Találatok a következő kifejezésre: 4 és évig voltunk (55 db)

Szombaton találkoztam egy olyan lánnyal akivel körülbelül 4-5 éve voltunk gyerekkori szerelmek! "Jártunk" is de elrontottam és a levelére se válaszoltam! Tudok még valamit tenni?

Szombaton beültünk haverokkal kólázni és egy asztallal velünk szemben ült! Sokszor szemeztünk egymással és egyszer mikor ránéztem már azt láttam,hogy könnyezik! Lehet ez miattam? Tényleg nagyon furcsa érzéseket kavart bennem! Legszívesebben odamentem volna és átöleltem volna..! Tegyük hozzá a 4-5 év alatt egy szót nem beszéltünk és nem is találkoztunk! Úgy érzem ismét beleszerettem! Mit tegyek? 17/F

Legjobb válasz: Lehet, hogy érdemes lenne felvenni vele a kapcsolatot, ha nem volt ellenszenves talán van esély a kibékülésre. Nem kell kapkodni 4-5 év után az is nagy szó lenne, ha szóba állna veled. Minden esetre egy lehetõséget adnék a dolognak, már csak a barátság miatt is!!!! Sok sikert! :)

Lehet, hogy érdemes lenne felvenni vele a kapcsolatot, ha nem volt ellenszenves talán van esély a kibékülésre. Nem kell kapkodni 4-5 év után az is nagy szó lenne, ha szóba állna veled. Minden esetre egy lehetõséget adnék a dolognak, már csak a barátság miatt is!!!! Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

4 és fél évig voltunk együtt. Több probléma is volt, de talán a legnagyobb, hogy neki kevés volt a szex. Hogyan szerezzem vissza a párom?

Még nagyon friss a szakítás és nem is akarom könnyedén elengedni. Több probléma is volt, de talán a legnagyobb, hogy neki kevés volt a szex. Persze mindig mondogatta, én meg nem vettem komolyan.Most hogy már érzem hogy tényleg mennyire fontos ez neki, változtatnék rajt,mert nem akarom elveszíteni!!!Várom a tanácsokat!Köszi:)

Legjobb válasz: hagyd menni!! egy kapcsolat v házasság alapja a jó szex akárki akármit is mond lsd/szexuálpszichológia/ a szexuális kompatibilitásról hallottál? -szexuális téren éppen nem vagytok kiegészitõi egymásnak, igy csak fokozódhatnak a problémák..mert ha te feláldozod magad, és hajlandó vagy olyat tenni ami neked nem természetes, ez valahol a késõbbiekben majd visszaüt... ha van még +4 éved amit kisérletezgetéssel akarsz eltölteni lelked rajta, a jeleket amit adott pedig figyelmen kivül hagytad... 4 év elég hosszú idõ, ez alatt sem oldódott meg akkor nem sok jót könyvelhetsz el probáltad megnézni miért kevés a szex- miért alacsony a libidód? neki mennyi az igénye naponta? ha túl sok pl. akkor keressen magához valót aki vele együtt nimfomán, mert igy gyötörni a másikat nem helyénvaló-el kell engedni, ha pedig mondjuk heti 1 alkalmon, akkor meg veled van a gond, negativ érzelmi stressz pl munkahelyen stb stb...

hagyd menni!! egy kapcsolat v házasság alapja a jó szex akárki akármit is mond lsd/szexuálpszichológia/ a szexuális kompatibilitásról hallottál? -szexuális téren éppen nem vagytok kiegészitõi egymásnak, igy csak fokozódhatnak a problémák..mert ha te feláldozod magad, és hajlandó vagy olyat tenni ami neked nem természetes, ez valahol a késõbbiekben majd visszaüt... ha van még +4 éved amit kisérletezgetéssel akarsz eltölteni lelked rajta, a jeleket amit adott pedig figyelmen kivül hagytad... 4 év elég hosszú idõ, ez alatt sem oldódott meg akkor nem sok jót könyvelhetsz el probáltad megnézni miért kevés a szex- miért alacsony a libidód? neki mennyi az igénye naponta? ha túl sok pl. akkor keressen magához valót aki vele együtt nimfomán, mert igy gyötörni a másikat nem helyénvaló-el kell engedni, ha pedig mondjuk heti 1 alkalmon, akkor meg veled van a gond, negativ érzelmi stressz pl munkahelyen stb stb...
hidd el lesz majd 1 olyan srác, aki meg fog becsülni téged, s nem fog elhagyni nagyobb élvezetekért, van is egy mondás: "Aki költözni akar, annak segíteni kell csomagolni".
Szerintem sem szabad így maradni. Visszamész hozzá, naponta széttárod a lábad, csak azért, h megtartsd.Közben te nem is igényled.Ez eléggé lélektelen meló!Nálunk is volt olyan, h éppen én, vagy éppen a párom nem kívánta annyira a szexet, de olyankor megértettük mindketten, és türelmesen vártunk a másikra.Aztán 1-2 hét után helyreállt minden.Mi mindig leültünk megbeszélni, de sosem fajult vitáig, mert sokkal jobban szerettük/szeretjük egymást mintsem ilyen apróság tönkre tegye a dolgot.De mi össze is házasodunk. Viszont abban te is hibás vagy, hogyha a párod problémát jelez, és te meg nem vetted komolyan.Akármilyen aprócsepró szarról van szó, komolyan kell venni, mert lehet neki az sokat jelent.A lényeg pedig mindig az apróságokban van. Szerintem ezt a szakítást heverd ki, azt majd találsz olyat, akinek a szexuális igényei megegyeznek a tiéddel.

Ha tanultunk 4 évig gimnáziumban és 4-es 5-ös tanulók voltunk akkor az érettségi már könnyen fog menni?

volt olyan aki végig kitűnő volt, de mégis 3-asra négyesre érettségizett?

Legjobb válasz: Nagyon sok dologtól függ. 1.) Milyen volt ez a tanulás? Rendszeres? magoltál csak, vagy megértetted? Emlékszel még valamire? 2.) Tervezed az emelt Biosz/Kémia érettségit? 3.) Nyelvvizsga megvan már? 4.) Felvételinél a pont számításnál úgyis a gép kilöki hogy neked mi a legjobb. 5.) Bekerülni sokkal könnyebb nagy pontok mellett is mint bent maradni.

Nagyon sok dologtól függ. 1.) Milyen volt ez a tanulás? Rendszeres? magoltál csak, vagy megértetted? Emlékszel még valamire? 2.) Tervezed az emelt Biosz/Kémia érettségit? 3.) Nyelvvizsga megvan már? 4.) Felvételinél a pont számításnál úgyis a gép kilöki hogy neked mi a legjobb. 5.) Bekerülni sokkal könnyebb nagy pontok mellett is mint bent maradni.
Én átlagban 3-as tanuló voltam, és az angol, matek kivételével 4-esre érettségiztem mindenre. Szóbeli elõtt 2 héttel kezdtem el tanulni. Írásbelire egyáltalán nem tanultam, bár arra nem is nagyon lehet tanulni, inkább csak gyakorolni. Ha az írásbelijeim jobban sikerülnek kicsit, akkor lehettem volna 5-ös, mert a szóbeli mindenbõl jó lett. Ha valaki 4 évig gimiben 4-5-ös, az nem véletlen, tehát az érettségit sem veszi fél vállról. Egy ilyen ember nem hinném, hogy 3-asra érettségizne, ha minden tárgyból jó. Az orvosis feléhez nem tudok hozzászólni.
Ha rendesen tanultál, akkor a matek és a nyelvek könnyen fognak menni az érettségin. A magyarra valamennyit, a törire elég sokat kell rákészülni, mert ezeknél nem elég az órán figyelni.
Orvosira igen, azok menjenek, akik nem rosszabbak négy egeész hetes (nyolcas) átlagnál- Bár attól függ, melyik kar
én nem tanultam semmit 6 év alatt (6osztályos gimnázium), kettes-hármas tanuló voltam, és így is full jeles lett az érettségim, csak a felvételi tárgyakra koncentráltam a végefelé, most az eltére járok.
A kérdező hozzászólása: akkor ezekszerint észnek kell lenni és kész, akkor nem is idegeskedem rajta.

4 órás munkaviszony után (2008. február 1. és 2010. március 1. között bejelentett), ha az utolsó 4 évben voltam egyéni vállalkozó (2006. január 1-től 2006. augusztus 16-ig) és nem fizettem be minden járulékot, jár-e álláskeresési járadék?

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Legjobb válasz: Igen jár. De a 4 órás idõszakra arányosan csökkentve számolják az összeget. Az egyéni vállalkozói idõszakot pedig csak akkor számolják be, ha a vállalkozói járulékot befizetted. APEH igazolást kérnek.

Igen jár. De a 4 órás idõszakra arányosan csökkentve számolják az összeget. Az egyéni vállalkozói idõszakot pedig csak akkor számolják be, ha a vállalkozói járulékot befizetted. APEH igazolást kérnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tavaly érettségiztem és hiába voltam év közben 4-es/5-ös, kettes lett a matekom sajnos pedig ebbe gondolkoztam tovább. Ezt a tantárgyat meglehet otthon tanulni az embernek magától, vagy mindenképpen tanár lenne szükséges hozzá?

Legjobb válasz: Mindenképpen tanárral, mert az általad leírtak alapján nem tanultátok meg az alapokat sem a középiskolában. Ezen kívül töltsd le az elõzõ évek érettségi feladatsorait, és oldd meg õket.Ezzel vissza tudod ellenõrizni, hogy mik azok a feladattípusok, amiket nem tudsz/értesz, és ahhoz kérj segítséget.

Mindenképpen tanárral, mert az általad leírtak alapján nem tanultátok meg az alapokat sem a középiskolában. Ezen kívül töltsd le az elõzõ évek érettségi feladatsorait, és oldd meg õket.Ezzel vissza tudod ellenõrizni, hogy mik azok a feladattípusok, amiket nem tudsz/értesz, és ahhoz kérj segítséget.
És hova tanultál volna tovább vele? Én 3-4es voltam végig a gimnáziumban és írtam egy max pontos érettségit matekból. Mondjuk egy erõs gimnáziumba jártam. Én úgy készültem a matek érettségire, hogy az összes eddigi érettségit megcsináltam, utána pedig amit elrontottam feladatot utólag újra átnéztem. Illetve vannak érettségi felkészítõ könyvek, amelyekben matek érettségi feladatsorokhoz hasonló feladatok vannak megoldással. Vettem egy ilyen könyvet és végigrágtam magam azokon a feladatokon is és mindig a típus hibáimat megjelöltem és azokat újra és újra megcsinánáltam, amíg nem ment. Illetve az összes addigi matek füzetemet is átnéztem újra. Erre nyilván sok idõt kell szánni.

Tisztelt Doktor úr! A véleményére lennék kíváncsi. 3 hete voltam nőgyógyásznál. Félévente járok, mert 2 éve lettem műtve rossz cytologia miatt (P3-4 és HPV). A szövettanom szerencsére akkor negatív lett mindkettőre. Eddig mindig jó eredményeim voltak. Így

Tisztelt Doktor úr! A véleményére lennék kíváncsi. 3 hete voltam nőgyógyásznál. Félévente járok, mert 2 éve lettem műtve rossz cytologia miatt (P3-4 és HPV). A szövettanom szerencsére akkor negatív lett mindkettőre. Eddig mindig jó eredményeim voltak. Így volt ez most is. P2 eredmény, és HPV-t nem mutatott ki. Bár érdekes tüneteim vannak. Volt két olyan reggel, amikor a hüvelybe hirtelen nyilalló fájdalom volt, de csak 1-2 pillanatig. Ez a menstuáció utáni 15-16 napon volt. Fogamzásgátló tablettát nem szedhetek, mert 7 és fél éve Stroke-m volt tőle. Most 30 éves vagyok. 3 hete kaptam a nőgyógyásztól egy hüvelykúpot, a nevét sajnos nem tudom, mert úgy kellett kikevertetni, de bakteriális fertőzésre van. Folyásom volt kicsit furcsa, és arra kaptam. De sajnos nem tudtam kiváltani, mert nem volt rajta orvosi pecsét. 1 hét után tudtam csak újat kapni recepte. Kiváltottam. De használni még nem tudtam, mert megjött a menzeszem. Tehát ez már 2 hét kiesés a használatból. Most a 3. héten úgy veszem észre, hogy nincs igazán folyásom, a 12. napon tartok a menzesz után, tehát elvileg peteérésem van, elég színtelen valami jön belőlem. A kérdésem az volna, hogy akkor most kezdjem el a kúpot használni, ha nem igazán veszem észre magamon a tünetek? Asasantint szedek napi 2×1-t és Concort napi fél szemet (szívritmus zavarra). Ez a kúp csak helyileg hat? Vagy keressem fel orvosomat, hogy vizsgáljon meg megint? Válaszát köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, célszerűbb lenne kezelőorvosával konzultálnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, célszerűbb lenne kezelőorvosával konzultálnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! A véleményére lennék kíváncsi. 3 hete voltam nőgyógyásznál. Félévente járok, mert 2 éve lettem műtve rossz cytologia miatt (P3-4 és HPV). A szövettanom szerencsére akkor negatív lett mindkettőre. Eddig mindig jó eredményeim voltak. Így

Tisztelt Doktor úr! A véleményére lennék kíváncsi. 3 hete voltam nőgyógyásznál. Félévente járok, mert 2 éve lettem műtve rossz cytologia miatt (P3-4 és HPV). A szövettanom szerencsére akkor negatív lett mindkettőre. Eddig mindig jó eredményeim voltak. Így volt ez most is. P2 eredmény, és HPV-t nem mutatott ki. Bár érdekes tüneteim vannak. Volt két olyan reggel, amikor a hüvelybe hirtelen nyilalló fájdalom volt, de csak 1-2 pillanatig. Ez a menstuáció utáni 15-16 napon volt. Fogamzásgátló tablettát nem szedhetek, mert 7 és fél éve Stroke-m volt tőle. Most 30 éves vagyok. 3 hete kaptam a nőgyógyásztól egy hüvelykúpot, a nevét sajnos nem tudom, mert úgy kellett kikevertetni, de bakteriális fertőzésre van. Folyásom volt kicsit furcsa, és arra kaptam. De sajnos nem tudtam kiváltani, mert nem volt rajta orvosi pecsét. 1 hét után tudtam csak újat kapni recepte. Kiváltottam. De használni még nem tudtam, mert megjött a menzeszem. Tehát ez már 2 hét kiesés a használatból. Most a 3. héten úgy veszem észre, hogy nincs igazán folyásom, a 12. napon tartok a menzesz után, tehát elvileg peteérésem van, elég színtelen valami jön belőlem. A kérdésem az volna, hogy akkor most kezdjem el a kúpot használni, ha nem igazán veszem észre magamon a tünetek? Asasantint szedek napi 2×1-t és Concort napi fél szemet (szívritmus zavarra). Ez a kúp csak helyileg hat? Vagy keressem fel orvosomat, hogy vizsgáljon meg megint? Válaszát köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, célszerűbb lenne kezelőorvosával konzultálnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, célszerűbb lenne kezelőorvosával konzultálnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Megbuktam 2 éve matekból, évet is ismételtem. De utána 4-es 3-as voltam belőle. Sokan megpecsételnek hogy te bukott vagy. Mit tegyek?

Anyu a mai napig csesztet pedig jártam külön órákra is nem is keveset. Más tantárgyakból jó vagyok töri, német.. És jól zártam az évet is és most is ráhajtok.. lehetne esélyem f?iskolásként vagy technikusként? Vagy felejtsem el? A bukásom miatt? Köszönöm a válaszokat. 18L

Legjobb válasz: Ha javítottál anyukádnak is túl kellene lépnie ezen! És igen,ha akarod és tanulsz akkor van esélyed! Elmész a fõsulira és ott már nem is fogja tudni senki, hogy valaha is megbuktál! Ne add fel,sok sikert!

Ha javítottál anyukádnak is túl kellene lépnie ezen! És igen, ha akarod és tanulsz akkor van esélyed! Elmész a fõsulira és ott már nem is fogja tudni senki, hogy valaha is megbuktál! Ne add fel, sok sikert!
matekra szuletni kell én is ruhellem :(
Nem kell elfelejtened egyiket sem. Koncentrálj most az érettségire, más nem számít! :)
Ne aggódj én sem vagyok jó matekból..., és attól, hogy egyszer megbuktál belõle még van esélyed a fõsulira is akár! Tanulj szorgalmasan ne foglalkozz más véleményével! És ami a legfontosabb soha ne add föl az álmaidat, igenis bizonyítsd be a szüleidnek és a többieknek, hogy több vagy Te! :)
Saját példámat tudom neked felhozni, h én is megbuktam középsuliban elsõben matekból! Utána én lettem az egyik legjobb tanuló az évfolyamban kivéve matek maradt a 2-es bár mikor tanárhoz jártam voltam 4-es is belõle! Bár nem tanultam tovább, de a suli igazgatója mindig mindenki elõtt példaként hozott fel és nagyon becsültek! Szó szerint azt mondták példakép lettem! A szüleim is büszkék voltak rám! Felejtsd el, h megbuktál nagyon ügyes vagy és ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel hiszen csak irigyek! Anyukád meg valószínûleg csak sajnálja, h kimaradt egy éved!

Szerintem jól tettem, hogy nem mentem bele ebbe. Mit tettetek volna a helyemben? A barátom, pontosabban volt barátom 27 éves, én volta az egyetlen nő az életében, és 4 évet voltunk együtt. Egyetlen nőn szexuális kapcsolatot értek.

Bejelentette nemrég, hogy ? ki akarja mással is próbálni, de utána hozzám jönne vissza, de ki akarja próbálni mással, mert kíváncsi. Én erre kidobtam, pontosabban azt mondtam, hogy nyugodtan próbálkozzon, de nekem ez nem fér bele az értékrendembe. Elment. Ezt választotta. Bánom, bánt, hisz szerettem, de ezek szerint ? nem, ha így el tudott hagyni.

Legjobb válasz: Jó ez így, nincs mit tenni.

Jó ez így, nincs mit tenni.
szerintem azt hiszi hogy úgyis visszafogadod, mivel tudja, hogy szereted.
Abszolút jól tetted. Elmegy, kiéli magát, aztán rájön, hogy "de nagy fütyi voltam"....bezony akkor már késõ lesz.
A lehetö legjobbat tetted hidd el nekem. Én is ebbe a cipöben jártam és az akkori párom ugyanezt modta és én hagytam hogy csajozzon mert nekem nem ö volt az elsö és nem vagyok régi modi de ez szokásává vált hogy csajozzon így elhagytam és jol döntöttem mert még a mai napig sem tudta volna elfogadni azt a tényt hogy egyetlen egy növel feküdt le életében
Nagyon jól tetted. Ha Neked, kedves Kérdezõ, ez nem fér bele az értékrendedbe, akkor ezt el kell neki is fogadnia. Elhiszem, hogy bánt a dolog, mert szeretted, végülis ha nem így lenne, akkor nem lettetek volna együtt 4 évig. De én mint nõ, úgy gondolom, nagyon megalázó ez a kijelentés, hogy "ki akarom próbálni mással, de utána visszajövök hozzád". Hányni tudnék...
Bocs de hülye vagy akkor legalább azt mondtad volna neki hogy "ok de akkor hármasban csináljuk" érthetõ hogy kíváncsi volt ha csak téged ismert.
hú. na figyelj. velem pont ugyanez volt. csak mi 17 évesek vagyunk és 9 hónap (!! ami nevetségesen kevés idõ a 4 évhez képest) után nyögte be ezt a barátom. én már voltma elõtte másokkal is, neki én voltam az elsõ még barátnõje is csak 1x volt kb 2 hétig... és így kitalálta hogy õ most másokat is ki akar próbálni stb... de hogy ha megba.szott 2 csajt majd visszafogadom? :) )) szakítottunk az elején azt mondtam én folytatnám (nagyon szerettem... és még mindig nem vagyok rajta túl teljesen) de pár nap múlva átgondoltam, és ilyennek nem adok még egy esélyt... jóban vagyunk barátként, de ezt a kapcsolatot velem már elszúrta :) )) 17/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!