Találatok a következő kifejezésre: 39 hetesen ujjnyira (13 db)

Mit jelent az, hogy ujjnyi nyakcsatorna? Lassan baba lesz? 39 hetes km.

Legjobb válasz: A méhnyak 1 ujjnyira rövidült, általában 3 ujjnyi a terhesség kezdetén, a méhszájak állapota milyen? Lassan baba lesz, nyomja a buksija a méhszájat, azért rövidült le a méhnyak.

A méhnyak 1 ujjnyira rövidült, általában 3 ujjnyi a terhesség kezdetén, a méhszájak állapota milyen? Lassan baba lesz, nyomja a buksija a méhszájat, azért rövidült le a méhnyak.

1 ujjnyira ki vagyok tágulva, 39 hetes kismami vagyok, szerintetek mennyi lehet még hátra?

A dokim szerint ma vagy holnap meglesz a kisfiam.Amióta megvizsgált még rosszabb...menni sem bírok. Az nst fájásokat mutat, a baba feje beágyazódott,px 2-es méhszáj..

Legjobb válasz: Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:)) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?

Hát szerintem Neked hamarabb meglesz a babád mint Nekem:) ) én is 39+4 hetes vagyok de nálunk semmi tünet, fájásaim sem voltak még!Egyedül annyi hogy fél óránként, óránként tisztára bekeményedik a hasam. Nekem megrövidült méhszáj, külsõ felpuhulva és azt mondta h a kisujjának a hegye befér, tehát én is kicsit nyiltam már...Te mikorra vagy pontosan kiirva? Neked is meg van rövidülve a méhszáj?
A kérdező hozzászólása: Hivatalosan 21.-re vagyok kiírva.Remélem elõbb kibújik a kis lurkó, eléggé nehezen bírom már :) Igen a méhszály 2 es...(ha jól értettem) Hááát, neked sincs már sok hátra..hamarosan a kezedben tarthatod a picid!Kisfiú, kislány? Hol fogsz szülni?
Hát remélem is hogy nincs sok :) én 15.ére vagyok kiírva és a Jáhn Ferencbe fogok szülni és kislányom lesz! Nem tudom miért érzem azt hogy kicsit váratni fog magára a kisasszony:) Minden esetre akár mikor szülhetünk szerintem attól függetlenül hogy vannak-e jelek, hisz van akinél semmi elõjele sincs. Te hol fogsz szülni? van fogadott orvosod? milyen szobában szeretnél lenni szülés után(1-es vagy ahol többen is vannak? )?
Szerintem elment szülni:) Drukkoljunk neki:)

39 hetesen (egy ujjnyira nyitva) ha bekeményedik a hasam mindig pisilnem kell, de ezek úgy jönnek rám mintha fel lennék fázva, pedig nem vagyok, csak olyan érzés. Fáj és szúr, és csak egy pár csepp jön. Mitől van ez?

Ja és egyébként is kemény mindig pisilés után!Leszállt volna a méhem és nyomja?A hasamon nem látszik hohy lejjebb lenne.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi

Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi
A kérdező hozzászólása: Szia!De igen szokott olyan ézésem lenni, de gyakrabban inkább olyan mint mikor a tampon ki akar csúszni és érzed.Meg mintha a hüvelyembe nyilalgatna bele, de nem is tudom pontosan.Fönt eddig se nyomott a babucim, ezért is nem tudom hogy mi van.De én már nagyon szeretném ha meglenne!!!
A nyilalgatást azt biztosan a baba okozza :)


Akármikor megindulhat a szülés :) Szerintem nem húzod már 1 hétig. Könnyû szülést
2. vagyok:) majd ird meg h mi volt:) szurkolok nagyon:) olyan Szép érzés:) 4 hónapos baba anyukája
Én 37+3 hétre szültem meg a babámat, a szülésznõm megrepesztette a burkot, mert azt mondta, felesleges várni.Két és fél ujjnyira nyitva voltam, feszes burok, bemenetre nyomott koponya stb.Szval minden feltétel adott volt, csak fájásom nem volt.Na, a burokrepesztéstõl lett, és bõ 3 óra múlva megvolt a baba, 3090 grammal és 53 centivel.Pedig majd' 3 héttel elõbb született.
Én túlhordtam a babám, 40+5 hétre született. III. fokban érett lepény volt már egy ideje, utolsó UH-on már kevesebb magzatvíz volt. Utolsó napon magzatvízvizsgálaton már a baba feje beékelõdött a szülõcsatornába, 2 ujjnyira tágultam, így nekem be is indították a szülést, nem voltak joslófájásaim, semmi ilyesmi, csak a hasam keményedett már félóránként. :) Délután már babáztam! Neked van valami fájás, keményedés? Ez már tényleg nagyon a vége, ilyenkor senki nem tudja megmondani mennyi van hátra, lehet, hogy órák... lehet, hogy napok. De nem hinném, hogy sokáig várat magára! Izgi.... Gyors és könnyû szülést kívánok!
szia! Ilyen adatokkal max. 2-3 nap szerintem. Ez itt már tényleg a "finish" :)
Visszaszámlálás!Hajrá, bármikor jöhet!
szerintem már a finisben vagy:) ) Könnyû szülést neked akár pár órán belül is megindulhatnak a fájások:) )) Kellemes Babázást
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Szoktam keményedni, de nem rendszeresen, és fájni is szokott, de szintén össze vissza.
A kérdező hozzászólása: Oké, egyenlõre semmi nem történik. Izgi ez a várakozás, de egyben idegesítõ is.
az biztos:) átérzem a helyzetet én is tûkön ültem már:) Megkérdezhetem hogy hova valósi vagy? persze csak ha nem baj:)
A kérdező hozzászólása: Budapest, XIII kerület.
:)
Hívd fel az orvosodat, ha nincs szünet a fájásaid között. (és, hogy kiderülhessen, ezek fájások-e, vagy más.)
TELEFONÁLJ, CSOMAGOLJ!!! Szülni fogsz és én drukkolok Mindkettõtöknek! :) Egészséget kívánok.
Itt az idõd, nézd az órát mennyi telik el két görcs között. Ha van választott orvosod vagy szülésznõd hívd fel, egyébként meg készülõdj össze, zuhanyozz le ha a fájások között kevesebb mint 10 perc van, vagy ha elfolyik a vized akkor irány a kórház. Ha még csak össze-vissza fájdogál akkor pihenj és lazíts. Szép szülést kívánok!
nálam is így volt, kb 10 óra múlva jöttek 10 perces fájások. csak ügyesen, szurkolok!!!!
Drága! Ez már az!:) Fájások? Van fogadott dokid? Hívd fel! Ma/ holnap akár már meg is lehet! Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, figyelem magam, aztán lehet, hogy hajrá.
Na? Mizu veled? Megszületett a Manó? Elfelejtettél reagálni..:)
A kérdező hozzászólása: Igen meglett pénteken, jól vagyunk, puszi mindenkinek, köszönöm, hogy szorítottatok nekünk. Könnyû, problémamentes szülést kívánok mindenkinek!

Mivel tudnám itthon házilag beinditani a szülésem? A méhszájam 2 ujjnyira nyitva, 39 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én minden napra terveztem valamit.Pl konyhaszekrény,fürdõ takarítást,sétájtam.Persze nem vittem túlzásba.De nem jött be indítani kellett a 41. héten.

Én minden napra terveztem valamit.Pl konyhaszekrény, fürdõ takarítást, sétájtam.Persze nem vittem túlzásba.De nem jött be indítani kellett a 41. héten.
Én málnalevél teát ittam, ez segíti a szülést, pluszba bevettem egy evõkanál ricinusolajat ( hashajtó) mert akkor már napok óta nem voltam WC-n és ettõl beindult a szülés.
Szia!Élvezd ki az utolsó napjaidat.Sétálj nagyokat(segít a tágulásban).Ha már két ujjnyira kivagy nyílva bármelyik pillanatban, napokban beindulhat a szülés.Véleményem szerint jobb ha magától indul be.Sok sikert!
Szia! Én 3 nappal hordtam túl a babámat, amikor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy megpróbáljuk a szexel beindítást, hátha bejön. Fél órával utána elfolyt a magzatvíz és 6 óra múlva megvolt a baba, úgyhogy lehet benne valami. Sok sikert és türelmet!

Ha 39 hetesen egy ujjnyira nyitva van a méhszáj, és sokat mozgok, beindulhat már lassan a szülés? Már nagyon várom a babymet!

Legjobb válasz: Szia. Elképzelhetõ, de sok kismamának hetekkel a szülés elõtt már kinyílik a méhszája. Szerintem várd meg amíg magától akar kibújni.

Szia. Elképzelhetõ, de sok kismamának hetekkel a szülés elõtt már kinyílik a méhszája. Szerintem várd meg amíg magától akar kibújni.
Nekem már 20hetesen megnyílt 1újjnyira.Üdv 28.hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Legutóbb az nst nem mutatott fájást, de már szokott fájni és sokat keményedik a hasam.
Hát, szerintem hamarosan magától fog tágulni a méhszájad, csak törelem! :)

Ha a mehszaj 1, 5 ujjnyira nyitva es kb 5 ujjnyira kell kitagulni, akkor szamithatok könnyebb vagy gyorsabb szülesre? 1 het alatt tagult ennyit.39+3 hetes vagyok, remelem mar nincs sok hatra.

Legjobb válasz: Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen,a szülésznõm burkot repesztett,és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban,h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!

Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen, a szülésznõm burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban, h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!
Én két ujjnyira voltam nyitva, amire mondta a szülésznõ, hogy szerencsém van, mert más ezért a két ujjnyiért órákat szenved.... Nekem az egész kicsi kezdeti fájásoktól elkezdve a takarításig kb 11 óra volt, amibõl az utolsó 4 óra volt inkább, amire azt mondom, na ez a szülés, vajúdás. A többi csak mensis fájás volt elõtte. Úgyhogy ha még fél ujjnyit is tágulsz, már legalább azt elmondhatod, hogy ezért nem kellett megszenvedned. Majd csak a többi 3-ért... Könnyû szülést kívánok!
nekem másfél ujjnyitól számítva volt 3 óra, amikor a babámat a kezembe tarthattam.
Relatív. Én zárt méhszájjal, magasan lévõ babával mentem be, mert elfolyt a víz, azt mondták, majd reggel megindítják, ehhez képest 3 óra múlva kint volt. A kitolás elõtt, amikor kitágultam, mondták, hogy annyira fent van a baba, hogy még minimum félóra, a következõ fájással már lent volt és el is indult kifelé, 3 perc múlva már a kezemben volt. Egy barátnõm 3 ujjnyival vészelt át egy hónapot, de végül indítani kellett és fél napig vajúdott (az sem olyan sok elsõnél).
A 2 ujjnyira voltam nyitva, 3 óra alatt lett meg a lányom.
1, 5 ujjnyi nem sok a te korodban. Teljesen normálisnak számít. Jelenthet jót is, de hallottam olyanokról akik innét nem tágultak tovább.
Szerintem örülhetsz neki. Én bõ 2 ujjnyival csavarogtam a 40. héten. A kiírás napján 3 órás otthoni vajúdás után bõ 3 ujjnyival mentem be a szülõszobába, és onnan számítva még 3 óra kellett az 5 ujjnyi táguláshoz. Sajni nem jól illeszkedett be a bubija kismanómnak, így ezt követõen 1, 5 órán keresztül pozíciókat kellett váltogatnom parancsra és vártuk, hogy tolhassak. Az kemény volt! De mikor beilleszkedett 7-8 perc alatt kitoltam a 4 kg kisfiam. Még így is, hogy a vége nagyon kimerítõ volt, azt mondom: Minden percét újra akarom élni nap, mint nap. Nem fontos az idõ, hihetetlen csodában lesz részed. :) :)

39+4 hetes vagyok, a doki azt írta a leletre, hogy bő ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve. Értelmeznétek?

Ezt otthon olvastam csak el, de azt mondta a kontrollon, hogy szerinte szerdáig meglesz a pici. Amúgy csüt.re vagyok kiírva, de nincsenek joslóim, semmi el?jel......Szerintetek? Eddig mindig értékeket írt a leletre (2100, 2111 stb....), most meg b? ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve......Ez miatt gondolhatja, hogy meglesz szerdáig?

Legjobb válasz: A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!

A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!
Szia!!! Én is csütörtökre vagyok kiírva...Remélem hamarosan meglesz a babód.Nekem már múlt héten kedden azt mondta bõ 1 ujjnyira vagyok nyílva..meg hogy max. 2 nap..azóta lassan egy hét telt el és semmi...pedig a nyákdugó is elment már..Hogy vagy amúgy?Kitartást és ha lesz idõd írj hogy mi újság veled!!
A kérdező hozzászólása: Fúú, akkor kól gondoltam, hogy szerintem szerdáig nem lesz szülés (bár...), nekem még a nyákdugóm sem ment el (vagy nem tudok róla.....) Nektek is könnyû szülést:)
Szio!A második vagyok..a nyákdugó ha elmegy nem nagyon jelent semmit csak hogy közeleg az idõ..nem is mindenkinek megy el..van akinek csak szüléskor.Tehát erre ne alapozz.És, hogy éled meg a hírt hogy hamarosan itt a babód?Én azóta kezdek bekattanni..minden pillanatban csak ez jár az eszemben..néha megilyedek magamtól :D
A kérdező hozzászólása: Én azt hittem az eleje óta, hogy a 38. héten szülök......ehhez képest még 3 nap és túlhordom:) Szeretném, ha péntekig megérkezne (persze tudom, ezt nem én döntöm el), péntektõl mindennap be kellene járnom...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!