Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes jövő (4 db)

39 hetes vagyok jövő hét péntekre vagyok kiirva, mind a két méhszáj külső belső zárva, mennyi az esélye hogy szülés lessz a jövő héten?

köszi a válaszokat

Legjobb válasz: A méhszáj állapota bármelyik pillanatban változhat. Figyeld magad, milyen jeleket tapasztalsz, abból könnyebb megsaccolni, mikor jön a babó. Egy kedves ismerõsöm azt mondta nekem - 32 hetes vagyok - hogy amikor az egész család ablakot pucol és mániákusan újra átvasalom a kisruhákat, na akkor ott hamarosan baba lesz. Könnyû, szép szülést neked!

A méhszáj állapota bármelyik pillanatban változhat. Figyeld magad, milyen jeleket tapasztalsz, abból könnyebb megsaccolni, mikor jön a babó. Egy kedves ismerõsöm azt mondta nekem - 32 hetes vagyok - hogy amikor az egész család ablakot pucol és mániákusan újra átvasalom a kisruhákat, na akkor ott hamarosan baba lesz. Könnyû, szép szülést neked!
Engem 2, 5 hete túlhordással, kh-ba fektetéssel fenyegettek.Aztán egyszercsak jött 1-2 fájás.Aztán megnyílt a méhszáj, leszállt a pocak, és most nagyon várjuk, hogy kettõben legyünk, talán a hétvégi hideg front kiimátkozza onnét, mert elég volt. 1-2 nap alatt sok minden változik.Bizz te is a frontokban. 39 hetes kismama
szia én nemrég szültem, elfolyt a magzatvíz, így ráadásul száraz szülésem volt, de én mikor bevitt a mentõ még zárt voltam! rá 3 órára 1 újnyira, erre rá 4 órára 3 ujjnyira és és végre du.6 órától nagy nehezen hajnali 04:22-kor megszületett a kisfiam! A front nagyon sokat határol! Amikor én szültem tele volt a szülészet, mert melegfront volt, elõtte 1 héttel üres volt a szülészet, mert akkor hideg volt!!! Ez volt februárban!!!!!! Nem izgulj, sok sikert és kitarást!!!!!! 3 hó. kisfiú anyukája
nekem 39 hetesen elfolyt a magzatviz, a doki azt mondta, hogy be kell fejezni a szülést , mert fertõzésveszély állhat fent, igy bementünk a korházba , de a fájások 6 órán keresztül nem jöttek, hiába vártunk. Akkor bekötöttek perfuziot és oxitocint és probálták beinditani, de azzal sem ment. A doki azt mondta, hogy nincs elõkészülve a szervezetem, igy végül közösen a dokival úgy döntöttünk, hogy császár legyen, mert kinlodhatok 1-2 napot és lehet csak az lesz a vége. Végülis 40 perc alatt megvolt a mûtét nem éreztem semmit, már aznap este lábra álltam, a varrás sem fáj, nyugodtan tudok ülni. könnyû szülést kivánok, 1 hetes kisfiú anyukája :)

Most jövök a dokitól.39 hetesen ugyanakkorának mérték a méhemet mint 37 hetesen, így elküldtek uh-ra megnézni, mintől lehet. Véleményetek? (részletesebb magyarázat lent)

Külföldön élek, itt nincs csak 1 vagy 2 uh normál esetben. Engem se néztek 20. hét óta. 24 hetesen kezdték mérni centivel a méhemet. Megkeresi a tetejét és az alját centivel és az alapján becslik a baba méretét. (kb gyomorszájtól szeméremcsontig)

Legjobb válasz: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.

Elõzõ vagyok... jah, hogy szerdán.. értem :) Hány centit mértek amúgy utoljára?
A kérdező hozzászólása: Megértem, hogy mulatsz rajta. Tényleg nevetséges. Az ember mikor elõsször hall róla, hog yígy lesz, el sem akarja hinni. Fõleg Nagybritanniában. A baba születési súlyát az induláskori BMI-bõl (testsúlyom és magasságom alapján kiszámolt érték)és ezekbõl a centis méricskélésekbõl becslik meg. Ez alapján ha túlhordom a bébit, akkor 4500g-mal születik majd. Illetve most, hogy ugyanakkorát mértek mint 2 hete, most 4250g. Na szerintem ez is marhaság. Azért gondoltam megkérdezem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, kinek mi a véleménye.
Szia! Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
Szia, Ezt a módszert nem csak Angliában alkalamzzák, hanem a legtöbb nyugati országban. Lehet, hogy számodra hihetetlen, de ez a mérés legalább annyira pontos mint az uh. Az uh-n a súlyt egy nagy átlagból számolják ki, így mondanak 3 kg-s babákat 4-nek vagy éppen 1, 5. Uh-val is mértek már ugyanakkora értéket egy kicsinek két hét alatt. Ha az uh-n megnézték és a kicsi szívverése valamit a mérete rendben van akkor ne izgulj, minden rendben van a babával. Jóvárakozást és könnyû szülést kívánok.
Szia kedves kerdezo! :) En a norveg kismami vagyok. Kicsit meglepodtem a 39cm-n, mert ezek szerint nalunk valami mast jegyezgetnek. Itt is belottek anno, hogy hany hetes vagyok szerintuk valojaban, visszasoroltak 1 hettel :( De a mi koordinatarendszerunkben a meretek 0-tol 36-ig mennek kb. Es a 40. het az kb 35 cm. Nekem most 37 hetesen (par nappal a 37.het betoltese elott) 33-at mertek. Es azt mondtak, hogy abszolut jo. Azt hiszem ezt hivjak CTG meretnek. Csak azert irtam le ezeket, hatha erdekes lehet, hogy mashol mit csinalnak. Azert drukkolok a holnapi ultrahangodhoz. :) Amugy melyik orszagban vag?
Szia! Én Norvégiában vagyok terhes, itt is csak 1 ultrahang van, a 18. hétben. És itt is centiben méregetnek. De valószínûleg nem azért mert nem futja a TB-nek többre :) Szóval nekem is méricskélik centivel, igaz eddig nem volt ilyen, hogy nem növekedett volna (37 hetes vagyok). Szerintem emiatt nem kéne aggódnod, de mi volt ultrahangon (?), mert arról nem írtál...
Dokik kozt is van kulonbseg meg itthon is. Bp-n meno orvos sosem centizett. Gyorben nagyon fiatal a dokim (33 eves es en is csak 30) o viszont mericskel. Valamire bizti jo az is, de Te ne aggodj! Nekem ranezesre a pesti doki azt mondta h kicsi a babam, az UH-n itt gyorben pedig megnyugtattak h epp jo meretu a baba....Kitartas :)
A kérdező hozzászólása: Igen, szerda. 39 centi volt 37 hetesen is és most is. Eddig minden héten annyi centi volt ahány hetes voltam. Csak most nem nõtt. A legelején a BMI-m alapján kinyomtattak egy koordinárarendszert ami jelzi, hogy hány hetes vagyok és hogy hány centi a pocak. Benne van a kiskönyvemben (ami nem is olyan kicsi, mert egy nagy A4-es füzet) Az origóból indul ki egy átlag baba méret, egy minimálisan még elfogadható baba méret szintén az origóból csak laposabban, és egy maximálisan elfogadott babasúly az átlagtól meredekebben. Még a ma mérttel is az átlag és a maximum között vagyunk. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: iGEN, SZ
Szia én Irországban élek 35hetes vagyok, itt is centivel méregetnek, mindig azt mondja a dokim hogy minden rendben, de nekem gözöm sincs hogy mekkora a babánk.
Bocsi, de jót mulattam a vizsgálaton, és elképzeltem a módszert, ahogy ott méricskélnek:) Komolyan: ne aggódj, semmi baja a babádnak, rendben növekszik. A méhed méretével sincsen baj. (az én pocakom a 6.hónapban megállt a növésben, 3600gos baba otthona, de ahoz képest icipic, tehát nyugi:) semmi baj)
A kérdező hozzászólása: A szívét külön meghallgatták most, az rendben van. Uh szerdán lesz (hacsak meg nem szülök addig). De szerintem az is rendben lesz. Csak hát azért persze, hogy most ez egy kicsit piszkál.
A kérdező hozzászólása: Skóciában vagyok. Itt az én táblázatom 44 cm-ig megy. Ezeket a táblázatokat mindenkinek egyénileg csinálják a magasságuk és az induló súlyuk alapján kalkulálva. 170 cm-vel és 76 kg-val indultam (10 hetes voltam akkor) és az alapján azt becsülték már, hogy ha túlhordom a babát akkor 3400-4500g lesz a baba (40. héten kiírás napján 3100-4100) Ebbe az apa méreteit nem kalkulálták bele, ami szerintem ha már az anyát nézik, az apát is kellene, mert szerintem az is befolyásolhatja. Illetve nekem csak elõre nõ a hasam, oldalra semmit. Tehát emiatt a centi is többet mér, ha ez a pocak oldalra is eloszlana, akkor a centi vonalán, ahol mérik, kisebb lennék, odabent mégis akkora hely lenne. Illetbe ahogy nézegetem ezt a koordináta rendszert, 37 hetesen nem lett rajta bejelölve az érték, csak a centi felírva. Ha akkor bejelölték volna, akkor már ott feltûnt volna, hogy akkor a maximum fölött voltunk nagyon, a táblázat alapján akkor volt a baba 3900g a maximálisan elfogadható 3600 helyett és akkor nem foglalkoztak vala. Pedig az tényleg szemmel láthatóan kiugrik a szépen növekvõ görbén. Eddig mindig ahány hetes voltam, annyi centit mértek, kivéve akkor, 37 hetesen 39-et, aztán most 39 hetesen is 39-et. Szerintem 2 hete mértek félre. Nem lehet, hogy a Te táblázatod azért megy 36-ig, mert te kisebb vagy (induló súly, magasság) nálam, így eleve kisebb babát becsülnek neked? A holnapi uh-n legalább látom már a babát majd!!!!! A baba egyébként továbbra is sokat mozog, fúrja az oldalam, töri a bordáim, és amit csak el lehet képzelni. de gondolom ezt mind átéljük.

Milyen ha beindítják a szülést? 39 hetes ikres kismama vagyok. Senki nem gondolta, hogy eddig húzom. Minden rendben van, de ha a héten nem indul be, a jövő héten beindítják a szülést.

Legjobb válasz: Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.

Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.
Szia! Nekem is indították. Elõször burkot repesztettek, ez egyáltalán nem fáj. Ha nem indulnak be a fájások ettõl akkor jön az oxitocin infúzió. A vajúdásnál emiatt erõsebbek a fájások, de ki lehet bírni. Én megkértem õket, hogy ne kelljen feküdnöm, mert az nem bírtam. Így 4, 5 óra alatt meg lett a kisfiam. Ne izgulj! Minden rendben lesz. Jó szülést neked! 3 hónapos baba anyukája
De jó neked...! :) Gratulálok a két babához! Nekem elõször infúziót kötöttek, bár már 2 ujjnyira nyitva voltam, de egyáltalán nem voltak fájásaim. Aztán úgy kb. 1-2 óra múlva repesztettek burkot. Nagyon jól reagált a szervezetem, gyorsan tágultam, így burokrepesztéstõl számítva kb. 3, 5 óra múlva meglett a babó. Ha ikreid vannak és nincsenek befordulva, valószínûleg császározni fognak. Neked mit mondtak? Hogy fekszenek a babák? Gyors és könnyû szülést kívánok!
Én elõször kaptam az infúziót, majd méhtágító injekciókat, stb. Állítólag fájdalmasabb, mint a sima szülés, de ki lehet bírni! Az a jó az egészben, hogy "hamar" túl vagy rajta.
Valaki már korábban jól írta, hogy ikerszülés esetén, ha nincs mindkét baba befordulva, császároznak. Én még azt tenném hozzá, hogy szerintem ilyenkor nem indítanak szülést, ha mágától nem indul a betöltött 41 vagy 42. hétig (ebben nem vagyok biztos), akkor ugyancsak császár.
Hát nekem zselét raktak fel, az egybõl meghozta a fájásokat, de egybõl 2 percesek voltak, szünet nélkül, és nagyon erõsek. Én a végén már ordítottam a fájadlomtól. Ha úgy indítják meg, az fájdalmasabb, de felgyorsítja a dolgokat. A burokrepesztés szerintem nem hoz ilyen erõs fájásokat, csak olyanokat, amilyenek amúgy is lennének a természetes módon.


39-40 hetesek hányan maradtunk a hétre, jövő hét elejére? Kinek nem hozott még babát a hidegfront?

Várjátok már a szülést? izgultok? Milyen érzésekkel vágtok a hét elé hogy tudjuk hogy akár mikor mehetünk?? :)) Én el sem hiszem hogy tényleg eljött a Mi id?nk :))) Van itt 2. babás esetleg? (Nekem már van egy kislányom)Ti is nagyon nehezen hagyjátok majd itthon arra a pár napra míg kórházba lesztek? Mindent írjatok és nézzetek is vissza majd a kérdésre, jó lenne itt tartani a kapcsolatot!!! Üdv Timi és a 39 hetes Barnus

Legjobb válasz: Ugyan én csak 38 hetes vagyok, de csütörtökön meglesz a babám. Cukorbetegségem miatt aznap indítják a szülést. Csak aznap kell bemennem, de már elég nagy bennem a majré, pedig az 5. babám. Azt hiszem jobb lenne, ha nem tudnám elõre a dátumot. A 3 nagyobb gyerek miatt nem aggódom, 18, 13, 12 évesek, de a 2 éves kicsit nehéz lesz itthon hagyni. Pedig készültünk rá, az utóbbi idõben többször vittük egész napra a nagyszülõkhöz, vagy nálunk vigyáztak rá egész nap. Ráadásul csak arra az idõre hagyjuk magára, amíg meglesz a baba, másnap a szüleim utánunk hozzák õket (120km), és apával lesznek, hozzám meg naponta 2-3-szor is bejöhetnek. Mégis nehéz. Az az érzés zavar, hogy nem tudok hozzá bármikor hazaszaladni, mint eddig.

Ugyan én csak 38 hetes vagyok, de csütörtökön meglesz a babám. Cukorbetegségem miatt aznap indítják a szülést. Csak aznap kell bemennem, de már elég nagy bennem a majré, pedig az 5. babám. Azt hiszem jobb lenne, ha nem tudnám elõre a dátumot. A 3 nagyobb gyerek miatt nem aggódom, 18, 13, 12 évesek, de a 2 éves kicsit nehéz lesz itthon hagyni. Pedig készültünk rá, az utóbbi idõben többször vittük egész napra a nagyszülõkhöz, vagy nálunk vigyáztak rá egész nap. Ráadásul csak arra az idõre hagyjuk magára, amíg meglesz a baba, másnap a szüleim utánunk hozzák õket (120km), és apával lesznek, hozzám meg naponta 2-3-szor is bejöhetnek. Mégis nehéz. Az az érzés zavar, hogy nem tudok hozzá bármikor hazaszaladni, mint eddig.
2 fiú és 2 lány után újra kisfiú lesz, a 36. héten 2900 g-ra mérték, a doki szerint olyan 3400g-osra számítsunk. Ez nálam optimális, mert a betegségem miatt a baba szempontjából nem lett volna szerencsés, ha nagyobb súlyú. A túlhordás amúgy érdekes tud lenni. 3. babámat 11 nappal hordtam túl. Teljesen jól éreztem magam, rengeteg energia volt bennem, pedig a tesója csak 1 éves volt. Csak az zavart kegyetlenül, hogy naponta 50-szer kérdeztek rá, hogy mikor szülök már?
Még annyit akartam írni, hogy Pesten az Istvánban fogok szülni. Ott szerencsére elég laza a gyerekágyas osztály, nyugodtan ott tud lenni a kislányom is, amíg van hozzá türelme. Ráadásul a parkba is le tudok vele menni, addig apa vigyáz majd egy rövid ideig a babára. Szerencsés vagyok, mert a nagyok is feljönnek, velük meg a világ végére is elmenne.
A kérdező hozzászólása: Tényleg ha már ilyen kis csapat alakult ki majd az elsõ babafotókat belinkelhetnénk :) ) persze csak akinek van kedve :) )
Cia Timi! Igen, ha megfelelõen nyitva van a méhszáj, akkor elindítja. De én nem szeretném, jobb ha természetesen történik... Ha nem, hát én is bevállalom :) Ez a bolond hidegfront sem csinál semmit :) Timi, melyik részen laksz? A képfeltöltés jó ötlet :) Rami
A kérdező hozzászólása: Rami ha esetleg egy ilyen formát látsz császkálni a szülészeten az én leszek :) ) http://www.kepfeltoltes.hu/view/110624/P1250056_www.kepfelto..
A kérdező hozzászólása: annyi változás hogy nem festettem terhesen a hajam uh világosabb árnyalatú most, olyan szõkés-barna...
:) Köszi a képet! Na majd figyelgetek, hátha összefutunk! :) ) Vasárnap reggel 8 körül megyek be, aztán lesz ami lesz :) ) De lehet elõbb mész Te :) ))))
Na persze a szokáso lemaradás :) Mi a XXII. kerületben lakunk ...
Jajjjj vajon az Ildinél megvan a baba?????? :) Rami
Sziasztok! Itt Rami, egyben :) Én már fel is adtam, jön amikor jön :) Mint, ahogyan Disi is írta, ma nagyon nyugodtan keltem fel. Azt mondtam a férjemnek, engem már nem érdekel, mikor jön, kiélvezem az utolsó 1-2 napot. Megpróbálom másképpen felfogni... :) Ma nem igazán vagyok jól, szúrás szerû fájdalmaim vannak, hányingerem van, de biztos, hogy nem azért mert szülnénk. Nekem olyan szerencsém nincs. És egyben biztos vagyok: ÉN leszek közületek az utolsó :) ))))
Sziasztok! Még mindig egyben. Mondjuk mi ma nem szülhetünk, mert a dokim Pestem van, holnap már jó. Amúgy vasárnapot beszéltük picurral, apuka azt mondta a Forma1 után ráér...Itt is 25 fok van, éjszaka volt egy kis esõ, de végre ki tudtam nyitni az ablakot az elmúlt napokkal ellentétben, és van egy kis hûvös szellõ. Nagyon ülni nem tudok, mert akkor nagyon nyom, keményedéseim vannak, ilyenkor én is érzek nyomást a végbelemnél, fájdalom nuku. Az éjjel is nagyon jót aludtam. És tök sokat mocorog picur, amin csodálkozom, de nem bánom. Szorítok mindnekinek, én még várok 1-2 napot. A lelkiállapotomról csak annyit, hogy most lenyugodtam, és élvezem ezt az utolsó kis idõt amit még így egyben tölthetünk. Valaki a múltkor írt egy Relaxin nevû hormonról, ami ilyenkor termelõdik, és teljes nyugalom önt el tõle. Na, szerintem nálam ez beindult, már nem izgulok, csak várok. Kitartást mindenkinek, és várom én is a híreket.
A kérdező hozzászólása: LÁNYOK LÉTSZÁMOLVASÁS !!!! :) )))) Hogy vagytok a tegnapi hideg front után?????? Mikor meghallottam hogy nem pénteken hanem csütörtökön jött levert a víz :) )) de mi még egyben :) )) Honnét gondolom hogy én maradok utoljára?? Nem tudom :) ) Megérzés!!! Kedves Ildi!! Ha még nem szültél meg akkor szerintem Neked igen csak kevés idõd lehet hátra:) ) Mondom ha még nem :) )) remélem már a kezedben van a kis lurkó!!!Nekem sem volt túl sok már innentõl... Várom a jelentkezéseteket!! :DD
Kedves Kérdezõ! Itt Ildi! A méhszáj és magzatvíz vizsgálat elég kellemetlen volt, szerintem ilyen bárgyún még nem jöttem ki nõgyógyásztól. Szóval a doki szerint tiszta a magzatvíz és a méhszáj másfél ujjnyira nyitva, kellõen puha, doki szerint szépen haladunk elõre. A vizsgálat óta barnázom, már legalább 3 betétet cseréltem...igazad van...így zajlik. Kb. 7-8 percenként vannak keményedéseim, rendszeresnek tûnnek, remélem legalább ezek már a jóslók! Mibõl gondolod egyébként, hogy te leszel az utolsó közülünk? Szerintem pedig én! Na minden jót Nekünk!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Lányok van egy olyan tippem hogy én leszek az utolsó aki szül közülünk :DDDDDD
A kérdező hozzászólása: Szia Rami!!! Ne legyél depis !!!! Olyan hamar telnek a napok...észre sem vesszük és már túl is leszünk rajta :) ) Nekem is volt gátmetszésem, szerencsére nem is látszik és semmi hátrányát nem éreztem..egyedül a szülést követõ pár napban volt rossz :DDD jó lenne ha nem kellene...de énsem kérdeztem rá...feleslegesen úgy sem csinálják meg ha meg kell akkor úgyis .....majd kiderül :) )
A kérdező hozzászólása: Kedves Disi!! Nálunk is 3 nap telt el kb attól h 1 újnyira kitágúltam és fájásokat is mutatott a gép a szülésig.... ha felébredt a kislányom megpróbálom belinkelni Neked én milyen után szültem :) ) meg majd a holnapit is belinkelem ha haza jöttem :) ) remélem 3-4 napnál egyikünknek sincs sokkal több azért!! :DDDD Tök normális h idegbeteg voltál...én is izgulok ha rágondolok hogy bakker bármikor indulhatunk.....
A kérdező hozzászólása: Jaj és köszönöm kérdésed jól vagyunk :) ) Iszonyat melegem van állandóan....más bajom nincs...néha enyhe mensis érzésem van de már nem is tulajdonítok neki jelentõséget, a kiskrapek jól el van bent :DDDD
Én meg vidéken... :( (Réka) de milyen cukor ez a baba!!!!!! Mennyi idõs most? Nálunk most már eléggé lehûlt az idõ, d e eredménye csak annyi, hogy a baba nyugisabb, és engem sem ver a víz. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ) Igen nagyon kis édi :) ) de egy kisördög :DDDD 17 hónapos nagylány már :) ) húúú...akkor nincs sok hátra...már csak a holnapi nap :DDD Terveztek vmit ? kirándulás? vagy csak pihi lesz ??? Szerintem mi még megpróbálunk kicsit kimozdulni Blankával aztán hátha az segít majd hogy történjen vmi :) ) Tényleg lányok Ti mivel töltitek az utolsó napjaitokat??
Sziasztok! Úgy látszik ide ért az idõ, dörög az ég, hûl a levegõ. Délután volt 2-3 komoly keményedésem derék és combfájással párosítva. Elmentem pedikûröshöz (mostanra volt idõpontom ha kihúzom) hát az öt perces út negyed óra volt, és a végén csak azért nem fordultam vissza, mert már közelebb voltam oda, mint haza. Ott az ülést elég jól bírtam, de alig vártam, hogy hazaérjek, inkább a séta volt nehéz. Most már az is komoly feladat, hogy felkeljek és kimenjek WC-re. Rettenetesen be vagyok keményedve, ha sétálok, akkor pedig úgy nyom lent, alig bírok kiegyenesedni. Szerintem holnapra rászánja magát Rékababa...Nem tudom hogy tudok majd hírt adni magamról, ha esemény van, de majd igyekszem, max kiadom apának a feladatot :-))))
Szia! látom aludni Te sem tudsz! :) Ma fél 5kor dobott ki az ágy, kb éjfélkor feküdtem le... Viszont már lehuzatoltam, letörölgettem, elpakolálsztam... Már a kávénál tartok. Az én babóm tegnap egész élénk volt, fõleg a kóla után. Nem szoktam már inni, de tegnap pizza volt a vacsi, és ahhoz muszáj kólát inni :D Nekem is van egy 4 évesem, vele vagyok egész nap, már bezárt az ovi. Apa össze-vissza jár dolgozni (3mûszak, folyamatosban), most épp délelõttös volt, így akkor voltunk kettesben. De már elég nagy ahhoz, hogy érti nem vagyok már annyira fitt, néha még aludni is hagy. Persze a szemhéjamat nyitogatja közben, meg a leghangosabb játékokkal játszik, természetesen mellettem... De azért jól tûri. :) Még mindig megyünk játszóra, amin pár rokon kiakad, így szülés elõtt pár nappal. De sokkal jobb mozgásban lenni, néha leülni, mint egész nap itthon. Már a fekvéstõl fáj mindenem. Szóval apa munkája miatt jó lenne, ha még hét elején kibújna, mert neki így a folyamatos miatt az 5 nap apai szabi sem úgy jön ki... Viszont míg kórházban vagyunk, addig a fiam úgyis mamánál lesz, így mehet akkor éjszakára a héten, aminek szombaton vége. UH vasárnapra tervezem a hazajövetelt :D, és csak kedden kezdené a délutánt. Ráadásul így, mikor elõször maradunk apa nélkül, akkor délelõttre menne, ami a legideálisabb. Ezzel mindenki egyet is ért, csak babónak kéne belátnia... :) és kijönnie. :) Egyébként vasárnapra vagyok kiírva, szóval megcsúszva még nem vagyunk. :) de ugye az elõzõ császár volt, meg valószínüleg a méretek miatt a mostani is, így nem sok értelmét látom tovább húzni a dolgot. Lassan szétreped mindenem, akkora... Szerintem már azt is érzem, ha az ujját mozgatja :D MI csak szerdán megyünk Nst.-re, ha addig nem lesz semmi, és akkor sztem el is dõl, hogy császár/nem császár, és hogy mikor. Ha esetleg hazaengednek még ma, akkor majd írj ám mi volt! te mikorra is voltál kiírva?
Persze, ez természetes, drukkolunk! :) Nekem lassan a balesetire kell mennem a törött bordákkal... :) Nagyon örülök, hogy spárgázni is tud, de jobban örülnék, ha ezeket már itt kint mutatná meg inkább... :) nektek nem torz a hasatok, ha bekeményedik? és bocsi, a kérdésért, de a pisiléssel hogy álltok? Nekem sokszor olyan, mikor nagyon kell, mintha el lenne zárva a csap, és nagyon lassan jön ki, semmi megkönnyebbülés.... Lehet, hogy már ott is vizesedek??? (Réka)
A kérdező hozzászólása: GRatuLÁLOK!!!!!! :) Majd ha lesz egy kis idõd küldj képet a picirõl!! :) ) Én is irigy vagyok !! :) ) Sajna még én is egyben uh ezzel a kiírt dátumon túl is léptem :(( Holnaptól minden nap ctg :((( drukkoljatok h végre legyen már vmi nálunk is!!!
Disi! Nekem 3 hete farkas étvágyam van... :D
Én is gratulálok! Én is a mai napot szúrtam ki magamnak, de egyenlõre nem sok minden történik. Annyi, hogy szerda óta farkasétvágyam van, s már sokkal nehezebben alszom el. Most már sokkal durvább keményedéseim vannak, tíz percig is kitart. Elalvás elõtt sétálgatni szoktam a nappaliban, és még mindig sokat mocorog. Úgyhogy várok tovább...
Gratulálok! És persze irigykedem! Én a mában is nagyon bíztam, tetszett ez a dátum, de semmi... Bosszantó! Ráadásul úgy érzem, szétszakad már a hasam. :S
Sziasztok! Elsõ vagyok. Én írtam a csütörtököt, és hogy az 5. babámat várom. Hát csütörtökön este 6-kor tényleg megérkezett, de elõtte csinált néhány trükköt. 3400 g, 56 cm, nagy fekete haja van és Kartal lett a neve. Igazi kis csodababa. Ma reggel engedtek minket haza. Remélem mindannyian renden vagytok! Jelentkezzetek hamar!
De nagy a csend! Csak én maradtam? :)
Szép a Barna, és a Barnabás is, szerintem :) Egyébként nagyon kis pehelysúlyúak vagytok :)
A kérdező hozzászólása: Rami drukkolok hogy beinduljon magától a szülés ma!!ha nem akkor is holnap eljön a Ti napotok :) )) Izgi! Én is 49 kg-al kezdtem, olyan 62 kg vok most.... Barna lesz simán :) ) mert apának ez jobban tetszett :) )
Itt Réka. Hát mér 25öt... Ami nekem kerek, de súlyom, még kerekebb lett tõle... :S Mindig gurulyka voltam ám, meg eléggé hízásra hajlamos, szóval már megszoktam, hogy mindig fogyókúra van. :) De azért megérik ezek a kis szarosok :) Rami elég esélyesnek tûnsz nekem egy mai szülésre! nekem jó lesz a holnap is, csak már lenne valami :)
Sziasztok! Még indig itt vagyok. Tegnap nagyon nehezen aludtam el, a végén már sétálgattam, folyamatosan be voltam keményedve, és ha lefeküdtem sehogy sem volt jó, forogtam, amennyire bírtam, állandóan pakolásztam a lábaimat. Aztán csak aludtam reggel 9-ig, 2-3 WC-vel megszakítva.Most egy kicsit jobb, de beszúr néha alul, abban bízok, hogy váratlanul (már amennyire lehet ilyenkor már váratlan) elkezdõdik. Nem nagyon tudok mászkálni, úgyhogy irígylek mindenkit, aki még létezni tud függõlegesen :-)))) De érzem, hogy közeledik az én idõm...
Rami jelentkezik :) Remélem nem sokáig... :) Hát ma nagyon erõs görcseim vannak, nem tudom mi lesz ebbõl... Réka! Nálunk Kende lesz a kisfiam. És gyönyörû számot sikerült híznom. 49 kg voltam amikor kezdtem, most 70 lettem. De így volt a kislányommal, aztán fél év és újra 49 voltam. Te mennyit híztál? Nálunk ma vendégség érkezik, így még fõzöcskélés, pakolás van. De közben fél óránként leülök egy egy görcs átvészelésére. Nagyon szeretném, ha ma megindulna magától a babám. Disi remélem már babázik :) Jajj és annyira keményedek ma :( Ti, hogy vagytok?
Sziasztok! Na mizu??? (itt Réka) Hát nálunk apa dolgozik hétvégén, de szerencsére csak 2ig, így kirándulás, meg nagyobb programok kilõve. délelõtt a nagyobbal játszótér, de szerintem már csak az, ami itt a ház elõtt van. :) Délutánra meg marad a cserkószedés, remélem anyós nélkül :D Tényleg, kinél hogy fogják hívni a babát? Van 2 Réka, meg egy Barnus (Barnabás, ugye?). Nálunk Zóra baba lesz. És a hízásotok? Én ma sajna elértem az "ünnepelni való" hízást... Szóval nagyon "szép" kereket mutatott a mérleg... Na ezért akartam én pár nappal elõbb szülni. :) De durva, mert ezen a héten 3 kiló plusszt mutat... De elég megbízhatatlan a mérleg, csak kb-ra jó. De igaz is, hogy már annyira vizes vagyok, alig tudom hajlogatni az ujjaim. :S
A kérdező hozzászólása: drukkolunk és kérünk képet is majd a babáról :) ))
Itt Ildi! Kedves Disi! Úgy látszik Réka nevû lányaink ragaszkodnak a pocakhoz...:) Hát a mai vizsgálat után nem vagyok én sem egy vidámság...azóta barnázok, nem tudom ez meddig természetes, még most is érzem, h folyik belõlem. Most jóslókat is érzek rendszeresen, de nem elég erõteljesek rendes fájáshoz szerintem...bár még nincs gyerekem, úgyhogy alig gyõzõm figyelni a jeleket. Már azt sem tudom, mi számít komolynak, de ezek olyan 7 percenként jönnek és székelési inger is kíséri...szóval ha ezek a jóslók, akkor ma reggel óta vannak... Könnyû szülést mindenkinek...:)
A kérdező hozzászólása: ja és még a császárhoz annyit hogy egy bnõm császárral szült, tök jól érezte magát utána, semmi baja nem volt...mondta h a hege is szépen begyógyult és hogy abszolút kellemeset csalódott mert elõtte parázott Tõle ! Mekkora a baba???
Már nem tudom melyik válaszoló voltam :) Én 3-ra vagyok kiírva, ma volt nst, UH. A méretei a gyereknek... Hááát. 4szer mérte meg a doki a mellkörfogatot, mert 41 hét valaminek dobta ki a gép... így a becsült súly 4050g... 38+3 hetesen... Így viszont elgondolkodtunk a császáron, mivel az elsõ is az volt. :( De csak jövõ héten kell mennem újra, és akkor döntjük el majd. Illetve õk.
A kérdező hozzászólása: Többiek hogy vagytok ?? :) )
Sziasztok! Én jövõ hét keddre vagyok kiírva. Elvileg Szegeden szülök, elsõ baba. 3 hete már rám ijesztettek, mert jóslóim voltak az elsõ CTG szerint, de még mindig egyben vagyunk. Akkor elutazott a dokim egy hétre, nekem az volt nagyon izgalmas, féltem, hogy azalatt indul meg, míg nincs itthon, úgyhogy imádkoztam, hogy csak teljenek a napok. A hétvégi hidegfrontot egy egész napos derékfájással átvészeltük, viszont most már sokkal erõsebben keményedik a hasam, mint eddig, pedig az sem volt kutya...Viszont úgy felpörgette a hideg, órákon keresztül mocorgott, pedig mostanában már nem volt szokása. Holnap megyünk újra CTG-re (a múlt hetit majdnem végig aludta a nagy kánikulában nem volt kedve fenn lenni, úgy kellett megbökdösni, hogy ne csak egy egyenes csík legyen a papíron :-))). Fájásaim amúgy nincsenek, nagyon erõs szúrásokat viszont érzek idelenn. Viszont egy hete tök jól alszom, kaptam egy kis bónusz pihenést a végére :-))) Mindenkinek könnyû szülést kívánok!
sziasztok!Én vagyok vasárnapra kiírva és én is ma megyek az utsó ctg-re.Adokim vasárnap elutazik 2 hétre.)tehát gondolom elõtte lesz valamién is a csütörtököt szeretném nagyon ... na meg persze már túl lenni rajta-))), de semmi jel csak a keményedés szorítok mindenkinek!
tegnap 08:17 vagyok! Megérkezik lassan a melegfront, vagyis melegszik az idõ, holnap kánikula. Holnapra vagyok kiírva, megyünk reggel ctg-re, persze bõrönddel, jó lenne, ha doki azt mondaná, h maradjunk, persze csak indokoltan! Nagyon izgatott vagyok már! Bár semmi görcsölgetés...nyákdugó, derékfájás...semmi! Lehet tényleg derült égbõl villámcsapás lesz??? Szurkolok utolsó kommentelõnek, h összejöjjön a csütörtök! Kedves kérdezõ és továbbiak pedig kitartáááááás! 39+6 hkm Ildi
A kérdező hozzászólása: Gondolok majd Rád!!!!! Biztos minden terv szerint megy majd és Csütörtökön majd babázhatsz!!!! Remélem a hétvégén nekünk is eljön az idõnk :) )) Ha nem akkor természetesen hétfõn beszélünk!! Nagyon izgi, drukkolok hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd, könnyû szülést!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 13.43-as!! Tényleg jó lenne találkozni :) )) majd minden nap írok pár sort hogy Tudd hogy nem szültem, ha pedig eltûntem akkor tudni fogod hogy a Jahn Ferencbe keress :DDD Van fogadott orvosod vagy szülésznõd? Én Péntek magasságában szeretnék szülni, mivel akkor a hétvégén a férjem itthon lenne a kislányommal és csak hétfõtõl venne ki szabit, így nyernénk egy kis idõt és szinte 2 hétig együtt tudnánk lenni uh drukkoljatok :) )) jön az újabb lehûlés is uh remélem össze jön! Csütörtökön megyek nst/ctg-re legközelebb ....és Ti?
Sziasztok! Én 38+6 vagyok, jövõ hét keddre vagyok kiírva. Hát én már nagyon nehezen viselem, alig alszom, minden percben arra gondolok, mikor érzek már végre valami elõjelet :) Nekem is van már egy kislányom , 3 éves, õ 39+1 héten érkezett. Bízom benne, hogy a fiam is elõbb jön, mert már nagyon várjuk. Nagymama már egy hete nálunk lakik, a kislányom miatt... Ha menni kell õ készenlétben itt van, dehát sehol semmi... A hétvégi front nekem több energiát hozott, azóta takarítok... :) Én is a Jahn Frencben fogok szülni, kedves kérdezõ :) Milyen jó lenne találkozni.... :)
Én 39 heteske vagyok jövöhét csütörtökre vagyok kiirva már nagyon várom.Bár még semmi jele hogy ki szeretne jönni.Ma voltam dokinál kevesebb a magzatviz nem tudom mi lehet a baj.Épp az elöbb tettem fel kérdést ezzel kapcsolatba.Elsö baba lesz, remélem minden jol sikerül majd.
Sziasztok!én most vasárnapra vagyok kiírva de semmi jel arra hogy indulna bármi-(pedig jó lenne már elsõ babó-ismeretlentõl való enyhe félelem és ahhoz képest hogy már 34 hetesen riogattak hogy mindjárt szülünk-))) reméljük a legjobbakat!na majd a front hátha .... könnyû szülést mindenkinek!
Nem Kecskeméten lakok, de mivel Kiskunfélegyházán megszûnt a szülészet, így ide tartozom területileg. Mivel elsõ babás vagyok, a szülészetrõl nem nagyon tudok mit mondani. Van fogadott dokim, és mivel senki nem jön be a családból a szülésre velem, így szülésznõt is fogadtam. Az orvosok, nõvérek rendesek, állítólag a csecsemõsök nem épp a legkedvesebbek, de amíg nem tapasztalom, nem akarok ítéletet mondani. 6 hetesen feküdtem a nõgyógyászaton, nagyon kézségesek voltak, akkor novemberben volt nagy babybumm! Úgy tudom lehet kérni epidurált, én nem szeretnék, mert eleve migrénes vagyok, és félek, h fájni fog majd a fejem utána. Császár esetén lehet kérni mély altatást helyette, de a dokik nem szeretik. Mindkét szülés esetében max. 3 éjszakát kell benn maradni! Én szerdán, vagyis a kiírt napon megyek ctg-re, remélem lesz már baba is! Írd le konkrétan mire vagy kíváncsi, mert nekem most semmi más nem jut eszembe. Hátha tudok segíteni! Írj privátban! Üdv!
Kedves Ildi! Elsõ vagyok. Nagyon örülnék neki, ha megírnád a tapasztalataidat a kecskeméti szülészetrõl. Elvileg én is odatartoznék. Ctg-re oda járok, pont ma kell mennem, de szülni nem ott fogok.
Sziasztok! Szerdára vagyok kiírva, de semmi jele a szülésnek. Elsõ baba, úgyhogy kezdek kicsit parázni, mert nem tudom mi vár rám! De még mindig jobb az utolsó napokban az ismeretlentõl parázni! Bízta a hidegfrontban, de nem lett semmi, csak jobb a közérzetem. Én eleve migrénes vagyok, hát majd a melegfront lesz az én idõm. A lábaim nagyon dagadnak, sokat fekszem napközben. Szerdán megyünk ctg-re ismét. Nem bánnám, ha azt mondanák, h szülünk! 38+2 hetesen 3100-ra saccolták, örülök neki, nem kéne elsõre óriásbébivel próbálkozni. Kecskeméten fogok szülni, el sem hiszem, h tényleg itt a 40. hét! Étvágyam van rendesen, fõleg így a végén! 20 kg jött fel, 49kg-mal kezdtem, de nagyon sok a víz! Már ettõl szeretnék nagyon megszabadulni! Szóval jelentkezzetek, ha meglett a babó! Ildi 39+5 hetes
Én csak jövõ hét végére vagyok kiírva, de már nagyon nem bírok magammal. Egyrészt már kb mozgássérült vagyok, úgy mozgok néha :) , meg nagyon kiváncsi vagyok mi lesz, hogyan lesz. Nekem is második baba, az elsõ már 4 éves, õ is várja a tesót nagyon. A 36. héten becsülték 2700-ra, ennek 3 hete, szerdán nézik újra. Nagyon izgulok, az elsõ végül császár lett, és most nem tudom hogy lesz, se azt, hogy melyik lenne a jobb.... Egyébként én nehezen hagyom itt a nagyot, fõleg, hogy apa munkahelye olyan, hogy ha dolgozik, akkor neki a mamánál kell aludni, mert vagy korán megy, vagy késõn jön... Pedig biztos jó lenne neki, ha apa segítene feldolgozni, hogy megszûnik a monopólium. Tavaly már egyszer 4-5 napot töltöttünk külön, de csak egyszer, és akkor ott volt apa. De mamákkal elvan jól, uh talán nem lesz gond. Szerintem engem visel meg ez jobban :) Most kislányt várunk, és már alig várom, hogy öltöztethessem :)
A kérdező hozzászólása: Tök jó hogy így meg tudjátok oldani :) ) Én a Jahn Ferencbe fogok szülni de ott csak üvegen keresztül láthatják a babát, tehát apa ez idõ alatt hozzá sem érhet és kb 2 perc megmutatod, leteszed és a folyosón lehetsz kicsit a vendégekkel. Tavaly mikor a lányom született nem fértünk be a szülészetre, a nõgyógyászaton voltunk ami sokkal lepusztultabb rész volt....remélem most nem lesz ilyen babybooomm :) ) bár amikor szültem akkor is ilyen hirtelen hideg front jött.... 5.gyerkõccel már sokkal tapasztaltabb vagy, ha van valami jó kitapasztalt, bevált dolgod szüléssel vagy akár mivel kapcsolatban szívesen fogadom az ötleteket :) )
Szia Timi! Nem lesz bent velem a pici, csak kb. este 10 ig. Amikor a kislányommal voltam bennt, akkor is elvitték éjszakára, egy picit tudtam pihenni. De lehet, most majd meggondolom a fiamnál.... Én nagyon várom a pénteki hidegfrontot, bízok benne nagyon. Dokim azt mondta, ha vasárnapig nem lesz spontán szülés, akkor vasárnap beindítja nekem. Így nagyon reméllem történik addig valami, én már nagyon szenvedek. És visszatérve az eredeteti kérdésedhez, nagyon nehezen hagyom itthon a kislányomat is, nagyon fog hiányozni. Õ mindennap megkérdezi, mikor hagyom már végre kettesben a mamával, lehet csak nekem nagyon nehéz... :) Amúgy én sem a Jahn Ferencbe tartozom.. :) Írj, mindig várom egyben vagytok-e még? :) Rami
Jaaaa... :) Ki a szülésznõd? Fogadott? Rami
A kérdező hozzászólása: Szia Réka!! A fõ filo téma nálunk is az hogy adjunk-e pénzt ill ha adunk mennyit a dokinak...a 9 hónap alatt már rengeteget otthagytunk náluk és ráadásul elõtte ott volt a kislányom aki után adtunk rendesen...1 év elteltével persze emelkedtek az árak, változott a rendszer és még többet hagytunk ott a terhesgondozáson...ráadásul mivel szerencsére komplikáció mentes volt a terhességem (mindkettõ) sok dolguk nemvolt Velünk :) )) uh szerintem max vmi jelképes összeg legyen....
Sziasztok! Ildi vagyok. Hazaértem a ctg-ról, megint nem mutatott semmi fájást. A dokim benn volt, csinált méhszájvizsgálatot, kb. másfél ujjnyira vagyok nyitva, megnézte a magzatvizet is, tisztának találta. HOlnap reggel megint mehetek ctg-re...de továbbra is bízom a holnapi frontban! :) Nálunk úgy van, h csak a 41.héttõl kell befeküdni, és indítanak szülést, addig elég, ha mindennap bemegyünk ellenõrzésre! Szóval kitartást mindenkinek! :) ))
ÓÓ már megint lemaradt egy válaszom :) Nem viszek be magammal mellszívót. Elõzõleg sem vittem. Miután hazajöttem, akkor vette meg a férjem. Ha szükség lesz rá, majd behozatom másnap. Nekem csak itthon kellett, ott a kórházban nem. Rami
Szia Timi! Sziasztok többiek! :) Hát még mindig sehol semmi... :( Én már teljesen depis vagyok, minden percem arról szól, mikor akar máááár megszületni???!!! :) Timi! Volt gátmetszésem annak idején, de akkor sem beszéltük meg elõre. Menet közben úgy döntött a doki, én akkor tudtam meg amikor már a végén varrt... De nem éreztem hátrányát, így most sem beszélünk elõre errõl. A dokim, Dr. Fekete... De csak magánrendelésére járok, és akkor tudok vele szülni, ha éppen ügyeletben van a kórházban, mivel 2 éve nem vállal szülést munkaidõn kívûl. Így, ha nem vasárnap szülünk akkor, ügyeletes doki, ügyeletes szülésznõvel fog menni a dolog. Kedves Réka! Hasonlón filózok én is, így nehéz segítenem neked :) Mert, azt mondta doki, vasárnap dolgozik, így bemehetek ha gondolom ctg és egy vizsgálat után beindítja nekem a szülést. Na de, ha munkaidõben történik????? Kell fizetnem neki??? Én is a 9 hónap alatt, elég sokat otthagytam neki... Tanácstalan vagyok. Amúgy, hogy vagytok? Rami
Sziasztok! Tegnap voltunk CTG-n, hát már sokkal erõsebb összehúzódásaim vannak, amit érzek is... De nem fáj, most talán egy picit a derekam, de az is folyamatosan. Ja és 1 ujjnyira ki vagyok nyílva, úgyhogy azt mondta a dokim, hogy szerinte 3-4 nap, de ez a hidegfronttól is függ. Keddig tuti nem húzzuk ki :-))))Viszont holnap fel kell mennie Pestre, és csak szombat reggel jön haza, úgyhogy megbeszéltük picurral, hogy a hétvégén szülünk csak :-))))De most nem izgulok, bár tegnap este miután hazajöttünk a dokitól elég idegbeteg voltam. Szegény férjem mindenért kapott :-(((Pedig nem akartam bántani, csak minden idegesített. Nálunk is Réka lesz a picur neve.
Ildi vagyok! Elfelejtettem a beindításról tegnap nem esett szó, szerintem majd holnap, mert ma nem is lesz benn a dokim a kórházban, csak ha hívom, h szülünk! És kedves kérdezõ: ti hogy érzitek magatokat???
Sziasztok! Ildi vagyok. Hát már egy ideje én is ébren vagyok, már elég izgatott vagyok, gondolom ezért. Ja, kedves utolsónak üzenem, Rékának fogjuk hívni a babát, és tegnapra voltunk kiírva! Úgy látom most már a pénteki hidegfrontban bízhatok! De már nagyon jó lenne. Még délelõtt megyünk ctg-re. Tegnap a doki azt mondta, ha mai ctg sem mutat semmit, akkor holnap ismét, és meg is vizsgál. A 40. hét második felében már szükséges a magzatvíz vizsgálat, de remélem odáig nem jutunk el. Gondolom arra szombaton, v. vasárnap kerülne sor. Egyébként azt hogy végzik? Megírnátok nekem? :) Üdv: Ildi
Látom Ti sem tudtok aludni, én sem. Ahogy itt olvastalak Titeket, néha irigykedtem :) Nálunk például nincs olyan lehetõség, hogy vissza viszem-e éjszakára a picit, vagy sem. Valószínüleg császár lesz, mert nagy a baba, meg már volt egy császárom. De itt úgy mûködik, hogy kitolnak a császáros szobába, és utána már hozzák is a babát.A mi tök jó, csak rokon nem jöhet be a szobába, én meg nem emelhetem a fejem... Tehát érdekes lesz az ellátása... De aznap még állítólag segítenek. Aztán utána meg átkerülök sima szobába, ezek 3 ágyasak, ha nincsenek sokan. (ha sokan vannak, akkor 4...), és ott lesz a baba éjjel/nappal mindenkinél... Szerintem ez remek ötlet... Egy vagy 2 ágyas szobában ez okés is, de így.... Rokon nem jöhet be a szobába, amit csak apa, meg a pici fiam miatt sajnálok. Egyébként meg elég nehéz lenne úgy. Mindig figyeld, hogy meddig csúszott fel a hálóing... :) Hogy szoptatsz úgy? Na mindegy, ilyenre nincs lehetõség. Így viszont ha bejön valaki, akkor az üvegen keresztül megmutatom neki a babát, de ha nem ott állva szeretnék csacsogni az üvegnek, akkor meg le kell adni a babát... :S Ja, és olyan sincs, hogy szülésznõm, meg orvosom... :) Majd aki ott lesz. Bár magánba jártam, itt ez arra elég, hogy a vizsgálatoknál, akár kórházi, nem kell várnom. Ha császár lesz, és az a doki csinálja, akihez jártam is, akkor adjak neki pénzt? Mert nekem ez olyan fura... szóval hogy munka idejében megcsinálja... Meg persze mikor NST van, akkor sem kell várnom utána sokat, hogy megnézze az eredményt, na de ez még nem fér bele abba a keretbe, amit a 8 hónap alatt nála hagytam? :) Ezen filózok, mit gondoltok? Én is nagyon bízok a hidegfrontban. Bár tegnap néha úgy voltam, hogy azt hittem eljött az idõ, de persze semmi. Kinek hogy fogják hívni a babát? :) Üdv.: Réka
A kérdező hozzászólása: Nekem még elsõ babánál kellett a ctg alatt végig hallgatni egy fél órás jajgatást, nagyon be voltam fosva :) ))) Most meg azért kezdek izgulni mert már tudom hogy nem lesz túl kellemes érzés a szülés...és akkor még finoman fogalmaztam :DDDDDD Uh kicsit kezdek izgulni.... Tényleg Rami Neked is csináltak anno gátmetszést? Beszéltél a dokiddal hogy most hogy lesz ? vagy majd Nálatok is inkább útközben derül ki?
A kérdező hozzászólása: És Kedves Utolsó kommentelõ kismama!! Eljött a TE NAPOD, talán már a baba is meg van!!?? Mindenképp írj majd, nagyon kíváncsiak vagyunk a picire!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Szia Ildi !! Hát Neked remélhetõleg már tényleg meghozza a Babát a péntek :) ) És Magzatvízvételt mikor csinálnak ? vagy a héten már azt is néznek Neked? Beindításról még nem beszéltetek? Könnyû szülést kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Szia Rami!! Én is a péntekben bízom :) ) de meglátjuk...már van egy sanda gyanúm hogy nem lesz semmi hatása :D A kislányom is nagyizik majd, Õk biztos élvezni fogják..szerintem Nekünk nehezebb lesz ahogy látom :SS Koczka Zita a szülésznõm és Dr Weidner András a dokim...elõzõleg is náluk szültem..... És Neked? Hát igen én is több dolog mellett filózok még....az egyik hogy éjjelre leadjam-e a picit vagy sem.... Több érv szól mellette meg ellene.... Te viszel be mellszívót magaddal?
Elsõ vagyok, nekem van az inditás csütörtökre tervezve. Ma kellett bemennem reggel a kórházba. Minden rendben van, de mivel csak este teszik fel a ballont, a napot a barátnõmnél töltöm Pesten apával. már most nagyon hiányzik a 2 éves pici lányom, meg persze a 3 nagy is. Ha holnap korán meglesz a baba, akkor már holnap találkozunk a gyerekekkel, de legkésõbb holnapután. Most már kezdek izgulni, fõleg mert a szülészeten CTG közben végighallgattam, hogy az egyik nõ elég rendesen kiabált. nem baj, remélem holnap ilyenkorra túl leszek rajta. Majd megpróbálok a férjem mobiljáról kommentet küldeni nektek.
Sziasztok!én is írtam már mi vasárnapra vagyunk kiírva, tegnap a ctg -n fájásnak jele sem volt de vasárnap dokim elutazik így holnap reggel 7 re be kell mennem és szülünk-)remélem minden ok lesz.szorítsatok!kitartás!írjatok ha valaki megszült e.
Sziasztok! Ildi vagyok, már írtam párszor! Mára vagyok kiírva, és ctg-n nem volt jele fájásnak. Mostmár mehetek minden nap Kecskemétre. Úgy látszik átmegyünk mi is a hidegfrontra...nekem már mindegy, csak a karomban tarthassam a kislányunkat! Az egyik barátnõm ma hajnalban megszült, pedig késõbbre van kiírva, kicsit irigy is vagyok! :) Szóval ez van! Kitartást mindenkinek! :)
A kérdező hozzászólása: Hûû :) ) akkor a csütörtök nagy nap lesz, majd Gondolok Rád és majd ha megszületett a baba majd írd meg :) ) Gratula az 5. babához, tök jó hogy ilyen nagycsalád vagytok!!! Szerintem elõbb lesz meg a babád mint Nekem, valahogy úgy érzem hogy váratni fog magára :) ) Kisfiad vagy kislányod lesz ? Mennyire mérték? Én meg egy 17 hóst hagyok itthon de nem fogjuk behozni a kórházba mert ctg-re sem tudjuk elvinni mert mindig ordít odaben :SS vhogy nem bírja a helyet....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!