Találatok a következő kifejezésre: 4 és hónapos kisbabám napközben (3 db)

4 és fél hónapos kisbabám napközben másfél-két óránként eszik. (Szoptatom) Hogyan tudnék végre átállni legalább három óránkénti szoptatásra?

A környezetemben mindenki ki van akadva ezen. Az éjszakai szoptatásról négy hónapos korában leszoktunk, és reggel hatkor evett el?ször, de néhány napja ismét felkelünk hajnali háromkor, aztán ötkor, aztán fél hétkor. Kezdek fáradni :-) Van valami jó tippetek?

Legjobb válasz: Éjszaka mostanában nekem is felkel, de én ilyenkor vízet adok neki és csak 6-7-kor eszik elõször.Nappalra pedig próbáld mindig 10 percekkel eltolni az etetést és a végére sikerül.Viszont lehet, hogy azért kér ennyiszer enni, mert már nem elég a tejed.Szerintem kezd el adni a gyümülcsöket és a fõzelékeket, mert már nagy babóca!:)

Éjszaka mostanában nekem is felkel, de én ilyenkor vízet adok neki és csak 6-7-kor eszik elõször.Nappalra pedig próbáld mindig 10 percekkel eltolni az etetést és a végére sikerül.Viszont lehet, hogy azért kér ennyiszer enni, mert már nem elég a tejed.Szerintem kezd el adni a gyümülcsöket és a fõzelékeket, mert már nagy babóca!:)
biztos vagy benne, h éhes?? a rossz szokást ne erõsitsd meg! próbáld visszaaltatni-bár, ha a foga jön az más kérdés.én úgy néztem meg, h éhes-e, h vizet, v teát adtam-amikor kiitta, mint a gép, akkor éhes volt.próbálj cumit adni-és simogatni.-én egyszerüen nem etettem-biztos gonosz vagyok-de tudtam, h csak megszokásból ébred-és ma már8-5ig alszik-igaz nekem fél éves-kitartás!!
Az én babaám is ennyi idõs. Nem érdekel ki, min van kiakadva, akkor adok neki enni, ha éhes. Sosem adok, teát, vizet, csak cicit. Ha 1 óra múlva, ha 5 perc múlva kér adok neki. Igen! Fárasztó, de olyan rövid ez az idõszak, megéri a befektetést. Így lesz erõs az immunrendszere és így válik kiegyensúlyozottá.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írom, hogy természetesen elsõsorban nem az érdekel, hogy mások mit gondolnak, csak kezd úgy tünni, hogy egyfajta rossz szokás kezd nálunk kialakulni, és ennek akartam gátat szabni. Valószínûleg tényleg kevesebb lett a tejem is. Éhen természetesen nem fogom hagyni :-) Köszönöm a segítségeteket, mindegyik válaszban volt valami, amit hasznosítani tudok.
A tej, magától nem lesz kevesebb:) ) Persze a tápszer egyszerûbb és gyorsabb.....
A kérdező hozzászólása: Tápszert tõlem tuti nem fog kapni soha :-) Akármennyire is kényelmesebb :-)
De! A tej magától (is) lesz kevesebb... És kevésbé tápláló is lehet... Bármennyire elfogadhatalan is ez egyes anyukáknak. A tápszer nem kényelmesebb, de vmit ennie kell a gyereknek! Inkább, mint egész nap éhes és emiatt nyûgös legyen, mert nem elég az anytej! Hiába nyakal be akármennyi anatejet, ha annak semmi tápértéke! Mi a fontosabb? Az, hogy mellveregetve elmondhassa vki, hogy eddig, meg addig szoptatott, vagy, hogy rendesen fejlõdjön a gyerek? Sok anyukának a saját hiúsága fontosabb... Nem rosszabb anya az, aki nem tud szoptatni! Vagy kell hozzátáplálás. Több gyerek nõ fel tápszeren, mert muszáj. Semmivel nem különbek ezek a gyerekek/anyukák! Ha vmi nem megy, el kell tudni fogadni! (Utolsó válaszolónak)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek. Szerintem sem kell magunkat, meg másokat stresszelni azzal, hogy adott esetben nem tudunk szoptatni. Én tudok, ezért írtam, hogy nem fogom tápszerezni. De nem arra akartam utalni, hogy az az anyuka, aki nem tud szoptatni, az rossz lenne. Nekem mindig a menstruáció elõtt néhány nappal lép fel az a probléma, hogy kevesebb a tejem, viszont folyamatosan igaz az, hogy másfél, két óránként jelzi a pici, hogy éhes. Tehát attól függetlenül, hogy kevesebb, vagy éppen több a tejem. A kérdésem csak arra irányult, hogy ez maradhat-e így, vagy én csináltam egy rossz rendszert azzal, hogy mindig ha sírt a szoptatáshoz folyamodtam, mert akkor egybõl megnyugodott a baba.

3-4 hónapos kisbabád hányszor alszik napközben és hány órát? Éjjel hány órát alszik egyszerre?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 és fél hónapos a kislányom, de nálunk is változó. Napközben van, amikor csak fél órákat alszik, kb. 3x, de van, amikor alszik még másfél órát. Este fél 6 körül eszik, általában fél 7-ig 7-ig fenn van, utána szinte mindig elalszik és alszik 1/4-1/2 10-ig. Utána eszik, és reggel 1/2 5 és 7 között kel fel. A Te babád mennyit alszik?

Szia! Nekem 3 és fél hónapos a kislányom, de nálunk is változó. Napközben van, amikor csak fél órákat alszik, kb. 3x, de van, amikor alszik még másfél órát. Este fél 6 körül eszik, általában fél 7-ig 7-ig fenn van, utána szinte mindig elalszik és alszik 1/4-1/2 10-ig. Utána eszik, és reggel 1/2 5 és 7 között kel fel. A Te babád mennyit alszik?
Elõzõ vagyok, azt elfelejtettem, hogy éjjel csak enni kel fel, fel sem ébred igazán, így tíz perc az egész.
Szia!1 hét múlva lesz 4 hónapos!Semmi rendszer nincs abban amit csinál!Egyik nap 3x20-30 percet alszik napközben!Másnap meg 6 órát egyben , csak enni kel fel!Este 9-kor eszik, alszik hajnal 1-2 óráig, majd szopcsi, és alszik tovább 3-4-ig!Megint szopcsi!És alszik 8-ig!Tehát éjszaka fél 10-tõl alszik , reggel 8-ig!Közben 2x eszik!
30-án lesz négy hónapos a kislányom. Elég egyenletesek a napjaink: 5-1/2 6 körül ébred reggel, 7 körül visszaalszik kb. 1 órára 10 körül újból elalszik, ekkor nagyot, kb. 3 órát alszik. Délután kicsit többet van fenn, 3-4 óra körül újra elalszik, de ekkor csak 1/2 - 1 órát. Általában két ilyen "kicsi" alvás van fürdetésig. Kb. 7-1/2 8 körül fürdetjük, utána szopizik és 8-1/2 9 körül alszik el. Éjjel egyszer ébred 1-2 óra körül. Egyáltalán nem törekedtem napirend kialakítására, õ alakította így. Ez így nekem nagyon kényelmes, könnyû vele. Õ a második babám, elsõ kislányommal SEMMI rendszer nem volt az életünkben. Semmit nem csinálok másképp, egyszerûen különbözõek a gyerekeim.
A kérdező hozzászólása: Igazából változó nálam is, este 9-tõl reggel 8-ig 1x kel fel, délelõtt és délután is alszik, általában délelõtt 2-3 órát, délután kb.1-et, de volt már fordítva. Sõt tegnap egész nap evett-aludt, tegnapelõtt meg délután szinte csak 20 percet.

Nem baj ha a kisbabám (4 hónapos) napközben csak cumival alszik el? Annyira nyügös, és sir ha fáradt, nem tud magátol elaludni, cumival 5 perc és már alszik.

Este cici utá egyb?l eltud aludni agy ha még nézel?dik utána akkor sem sir,és lassan elalszik magátol.Nektek is nehezen alszik el napközben??Nem nagyon szokik rá a cumira??

Legjobb válasz: Kisfiam 15 hónapos és még mindig cumival tud elaludni. Napközben nem kell neki, de alváshoz kell. Majd leszokik. Keresztfiam 2 évesen szokott le az alvási cumiról.

Kisfiam 15 hónapos és még mindig cumival tud elaludni. Napközben nem kell neki, de alváshoz kell. Majd leszokik. Keresztfiam 2 évesen szokott le az alvási cumiról.
Nálunk is kell a cumi. Napközben nem, csak alváshoz. Kb. 2 perc és kiköpi, de amíg elalszik, addig kell. Csak úgy nem cumizik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!