Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes vagyok és tegnap (11 db)

39 hetes vagyok és tegnap este nagyon nagyon megfájdult a derekam és a medence csontom szét akart nyílni, 2 órán keresztül volt 8 perces keményedések. Ma mentünk nst-re 2 órán át szabályos 5 percesek voltak. Többi lent?

feszített akkor amikor keményedett és a medence csontom is fájt, de már akkor is amikor megyek. De mindig elmúlik. Nektek is voltak ilyenek? nektek hogy volt a vajúdás, én 34 héttől nyitva vagyok 2 centire, és akkor kaptam visszatartó infúziót 5 napig voltam kórházba, rá 2 hétre mentem nst-re fájásokat mutatott megint bent tartottak 3 napra. már nagyon feszít amikor keményedik, nem fogom elhinni mikor tényleg jön, de mikor már? nektek hogy volt, meddig tartottak, ????

Legjobb válasz: 41+1 napig tartott,akkor is csak azért mert indították,a sok jósló és sok fájások ellenére se akart jönni a baba,nem volt mire várni elõ kellett csalogatni! kitartás

41+1 napig tartott, akkor is csak azért mert indították, a sok jósló és sok fájások ellenére se akart jönni a baba, nem volt mire várni elõ kellett csalogatni! kitartás

39 hetes vagyok, és tegnap óta kétszer észrevettem valami furcsa váladékot távozni (nyúlós átlátszó)? Lehet, hogy ez már a nyákdugó lehetett? Mennyi lehet még a szülésig így?

Minden nap szurkálást érzek a méhszájamnál, és 1 hete vannak mensis görcseim.

Legjobb válasz: Ez valószínûleg a nyákdugó. Hallottam olyanról is aki egy hétig is húzta utána. A mensi görcs, ha rendszeres idõközökben jön, akkor lassan itt az idõ, addig ki tudja (van akinek több mint egy hónapig vannak jósló fájásai szülés elõtt).

Ez valószínûleg a nyákdugó. Hallottam olyanról is aki egy hétig is húzta utána. A mensi görcs, ha rendszeres idõközökben jön, akkor lassan itt az idõ, addig ki tudja (van akinek több mint egy hónapig vannak jósló fájásai szülés elõtt).
Nekem már 35. héten távozott a nyáldugó egy része és a 37. héten megszületet a pici lány. Szerintem ez mindenkinél másképp van. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a nyákdugó szülés elõtt 2-3 héttel távozik. De ez nálad már nem igazán lehetséges. Van akinek csak közvetlen a szülés elõtt távozik. Szerintem készülj fel! Könnyû szülést! 1 hónapos anyuka

39 hetes kismama vagyok és tegnap este barnás, kocsonyás váladék távozott a hüvelyemből. Gondolom a nyákdugó volt. A nyákdugó egyszerre távozik vagy folyamatosan? Milyen mennyiségben?

Azóta nem történt semmi!El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Általában nem egyszerre távozik.Nem biztos hogy rögtön megindul a szülés.Eltelhet akár 1 hét is.Gratulálok!:)

Általában nem egyszerre távozik.Nem biztos hogy rögtön megindul a szülés.Eltelhet akár 1 hét is.Gratulálok!:)
A nyákdugó nekem is több részletben távozott és barnás volt. Van akinek egy adagban távozik, van akinek több. Ez változó, egyéntõl függ. Neked viszont ha elment a nyákdugód, valszínûleg elment, akkor már jöhetnek a fájások :) Amikor megérzed az elsõ fájást, vajúdni kezdesz. És amikor már óránként 6-7 van, az már nagyon jóó :) és ha még a hasad is megy..az még jobb :) Nagyon szorítok, könnyû szülést! 6hetes baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Még ma is megyeget és tompán érzem, hogy fáj a hasam.Már alig várom, hogy megszülessen!Ha a héten nem jön, akkor jövõ hét csütörtökön megindítják a szülést! Hátha a héten még megszületik.Ti mit gondoltok?
Lehet, hogy meg lesz ma?Könnyü szülést és sok boldogságot a babádhoz!
Szia! Segíts magatokon, ha gondolod. Vegyél egy fincsi meleg fürdõt (vagy hosszantartó zuhanyzás is jó), kis körkörös pocisimogatás, szeretkezzetek a pároddal este. Ha ettõl beindulnak a fájások, akkor a baba már készen áll. Szép szülést! :o)

39 hetes vagyok. Tegnap megvizsgált a doki. Ma reggel óta kicsit barnázok. És egy nagyobb darab barnás- véres nyálkás valami jött ki belőlem. Ez is a vizsgálat miatt van?

Legjobb válasz: Szia.Az is lehet,de inkább a nyákdugó lehet az.ne agódj ,nincs gond,ha esetleg erõsödik a vérzés,akkor menj azonnal orvoshoz,de szerintem nem fog.gyors és könnyû szülést kívánok neked.

Szia.Az is lehet, de inkább a nyákdugó lehet az.ne agódj , nincs gond, ha esetleg erõsödik a vérzés, akkor menj azonnal orvoshoz, de szerintem nem fog.gyors és könnyû szülést kívánok neked.
Szia! Lehetséges, hogy a nyákdugó kezd el távozni!Nekem is egy vizsgálat után kezdett el. Könnyû szülést!
A nyákdugód kezd el távozni. Lassan itt az idõd! :)

39 hetes kismama vagyok és tegnap óta keményedik a hasam, semmi fájás, csak néha egy pici mensis enyhe fájdogálás! Ma reggeltől viszont szinte minden mozdulatnál (ha ülök és felállok) bekeményedik a hasam! Szülni fogok?

Els? babám, így nagyon tudatlan vagyok, de kérlek adjatok tanácsot, hogy mi ez!!!!!

Legjobb válasz: Megvan az orvosod telefonszáma??? Ha igen, nyugodtan hívd fel, az a biztos, amit õ mond!!!

Megvan az orvosod telefonszáma??? Ha igen, nyugodtan hívd fel, az a biztos, amit õ mond!!!
Én is elsõ babás vagyok, így csak az olvasott ismereteim alapján tudok vákaszolni, de mindenképp bátorítani szeretnélek! :) A keményedés, de szerintem ezt te is tudod, méhösszehúzódásnak a jele! tehát az is lehet hogy jósló jellegû, de lehet jön a baba!!! :) )))) az remek volna nem??? No meg front van úgyhogy lehet holnap már a karodban lesz! ;) De úgyis a fájások nélkül nem fogsz szülni.. szóval csak észreveszitek/szük, ha menni kell. Én most azt mondom, hogy csak akkor fogok menni, ha 5 percesek lesznek, de ha most lenne, tutira én is pánikos, lennék, és már mennék is. Jól gondoljátok meg, mikor mentek, mert állítólag, a vajúdás alatt nemnagyon foglalkoznak még veled, és a párod vagy családtag otthoni segítsége többet, ér, nem??? Vegyél egy meleg de nem forró fürdõt, nézd meg mi történik, hátha jól is esik! Szurkolok nagyon!!!!!! :) Bár már én is ott tartanék!!! 22 hetes kismami ui.: gyors és könnyû szûlést neked!!!!
Pár napom van hátra és nekem minden érintésre keményedik a hasam szinte folyamatosan kõ kemény és néha a hasam alja fájdogál. Ha igazi méhösszehúzódások lesznek akkor az egész méhet érezni fogjuk és nem lehet összetéveszteni mással. Volt 15 perces jóslófájásom 2 hete onnan tudom milyen érzésnek kell lennie. Kitartás!!! Én is minden percben várom már hogy elinduljon a folyamat.
Azt mondják ha szeretkezel a pároddal az utolsó napokban, az megindítja a legtöbb esetben a szülést!Illetve felgyosítja!Az egyik ismerõsömék is ezt tetteék és bevált náluk!Este egy kis szex, másnap délben kint volt a pici!:) Egy kellemes próbálkozást esetleg megér ha szeretnétek már túllenni rajta, hisz nektek már nem lenne korai!:)
Emlékszel arra a pillanatra, amikor elõször muzdult meg a babád?Honnan tudtad, hogy õ az, és nem a beleid?Sehonnan!Megsúgták az ösztönök. Nah, így lesz ez a szüléssel is.Amikor megindul, akkor tudni fogod, hogy ez az, és tudni fogod, hogy mikor kell menni, pedig ebbõl nincs fõpróba.Amúgy a terhességek nagyrészénél, még órák vannak vannak a magzatvíz elfolyásától a baba kibújásáig.A fájásokat is azért hívják fájásoknak, mert tényleg fájnak.Ha pont rosszkor döntene úgy, hogy ki kell bújni(dugó stb. és a fájások 7-5 percenként jönnek, és tovább tartanak mint az elején)akkor nyugodtan lehet mentõt hívni.Ha meg éppen több méteres hó állná útját a mentõnek, akkor hidd el, a háziorvosod is világra tudja segíteni a kicsit.Azóta tudom mióta nevelõapám, kis falu háziorvosa, egyszer a vizsgálóágyon segített világra egy csöppséget, mert már nem volt idõ. Nyugodj meg!Minden a legnagyobb rendben lesz!
Az elõttem szólóhoz csatlakoznék, a fájás tényleg fáj, hát biztos, hogy fel fogod ismerni. Az nem keményedés, jóslófájás, hanem igazi FÁJÁS. De mivel a 39. héten vagy, mindenképpen hamararosan szülni fogsz, és most már bármi lehet a szülés jele, mert már úgyis csak néhány nap kérdése. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem hamarosan túlleszek rajta és a karomban tarthatom a kisfiamat!

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

39 hetes kismama vagyok és elég sokat keményedik a hasam és sokat alszok. Van a szülésnek elöjele. A ctg szerint nincs sok hátra mert tegnap óriásiakat lengett ki és egyforma idöközönként. Begbizható a ctg?

Legjobb válasz: Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....

Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....
Szia Szerintem ezek, pont elõjelek! A ctg pedig megbízható! Van akinek nem jósló fájásai vannak, hanem gyakori keményedése, (mint nekem is)az is a tágulás jele lehet. Az, h. fájásokat érzel, v. keményedést attól is függ, h. milyen a fájdalom küszöböd! Szerintem a sok alvás is arra utal, h. készül a szervezeted! Végül is nagyon idõben vagy már... :-) Sok sikert és gyors szülést! 35
Ha nagyokat kilengett, az bizony elõjel. :) És a gyakori keményedés is az, hisz gyakorol a méh a szülésre. Lényegében bármikor beindulhat már a szülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen lányok a válaszokat.mindenkinek jó babavárást.

Tegnap ota nagyon be van kemenyedve a hasam! Most vagyok 39 hetes es 4 napos! Jelentheti azt h nem sokara szulni fogok?

Legjobb válasz: Jelentheti, de lehet hogy semmi jelentõsége.Nekem is voltak ilyesmi tüneteim, mégis mikor beindult a szülés(a kiirt idõpont után 2 nappal)semmi ilyesmit nem éreztem. Üdv:2 hetes kislány anyukája

Jelentheti, de lehet hogy semmi jelentõsége.Nekem is voltak ilyesmi tüneteim, mégis mikor beindult a szülés(a kiirt idõpont után 2 nappal)semmi ilyesmit nem éreztem. Üdv:2 hetes kislány anyukája
jelentheti de szerintem mar barmelyik percbe johet! konnyu szulest!!

Tegnap elment a nyákdugóm és derék +hasi fájásaim is voltak rendesen, ma pedig csak levert vagyok, kemény a hasam, de nem fáj semmim. Mikor szülök végre? 39 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ babánál aznap ment el a nyákdugó mikor szültem, a második babámnál, pedig két nappal elõtte. Én úgy tudom, hogy ilyenkor már csak 2-3 nap van vissza a szülésig, de olyat is hallottam, akinek egy héttel elõbb elment már, de az ritka. A derék, és hasi fájdalmak, keményedés már a szülést jelzi, én is éreztem a derekam mindgyik babámnál szülés elõtt. Hamarosan a kezedben tarthatod a picikédet, könnyü szülést kívánok, és nagyon jó egészséget! :)

Szia! Nekem az elsõ babánál aznap ment el a nyákdugó mikor szültem, a második babámnál, pedig két nappal elõtte. Én úgy tudom, hogy ilyenkor már csak 2-3 nap van vissza a szülésig, de olyat is hallottam, akinek egy héttel elõbb elment már, de az ritka. A derék, és hasi fájdalmak, keményedés már a szülést jelzi, én is éreztem a derekam mindgyik babámnál szülés elõtt. Hamarosan a kezedben tarthatod a picikédet, könnyü szülést kívánok, és nagyon jó egészséget! :)
Szia! Nekem 34 hetesen ment el a nyákdugóm, azóta elég sûrûn vannak keményedéseim, és derékfájás is. Én mondjuk még nem akarok szülni, de azóta már eltelt 2 hét és még egyben vagyok:)

39 hetes kismama vagyok. Tegnap este "elfolyt" a nyákdugóm (több óra alatt), utána folyamatos, menzesz-szerű fájások, néha nyilalló, kellemetlen érzés az alhasban, és hasmenés! Lehet, ma bentfognak?

Méregettem az id?közöket, de nem volt jelent?sége, össze-vissza éreztem. Kb.2 órát aludtam. Most éppen semmi. Mi lesz a folytatás? Ma megyek ctg-re, már napok óta motyó a kocsiban, lehet bentfognak, ugye?

Legjobb válasz: Igen, szerintem ebbõl baba lesz :) könnyû szülést és jó babázást kívánok!

Igen, szerintem ebbõl baba lesz :) könnyû szülést és jó babázást kívánok!
Én a 17.40-es vagyok.Szivbol gratulalok nektek.Mondtam en hogy hamarosan karjaidba tarthatod életed ertelmet.Nöjjetek nagyot, sok egeszseget kivanok nektek es a babanak.
A kérdező hozzászólása: Jelentem, megszületett a kicsi lányunk, jún.3-án szerdán reggel, szombaton délután értünk haza.Nagy a boldogság!! akit érdekel a téma, szívesen válaszolok, de most fáradt vagyok:) ))
En a harmadik valaszolo vagyok.Arra vagyok kivancsi hogy meg szuletett-e a baba???Irj ha van valami.Nagyon szoritok nektek.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy válaszoltál!! még mindig csak jóslóim vannak, de folyamatosan, egyre sûrûbben.Szerintem is izgalmas éjszaka elé nézünk:) )bár úgy lenne, ahogy írtad...
Nekem delutan 2 fele ment el a nyakdugo es ejjel fel 4-kor vilagra jott a tunderkem.Nekem is ilyen tunetek voltak mint neked.Este bementem a korhazba gyenge fajasokkal, megvizsgaltak azt mondtak, hogy reggel 8 elott nem lesz baba es megis ejjel megszuletett.Konnyu szulest es boldog babazast.Lehet mar reggel a karjaidban tartod az eleted ertelmet.
A kérdező hozzászólása: Hazaküldtek, de lehet, este visszamegyünk:) )Most beerõsödtek az alhasi görcseim, olyan 10 mp-esek szabálytalan idõközönként, folyamatosan. Még fent van a baba, de már sokat rövidült a méhnyakam.De ezek még csak jóslóak lehetnek:) )
hát, a nyákdugó elfolyhat szülés elött 2 nappal, és 2 órával is. de már mindenképpen a közeledtét jelzi! viszont, ha elsõ baba, s még a vajúdás kezdeti szakaszában vagy, akkor még hazaküldhetnek.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm a válaszod, remélem, igazad lesz, már nagyon szeretnénk találkozni a kisbabánkkal:) )
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen, nagyon aranyos Vagy! Mi is a legjobbat kívánjuk Nektek!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!