Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes vagyok, mivel (77 db)

39 hetes vagyok. Mikor kell odaadni a dokinak a pénzt? A bábának is kell adni? Neki mikor, és mennyit?

Legjobb válasz: Én varatszedéskor adtam oda a pénzt az orvosnak , nem adtam a bábának.

Én varatszedéskor adtam oda a pénzt az orvosnak , nem adtam a bábának.
Mi a fogadott orvosunknak csakis a varratszedés után adtuk oda a pénzt!!nehogy odaadd elõtte.... Nekünk nem volt fogadott szülésznõnk, de neki is vettünk egy 15.000 ft-os nagy kosarat ha jól emlékszem a Tesco-ban lehet kapni, van benne minden!
Én is varratszedés után adtam oda a pénzt, a szülésznõnek, meg a csecsemõsöknek pedig egy nagy ajándékkosarat vettünk.
Varratszedés után add oda.A szülésznõt mindenki maga dönti el ad e vagy sem.De ha sokat segített szerintem adhatsz neki.
A dokinak varratszedéskor, nekünk 50.000 mondott a doki, hogy nála annyi egy szülés.A bábának is illik adni(ha tudsz)mikor már átöltöztette a babádat, 10.000(mi sajnos ennyit tudzunk)Könnyü szülést, 4hós.baba anyukája:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindenkinek.
16 hetes 3 napos. 32 hetes 6 napos
A kérdező hozzászólása: :) Köszi
úgy ahogy az elõttem szóló írta. 32 hetes és 6napos. vagyis másnap pl már 37+0 hetes.pl koraszülés esetén a napok is számítanak. én pl túlhordtam a picit 41+2 hetesen szültem. a papíron az állt hogy szüléskor 41 hetes
Pontosan sokat számítanak a napok...nálunk a vizsgálatokat is mindig ezekhez igazították. Nem mindegy, hogy hány nappal vagy elõtte vagy utána az adott héttel...mondjuk én nem értem de mindegy. Én 39+4 hétre szültem, és ez is van a zárójelentésemen. :)

Hasonló cipőben? 39 hetes vagyok hétvégén elindult valami, bementünk a kh. -ba leállt hazajöttem már nagyon ki vagyok akkor mikor szülök.

Kinyíltam 1 ujjnyira majd leálltak a fájások, pedig el?tte éjjel végig rendszeres volt.Mondták, hogy maradjak bent várunk, de mondtam, hogy várni itthon is tudok, így hazajöttem azóta semmi, a meleget is nagyon utálom már..

Legjobb válasz: Én 39+3 vagyok. Nálam még nem indult el semmi igazán. Én is nagyon unom a várakozást. A legrosszabb, hogy állandóan kérdezgetik, hogy na nem szülsz még stb. Totál ki akadok. A meleg is kikészít. Segíteni konkrétan nem tudok sajnos.

Én 39+3 vagyok. Nálam még nem indult el semmi igazán. Én is nagyon unom a várakozást. A legrosszabb, hogy állandóan kérdezgetik, hogy na nem szülsz még stb. Totál ki akadok. A meleg is kikészít. Segíteni konkrétan nem tudok sajnos.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát ezek után gondolhatod, hogy nálam meg már még inkább napi 2x mindenki kérdezi, én meg már olyan vagyok , mint egy idõzített bomba.Néha fel sem veszem már a telefont, most meg az ajtót is magamra zártam senkire nem vagyok kíváncsi. Jól megyszivat a kis drágám, de lehet, hogy nem akar kibújni amíg ilyen nagy meleg van. Megértem én :) )
szintúgy 39+1.... elegem van... :)
Én 38 hetes vagyok de már én is unom és szeretném már a kezemben tartani :)
Én holnap töltöm a 39. hetet. Hétvégén én is 5 percesekkel érkeztem a kórházba, ahol 2-3 óra alatt aztán minden elmúlt. Azóta már távozott a nyákdugó is, mégsincs semmi jele annak, hogy most már aztán szülés lesz belõle. Szerintem megvárja a baba, amíg végig szenvedem ezt a kánikulás hetet! :D Mihamarabbi és könnyû szülést!


39 Hetesek vagyunk. Ma délben elkezdtem görcsölni, és keményedni.20-25 percenként ( ekkor még nem mértem ) aztán most 10 órától pedig rendszeres 10 perces fájásaim vannak. Amik viszonylag erősek. Mit tegyek?

Már fürödtem, és nem segített. S?t akkor állt be 10 percesre a fájás.

Legjobb válasz: Szia! Én fent vagyok, de tapasztalatom sajna nincs, elsõ baba és 28 hetes vagyok. Ha közel vana kórház, akkor se várd meg a 3 perceseket, szépen slattyogj be most, max dumálni fognak, hogy minek jöttél be, de te azzal ne fogalalkozz. Amúgy hogy vagy? Még mindig tízpercesek, vagy rövidebbek már? Mert akkor egyértelmû hogy baba lesz belõle, kérdés, hogy mikor. Sok szerencsét! Boldog babázást!!

Szia! Én fent vagyok, de tapasztalatom sajna nincs, elsõ baba és 28 hetes vagyok. Ha közel vana kórház, akkor se várd meg a 3 perceseket, szépen slattyogj be most, max dumálni fognak, hogy minek jöttél be, de te azzal ne fogalalkozz. Amúgy hogy vagy? Még mindig tízpercesek, vagy rövidebbek már? Mert akkor egyértelmû hogy baba lesz belõle, kérdés, hogy mikor. Sok szerencsét! Boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Hahó ! valaki ? remélem van fennt valaki !:) )
A kérdező hozzászólása: Szia. egész éjjel 10 percersek voltak , szinte semmit sem aldutam. reggel se változott a hejzet. folyamatos rendszeres 10 percesek . .
Szia! Itt vagy még? Mi történ azóta? Ez már szülés lesz, de mivel elsõ, elhúzódik. Nekem már van 3. Szerintem ha még nem mentél, akkor indulj a kórházba. Könnyû szülést! 30 hkm,
A kérdező hozzászólása: Ne Haragudj elfelejtettem le írni hogy ez más a 2.-ik baba . azóta ( tegnap dél óta ) 10 percesek a fájások.
jobb ha inkabb megnéznek, inkabb menj feleslegesen mint gond legyen. Irj majd hogy mi lett! Szoritok
A kérdező hozzászólása: 10 volt. aztán most 3 x-alkalommal pedig 15 percenként jöttek. ezek jósló fájások ? azok elmúlanának meleg fürdõ után. nemtudom mi ez..

39 hetes vagyok, és egyre jobban görcsöl a vádlim. Sokszor éjszaka is erre kelek fel, de magnéziumot úgy tudom már ilyenkor nem lehet szedni. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Szia! Ha gondolod még szedheted, ha a baba ki akar jönni akkor így is úgy is ki fog :) Nekem még a kalciumot is javasolták a lábgörcsökre. Minden jót! 38+3 hetes

Szia! Ha gondolod még szedheted, ha a baba ki akar jönni akkor így is úgy is ki fog :) Nekem még a kalciumot is javasolták a lábgörcsökre. Minden jót! 38+3 hetes
Szia.Pont most kérdeztem rá a héten az orvosomtól, hogy mennyi ideig szedhetõ a magnézium, hányadik hétig.Mert még én is szedem a magnéziumot.Azt mondta a 36.hétig csak.Nekem is vannak lábgörcseim szedem a magnéziumot még+kalciumot.Mert ez a lábgörcs lehet kalcium és magnézium hiánya miatt.Próbáld meg a a kalciumot(Bérestõl 550mg)napi egy szem.35hetes km.Boldog babavárást.
Szia! Én is a 39.hétben vagyok, nekem is volt egy olyan idõszakom pár hete, hogy nagyon görcsölt a vádlim, lábam. A dokim magnezium pezsgõtablettát ajánlott, azt iszok még mindig napi 1-szer, mellé maradt a 2x1 Magne B6-t.Azóta nincs ilyen problémám. Próbáld ki te is!
Jó sok banánt kell enni, és natur joghurtot minden benne van ami a görcsöt megelõzi ( Kalium, Magnezium, Kalcium) Boldog baba várást!!
szia!Én is 38hetes vagyok, nekem is hasonló panaszaim voltak, de valahogy ezen a héten már nem jelentkeztek!De az én helyzetemet még a vas hiány is súlyosította, nem szedhettem magnéziumot, csak napi 2 kalciumot, attól meg görcsölt a vesém!

2222 a méhszáj.39 hetes vagyok. Sokat görcsölök. Másnak hasonló adattal mikor indult meg a szülés? Hogyan?

Legjobb válasz: SZIA,NEKEM MÁSNAP ÉS FÁJÁSOKKAL.DÁLUTÁN 5KOR,8KOR PEDIG A KEZEMBEN VOLT A KISFIAM.ELSÕ BABA,ÉS EZ MÁR 9 ÉVE VOLT!!!!!!KÖNNYÛ SZÉP SZÜLÉST KÍVÁNOK 18 HETES KISMAMI

SZIA, NEKEM MÁSNAP ÉS FÁJÁSOKKAL.DÁLUTÁN 5KOR, 8KOR PEDIG A KEZEMBEN VOLT A KISFIAM.ELSÕ BABA, ÉS EZ MÁR 9 ÉVE VOLT!!!!!!KÖNNYÛ SZÉP SZÜLÉST KÍVÁNOK 18 HETES KISMAMI

Van valaki, aki most készül a második vagy többedik szülésre? Miben különbözik a második szülés? Könnyebb vagy nehezebb? Hamarabb jön a baba vagy késõbb? 39 hetes vagyok.

Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma... De még semmi. Az elsõ szülésemnél rögtön tudtam, hogy elkezdõdött, de most sokszor megtréfált a baba. Sokszor jönnek az összehúzódások, aztán abbamaradnak. Ilyen nem volt az elõzõ babámnál.

Legjobb válasz: Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.

Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.
1. lány lett 40+5-re született spontán 2. fiú 39+5-re született szintén spontán Mindkettõ "könnyû" szülés volt, talán a 2. könnyebb, de már be volt járatva az út és 360g-val kisebb is lett a fiam!Amikor a 19. héten megmondták, hogy fiam lesz, rögtön az ugrott be, hogy a 38. héten fogok szülni...38. hét elsõ napjától mindennap a szülést vártam, de mégse jött :) viszont 2-3 héttel elötte már görcsölgettem, de nem olyan erõseket, hogy összetévesszem...minden esetre velem is kicsit szórakozott :) vagy pedig ilyenkor már az ember tudja, hogy milyen fájásokra kell figyelni, többet tudsz már a babákról, szülésrõl, terhességrõl...ilyenkor szerintem hajlamosak vagyunk minden kis rezzenést szülés indulásnak venni :) Könnyû vajúdást és gyors szülést!!
A kérdező hozzászólása: Jó egészséget kívánok nektek is és könnyû szülést! Köszönöm a választ! Majd írd meg, hogy milyen volt a szülés légyszíves!
most a 3.kal vagyok 39hetes. 1.lány lett, 1 héttel jött elõbb, magzatvíz folyt el váratlanul 2.fiú, 2 nappal jött elõbb, elõtte 3 napig jóslóztam most már volt egy húzós éjjel, azt hittem, már jön. de mégsem.... jó babázást minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 cm, de akkor te jobban megérdemelnéd már mint én :) Remélem, hamar beindul és nem kell beinditani. Drukkolok neked nagyon! Irj meg légyszi, hogy mi lett a vége. Egészséges babát és kevés fájdalmat kivánok!
En ugyan igy jarok, csak mar a 40. hetben vagyok. 3cm vagyok nyitva. A gorcsok jonnek mennek, mar egy teljes du- n es egy fel ejszaka voltak rendszeres fajasaim, masodik alkalommal mar elegge fajtak is, aztan semmi. Egyszer csak elmultak mind a 2 alkalommal. Az elso lanyomat tulvittem 10 nappal, az orvosom szerint most is ez varhato, igy csutortokon mikor tenylegesen lejar az idonk burkot repeszt. Persze, ha addig nem indul be, de most meg nem ugy tunik, hogy igen.
A kérdező hozzászólása: Hopp, ez nem valami biztató. Remélem, nem így lesz. Ha nem is jön hamarabb, legalább ne késsen ;) Már alig bírok mozogni és elég vizes vagyok. Köszi a választ neked is.
Az elsõ fiam a kiírt napon érkezett, 24 óra alatt lett meg. A második 8 napot késett, 26 óra volt és sokkal nehezebb, mint az elsõ szülés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Mikorra vagy kiirva? Bárcsak lenne egy csodanaptár, ami megmondja a napot, akkor nem izgulnék ennyire minden nap. Az elsõ lányom 1 héttel hamarabb jött, azért is várom most annyira a picit. Gondoltam vele is hasonló lesz. Sok sikert a szüléshez!
7esvagyok megszületett a 3.babánk, nagyon hasonlóan az 1.höz, aki szintén kislány. magzatvíz folyt el, fájások nem voltak, oxytocint kaptam. 38, 5 hetesen szép élményeket neked!

Honnan tudtátok vagy éreztétek, hogy itt az idő!? 39 hetes vagyok de semmi előjelem, és nem tudom mire számítsak! Még csak megérzésem sincs!

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvz,a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)

Én a második válaszoló 3 gyermekes vagyok.Ne aggódjatok mind a 3 gyermeket túlhordtam 1 héttel.betöltött 41.héten szültem.Állítólag ez genetika...Itt az utolsónál mentem hogy befekszem a kis motyómal és a vizsgálatnál megrepedt a burok elment a magzatvíz .Ez reggel 9 kor volt semmilyen fájás nem volt.Mondták ha este 6 ig nem szülök meg akkor indítják.Este 7 kor kaptam beöntést és 8 kor kezdtek adni fájássegítõt stb de nem volt vészes nem voltak erõs fájások.Este 10kor született meg de csak fél 10-tõl volt picit kemény.Kilehetett bírni.
Ha elmegy a magzatvz, a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)
A kérdező hozzászólása: Kitartást:)
Én 3 napja betöltöttem a 40.hetet, talán ma hajnalban volt elõször jóslóm, nyákdugóm megvan, a méhszájam zárt, fel van puhulva, de semmit nem érzek, azon kívül, hogy már nagyon nehéz a pocakom és a mozgás, meg minden. Holnap befekszem, csütörtökön indítanak, amit nem bánok, mert a 41. hét után nõ a komplikációk száma, de én is már régóta türelmetlen vagyok és már nagyon túl lennék rajta.
Na, ez is teljesen egyéni! Van akinek az egész hasa fáj , van akinek a derekából sugárzik....nekem meg ilyen erõsen mensis görcsök voltak; az a lényeg, h ha 1-1 fájás után sétálsz (vagy fürdõt veszel) ezeknek el kell múlniuk, ha jóslók. Ha nem múlnak, akkor igaziak.
én sem érzek semmit, én is türelmetlen vagyok már...nem akarom túlhordani vagy azt hogy indítsák...:-( 39hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem ma voltak elõször fájásaim, egy órán keresztül.de csak a hasam aljában, és azt mondta az orvos csak azt vegyem figyelembe ami az egész hasra kiterjedõen fáj! de nekem olyan nincs:S viszont szeretnénk ha már elõjönne!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) kedvesek vagytok!:)
Én 3 gyermeket szültem, de egyiknél sem éreztem elõtte semmit.Kirándulni voltam a hegyekbe mikor elkezdõdtek a fájások.Majd érzed azt hogy na ez az.Egyiknél sem ment el magától a magzatvíz mind a 3- nál repesztették a burkot.Csodálatos szülések voltak.Neked is ilyet kívánok!
Egyszer csak beindul majd, ne izgulj, észre fogod venni. Fájások, vagy magzatvíz, vagy mindkettõ... Én nagyon sokszor úgy véltem, hogy most már biztos kezdõdik, mert ezt vagy azt éreztem/tapasztaltam. Minél többedik terhességem volt, annál kevésbé tudtam, hogy mikor indul, de amikor tényleg indult, az egyértelmû volt. Szép szülést!
Hívd a dokit! Bár lehet, hogy mire olvasod, már anyuka vagy :-)
Szülés! Gratulálok!
Gratulálok:) szerintem már anyuka vagy:) :) :)

39 hetes vagyok 1 hete voltam korházban a saját felelöségre ki jöttem az orvosom persze elenzte és annyiba maradtunk hogy akkor megyek ha majd visznek. Most mi lessz maj velem?

mi lessz majd ha nem indul meg magátol a szülés ? akkor mit kell tennem ?

Legjobb válasz: most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.

most minden héten kontrolra kell már menned , nem? a doki ott elmondja hogy mit javasol, vagy mi a lehetséges.
Miért akart a dokid benn tartani? Ha nem indul meg a szülés, te semmit nem tudsz csinálni, az orvos megindítja, ha úgy látja jónak. Lehet mégis benn kellett volna maradnod...
Igen, talán nem kellett volna kijönnöd. A doki biztos nem hobbiból utalt be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!