Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes a (315 db)

A kiírt időpont szept.20. , UH-szerint 39 hetes a baba. Szerintetek?

A magándokim szerint el lettem számolva, s hétf?n befektet. Szerintetek meddig húzom még? S Igaza lehet az elszámolással kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.

Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.
A kérdező hozzászólása: Ezt a fogadott dokim mondta, amugy nagyon aranyos, csak nem tetszik hogy ennyivel befeküdni, fõleg hogy közölte , nagyon nem szereti ha meg kell indítani, de majd hétfön megkérdezem, biztos hogy muszály bent maradnom
A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam, még 3 hét.... kinek van kedve 3 hetet bent feküdni, mert szerintem az hogy a méhszájam ki van nyilva, az csak egy dolog már hó elején is ilyen volt s tessék még itt vagyok..... Úgyhogy majd hétfõn szépen alaposan megkérdezem, mennyire indokolt, hisz az nst-k jók Sok sikert mindenperces kismamának:)
Szerintem a lepény érettsége a mérvadó. Elsõ kislányomnál is III.fokban volt érett a lepény 37 hetesen, sûrûn jártam NST-re meg UH-ra. Nézte a keringést a dokim és amikor végképp nem volt megfelelõ a helyzet akkor megindítottak a szülést ( május 22 hleyett május 5 lett a szülés idõpontja) Most ismét babát várok kiírt idõpont szeptember 22. BPD múlt héten ( 35 hetesen) volt 97 mm, a többi értékre nem emlékszem, de nekem is azt mondták hogy egy jól fejlett 39 hetes babónak felel meg a kicsim ( ráadásul farfekvéses :-/ ). Ezért még nem fektetnek be. A dokid gondolom tapasztalt és hozzáértõ ember, én hallgatnék rá, a helyedben! Nem hiszem hogy ilyen értékek mellett 3 hétig húznád még. Kitartást, minden rendben lesz!
Én április 18-ra voltam kiírva és május 5-én született meg a kislányom 4, 08 kg-mal és 58 cm-el. Szerencsére engem nem fektetett be elõtte, másnap kellett volna bemennem, de a kiscsaj akkor megijedt és úgy döntött hogy kijön magától. Minden lehetséges.
Ezt nem is értem. Nekem is az uh szerint a 12. héttõl 2-3 héttel nagyobbnak mondták. Nem akartak a kiírt idõpont elõtt befektetni. Így is a 41+1-en szültem. Ha az uh-t nézzük, akkor meg már 3-4 hete meg kellett volna születnie. Az elszámolással kapocslatban annyit, hogy a 12. heti uh-n pontosítják a méreteket, és akkor kellett volna megváltoztatni a kiírt idõpontot. (szerintem) Akkor nem mondták nagyobbnak?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem, mondták.... Ettõl is vagyok ideges, hogy lehet hogy mégse számoltak, el mert akkor csak 37 hetes vagyok, erre befektet... S valahogy nincs kedvem bent feküdni, 2-3 hetet mert úgye ki tudja mikor akar kbujni...
Hogy számolták ezt??Az még 3hét a kiírt idõpont.Én aug 31re vagyok kiírva most vagyok a 40edik hétben, egy hetet hordhatom túl a babát, mert elõzõleg császáros voltam, de pl én saját felelõsségre nem mentem be.Minek?elõzõleg egy estét voltam bent, azt sem tartottam indokoltnak sztem tök felesleges volt-utólag kiderült hamar császároztak meg-5nappal a kiírt idõpont elõtt..de akkor még kezdõ voltam.Most már az elején közöltem csak akkor vagyok hajlandó befeküdni ha életveszélyben vagyunk, mert van egy 2éves fiam akit egyedül látok el napközben és nem érek rá pihengetni a kh-ban...rögtön mondta semmi akadálya, aláírtam a saját felelõsségre papírokat és hazajöttem.HA gond van úgy is rögtön megyünk a khba és szólok neki, de remélem már csak szülni:) Igaz holnap még lesz egy vizsgálatom vele 10kor, de már elég sok jóslóm van-ha jósló ez egyáltalán....szval én nem feküdnék be, mert tényleg simán 2-3hetet még túl hordhatod, mert ha semmi gond 2hetet engedik túlhordani...de ezért nézd a baba méreteit is, ne csak azt amit a gép saccol, mert az elsõnél nekem is 4450grammot saccolt a gép aznap reggel du megszületett 3500grammal a fiam..szval semmit nem jelent ez sem igazán..Üdvy, minden perces km
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, persze, nagyon rendes meg szakmailag csak jót hallottam róla, ezért fogadtam meg, csak hát ez az elszámolás miatt aggodóm, mivel azt mondták hogy a fiúk szeretnek ráhúzni:) Nah de majd holnap kiderül, hogy mi lesz:) Sok sikert a babóhoz, utolsó hozzászóló:)

Létezik az hogy 39 hetesen a hasam is vízesedjen?

Legjobb válasz: Ezt hogy érted írd le mert nem tudom elképzelni. 39hkm

Ezt hogy érted írd le mert nem tudom elképzelni. 39hkm
Sajnos létezik:( 37.héten volt császárom toxémia miatt és már a hasfalam is vizes volt, a hasi szövetek is megkötötték a vizet.
A kérdező hozzászólása: a köldököm alatt van egy kb másfél tenyérnyi rész ami olyan tapintásu mintha mondjuk egy notesz lenne a bõröm alatt :-) ott keményebb mint máshol meglátszik rajta a nadrág lenyomata elég mélyen és azon a részen hideg mint a jég. sajna jobban nem tudom körül írni.
A kérdező hozzászólása: kedves második a vérnyomásom renden a vízeletem fehérje mentes. neked mennyire volt vizes?? látszott is vagy az orvos mondta? nálad hogy volt?
Látszott is...ha benyomtam a bõröm egy picit, akkor meglátszott az ujjam nyoma.Sajnos a vérnyomásom is vacak volt, fehérje nem volt. Meg faros is volt a lánykám:)
ja , és mikor felnyitottak el voltak képedve, hogy mennyire vizes a hasfal...azonnal nyomták belém az augmentint...

Mit gondoltok, nagyon felelőtlen lennék? Ma vagyok 39 hetes terhes és holnap van a keresztanyám esküvője . Nem tudom el merjek -e menni? Tölünk 110 km-re laknak.

Mennék is meg nem is :-)))

Legjobb válasz: Én 39 hetesen már biztosan nem utaznék ennyit. Igaz lehetõségem sem volt rá.Az egyik gyerekem 36 a másik 39 hétre született.Ezért ez a véleményem,hogy nem indulnék útnak.

Én 39 hetesen már biztosan nem utaznék ennyit. Igaz lehetõségem sem volt rá.Az egyik gyerekem 36 a másik 39 hétre született.Ezért ez a véleményem, hogy nem indulnék útnak.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Egyben és épségben hazaértünk . Kicsit elfáradtam de minden rendben volt. Még táncoltunk is a kis hercegemmel :-)))
Szia! Én is azon a véleményen vagyok, mint a többiek, de ha a magzatvíz elfolyik, ne utazgass, hanem mentõt hívjatok azonnal! 39+4 h km
Én csodaszámba vagyok, mint itt irta az egyik elöttem szóló!39.hétre szültem, magzatvizem nem ment el, vérezgettem csak.egybõl indultunk kórházba, ahol a vizsgálatnál megjegyezte a doki, hogy 2 perces fájásaim vannak.elcsipték a burkot, 20 percen belül megszültem a fiam.annyira lazák a szöveteim, hogy kipottyant a bébim.most 34.héten járok második babámmal, anno azt mondták, az elsõ fájásnál legyek korházba, mert elhagyom a gyereket.na nekem akkor se voltak fájásaim, nem tudom, most is hogy fogom megérezni.nem vagyunk egyformák!ha korház közelébe vagy, akkor menj, vigyázz magatokra!jó szórakozást!szép babavárást, és lassan babázást!:)
Én úgy tudom, hogy ha el is folyik a magzatvíz, akkor is egy órán belül javasolják beérni a kórházba. Ezt elvileg meg is tudjátok tenni. Igazán különleges ajándék lenne, ha az esküvõ napján születne, de inkább csak mulass jól, és ha majd hazaértél, akkor jöjjön a bébi!!
Szia! Az utolsó két hozzászólóval értek egyet. Jó szórakozást :)
Szerintem is nyugodtan menj el! Én is voltam a szülés elõtti napon egy családi vacsin. Utána annyira nem tudsz majd kimozdulni. Vigyázz magatokra, ennyi.
szia.már én sem mennék.vagy ha nagyon muszály, akkor utánanéznék a korháznak ami a közelében van, szempont, hogy van dokid, stb, mert akkor számolnod kell azzal, hogy esetleg nem vele fogsz szülni.100 km azért nem olyan vészes, azért mert 39 hetes vagy még nem kell bezárkoznod, én sem tettem.ha mész vidd magaddal a korházi csomagot mindenképpen.és nézz utána a korháznak és a dokiknak.
Szia! Szerintem nyugodtan menj el ha akarsz, úgy látom minden szükséges óvintézkedést megtettél, csomag, ismerõs a kórházban, pihenési lehetõség stb. Én is azt gondolom hogy csodaszámba megy, ha az elsõ fájásoktól számítva néhány órán belül baba van anyuka kezében, szóval ha esetleg beindulnának a fájások vagy elfolyna a magzatvíz (mint a filmekben), akkor is lesz néhány órád hogy odaérj a saját kórházba, de arra mindenképp lesz idõ hogy a fogadott szülésznõd telefonon eligazítson a teendõket illetõen. Van aki eleve is egy órát utazna a nagy forgalomban, dugókban a kórházba menet! Jó szórakozást! Jó mulatást
Most már lassan a babádat várjuk :) )
9:51 vagyok! Örülök, hogy klassz volt!!!! Látod, jól tetted, hogy mentél :)
Örülök, hogy minden rendben volt! Most egy ideig nemigen lesz lehetõséged ilyen kikapcsolódásra, épp jókor jött :) Kellemes utolsó napokat kívánok, aztán könnyû és gyors szülést!
Várjuk a beszámolót! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek , aranyosak vagytok. Azt hiszem elmerészkedek :-) És megirom majd hogy mi volt ....
Szia! Szerintem is nyugodtan menj el! Ha bármi lenne is, ott is van kórház! Vagy tényleg esetleg vissza is érnétek Pestre!
Én biztos elmennék és szórakoznék egyet :) Gondolom van kórház arrafele is, ha elmenne a magzatvíz. Ha pedig csak fájások vannak, akkor bõven hazaértek! Csak legyen nálad a csomagod! És a férjed ne igyon, hogy képben legyen, és tudjon vezetni :) Ez egyáltalán nem felelõtlenség, nem beteg vagy, hanem terhes! És milyen jó lenne azt mesélni a gyerekednek majd, hogy táncolás közben jött rád a szülhetnék :)
A kérdező hozzászólása: Igen a csomagot mindenképpen vinném és a keresztanyám mondta ha esetleg ott szeretne a baba érkezni van ismerõse a kórházban. Egyébként itthon nincs fogadott dokim csak szülésznõm.
A kérdező hozzászólása: És elsõ baba nem gondolom hogy pár perc alatt meglesz - ha esetleg ott indul be. Lehet még arra is lesz idõnk hogy visszajöjjünk ide pestre. Az ut kb 1 - 1 és fél óra.
Na nagy pocakal hogy huztad ki terheséget? szülésre esküvõre kiváncsi lennék 2 éve hogy volt ez


Ha az nst-n nincs egyáltalán méhösszehúzódás, akkor még tutira messze van a szülés? 39 hetes vagyok.

Volt valaki úgy, hogy ennek ellenére mégis beindult pár napon belül a szülés?

Legjobb válasz: 39+1. hetesen voltam dokinál: méhszáj zárt, nulla fájás, nulla jósló, pocak sem szállt még le. Doki azt mondta, még legalább 1 hét, mire szülök. Erre 2 nap múlva 3 óra alatt megszültem :)

39+1. hetesen voltam dokinál: méhszáj zárt, nulla fájás, nulla jósló, pocak sem szállt még le. Doki azt mondta, még legalább 1 hét, mire szülök. Erre 2 nap múlva 3 óra alatt megszültem :)
nekem sose volt nst-n méhösszehúzódásom, 39 hetesen szültem. a szülés idõpontját nem fogod tudni elõre, tök váratlanul fog jönni... (én aznap még 2 órás nagybevásárlást tartottam a sparban, meg férjemmel lementünk délután sétálni a balcsiparta, éjjel meg beindult a szülésem)
2 nappal a szules elott voltam NST-n, ami semmi fajast nem mutatott. Joslofajasaim sem voltak soha. Aztan 2. nap reggel felkeltem enyhe fajasokkal, ami delutan 5-re lett eros, intenziv. Ejjel 1-kor szuletett meg a fiam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, ez azért reményt adott!

39 hetes vagyok. Lehet, hogy lassan jön a baba?

Ma reggel arra keltem, hogy menzesz szer? görcseim voltak, olyan 5 percen keresztül.Ez tartott fél óráig, de elmullott utánna. Pár napja alig mocorog a kisfiam, csak jelet AD, HOGY ODABENNT VAN. Teljesen leereszkedett a hasam, és elég b? folyásom is van.

Legjobb válasz: Gratulálok. Akkor már készülõdik megszületni. Ne menj el otthonról nagyobb távú útra. Ha esetleg van választott dokid vagy szülésznõd hívd fel miket vettél magadon észre és lehet, hogy csinálnak egy ct-t. Én is 39 hetesen szültem 4100gr és 51 cm kislány. Drukkolok, hogy könnyû szülésed legyen. Vigyázz magatokra és ha kibújik és lesz idõd írj. Tudjátok a nemét?

Gratulálok. Akkor már készülõdik megszületni. Ne menj el otthonról nagyobb távú útra. Ha esetleg van választott dokid vagy szülésznõd hívd fel miket vettél magadon észre és lehet, hogy csinálnak egy ct-t. Én is 39 hetesen szültem 4100gr és 51 cm kislány. Drukkolok, hogy könnyû szülésed legyen. Vigyázz magatokra és ha kibújik és lesz idõd írj. Tudjátok a nemét?
Hasmenés, pocak lent, görcsök, alig mozog.... Ezek mind-mind szüléselõjelek :) Szerintem 1-2 napon belül megszületik!! Készülj!!! Aksik elemek legyenek feltöltve, kórházi csomag összerakva, haj megmosva, köröm levágva :) :) Könnyû szülést!!
Hasonló elõjelek után én mind a 2 gyerekem másnap megszültem (39. héten) :) Drukk-drukk, és könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Igen , kisfiúnk lesz, alig várom már, hogy velünk legyen. Ma már kétszer is hasmenésem volt, állítólag ez is jelent valamit. Most megyer a kiskertet megkapálni, mert ugye utánna már nem igazán lesz idõm.Akkor szerintewd jönni fog a kis Milánom hamarosan?

Sokat görcsöl a hasam (egyre többet) és hányingerem is van. Közeleg már a szülés? 39 hetes kismama vagyok.

Éjjel voltak 9 perces fájásaim, aztán el is múltak. Közeleg a nagy nap vagy még hetek is lehetnek hátra?

Legjobb válasz: 39 hetesen bõven közeledhet a szülés! Biztos csak napok kérdése.

39 hetesen bõven közeledhet a szülés! Biztos csak napok kérdése.
Szia! Szurkolok Neked hogy könnyen, gyorsan menjen a szülésed! Szerintem már biztos jön az idõd ha intenzív joslóid voltak.
A kérdező hozzászólása: köszi ;)
Bizony közeleg :D Légy nagyon erõs és ügyes, a legvégén pedig nagyon boldog! 38 hetes
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy, köszönöm, remélem nem lesz túlhordás, már nagyon várjuk Õt!

39 hetes kismama vagyok. Szédülés, émelygés esetleg hányinger minek a jele lehet?

Legjobb válasz: Szia. Szintén 39 hetes vagyok. Ugyanilyen tüneteim vannak. Én arra fogom a hányingert, émelygést, hogy nyom a baba. Az is lehet, hogy nemsokára szülünk. Én már nem bánnám!!

Szia. Szintén 39 hetes vagyok. Ugyanilyen tüneteim vannak. Én arra fogom a hányingert, émelygést, hogy nyom a baba. Az is lehet, hogy nemsokára szülünk. Én már nem bánnám!!
szülés jele is lehet
En ket hete hnyingerrel, hanyassal kuzdok.Le is fogytam 3 kilot az utobbi egy hetben. Ugy latszik terhesseg elejen es vegen hanyingeres idoszak van.39 hetes es 2 napos vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! És könnyû szülést nektek (is)!

39. hetes vagyok. Ebben a melegben milyen ruhát kell a kicsinek bevinni a korházba? A szülésnél kell még az apának olyan védőruha?

Legjobb válasz: D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni,remélem már minél elõbb:)Apának kell a védõruha,én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is,hosszú meg rövid ujjú badyt,egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket,illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!

D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni, remélem már minél elõbb:) Apának kell a védõruha, én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is, hosszú meg rövid ujjú badyt, egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket, illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!
Attól függ, hogy hol szülsz. A Szent Imrében a kicsinek adnak ruhát, apukának kell mûtõsruha.
A kérdező hozzászólása: Gyõrben fogok
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is.

Gyakran görcsöl a hasam, 39 hetes vagyok, ezek jósló fájások?

lehet nevetséges de nem az els? terhességem de ilyet egyiknél sem éreztem...nem párosul hozzá deréktáji fájdalom de iszonyúan tud görcsölni a hasam és k?kemény olyankor,kb fél órán át tart aztán van hogy fél napra is abbamarad.

Legjobb válasz: én is ezeket érzem, szerintem jóslók. nekem a tegnapi nap volt elég necces, meleg front is volt. te hogy viselted? van még valami elõrejelzés? nekem az nst rendesen kileng már,(többször a 100asig felmegy) de érdekes, hogy nem érzek belõle semmit. amit még megfigyeltem magamon a napokban: pattanásosság, migrén és újra megjelent az elõtej. azt hiszem a 40. hétig már meg lesz a pici. szintén 39 hetes

én is ezeket érzem, szerintem jóslók. nekem a tegnapi nap volt elég necces, meleg front is volt. te hogy viselted? van még valami elõrejelzés? nekem az nst rendesen kileng már, (többször a 100asig felmegy) de érdekes, hogy nem érzek belõle semmit. amit még megfigyeltem magamon a napokban: pattanásosság, migrén és újra megjelent az elõtej. azt hiszem a 40. hétig már meg lesz a pici. szintén 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Én már nem is tudom eldönteni hogy egyáltalán érzékeny vagyok e a frontokra, azt tudom hogy napról napra nehezebben viselek mindent, éjjel nagyon szarul voltam.a migrén nálam is jelen van már jó pár napja, mondjuk eddig nem is gondoltam arra hogy a szülés közeledtét is jelentheti.....az nst nem mutat semmit de ez nálam nem jelent semmit, mentem már úgy szülni hogy reggel az nst-n semmi éjjel meg baba volt.:D sok erõt és kitartást kivánok Neked!aztán pedig boldog babázást!

Erősen fáj az alhasam de csak ha mozgok, járni is alig bírok. Most vagyok 39 hetes. Ez lehet a beágyazódás miatt? Mi más oka lehet?

Legjobb válasz: A beágyazódáson kb 39 hete túlvagy. Most azt érezheted hogy a babód beékeli a kis buksiját a helyére...és lehet éppen "nyom" vmit. Kevés nekik ilyenkor már a hely. nyugi,sokáig nem cipeled már. Könnyû szülést:D 34 hetes pocis:D

A beágyazódáson kb 39 hete túlvagy. Most azt érezheted hogy a babód beékeli a kis buksiját a helyére...és lehet éppen "nyom" vmit. Kevés nekik ilyenkor már a hely. nyugi, sokáig nem cipeled már. Könnyû szülést:D 34 hetes pocis:D
A kérdező hozzászólása: Bocsi, igazad van, elírtam. Köszi a választ
Szia! én is rettenetesen szenvedtem ettöl, néha annyira erösen fäjt, hogy üvölteni tudtam volna, pär napig tartott, aztän be is indult. anyukäm szerint a méhszäjat nyomja a baba feje, mert mär nagyon lent van, ez jo, mert majd hamarosan neked is be fog indulni szerintem. Nekem szülés közben is a baba iszonyu aktivan rugkapält, és annyira nyomkodta a fejével a méhszäjat, hogy a szülésznö szerint a babänak köszönhetem, hogy olyan szépen egyenletesen tägultam, és elég hamar. Szép szülést kivänok neked!
szia en is pont igy vagyok, csak meg 36 hetesen...nyomja a mehszajat a baboca nagyon lent van a feje, hamarosan szulunk!en egy kicsit korabban de remelem minden rendben lesz!sok szerencset es szep szulest!puszi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, könnyû szülést és jó babázást kívánok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!