Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes a babám (31 db)

39 hetes vagyok a babám nagyon kicsi BPD:84 azt monta az orvosom hogy könnyeb lessz megszülni. Higyek neki?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 39 hetesen azt mondták, hogy kb 2 kiló a bab. A másik orvos 2200-2400 mondott. a BPD 90 volt. 40 hétre született 2600 gr-al. és 50 centivel. Az igaz, hogy könnyen és gyorsan szültem.

Szia! Nekem 39 hetesen azt mondták, hogy kb 2 kiló a bab. A másik orvos 2200-2400 mondott. a BPD 90 volt. 40 hétre született 2600 gr-al. és 50 centivel. Az igaz, hogy könnyen és gyorsan szültem.
tényleg kicsi, de sztem ez a te testalkatodtól is függ, mennyire könnyen tudsz majd tágulni..és kitolni sztem..
ne aggódj!nekem is kicsit mondanak.július 1-re voltam kiirva, már tulhordom.és a BPD-je 90-91.kiváncsi leszek, hogy mekkora lesz.neked mekkora súlyt becsültek?könnyû szülést!

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

39 hetes 5 napos kismama vagyok és nem szeretném túlhordani a babámat, de jelenleg semmi jele nincs annak, hogy ki akarna jönni. Hallottatok már a Bábakoktélról? Ha igen milyen tapasztalataitok vannak? Nem veszélyes?

Legjobb válasz: En is 39-5 vagyok. En probaltam a koktelt 2 napja. Azon kivul, hogy olyan hasmarsom lett, hogy utana ulni nem tudtam ugy fajt a fenekem, semmi hatasa nem volt. Mellette napi 3x szeretkezunk a ferjemmel. A babo nagyon kapaszkodik bent, nem akar meg kibujni.

En is 39-5 vagyok. En probaltam a koktelt 2 napja. Azon kivul, hogy olyan hasmarsom lett, hogy utana ulni nem tudtam ugy fajt a fenekem, semmi hatasa nem volt. Mellette napi 3x szeretkezunk a ferjemmel. A babo nagyon kapaszkodik bent, nem akar meg kibujni.
Sziasztok! Én 1 éve szültem. Szintén kipróbáltam a bábakoktélt semmit sem hatott. Sõt olyan jót aludtam tõle, hogy csak na. Elsõ válaszolónak írnám, hogy az a lényege, hogy hasmarsot csináljon mert így lessz vérbõség a hasad aljában és ez segít beindítani a szülést. Én egyébként 41+1-re szültem. Indították. Drukkolok nektek.Könnyû szülést.
Én nem próbáltam.Mindenesetre a 41.héten szültem és nem kellett indítani.Szólj apának, hogy indítsa be a szülést:)


Ha a babám méretei BPD:95, 36mm, AC: 349, 54mm, Fl: 77, 42 mm, súly: 3715g, 39+1 hetesnek felelnek meg akkor nem lehet, hogy előbb születik vagy elszámolták? Ma vagyunk 37. hetesek.

Ha valaki járt így légyszi írjon!

Legjobb válasz: Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67,5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni,de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:)))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD

Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67, 5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni, de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:) ))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD
Szia. Nekünk Bpd:96 mm, Fl:70 mm, Ac:330 mm volt 36 hetesen, Becsült súly 3600 gramm. És tényleg ekkora volt! Kiírt napon, 4500 grammal, 57 cm-rel született a kisfiam!

Most várom a harmadik babámat ö is császár lesz de félek mert az elözö babám meg halt. Szerintetek mit csináljak el kötesem magam? 39. hetes vagyok.

Legjobb válasz: Elköttetésnek úgy tudom korhatára van, és szerintem 30 alatt tuti nem teszik meg.

Elköttetésnek úgy tudom korhatára van, és szerintem 30 alatt tuti nem teszik meg.
NE köttesd el magad!! Teljesen értelmetlen lenne!! Eleve nem tudhatod mit hoz még a jövõ! Talán egy új kapcsolatban, akár 10év mulva is szülhetsz még egy babát, ha meg nem is akarsz szülni a védekezésnek is vannak módszerei. Megkérdezhetem miért vesztetted el az egyik babádat? Szülés közben, vagy terhesség közben volt gond?
A kérdező hozzászólása: császár közben mert már a szülö csatornába volt és el akadt a hogy visza huzták véletlenül meg ropantotok valamit a nyakánál és 2 órán belül meg halt de elöte oda adták hogy szopizon mert nem tudták hogy baj van mikor vártam hogy vissza hozák nemjött senki más nap reggel császár után fel álltam és be mentem az örzöbe és meg kérdeztem hogy hol van a fiam
Kedves6. válaszoló!! 2006 júniusától Magyarországon már a 18. életévüket betöltött nõk is dönthetnek arról, elköttetik-e petevezetéküket.Akkor is ha nincs gyereke. http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/4022/a-muvi-meddo..
ha nem akarsz több gyereket.....
Részvétem! Ne köttesd el magad!
Atyaég! El sem tudom képzelni mit érezhettél akkor, ott, abban a pillanatban.... Csoda, hogy nem a pszichiátrián kötöttél ki! Úristen! Részvétem! Nagyon sajnálom. De ne köttesd el magad!
A kérdező hozzászólása: sziasztok meg születet a kisfiam Nórbika 3400g 56cm és csoda mert simán szültem meg ma 13:07 perckor
Gratulálok! :)
Azért azt az orvost sem értem, aki ilyen fiatal anyukának a második császárnál az elkötés mellett erõszakoskodik.. :( Sajnálom, hogy elhagyott a férjed és egyedül maradsz a picivel és a nagyobb gyerkõccel, de ilyen fiatalon ne csináltasd meg szerintem. (Ha 10-15 évvel idõsebb lennél azt mondanám, hogy tedd azt ha úgy gondolod, de most még tényleg nem lehet tudni. Tudom, most nem vígasztal, de lehet 2-3 év múlva egy olyan férfi lesz melletted, aki az égrõl lehozza a csillagokat neked és vállalnátok babát közösen.)
Szerintem ne köttesd el magad. Én 27 vok, 3 császárom volt, és a doki nem javasolta, a korom miatt, mert kitudja mi lesz 5-8-10 év múlva. Lehet vállalunk még egyet.. de ez még a jövõ zenéje.
21:44 -es vagyok Akkor semmiképp se köttesd el magad... Lehet, hogy talâlsz 1 férfit aki elfogad tèged a 2 gyerekkel együtt, sõt késõbbiekben talân majd vele is szeretnétek közös babàt.. De persze ez mèg a jövõ titka. Mindenesetre én a helyedben semmiképp nem kötettném el magam... De ez csak is a Te döntèsed! :-)
A kérdező hozzászólása: 6/6-os válaszolo nekem a második babámnál 3 szoris meg kérdezták hogy el kösenek
Szerintem ne köttesd el magad. Nagyon fiatal vagy még hozzá, pár év múlva találsz egy normális pasit, akivel simán vállalhattok közös babát. Mi most tervezzük a 3. babát, és akkor elköttetem magam. Már 3 császárom volt, 2 gyermekünk van, 36 éves leszek idén. Több gyereket tuti nem vállalunk, több császárt tuti nem vállalok, és legalább a védekezés nyûgje is le lezs tudva.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy több is lehet aférjem tavaly oktoberben el hagyot szoval a kis lányomal várom a kisfiamat csak keten vagyunk még.
Sajnálom az elõzõ babádat, de szerintem a kettõnek nincs köze egymáshoz. Ha nem akarsz már többet babát akkor köttesd el magad, de ha csak azért akarod, mert most lesz a harmadik császárod azért ne köttesd el magad. Orvosi odafigyeléssel akár 4-5 császár is kivitelezhetõ.
Szerintem mivel mèg elèggè fiatal vagy ne köttesd el magad, mert lehet, hogy késõbb megbânod... Borzalmas érzés lehet elveszìteni a babàdat... :-( De én ùgy gondolom, hogy ezt jòl meg kell fontolnod!! A férjed mit tanàcsol??
A kérdező hozzászólása: 28 éves vagyok ezért nem tudom eldönteni!!!
gratulálok! :) )

33 hetes kismamäk nektek mekkora a babätok? Nekem 39 cm. es 2kilo 40 deka! Es kicsit megijesztett a dokim hogy nagy babäm van (kicsit felek a szülestöl, elsö babäm).

Legjobb válasz: Szia! Nekem 2200 volt akkor, centit nem tudok mondani azt nem mértek. Születési súlya: 3960gr Hossza: 58cm Remélemtudtam segíteni! Boldog pocakosodást!

Szia! Nekem 2200 volt akkor, centit nem tudok mondani azt nem mértek. Születési súlya: 3960gr Hossza: 58cm Remélemtudtam segíteni! Boldog pocakosodást!
Mi most hétfõn voltunk uh.-on, 34 hét 1 naposan 2860 g-ra becsülték Babókát. Pedig kislányka a Drága :) Szóval jó nagy lesz valószínüleg ( Apja Lánya :) , bár ezek a súly becslések nem 100%-osan pontosak azért. Olvasni itt sokszor hogy jó nagy eltérések is lehetnek. Mondjuk ez 4D-s uh. volt, és pont elõtte mondta a doki, hogy volt egy szülés aznap, és nagyon jól megbecsülték a kicsi súlyát elõtte. Hossz adatot nem mértek nálunk, csak fejecskét, pocit, combicsontot. Neked milyenek ezek az adatok? Picit én is megijedtem hogy hogy lesz így a szülés ( elsõ babánk nekünk is ), de hát csak lesz valahogy... Elvileg természetes úton szeretném világra hozni Babót, de ha császárt javasolnak, hát legyen... Csak egészséges legyen és minden rendben legyen Vele! Neked is minden jót kívánok majd! Ja, és annyi hogy én most abbahagytam a terhesvitamin szedését, merthát sokak szerint az is növeli a babák méretét, bár errõl is eltérõ véleményeket lehet olvasni.
A kérdező hozzászólása: Hello!Elöször is köszi a välaszokat!A meretek fej86, pocak82 es a läbiko 64.Remelem jol ertelmeztem, mert ausztriäban elek, es hät ezek a nemet orvosi szakszavak??!!De dokim azt mondta minden oke, es hogy a vitaminokat a szedjem egesz vegig, sött szoptatäskor se hadjam abba, de a magneziumot az 2-3 het mulva mär ne igyam!Es ti mekkora babaruhäkat väsäroltatok?Mert en kb.mär mindent megvettem, de a többsege 50es es 56os, hät azert remelem jok lesznek!De vegül is semmi nem erdekel csak az hogy egeszseges legyen a kis manom, nekünk meglepi lesz hogy kisfiu vagy kisläny! mindenkinek kivänok szep babaväräst!

Debrecenben a Kenézyben még mindig látogatási tilalom van? Ez azt jelenti, hogy 3-4napig senki nem láthatja a babát? 39 hetes km

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy most van-e, de amikor én szültem volt.A férjem csak akkor látta a babát, amikor született, aztán csak hazahozatalkor.4 napig voltunk benn.Ja, de a kedves fõorvos asszony betegei ott lófráltak a babák körül.

Nem tudom, hogy most van-e, de amikor én szültem volt.A férjem csak akkor látta a babát, amikor született, aztán csak hazahozatalkor.4 napig voltunk benn.Ja, de a kedves fõorvos asszony betegei ott lófráltak a babák körül.
A kérdező hozzászólása: Tegnap délben volt és semmi.
?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy most kezdõdik:Baromira fáj.(2.aminocentézis után vagyok)
Ha baromira fáj, akkor jobb lenne indulni.:) Méred a fájásokat?
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálom.De elég sûrûn jönnek.Már szóltam a családnak
Minden rendben lesz!Ügyes legyél!Majd várom a baba méreteit és a szüléstörténtetedet.:) De jó lesz neked, nemsokára a kezedben tarthatod :)
A kérdező hozzászólása: Pénteken 18.25-re megérkezett a kislányom Anna Sára.3 kg, 50cm.
Nagyon nehéz szülés volt?
Voltál már magzatvizvizsgálaton?Nekem az inditotta be.:)
A kérdező hozzászólása: Nem, van már egy 11 éves kisfiam.
Hétfõ óta feloldották a tilalmat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta olvastam én is.Hurrá!Vasárnapra vagyok kiírva.
Sok sikert!Ügyes legyél!Én is ott szültem 4 hónapja.
Megszültél?Majd irj, hogy milyen volt!
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem.Minden percben várom.2ujjnyira nyitva vagyok, akármikor indulhat
Mekkora lett a baba?Kinél szültél?
A kérdező hozzászólása: Még mindig várjuk.Székely Péter 2-nel szülök.remélem mostmár minél hamarabb.
Én is nála szültem.Nekem nagyon jó volt.Nagyon sokat segitett szülés közben.Remélem neked is jó lesz.Elsõ babádat várod?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 3 óra amíg még nem kptam EDA-t, mivel3 oerces fájásaim voltak.De aztán jobb lett.Mindenkinek ajánlom az epidurális érzéstelenítést.

39 hetes vagyok, ha éjjel megiszok egy pohár pezsgöt, azzal nem okozok gondot a babának?

Legjobb válasz: Idd meg nyugodtan!! Ugye nem gondolod, hogy árt a teljesen kifejlõdött babádnak??Egészségetekre!!

Idd meg nyugodtan!! Ugye nem gondolod, hogy árt a teljesen kifejlõdött babádnak??Egészségetekre!!
Nyugodtan idd meg, egy pohár nem fog ártani.
Nyugodtan idd meg, en is koccintani fogok ejfelkor par korty pezsgovel. BUEK! 33 hetes kismama
Szia! Nyugodtan!!! Én már ittam egyet, szépen lassan elkortyoltam, most a vörösboromat kortyolom:) Egészségedre!
Nem tudom, mi az igazság, de az alkohol a finisben leállítja a méhtevékenységet, vagy lassítja, és ha épp most indulna a szülés, akkor az nem lenne túl jó. Szóval nekem ezt a védõnõ mondta, de nekem eszem ágában sincs inni, mert mára vagyok kiírva, és gondolni sem tudok most az alkoholra. Egyébként miért olyan fontos az a koccintás? Narancslével már nem is lesz boldog az új év? 6 éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, vagy mindkettõ, azóta egy kortyot sem ittam, és ugyanolyan remekül teltek a szilveszterek.
Én gyerek pezsgõvel koccintok :) )
egyszer egy évben kibírhatnád pezsgõ nélkül is. A gyerek fontosabb. Utána vedelheted nyakra fõre.
A kérdező hozzászólása: hát sajna az nincs itthon, de én is gondoltam rá, remélem nem ártok 1 pohárral.amugy mindenkinek boldog uj évet
A 39.héten már nem árt!:) Könnyû szülést!

39 hetes vagyok! Egyre többször veszem észre hogy kökemény a hasam a babám helyezkedhet vagy ez már keményedés? A hasam alja is sokszor kemény! Sokszor van székelési ingerem ez mitöl van?

Legjobb válasz: Szia, én nem tudok válaszolni a kérdésedre, mivel lehet ez is, lehet az is... de mindenképpen szeretnék könnyû szülést kívánni Neked, hisz az biztos hogy közeleg a nagy pillanat... (én 32 hetes vagyok). Bátorság és kitartás!

Szia, én nem tudok válaszolni a kérdésedre, mivel lehet ez is, lehet az is... de mindenképpen szeretnék könnyû szülést kívánni Neked, hisz az biztos hogy közeleg a nagy pillanat... (én 32 hetes vagyok). Bátorság és kitartás!
Szia! Hát elvileg ha a baba helyezkedik az csak egyik oldalon kemény akkor.Ha az egész hasad, és a székelési inger együtt jár vele az egész más:-)Ezek már a jósló fájások.Próbálgatja magát a méhed, készülõdik a nagy napra. Sok sikert!
Szintén 39 hetes vagyok. Nálam ugyanez a helyzet, + alul a hüvelyemnél nyillal idõnként, de rettenetesen. Készülõdnek a babák a születésre. Bár nem tudom meddig még, én kb 1 hete érzem ezeket .

39 hetes vagyok. Mikor kell odaadni a dokinak a pénzt? A bábának is kell adni? Neki mikor, és mennyit?

Legjobb válasz: Én varatszedéskor adtam oda a pénzt az orvosnak , nem adtam a bábának.

Én varatszedéskor adtam oda a pénzt az orvosnak , nem adtam a bábának.
Mi a fogadott orvosunknak csakis a varratszedés után adtuk oda a pénzt!!nehogy odaadd elõtte.... Nekünk nem volt fogadott szülésznõnk, de neki is vettünk egy 15.000 ft-os nagy kosarat ha jól emlékszem a Tesco-ban lehet kapni, van benne minden!
Én is varratszedés után adtam oda a pénzt, a szülésznõnek, meg a csecsemõsöknek pedig egy nagy ajándékkosarat vettünk.
Varratszedés után add oda.A szülésznõt mindenki maga dönti el ad e vagy sem.De ha sokat segített szerintem adhatsz neki.
A dokinak varratszedéskor, nekünk 50.000 mondott a doki, hogy nála annyi egy szülés.A bábának is illik adni(ha tudsz)mikor már átöltöztette a babádat, 10.000(mi sajnos ennyit tudzunk)Könnyü szülést, 4hós.baba anyukája:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindenkinek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!