Találatok a következő kifejezésre: 4 és hónapos babám ma (13 db)

Kivinnétek a 3 éves lányodat és a 4 hónapos babádat ma?

Budapesten lakunk és arra gondoltam, hogy kimennénk a karácsonyi vásárra. Viszont nem tudom szmog riadó van e. Mert ha igen akkor nem igazán szeretném kint sétáltatni õket viszont jól esne kimozdulni itthonról.

Legjobb válasz: [link] én inkább még ma vinném ki õket egy kicsit, mint az elkövetkezendõ napokban, mert nagyon azt mondják, hogy nem lesz változás az idõjárásban, így a napokkal egyre szennyezettebb lesz a levegõ. de mivel elég hideg van, gondolom nem órákig barangoltok a vásárban :)

[link] én inkább még ma vinném ki õket egy kicsit, mint az elkövetkezendõ napokban, mert nagyon azt mondják, hogy nem lesz változás az idõjárásban, így a napokkal egyre szennyezettebb lesz a levegõ. de mivel elég hideg van, gondolom nem órákig barangoltok a vásárban :)
A kérdező hozzászólása: Nem nem lennénk kint órákig de talán mind hárman feltöltõdnénk ha egy kicsit kimozdulnánk. Hétfön a lányomnak úgy is ovi.
Én inkább ovi után mennék, hétköznap talán kevesebben vannak egy ilyen vásáron. Most tuti tömeg van, biztos nem mennék oda ilyen pici gyerekekkel.
A kérdező hozzászólása: Végül maradtunk itthon. Játszunk éneklünk stb. Majdnem mindegy, mikor megy az ember ott sokan vannak mindig csak a kézmûves házba vittem volna el a nagylányomat. majd máskor.
Mi kimentünk sétálni, kb 15 percig bírtuk. Elindultunk a vásárba de nem találtuk parkolóhelyet sehol, na akkor a nagyobbik feladta és szinte könyörgött, hogy inkább jöjjünk haza mézeskalácsot sütni. Igaza volt:-) ( A kicsi hál istennek végigaludta az egészet.)

4 és fél hónapos babám ma nagyon nyűgös volt. Lehet ez az időjárási frontok miatt?

Ha igen mit tudok tenni, hogy ne viselje meg ennyire?

Legjobb válasz: Ez szinte minden babát megvisel. Lehet,hogy a foga jön....A lányom már kínlódot 2 hónapja,és végre hétvégen 2 nap különbséggel kibújt a 2 alsó fogacskája...23 hetes a lányom.

Ez szinte minden babát megvisel. Lehet, hogy a foga jön....A lányom már kínlódot 2 hónapja, és végre hétvégen 2 nap különbséggel kibújt a 2 alsó fogacskája...23 hetes a lányom.

A fogzástól lehet? 4 és fél hónapos babám ma már 4-szer kakilt zöldes színűt. A kaki szaga nem az a tipikus savanyú, mint lenni szokott. Csak anyatejet kap.

tegnap belázasodtam, közben is szoptattam a véd?n? tanácsára. a baba nem lázas. mit?l lehet? talán a fogzástól ilyen a széklete?

Legjobb válasz: Az hogy lázasan szoptatsz nem hat rá így.Mikor valakinek mellgyulladása van kötelezik rá hogy szoptasson,pedig akkor is lázas a (szegény)nõ!Azt szokták mondani ez lehet a túletetés jele is,de nálunk akkor volt zöldes a széklete,ha én fogyasztottam tejterméket.Így amíg szoptattam teljesen mellõznöm kellett a tejterméket annyira,hogy 1 falatot sem ehettem,helyette ittam a ca pezsit.Meglehet,hogy neked is nagyon erõs a tejed..Ez csak 1 tipp.Nálunk ez volt,nem feltétlen törvényszerû,hogy nálatok is..Minden jót Nektek!Boldog Új évet!

Az hogy lázasan szoptatsz nem hat rá így.Mikor valakinek mellgyulladása van kötelezik rá hogy szoptasson, pedig akkor is lázas a (szegény)nõ!Azt szokták mondani ez lehet a túletetés jele is, de nálunk akkor volt zöldes a széklete, ha én fogyasztottam tejterméket.Így amíg szoptattam teljesen mellõznöm kellett a tejterméket annyira, hogy 1 falatot sem ehettem, helyette ittam a ca pezsit.Meglehet, hogy neked is nagyon erõs a tejed..Ez csak 1 tipp.Nálunk ez volt, nem feltétlen törvényszerû, hogy nálatok is..Minden jót Nektek!Boldog Új évet!
Igaz, az én kislányom még csak 8 hetes, de úgy tudom, akkor zöld színû, ha sokat vagy túl keveset evett. Mindezt a védõnõmtõl tudtam meg.


Miért étvágytalan a 6 honapos babám ma és aluszékony? Reggel evett 240ml tápot de 2 részletben majd aludt majdnem 4 orát egyhuzamban, ebédelni sem akar semmi nem volt jo aztán nagy neheuzen megevett 140 tápot és beájult.

Másfél honapja kostolgatunk,elég sok mindent eszik amit a kora enged de ma semmi nem volt jo,és sokat alszik pedig máskor 3-4 orát alszik egész nap.

Legjobb válasz: szerintem ez nem vészes. biztos front...

szerintem ez nem vészes. biztos front...
Ma az én lányom is aluszékonyabb. Étvágya az van, mindig is volt :) . De én is egész nap fáradt vagyok. Holnap jön egy melegfront, lehet, hogy azt érezzük

Ma megint megijesztettek! Mi igaz abból h ha hagyom a babát sirni akkor görcsöt kaphat és abba belehalhat? 1x hagytam a 4 hónapos babámat sírni kb 5 percig de semmit rossz dolgot nem tapasztaltam azon kivül h a szivem szakadt meg! Szóval igaz lehet?

Legjobb válasz: Annyiban lehet benne igazság, hogy a férjem ágán minden lánygyerek annyira hisztérikusan tudott sírni, hogy egy idõ után nem vettek levegõt. Na ebbe lehet belehalni. Ezt az én lányom is eljátszotta már, úgy kellett kizökkenteni az elmélyült ordításból, mert már kezdett vörösödni-lilulni. És nem hagytam ordítani, csak nem hagyta abba. Szóval egy kis sírás nem a világ, de ha hagyod bõgni és nagyon belelendül, akkor az okozHAT bajt, de szerintem ez azért babafüggõ is.

Annyiban lehet benne igazság, hogy a férjem ágán minden lánygyerek annyira hisztérikusan tudott sírni, hogy egy idõ után nem vettek levegõt. Na ebbe lehet belehalni. Ezt az én lányom is eljátszotta már, úgy kellett kizökkenteni az elmélyült ordításból, mert már kezdett vörösödni-lilulni. És nem hagytam ordítani, csak nem hagyta abba. Szóval egy kis sírás nem a világ, de ha hagyod bõgni és nagyon belelendül, akkor az okozHAT bajt, de szerintem ez azért babafüggõ is.
Igen, vannak olyan babák, akik annyira belelovalhatják magukat a sírásba, hogy egy idõ után nem vesznek levegõt. Az én 3 kisebb gyerekem is megcsinálta néhányszor. Egyszerûen fennakadt a szemük és elájultak. Persze nem egy egyszerû sírásról volt szó, hanem szinte hisztériásról. Én is szoktam hagyni néha, hogy sírjanak, ha tudom, nincs semmi bajuk, de azért nem hosszú ideig. Éppen emiatt eszembe se jut alkalmazni a sírni hagyós altatási "módszert". A légzéskimaradásra meg megtanultam, hogy azonnal hideg levegõre kell vinni vagy ráfújni az arcára. A hirtelen inger hatására újra fog levegõt venni.
5 percet sírt? Ugyan már, az még nem is a 'sírni hagyás' kategória, ne viccelj! :-) Ez teljesen normális, nem lehetsz minden pillanatban mellette, ugrásra készen. Feleslegesen ne gyárts irreális elvárásokat magaddal szemben. Te is ember vagy, nem gép.
9:31-es vagyok. Nekem így sikerült megtanítanom a 4 hó körüli babámat aludni (védõnõ tanácsolta), ahogy te is írod, ki kell menni. Amíg bent voltam nála, sehogy sem akart aludni, csak tombolt. Amikor kimentem, pár perc sírás, és elaludt. Azt mondta a védõnõ, hogy 5-10 percenként nézzek be hozzá, ha nagyon sírna, de ne vegyem ki, csak nyugtassam meg, és jöjjek ki. Nem emlékszem már, hogy mennyi idõbe tellett, de megtanulta az elalvást. Most 9 hónapos, este letesszük, és reggelig alszik a szobájában, (még fogzáskor is), már jó ideje. Sõt, néha beadjuk 1-2 órára napközis játszóházba, és pl. tegnap ott is letették, mert úgy látták, hogy elfáradt, és aludt 1, 5 órát. Remélem, tudtam segíteni!
Az én babám is nagyon rafinált, mert ha kimegyünk a szobából csendben eljátszik, ha meglát minket elkezd sírni, kiabálni, nyûglõdni - mikor mit. Ha lát, akkor van kinek csinálnia, ha nem lát, akkor meg nincs. Ez tényleg mûködik, de azért észre kell venni, mikro van tényleg baja (értem ezalatt hogy fáj valami, ölelésre vágyik, stb..) Ne aggódj, szerintem is jól csináltad, és 5 perc még nem is sírni hagyás.
Ez hülyeség, úgy ahogy van. Attol hogy sír nem fog görcsöt kapni és meghalni. Én is hagyom sírni néha és semmi baja.
affektív apnoe
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az igazsághoz az is hozzátartozik h elötte 45 percig probáltam elaltatni miközben sirt.Aztán gondoltam h kifujjom magam ki megyek és lenyugszom és ujult erövel neki látok.Erre elaludt.Elmeséltem ezt a barátnömnek ö pedig azt mondta h többet ilyet ne csináljak mert görcsöt kap a gyerek és meghal.én meg itt tiszta lelkiismeret furdalásban voltam h milyen rossz anya vok h még ennyit se tudok és h mért hagytam ott.Ezek szerint viszont csak nem vok annyira tudatlan:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!igen tudtál segiteni

4 hónapos babámnak tegnap 4-szer, ma már 2-szer volt kakija. A védőnő szerint a foga miatt van mert nyáladzik erősen és a keze a szájába mindig. Lehet ettől?

Azt mondta ha nincs más tünet akkor biztos az de figyeljem.

Legjobb válasz: Akkor tényleg lehet hogy a foga jön.A tápszeres hasmenés azt nemtudom milyen.De ha a fogzási hasmenés az teljesen hig sárgás csipõs szagú,és nem ritka hogy nyakig ér:) És a popót is kicsipi:(

Akkor tényleg lehet hogy a foga jön.A tápszeres hasmenés azt nemtudom milyen.De ha a fogzási hasmenés az teljesen hig sárgás csipõs szagú, és nem ritka hogy nyakig ér:) És a popót is kicsipi:(
Bocsánat az off-ért de meg kell kérdeznem mert nem tudom és nekem is 4 hónapos a babám és van. Van, hogy õ is 3 x kakil 1 nap. Mi köze a fogzásnak ahhoz hányszor kakil? Ez tényleg összefügg?
Nekem is 4 hónapos a babám, még nem jön a foga, így csak tippelek, hogy úgy lehet köze a hasmenéshez, hogy ez egy gyenge gyulladásos állapot a szervezetében és erre talán így reagál.
A kérdező hozzászólása: Ugy tudom hogy a sok a nyál miatt amit lenyel.Az savas és hígitja a székletet.Nem akarok butaságot irni csak én így gondolom és talán hallottam is.
Nyugi, semmi baja nem lesz. 2hónap múlva a padlót fogja nyalogatni egész nap, ahoz képest egy kis sampon semmiség.
na jó vegyszer, de ha logikusan végig gondolod, ha hajat mosol a zuhany alatt szinte elkerülhetetlen, hogy ne menjen a szádba. Úgyhogy nyilván nem olyn vegyszer ami mérgezõ lenne. Oké, ha mondjuk felhajtana egy üveggel talán hasmenést okozna. A másik meg, ha egy kis szappanhabtól tönkre menne a mája valakinek már kihalt volna az emberiség.
A kérdező hozzászólása: Hajfixáló hab volt csajszik, taft, az sem baj?Rosszul fogalmaztam, bocsika.
te jo ég, ez most komoly? hidd el semmi baja nem lessz.
Ha egy dobozzal megenne belõle, akkor se lenne komoly baja, nyugi :) )) Nem kell ennyire parázni mindentõl, 2-3 hónap múlva már tényleg a padlót fogja mnyalni... Az enyém egy idõben minden elöl hagyott testápolót, habfürdõt, tusfürdõt megkóstolt (ritkán maradtak elöl, de néha a nagyok kint hagyták). Nincs semmi baja...
az sem baj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, megnyugtató válaszokat :)

Ma nagyon jó idő lesz! Mit adjak 4 és fél hónapos babámra ha kimegyünk sétálni?

Legjobb válasz: Öltöztesd rétegesen. A hálózsák már nagyon meleg. Kis sapi, kis kabát és egy meleg takarót rá! Jó kirándulást. Vigyél teát is!

Öltöztesd rétegesen. A hálózsák már nagyon meleg. Kis sapi, kis kabát és egy meleg takarót rá! Jó kirándulást. Vigyél teát is!
Én is ezen gondolkodtam, de szerintem nem kell már bundazsák, hosszú ujjú body, vastagabb rugi, lábára valami tutyi, kocsi kabát és jó meleg takaró, én így gondolom ez elég lehet, ja meg persze sapka a fejére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!!
A kérdező hozzászólása: Válaszokat!!

4 hónapos és egy hetes a babám. Ma voltunk tanácsadáson. A kisfiam 7, 98 kg és 69 cm. A doki azt mondta, hogy gyönyörűen fejlődik, de az anyukák kint azt mondták rá hogy kövér. Csak anyatejes. Valóban kövér lenne? A tietek mekkora volt ennyi idősen?

Legjobb válasz: Az én fiam 5 kg volt, de pont akkor fogyott egy kilót, mert kórházban voltunk, amit aztán vissza is szedett, duplán. Most 10 hós 8,5 kg, 72 cm(a gyerekorvosunk azt mondta, hogy olyan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva). Minden gyerek más, majd idõvel ledolgozza azt, amivel több van rajta. Ne aggódj!

Az én fiam 5 kg volt, de pont akkor fogyott egy kilót, mert kórházban voltunk, amit aztán vissza is szedett, duplán. Most 10 hós 8, 5 kg, 72 cm(a gyerekorvosunk azt mondta, hogy olyan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva). Minden gyerek más, majd idõvel ledolgozza azt, amivel több van rajta. Ne aggódj!
Az én fiam 7150 gramm volt, és nagyon szép, nem kövér baba. Attól is függ mennyivel szülted. Annyira kövér nem lehet..
Nagy baba, de hogy kövér lenne? Ne foglalkozz a "jóindulatú" anyukákkal, higgy a dokinak, hogy szépen fejlõdik. Én most így nem tudnám megmondani az én lányom mekkora volt ilyen korban, de most 16, 5 hónaposan 10 kiló és 76 centi körül van. :) Különben meg - tapasztalat - ha elkezd mászni, menni, futkosni, eltûnnek róla a hurkák. És abban a korban már kevesebbet híznak, többet nyúlnak. Szóval nyugi.
Azta!! Az én kislányom 8 hónaposan nincs ekkora:-))) 7290g és 69, 5 cm. 4 hónaposan pedig 5300g és 60cm volt. De szép arányos a babád, valószínûleg nem lesz mindig ennyivel nagyobb a többieknél, szerintem egy éves koruk körül egybeérnek. Fõleg, ha anyatejes, meg nincs mitõl aggódnod. Minden jót nektek!
Szia! Az én fiam most ekkora, és õ 6 hónapos.Arányos a súllya a cm-hez, nem hinném, hogy kövér lenne, viszont jó nagy baba a korához képest!
Ha meglátták a kisfiamat, nekünk is azt mondták, hú milyen kövér. Kicsit néha rosszul is esett, de inkább jól egyen, mint sem. A dokinõ mindig annyit mondott: szemmel láthatóan jól táplált:) Volt, aki azzal ijesztegetett, hogy a súlya miatt le fog maradni a fejlõdésben, de nem így lett! Csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, azóta is szopizik még és eddig mindent elfogadott, amivel megkínáltuk:) Most 10, 5 hónapos, már kevesebbet hízik, mert lemozogja. 71 cm és 9850 g.
Szia! Az én kisfiam 6850 gramm volt, 65 cm. Egyáltalán nem kövér a babád, ne izgulj, anyatejes baba sosem kövér! Ne foglalkozz azzal amit mások mondanak! Csak így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Igen kisfiú. A születésétõl kezdve nagyobb az átlagnál. 3830 grammal és 53 centivel született. Mondjuk az apukája se és én se éppen a "kínai méret" vagyunk. :)
Nem kövér a hosszához képest, egyszerûen csak nagyon nagy baba. :) az én kislányom most 9 hós, és most 70 cm, és 8.6 kiló. a tied gondolom fiú?
Szia! 4 hónaposan 6, 90és 65cm a kisfiam. Szerintem nem kövér.
A kérdező hozzászólása: Igazából szerintem nem kövér. Olyan kis arányos. Van neki egy kis tokája az igaz, de nem vészes. Én nem mondanám rá, hogy kövér csak azt hogy szereti a pocakját. :)

Kislányom 3-án volt 4 hónapos. Ma voltunk tanácsadáson, ott mérték, 7. 06kg és 68cm. (3.70 kg-mal és 59 cm-rel született) A ti babáitok mekkorák? Kóstolgatnak már valamit?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4.5hós, 4 hónaposan volt 64cm és 5760g. almát 2 hete minden nap kap,de sütötököt, banánt, ananászt barackot is kóstolt már. Üdv

Az én kisfiam 4.5hós, 4 hónaposan volt 64cm és 5760g. almát 2 hete minden nap kap, de sütötököt, banánt, ananászt barackot is kóstolt már. Üdv
Kislányom 2950 g-mal, 48 cm-rel született, most 5 hónaposan 64 cm és 6410 g. Csak szopizik:-) Kóstoltatni csak a hónap végétõl szeretnék.
Szia! A kisfiam 8-án lesz 4 hónapos. A születési súlya 3700g, 51cm most 6900g és 68cm. Én még nem kóstoltattam, megakartam várni, hogy betöltse a 4 hót. De jövõ héten már jöhet az alma!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!