ilyenkor szétmennek, keresnek mást, mert valahol azt remélik, hogy majd a másikkal megmarad a lángoló szerelem. Nem lenne több boldog kapcsolat, ha az emberek tudatában lennének ennek a folyamatnak, és el tudnák fogadni, hogy ez az élet rendje? Hogy egyszer?en így m?ködünk?

Legjobb válasz: Igen, több kapcsolat is rámegy erre. A csaj, mikor még össze se jöttek, arról ábrándozik, hogy várja haza a kis férjét, fõzi neki a vacsorát, este összebújnak, és hancúroznak a gyerekek. Aztán négy év múlva pont ugyanez lesz az, amiért sír, hogy már nem olyan, mint az elején, elmúlt a nagy szerelem, a lángolás, és ezek a szürke hétköznapok. Ha belegondolsz, a legtöbb romantikus regény, szappanopera és romantikus film is addig tart, hogy összejönnek, és... és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Gondolom, Csipke Rózsika és Hófehérke is bedobja tíz év után esténként a hajcsavarót, a királyfi sört iszik, és idõnként úgy alszanak el, hogy elõtte nem szexeltek. Csak sokan megrekednek azon a szinten agyilag, hogy jön a királyfi fehér lovon.

Igen, több kapcsolat is rámegy erre. A csaj, mikor még össze se jöttek, arról ábrándozik, hogy várja haza a kis férjét, fõzi neki a vacsorát, este összebújnak, és hancúroznak a gyerekek. Aztán négy év múlva pont ugyanez lesz az, amiért sír, hogy már nem olyan, mint az elején, elmúlt a nagy szerelem, a lángolás, és ezek a szürke hétköznapok. Ha belegondolsz, a legtöbb romantikus regény, szappanopera és romantikus film is addig tart, hogy összejönnek, és... és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Gondolom, Csipke Rózsika és Hófehérke is bedobja tíz év után esténként a hajcsavarót, a királyfi sört iszik, és idõnként úgy alszanak el, hogy elõtte nem szexeltek. Csak sokan megrekednek azon a szinten agyilag, hogy jön a királyfi fehér lovon.
Igazad van. Ha minden ember a lángoló szerelemre hajtana, akkor az egész élet abból állna, hogy amíg meg nem halunk X évente váltogatjuk a partnerünket.
általában az mondja hogy elmúlik a szerelem és átalakul szeretetté aki nem találja meg azt akit neki szántak, egy kapcsolat sokkal bonyolultabb, a lényeg hogy legyen tisztelet, bizalom, õszinteség, segítsék egymást, beszéljenek meg mindent, fontos az egészséges szexuális élet, szeressék egymást, ócska kifogás hogy azért mennek szét, mert elmúlik a szerelem
Szerintem(!) nem lehet, hanem biztos, hogy 99%ban ezért keresnek 3-4 év után más párt maguknak az emberek! :/ SAJNOS!
Szerintem nem hiszik azt, hogy legközelebb megmarad.. legalábbis a többség tisztában van vele. Csak sokan nem törõdnek bele abba, hogy életük végéig békésen éldegéljenek. Talán normális, hogy hiányzik nekik az izgalom. De ez amúgy olyan problémákat is felvet, mint hogy van-e értelme éveken keresztül fent tartani a látszatot a saját "biztonságunk" érdekében, mert nem merünk változtatni.. satöbbi
Pontosan így van, kérdezõ, szerintem is. (amit te mondsz.)
Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy ezt így könnyû kijelenteni, hogy bele kell törõdni, hogy ez az élet rendje, de ha benne vagy egy ellaposodó kapcsolatban/házasságban, akkor már nem ilyen egyszerû ez az egész. Érzelmek, ösztönök kontra tudatosság
Az emberek nagyon naivak ha még hisznek ilyenekben...
Én meg úgy gondolom, had döntse el mindenki maga, hogy miben hisz és mit akar keresni az életében. A te véleményed is csak egy vélemény a sok közül, az Az igazság. Te csináld így, más meg had csinálja máshogy. :) Engem például egyáltalán nem vonz az, hogy majd 10 év múlva fõzök, mosok, takarítok, apjuknak szólítok a párom és ennyibõl áll az élet. Én nem erre vágyom. Akkor inkább lesz több párom, mint hogy egy mellett éljem le az életemben megszokásban és elllaposodva, amíg nem találok olyat akibe x év után is szerelmes leszek. Ja és minden romantikus, nyálas történetet utálok. :)
ezeken bepisiltem XDDDDD
Lehet, de én jól érzem magam így valójában. Persze, hogy lehet tenni azért, hogy egy kapcsolat ne laposodjon el, de nem nagyon érdemes. Vagyis túl fiatalon nem igazán kellene besavanyodnom, és erõltetni ezt. Bár lehet, hogy ha idõsebb leszek, mondjuk 30 fölött, akkor már meg fog változni a látásmódom, és az lesz a célom, h megtaláljam a "másik felem" mert félni fogok, hogy egyedül maradok, de jelenleg nekem megfelelõ ez az életforma. Fiatalság, bolondság, szabadság :D
Ki az a nagyon marha, aki kitalálta, hogy pár év alatt a szerelem elmúlik, csak valami ragaszkodásféle marad, na meg a tisztelet, meg a megszokás? :D Igen, változik a szerelem, talán nem is marad olyan szenvedélyes, lángoló, mint az elején, elmélyül, nyugodtabb, csendesebb lesz, az igaz, de ha csak a ragaszkodás, meg a tisztelet tart össze két embert egy párkapcsolatba, az kevés. Már úgy általában persze nem, nagyon is sokat jelent, de egy párkapcsolathoz nagyon ritkán elég. Nem szabad hagyni, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
Szerintem az a gond, hogy az emberek túl sokat várnak a házassággal. Simán járnak 4-5 évet mielõtt egyáltalán eszükbejut. Akkor meg már nincs rózsaszín köd, de nincs is semmi biztos ami összekötné õket, így hamarabb feladják a menthetõt is. Akik összeházasodak 1-2 éven belül, azok már házasok mikor elmúlik a köd, de ha nincsenek nagy gondok nem fognak elválni, csak mert kihûlt a kapcsolat, hanem tesznek érte, hogy rendbehozzák, a válás az utolsó lépés. Akik csak együtt élnek könnyebben feladják és szétmennek. Ez a saját teóriám, személyes tapasztalatom, nyilván nem ért vele mindenki egyet.
Én is túl vagyok a ködön meg minden. És egyszer-egyszer majdnem elcsábultam. Viszont ilyenkor mindig eszembe juttattam magamnak, hogy ha összejövök vele, akkor vele is ugyanaz lesz a vége, és ráadásként elég nagy valószínûséggel nem jönnék úgy ki mint a mostani barátnõmmel. Szval inkább maradok a mostaninál, mert rendes, normális, és NEM hisztis, sem sértõdékeny!
Ditta látod a hozzáállással van baj fõleg
"Akit neki szántak" ilyen csak a mesében van
19:10 voltam: *>Nem< az igazság
19.11 vagyok hozzátenném a nagy rohanásban az ember egyre kevesebbet figyel a másikra, mindig kell szánni idõt, kettesben legyen, romantikázzanak, kell hogy akarjanak együtt lenni, ne csak egymás mellett éljék le az életüket hanem együtt
És ha nem a programok hiányoznak, hanem a partner válik "unalmassá" ? Szóval csak szereted, megszoktad, de kis idilli ez az egész, DE hiányzik valami.. a kezdeti izgalom, amit nem lehet sehogy se visszahozni..
A kérdező hozzászólása: De ha tudatosak lennénk arra, hogy ellaposodhat, akkor lehet tenni ellene: közös programok, folyamatos frissítés. Ezt csak és kizárólag a lustaság akadályozza meg
igen, mert a sok naiv ember úgy gondolja, hogy életünk végéig szerelmesek maradunk abba az emberbe, akit egyszer párunknak választottunk. mert az idióta romantikus filmek mind ezt nyomják. nos, én már rájöttem, hogy ez nem így megy. nagyon szeretem a páromat, de nincs már az a lángoló nagy szerelem mint az elején. ez teljesen normális. sok közös program, közös élmények, jó beszélgetések, az ágyban is minden oké. amondó vagyok, hogy pont azok a házasságok szoktak tönkremenni amik kizárólag a szerelemre alapulnak.

31 év munkaviszony után négy éve rokkantnyugdijas lettem, most mivel állapotom javult elvették.4 év után igényelhetem a munkanélküli ellátást amit akkor nem vettem igénybe?

Legjobb válasz: Elvileg igen, mivel jogosan voltál rokkant nyugdíjas. Nem sumákoltál. Mivel nincs munkahelyed, vélhetõen átmenetileg állásod, kérd meg. Visszamenõleg nem igényeleheted, csak a jövöre nézve.

Elvileg igen, mivel jogosan voltál rokkant nyugdíjas. Nem sumákoltál. Mivel nincs munkahelyed, vélhetõen átmenetileg állásod, kérd meg. Visszamenõleg nem igényeleheted, csak a jövöre nézve.
Igényelheted. Esetedben a rokkantnyugdíjazást megelõzõ 4 évet fogják vizsgálni a járadékra jogosító idõszak szempontjából: 1991. évi IV. törvény a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról 27. § (1) e) http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99100004.TV
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget!!

Hogyan szakítsak a barátommal 4 év után? Úgy érzem h már nem szeretem őt, és mostanában más pasik is érdekelnek. (eddig ez nem fordult elő)

4 éve,16 éves korom óta vagyok együtt a barátommal. Mostanában úgy érzem hogy már nem szeretem ?t annyira mint régen, talán csak megszokásból vagyok vele. Régen állandóan vele akartam lenni, de mostanában nem zavar ha nem vagyok vele. Eddig nem foglalkoztam más pasival, de mostanában igen, soha nem fordult meg a fejemben h megcsaljam, de nemrég majdnem lefeküdtem egy fiúval, de szerencsére csak a csókig jutottunk. (t?le nem akarok semmit) De viszont van egy másik fiú, aki igazán tetszik és érdekel. Ilyen se volt még. Ez azt jelentené h már tényleg nem szeretem a pasim? Nem tudom h szakítsak e vele, és ha igen akkor hogyan tegyem meg ennyi id? után? Õ nagyon szeret engem, a lelkiismeretem nem engedi h véget vessek a kapcsolatunknak. Légyszi adjatok tanácsot h mit tegyek.

Legjobb válasz: Tudom hogy nem lehet valtoztatni azon amit most erzel,de gondold at...annyira ritka egy legalabb feleves kapcsolat,nektek osszejott a 4 ev es most szakitani akarsz?hat szerintem inkabb arra szeretnel valaszt kapni,hogy szakits-e vagy sem,mert arra ,hogy ,hogy szakitsak a baratommal...hat beszelgetesben nehogy e-mailbe ird meg neki.

Tudom hogy nem lehet valtoztatni azon amit most erzel, de gondold at...annyira ritka egy legalabb feleves kapcsolat, nektek osszejott a 4 ev es most szakitani akarsz?hat szerintem inkabb arra szeretnel valaszt kapni, hogy szakits-e vagy sem, mert arra , hogy , hogy szakitsak a baratommal...hat beszelgetesben nehogy e-mailbe ird meg neki.
az elsõ hülyeséget mondd. legyen benned annyi, hogy leültök és megbeszéled vele a dolgot. azért ne legyél vele, mert õ szeret. hazugságban élne, és te se vagy boldog.
ez csak átmeneti. 2-3 hetet eltöltenél abban a tudatban nélküle, hogy vége, és mély depresszióba esnél. hidd el, ha szakítanál vele hónapokig szenvednél...szóval dobjátok fel a kapcsolatot vagy valami.
Ha két fiú van akkor a második azért jött szúba, mert az elsõt nem szereted annyira?!:O Nekem ez a véleményem. Egyébként meg beszéljétek meg, hogy mi lett veletek. Viszont ha már tényleg nem akarsz vele lenni akkor legyél vele õszinte és mondd meg neki, hogy mit szeretnél. :)
Én durván két hónapja vetettem véget egy közel 4 éves kapcsolatnak hasonló okok miatt, bár itt én vagyok a srác. Azt hittem, hogy a barátnõm meg fog zuhanni, mert õ nagyon szerelmes volt (vagyis nagyon úgy tûnt). Egy olyan három hét után azt hittem, hogy elrontottam nekem mégis Õ kell. Megbeszéltem vele, de Õ nem akarta újrakezdeni, sõt nem egész egy hónappal a szakítás után már volt új palija. Én egy kicsit több mint egy hónapig a padló alatt voltam, de ez köszönhetõ annak is, hogy közben rájöttem, hogy a 'haveroknak' csak akkor kellek, ha nekik kell valami... Viszont most már jól vagyok, és nem bántam meg a szakítást, még ha nagyon nehéz is volt. Én személy szerint azt mondom neked, hogy lépj, csak azért ne 'szenvedj' mellette, mert már négy éve együtt vagytok. Nehéz lesz, nagyon nehéz viszont nem éltek átverésben. (ha gondolod privit írhatsz kidumálhatjuk...) 22/F
Minél elõbb szakíts vele!

4 év után összejönnél az exeddel?

13-14 évesek voltunk amikor 2x megpróbáltuk, de akkor még er?s volt a szül?k befolyása és nem is volt igazi kapcsolat. Viszont szerettük egymást. A szakítás oka az volt, hogy keveset találkozhattunk. Most 18 évesek vagyunk. Hosszabb-rövidebb szünetekkel, de azóta is beszélgetünk, és most megint kezd komolyodni a dolog. Mindent tudunk egymásról, de részemr?l a bizalom nem teljes. Nem tudom, hogy mennyire számíthatok rá, mert volt, hogy szó nélkül elt?nt egy id?re. Hozzátartozik az is, hogy a baráti körömb?l sokan szkeptikusak, mert nem kedvelik a fiút. Én jártam másokkal is, de senki iránt nem éreztem még úgy, mint iránta. Te adnál egy esélyt a fiúnak? Köszönöm a válaszokat! 18/L

Legjobb válasz: Mindenképpen, fõleg ha komoly érzelmeket táplálsz iránta! 4 év alatt sokat változhatott.

Mindenképpen, fõleg ha komoly érzelmeket táplálsz iránta! 4 év alatt sokat változhatott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok! Nincs mit beszélni róla, egy vita során kiderült, hogy semmit sem változott.
Szia. Lennél oly szíves, hogy mesélsz nekem privátban vagy máshol ? " úgy mindent" Voltam már hasonló helyzetben és lehet " de csak lehet", hogy tudok segíteni. Ha van kedved ^^ Ha a hozzászólásom dulakodó volt elnézésed kérem.
Miért alakult így ? Itt nyugodtan elmondhatod, vagy mond el priviben vagy ha van skypod ott is szívesen beszélgetek veled.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz belõle semmi... Így alakult. Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
Irigyellek :$ :) 13-14 éves korod óta ismered, kevés dolog lehet amit nem tudsz róla. Szerintem van köztetek egy olyan bizalom amit kevés embernek adatik meg az életben. Elõzõ válaszoló mellet tartok, hogy találkozzatok és beszéljétek meg. ha randira hív ne dobd el !
Zsuzsa89 válasza: Mennyetek el közösen valahova és beszéljétek meg az egészet. Ha már azt írod, hogy " most megint kezd komolyodni a dolog " akkor nincs mirõl beszélni.Találkozzatok beszéljétek meg azokat a problémákat amik vannak. " mert volt, hogy szó nélkül eltûnt egy idõre " Az elõbb leírtakban is jól kivehetõ, hogy többet érzel mint barátság és ha ez tényleg így van akkor ne kínozzátok egymást :) vágjatok bele, próbáljátok meg. A végén Happy End ! Én adnék egy esélyt a fiúnak ! 4 év az 4 év nem több nem kevesebb. Várom válaszod. Üdv Zsuzsa
Randiztatok azóta ?
A kérdező hozzászólása: Nem ez alapján szeretnék dönteni, csak érdekelt, hogy mások hogyan látják a helyzetet és hogy kinek van errõl pozitív/negatív élménye, tapasztalata :) Köszönöm a további válaszokat is!
Nehogy ez alapján dönts ! Csak az alapján amit érzel ! Hogy a katonatársam mellet kiálljak 4 év sok idõ, változhatott.
Kedves kérdezõ! Egy cikkbõl idéznék egy kisebb szöveget. Ha már elõször is szikrázó szerelemmel kezdõdött a kapcsolat, másodszor nagyobb esély van a boldogabb végkifejletre. Egy kapcsolatnak ezer dolog vethet véget, mint pl. félreértés, veszekedés, hûtlenség vagy más problémák. Számtalanszor elõfordul azonban, hogy csak a pár közös élete szakad meg - az érzelmek nem halványulnak, az egykori szerelmesek hiányoznak egymásnak és más(ok) mellett nem találják meg a boldogságot. Ez pedig jó alap lehet arra, hogy a pár ismét megpróbálja együtt. Persze ehhez hónapoknak, gyakran éveknek is el kell telnie, hiszen egy szakítás mindig mély nyomokat hagy az emberben, haragot, szomorúságot, csalódottságot és annyi minden mást. Ha azonban a felek megbocsátanak egymásnak, elfeledik a sérelmeiket és képesek tanulni a hibáikból, akkor van esély, hogy másodszor minden rendben lesz - és a holtomiglan-holtodiglan tényleg örökre szól. A teljes cikk : http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110111-ujra-egyutt-az-.. Írd, hogy döntesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Probáld meg mindenképp!13 évesen ha van egy barátod azért az nem nevezhetõ kapcsolatnak.18 évesen már lehet igazi párkapcsolatotok!!!
Nálam ugyanez a nem jött be...14 voltam, mikor elõször összejöttünk és 18évesen sem ment vele...de neked sok sikert, inkább bánd meg, amit megtettél, minthogy azon rágódj , hogy mi lett volna ha...
Egyetlen exem sincs, akivel ne kezdeném újra, ha úgy alakulna, de különlegeset csak egy lány iránt éreztem, de vele soha nem jöttem össze, nem is 4 éve volt... Esélyt mindenki érdemel, legrosszabb esetben csalódsz, de a csalódástól való félelmedben nem kerülhetsz ki jónak ígérkezõ dolgokat.
persze, azért 13-14 évesen nem úgy áltatok hozzá a kapcsolathoz mint most. Ha szereted mindeképpen
Nem tartozik rám, min kaptatok össze ?

FIFA-ban a menedzser mód-ban 4 év után hibát észlelet a fifa és kifagy (4 szezon után)?

egyik meccsnél játszanám le és hibát észlelt és kilépett a fifa-ból, utána meg elindítom megint hibát észlel miért? másnak is ilyen?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!