Találatok a következő kifejezésre: 3hónapos a csak (17 db)

Ha iszok egy kevéske bort, orvos javaslatára a vérnyomásom miatt, attól lehet baja a babának? 3hónapos és csak anyatejes.

Legjobb válasz: Orvos javaslatára, azt írtad. Azt azért feltételezem, hogy az orvos tudja, hogy babád van, akkor pedig nyilván nem javasol olyat, ami árt a babának.

Orvos javaslatára, azt írtad. Azt azért feltételezem, hogy az orvos tudja, hogy babád van, akkor pedig nyilván nem javasol olyat, ami árt a babának.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudja, hogy van babám. Kicsit félek inni, nehogy mégis baja legyen.
Semmi baja nem lesz. Ha alkoholista lennél és minden nap síkrészegre innád magad, vagy ha dohányoznál, attól lehetne baja, 1-2 deci vörösbortól nem lesz semmi baja.
Azt ne felejtsd el, hogy az alkohol 100%-ban megy at a tejbe. Nem csak reszben, ahogy pl a gyogyszerek, hanem ahany %-os a veralkohol szinted, pont annyi a teje is. vagyis este idd inkabb es akkor addig ne szoptass, amig nem erzed, hogy kiurult az alkohol beloled. Hozzateszem, en nem mernek inni, de en egy algopirint is nehezen veszek be. En maskepp probalnam a verkepemet javitani, pl krauterblut gyogynovenyes itallal.
Én meg szoktam inni néha 1-1 decit, és még sosem volt belõle baj. Persze ez a saját borunk, mindenféle vegyszertõl mentes. Úgyhogy szerintem csak jó minõségût szabad, olyat biztos nem innék, amit kéneztek/vegyszereztek.
Én nem tenném, pont azért, mert átjut az anyatejbe. Lehet h most nem veszel észre a babán semmit, de nem jelenti azt h késõbb sem látja majd kárát. Biztos h van más módja is annak, ami miatt az orvos javasolja. Sajnos õk sem mindig vannak képben..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem ittam, és nem is fogok inkább, majd rákérdek más vérnyomásjavítóra. :)
tépj: füvezz mindeneste az is jó a vérnyomásra.

3hónapos a kisfiam, csak cicizik. Ártok e a tejtermelődésnek ha napjában 2-3órát medencében töltök?

Legjobb válasz: hát....nekem azt mondták, megfázhat a mell és begyulladhat, vagy elapadhat a tej. Ne menj hideg vízbe és utána mosd meg a melled (gondolom eddig is így tettél) sajnos személyes tapasztalatot nem tudok írni, mióta szültem nem voltam még tóban, medencében.

hát....nekem azt mondták, megfázhat a mell és begyulladhat, vagy elapadhat a tej. Ne menj hideg vízbe és utána mosd meg a melled (gondolom eddig is így tettél) sajnos személyes tapasztalatot nem tudok írni, mióta szültem nem voltam még tóban, medencében.
A kérdező hozzászólása: A viz nem hideg 28-30 fokos itthon van.Igy is lehet gond?
Nem hiszem, miért ártanál. De irigyellek :) Mármint a medence miatt. Veled van a kisfiad is? MI is 3 hónaposak vagyunk, most vettem neki egy babymedencét. Mennénk a Balcsira is jövõ7végén, ott viszont én majd vigyázok a cicire, nagyon ne érje a hideg víz. És jól megmosom utána jó meleggel :) Nyugodtan medencézz meleg vízben és napozz is, csak a szopási területet takard, szoliban is, mert ha az megég, akkor érzékeny lesz és amiatt nem tudnál szoptatni. Én szolizok és mindnig letakarom a cici nagy részét, és így is jó sok tejcsi termelõdik attól is. Úgyhogy medencézz, napozz, élvezd az életet és persze gyönyörködj a kisfiadban :) Mi is ezt tesszük. Puszi :)


3hónapos a babám tejallergiája miatt csak tápszert kaphat. Mikor próbálkozhatok nála először étellel? és mivel? Én már 3hós koromban kaptam sütőtököt. 22 múltam

Legjobb válasz: A mai álláspont szerint hat hós koráig legjobb az anyatej, annak hiányában a tápszer. De valaki már négy-öt hósan kóstoltat, azoknak a babáknak sincs semmi bajuk. Én a helyedben megvárnám a hat hónapot, de én az elsõ álláspontot képviselem. a baba kiskönyvének közepén szerepel a táblázat mit milyen idõsen lehet bevezetni a babánál. ha korábban akarod akkor almalé, majd almareszelék, krumpli, sárgarépa, sütõtök. Ezekkel szokták kezdeni.

A mai álláspont szerint hat hós koráig legjobb az anyatej, annak hiányában a tápszer. De valaki már négy-öt hósan kóstoltat, azoknak a babáknak sincs semmi bajuk. Én a helyedben megvárnám a hat hónapot, de én az elsõ álláspontot képviselem. a baba kiskönyvének közepén szerepel a táblázat mit milyen idõsen lehet bevezetni a babánál. ha korábban akarod akkor almalé, majd almareszelék, krumpli, sárgarépa, sütõtök. Ezekkel szokták kezdeni.
Szia! Tápszeres táplálás esetén már 4 hónapos kortól ajánlott a hozzátáplálás, én úgy tudom. De a zöldségek, gyümölcsök jók. Krumpli, alma, cékla, sütõtök, répa jók elsõnek. Joghurtot, tejpépet és más tejterméket semmiképpen ne adj, még akkor se, ha babajoghurtnak hívják. D

2éves és 3hónapos lesz a nagyobbik gyerekem, mikor a kicsi születik. A nagyobbra csak három hónapig kapok Gyes-t? Vagy pl nagymama megigényelheti egy évig is?

Legjobb válasz: Csak egy ellátás jár,tehát ki kell választani melyik a legjobb,ha van gyeded,akkor csak a kicsire kapsz gyedet, és a nagymama sem mehet gyesre a nagyobbikkal.

Csak egy ellátás jár, tehát ki kell választani melyik a legjobb, ha van gyeded, akkor csak a kicsire kapsz gyedet, és a nagymama sem mehet gyesre a nagyobbikkal.
Egy jogviszony alapján csak egyféle ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akikre külön-külön járna ellátás. A nagymama csak akkor igényelhet gyest, ha a Neked járó ellátásról lemondsz a javára. Neked vagy gyed vagy gyes jár, így nincs mirõl lemondani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. azt tudom, hogy egyszerre egy ellátásra vagyok jogosult- és a kicsire nagyobb pénz fog járni- tehát azt fogom választani. A 2éves gyerekre viszont - ha lemondok a mama javára a gyesrõl, akkor õ még egy évig is jogosult rá? Vagy csak a pici megszületéséig jár mindenképpen?
Semmilyen módon nem jár egyszerre a gyed és a gyes.Akkor sem, ha más igényelné.Tehát a gyes addig jár amíg a pici megszületik, onnan tgyás és gyed a picire.
Bocsi, hogy nem választ írok, de nálunk ugyanez a helyzet pont ennyi korkülönbség lesz a kettõ között. Én visszamegyek a dolgozni, de csak a szabikat venném ki, majd táppénz(2 hét) majd tgyás a másodikra, (szülés elõtt egy hónappal, gondolom ekkor sem jár már a gyes, hiszen ez is két juttatás lenne) az elsõre gyes a táppénzig. Csak kérdezném, hogy tudod-e véletlenül, hogy a tgyás így is jár-e aásodikra. (Bár az elõbb tettem fel a kérdést ide, gondoltam tõled is megkérdezem, mert a te kérdésed is eszembe jutott, de sajnos ugyanerre az elgondolásra jutottam, hogy nem igényelheti nagyszülõ, hiszen két juttatás nem jár sajna egyszerre...)
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak írnám, hogy azóta már több helyen érdeklõdtem, és az biztos, hogy az elsõre a gyes csak a kicsi születésééig jár, akárki veszi igénybe (én, férjem, nagyszülõ). Minden esetben két ellátásnak számít a gyes és a tgyás. Én szabik után táppénzen leszek, és a szülés utána a férjem fog bemenni rögtön a gyes lemondó papírral a családsegítõ központba, nehogy gond legyen belõle. a tgyás és a gyed fog járni a kicsi után is, állítólag a fizetésbõl fogják számolni, és nem az elõzõ évi átlagkeresetbõl. Én ezt a tájékoztatást kaptam- de ezt is úgy, hogy hivatalból hivatalba küldtek, és úgy érzem, hogy senki nem tudta megmondani a tutit. Tehát majd szülés után kiderül, hogy mi lesz! :-) Boldog babavárást kivánok! Nálunk júniusban érkezik a kicsi, a nagyobbik meg egy hónap múlva lesz kettõ! :-)
voltam az oepben, azt mondták vegyem ki a szabikat, közben kapom a gyest és ne menjek táppénzre mert az csökkenti a következõ gyedem összegét, tehát azt a pár hetet ami a szabi után és a szülés között van húzzam ki a gyessel, mert az nem lehet alapja a köv. gyednek így ahogy te is mondtad a kivett szabi alatt járó fizuból számolják a gyedet.köszönöm, hogy írtál.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat! Kb én is erre jutottam, de a pénzösszegekre nem tudtak ilyen jó tanácsokat adni. Közben kiderült, hogy van is annyi szabim, hogy szabiról menjek szülni /a kiírt dátum után még kb egy hét;-)/- tehát szerencsém van. Boldog babavárást, és könnyû szülést!

Mit lehet adni a 3hónapos babáknak? Tápszeres, de csak a tápszert kaphatja még?

Gondolok gyümölcslére meg egyebekre... Légyszi írjatok.

Legjobb válasz: Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is,én így csináltam! Üdv neked!

Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is, én így csináltam! Üdv neked!
Helló! Szerintem is ráérsz még ezzel, de ha látod rajta, hogy mikor asztalnál ültök és melletted van kiváncsi megkóstoltathatod vele...legalábbis én így csináltam. Ez persze nem vált rendzeressé. Üdv. egy háromgyerekes anyuka
Szerintem is még csak a tápszer. Az én babám jövöhéten lesz 3 hós, de nem kezdem még el a hozzátáplálást. Leghamarabb 4 hós korában .Igaz vannak akik büszkék arra, hogy már 2 hónaposan megtömte töltöttkáposztával, de csak a babának árt vele. És lehet, hogy nem most hanem késõbb jön rajta. (ételallergia, gyomorfekély stb.) Még éretlen az emésztõrendszere.
4 hós kortól is elõször csak tejpépet 4 és fél hónapos volt a Kislányom mikor elkezdtem a barackot stököt, répát krumpit. Most még semmit se adj!!

Van egy 3hónapos kölyök kutyám és majdnem 1hete hordom le az utcára hogy tanúlja hogy ott kell elvégeznie a dolgát de amikor leviszem azt se tudja mit kell csinálni csak végigsétálja az utat. Hogy vegyem rá hogy lent végezze el a dolgát?

Legjobb válasz: Megszokta a lakásban végzi a dolgát, még nem tudja, hogy az utcán is lehet, idegen dolog neki még. Az én kölyköm ugyanezt csinálta. Egy nap kivittem a parkba, és addig maradtunk ott (2,5 óra) amíg már nem tudta tartogatni és végül leült pisilni. Élete elsõ pisije volt a szabadban. Óriási ujjongás, dicséret, jutalomfalat, és utána már csak lent végezte a dolgát :)

Megszokta a lakásban végzi a dolgát, még nem tudja, hogy az utcán is lehet, idegen dolog neki még. Az én kölyköm ugyanezt csinálta. Egy nap kivittem a parkba, és addig maradtunk ott (2, 5 óra) amíg már nem tudta tartogatni és végül leült pisilni. Élete elsõ pisije volt a szabadban. Óriási ujjongás, dicséret, jutalomfalat, és utána már csak lent végezte a dolgát :)

A picim 3hónapos. Kb.1 hete csak az egyik mellemből akar enni, pedig a másikból is ömlik. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az okát én nem tudnám megmondani. Most 14 hós a kislányom, és õ is csinált ilyenkeet annak idején. De csak pár napig. Mindenfélét összeolvastam én is, hogy mit tegyek. AZtán kipróbáltam azt, hogy ugyanabban a testhelyzetben tettem a másik cicimre, amiben az egyikre tettem. Tehát: nem akart szopizni a jobb mellembõl. Bár nem volt könnyû úgy tartani, de úgy tettem oda, mint amikor a bal cicimnél feküdt. Úgy aztán már szívogatta azt is.

Az okát én nem tudnám megmondani. Most 14 hós a kislányom, és õ is csinált ilyenkeet annak idején. De csak pár napig. Mindenfélét összeolvastam én is, hogy mit tegyek. AZtán kipróbáltam azt, hogy ugyanabban a testhelyzetben tettem a másik cicimre, amiben az egyikre tettem. Tehát: nem akart szopizni a jobb mellembõl. Bár nem volt könnyû úgy tartani, de úgy tettem oda, mint amikor a bal cicimnél feküdt. Úgy aztán már szívogatta azt is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Én is próbáltam, de rájött és úgy sem kell neki, sõt már fekve se nagyon ...
Próbáld ki még azt hogy fejsz abból a cicidbõl amit nem annyira szeret (egy tejleadóreflexnyit) és utána tezsed rögtön cicire!Lehet az is abaja, hogy estleg abból jobban jöna tej!Nálunk is ez volt!De az elsõ is jó ötlet, mi is úgy szoktunk vissza!Meg ez a fejés is beválhat! Nekem 4 hós koráig mindkét cicimet csak úgy fogadta el ha elõtte lefejtem!Utána meg nyugisan evett!Aztán fokozatosan leszoktunk róla, de a kedvenc cicit hamarabb elfogadta fejés nélkül!Vagy próbáld éjjel ha még cicizik!Hogy akkor adod azt amit nem szeret annyira!Nlunk ez is bejött!Mi most is a kedvenc cicit használjuk reggel és este!Nappal pedig (egyszer) az undi cicit meg ha néha éjjel felvan akkor is undi cici jön!Mi így hívjuk :)
Az egyik mellünkben több tej termelõdik és könnyebben is kiszívja a baba. Az én fiam is jobban szeretett volna csak a bal cicimbõl szopizni, de muszály volt neki mindkettõbõl felvátva. Ne hagyd a gyerek után, mert elapadhat a fél melledbõl a tej. Tudom, hogy nehéz lesz, fõleg, ha a kicsi olyan akaratos mint az enyém volt anno, de kitartás, mert ha éhes, egyszer csak megadja magát...(esetleg te is segíts rá kézzel neki)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok mindent, amit leírtatok!Lehet a nagy tejmennyiság miatt undi!

Csütörtökön lesz a bébim 3hónapos, elég ha hétfőn viszem csak le a kötelező oltásra?

Legjobb válasz: Bõven...semmi baja nem lesz,ha késik pár napot!

Bõven...semmi baja nem lesz, ha késik pár napot!
Az enyém szombaton töltötte, és szerdán kapta a szurit. Ennyi késés bõven belefér.
Egyáltalán nem gond, az a fontos, hogy betöltse a megfelelõ hónapot. Ha véletlenül megbetegszik a baba vagy valami miatt nem tudod vinni vagy ünnepek jönnek közbe, az se baj, ha 1-2 hetet csúszik. Ennyire nincs megkötve az oltás ideje.
Nálunk oltásra mindig a doki ad idõpontot. Elõbb nem viheted, pár nap késés nem számít szerintem.
Az én fiam szerdán lesz 3 hónapos és a védõnõ azt mondta (mindig keddenként van a tanácsadás)hogy véletlenül se menjünk elõbb inkább a rá következõ két kedden.Tehát nyugodtan viheted hétfõn. Csak halkan kérdezek rá hogy fiad van vagy lányod?Esetleg hol szültél? Bocsi csak azért mert hirtelen azt gondolom nem e mi voltunk egy szobában.Ne kérdezd honnan veszem csak így rám tört nem e te voltál a szobatársam.
A kérdező hozzászólása: Lányom van, és a Máv-kórházban szültem november 11-én:)
4. válaszoló vok. Akkor nem te voltál a szoba társam, de azért köszi hogy megírtad.Én a Dél-Pestiben szültem.Eredetileg én is arra a napra voltam kiírva mint amikor te szültél, de végül 17.-én anyukája szülinapján gondolta meg a kisdrágám hogy világra akar jönni.

Mit szoktatok játszani a 2, 5-3honapos babátokkal? A fiam 2, 5 honapos nem igazán köti le semmi csak pár percig aztán nyüglödik, mit adjak neki játszani, csörgö rágoka már jo nálatok, meg tudja foni?

Legjobb válasz: Akassz valami mozgót a kiságy fölé vagy a játszószõnyeg fölé. Könnyû, jól megfogható plüss csörgõket adj neki azzal nem üti meg magát. Még nem tud ilyenkor jól koordinálni és könnyen meg van a baj. Szuper volt nálunk a csörgõ labda! Azt nem kell megfogni elég ha csak hozzáér és már gurul is.

Akassz valami mozgót a kiságy fölé vagy a játszószõnyeg fölé. Könnyû, jól megfogható plüss csörgõket adj neki azzal nem üti meg magát. Még nem tud ilyenkor jól koordinálni és könnyen meg van a baj. Szuper volt nálunk a csörgõ labda! Azt nem kell megfogni elég ha csak hozzáér és már gurul is.
szia! az enyém két hónapos múlt, és ahogy írod minden csak néhány percig köti le. így minden játék csak néhány percre kerül elõ, közben helyet változtatunk, kicsit járkálunk, táncolunk, újra lefekszünk, ölemben fogom. játszószõnyegen fekszik, közben elõveszek más játékokat, forgó zenélõt néz, pocit masszírozunk, énekelek neki. ilyesmik, de valóban minden csak néhány percig érdekli. Még nem fog, így én rázom neki.
Az en kisfiam 2, 5 honapos, most tanitom a kezebe adni a csorgot, fogja egy darabig, de meg nem igazan erdekli.Viszont a jatszoszonyegenek az ivere mindenfele zorgo targyat akasztottam es a labaval probalja elerni oket, amikor sikerul, akkor pedig nevetgel.Ez mar hosszabb idore lekoti a figyelmet.
szia.bele teszem õt a pihenõ székébe ami zenél, rezeg, két oldalt vannak figurás csörgök és ez nagyon tetszik neki, közbe én is beszélek hozzá énekelek neki bohockodok.õ meg vissza mosolyog.a csörgõvel én is próbálkozok, van amikor megfogja és egy darabig tartja.na meg a játszó szõnyeg azt is szereti.kiakasztok neki egy csomó szines játékot.fél óra után már föl kell venni addigra megunja a játékottegnap volt 3 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!