Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes vagyok és elég (7 db)

39 hetes vagyok, ma elég furcsán érzem magam. Reggel sem ébredtem valami túl jól, hányingerem van, egyfolytában aludnék, és csak tengek-lengek a lakásban. Semmihez sincs kedvem. Lehet, hogy közeledik a szülés?

Egyébként jöv? péntekre vagyok kiírva császárra. Fájásaim nincsenek, a babó is mocorog.

Legjobb válasz: Ha érzékeny vagy az idõjárás változásokra,akkor attól is lehet,mert az utóbbi napokban aztán szeszélyes volt az április!De lehetnek éppenséggel a szülés elõjelei is,amit írtál.Ha jóslóid sincsenek,akkor viszont inkább az elõzõre tippelek.Nagyon irigyellek,hogy ilyen közel az idõ,nekem még van 7 hét és már nagyon nyûgi vagyok.

Ha érzékeny vagy az idõjárás változásokra, akkor attól is lehet, mert az utóbbi napokban aztán szeszélyes volt az április!De lehetnek éppenséggel a szülés elõjelei is, amit írtál.Ha jóslóid sincsenek, akkor viszont inkább az elõzõre tippelek.Nagyon irigyellek, hogy ilyen közel az idõ, nekem még van 7 hét és már nagyon nyûgi vagyok.
Amíg teheted pihenj sokat, mert hamarosan szülni fogsz!!! Én is így voltam vele az elsõ terhességemnél, az utolsó hetekben nagyon fáradt és kedvetlen voltam!!!

Lehet ez a nyákdugo? 39 hetes vagyok és pár napja elég erős folyásom van! Fehér szagtalan és nem fáj semmim! Van még valaki akinek ilyen volt?

Legjobb válasz: Nem, ez nem nyákdugó, az nem folyásként távozik és véres. Nagyon kicsi eséllyel lehet esetleg valami fertõzés, hívd fel a nõgyógyászodat, mit mond. Szerintem egyszerûen a szülés elõtti egyre intenzívebb folyásról van szó.

Nem, ez nem nyákdugó, az nem folyásként távozik és véres. Nagyon kicsi eséllyel lehet esetleg valami fertõzés, hívd fel a nõgyógyászodat, mit mond. Szerintem egyszerûen a szülés elõtti egyre intenzívebb folyásról van szó.
Itt egy videó arról, hogy hogyan néz ki a nyákdugó: http://www.indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo/
Kedves Mindenki! Igen, lehet nyákdugó. Mert nem feltétlenül véres, kocsonyás, van, hogy csak egy frissen jelentkezõ, erõsebb folyás képében távozik. Ha szagtalan, s nincs panaszod, akkor az volt az. Könnyû szülést! Orvos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Remélem már nem tart sokáig és kibujik a kisasszony!

39 hetes kismama vagyok és elég sokat keményedik a hasam és sokat alszok. Van a szülésnek elöjele. A ctg szerint nincs sok hátra mert tegnap óriásiakat lengett ki és egyforma idöközönként. Begbizható a ctg?

Legjobb válasz: Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....

Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....
Szia Szerintem ezek, pont elõjelek! A ctg pedig megbízható! Van akinek nem jósló fájásai vannak, hanem gyakori keményedése, (mint nekem is)az is a tágulás jele lehet. Az, h. fájásokat érzel, v. keményedést attól is függ, h. milyen a fájdalom küszöböd! Szerintem a sok alvás is arra utal, h. készül a szervezeted! Végül is nagyon idõben vagy már... :-) Sok sikert és gyors szülést! 35
Ha nagyokat kilengett, az bizony elõjel. :) És a gyakori keményedés is az, hisz gyakorol a méh a szülésre. Lényegében bármikor beindulhat már a szülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen lányok a válaszokat.mindenkinek jó babavárást.


Szerintetek? Ma 12 oratol vannak fajasaim 10 15 percenkent, de nem erosodnek. Nem veszes de faj es ilyenkor felugrik a vernyomasom is eleg magasra. Mik lehetnek ezek joslok vagy szulni fogok? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: mindenkmindenképp hivd fel az orvosodat vagy a védõnõt, föleg a vérnoymás miatt, nehogy baj legyen belõle. Biztosat scak ök tudnak mondani.

mindenkmindenképp hivd fel az orvosodat vagy a védõnõt, föleg a vérnoymás miatt, nehogy baj legyen belõle. Biztosat scak ök tudnak mondani.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.október 15-én megszületett a gyönyörû kislányom.Vérnyomás miatt császár lett a vége, de minden megérte érte.
Ne hallgass senkire se.... RENDSZERTELEN FÁJÁSOKKALmentem be a kórházba , igaz 40+5 naposan. 8-11 percesek voltak, néha 5-7 percesek. Nem erõsödtek, de fájdalmasak voltak. Bocsi... Éjfélre be, emtem és 5:13ra megvolt a baba:-) igaz aznap a nyákdugóm elment plusz véreztem. Szerintem elkezdõdött a vajúdás. Menj kórházba, ill hivd az orvosod:-) 2 hetes kislány anyuja:-)
Menjetek be kórházba! Inkább fölöslegesen, mint, hogy utána baj legyen aztán ahogy beértek már visznek is császárra. Nézesd meg magad az a biztos. Nagyon szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Most jottem a furdobol, gondoltam hatha segit a melegviz, de nem.REndszertelen meg mindig, de most a 2 utolso fajas kozott csak 5 perc volt.
Szerintem menjetek be kórházba nehogy baj legyen, ez a vérnyomás ingadozás se neked sem a babának nem jó, még ha nem is indult be a szülés. De szerintem egyébként hajnalra babád lesz. :D Na majd írj mi lett veled.
A kérdező hozzászólása: ohhhh, koszi lanyok. az en vernyomasom felmegy 160 ra ha fajas van.
2 vagyok: A vérnyomás miatt is érdemes szerintem bemenni a kórházba, mert nekem többször volt rosszullétem az elmúlt idõben. És csak néhány percig tartottak, de megfigyeltek azért. Akkor kiderült, hogy mikor nekem leesik a vérnyomásom a babámnak fel megy. Ha ez igaz rád is akkor nem túl szerencsés, hogy a babád vérnyomása 10-15 percenként leesik.
Hát én biztos bemennék a kórházba, de ha más nem akkor a dokimat felhívnám. Inkább mondják a kórházba, hogy még menjek haza mint sem egyszer csak már a fejét érzem kijönni. :D A jóslók elvileg nem rendezõdnek egyik 20 perc után másik 10 perc után harmadik 5 perc után negyedik 15 perc után jön. Ha szabályosan 10-10-10 percenként jönnek akkor az már nem jósló. 36hkm
Gratulálok!

39 hetes kismama vagyok és elég sokat görcsölök fájás szerűen de van amikor eltart fél óráig is. Most ezek fájások vagy nem?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel az orvosod, de nem ártana, ha bemennél egy NST-re a kórházba. Szerintem hamarosan kezedben lesz a baba. Könnyû szülést.

Szerintem hívd fel az orvosod, de nem ártana, ha bemennél egy NST-re a kórházba. Szerintem hamarosan kezedben lesz a baba. Könnyû szülést.
A kérdező hozzászólása: Most jöttem nst-rõl és ezek a fájások már vannak 2 hete a dokim azt mondta hogy természetes de ugye nem rendszeres ezért várunk.
Mindenképpen rendszeresnek kell lennie, akkor tudod megfigyelni, milyen idõközönként, ha beáll, és pont mindig ugyanúgy jelentkezik, akkor jöt el a ti idõtök, könnyû szülést kívánok.
Szia! Nálam is ugyanez a helyzet néhány hete és én is 39 hét 1 napos vagyok. Az NST nálam is rendben volt és a doki csak annyi mondott, hogy akkor menjek, ha már renszeressé válnak a fájások. Ma délelõtt is volt már egy 10 percig eltartó görcsöm, de azóta semmi. Egyenlõre semmi rendszerességet nem mutat, hiába nézem az órát, váratlanul közbe-közbe jönnek ezek a fájások.Ha lefekszem, akkor hamarabb el is múlik. Elõbb-utóbb csak beáll és akkor végre mehetünk szülni:) , addig is a szervezetünk és a baba készülõdik. Könnyû szülést kívánok Neked!
Az elsõ válaszoló vagyok, akkor ezek a jóslófájások lehetnek. Akkor is már a vége felé vagy. Drukkolok. 29 hetes kismama
Ha helyzetváltoztatásra nem múlik el, akkor jóslóak, és ha percrepontossággal rendszeresek, akkor indulni kell :) Könnyû szülést neked, igyál egy kis málnalevél teát :) 39 hetes kismama

Ma vagyok 39 hetes cx:2222 ha leülök vagy felkelek akkor olyan távozik belölem mint a vizelet sárga szinü és elég kellemetlen a szaga van amikor szintelen és nincs szaga mi lehez ez?

Legjobb válasz: Lehet,hogy ez tényleg vizelet.Az egyik ismerösömmel,egyszer a strandon voltunk.Ültünk,mikor felállt,sárga folyadék folyt a lábán.Megilyedtünk.Rohantunk az orvoshoz,aki mosolyogva közölte,anyuka maga bepisilt.Bepisilt ugy,hogy észre sem vette és nem érzett semmit.Annyira nyomta a holyagját a kisbébi.

Lehet, hogy ez tényleg vizelet.Az egyik ismerösömmel, egyszer a strandon voltunk.Ültünk, mikor felállt, sárga folyadék folyt a lábán.Megilyedtünk.Rohantunk az orvoshoz, aki mosolyogva közölte, anyuka maga bepisilt.Bepisilt ugy, hogy észre sem vette és nem érzett semmit.Annyira nyomta a holyagját a kisbébi.
Amikor viszont színtelen és nincsen szaga az lehet magzatvíz. Keresd fel a dokit minél elõbb, mert ha megrepedt a burok, az fertõzések forrása lehet ami a picire nézve nem jó. Egy szimpla vizsgálattal megállapítják. (de azért vidd a csomidat, mert ha a burok repedt, bent maradsz szülni :) )) nekem pont így indult)
mindenképp jelezd az orvosnál, mert ha mindez magzatvíz akkor lehet hogy nem elég tiszta már. Ha vizelet akkor lehet a baba a hólyagodon sátrazik és érzés nélkül be tudsz pisilni. dokihoz!

39 hetes kismama vagyok, és a csomagomból hiányzik a mellbimbóápoló. Ki milyen kenőcsöt használ? A bőröm elég érzékeny típus.

Legjobb válasz: Én még ugyan nem használom, még a 40-dik hétben vagyok, de nekem a Bepanten kenõcsöt ajánlották. Az a baba popsijára is jó, és kifejezetten mellbimbóápoló.

Én még ugyan nem használom, még a 40-dik hétben vagyok, de nekem a Bepanten kenõcsöt ajánlották. Az a baba popsijára is jó, és kifejezetten mellbimbóápoló.
ja bocs, az elsõ válaszoloval egy idõben irtam.
A DM-ben kapható Baby LOVE krém nagyon jó, nem kell lemosni sem és az ára is elfogadható.
Nekem a garmastan vált be.A bepanthen nem volt jó mert a seb megkeményedett és nem gyógyult tõle.Csak bepuhult aztán megkeményedett és tovább repedt.Embere válogatja.
Én a kórházban minden szoptatás elõtt és után is bekentem Bephantennel.Ezt nem kell lemosni szoptatáshoz sem és a kezdeti ügyetlenség miatti kis sebet 1-2 nap alatt helyrehozta.
Sziasztok, nekem a kórházba hoztak Garmastant. Az is nagyon jó, de le kell mosni szopi elõtt. Ezt váltogatom bepantennel...:) )))Sok sikert!
a legeslegjobb, ha magát az anyatejet kened szét rajta. Csodát mûvel. Ha edzetted/edzed kitartóan a melled, nem fog berepedni. Nekem sem lett sebes, mert három hónapos terhes koromtól rendszeresen dörzsöltem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!