Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes napos vagyok (8 db)

39 hetes 1 napos vagyok c2000 mikorra várható hogy lessz baba, mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Múlt héten volt c2222. Ez a méhszáj állapotát jelzi. Neked zárt a méhszájad, csak a hüvely rövidült meg. Remélem érthetõen írtam.

Szia! Én ma vagyok 39 hetes. Múlt héten volt c2222. Ez a méhszáj állapotát jelzi. Neked zárt a méhszájad, csak a hüvely rövidült meg. Remélem érthetõen írtam.
A kérdező hozzászólása: értem de az nem hüvely hanem méhnyak azért köszi!!!
Nyugalom, a hét eleji hidegfront remélem meghozza a várva várt babát mindannyiónknak. 39hét+5 nap:)

39 hetes 5 napos kismama vagyok és nem szeretném túlhordani a babámat, de jelenleg semmi jele nincs annak, hogy ki akarna jönni. Hallottatok már a Bábakoktélról? Ha igen milyen tapasztalataitok vannak? Nem veszélyes?

Legjobb válasz: En is 39-5 vagyok. En probaltam a koktelt 2 napja. Azon kivul, hogy olyan hasmarsom lett, hogy utana ulni nem tudtam ugy fajt a fenekem, semmi hatasa nem volt. Mellette napi 3x szeretkezunk a ferjemmel. A babo nagyon kapaszkodik bent, nem akar meg kibujni.

En is 39-5 vagyok. En probaltam a koktelt 2 napja. Azon kivul, hogy olyan hasmarsom lett, hogy utana ulni nem tudtam ugy fajt a fenekem, semmi hatasa nem volt. Mellette napi 3x szeretkezunk a ferjemmel. A babo nagyon kapaszkodik bent, nem akar meg kibujni.
Sziasztok! Én 1 éve szültem. Szintén kipróbáltam a bábakoktélt semmit sem hatott. Sõt olyan jót aludtam tõle, hogy csak na. Elsõ válaszolónak írnám, hogy az a lényege, hogy hasmarsot csináljon mert így lessz vérbõség a hasad aljában és ez segít beindítani a szülést. Én egyébként 41+1-re szültem. Indították. Drukkolok nektek.Könnyû szülést.
Én nem próbáltam.Mindenesetre a 41.héten szültem és nem kellett indítani.Szólj apának, hogy indítsa be a szülést:)

Tegnap ota nagyon be van kemenyedve a hasam! Most vagyok 39 hetes es 4 napos! Jelentheti azt h nem sokara szulni fogok?

Legjobb válasz: Jelentheti, de lehet hogy semmi jelentõsége.Nekem is voltak ilyesmi tüneteim, mégis mikor beindult a szülés(a kiirt idõpont után 2 nappal)semmi ilyesmit nem éreztem. Üdv:2 hetes kislány anyukája

Jelentheti, de lehet hogy semmi jelentõsége.Nekem is voltak ilyesmi tüneteim, mégis mikor beindult a szülés(a kiirt idõpont után 2 nappal)semmi ilyesmit nem éreztem. Üdv:2 hetes kislány anyukája
jelentheti de szerintem mar barmelyik percbe johet! konnyu szulest!!


20 hetes terhes vagyok, a lányomnak 3 napos láza lett (most 5. napon derült ki).39 körüli volt a láza, végig mellette voltam, persze nem bújtam hozzá, de azért a lázát kellett csillapítani. Elkaphatom?

Mennyi a lappangási ideje ennek? meddig fert?z a gyerek? Végig vagy csak a láz alatt? Nagyon aggódok

Legjobb válasz: Most olvastam a neten: "Nem ismert a betegség szövõdménye vagy káros hatása a gyermekekre. Azonban a várandósokra veszélyes lehet, mert a fertõzés az édesanyán keresztül a magzat szervezetébe kerülhet, ami akár súlyos vérszegénységet vagy halált is okozhat. " az orvos meg azt mondja , hogy 12 hétig veszélyes. Nem tudom hogy van ez? Nem találok konkrétumokat.

A kérdező hozzászólása: Most olvastam a neten: "Nem ismert a betegség szövõdménye vagy káros hatása a gyermekekre. Azonban a várandósokra veszélyes lehet, mert a fertõzés az édesanyán keresztül a magzat szervezetébe kerülhet, ami akár súlyos vérszegénységet vagy halált is okozhat. " az orvos meg azt mondja , hogy 12 hétig veszélyes. Nem tudom hogy van ez? Nem találok konkrétumokat.
Szia! Én is terhes voltam, mikor az 1 éves fiamnak 3 napos láza volt, még a 12. hét elött. Nem kaptam el, a kicsinek sem lett semmi baja. Ezt találtam róla A háromnapos láz a human parpovírus B19 (egyfajta herpeszvírus) által okozott fertõzõ betegség, amely jellemzõen csecsemõ- és kisgyermekkorban, illetve kamaszkorban jelentkezik, leggyakrabban a tavaszi hónapokban. Ártalmatlan betegség, melynek szövõdményei gyermekkorban nincsenek, maradandó károsodásokat nem okoz, de könnyen összetéveszthetõ a rubeolával, kanyaróval, mert a láz megszûntével világosvörös kiütések jelenhetnek meg a bõrön. Tünetei A betegség lappangási ideje egy-két hét. Mint a neve is elárulja, egyik legjellemzõbb tünete a három-négy napig tartó magas láz. A testhõmérséklet hirtelen emelkedik, akár a 41 fokot is eléri, s ez idõ alatt semmilyen más tünet nem jelentkezik. Ebben különbözik tehát a megfázás, influenza, nátha tüneteitõl: sem köhögés, sem torokfájás, sem orrfolyás nem tapasztalható, kizárólag a magas láz. A kicsik általában ezalatt sem "anyátlanodnak el" nagyon, viselkedésükön, közérzetükön sokszor észre sem venni a magas lázat. A három-négy nap elteltével ahogy megjelent, olyan hirtelen esik is le a testhõmérséklet - olykor még a normális érték alá is egy idõre, majd a végtagokon, a törzsön, olykor az arcon is a rózsahimlõhöz hasonlító, világos piros, rózsaszín kiütések jelennek meg. Ezek aztán általában másnapra el is tûnnek, s ez már a betegség végének, megszûntének biztos jele. Terjedése A fertõzést okozó herpeszvírus érintéssel is, cseppfertõzéssel is erjed; sokszor a szülõk nyálával is, például ha szájukba veszik a baba cumiját. Veszélyei Gyermekkorban semmiféle szövõdménye vagy maradandó káros hatása nem ismert. Veszélyeket a várandós kismamák esetében okozhat, mert a fertõzés átjuthat az édesanyából a magzat szervezetébe, és akár halvaszületést, súlyos vérszegénységet is okozhat. Teendõk Ha babánkon, kis totyogósunkon hirtelen magas lázat észlelünk, feltétlenül forduljunk orvoshoz. Lehet, hogy errõl az ártalmatlan fertõzésrõl van szó, lehet, hogy a láz más betegség jelenlétét jelzi, ezért is fontos mindenekelõtt a pontos diagnózis felállítása.

39 hetes és 2 napos vagyok. Ha a kiirt idöpontig nem indul be a szűlés, akkor mit szoktak tenni?

Legjobb válasz: ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol

ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol
vasárnap amikor esedékes volt, c sináltak amnioszkópiát, majd másnap NST-t, majd harmadnap megint AS-t, de akkor már benntartottak, mert elõzõ este óta rendszeres fájásaim voltak, de nem sûrültek, és nyitva voltam két ujjnyira.kedd este fél6kor született meg a kislányom, de kaptam oxitocint, mert nem ment nagyon a tágulás, ez 3/4 óra alatt meghozta az eredményt, de nagyon horror volt, remélem, neked nem lesz rá szükséged!
Naponta vizsgálnak és ha semmi gond nincs, akkor kivárják még azt a két hetet, utána indítanak csak :)
Nálunk is kivárják a 2 hetet, nem inditanak hamarabb. Igaz nálunk 40. hét után szeretnek befektetni a kórházba :(
én 40 hét 4 napra szültem.igaz, a 38. hét elejétõl kórházban voltam, mert faros volt a baba és befektettek, hogy ha nem fordul meg akkor császároznak.semmi nem történt a 40. héten, elvileg 40 hét egy naposan adnak OTT-t, amitõl vagy beindul a szülés vagy nem.nos nekem a 40 hét, 1 nap szombatra esett és hétvégén ilyet nem csinálnak.vasárnap éjszaka elment a vizem, nyákdugó és jöttek a fájások, egybõl 5 percesek de állandóan leálltak.kétszer indítottak, semmi.2 napig vajúdtam, a végén már nem bántam, hogy kedden reggel a doki a császár mellett döntött, csak legyen már meg ez a gyerek :) ) de elvileg úgy csinálják, hogy 40 hét 1 nap : OTT, ha semmi akkor megvárják a betöltött 41. hetet és indítanak.
Engem nem fektettek be, igaz, csak 4 napot húztunk rá. Szerencsére minden rendben volt a várandósság alatt /és a kórház sem vett a nyakába plusz egy gondot :D
Én holnapra vagyok kiírva és tegnap voltam dokinál aki azt mondta hogy szerinte még talizunk jövõhéten az NST-n, tehát akkor meg fogja várni hogy betöltsem a 41. hetet, de bízom benne hogy nem kell indítani mert attól nagyon parázom!! Szurkolok neked is hogy magától jöjjön a csöppség!
Naponta-kétnaponta kell NST-re járnod, csinálnak áramlásvizsgálatot, hogy nem öregedett-e még el a méhlepény.Ha minden OK, akkor várnak még, orvosa válogatja, hogy meddig.Én 40+6 hetesen szültem és magától beindult.Te még nagyon az elején vagy:D Pár nap és beindul az, bízz benne.Mozogj sokat!
Jó meleg víz. Bár nekem nem jött be semmi :-)
Na én vagyok aki kérdezte hogy miért. Anyukámnak annó amikor engem szült no-spa injekciót adott a doki, az ellazította a méhszájat és hamar beindult a szülés.Mondjuk elõtte elfolyt a magzatvize.Mire nyomni kellett megjöttek a görcsök is rendesen. Szerintem próbáld ki a fürdõt és ha tudsz lépcsõzzél, guggolj vagy valami ami mozgással és megterheléssel jár. A szex miért nem jó?Max ha mást nem, de orgazmusod legyen, az összehúzza az izmokat és okot adhat a megindulásra.
gondolom elõbb akarja megszülni hátha nem indul be és fél hogy túlhordja császározák
Nekem az oxitocyn sem segített, 2 napon at kaptam.Talan pszihes hattere is van.Probald meg elengedni a babadat.Nekem 41 hét utan sikerült.
A lépcsõzés oxigénhiányt okozhat
cicibimbócsavargatás jó erõs derékmasszázs :) próba cseresznye!
Szia! Én is ennyi idõs terhes vagyok pontosan. Én még várni szeretnék két napot, mert a dokim szabin van. De neked szorítok, hogy beinduljon a szülés. Az nst-k milyenek? Nekem rendben volt, és hétfõn kell vizsgálatra mennem, kedden pedig befeküdni. Nekem is nagy a baba, már két hete is 3500 g volt. Milyen lesz a végén a súlya?????? Majd írj, ha megszültél, és hogy milyen volt. Te hol fogsz szülni, és mikor fekszel be? szia
Bizonyos fûszerek is (pl kakukkfû) megindíthatják, ezt még terhesség alatt olvastam. Nekem nem volt rá szükségem, mert a 38. hétre meglett a baba. A forró fürdõt is sokan mondják.
Guggolás segít tágítani a méhszájat és akkor hamarabb megindulhat a szülés? De miért szeretnéd ha megindulna?
A kérdező hozzászólása: Azért szeretném megszülni, hogy nehogy túlhordás legyen, meg így is állitólag nagy a baba és bent marad tovább akkor mégnagyobb lesz, és akkor, hogy fogom megszülni
Lépcsõzés, forró fürdõ, szeretkezés, málnalevél tea, ha ittad, akkor erõsebbre csináld.gyors szülést!!!!!:)
Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted! Én a kérdezõ álláspontjára vagyok kíváncsi, mert érdekel milyen ok van rá, hátha ugy jobban lehet tanácsot adni.
Az elsõt nálam is nehéz volt kiimádkozni, a 41. hét elején döntött úgy az orvosom, hogy megindítja. Már elegem volt belõle, hogy minden nap 66 vizsgálatot csináltak és megbeszéltük, hogy ne várjunk tovább, bár még jól érezte magát odabenn. Miért nem beszéled meg a szülészorvosoddal?

Elég sűrűn vannak méhösszehúzódásaim reggel óta. Van hogy fáj egy kicsit de többnyire csak bekeményedek (kb 4-5 óránként). Lehet hogy hamarosan megindul a vajúdás? Lehet hogy hamarosan szülök? Ma vagyok 39 hetes 6 napos.

Kiegészitésképpen: derekam és alhasam is folyamatosan fájdogál már 2 napja.

Legjobb válasz: Amikor a kiegészítést nem olvastam, azt gondoltam, hogy ez még csak jósló (4-5 óránként). ;-) De óránként 4-5, az már valami. Én másnap mentem ezzel szülni, egész nap ez volt, majd hajnalban elfolyt a magzatvíz és mentünk be a kórházba. Szerintem már nincs sok hátra. ;-)

Amikor a kiegészítést nem olvastam, azt gondoltam, hogy ez még csak jósló (4-5 óránként). ;-) De óránként 4-5, az már valami. Én másnap mentem ezzel szülni, egész nap ez volt, majd hajnalban elfolyt a magzatvíz és mentünk be a kórházba. Szerintem már nincs sok hátra. ;-)
A kérdező hozzászólása: De jó lenne! Már nagyon várjuk a picurt! :-)
A szülésznõm azt mondta, hogy a szombat egy tökéletes nap szülésre. Nyugi van a kórházban, csak az van bent, akinek dolga van. Én drukkolok! , -)
A kérdező hozzászólása: Elnézést, kb. 4szer, 5ször van összehúzódásom óránként, nem 4-5 óránként...
Hát már nagyon ott vagy, hogy jöjjön a Picur! Nekem 40 hét 3 napra érkezett meg, és nekem is nagyon sok méhösszehúzódásom volt, csak valahogy a fájások nem akartak jönni. Viszont már nagyon a végén vagy, így biztos, hogy már nincs sok idõd. Amúgy én is szombaton szültem, tényleg nyugi volt. :) Egy 13 napos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! :-) Köszönöm a biztatást!

Ma voltam orvosnál 39 hetes és 5 napos vagyok második baba az eredményem 1111 volt azt mondta hogy nemsokára szülünk? Amiota hazaértem fáj a hasam lehet hogy már ma szülünk?

azt hallottam mehet szülés el?tt a hasam pont most voltam wc n?lehet hogy ma már szülök amugy hányingerem is van vagy szerintetek nem szülök volt már igy valaki?a fájásokat nem tudom mérni nem ugy van csak ugy érzem hogy fáj

Legjobb válasz: 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj. Szóval nagy valószínûség szerint itt az idõ!

1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj. Szóval nagy valószínûség szerint itt az idõ!
Én a helyedben lepihennék, mert szerintem hosszú éjszakád lesz, és reggelre kezedben tarthatod a babádat!!!:-))
Szia! Megvan a baba, megszültél? Nekem 36 hetes korom óta nyitva a méhszáj, kb. 1 hete nagyon fáj a derekam, és a hasam alja, 4 napja megy a hasam, és semmi. Az istennek nem akar beindulni. 39 hetes 3 napos kismama
A kérdező hozzászólása: nem még nem szültem meg már szivárog a nyákdugo de magzatviznek nyoma sincs a hasam is fájdogál de nincs idõhöz kötve ugymond de azért fáj lehet hogy éjszaka megyek köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!