Találatok a következő kifejezésre: 39. hétben és (88 db)

A héten töltöm be a 39. hetemet és már 2-3 napja nagyon fáj a derekam és sokszor enyhe görcseim vannak a baba alig mocog de a szívhangja tökéletes csak méhszájam 2100 már 2 hete! Mennyi lehet még a szülésig?

Amúgy eléggé lent van a hasam! Már nehezen bírom!

Legjobb válasz: Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Ma töltöttem be a 39. hetet és nincsenek jóslófájásaim. Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?

Nem is keményedek sokat.Ez azt jelenti,hogy még nem akar jönni a picúr?2 hete 1 újnyira nyitva voltam (2111),pénteken megyek csak újra dokihoz.Nem tudom tágultam-e azóta.Keveset mozog nagyon,de alig keményedek.Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?Tudom,még van egy hetem,de már úgy várom.Remélem nem fogom túlhordani.Mindenképp sokat keményedik a poci a szülés elötti napokban,hetekben?

Legjobb válasz: Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.

Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Te nem csak, h nyitva vagy kivul, de a belso es a kulso mehszaj is megnyilt, es a mehnyak megrovidult 3rol 2cm-re, szolval elvileg barmikor beindulhat :)
Szia! Én vasárnap töltöm a 39. hetet. Már múlth ét kedden 3211 volt a méhszáj / elõtte egy héttel még 3000 volt/és a doki azt mondta bármikor beindulhat. Vasárnap délelõtt elkezdett fájni a derekam és a keresztcsontom, majd 13-17-ig rendszeresen jöttek a 10 percenként a mensi szerû fájások utána mintha elvágták volna. Kedden voltam NST ami teljesen jó volt. Vizsgálat nem volt a doki szerint minek zargason / pedig kíváncsi lettem volna a méhszájállapotára/. Jõvõhét keddre kaptam megint idõponot NST-re. Ma megint kezdett görcsölgetni a hasam, de megint elmúlt. Nekem úgy kezdõdik, hogy elkezd fájni a derekam utána összehúzódik a meéhem és elkezd görcsölni 20-30 másodpercig, mint amikor megvan. Már én is várom, hogy elõbújjon a babó. kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) A szeméremcsomton az nekem is nagyon fájt napokig.1 hete kezdõdött, de már nem fáj annyira.Akkoriban néha a csípõmet is fájlaltam, meg idõnként belenyilal a combomba egy pillanatra.Naponta többször van székelési ingerem, ilyenkor picit görcsöl a hasam, de elmúlik a wc-n.Székletem is gyakrabban van, napi 2-3 alkalommal.Mindezek egy hete tartanak.Úgy mennék már szülni.:)
Én is produkáltam már minden itt felsorolt tünetet, de túlhordásban vagyok 5. napja. Az nst jó, a magzatvíz jó, a méhszájam hétfõn még 2100 volt, ma már ha jól látjuk a védõnõvel 0111-et írt a doki a könyvbe, ami bíztató:-) Fájásaim , keményedéseim nincsenek, jól vagyok, semmi tünet. Kb 5 hete volt nekem is hogy nagyon fájt a szeméremdombom, n api többszöri hasmenés, stb... de a jóslófájsaim is eltûntek... Ma azt mondta a védõnõ mikor rám nézett, hogy még a héten meglesz a baba:-) Remélem és neked is jókat kívánok, elsõsororban türelmet, és szép szülést:-)
Szia nekem is több mint 1 hete vannak ezek a tüneteim.Ma nagyon fáj a szeméremcsontom, nembírok ülni sem, meg a derekam.Hasmenésem is van több napja, de mégis túlhórdom a babót.Ha nemsikerül a babónak elõjönni vasárnapig, akkor sajnos szülést kell indítanni.

Én most kezdem a 39. hetet, és nagyon fáj a fejem, milyen panaszaitok vannak az utolsó hetekben?

És még attól is várnék választ, aki császármetszéssel szült, mert nekem az lesz. Köszi

Legjobb válasz: az én egyetlen panaszom az volt hogy nem tudtam zoknit húzni!!Szerencsés voltam az elsõ babámnál.Most várom a másodikat, 8 hetes vagyok csak, de már a szemem is kihánytam.Hogy ez meddig tart??A lányommal semmi bajom nem volt!

az én egyetlen panaszom az volt hogy nem tudtam zoknit húzni!!Szerencsés voltam az elsõ babámnál.Most várom a másodikat, 8 hetes vagyok csak, de már a szemem is kihánytam.Hogy ez meddig tart??A lányommal semmi bajom nem volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, a zoknihúzás mellett nekem már a cipõ felvétele és az öltözködés is nehézkes, ezért a férjem segít ha épp itthon van. A hányás nekem az 1. 3 hónapban végig megvolt, majdhogynem a nap 24 órájában, de aztán elmúlt teljesen. Lehet nálad is így lesz.
Szia:) Énis most töltöm majd a 39 hetet de már naon nehéz minden nekem is:(Aludni sem tudok , sokat fent vok éjjel.Kb 1hete naon fáj a bordám mert vmit nyom a kislányom és ez ellen nem tok mit tenni:(Iszonyuan fájt mais, éjszaka pl felkeltem mert sok volt a savam és hánytam:(Vhogy már csak kibirjuk nem?:) Boldog babavárást:) Amugy hol fogsz szülni ha megkérdezhetem?:) Én Vácon.
Én már 17 hónapja szültem de emlékszem hogy ekkoriban rémesen idegbeteg voltam, egész nap üvöltöztem volna. Minden bajom volt, olyan voltam mint egy tank. Hihetetlenül vártam a végét, a mai napig nem hiányzik a terhesség. Hajrá neked:)
A kérdező hozzászólása: Én is eléggé idegbeteg vagyok, és türelmetlen, de a párom kitartó, és megértõ szerencsére. Nekem a fejfájásom az ami elviselhetetlen, most pénteken viszont végre már a kezemben tarthatom a kisfiamat. :) Én a Jahn Ferenc kórházban fogok szülni. Neked is Boldog Babavárást, és kitartás, már nem sok idõ és végre anyukák leszünk. :) Mivel töltitek a napjaitokat, hogy jobban teljen?
Szia!Én nekem is nehéz az öltözködés.És ha megyek akkor fáj a hasam alul mert valamit nagyo nyom!Jó neked h már pénteken biztos hogy a kezedbe tarthatod a picit!Én csütörtökre vagyok kiírva de nem tudom lehet tovább bent marad!Bármit csinálok nem nagyon telik az idõ!Nem tudom magam lekötni!És hajrá pénteken.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást péntekre. :) Ha csütörtökre vagy kiírva, akkor hamarosan már te is túl leszel rajta. Fiad vagy lányod lesz? Azt mondják a fiúk tovább szeretnek bent maradni, bár ez is biztos csak mendemonda. :) Én sem tudom már magam lekötni, mert minden gondolatom a fiam körül forog, és éjszaka is csak rajta jár az eszem. Kitartás minden kismamának, nemsokára nagy lesz a boldogság. :)


Szülés elõjele állítólag... sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Huuu, hát köszi:)
A kérdező hozzászólása: Normálisan megfogalmaztam a kérdést, erre átírták ilyen kifacsart hülye mondatokká:) Remek...
Igen, ez lehet a szülés elõjele. Saját tapasztalat. (És az is, hogy újabban átírják az ember kérdéseit. Miért nem hagyják úgy, ahogy mi akarjuk kérdezni?) Könnyû szülést és jó babázást!
Készítsd a csomagot. Szerintem te már nem mindenórás hanem mindenperces vagy :D
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, még itthon vagyok:)

39/40 hetes kismamák hogy vagytok? Én holnap töltöm a 40. hetet és már nagyon várom, hogy megszüljek.

Már sokat jósolgat,2 hete esténként többször azt hittem megszülök, de elmúltak a görcsök. A medencém már elviselhetetlenül fáj, de nem akar kibújni ez a Pici. 2. baba és az első 39+2 hétre érkezett. Most valószínű nagyobb baba lesz (3500 grammal született a kisfiam), anno azt is mondták, hogy csak a 36. hétig húzzam ki. De már nagyon várom... :)

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Én is nagyon várom már, de egyenlõre semmi komoly jele nincs, hogy jönni akarna... :( Elsõ baba lesz. Nekem is görcsölget néha a hasam, a medencém már kb 2 hónapja fáj. Igazából már mindent nehezemre esik csinálni, még a fõzés is kifáraszt, pedig nem kapkodok vele. Elkezdõdtek az "egybenvagymég??" hívások, üzenetek, ami még türelmetlenebbé tesz. Nagyon nehéz már másra gondolni, de próbálom elterelni a figyelmemet. De olyan nehéz már! :( Annyira szeretnék már találkozni Vele! :)
Van valami változás?
Én még csak most töltöttem be a 37. hetet és már nagyon várom , hogy megszülessen.Nekem is fáj a baloldalt a hasam alja és emiatt kényelmetlen a fekvés és a kelés , néha úgy érzem , hogy egy mázsás súly van a hasamban és leakar szakadni.Irigyellek titeket, mert ti már látjátok az alagút végét.Idegesít ez a sok orvoshoz menés, hetente 2x ctg reggel hétre az odamenet is 1 óra gyalog. Jövõhéten pedig buszozás 45 km-re csak ctg-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Még aznap este rendszeres fájások lettek és éjjel bementünk a kórházba, de akkor elmúltak. Viszont bent tartottak és másnap este megszületett a kisfiam 4200 grammal és 58 cm-vel. Gondolom már Nektek is megvannak babáitok; nagyon boldog babázást! :)
Gratulálok! 4 gyerkõc anyukája

Ha faros babám nem fordul be és császározni fognak, akkor az programozott császár lesz, tehát a 38-39. héten megcsinálják, vagy ilyenkor meg szokták várni, míg a szülés magától beindul, és úgy császároznak?

Legjobb válasz: Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.

Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.
Elnézést az Off-ért, de ezért miért kellene császározni? Nem akarod simán megpróbálni vagy más oka is van a császárnak? Mert a válasz is attól függ persze.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi. Még bizakodok, hátha forgolódik egy kicsit. Csak lelkiekben jobb mindenre felkészülni.
Ha az elsõ baba faros az általában császárral végzõdik.Másodig babát már meglehet simán szülni.Tudom.Tapasztalat.7 hete szültem.Faros volt a baba.Simán megszültem, pedig rettegtem tõle.Örülök, hogy nem császároztak.
Engem nem hagytak vajúdni, meg se várták hanem egybõl mûtõ, örülök is.
A császár egészen biztosna biztonságosabb mint sima szülés. nekem mindkettõ császár volt, a másodiknál elõre tudtuk is, és megvárták amíg beindul. Már egy nappal túlhordtam és reggel még haza küldött a doki. És szombat éjjel császároztak, emlékszem nagyon kedvesen, de zsörtizett a mûtös stáb, mert volt aki már aludt, (köztük a dokim is) volt aki egy tök jó kalózós filmet nézett és lemaradt a végérõl. De hát így jártak.
Szia! Nekem nem csinálták meg elõbb a mûtétet, meg akarták várni amíg beindul a szülés. De betöltött 42 hetesen sem indult be semmilyen behatásra, így lett császár. Én rettegtem attól, hogy a faros babámat megszületik hüvelyi úton. Akkor már inkább császár.
Nekem is vár a dokim...a kiírt napig és megpróbáljuk a hüvelyit, pedig nagyon faros a kisaszzony:S Fosok rendesen, de megszülöm ha addig élek is:D Ada és Abi ^^
2. vagyok. Ha nem fordulna be, akkor se keseredj, nekem nagyon jó élmény maradt az egész, nagyon gyorsan gyógyultam, már másnap egyenes háttal jöttem-mentem a babámmal. Igaz az elsõ felkelés borzalmasan fájt, de 1 héttel a szülés után már nem is fájt. A vágá már gyönyörû! Sok boldogságot! 2 és fél hetes baba anyukája
Nekem végig faros volt, és megvárták, amíg beindul. Pont a kiírt napon császároztak meg. Ez tényleg doki és kórház függõ.
A kérdező hozzászólása: szombaton rákérdeztem a dokimnál, hogy hogy lehet szülni, ha nem fordul be a baba. Azt mondta, õ inkább vágna, mert 10* rizikósabb a természetes szülés a faros babánál. Elsõ babám lesz, nem akarok a saját fejem után menni, a doki csak jobban tudja tán, hogy hogyan jobb, mint én. Nem vagyok a császár híve, és még remélem, hogy befordul, hisz még csak 33 hetes vagyok, de ha a doki megmond valamit, akkor - ismétlem - nem merek a saját fejem után menni, annál is inkább, mert sosem szültem, nem tudom, mibe vágom a fejszémet.
nekem holnap lesz programozott császárom, mert vékony az elõzõ vágás hegvonala és a doki szerint nem bírná ki a kitolási szakaszt. Nekem nem várja meg, amíg beindul magától, de holnap azzal kezdi, hogy beindítja, mert ez élettanilag kell állítólag az anyának és a babának is. Én betöltött 39. hetes vagyok, amúgy péntekre voltam kiírva.
Nyugi, nekem is csak a 35. héten fordult be, addig a fenekét meresztette:) Biztosan neked is befordul! Könnyû szülést és jó babázást!

Magasnak számít a 38-39. héten a 140/90-es vérnyomás?

Fehérje nincs a vizeletemben. A véd? n?t nem tudtam megkérdezni, mert nem vette fel a telefont. Az el?z? terhességem utolsó heteiben is ennyi volt a vérnyomásom.

Legjobb válasz: Nekem az alsó érték volt mostanában magasabb, 88 volt a legtöbb, nekem azt mondta a védõnõ, hogy 90tõl szoktak beutalni a kórházba, hogy megnézzék mi van. Szóval ez akkor határeset. De hiszen már a végén vagy te is, én azt olvastam ilyenkor magasabb vérnyomás az normális. 39 hetes

Nekem az alsó érték volt mostanában magasabb, 88 volt a legtöbb, nekem azt mondta a védõnõ, hogy 90tõl szoktak beutalni a kórházba, hogy megnézzék mi van. Szóval ez akkor határeset. De hiszen már a végén vagy te is, én azt olvastam ilyenkor magasabb vérnyomás az normális. 39 hetes
igen, magas
Igen magas, fõleg akkor, ha korábban állandóan 120 alatti volt az vérnyomásod.
Szia! 135 felett nem szabad lennie.

Mult héten voltak joslofájásaim, mostanra szinte teljesen elmult, ez normális? A 39 hetet betöltöttem és már várom a babát és kicsit tartok töle hogy meg kell majd inditani a szülést, az hogy zajlik, elötte befektetnek, mennyivel hagyják tulhordani?

Más is volt igy hogy megszüntek szintze teljesen a joslofájások?Ez mit jelenthet mennyi idö lehet még,nagyon biztam ebben a frontban de sajnos semmi mit tehetnék hogy ne keljen meginditani?Ha mégis arra kerül a sor mennyivel elötte kell befeküdni,összesen mennyi korházi tartozkodásra számithatok?Pécsen az édesanyák utján fogok szülni,ha van valakinek tapasztalata hogy ott mi a rendszer kérem irja meg de mindenki irjon aki hasonlo helyzetben volt(van).Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia!Teljesen megértelek, ugyanilyen helyzetben vagyok: 2-3 hete nagyon erõs jóslófájásaim voltak, aztán 1 hete semmi, és nagyon türelmetlen vagyok már.Mi úgy beszéltük meg az orvosommal, hogy a kiírt napon bemegyek, és meglátjuk mit mutatnak a leletek, amúgy õ 5 napot szokott várni a szülés megindítása elõtt. Amúgy amivel próbálkozhatsz: szex, csípõs étel, na meg ez a fránya front, ami ránk se hat :) Kitartás nekünk :) 40 hetes kismami

Szia!Teljesen megértelek, ugyanilyen helyzetben vagyok: 2-3 hete nagyon erõs jóslófájásaim voltak, aztán 1 hete semmi, és nagyon türelmetlen vagyok már.Mi úgy beszéltük meg az orvosommal, hogy a kiírt napon bemegyek, és meglátjuk mit mutatnak a leletek, amúgy õ 5 napot szokott várni a szülés megindítása elõtt. Amúgy amivel próbálkozhatsz: szex, csípõs étel, na meg ez a fránya front, ami ránk se hat :) Kitartás nekünk :) 40 hetes kismami
Én is így vagyok! Sõt még én rosszabb helyzetben, mert még jóslófájást se éreztem semmikor. Csak annyi, hogy erõsen nyilal a hüvelyem egészen a combomig érzem. 39 hetes 2 napos vagyok. Jövõ hét hétfõre vagyok kiírva. Ha addig nem szülök én is vizsgálatra megyek, ott dõl el gondolom mi lesz. A front úgy látszik rám se hatott. Én bizakodok nagyon ebben a hétben. A babával beszélek, hogy jöjjön ki:-)! Kitartást nektek is, két héten belül biztos meglesz mindnyájunknak! Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Hát tényleg elég nehézkesen megy ez nálunk, én is csak reménykedni tudok ahogy elöttem irtad.Én jövö keddre vagyok kiirva, (te hol fogsz szülni, én pécsi vagyok?), csak reménykedni tudunk.Ha valaki van pécsröl aki hasonlo helyzetben van irjon!!Sok szerencsét és könnyü szülést mindenkinek!
Szia! Én is 39 hetes vagyok, és nekem is volt egy este, 5 perces joslófájásaim majdnem 3 órán keresztül, aztán semmi, azóta sincs. A front rám sem hatott. Nekem a dokim azt mondta, hogy ha nem indul be, akkor a kiirt nap elõtt 5 nappal befektet.
Úgy látom, ez a front sokunknak nem jött be. Kitartás!!! 39. hetes kismami

Akinek a kiírt nap elött (mondjuk a 38-39 héten) indították a szülést, mi volt az oka és milyen volt?

Hogyan zajlott?

Legjobb válasz: 38. hét után indult meg, mintha menszi lenne, a kórházból hazaküldtek, hogy még csak 1 ujjnyi, majd talán másnap, meglátjuk. 2-re visszamentem, akkor 4 ujjnyira voltam tágulva, és rendszeres fájásaim voltak. De nekem elõtte volt már egy érzésem, hogy azon a héten fogok szülni, valahogy mások voltak a jósló fájásaim, meg fájt a hónaljam, mintha tej termelõdne. A baba teljesen rendben megszületet (végül császárral), és az orvos és a védõnõ is azt mondta, hogy túlhordtam!! Szóval valahogy nem stimmelt a számolás. :) Elsõ baba volt, most 16 hónapos nagyfiú :) Sok boldogságot!

38. hét után indult meg, mintha menszi lenne, a kórházból hazaküldtek, hogy még csak 1 ujjnyi, majd talán másnap, meglátjuk. 2-re visszamentem, akkor 4 ujjnyira voltam tágulva, és rendszeres fájásaim voltak. De nekem elõtte volt már egy érzésem, hogy azon a héten fogok szülni, valahogy mások voltak a jósló fájásaim, meg fájt a hónaljam, mintha tej termelõdne. A baba teljesen rendben megszületet (végül császárral), és az orvos és a védõnõ is azt mondta, hogy túlhordtam!! Szóval valahogy nem stimmelt a számolás. :) Elsõ baba volt, most 16 hónapos nagyfiú :) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolóknak is köszi! Mindenképp megírom majd hogyan zajlott:) )
Nekem a 2. szülésem volt indított. Az nst már nem volt valami tökéletes, bõ 2 ujjnyira nyitva is voltam, így nem volt kérdéses az indítás. Elõkészületek után burokrepesztés volt. Ez egyáltalán nem fájt. Elfolyt a magzatvíz, s kezdõdtek is a fájások, 10 majd 5, majd 3, 2 percesek. Az utolsó fél óra nagyon kemény volt, nagyon erõsek voltak a fájások. A fiam nagyon gyorsan jött, a méhszáj még el sem tûnt de már nem bírtam tovább tartani. 2 óra alatt született meg. Az elsõ szüléshez képest gyorsabb és fájdalmasabb volt. Könnyû szülést és jó babázást! 4 éves nagylány, 2 éves kissrác, 6 napos kiscsaj anyukájuk
39+3 napon indították oxytocin infúzióval, mert a magzatvíz már órákkal korábban elfolyt, és fájásaim nem voltak. 6 óra alatt megszültem annak ellenére, hogy teljesen zárt voltam az indításkor.
A kérdező hozzászólása: Remélem lányok, a próféta szólt belõletek és tényleg úgy érkezik majd a kisfiam, mint a pezsgõsdugó:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én mindhárom gyermekemet természetes úton szültem, maguktól indultak kifelé, mindegyiknél úgy kezdõdött, hogy elfolyt a magzatvíz...szóval probléma sosem volt. Gondolom én sem vagyok már a régi, és lazábbak a szalagjaim, izmaim, ezért nyílok ilyen hamar. Sok rosszat hallottam a z indított szülésekrõl, ezért kérdeztem, de ezek szerint így sokkal gyorsabb lesz?Nem lesz annyi a vajúdás?
37+2-re szültem! A babym 3-szor fordult meg egy héten belül! Az utolsó fordulásnál megrugta felül a burkot így megrepedt! Mentem NST-re amikor mondta a dokim, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok és szivárog a víz! Nem voltak fájásaim, de amikor felrakták a tágító tablettákat hát 10 perc és elkezdõdött! 10 órát vajúdtam, de komplikációmentesen megszültem! Semmi okod az aggodalomra!
Szia! Gratulálok! Nagyon ritkán hallom hogy négy babát vállal valaki. Ilyenkor kicsit irigykedem is mert nekem elsõ császár volt és ha a második is az lesz a dokim azt mondta hogy elég veszélyes a harmadik babát vállalni. :D Drukkolok hogy a negyedik úgy jöjjön mint pezsgõs dugó ha indítják. Nekem az lett a vesztem ránk rosszul hatott az oxitocyn nekem a vénám ment el majdnem fiamnak meg szívhangja tûnt el 42 hetet töltöttem addigra és teljesen zárt voltam engem labdával tágítottak 2 ujjnyira és utána repesztettek burkot...stb, stb, stb. Nálunk sok baj volt mondjuk.
Szia! Nekem az 1. babámmal a 38 hetes vizsgálaton 2 ujjnyira nyitva találta a méhszájat a doki, 2 naponta kellett visszamenni és végül megindította, miután elõre megbeszéltük. 39+4 naposan (burokrepesztés, aztán mivel nem jöttek rendesen a fájások, oxitocin infúzió, így volt mindenestül együtt 3, 5 óra a szülés). Szerintem ha már nagyon nyitva van a méhszáj, így lesz a legjobb és biztosan nagyon gyorsan meglesz a babád (fõleg, ha 4. :) Könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem 38+5hetesen indították májusban elsõ babám. Egy pénteki nap elment a nyákdugóm, másnap mentem nstre, ahol megvizsgálta dokim és ki voltam már 3 ujjnyira nyilva. Õ mondta hogy ha gondolom maradjak is bent.Maradtam, megkaptam az edát, utána burkot repesztettek, ez volt 15 kor, este 20órára eltünt a méhszáj, jöttek a toló fájások.Mivel sajna nem ment a kitolás, beszorult a baba, másfél óra múlva vákumozni kellett 21.44kor született meg a kislányom makk egészségesen:-)
Ja bocs, nem inditották. Visszavonom akkor.
Szia! Én a 37. héten kerültem be mert azt hittük hogy megindult a szülés, de csak jóslók voltak, és onnantól már csak babával engedtek haza. Úgy kerültem be hogy 2cm-re nyitva voltam.Ameddig bent feküdtem semmi nem történt és volt egy rendes doki, azt mondta hogy ha meglesz a 4 cm, akkor nem kel várni a fájásokra, küldhet a szülõszobába, és így is lett.A kiírt nap elõtt két nappal meglett a 4cm. Beöntés, burokrepesztés, fájás semmi, így jött az oxitocin.Rá 10 percre jött az elsõ fájás, ami már nem volt semmi, és az elsõ fájástól pont 2 órára, kb. 5-6 nyomás után megszületett a bébim.

Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!