Találatok a következő kifejezésre: 4 és hónapos kisbabám (20 db)

Nálunk percre pontosan: 8-12-16-20 és este fél 9-9 fele alvás.
Nálunk fél 7 anyatej, 10 gyümölcs, 13.30 anyatej, 17.30 anyatej, 9 anyatej és 10 tõl alvás van! Szóval ötször eszünk! 4 hónapos múlt egy hete!
Fél 8kor fekszünk le este, ha az éjjeli etetéseket nem számolom, akkor 5ször eszik napközben.
4 hónapos múlt pár napja a babám: napi 5-ször eszik vegyesen (kb fele anyaterj, fele tápszer)reggel 8 körül eszünk elõször, és este 10-11 között van az utolsó evés. Én a 4 étkezést kevésnek tartom ilyen korban, viszont 3 óránként sem akarom etetni, így jön ki az esti késõi idõpont utolsó evésre.
Az én 5 hónaposom is 5-ször eszik, bár nincs percre pontosság, hogy mikor. Az egyik variáció: 5-9-12-16-19-21 utána alvás Ez 6 evés, de az 5 órásit nem számítom, de így is plusz-minusz 1 óra, van, hogy kimarad egy étkezés alvás miatt és csúszik minden. A másik variáció, mikor nem kel hajnalban: 7-10-13-17-20 körül A második etetés gyümi + anyatej És van egy etetés délután, ami csak tápszer, a többi anyatej. Szóval nálunk a rendszer megvan már: evés, föntlét, alvás, de nem mindig ugyanakkor kel, fõleg, ha valami program bezavar (ma pl. a dokinénihez mentünk reggel 8-ra, szerencse, hogy fél 7-kor kelt és tudott enni :) )

Mikortol lehet a kisbabámnak tápszeren kívüli kaját adni? Most 4 és fél hónapos.

Legjobb válasz: Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. 4 és fél hónaposan tízóraira már alma és barack pürét evett. ELõször csak lével kínáld.

Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. 4 és fél hónaposan tízóraira már alma és barack pürét evett. ELõször csak lével kínáld.
Nekünk ezt mondta a védõnõ és a gyerekorvos: csak tápszeres babának 3 hónaptól tápszeres+anyatejesnek 4 hónaptól anyatejesek 6 hónaptól. De én azért megvártam a 4. hónapot, akkor kezdtük az almát, barackot, sütõtököt.

3-4 hónapos kisbabád hányszor alszik napközben és hány órát? Éjjel hány órát alszik egyszerre?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 és fél hónapos a kislányom, de nálunk is változó. Napközben van, amikor csak fél órákat alszik, kb. 3x, de van, amikor alszik még másfél órát. Este fél 6 körül eszik, általában fél 7-ig 7-ig fenn van, utána szinte mindig elalszik és alszik 1/4-1/2 10-ig. Utána eszik, és reggel 1/2 5 és 7 között kel fel. A Te babád mennyit alszik?

Szia! Nekem 3 és fél hónapos a kislányom, de nálunk is változó. Napközben van, amikor csak fél órákat alszik, kb. 3x, de van, amikor alszik még másfél órát. Este fél 6 körül eszik, általában fél 7-ig 7-ig fenn van, utána szinte mindig elalszik és alszik 1/4-1/2 10-ig. Utána eszik, és reggel 1/2 5 és 7 között kel fel. A Te babád mennyit alszik?
Elõzõ vagyok, azt elfelejtettem, hogy éjjel csak enni kel fel, fel sem ébred igazán, így tíz perc az egész.
Szia!1 hét múlva lesz 4 hónapos!Semmi rendszer nincs abban amit csinál!Egyik nap 3x20-30 percet alszik napközben!Másnap meg 6 órát egyben , csak enni kel fel!Este 9-kor eszik, alszik hajnal 1-2 óráig, majd szopcsi, és alszik tovább 3-4-ig!Megint szopcsi!És alszik 8-ig!Tehát éjszaka fél 10-tõl alszik , reggel 8-ig!Közben 2x eszik!
30-án lesz négy hónapos a kislányom. Elég egyenletesek a napjaink: 5-1/2 6 körül ébred reggel, 7 körül visszaalszik kb. 1 órára 10 körül újból elalszik, ekkor nagyot, kb. 3 órát alszik. Délután kicsit többet van fenn, 3-4 óra körül újra elalszik, de ekkor csak 1/2 - 1 órát. Általában két ilyen "kicsi" alvás van fürdetésig. Kb. 7-1/2 8 körül fürdetjük, utána szopizik és 8-1/2 9 körül alszik el. Éjjel egyszer ébred 1-2 óra körül. Egyáltalán nem törekedtem napirend kialakítására, õ alakította így. Ez így nekem nagyon kényelmes, könnyû vele. Õ a második babám, elsõ kislányommal SEMMI rendszer nem volt az életünkben. Semmit nem csinálok másképp, egyszerûen különbözõek a gyerekeim.
A kérdező hozzászólása: Igazából változó nálam is, este 9-tõl reggel 8-ig 1x kel fel, délelõtt és délután is alszik, általában délelõtt 2-3 órát, délután kb.1-et, de volt már fordítva. Sõt tegnap egész nap evett-aludt, tegnapelõtt meg délután szinte csak 20 percet.

A 2 és fél hónapos kisbabámnak zöldes, nyálkás a széklete, keveset szopik, azt is visszabüfizi.4 nap alatt csak 50 g-ot hizott. A szoptatási technikámmal van a baj?

Legjobb válasz: Anyatejes kisbabának akkor zöldes színû a széklete, ha túl ette magát és ez csak 1-2 alkalommal van. Ha tovább tart 1-2 napnál, akkor beszélj gyerekorvossal.

Anyatejes kisbabának akkor zöldes színû a széklete, ha túl ette magát és ez csak 1-2 alkalommal van. Ha tovább tart 1-2 napnál, akkor beszélj gyerekorvossal.
Én úgy tudom, ha zöldes a széklete a szoptatott babának az amiatt van, ha nem eszik eleget vagy ha sok cukros elsõtejet szív.A sok elsõtej is okoz bukást, hasfájást + az is ha hirtelen jön a tej.Próbáld meg kicsit elõfejni a melled, hogy inkább a zsírosabb részt szívja ki és ne menjen olyan gyorsan a szájába + csak akkor szoptasd meg, ha tényleg kéri az ennivalót.Lehet gyakran eszik sok cukros tejet és igazán nem lakik jól, de folyton teli a gyomra és emiatt bukik+nem nõ a súlya.

4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

1 hónapos kisbabám 10 perc alatt 140-160 grammokat szopik. A védönö azt mondta ez sok, mert nem birja meg emészteni csökkentsem a felére, hogy csak 5 percig szoptassam, és 3-4 órát tartsam be. Próbálom de a baba sir és kéri a cicit. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Az, hogy nem tudja megemészteni, látszódik is? Mármint bukik, vagy fáj a hasa vagy van valami tünet? Mert ha nincs, akkor bizonyára éhes, és neki ennyi az adagja. Én nem venném el tõle, örülnék, hogy jól eszik.

A baba annyit eszik, amennyire igénye van, minden baba más ütemben fejlõdik, és anyatejjel nem tudod túletetni, szóval ne aggódj! Már én is kamuzok a védõnõnek, mert a hülyeségei miatt ideiglenesen lecsökkent a tejem, szóval már nem hallgatok rá.
Az, hogy nem tudja megemészteni, látszódik is? Mármint bukik, vagy fáj a hasa vagy van valami tünet? Mert ha nincs, akkor bizonyára éhes, és neki ennyi az adagja. Én nem venném el tõle, örülnék, hogy jól eszik.
Egyetértek az elõttem szólóval. Nekünk is mondta a védõnõ kezdetben, hogy túl sokat eszik, és mondtam a dokibácsinknak, hogy tele van a kakija fehér pöttyökkel, tehát nem emészti meg. Õ azt mondta ne foglalkozzak vele, ami kell neki az felszívódik. Én biztos nem bírnám hallgatni ahogy sír, sosem bírtam...Ráadásul egy idõ után normalizálódott a mennyiség. Lehet most van egy fejlõdési ugrása ami miatt többet eszik. De ez csak az én véleményem.
A szoptatással nem lehet túletetni. Annyit adj neki amennyit kér. A védõnõ pedig adja vissza a diplomáját. Egyébként én soha nem mértem, hogy mennyit szopik a gyerekem/gyerekeim. Mind a 3 erõs és egészséges.
hülyeség amit mond már bocsi...kisfiam is ennyiket evett ennyi idõsen, nekem is mondták, hogy vegyem le, de akkor üvöltött...amúgy még annyit hozzátennék, hogy 6 hetes korától napi egyszer 250-290 között evett...a védõnõ szeme kigúvadt mikor mondtam neki. Szoptasd ahogy jó neki, tudja mennyit kell ennie.Ha mégis lenne egy kis fölösleg, azt kibukizza.
Adj neki enni, ne vedd el tõle!!ami felesleges úgyis visszabukja!!
Annyit adj neki, amennyit kér. De a 3 órát jó betartani, ha ennyit szopik.
elsõ vagyok tök jó hogy mindenki egy véleményen van és mégis lepontoztak :( érdekes
így van, anyatejtõl nincs elhízás és nem lehet túletetni. Kereslet-kínálat alapon mûködik. És igény szerint. Jó ez így.
Egészségére! :) Ne aggódj, kedves Anyuka! Nem tudod túletetni a kisbabát szopizással! Igény szerint szoptass!

Miért van ez? A 4 hónapos kisbabám nyög szopizás közben, olyan mintha erőlködne. A kezével pedig kapálódzik és néha össze-vissza karmol. Belecsimpaszkodik a hajamba és ráncigálja. Majd elkezd sírni. Tiszta nyugtalan.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is ezt csinálta és késöbb jöttem rá, hogy a fogacskája. Azért viselkedik így,mert feszíti és kinlódik a baba. Ilyenkor kezdtem használni a chaomilla vulgarist és a viburcol kúpot és az ínyére szopizás elött 10 percel a gélt kentem. Ha viszont nagyon szenvedett, akkor Nurofent adtam. Remélem segítettem.

Szia! Az én babám is ezt csinálta és késöbb jöttem rá, hogy a fogacskája. Azért viselkedik így, mert feszíti és kinlódik a baba. Ilyenkor kezdtem használni a chaomilla vulgarist és a viburcol kúpot és az ínyére szopizás elött 10 percel a gélt kentem. Ha viszont nagyon szenvedett, akkor Nurofent adtam. Remélem segítettem.
nekem 2 hós a kisfiam és csinálja ezt néha, de sztem azért meg kaksi vagy puki lesz belõle.
Szia. A 2 hónapos babám is csinál néha hasonlót, aztán érzem ahogy a puki kijön. Lehet Nálatok is ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem pukizik és nem is kakil.Olyankor másképpen nyög.Ez inkább olyan nyögés , mintha a torkát köszörülné.Sokszor annyira ideges lesz, hogy lefordul a cicimrõl és éktelen sírásba torkollik az etetés.Viszont amikor a tápszert adom a cumisüvegbõl akkor megnyugszik.Félek, hogy le akar szokni a szopizásról.
Nem lehet hogy nehezebben jön neki a tejcsi, és ezért olyan nyugtalan, türelmetlen? Nekem is ezt csinlja néha a három hós babám, de nálunk iknább a puki vagy kaki miatt.
2hónapos fiam is csinálja. Nálunk a büfi a ludas.:) utána tök nyugisan szopizik tovább.
3 hós babám is szokta csinálni, ha nehezebben jön a tejcsi.
nekem is a 3 hónapos babám csinálja, ha nehezem jön a tej. Olyankor szoptatási testhelyzetet váltok, és akkor másik tejcsatornából jobban jön (pl fekvésbõl ülõ helyzet, ülésbõl fekvõ).

Miért nem gögicsél, beszélget a 4 hónapos kisbabám, holott 1 hónapja még folyamatosan, mindennek és mindenkinek magyarázott?

Most csak elmosolyodik, vagy elneveti magát hangtalan. Csak akkor van el, ha kézben van és tud nézel?dni, különben "hisztizni" kezd. Mi tév? legyek?

Legjobb válasz: Nekem is ennyi idõs a babám,és õ is inkább figyel és teli szájjal,de hangtalanul nevet. Ha egyedül fekszik,elnyújtott hangokat hallat, sikít, játszik a hangjával, szinte énekel. Szórakoztatja magát.

Nekem is ennyi idõs a babám, és õ is inkább figyel és teli szájjal, de hangtalanul nevet. Ha egyedül fekszik, elnyújtott hangokat hallat, sikít, játszik a hangjával, szinte énekel. Szórakoztatja magát.
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Most elmúlt 5 hónapos és pár napja újra kezdte a gõgicsélést. Ne ijedj meg, most biztos vmi más érdekesebb. A hiszti is hasonlóan alakult nálunk és bevallom õszintén nagyon szívtelen voltam: hagytam sírni egy darabig. amikor abbahagyta felvettem, megszeretgettem, így sikerült egyelõre a babakocsis hisztit kivédeni és itthon is könnyebb egy kicsit:-) Most kezdik érvényesíteni az akaratukat, kicsit próbálj erõs lenni. Sok sikert!
kisfiam most 9 hos.ez teljesen normàlis hogy ilyen piciknek még 1-2 hoapis magyaràznak aztàn abbahagyjàk egy idöre majd ujra elkezdik.:) kb6 honapostol fogod lätni hogy nem nagyon hagyjäk mär abba de addig vàrhato az ingadozàs:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-) Most megnyugodtam és ha a helyzet úgy hozza megpróbálok kemény lenni! Bár azt észrevettem ilyen hisztik alkalmával, hogy elkezdte, mikor néztem, aztán ha elfordultam abbahagyta. Amikor újra ránéztem, akkor újra kezdte. Onnan tudtam, hogy hiszti! A kis hamis! :-D
A babáknál egyszerre egy dolog fejlõdik. Megtanul gügyögni, utánna másba kezd, és amíg mást tanul, addig nem beszél. Valószínûleg most az oda-vissza fordulásra gyúr és ez felemészti összes erejét. Amúgy ugyanígy van a növéssel és a hízással is, csak ez nem feltünõ. Amikor rohamosan nõ a magassága, akkor alig hízik, amikor sokat hízik, akkor keveset nõ. Ne izgulj, nemsoká forog és beszél is egyszerre:)

4 és fél hónapos kisbabám napközben másfél-két óránként eszik. (Szoptatom) Hogyan tudnék végre átállni legalább három óránkénti szoptatásra?

A környezetemben mindenki ki van akadva ezen. Az éjszakai szoptatásról négy hónapos korában leszoktunk, és reggel hatkor evett el?ször, de néhány napja ismét felkelünk hajnali háromkor, aztán ötkor, aztán fél hétkor. Kezdek fáradni :-) Van valami jó tippetek?

Legjobb válasz: Éjszaka mostanában nekem is felkel, de én ilyenkor vízet adok neki és csak 6-7-kor eszik elõször.Nappalra pedig próbáld mindig 10 percekkel eltolni az etetést és a végére sikerül.Viszont lehet, hogy azért kér ennyiszer enni, mert már nem elég a tejed.Szerintem kezd el adni a gyümülcsöket és a fõzelékeket, mert már nagy babóca!:)

Éjszaka mostanában nekem is felkel, de én ilyenkor vízet adok neki és csak 6-7-kor eszik elõször.Nappalra pedig próbáld mindig 10 percekkel eltolni az etetést és a végére sikerül.Viszont lehet, hogy azért kér ennyiszer enni, mert már nem elég a tejed.Szerintem kezd el adni a gyümülcsöket és a fõzelékeket, mert már nagy babóca!:)
biztos vagy benne, h éhes?? a rossz szokást ne erõsitsd meg! próbáld visszaaltatni-bár, ha a foga jön az más kérdés.én úgy néztem meg, h éhes-e, h vizet, v teát adtam-amikor kiitta, mint a gép, akkor éhes volt.próbálj cumit adni-és simogatni.-én egyszerüen nem etettem-biztos gonosz vagyok-de tudtam, h csak megszokásból ébred-és ma már8-5ig alszik-igaz nekem fél éves-kitartás!!
Az én babaám is ennyi idõs. Nem érdekel ki, min van kiakadva, akkor adok neki enni, ha éhes. Sosem adok, teát, vizet, csak cicit. Ha 1 óra múlva, ha 5 perc múlva kér adok neki. Igen! Fárasztó, de olyan rövid ez az idõszak, megéri a befektetést. Így lesz erõs az immunrendszere és így válik kiegyensúlyozottá.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írom, hogy természetesen elsõsorban nem az érdekel, hogy mások mit gondolnak, csak kezd úgy tünni, hogy egyfajta rossz szokás kezd nálunk kialakulni, és ennek akartam gátat szabni. Valószínûleg tényleg kevesebb lett a tejem is. Éhen természetesen nem fogom hagyni :-) Köszönöm a segítségeteket, mindegyik válaszban volt valami, amit hasznosítani tudok.
A tej, magától nem lesz kevesebb:) ) Persze a tápszer egyszerûbb és gyorsabb.....
A kérdező hozzászólása: Tápszert tõlem tuti nem fog kapni soha :-) Akármennyire is kényelmesebb :-)
De! A tej magától (is) lesz kevesebb... És kevésbé tápláló is lehet... Bármennyire elfogadhatalan is ez egyes anyukáknak. A tápszer nem kényelmesebb, de vmit ennie kell a gyereknek! Inkább, mint egész nap éhes és emiatt nyûgös legyen, mert nem elég az anytej! Hiába nyakal be akármennyi anatejet, ha annak semmi tápértéke! Mi a fontosabb? Az, hogy mellveregetve elmondhassa vki, hogy eddig, meg addig szoptatott, vagy, hogy rendesen fejlõdjön a gyerek? Sok anyukának a saját hiúsága fontosabb... Nem rosszabb anya az, aki nem tud szoptatni! Vagy kell hozzátáplálás. Több gyerek nõ fel tápszeren, mert muszáj. Semmivel nem különbek ezek a gyerekek/anyukák! Ha vmi nem megy, el kell tudni fogadni! (Utolsó válaszolónak)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek. Szerintem sem kell magunkat, meg másokat stresszelni azzal, hogy adott esetben nem tudunk szoptatni. Én tudok, ezért írtam, hogy nem fogom tápszerezni. De nem arra akartam utalni, hogy az az anyuka, aki nem tud szoptatni, az rossz lenne. Nekem mindig a menstruáció elõtt néhány nappal lép fel az a probléma, hogy kevesebb a tejem, viszont folyamatosan igaz az, hogy másfél, két óránként jelzi a pici, hogy éhes. Tehát attól függetlenül, hogy kevesebb, vagy éppen több a tejem. A kérdésem csak arra irányult, hogy ez maradhat-e így, vagy én csináltam egy rossz rendszert azzal, hogy mindig ha sírt a szoptatáshoz folyamodtam, mert akkor egybõl megnyugodott a baba.

4 és fél hónapos kisbabámmal elköltözünk másik lakásba. Mellyire fogja szerintetek rosszul érinteni ez?

Már egyszer elköltöztünk, amikor 3 hetes volt, de ugye akkor semmit sem vett észre az egészb?l. Most, egyedül költözünk,párom 1 hete nincs itthon és nem is jön még 1 hónapig:( De mi egy kis faluban lakunk, jogsim nincs, így beköltözök egyik ismer?söm segítségével a hétvégén a nagyobb városba (ott van a véd?n?, bolt..stb). Szerintetek észreveszi a változást?(bár ez biztos..), csak mennyire érinti majd rosszul? vagy minden baba más? új helyen talán megszok majd pár nap alatt? Többet nem tervezünk költözni. Már mondtam a páromnak, félt minket a városban egyedül, f?leg hogy egyedül megyünk, de feltaláljuk magunkat:). Próbálok majd mindent ugyanugy berendezni, de azért becsapni nem tudom a picikét. Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Semmit nem fog észrevenni, nem is emlékszik majd rá, még túl pici, õk hamar alkalmazkodnak amúgy is.

Semmit nem fog észrevenni, nem is emlékszik majd rá, még túl pici, õk hamar alkalmazkodnak amúgy is.
Az én babámnak fel sem tûnt, pedig alapvetõen érzékeny gyerek volt. Többségében a babák jól alkalmazkodnak az új helyzetekhez, mert nem csinálnak belõle akkora ügyet, mint a szülõk. :) De persze minden baba más, de ha te jól éled meg a dolgot, akkor nagy eséllyel átveszi tõled ezt a pozitív hozzáállást. :)
Nálunk szinte pont ugyan ez van! Most megyünk jovõ héten és mi is 3 hetesen költöztünk ide de nem birom ezt a kietlen helyet igy vissza megyünk a civilizációba mert itt bolt is másik faluba van. Szerintem nem veszi észre csak azt hogy jobban érezzük magunkat majd :)
Nekem 2 kislányom van. A nagyobbik 3 hónapos volt amikor elöször utaztunk, azóta minden 1-2 hóanpban. Már más éghajlaton is voltunk. mindenhol 1-2 heteket töltünk, de sokszor csak egy hosszabb hétvégét. Öket ez nem érdekli. anya és apa legyen ott ök meg mindenhez alkalmazkodnak. a kicsi 5 hós de ö sem igazán veszi fel ha máshol alszik. Söt pár hete jöttünk haza 2 hetes nyaralásból, mikor megálltunk a ház elött, lányom elkezdett sírni. Nem akart kiszállni tobvább akart menni. majd mikor közöltem vele hogy ott a szobája játékai akkor már tetszett neki és kiszállt.
A kérdező hozzászólása: Hát az én hozzáállásom nagyon pozitív, ugyhogy remélem neki is jó kedve lesz ott:) Max annyit érezhet rajtam, hogy nagyon nagyon hiányzik a kedvesem, de viszont nem fogom elkapkodni a kicsomagolást, így minden nap lefoglalom majd magam és nem kattog az agyam h mikor jön már vissza a párom! (amúgy rájöttem, arra is jó ez a költözködés, hogy ezer éves kacatokat amik nem kellenek, ki lehet vágni a kukába... Nem is értem, hogy ennyi felesleges dolgot, minek hoztunk magunkkal már 3 hónapja is...)
A kérdező hozzászólása: Tehát a nagyobbik 3 éves? Örülök, hogy ennyire pozitívumokat írtok ezzel kapcsolatban, mert megmondom õszintén, féltem ettõl a résztõl, h majd lesz pár álmatlan éjszakája, de kezdek megnyugoni!
Hát akkor nagyon hasonlóan gomdolkozunk :) mondjuk nekem a férjem többet van itthon de 5 napig 12 órába dolgozik. Én már 2 kukászsák kacatot dobtam ki mert eldöntöttem most nem cipelünk mindent sz.rt magunkal. Nem is értem eddig miért nem dobáltam ki.
Én azt gondolom, hogy egyenlõre most elég neki az új hely, de csak egy pár napig, akkor már úgyis látod rajta, hogy hogyan viseli, és ha észre sem veszi és megy minden a megszokott módon akkor mehet a külön szoba. Esetleg költözzetek együtt abba a szobába, ami az övé lenne, megszokja, és utána te költözz át a másikba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!