Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes mindig (40 db)

Mi történik az után miután már nagyon erősek a fájások és beértetek a kórházba? Mi az az nst? Most vagyok 39 hetes, és már nagyon félek. Hogyan zajlik minden a kórházban mielőtt megszületik a baba?

És szülés után hány órával adják oda szoptatni?

Legjobb válasz: Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.

Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.
kapsz beöntést, elõkészítenek a szülésre, bemész a szülõszobába, vajúdsz, ha kitágultál meg jönnek a tolófájások, és megszületik életed értelme.Közben nst-vel nézik, hogy nem lassul-e a pici szívhangja, mert ha lassul, akkor megcsászároznak.Nekem mikor kibújt a drága, már adták is oda a mellkasomra, utána apa elvágta a köldökzsinórt, megmosdatták, megvizsgálták, én addig megszültem a méhlepényt, összevarrták a gátsebem, és már jött is vissza a drág kincsem apával, és mellre raktuk, és megvolt élete elsõ szopizása. Amugy 39 hetesen már rég kellene járnod nst-re.Én 39+5 hetesen szültem, de már a 37, vagy 38 héttõl jártam nst-re, pedig nem volt fogadott dokim.Ennek kérdezz utána mindenképp.MInden jót, és könnyû csodálatos szülést, és sok egészséget a bébidnek is meg neked is. Csodálatos élmény a szülés Üdv:21 hónapos kislány boldog anyukája
ja, és egy cseppet se fél.Nem olyan szörnyû, mint képzeled.Fáj, azt senki nem mondja, hogy nem, de ott olyan gyorsan fog minden történni körülötted, hogy nem igazán tudsz majd vele foglalkozni, és minden jön majd magától, csak az fog érdekelni, hogy már csak egy keveset kell kibírni, és a karodban lesz az életed értelme.És minden fájás csak közelebb segít hozzá.Ezt sose feledd(nekem a védõnõ mondta, és sokat segített, hozzátenném, teljesen igaza volt), hogy szülés közben a fájások a te igazi barátaid, és csak azok tudnak segíteni, hogy könnyen és gyorsan túl légy rajta te is és a drága is, és ne tégy semmit a fájások ellen(ne feszülj), hanem segíts neki(lazulj el a fájások közben teljesen).Én így csináltam, és 3 óra alatt meglett a kicsi mindennel együtt. Második voltam
A kérdező hozzászólása: Kszi a válaszokat! Persze már voltak ctg-n, csak (ne nevessetek) nem tudtam hogy van más neve is. Szerencsére minden rendben van, keddre vagyok kiírva, és éjjelente arra ébredek, hogy azt álmodtam hogy már szülök...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, boldog babázást! :)

39 hetes terhes vagyok és még mindig nagyon kivánom a szexet. Most is minden nap masztizok, persze csak csikló izgatással. Más is van igy?

Legjobb válasz: Hogy mibõl gondolta az elsõ, hogy a kérdezõ egy nyápic kismama, azt nem tudom. ""jaj nem tudok mozogni,meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg." A kérdésben semmi erre utaló jel nincs! Mitõl lettél ideges, neked nem megy a maszti? A kérdezõnek, igen más is van így, nincs ezzel semmi baj. Én is kívánom, de a férjem már nagyon félt, marad a maszti. Mellette mosok, fõzök, takarítok tudok mozogni is stb.. még ez is belefér, gondolom neked is!!!! 39 hetes

Hogy mibõl gondolta az elsõ, hogy a kérdezõ egy nyápic kismama, azt nem tudom. ""jaj nem tudok mozogni, meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg." A kérdésben semmi erre utaló jel nincs! Mitõl lettél ideges, neked nem megy a maszti? A kérdezõnek, igen más is van így, nincs ezzel semmi baj. Én is kívánom, de a férjem már nagyon félt, marad a maszti. Mellette mosok, fõzök, takarítok tudok mozogni is stb.. még ez is belefér, gondolom neked is!!!! 39 hetes
Sok kismami van így, csak nem mindig vallja be:) Elõttem szólónak meg csak annyit, hogy ahogy olvasgatom a válaszokat, mindig felismerem ÕT! Egyetlen ember sincs itt olyan rosszindulatú mint Õ!Szinte csak ilyen kötekedõ válaszokat ad, de tényleg majdnem minden kérdésre! Még egy ilyen rosszmájú embert nagyítóval sem találhatnánk ezen az oldalon! Gratulálok, NEKED mindig sikerül kitûnnöd a többi közül!
Oké!De látod mennyivel szebb, hogy így írod le a véleményed nem pedig gúnyos megjegyzéssel? Ne csodálkozz rajta, hogy sok ember lepontoz a megjegyzéseid miatt. Így természetesen elolvassa az ember és elfogadja, hogy nem egyezhet mindenkinek a véleménye, de sokat számít a hangnem! Így kellett volna, nem pedig úgy mint az elsõ megnyilvánulásod!
hát hogyne....más is van itt, aki zuhany rózsával elégitiki magát..biztos ad tanácsot....
én meg csak annyit, hogy biztos hogy nem rólam beszélsz kedves második, mert sose szoktam kötözködni.csak ez az egyetlen kérdés szokott fel bosszantani, hogy nagy hasú kismamák akik arról panaszkodnak, hogy "jaj nem tudok mozogni, meg nem tudom ezt meg azt a hasam miatt".de maszturbálni azt tudnak bezzeg.én sosem voltam rosszindulatú senkivel, csak egy az egy kérdés ami felbosszant.ennyi
En 29 hetes kismama vagyok, es oszinten en is nagyon kivanom meg a sexet.De en nem szoktam onkielegitest vegezni.Ha a parom nem kozelit, akkor probalom elterelni a figyelmemet. .Ja a szules utan garantalhatom hogy nem fogjuk kivanni a sexet egy jo ideig.Tapasztalatbol beszelek, mivel mar 2-ik babat varom, es az elsonel, gatmetszesem volt 4 varrassal, ami sokaig erzekeny volt, es elvette a kedvem a sextol.Egy kerdes, hol van ilyenkor a parod, hogy nem vele eled att az orgazmust?

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

37, 38, 39 hetes kismamik, hogy vagytok? Hogy bírjátok? Kész van már minden a bébinek? Kisfiut vagy kislányt vártok? Szerintem vagyunk egy páran a finisbe? !

Én már nagyon türelmetlen vagyok alig várom,hogy velünk legyen a kisfiunk.Nekünk már minden kész a 32.hétt?l.Nem baj ha azóta állnak a kis ruhái meg a kiságy?persze minden pormentes helyen,kiságy letakarva.Nem áll szándékomban újra mosni mindent nem hiszem,hogy gond lenne.

Legjobb válasz: 38 hetes vagyok, igazából néha már nyûgös vagyok, de nem tragikus. Rengeteg energiám van, és bár elég jelentõségteljes pocakkal rendelkezem, szerencsére semmiben nem akadályoz. Nagyjából minden kész, mosva vasalva, a kiságyat még nem vetettük meg, most hétvégén tervezem. Ruhákat még el kell rendezni a szekrényben. Kórház csomag már a 32. héten készen volt. Kislányunk lesz, ha minden igaz. :)

38 hetes vagyok, igazából néha már nyûgös vagyok, de nem tragikus. Rengeteg energiám van, és bár elég jelentõségteljes pocakkal rendelkezem, szerencsére semmiben nem akadályoz. Nagyjából minden kész, mosva vasalva, a kiságyat még nem vetettük meg, most hétvégén tervezem. Ruhákat még el kell rendezni a szekrényben. Kórház csomag már a 32. héten készen volt. Kislányunk lesz, ha minden igaz. :)
38hetes vagyok, és kisfiúnk lesz méghozzá az elsõ.Már nekünk is kész van minden csak várunk.NAGYON lassan mennek a napok az biztos.Elég jól viselem néha kicsit keményedik a hasam de semmi különös.Ma is már nagytakarítást csináltam csak hogy menjen az idõ.Egyedül az alvás ami nem megy éjjel óránként fent vagyok.Nagyon szülnék már.Ma is hajnal 4-óta kakukkolok.Minden jót.Könnyû szülést mindenkinek!
37 hetes vagyok, elsõ baba és kislányunk lesz. A kis szobája már készen van, kisruhák is. Ma még voltam egy jót turizni, vettem neki csini kis ruhákat, de már tavaszra-nyárra, picit nagyobbakat. Újszülött ruhája van elég, meg ahogyan saccolták, nem is lesz kicsi baba. Amúgy én jól vagyok, alszom mint a bunda éjszaka (bár sokat felkelek pisilni, de pikk-pakk visszaalszom), semmim nem fáj. Mi is már nagyon várjuk!
En meg csak 36 hetes vagyok, de mar vagy 3 hete keszen all minden.Sot a korhazi csomagom is, mivel veszelyeztetett vagyok es hamarabb be is fektetenek.Szerintem nem lesz gond, foleg ha le van takarva a kisagy.A ruhai kulon szekrenybe vannak es a korhazi csomagban pedig kulon kistaskaba pakoltam. Amugy mar eleg nehezen birom a 2 eves lanyom mellett, meg felek is egy picit mivel egesz napokat csak vele vagyok itthon. Elvileg csaszarolni fognak mivel melyen tapadt a placentam. Hetfon megyek kontrollba, mar nagyon varom, mert karacsony elott voltam utoljara, azota biztos sokat nott a kislegeny. Meg holmi aprosagot be kell szerezzek, pl cumisuveg, popsikrem. A jovoheten meg keszulok meg egy turis korre, mert kitudja mikor jutok meg el. Na konnyu szulest kivaok mindenkinek, majd megirhatjuk ide, h hogy zajlottak le a dolgok, nem?
Nem gond, nekünk is kész volt minden a 32. hétre. Én 38+3 vagyok ma, már nagyon nehezen birom. Minden kényelmetlen, minden fáj. És látni akarom már a babám...
Ja, és kisfiam lesz. :)
37+3 vagyok. Én is egy ideje összepakoltam a kicsinek és magamnak is, az ágya letakarva, ruhái kimosva, bevasalva. Most már csak várunk.Tényleg ezek a hetek a leghosszabbak. Eddig valahogy úgy repült az idõ, most épphogy csak vánszorognak a napok. Kisfiunk lesz és elsõ baba, már nagyon izgulunk:)

Fél óránként felébredek arra, hogy fáj a combom, mindig forgok emiatt. Más is van így? 39 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Hajjaj! kb. 2 hónapja vagyok így, mert csak az oldalamon tudok aludni. Néha egészen kibírhatatlan tud lenni. Viszont, ha napközben többet mozgolódok,akkor este kevésbé érzem. Én is a 39.hetet töltöttem.

Hajjaj! kb. 2 hónapja vagyok így, mert csak az oldalamon tudok aludni. Néha egészen kibírhatatlan tud lenni. Viszont, ha napközben többet mozgolódok, akkor este kevésbé érzem. Én is a 39.hetet töltöttem.
Nekem a combtövemnél, belül a hajlatnál fáj nagyon. Olyan mintha egy inszalag, vagy izomszalag állandóan be lenne feszülve. Ha sokat fekszem egyik oldalamon, akkor nekem a csipõcsontomnál fáj, gondolom a csontom nyom. Én is egész éjjel forgolódok emiatt, a párom már nem is tud rendesen aludni tõlem. Kitartás, nemsokára már vége lesz!!! Én már alig várom! Könnyû szülést mindenkinek!! 37 hetes km
Ahogy olvastalak titeket, mintha rolam írtatok volna.Csak még annyit hozzá, hogy nekem a combom belso felénél nyom egy idegszálat is , ami osszerándul, ha tobbet megyek vagy állok, de már nincs sok hátra 40 h km.
A kérdező hozzászólása: Köszi és könnyû, gyors szülést mindenkinek!!
hajjaj! 34 hetes vagyok, es mar vagy hat hete ugyanez van nekem is! Altalaban reggel fele, mikor ebredezek, de meg szeretnek aludni (6-7 ora kozott), de ugy faj a combom kivul, egesz felul, hogy nem tudok visszaaludni. Kaptam harisnyat...

A nyákdugót észre kell vennem anélkül nem lehet magzatvíz? A magzatvíznak van valami jele pölö szaga vagy valami? Vagy olyan mint a víz? Illetve valami furcsa érzés van a nunimban az mitől van? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.

A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.
A magzatviz rozsaszines szinu. Hat a szagara mar nem emlekszem. A nyakdugot meg nem mindenki veszi eszre ha tavozik. Ha gyanakodsz hogy csepeg, folyik a magzatviz ulj ra meztelen fenekkel egy tiszta pelusra, es ulj rajta egy fel orat. Ha sargas le folyik akkor az csak vizelet, de ha rozsaszines akkor magzatviz es azonnal telefonalj a dokidnak. En ezt tapasztalatbol irom, mert az elozo terhessegemnel a lanyomnal ugy csopogott el a magzatviz es nagyon nehez volt felismerni. Es persze a nyakdugo tavozasat sem vettem eszre. 28 hetes kismami
friss, 3hetes élmény: a magzatvíz elõszõr szintelen ( a szagát nemtudom, nem szagoltam )és késõbb lesz rózsaszínes. nemkell a nyákdugónak elötte távozni, nekem se távozott.

SOS 39-hetes kismama vagyok! és fojamatosan fojásom van ojan mint ha meg lenne a mensim csak fojásként! Mit jelent? Valami gond van?

plussz vasat szedek amitől edig majdnem hogy szorulásom volt most meg 2-napja hasmenés amelket hogy szedem! napok ota hânyingerem van sőt miutàn meg eszem az ebédet èpp hogy nem hànyok. de ezis csak most kezdődőtt! Ès a terhesègem első 3-honapjàban fojamat hànytam! lehet hogy erre az egy hétre vissza jőn? vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok,szóval nem tudok konkrétumokat mondani,de én azt olvastam,hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi,rengetegen vannak,akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom,nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet,mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs,nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!

Én 37 hetes vagyok, szóval nem tudok konkrétumokat mondani, de én azt olvastam, hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi, rengetegen vannak, akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom, nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet, mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs, nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!
Élvezd ki, hogy terhes vagy mert hamarosan már nem leszel..... amúgy a fájás lehet jósló vagy lehet már a vajúdás megkezdõdött
Már itt a vége!!
Nekem is pont 39 hetesen kezdõdtek ugyan ezek a tünetek, és 41 hetesen szültem. Persze ez nem jeletni, hogy nálad nem indul be hamarosan valami. A folyásra nekem azt mondta a doki, hogy ez normális ilyenkor, a szervezet tisztítja önmagát. Könnyû szülést!
Én 2 napig vajúdtam, folyamatosan véres folyásom volt a tágulás miatt. Progeszteron hormon ami méhszájlazító csinál hasmenést, puffadást szinte végig attól szenvedtem a 2 nap alatt. Egyik barátnõm teljesen fájdalom nélkül vajúdott, néha bekeményedett és észre sem vette, hogy kitágult.. csak a tolófájásokat érezte meg. Lehet érdemes lenne megnézetni magad, nagyon összejátszik minden. Könnyû szülést! :)

Most jövök a dokitól.39 hetesen ugyanakkorának mérték a méhemet mint 37 hetesen, így elküldtek uh-ra megnézni, mintől lehet. Véleményetek? (részletesebb magyarázat lent)

Külföldön élek, itt nincs csak 1 vagy 2 uh normál esetben. Engem se néztek 20. hét óta. 24 hetesen kezdték mérni centivel a méhemet. Megkeresi a tetejét és az alját centivel és az alapján becslik a baba méretét. (kb gyomorszájtól szeméremcsontig)

Legjobb válasz: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.

Elõzõ vagyok... jah, hogy szerdán.. értem :) Hány centit mértek amúgy utoljára?
A kérdező hozzászólása: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.
Szia! Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
Szia, Ezt a módszert nem csak Angliában alkalamzzák, hanem a legtöbb nyugati országban. Lehet, hogy számodra hihetetlen, de ez a mérés legalább annyira pontos mint az uh. Az uh-n a súlyt egy nagy átlagból számolják ki, így mondanak 3 kg-s babákat 4-nek vagy éppen 1, 5. Uh-val is mértek már ugyanakkora értéket egy kicsinek két hét alatt. Ha az uh-n megnézték és a kicsi szívverése valamit a mérete rendben van akkor ne izgulj, minden rendben van a babával. Jóvárakozást és könnyû szülést kívánok.
Szia kedves kerdezo! :) En a norveg kismami vagyok. Kicsit meglepodtem a 39cm-n, mert ezek szerint nalunk valami mast jegyezgetnek. Itt is belottek anno, hogy hany hetes vagyok szerintuk valojaban, visszasoroltak 1 hettel :( De a mi koordinatarendszerunkben a meretek 0-tol 36-ig mennek kb. Es a 40. het az kb 35 cm. Nekem most 37 hetesen (par nappal a 37.het betoltese elott) 33-at mertek. Es azt mondtak, hogy abszolut jo. Azt hiszem ezt hivjak CTG meretnek. Csak azert irtam le ezeket, hatha erdekes lehet, hogy mashol mit csinalnak. Azert drukkolok a holnapi ultrahangodhoz. :) Amugy melyik orszagban vag?
Szia! Én Norvégiában vagyok terhes, itt is csak 1 ultrahang van, a 18. hétben. És itt is centiben méregetnek. De valószínûleg nem azért mert nem futja a TB-nek többre :) Szóval nekem is méricskélik centivel, igaz eddig nem volt ilyen, hogy nem növekedett volna (37 hetes vagyok). Szerintem emiatt nem kéne aggódnod, de mi volt ultrahangon (?), mert arról nem írtál...
Dokik kozt is van kulonbseg meg itthon is. Bp-n meno orvos sosem centizett. Gyorben nagyon fiatal a dokim (33 eves es en is csak 30) o viszont mericskel. Valamire bizti jo az is, de Te ne aggodj! Nekem ranezesre a pesti doki azt mondta h kicsi a babam, az UH-n itt gyorben pedig megnyugtattak h epp jo meretu a baba....Kitartas :)
A kérdező hozzászólása: Igen, szerda. 39 centi volt 37 hetesen is és most is. Eddig minden héten annyi centi volt ahány hetes voltam. Csak most nem nõtt. A legelején a BMI-m alapján kinyomtattak egy koordinárarendszert ami jelzi, hogy hány hetes vagyok és hogy hány centi a pocak. Benne van a kiskönyvemben (ami nem is olyan kicsi, mert egy nagy A4-es füzet) Az origóból indul ki egy átlag baba méret, egy minimálisan még elfogadható baba méret szintén az origóból csak laposabban, és egy maximálisan elfogadott babasúly az átlagtól meredekebben. Még a ma mérttel is az átlag és a maximum között vagyunk. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: iGEN, SZ
Szia én Irországban élek 35hetes vagyok, itt is centivel méregetnek, mindig azt mondja a dokim hogy minden rendben, de nekem gözöm sincs hogy mekkora a babánk.
Bocsi, de jót mulattam a vizsgálaton, és elképzeltem a módszert, ahogy ott méricskélnek:) Komolyan: ne aggódj, semmi baja a babádnak, rendben növekszik. A méhed méretével sincsen baj. (az én pocakom a 6.hónapban megállt a növésben, 3600gos baba otthona, de ahoz képest icipic, tehát nyugi:) semmi baj)
A kérdező hozzászólása: A szívét külön meghallgatták most, az rendben van. Uh szerdán lesz (hacsak meg nem szülök addig). De szerintem az is rendben lesz. Csak hát azért persze, hogy most ez egy kicsit piszkál.
A kérdező hozzászólása: Skóciában vagyok. Itt az én táblázatom 44 cm-ig megy. Ezeket a táblázatokat mindenkinek egyénileg csinálják a magasságuk és az induló súlyuk alapján kalkulálva. 170 cm-vel és 76 kg-val indultam (10 hetes voltam akkor) és az alapján azt becsülték már, hogy ha túlhordom a babát akkor 3400-4500g lesz a baba (40. héten kiírás napján 3100-4100) Ebbe az apa méreteit nem kalkulálták bele, ami szerintem ha már az anyát nézik, az apát is kellene, mert szerintem az is befolyásolhatja. Illetve nekem csak elõre nõ a hasam, oldalra semmit. Tehát emiatt a centi is többet mér, ha ez a pocak oldalra is eloszlana, akkor a centi vonalán, ahol mérik, kisebb lennék, odabent mégis akkora hely lenne. Illetbe ahogy nézegetem ezt a koordináta rendszert, 37 hetesen nem lett rajta bejelölve az érték, csak a centi felírva. Ha akkor bejelölték volna, akkor már ott feltûnt volna, hogy akkor a maximum fölött voltunk nagyon, a táblázat alapján akkor volt a baba 3900g a maximálisan elfogadható 3600 helyett és akkor nem foglalkoztak vala. Pedig az tényleg szemmel láthatóan kiugrik a szépen növekvõ görbén. Eddig mindig ahány hetes voltam, annyi centit mértek, kivéve akkor, 37 hetesen 39-et, aztán most 39 hetesen is 39-et. Szerintem 2 hete mértek félre. Nem lehet, hogy a Te táblázatod azért megy 36-ig, mert te kisebb vagy (induló súly, magasság) nálam, így eleve kisebb babát becsülnek neked? A holnapi uh-n legalább látom már a babát majd!!!!! A baba egyébként továbbra is sokat mozog, fúrja az oldalam, töri a bordáim, és amit csak el lehet képzelni. de gondolom ezt mind átéljük.

39 hetesen az ultrahangon a BPd:103mm, aThorax106mm-98mm, a Femur:80mm Nem baj hogy ilyen magasak az értékek? A doki szerint minden ok.

Legjobb válasz: Nekem 37 hetesen mérték ezeket az értékeket, meg is ijesztettek vele, hogy 3800 gramm a baba és még lehet hogy nagyobb is lesz, meg hogy jó nagy a feje..(elsõ babám, nomrál, fájdalom csillapítás nélküli szülésre készültem, gondolhatod hogy kicsit aggódni kezdtem ezek után:)) Ráadásul anyósom is ezt hangoztatta hogy jaaj hát neki mindegyik gyereke ( a párom is) 4 kiló fölött volt stb. Na a lényeg hogy 5 óra vajúdás után megszületett a fiam mindenféle beavatkozás nélkül és egyáltalán nem volt nagy baba 3400 gramm volt és 57 cm. És a feje se volt nagy, mint ahogy beharangozták. (34 cm-es fejkörfogat). Szóval azért ne vedd készpénznek amit mérnek UH-n, azzal is lehet kicsit tévedni. Kellemes babázást neked!:)

Nekem 37 hetesen mérték ezeket az értékeket, meg is ijesztettek vele, hogy 3800 gramm a baba és még lehet hogy nagyobb is lesz, meg hogy jó nagy a feje..(elsõ babám, nomrál, fájdalom csillapítás nélküli szülésre készültem, gondolhatod hogy kicsit aggódni kezdtem ezek után:) ) Ráadásul anyósom is ezt hangoztatta hogy jaaj hát neki mindegyik gyereke ( a párom is) 4 kiló fölött volt stb. Na a lényeg hogy 5 óra vajúdás után megszületett a fiam mindenféle beavatkozás nélkül és egyáltalán nem volt nagy baba 3400 gramm volt és 57 cm. És a feje se volt nagy, mint ahogy beharangozták. (34 cm-es fejkörfogat). Szóval azért ne vedd készpénznek amit mérnek UH-n, azzal is lehet kicsit tévedni. Kellemes babázást neked!:)
szerintem se vedd túl komolyan az uh-t! szerintem ezek csak olyan hozzávetõleges adatok. nekem 36 hetesen mértek 36 cm fejkörfogatot, erre megszületett 40 hétre a babám 33 centis fejkörfogattal.

39 hetes vagyok. Ha a baba megszületik akkor minden fájdalom elmulik?

sokan aztmondják ha meglátjuk a babát minden fájdalom elmulik. oké de meddig?ha elviszik megint fájni fog odabent?mert csak kitágult a hüvely és csak fáj utánna nem?

Legjobb válasz: Szia. Ez valóban így van, hogy minden fájdalmad elmúlik amint megmutatják neked a gyermeked. Én szerencsés voltam, mert nem éreztem azután se fájdalmat, miután elvitték megfürdetni:) A gátvarrást se éreztem, és mivel csak 3 külsõ és 3 belsõ varratom volt, én elsõ perctõl normálisan tudtam ülni és járkálni. Igazából ami fájhat az a gátseb és ha kijön az aranyér.De a fájdalom se mindenkinél ugyan akkora. Tõlem kérdezte a szülésznõ, hogy jól bírom-e a fájdalmat? Mondtam neki, hogy majd kiderül. Sokkal rosszabbra számítottam, pedig eddig úgy gondoltam alacsony a fájdalom küszöböm. Tudom, hogy könnyû azt mondani ne félj (én is féltem), de csodálatos dolog lesz. Én nagyon büszke vagyok magamra, hogy képes voltam világra hozni a kisbabánkat. És még csak azt se mondhatom, hogy könnyû szülésem volt, mert 16 órán át vajúdtam. De neked könnyebb szülést kívánok! Üdv, 11 hetes kislány anyukája

Szia. Ez valóban így van, hogy minden fájdalmad elmúlik amint megmutatják neked a gyermeked. Én szerencsés voltam, mert nem éreztem azután se fájdalmat, miután elvitték megfürdetni:) A gátvarrást se éreztem, és mivel csak 3 külsõ és 3 belsõ varratom volt, én elsõ perctõl normálisan tudtam ülni és járkálni. Igazából ami fájhat az a gátseb és ha kijön az aranyér.De a fájdalom se mindenkinél ugyan akkora. Tõlem kérdezte a szülésznõ, hogy jól bírom-e a fájdalmat? Mondtam neki, hogy majd kiderül. Sokkal rosszabbra számítottam, pedig eddig úgy gondoltam alacsony a fájdalom küszöböm. Tudom, hogy könnyû azt mondani ne félj (én is féltem), de csodálatos dolog lesz. Én nagyon büszke vagyok magamra, hogy képes voltam világra hozni a kisbabánkat. És még csak azt se mondhatom, hogy könnyû szülésem volt, mert 16 órán át vajúdtam. De neked könnyebb szülést kívánok! Üdv, 11 hetes kislány anyukája
Szia!!!Nem fog utána fájni semi, mert boldog leszel hogy tul vagy rajta.És lesz egy egészséges babád.Nekem az elsõ császár volt az nagyon fájt utána a második szülés volt az nem fájt .Sõt fél ora alatt meg szültem vajudásal mindenel együtt.Ne aggodj lesz egy szép egézséges babád!!!
Az elsõ választ akár én is írhattam volna, annyi különbséggel, hogy nekem a 8. órában meg lett a baba. Szerintem kérj valamilyen fájdalomcsillapítást, beszéld meg a nõgyógyásszal. És utána az már semmi, a fájásokhoz képest.
Szió! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, tényleg minden fájdalom elmúlik. Valahogy az ember a szülés utáni pár hétben a föld felett "lebeg", úgy érzi, mintha valami hihetetlenül egyedi, különleges dolgot csinált volna, és ez az érzés elnyomja a fájdalmakat. Én nem voltam olyan szerencsés, mint az elsõ válaszadó, mert nekem 10 öltésem volt, de sem a gátvarrást, sem a varratszedést nem éreztem (szerintem pont a lebegés miatt). Könnyû szülést!!! Zita
Szia! Nekem elsõ babával 5 és fél óra volt az igazi vajúdás és a szülés. Megmondom õszintén, hogy sokkal jobban fájt, mint amire számítottam, és inkább a vajúdás volt rossz, a kitolási szakaszban már izgatott voltam, hogy mindjárt meglátom a kisbabám és nem éreztem, hogy olyan rossz lenne, mint elõtte a méhösszehúzódások. És amikor megvolt a baba már semmi sem számított. Egy ici-picit volt csak kellemetlen a varrás és utána a varratszedés, és csak úszógumin tuttam szoptatni több hétig, de ilyenkor ezzel már nem foglalkozol, mert csak az fog érdekelni, hogy a babádat meg tudd szoptatni. Én a kórházban mindig annyira vártam, hogy kihozzák végre a kisfiamat hozzám, semmi más nem érdekelt. Elvitték és már hiányzott. Mindig ott sertepertéltem a babaszoba elõtt, megismertem a hangját a 20 síró gyerek közül. Csodálatos volt, ekkor már tényleg nem fájdalomként éltem meg a dolgokat, max. kicsit kellemetlen volt. Nagyon könnyû szülést, és boldog babázást kívánok neked.
bocsi .... tudtam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!