Találatok a következő kifejezésre: 39. hétben napja (32 db)

A nyakdugonak mindenfelekeppen ell kell hogy tavozzon? Most tolltottem be a 39. hetet de meg semmi! Jellentheti azt h tul fogon hordani, v mostmar minden nap varhato?

Tegnap ota rosszul vagyok,itt-ott vannak gorcseim,gyorsan ell is mullanak!

Legjobb válasz: Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)

Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)
Szia! nekem nem ment a nyákdugó, de én is görcsölgettem. Teljesen a kiírt idõpontban kezdõdött. Amikor beértem a kórházba, már 7 perces fájásaim voltak. A burkot megrepesztették, mert azt mondta a szülésznõ, hogy ezekkel a görcsökkel két napig is elvajúdnék. Gyors, könnyû szülést!

Akinek a kiírt nap elött (mondjuk a 38-39 héten) indították a szülést, mi volt az oka és milyen volt?

Hogyan zajlott?

Legjobb válasz: 38. hét után indult meg, mintha menszi lenne, a kórházból hazaküldtek, hogy még csak 1 ujjnyi, majd talán másnap, meglátjuk. 2-re visszamentem, akkor 4 ujjnyira voltam tágulva, és rendszeres fájásaim voltak. De nekem elõtte volt már egy érzésem, hogy azon a héten fogok szülni, valahogy mások voltak a jósló fájásaim, meg fájt a hónaljam, mintha tej termelõdne. A baba teljesen rendben megszületet (végül császárral), és az orvos és a védõnõ is azt mondta, hogy túlhordtam!! Szóval valahogy nem stimmelt a számolás. :) Elsõ baba volt, most 16 hónapos nagyfiú :) Sok boldogságot!

38. hét után indult meg, mintha menszi lenne, a kórházból hazaküldtek, hogy még csak 1 ujjnyi, majd talán másnap, meglátjuk. 2-re visszamentem, akkor 4 ujjnyira voltam tágulva, és rendszeres fájásaim voltak. De nekem elõtte volt már egy érzésem, hogy azon a héten fogok szülni, valahogy mások voltak a jósló fájásaim, meg fájt a hónaljam, mintha tej termelõdne. A baba teljesen rendben megszületet (végül császárral), és az orvos és a védõnõ is azt mondta, hogy túlhordtam!! Szóval valahogy nem stimmelt a számolás. :) Elsõ baba volt, most 16 hónapos nagyfiú :) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolóknak is köszi! Mindenképp megírom majd hogyan zajlott:) )
Nekem a 2. szülésem volt indított. Az nst már nem volt valami tökéletes, bõ 2 ujjnyira nyitva is voltam, így nem volt kérdéses az indítás. Elõkészületek után burokrepesztés volt. Ez egyáltalán nem fájt. Elfolyt a magzatvíz, s kezdõdtek is a fájások, 10 majd 5, majd 3, 2 percesek. Az utolsó fél óra nagyon kemény volt, nagyon erõsek voltak a fájások. A fiam nagyon gyorsan jött, a méhszáj még el sem tûnt de már nem bírtam tovább tartani. 2 óra alatt született meg. Az elsõ szüléshez képest gyorsabb és fájdalmasabb volt. Könnyû szülést és jó babázást! 4 éves nagylány, 2 éves kissrác, 6 napos kiscsaj anyukájuk
39+3 napon indították oxytocin infúzióval, mert a magzatvíz már órákkal korábban elfolyt, és fájásaim nem voltak. 6 óra alatt megszültem annak ellenére, hogy teljesen zárt voltam az indításkor.
A kérdező hozzászólása: Remélem lányok, a próféta szólt belõletek és tényleg úgy érkezik majd a kisfiam, mint a pezsgõsdugó:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én mindhárom gyermekemet természetes úton szültem, maguktól indultak kifelé, mindegyiknél úgy kezdõdött, hogy elfolyt a magzatvíz...szóval probléma sosem volt. Gondolom én sem vagyok már a régi, és lazábbak a szalagjaim, izmaim, ezért nyílok ilyen hamar. Sok rosszat hallottam a z indított szülésekrõl, ezért kérdeztem, de ezek szerint így sokkal gyorsabb lesz?Nem lesz annyi a vajúdás?
37+2-re szültem! A babym 3-szor fordult meg egy héten belül! Az utolsó fordulásnál megrugta felül a burkot így megrepedt! Mentem NST-re amikor mondta a dokim, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok és szivárog a víz! Nem voltak fájásaim, de amikor felrakták a tágító tablettákat hát 10 perc és elkezdõdött! 10 órát vajúdtam, de komplikációmentesen megszültem! Semmi okod az aggodalomra!
Szia! Gratulálok! Nagyon ritkán hallom hogy négy babát vállal valaki. Ilyenkor kicsit irigykedem is mert nekem elsõ császár volt és ha a második is az lesz a dokim azt mondta hogy elég veszélyes a harmadik babát vállalni. :D Drukkolok hogy a negyedik úgy jöjjön mint pezsgõs dugó ha indítják. Nekem az lett a vesztem ránk rosszul hatott az oxitocyn nekem a vénám ment el majdnem fiamnak meg szívhangja tûnt el 42 hetet töltöttem addigra és teljesen zárt voltam engem labdával tágítottak 2 ujjnyira és utána repesztettek burkot...stb, stb, stb. Nálunk sok baj volt mondjuk.
Szia! Nekem az 1. babámmal a 38 hetes vizsgálaton 2 ujjnyira nyitva találta a méhszájat a doki, 2 naponta kellett visszamenni és végül megindította, miután elõre megbeszéltük. 39+4 naposan (burokrepesztés, aztán mivel nem jöttek rendesen a fájások, oxitocin infúzió, így volt mindenestül együtt 3, 5 óra a szülés). Szerintem ha már nagyon nyitva van a méhszáj, így lesz a legjobb és biztosan nagyon gyorsan meglesz a babád (fõleg, ha 4. :) Könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem 38+5hetesen indították májusban elsõ babám. Egy pénteki nap elment a nyákdugóm, másnap mentem nstre, ahol megvizsgálta dokim és ki voltam már 3 ujjnyira nyilva. Õ mondta hogy ha gondolom maradjak is bent.Maradtam, megkaptam az edát, utána burkot repesztettek, ez volt 15 kor, este 20órára eltünt a méhszáj, jöttek a toló fájások.Mivel sajna nem ment a kitolás, beszorult a baba, másfél óra múlva vákumozni kellett 21.44kor született meg a kislányom makk egészségesen:-)
Ja bocs, nem inditották. Visszavonom akkor.
Szia! Én a 37. héten kerültem be mert azt hittük hogy megindult a szülés, de csak jóslók voltak, és onnantól már csak babával engedtek haza. Úgy kerültem be hogy 2cm-re nyitva voltam.Ameddig bent feküdtem semmi nem történt és volt egy rendes doki, azt mondta hogy ha meglesz a 4 cm, akkor nem kel várni a fájásokra, küldhet a szülõszobába, és így is lett.A kiírt nap elõtt két nappal meglett a 4cm. Beöntés, burokrepesztés, fájás semmi, így jött az oxitocin.Rá 10 percre jött az elsõ fájás, ami már nem volt semmi, és az elsõ fájástól pont 2 órára, kb. 5-6 nyomás után megszületett a bébim.

A héten töltöm be a 39. hetemet és már 2-3 napja nagyon fáj a derekam és sokszor enyhe görcseim vannak a baba alig mocog de a szívhangja tökéletes csak méhszájam 2100 már 2 hete! Mennyi lehet még a szülésig?

Amúgy eléggé lent van a hasam! Már nehezen bírom!

Legjobb válasz: Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy a lepény 1 fokban érett, és jobban érzem magam, mint két hónappal ezelõtt.
Ne siettesd, majd jon, ha keszen all ra. Ne erezze, hogy teher!Beszeld meg vele, vegyel ulofurdot, rendezd el a holmijait, csinalj nagytakaritast, jelezd, hogy varod:) bent ugysem marad:)

39. hétben vagyok, 4 napja iszonytosan fáj a szeméremcsontom, menni alig bírok. Fájás max. napi egy, keményedés is csak néhány. Ilyenkor mi lehet?

Legjobb válasz: Szia.Még van idöd.ezek jósló fájások. Èn is i´gy voltam,és 5 nappal túlhordtam a lányomat. Könnyü szüle´st.

Szia.Még van idöd.ezek jósló fájások. Èn is i´gy voltam, és 5 nappal túlhordtam a lányomat. Könnyü szüle´st.
A csontok is felkészülnek a szülésre, elkezdtek szétcsúszni kissé. Sajnos ez nem fog javulni, csak ha megszülsz.

39. hétben minden heti vizsgálat után vérzek 1 napig ez jelent valamit? Zárt a méhszáj még. Jöhet tőle előbb a baba?

Legjobb válasz: ebben a végsõ idõszakban teljesen felesleges a kézi vizsgálat, ha igy érted a vizsgálatot. Kérd hogy ne vizsgáljanak és szólj a dokinak a vérzésrõl is. Úgyis egyéb jelei vannak a szülés megindulásnak. A méhszájat csak koraszülés veszélye miatt érdemes nézegetnie a dokinak a terhesség korábbi szakaszában.

ebben a végsõ idõszakban teljesen felesleges a kézi vizsgálat, ha igy érted a vizsgálatot. Kérd hogy ne vizsgáljanak és szólj a dokinak a vérzésrõl is. Úgyis egyéb jelei vannak a szülés megindulásnak. A méhszájat csak koraszülés veszélye miatt érdemes nézegetnie a dokinak a terhesség korábbi szakaszában.

Mar a 34 hettöl ittam a malnalevel teat. Most 39. hetbe leptem es par napja elfogyott. Szerintetek vegyek meg es igyam, vagy ez a max.2 het ami meg visszavan mar mindegy ha nem iszom. Nem mulik el a tea hatasa amig szülök?

Legjobb válasz: Szerintem vegyél egyet- igyad:) Ha feleslegesen is veszed meg, nem olyan rettentõen drága. Ártani nem árt- nekem ezt a szülésznõ mondta.

Szerintem vegyél egyet- igyad:) Ha feleslegesen is veszed meg, nem olyan rettentõen drága. Ártani nem árt- nekem ezt a szülésznõ mondta.

Ma zártam a 39. hetet. Hetek óta vannak méhösszehúzódásaim, pár napja nagyon erősen nyillal a méhszájam, ma reggel pedig egy jó nagy adag véres nyák távozott. Mennyi időm lehet hátra?

Közben kb 20 percenként vannak er?s görcseim, közben nem vagyok képes megszólalni és iszonyúan jár az agyam, hogy mit kéne még gyorsan elintézni. Étvágyam viszont van. mennyi id?m lehet hátra?

Legjobb válasz: Hát benne van a pakliban. Amennyiben rendszeresek lesznek a fájások, mozgásra, pihenésre, meleg zuhanyra sem múlnak és egyre rövidebb idõként követik egymást és egyre hosszabb ideig tartanak akkor indulhatsz a kórházba.

Hát benne van a pakliban. Amennyiben rendszeresek lesznek a fájások, mozgásra, pihenésre, meleg zuhanyra sem múlnak és egyre rövidebb idõként követik egymást és egyre hosszabb ideig tartanak akkor indulhatsz a kórházba.
A kérdező hozzászólása: Igen, most már én is kezdem elhinni.Az utolsó 40 percben 7 percenként jöttek a fájások. Izgi.... :) köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, valóban aznap du 17.37-kor (londoni idõ szerint) életet adtam kisfiamnak, Milánnak. :)

2110-es méhszáj.37 hetesen voltam dokinál, akkor azt mondta, hogy 2110-es a méhszájam, és 10 napon belül megszülök. Ma van a 10. nap, de semmi. Most nem tudom, hogy áll az érték, de szerintetek mikorra várható? Ma töltöm a 39. hetet.

Az alhasamban a keményedések rendszertelenek. Egyik nap egész délel?tt vannak, azután meg semmi.

Legjobb válasz: Hát ez mindenkinél más, nem akarlak elkeseríteni, de még túl is hordhatod.

Hát ez mindenkinél más, nem akarlak elkeseríteni, de még túl is hordhatod.
Azért azt nem kell készpénznek venni, amit a doki mond...ezzel bõven kihúzhatod a végéig is(végül is a belsõ méhszáj még zárt).Nekem 3. baba, a 39. hétben vagyok, az értékem 1 hete 2222, elõtte 2 hétig 1111 volt, mégsem akar kibújni.Holott a 2. gyerekem ezzel az értékkel(2222)37+3 hétre született.
Szia! Én 2211-es méhszájjal 5 nappal túlhordtam és még akkor is indítással szültem. Szóval, te is kihúzhatod még egy darabig!

Ha a 39. héten rózsaszín, véres folyásom van reggel óta, ez csak a nyákdugó, és még napok lehetnek hátra, vagy a szülés elejét jelzik?

Semmi egyéb tünetem nincs, nem keményedik a hasam, baba mocorog.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is hasonló volt. A doki azt mondta tágulásos vérzés, akár még napok lehetnek hátra. Este mentem vissza a kórházba, mert elfolyt a magzatvíz... :) Úgyhogy bármi lehet. Kitartás :)

Szia! Nekem is hasonló volt. A doki azt mondta tágulásos vérzés, akár még napok lehetnek hátra. Este mentem vissza a kórházba, mert elfolyt a magzatvíz... :) Úgyhogy bármi lehet. Kitartás :)
A nyákdugó olyan kocsonyás szerû. Nekem napokkal elõtte távozott. Aztán egyik nap este 8 körül elkezdtem vérezni. Semmi más dolog (nem volt fájás, baba mocorgott). Hajnali kettõkor elfolyt a magzatvíz. Szóval ha ma indult meg, akkor számíthatsz rá, hogy néhány órán belül elkezdõdik. Nekem is a 39. héten történt ez.
Nekem is pont 39.héten indult meg a szülés, vasárnap szinte egész nap folyásom volt, aztán este észrevettem, hogy egy hajszálvékony vércsík van benne, ekkor jöttem csak rá, hogy egész nap a nyákdugó volt az a bizonyos folyás, aztán jött is az elsõ fájás, és egész éjszaka írogattam, hogy mikor vannak, ugyebár egyre sûrûsödtek(5, 6, 7 percesek), reggel 6-ra értünk a kórházba, közölték, hogy szülés lesz, burkot repesztettek és 13:40kor megszületett a kislányom (nem kis szenvedés után). :D De gyorsan elfelejtettem. Állítólag van, akinek napokkal szülés elõtt elmegy a nyákdugó.
Nekem is a 39. héten kora délután távozott a nyákdugó, éjfélkor már a szülõszobán voltam, és 5:26-ra megszültem.Szerintem elõször is légy nyugodt, pakolj be mindent. Könnyû szülést kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok! Én azóta sem érzek semmit, sõt, ez a rózsaszínes folyás is abbamaradt. Már várom, hogy szüljek, de próbálok türelmes lenni. A csomag már be van pakolva, egyelõre nem izgulok, mert még nem érzem semmi jelét, hogy be akarna indulni a szülés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!