Találatok a következő kifejezésre: 4,5 hós babám. Csak a (15 db)

4, 5 hós babámnak acetonos a lehellete. Próbáltam utánaolvasni a neten de mindenhol cukorbetegségre utaló jelként említik. Természetesen elviszem orvoshoz, de ez tuti hogy csak az lehet? Egy kétségbeesett anyuka

Legjobb válasz: sokat iszik a babád? fogyás nem volt??? mielött az ember véleményt mond ezeket is jó lenne tudni...nem akar senki jobban megijeszteni, de az acetonos lehellet tényleg a cukorbetegségre utal. DE van más tünet, ami megerõsítené a betegséget????

sokat iszik a babád? fogyás nem volt??? mielött az ember véleményt mond ezeket is jó lenne tudni...nem akar senki jobban megijeszteni, de az acetonos lehellet tényleg a cukorbetegségre utal. DE van más tünet, ami megerõsítené a betegséget????
Az acetonos lehellet a kiszáradás egyik tünete is lehet. Eleget iszik a baba? A kutacsával mi a helyzet? Esetleg próbáld többet itatni, hátha elmúlik. Ha mégsem, mutasd meg orvosnak, de nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni. Ilyen melegben a babáknak drasztikusan megnõ a folyadékigényük. A cukorbetegségnek emellett még számtalan tünete van, ezek közül mást is észleltél?
Az acetonos lehelet a kiszáradásnak is a tünete. Ez tuti mert öcsémnek is olyan volt amikor kiszáradt egy szalmonellafertõzés miatt. Nem tudom merre laksz, nálunk most hasmenéses vírus fertõz (Veszprém), simán kiszáradhat tõle. Figyelted a pelusokat, nem volt nagyon hasmenéses? Mindenképp vidd dokihoz! Jobbulást!

Altathatok 4, 5 hós babát csak bodyban, és a paplanhuzatjával letakarva? Panellakás 28 fok, ablak nyitva.

Legjobb válasz: Szia! Igen adjál rá valami vékony ruhácskát,mert amikor alszik az ember akkor lelassul a vérkeringésünk és ilyenkor könnyen megfázhatunk.Ha éjjel kitakarózik akkor is van rajta valami. Te ha fázol visszatakarózol de õ nem tud még hanem sírni fog. Én adok rá 1 body-t és takaróhuzattal vagy pelussal is betakarom. Résnyire nála is nyitva van az ablak. 1 éves kislány anyukája

Szia! Igen adjál rá valami vékony ruhácskát, mert amikor alszik az ember akkor lelassul a vérkeringésünk és ilyenkor könnyen megfázhatunk.Ha éjjel kitakarózik akkor is van rajta valami. Te ha fázol visszatakarózol de õ nem tud még hanem sírni fog. Én adok rá 1 body-t és takaróhuzattal vagy pelussal is betakarom. Résnyire nála is nyitva van az ablak. 1 éves kislány anyukája
Persze, neki is meleg van még a takarót is lerúghatja!
Szia! Én bodyt sem adok a 9 hónapos kisfiamra. Egy szál pelusban alszik, betakarom egy textil pelenkával de 5 percig sincs rajta. Igaz az ablak csak kb. 15 centire van nyitva.
Persze, de ha rám hallgatsz, veszel neki nagyon vékony hálózsákot és azt adod a body fölé. így tuti nem rúgja le magáról. Ha viszont nagyon meleg van a takarószerûség is tök fölösleges, vagy aludjon csak pelusban+takaró.
Nálunk bukóra van nyitva az ablak, és rövidujjú body-ban alszik a 4, 5 hós fiam. Most éjjel nem volt betakarva, és gond nélkül aludt, reggel kipihenten ébredt.
szerintem azért öltöztesd jobban fel, én egy éves kisfiam rövidújjú badiban+talpas nadrágban alszik, így nem gond ha lerúgja magáról a paplanhuzatot. panel, ablak nyitva.
Az én kislányom is anyatejes de nem volt zöld a kakink soha...szerintem vidd el orvoshoz. Max megnyugszol hogy nem beteg.
Az en babam is 4, 5 honapos, anyatejes, es nalunk is elo szokott fordulni a zold kaki. Semmi gond nincs vele. Nalunk 1 het zold kaki utan is azt mondta a doki, hogy ez normalis jelenseg. A piros popsi meg lehet a sok kakitol. Etvagya van, jokedvu, tehat jol van. Egyebkent nalunk is a porondon van a higabb, zoldes kaki, de szerintem a foga mocorog neki.
Én ezen az oldalon azt olvastam, hogy a zöld kaki a túletetéstõl fordulhat elõ.

Mikortól lehet kekszet reszelni a gyümipépekbe, 4, 5 hós a babám? Csak a babakeksz jó, sima háztartási, vagy babapiskóta nem?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam most lesz 10 hónapos! 6 hós koráig nem kapott babapiskótát, a védõnõ javaslatára! Szerintem sima babakeksz , vagy van még az "Albert keksz"!Azt tudom javasolni! :)

Szia! Az én kisfiam most lesz 10 hónapos! 6 hós koráig nem kapott babapiskótát, a védõnõ javaslatára! Szerintem sima babakeksz , vagy van még az "Albert keksz"!Azt tudom javasolni! :)
Szia! Én a saját tapasztalatom tudom neked leírni: 6 hónapos koráig a kislányom csak szopizott(nem tudom a te babád anyatejes vagy tápszeres?) és apránként kóstoltattam vele gyümiket.Délelõtt (mivel már volt foga 3, 5 hónaposan)adtam a kezébe 1 babakekszet (de figyeltem nehogy nagy darabot rágjon).És estére kicsi piros pontok lettek a homlokán és a hasán a Gluteintõl.Másnapra eltûntek. Így vártam 1 hónapot és újra megpróbáltam gyümihez keverve(amitõl nem lett semmi baj) és már nem lett kiütése.Azóta keverek bele neki 1-2 darab kekszet(mert sajnos a fogacskái miatt sem eszik néha olyan jól.)De nemsokára megpróbálom neki a háztartási kekszet is(8 hónapos lesz nemsokára). Boldog babázást, remélem tudtam segíteni. 7, 5 hónapos kislány anyukája
Én úgy tudom, hogy 1 éves koráig, csak babakekszet lehet neki adni.A késõbbi allergia kialakulása miatt! Lehet, hogy rosszul tudom?
Az én fiam is 4.5honapos és nekünk az orvos irt fel sinlacot azt mondta azt keverhetem agyümölcshöz hogy laktatobb legyen és késöbb a fözelékekbe is tehetem, gluténmentes és 4 honapos kortol adhato.Irass ki te is!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a tippet! :)
4, 5 hónapos baba még csak tápszert kaphatna. Nagyon megterheled a szervezetét, a bélbolyhai pedig sorra pusztulnak, a káros anyagok meg símán átjutnak a beleken, egyenesen a szervezetébe. Már csak a keksz kellene neki ahhoz, hogy pár év múlva vihesd egyik orvostól a másikig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Tápszeres a babám, ezért kezdtük ilyen hamar a hozzátáplálást. Eszik almát, banánt, õ.barackot, s.barackot (utóbbi 2 bébiétel), krumplit, répát, sütõtököt. Már van hogy megeszik egy egész üveg bébiételt, ezért gondoltam, hogy a 10 órai gyümijébe tennék egy kis kekeszet, de inkább várok még 1, 5 hónapot. Még1x köszönöm minenkinek!

4, 5 hós a babám. Csak a babám nem ehet epret 1 éves koráig, vagy én se míg szoptatok?

Legjobb válasz: Én ettem/eszek, és nicns gond, bár van, akinek a babája kiütéses lesz tõle.

Én ettem/eszek, és nicns gond, bár van, akinek a babája kiütéses lesz tõle.
Szia! A babád semmiféleképpen. De mondjuk én nem mertem enni szoptatás alatt, mert allegiás reakciót vált ki a babánál és nagyon kiütéses lesz. Én nem mertem megkockáztatni. De ezt neked kell eldönteni. Van akinél nincs gond.
Én azt csináltam, hogy csak 1 szem epret ettem és megnéztem mi a reakció. Ha estleg allergiás lenne, akkor pár kiütésbõl ez látszik és nem eszem többet, de semmi baja nem lett. Minden nap egy szemmel emeltem az adagot, kutya baja. Nekem ez a kedvenc gyümölcsöm és nagyon nehéz ellen állni, mert mamáék kertje teli van vele. Persze, ha baja lett volna tõle zokszó nélkül lemondok róla, de felesleges az "önmegtartóztatás", ha nem ártassz vele és még a sok vitamint is beviszed.
A kérdező hozzászólása: kb másfél hónapja nem szoptatok már.
Szia! Naná, hogy lehetsz!!! A Carezette csak addig hatásos még szoptatsz ez tuti!!!! Én is így vagyok most 14 hetes a második babával. :D Bár nekünk nem gond , mert a nagy már 3 éves, õt január végéig szoptattam, február végén foganhatott a kiscsajunk.
Igen.Csak szoptatás alatt szedhetõ, és akkor sem elég megbízható(a dokim szerint), ha pedig elfelejted bevenni, úgy pláne.
Ezek a minipillek még szoptatás alatt sem annyira hihetetlenül megbízhatóak, de szoptatás nélkül meg aztán nem sokat érnek:D
Csak szoptatás alatt véd, és akkor is csak akkor ha nem kap tápszert is a babád (legalábbis nekem meg ezt mondták) A dokim azt mondta, hogy a cerazette mellett havonta járjak uh hogy nem vagyok-e terhes, mert nem túl megbízható!
A kérdező hozzászólása: Két hetesen is lehetnek ilyen tünetek már ??
hát, ha a teszt pozitív... :) )) akkor valószínû, és gratulálok!
szintén gratulálok :D
A kérdező hozzászólása: Úhh köszi , de csak egy tesztet vettem eddig ..lehet csak elkaptam valamit , de arik vagytok :)
Nem hinném, hogy ilyet csak úgy el lehetne kapni :) . Ha pozitív a teszt, akkor igen valószínû, gratulálok :) . Egyébként lehet, hogy el is kaptál valamit, de ezek mellett a baba szerintem tuti!
Nem hiszem, hogy tisztában vagy a terhességi hetek számolásával. Az utolsó menstruációtól számítják, így most valószínûleg 5 hetes lehetsz, hisz a teszt sem mutat pozitívat bizonyos Hcg szint alatt. Mikor volt meg utoljára? Amúgy igen, terhes vagy teljesen biztosan.
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok a tehességi hetekkel . Ugyanis van már egy babóm .Sajnos volt, hogy már pozitívat mutatott halványan és nem volt semmi .Szóval várok most kell megjönnie a napokban..
A kérdező hozzászólása: No terhesség --
Szerintem nem tudta megemészteni a céklát. Várj vele egy kicsit.

A meggy, gesztenye, körte Fogják vagy higitják a babák székletét, melyikket hány hos kortol lehet adni? A szilva tudom hogy lazit de azt ami fagyasztva van adhatom 4 hotol vagy csak a bolti üveges mehet 4 hotol? Amugy 5 hos a fiam.

Legjobb válasz: szerintem a meggy, gesztenye, körte is mehet 4 hótól. De errõl szerintem mindenkinek más a véleménye. Az én fiam 4,5 hós, eszik körtét és jövõhéten akarok neki gesztenyét adni. A meggyet csak azért nem próbáltam még mert savanyú.

szerintem a meggy, gesztenye, körte is mehet 4 hótól. De errõl szerintem mindenkinek más a véleménye. Az én fiam 4, 5 hós, eszik körtét és jövõhéten akarok neki gesztenyét adni. A meggyet csak azért nem próbáltam még mert savanyú.

Normális, hogy 16 hós babám néha semmit nem eszik egész nap, csak mondjuk 400 ml tejet, meg 4-5 falatot a főziből, a gyümiből, a reggeli kenyérből? Aggódom, mert nagyon kis vékony. Csak 9 kg és 80 cm.

Legjobb válasz: Az enyém is ekkora volt, vagyis kicsit több csak (9,5 kg) és szintén keveset evett. Kisebb korában is rossz evõ volt és most is az (2,5 éves). Még mindig csak 12,5 kg és keveset eszik. Egyszerûen nem tudok már mit csinálni, ilyen és kész. Lényeg, hogy ne legyen beteg.

Az enyém is ekkora volt, vagyis kicsit több csak (9, 5 kg) és szintén keveset evett. Kisebb korában is rossz evõ volt és most is az (2, 5 éves). Még mindig csak 12, 5 kg és keveset eszik. Egyszerûen nem tudok már mit csinálni, ilyen és kész. Lényeg, hogy ne legyen beteg.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, ezek szerint nincs mit tenni.... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!