Találatok a következő kifejezésre: 3napja vettem az (9 db)

3napja vettem be az utolsó szem tabit (Belara) , normális hogy még mindig nem jött meg?

Az els? levélnél végig pecsétel? vérzésem volt és még 2szem volt vissza mikor már megjött!

Legjobb válasz: Nekem 4.-5. napon szokott megjönni. Szóval ne aggódj! :)

Nekem 4.-5. napon szokott megjönni. Szóval ne aggódj! :)
Ne aggódj én 8éve kedden eszem az utolsó tablettát és pénteken éjjel jön meg!kedden mire újat kell kezdeni minden oké
A kérdező hozzászólása: Húúúúú....köszi a válaszokat már kezdtem aggódni h baj lehet!

Van 1 pár vitorláshalam 128 literes akváriumba, mitől van az hogy az egyik vitorlásom már 3napja pipál folyamatosan és orral felfelé áll? Enni nem nagyon eszik. Annyit vettem észre rajta, mintha kicsit pufibb lenne mint a párja. Hasvízkór lehet?

Legjobb válasz: hogyha hasvízkóros akkor a szemei is pirosak (legalábbis az enyém még nem lett még pufi, de a szemei már véreresek lettek amikor egyszer régen hasvízkór tombolt az akváriumomban. Sera bactopurral kezeltem és a vitorlás életben maradt, meg egy botia, de a többi hal nem igazán). Egy hét alatt szépen elmult a szemérõl is a pirosság is.

hogyha hasvízkóros akkor a szemei is pirosak (legalábbis az enyém még nem lett még pufi, de a szemei már véreresek lettek amikor egyszer régen hasvízkór tombolt az akváriumomban. Sera bactopurral kezeltem és a vitorlás életben maradt, meg egy botia, de a többi hal nem igazán). Egy hét alatt szépen elmult a szemérõl is a pirosság is.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nem hasvízkór vagy még kezdetleges, mert nálam nem pirosak a szemei!Én úgy tudom, hogy a szemeik alapból bepirosodnak ivarérett korukra. Köszi majd lesz valahogy :(
A miénkrõl van fotóm, de nem volt piros a szeme alapból. http://akvafarm.hu/sajat/suger/index.php Jó egy kis piros pötty volt benne, de amikor beteg volt, akkor totál az egész szemefehérje vörös volt és durván nézett ki. Lehet a tiednek akkor inkább az úszóhólyagjával van valami baja, de azt nem lehet gyógyítani.
Ha baktopurral kezelted, akkor nem csoda, ha nem használt, mivel ez a szer nem jó baktériumok(így hasvízkór) ellen. Hiába ez a neve. Csak a baktopur direct alkalmas hasvízkór kezelésére, de azt is csak akkor érdemes használni, ha biztosan járványos hasvízkórról van szó. A bármilyen okból legyengült halakat nagy százalékban a hasvízkór végzi ki. Ez a betegség önmagában nem fertõzõ, de vannak olyan vírusok, amik legyengítik a halakat, amik sorozatban fognak hasvízkórt mutatni. Ilyenkor nem árt az egész akváriumot gyógyszerezni, viszont ez garantáltan hazavágja a szûrést. Ha csak egy hal gyanús, akkor azt kéne karanténozni elsõ körben.
Hát lehet, hogy direct volt, már én nem emlékszem annyira, de azt tudom úgy mentem a boltba, hogy hasvízkórra kell valami, és azé megmaradt a 2 hal, csak a kicsik nem, azok meg már dagik voltak a víz alján. Akkor még nem értettem úgy hozzá, csak azt vettem észre, hogy sorra durrannak ki a kis halak.

Az idokep.hu-n miért van 30napos előrejelzés, ha kb. az első 3napot tudják "pontosan" előrejelezni? Azt vettem észre, hogy minden nap más hőmérsékleteket mutatnak és ennyi erővel én is a hasamra ütök, hogy majd 20nap múlva milyen lesz az idő.

Amúgy nagy rajongója vagyok az oldalnak! Bámulatos mennyi minden "real-time" térkép van, rengeteg információ, ezekkel semmi bajom, s?t mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy IMÁDOM az oldalt, tehát a kérdésemmel nem fikázni akarom, de ezt akkor se értem. MIÉRT KELL 30NAPOS ELÕREJELZÉS HA MÉG AZ ELSÕ 3NAPOT SE TUDJÁK BIZTOSRA?

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)

Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)
próbálkoznak egy modellel, kevés sikerrel
ha végigolvasnád, mi alapján végzi a számításokat, nem kérdeznéd meg.
az idõjárást nem lehet pár órával elõre megjósolni, mert túlságosan sok összetevõbõl áll és túl sok változóval dolgozik. annak idején ezért találták fel a számítógépet, persze ma már másra használjuk. http://cosmo.supernova.hu/kaosz.htm http://www.ki.oszk.hu/kf/kfarchiv/2004/1/giczi.html https://nws.niif.hu/ncd2006/docs/phu/058.pdf
Azért látsz minden nap más adatokat mert egy elõzõleg már megtörtént idõjárási helyzet alapján próbálja a gép kiszámolni a várható idõjárást. Oda van felé kiírva, hogy a mostani idõjárás az elõzõ évekhez képest mire hasonlít. 30 nap teljesen felesleges... Népszerûek akarnak lenni, hogy õk már 30 napra elõre megmondják milyen idõ lesz, de semmi alapja nincs... 1 hétre elõre még reálisan meg lehet mondani, de 1 hét után nem kell keresni a realitást. Az idõkép szeretne létrehozni egy OMSZ-szal versenyképes meteorológiai szolgálatot, de túl kevés szakképzett meteorológusuk van.. maximum 3-4. Ezért emelte fel a hangját az OMSZ is, amikor a veszélyjelzõ SMS-eket kezdték küldözgetni, hogy ilyen kevés szakképzett emberrel nem lehet egy ilyen rendszert mûködtetni és semmi valóság alapja nincs az elõrejelzésüknek, mert ha egy komoly vihar jön... teszem azt egy szupercella, akkor annak gyakorlatilag kiszámíthatatlan a pályája mert dettó nem arra megy, amerre a mono-, és multicellás zivatarok vonulnak. Az idõképnek az egyetlen pozitívuma a percrõl percre rovat és a radarképük... egyelõre... Ki lehet fejezni nem tetszést... nem érdekel... akit kicsit is komolyabban érdekel a téma az utána néz pl.: http://szupercella.hu vagy http://metnet.hu
Nem valószínû. 23/F
nem hiszem...
Könnyen megeshetsz, mivel az elõváladék is tartalmazhat spermát

Már több mint fél éve szedek fogamzásgátlót, de a minap, az első héten kimaradt egy tabletta. (csak 10-13óra rá vettem be, majd tovább szedtem rendszeresen) Rá 3napra mégis egyéb védekezés nélkül voltam együtt a párommal. Teherbe eshetek így is?

Legjobb válasz: A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.

A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.
A kérdező hozzászólása: Ott azt írták, hogy ha 12órán belül vettem be, akkor nincs gond, de sajnos nem vagyok benne biztos...az orvosom pedig 200km-re van.:(
Nem írják, mi van ha 12-t túllépted? Ilyenkor az írják, hogy "kiegészítõ fogamzásgátlás szükséges a köv. 7 napban". Nálad is ez a jellemzõ? Mert akkor gond lehet... Esetleg nem tudod a dokid telefonszámát? Érdemes lenne megkérdezned. Nem tudom, mit tennék a helyedben. 72 órással erõsen felborítod a ciklusod, és lehet, hogy feleslegesen. Benne lennél még egyáltalán a 72órában? Mert ha nem, akkor már nincs is más teendõ, mint várni.

Védekeztünk és elszakadt az óvszer (durex), be is vettem a 72 órás tablettát, időben megjött, de 3nap mulva elmulott és azóta semmi sincs, akkor most terhes vagyok?

Legjobb válasz: A tabletta nagyon felborítja a hormonháztartást, lehet ilyen hatása. Én nem aggódnék. De hogy sikerült kiszakítani a gumit? Valaki mondja már el, mert én sohasem találtam kiszakadt gumival, pedig már párat elhasználtunk :)

A tabletta nagyon felborítja a hormonháztartást, lehet ilyen hatása. Én nem aggódnék. De hogy sikerült kiszakítani a gumit? Valaki mondja már el, mert én sohasem találtam kiszakadt gumival, pedig már párat elhasználtunk :)
Egy terhességi teszt eldöntheti konkrétan. Szerintem ha a tabletta is idõben megvolt, akkor felesleges aggódni.
Szia!Szerintem ha megjött nem kell aggódnod, de hogy megnyugodj vegyél tesztet.
Ne aggódj csak a tabi felborította a hormonháztartást.Idõ kell neki még újra helyreáll. Inkább nyugodj meg mert ha még mellette idegeskedsz is még többet fog késni.
Nekem nem is egyszer volt olyan, hogy kiszakadt a gumi, hallani, hogy reccs, és kész. A durex etra vékony az nagyon [email protected], nem ajánlom senkinek.
Azért csinálj egy tesztet. biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi és biztos, hogy a büdös életbe nem veszünk olyan típusút. Szombatig várok és megcsinálom a tesztet.

Mit lehet adni egy 6hetes kan yorkinak ugyanis 3napja kaptam adtam neki bablevesböl krumplit, répát azt kétpofára edte és másnap is adtam neki de azt vettem észre h nem volt széklete mit csináljak? Mit adjak neki enni? Mien fötételeket adhatok neki?

Legjobb válasz: Leginkább kistestû kölyökkutyáknak való prémium tápot beáztatva. Miért van egyáltalán nálad 6 hetesen?? Krumplit ne adj neki, nem tudja megemészteni, nyilván a sok keményítõtõl nincs széklete. A kutya nem maradékon él, mint a disznók, hanem húsevõ. Tehát ha nagyon akarsz neki fõtt ételt adni, akkor adj neki fõtt húst.

A laktóz meghajtja a kutyákat, és nincs is rá semmi szükségük. Minõségi tápra van szüksége egy ilyen kölyöknek, pláne ha eddig nem azt evett. És semmiképpen se Chappit, meg Pedigreet, meg Friskiest, meg ilyen bolti tévében reklámozott izékat adj neki, hanem rendes magas hústartalmú tápot.
Ha azt akarod hogy összefosson mindent ... Nem szabad neki tehéntejet adni, maximum kecsketej forrázva vizezve. Vagyha tellik rá akkor anyatej potló por (jó minõségû: pl. happy dog). Kutyának való. Oltásokról tudsz valamit? Hogy lehet már így hazavinni egy állatot?
A kérdező hozzászólása: az igaz h adhatok neki tejet csak vivezzem fel neki?és hogy akkor a tápot ilyen vizes tejbe is feloldhatom??
A kérdező hozzászólása: jo akkor még ma elmegyek ilyen tápot venni.és az oltások kb mien árba vannak?
Leginkább kistestû kölyökkutyáknak való prémium tápot beáztatva. Miért van egyáltalán nálad 6 hetesen?? Krumplit ne adj neki, nem tudja megemészteni, nyilván a sok keményítõtõl nincs széklete. A kutya nem maradékon él, mint a disznók, hanem húsevõ. Tehát ha nagyon akarsz neki fõtt ételt adni, akkor adj neki fõtt húst.
Nem tudom, kitõl kaptad a kutyát, de a helyedben azonnal feljelenteném... Fõleg, ha szaporít is...
Attól függõen, hogy hol oltatod, meg milyen anyaggal oltják kb. 2-6 ezer között.
A kérdező hozzászólása: nem értettem énse hogy hogy lehet hogy már ellehet hozzni mert melette van egy vizsla keverék és egy 5 honapos cica a kutya az nem foglalkozik vele viszont a cicával nagyon játszik.az oltásrol csak anyit tudok h 3 honapos korba lehet na ö aug 20-án szuletett meg azt tudom h kapot féreghajtott és ennyi amugy nem tenyésztö csak szulettek 2 kis kutya egy lány meg egy fiu de mivel az anyának nem volt teje igy elosztogatta.és kutyatápszert hol vegyek gyoygszertárba vagy hol?még lehet h lesz sok kérdésem mert szeretném h egészséges legyen és h mindent megtudjak neki adni a pénz az nem gond nem akarom h bármiböl hiánya legyen.és játéknak mit ajánlotok mert nagyon játékos.a lakásba szoktunk zaladgálni de az nem elég.meg az miért van h éjelente legalább 4-5 ször felkell és keservesen nyuszit mint mikor beszorulna valahova de nem ilyenkor felkelek elaltatom de rá egy orára megint sir.mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: az hogy lehetséges h montad h 6 hetes korában elkel kezdeni az oltásokat de az állatorvos meg azt monta h csak 3honapos korban kell csak oltani most akkor mivan????
Ja a tápnál figyelj, hogy a kutyus korának megfelelõt válaszd! Jelen esetben Juniort! :)
Ne adj neki tehéntejet, semmi szüksége rá és még foshat is tõle.
Az szép, hogy kutyákat ellet, és még annyit se tud, hogy a krumpli árt nekik. Meg a macskakaj benne a taurinnal az is marha jót tesz a kutyának. Kerekedj fel és vegyél neki valamilyen jó minõségû kistestû kölyöknek való tápot, egy ekkora kutyánál még a legjobb sem kerül többe havi 5 ezer forintnál. Orijen, Acana, Eukanubam Hills, Royal Canin, Happy Dog stb. Ezekben gondolkodj. Eleinte nem baj ha beáztatod neki egy kis meleg vízbe. Semmi másra nincs szüksége, mondjuk a répával pont nem ártasz, tehát ha szereti azt adhatsz neki, de neki az nem elsõdleges tápanyag forrás semmiképpen.
A kérdező hozzászólása: az ugy volt hogy az anya kutyának nem volt teje és az eredeti gazdija akitöl elhoztuk ö monta h imádja a krumplit a répát és hogy ezeket adjam neki azért is adtam ezt.meg ilyen cica konzervet adot hogy adjam azt neki de nem eszi azért adtam föt krumplit meg répát.
Már bocs, de elõször is fogj meg legalább egy szakirodalmat, ha a kutyus odakerülése elõtt nem tetted. Abban benne lesz, hogy 6 hetes kutyának még az anyatej sem árt, ill. speciális kutyatápot tudsz neki venni, vagy összeállítasz neki nagy odafigyeléssel minden fontos tápanyagot tartalmazó házikosztot (a kérdésedbõl ítélve inkább vegyél neki kölyöktápszert/tápot). De semmiképpen sem krumplit, amit még felnõtt kutyának sem ajánlatos adni. Egyébként meg alap, hogy megkérdezed azt, akitõl vettétek, hogy mit kaptak enni eddig a kölykök.
Az állatorvos a kötelezõ veszettség elleni oltásról mondta, hogy 3 hónapos kortól!A többit már lehet, sõt kötelezõ ahogy csakkitti is írta. Sok sikert a kutyushoz, remélem felelõsségteljes gazdi válik belõled!

3napja múlt el a menstruációm és tegnap lefeküdtem a párommal, egyszercsak azt vettük észre hogy véres a keze. picit fájt az alhasam. Mitől lehet? (vérmennyiség:közepes erősségű)Fordult már elő ilyen mással?

Legjobb válasz: sziasztok. már elmúlt nem tartott sokáig már rendesen van fehér folyásom ami viszont még picit barna..szerintem felsértett:(

A kérdező hozzászólása: sziasztok. már elmúlt nem tartott sokáig már rendesen van fehér folyásom ami viszont még picit barna..szerintem felsértett:(
lehetséges hogy a mensidbõl egy kis maradvány én is voltam már így!!Reméljük elmúlt már!Ha meg nem akkor menj dokihoz a biztonság kedvéért
azzonal menj el dokihoz!!
Lehetnek ilyenek. Lehet még egy utolsó löket a vérzésbõl, vagy lehet picit felsértette a kezével a hüvelyfalad. Vannak ilyenek, nem kell beparázni, ha már el is múlt.

A ciklusom 20. napján tartottam amikor azt vettem észre hogy megduzzadt a hüvelynyilásban valami, mintha kilógna valami olyan volt, és kitapintható volt hátrafelé is a popsi felé valami duzzanat, mindez nemegész 3napig volt, mi lehet?

már többször tapasztaltam ilyet de nem ilyen mértékben,és volt fehéres folyásom is,nem akarok butának t?nni de kérdezném hogy ez jelenthet peteérést is?mert nem szedek március óta gyogyszert és azóta csak most jött meg el?ször...és ha hosszabb a ciklusom még id?szer? is(amúgy betegségre én nem gyanakodnék)

Legjobb válasz: jobb lenne ha orvoshoz mennél, mert ez bizony a leírásod alapján sérvre utal, ami erõlködés..esetleg wc-n- hatására, de akár egy szex vagy guggolás kiválthatja. Esetleg más baj is lehet ez nem normális jelenség! Mindenképp orvodt javaslok.

jobb lenne ha orvoshoz mennél, mert ez bizony a leírásod alapján sérvre utal, ami erõlködés..esetleg wc-n- hatására, de akár egy szex vagy guggolás kiválthatja. Esetleg más baj is lehet ez nem normális jelenség! Mindenképp orvodt javaslok.
Nem lehet, hogy tarhes lettél?! Nekem akkor volt ilyen a hüvelyemben, mikor kismama lettem. Kétségbe voltam esve, hogy mi lehet az, és végül kiderült, hogy a méhszájat értem el. Én a meg nem jött mensi elõtt 2-3 nappal vettem észre, de lehet, hogy elõbb is ott volt. Tesztelj, ha nem jön meg!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!