Találatok a következő kifejezésre: 39 hetes Első (11 db)

39 hetes kismama vagyok. Aki magánorvoshoz jár. Mikor fizettek a dokinak? Szülés után a kórházban? Vagy az első magánrendelésen miután kijötettek a kórházból?

Legjobb válasz: Szia! Én elsõ babámnál a kórházba adtam oda amikor bejött megvizsgálni. Második babámnál aki most okt.2. született:) Ma adtam oda a varrat szedésnél mert a kórházba elkerülték egymást a férjemmel!

Szia! Én elsõ babámnál a kórházba adtam oda amikor bejött megvizsgálni. Második babámnál aki most okt.2. született:) Ma adtam oda a varrat szedésnél mert a kórházba elkerülték egymást a férjemmel!
Mi még a kórházban oda akartuk adni a pénzt, de hiába hajkurászta a párom a dokit, sose találta meg, nekem pedig az alkalom nem volt soha megfelelõ. Végül varratszedéskor adtam oda neki a magánrendelésén.
Én varratszedéskor adtam oda.
Ugyan ez a kérde´s legalább 10x volt az elmúlt idökben. Szerintem mikor kiírtad a kérde´sed a gép kidobott egy párat.El kellett volna olvasnod...Még most sem késö.I`rd be a keresöbe. A`ltalában a távozás elött, vagy a 6 hetes kontrollon szoktak fizetni.ez orvosfüggö is.Kérdezd meg töle.Gondolom az összegekröl tájékoztattak, ebben sincsen semmi ha megkérdezed.
Szia! Én nem bánom, hogy kiírtad a kérdést, mert így legalább vannak új hozzászólók! Én úgy tervezem, hogy mielõtt hazajövünk a kórházból, akkor fizetek, de ha bármi közbejönne, akkor a 6 hetes kontrollon.
Szia! Engem a dokim külön megkért, hogy a szülés után egybõl adjuk oda, mert kitudja mikor talizunk legközelebb....

Első babás kismamák, ti is féltek a szüléstől? 39. hetes vagyok, alig várom már, hogy karjaimban tarthassam a picimet!

De ugyanakkor mindig az jár a fejemben, hogy csak semmi baj ne legyen, egészséges legyen, minden rendben legyen vele, velünk! Már nagyon sokan várják a családból, rokonságból, izgulok nagyon, és félek is!

Legjobb válasz: Annyi ilyen kérdés van, keress rá. Én egy pillanatig sem féltem, vártam az elsõ másodpercõt, most a másodiknál még jobban.

Annyi ilyen kérdés van, keress rá. Én egy pillanatig sem féltem, vártam az elsõ másodpercõt, most a másodiknál még jobban.
Nekem is állandóan ezen jár az eszem. Még csak 25 hetes vagyok, de már én is várom a babót. Természetes a félelmed. Szerintem mindenki aggódik. Nem lesz semmi baj, egészséges lesz a babád. Könnyû szülést!
A harmadikat várom és én is félek a szüléstõl. :) Az elsõnél az ismeretlentõl féltem, nem tudtam mekkora fájdalomra számíthatok. A másodiknál már tudtam, jó pár évet kihagytam a két gyerek közt, mert a hülye doki miatt olyan élmény lett az elsõ szülésem. Most a harmadikba már simábban belevágtam, nem is olyan kegyetlen a szülés, mint az elsõ után emlékeztem rá. Most már nem is a fájdalomtól, hanem attól félek, hogy sikerüljön komplikációmentesen, egészségben megszülni és szülés közben ne történjen baj.
Szia! Én is elsõ babás vagyok, 39 hetes:) Én még nem félek a szüléstõl, ki tudja még mi lesz.Viszont azon aggódom, hogy minden rendben legyen vele, és semmi gond ne legyen!!!

39 hetes kismama vagyok, mivel készüljek az első házassági évfordulónkra?

Eléggé behatároltak a lehet?ségeim, hiszen bármikor szülhetünk, viszont azért mégis szeretnék meglepetést okozni a férjemnek valami személyes, kedves dologgal. Egy hét múlva lesz pont. Az is jó ha el kell készíteni házilag, de mit azt nem tudom..Várom az ötleteket..

Legjobb válasz: ilyenkor a férjnek illik virágot vinni. de valami kedveséget te is csinálhatsz, pl kedvenc süti, vagy csoki, fözni (ha még bírsz). vagy egy bekeretezett kép a gyerek uh képe amire ráírod hogy az elsö évfordulón már itt voltál.

ilyenkor a férjnek illik virágot vinni. de valami kedveséget te is csinálhatsz, pl kedvenc süti, vagy csoki, fözni (ha még bírsz). vagy egy bekeretezett kép a gyerek uh képe amire ráírod hogy az elsö évfordulón már itt voltál.
Szerintem a baba tökéletes ajándék lesz a férjednek! :) Lehet, lerágott csont, de a férfiak életében is katarktikus pont az elsõ gyerek születése! Egyébként pedig azt gondolom, hogy egy finom, gyertyafényes vacsi tökéletes megoldás lenne, feltéve, ha nem a kórházban ér titeket a nagy nap... :)
Ugye nem kérdezted komolyan ? Hát van szebb ajándék egy házassági évfordulóra, mint egy gyermek???? De ha esetleg még pocaklakóként éli meg a baba az évforduló napját, akkor vigyétek magatokkal egy gyertyafényes, meghitt vacsira. Ja és a vörös rózsa részedrõl is egy szép gesztus. Én is minden évben azzal jövök haza a jeles napon, hiszen a férfiak is szeretik a virágot.

Első babás 39 hetes terhes vagyok. Írnátok pár sort nekem?

Teljesen könnyen viselem a terhességet, semmi görcsöm nincs és jóslóm sem volt.A nyákdugóm nem ment még el.Már nagyon kezdek aggódni, hogy mikor szülök már meg.Minden nap egy várakozás és izgalom. Nehéz elképzelni, hogy csak úgy beindul a szülésem úgy, hogy nincs is előjelem semmi.Már lent van a hasam is.Hogy bírtátok első gyerekkel az utolsó hetet?Írnátok pár biztató szót?

Legjobb válasz: Én szülés elõtti nap is dolgoztam. Semmi jele nem volt, hogy meg akarna indulni. Egy vizsgálatról viszont már nem engedtek haza a kórházból. 3 óra múlva a kezemben volt a fiam :) Spontán, mindenféle indítás nélkül. Szóval elõjel nálunk sem volt. Utólag azt mondom, borzalmasan mázlisták vagyunk, hogy ennyire gyorsan és szuperül ment. Nem lehet már sok hátra neked sem. Addig próbáld meg magad lefoglalni, kipihenni, menj fodrászhoz, manikûröztetni, olvasgass. Benn maradni nem fog, nyugi :)

Én szülés elõtti nap is dolgoztam. Semmi jele nem volt, hogy meg akarna indulni. Egy vizsgálatról viszont már nem engedtek haza a kórházból. 3 óra múlva a kezemben volt a fiam :) Spontán, mindenféle indítás nélkül. Szóval elõjel nálunk sem volt. Utólag azt mondom, borzalmasan mázlisták vagyunk, hogy ennyire gyorsan és szuperül ment. Nem lehet már sok hátra neked sem. Addig próbáld meg magad lefoglalni, kipihenni, menj fodrászhoz, manikûröztetni, olvasgass. Benn maradni nem fog, nyugi :)
Nekem alapból koraszülést mondott a doki minden féle ok miatt...volt h azt mondta lehet hogy a 30. héten már szülünk...na már most mikor már a 37.hetet is betöltöttem azt hittem ez a pici nem is akar kibújni:DNekem a nyákdugóm 3hétig fokozatosan távozott de ezt leszámítva semmi jel nem utalt szülésre...a ctg-k is laposak voltak...és egyszer csak a 39.héten elment otthon a magzatvíz...semmi elõjel semmi nélkül.:) 8óra alatt lett meg a kislányom.Úgyhogy ne aggódj nem fog benn maradni az a baba csak ilyenkor már idegörlõ várni:)
Március 18-ra voltam kiírva...25-én befektettek, volt több indításom de semmi...31-én éjjel elkeztem orvosok elõl bujkálva lépcsõzni és csavargatni a mellbimbómat mert attól beindul:) éjfél felé éreztem gyengén fájásokat....kettõkor már a kezemben volt:)
Szia, 40+1 hetes vagyok, a hasam már 2 hete lennt van, nyákdugóm darabokban távozott 1 hete, görcseim is vannak (rendszertelenek) de még mindig nem szülök, sajnos a jelekben sem lehet bízni, van akinek minden jele megvan (mint nálam) de mégsem indúl be a szülés, van aki semmit sem érez egyik pillanatról a másikra már indúl is a szülés, ja és az hogy leszáll a pocak nem jelent semmit, én már nagyon kivagyok, de még várnom kell, neked kivánom hogy hamar kibújonn és könnyen menjen!
Szia! Annyi elõjele volt, hogy a szülés elõtti nap (39+6) délben barna folyásom lett (tágulási vérzés). Majd este 11-kor elindultak a fájások, másnap (40+0 kiírt nap) délelõtt fél 12-kor megszületett a babám. Nagyon jól bírtam az utolsó hetet, nem olyan borzalmas mint ahogy 1-2 kismama leírja :) Be fog indulni, ki tudja lehet holnap ilyenkor már babázol :)
Gondolj arra, hogy max. 2 hét múlva már meglesz a baba (41. hétnél tovább a legtöbb doki nem hagyja bent). :-) Én 40+5-re szültem az elsõt, hiába jóslóztam meg görcsöltem már félidõtõl, így is csak indítással szültem, nem tudom magától mikor indult be. De bizony sok esetben minden elõjel nélkül indul meg. Én is tûkön ülök már mert bár csak jövõ péntekre vagyok kiírva, de 1 hete azt mondta a doki elõbb fog jönni, már teljesen nyitva voltam akkor is, minden este pár órán át rendszeres fájásaim vannak, mégis egyben vagyok még. Amõgy elsõ gyerekkel az utolsó hetem úgy nézett ki, hogy minden nap körház és ctg, mert ugye 40. hét után már naponta kell menni. De nem viseltem nehezen, most a másodikkal sokkal nehezebb és rosszabb, mert itt egy örökmozgó 2 éves, aki mellett esélyem sincs szusszanni egyet, fizikailag sokkal nehezebb most. 38+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
41-42.héten indìtják. Van, ahol a betöltött 41.héten, barátnõmet pesten betöltött 42.héten indították.
Nálunk a kiírt nap után még várnak 1 hetet, aztán be kell feküdni és ott döntik el, hogy mikor indítanak. Kb. 1-2 nap után szoktak. /Mosonmagyaróvár/
Ha még jársz nst-re akkor ott úgyis szolnak!Sok sikert a babucihoz:) )

39 hetes kismama vagyok a vizeletemben egy kis fehérje és vér található. Ez az első terhességem, megkérdeztem hogy ez utal e a szülésre azt mondta szerinte igen. Több gyereke anyukák szerint is lehetséges ez? Most 30-ára vagyok kiírva.

Legjobb válasz: sztem a szüléshez semmi köze annak h vér volt a vizeletedben.ha szüés közeledtét jelezné,tehát tágulás miatt lenne vér akkor az nem onnan jönne ahonnan a vizelet.sztem felfáztál vagy veseproblémád van a fehérje meg utalhat toxémiára is.

sztem a szüléshez semmi köze annak h vér volt a vizeletedben.ha szüés közeledtét jelezné, tehát tágulás miatt lenne vér akkor az nem onnan jönne ahonnan a vizelet.sztem felfáztál vagy veseproblémád van a fehérje meg utalhat toxémiára is.
A 39. héten már minden a szülésre utal :) )) Nekem soha nem volt sem vér, se fehérje a vizsgálatokat meg a vizeletben, csupán elenyészõ számú, mégis a 38-39. héten születtek a gyerekeim... a vizsgálatokat meg a 36. héten csinálták.
Ez inkább veseproblémára utal. A vérnyomásod rendben van? Biztos hogy fehérje volt benne? Nem fehérvérsejt?
Utalhat szülésre, de pl volt egy csaj a tanácsadáson kinek úgyanúgy vér volt a vizeletében azt rá 2 hétre még mindig egyben volt.
A kérdező hozzászólása: tévedtetek ezt pénteken kérdeztem vasárnap már szültem.zért köszönöm a válaszokat.

39 hetes kismama vagyok. Szülés elött mennyi idövel ereszkedik le a hasad? Elsö babaám és izgulok.

Legjobb válasz: Szia! Van akinek lereszkedik már a 30.héten van akinek meg egyáltalán nem. Az a fontos, hogy a koponya mennyire van lenn. Nekem is hamar lent volt a hasam kb 32. héttõl, de a koponyája nem akart teljesen leereszkedni a méhszájhoz a szülés napján sem. És igazán ezen múlt hogy császároznak vagy nem mert lassan tágultam és mivel lassacskán mivel nem feküdtem szépen lement végül burkot repesztett és hüvelyi úton született meg a kisfiam. És már 7 hete lent volt a hasam, hidd el ez nem számít, inkább az hogy a méhszáj fölött a burok felett van-e a koponyája. Könnyû szülést kívánok, emiatt ne izgulj

Szia! Van akinek lereszkedik már a 30.héten van akinek meg egyáltalán nem. Az a fontos, hogy a koponya mennyire van lenn. Nekem is hamar lent volt a hasam kb 32. héttõl, de a koponyája nem akart teljesen leereszkedni a méhszájhoz a szülés napján sem. És igazán ezen múlt hogy császároznak vagy nem mert lassan tágultam és mivel lassacskán mivel nem feküdtem szépen lement végül burkot repesztett és hüvelyi úton született meg a kisfiam. És már 7 hete lent volt a hasam, hidd el ez nem számít, inkább az hogy a méhszáj fölött a burok felett van-e a koponyája. Könnyû szülést kívánok, emiatt ne izgulj
Szia!Nekem nem ereszkedett le a hasam.Nekem is elsõ babám született!Közel vagy, könnyû szülést!4 hetes kislány édesanyja
Nekem meg nem esett le es 6 nappal vagyok a kiirt idopontom elott...(kislanyt varok)aztmondjak nem jatszik nagy szerepet a szulesben hogy le ereszkedik vagy nem a poci...

Aneszteziologushoz miért kell mennem és mit fog kivizsgálni? 39 hetes vagyok az elsö babám császáros volt.

a nyiregyi korházba kell mennem milyenek ott az orvosok?

Legjobb válasz: A nyíregyházi kórházról nem tudok Neked írni.Anestes vizsgálatra elõrelátásból küldenek,mivel már volt császárod ezért elõre elkészítik a vizsgálatot.Ennélkül a vizsgálat nélkül nem végezhetõ el sem az altatás,sem a gerinc érzéstelenítés.Kikérdez elõzõ betegségeidrõl,a császárodról,családi betegségekrõl,aztán egy kicsit megvizsgál ráhallgat a szívre,tüdõre,megnézi a laborjaidat.Jóesetben elbeszélget veled,hogy megnyugtasson minden rendben lesz,ha császárra kerülne sor.

A nyíregyházi kórházról nem tudok Neked írni.Anestes vizsgálatra elõrelátásból küldenek, mivel már volt császárod ezért elõre elkészítik a vizsgálatot.Ennélkül a vizsgálat nélkül nem végezhetõ el sem az altatás, sem a gerinc érzéstelenítés.Kikérdez elõzõ betegségeidrõl, a császárodról, családi betegségekrõl, aztán egy kicsit megvizsgál ráhallgat a szívre, tüdõre, megnézi a laborjaidat.Jóesetben elbeszélget veled, hogy megnyugtasson minden rendben lesz, ha császárra kerülne sor.
Azért, mert ha az elsõ baba császáros volt, , nagy a sansz, hogy a második is az lesz. Arra pedig nem árt felkészülni. Mivel a gerincérzéstelenítést is anesztes orvos végzi, azért kell oda menned egy kisebb vizsgálatra, de nevezzük inkább konzultációnak. Sebészeti tömb, elsõ emelet. Engem már kétszer altattak Nyíregyen, mindkétszer rendes orvost fogtam ki, pedig nem fogadtam meg egyiket sem, és hálapénzt sem kapott egyik sem. A második alkalommal különösen kedves fiatal dokinõ volt, valamilyen Enikõnek hívták, bár nem tudom, akarsz-e altatóorvost fogadni. Van egy nõgyógyász is, aki egyben altatóorvos is, Benedek, az viszont egy igazi tapló vadbarom, egyáltalán nem ajánlom.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat, holnap megyek remélem rendes doki lesz sajnos megfogadni orvost nem tudok
Szerintem nem is kell. Ugyanolyan gondosnak kell lennie akkor is, ha nem fogadod meg. Minden jót, könnyû szülést!
Itt Nyíregyen ez a protokoll. Mert a császáros szülés egy pillanat alatt átfordulhat mélyaltatásba, a barátnõmnél is így volt, mert egyszerûen nem hatott neki a gerincérzéstelenítõ. Ezért aki várhatóan császárral fog szülni, elõvigyázatosságból itt elküldik altatóorvosi kivizsgálásra.
Nekem nem volt ilyen vizsgalat, pedig EDA-val szultem a Janosban. Szoval a gerickozelinel nem biztos, h kell ilyen. De melyaltatasnal tuti.

39 hetes vagyok. Első babámat várom, már több, mint 4 kg. Kis termetű vagyok- 160 cm magas. Vajon meg tudom szülni természetes módon?

Legjobb válasz: Ezen ne idegeskedj elõre.mindig pozitívan álj hozzá.Persze hogy megtudod szülni.Én 164 cm vagyok és a lányom 3950gr volt és simán szültem.Nem a magasságtól függ .Szép szülést!

Ezen ne idegeskedj elõre.mindig pozitívan álj hozzá.Persze hogy megtudod szülni.Én 164 cm vagyok és a lányom 3950gr volt és simán szültem.Nem a magasságtól függ .Szép szülést!
EGyrészt , másrészt azt tenném hozzá, hogy sokszor 1-1, 5 kgal elbecsülik a súlyt, tehát ezt sem kell kpnak venni.-) Ha meg nem megy a szülés, legrosszabb esetben császároznak, de ez a te és a baba érdeke. ne félj, semmi baj nem lesz, meg fogod szülni:-)
Szia, én 4350-nel szültem meg a lányomat és nem is volt olyan szörnyû. Valaki azt mondta nekem, hogy néha a kisebb babát nehezebb megszülni, mert azok nem olyan erõsek. Az én lányom szinte kirúgta magát belõlem, alig kellet nyomnom (3-ra kint volt). Ne agódj rajta és minden rendben lesz.:)
Szia4 Ne izgulj. Sokszor igencsak elszámolják, nekem a 36. héten 3, 65 kg-ra saccolták a fiamat, 4 hét mulva szültem, és 3, 15 kg lett. de ha nagy baba is, az orvos fogja tudni , mit kell tenni.

Ugye tényleg igaz, hogy a második szülés könnyebb ill. gyorsabb? Tiszta para vagyok, mert az első sajnos rettenetes élmény maradt.39+5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem tudom, mi történt veled az elsõ szülésednél, de õszintén sajnállak. Egy nõvel a legszebb dolog, ami történhet, hogy kisbabája születik. Én sem szültem könnyen, de várom a következõt, mert csodálatos élmény volt. Sokaktól hallom, hogy a második könnyebb, kívánom neked, hogy így legyen és megtapaztalhasd a szépségét,minden csodáját a szülésnek. Sok boldogságot!

Nem tudom, mi történt veled az elsõ szülésednél, de õszintén sajnállak. Egy nõvel a legszebb dolog, ami történhet, hogy kisbabája születik. Én sem szültem könnyen, de várom a következõt, mert csodálatos élmény volt. Sokaktól hallom, hogy a második könnyebb, kívánom neked, hogy így legyen és megtapaztalhasd a szépségét, minden csodáját a szülésnek. Sok boldogságot!
Lehet benne valami, bár azt mondják nincs két egyforma terhesség. Viszont, mivel a második babádat várod, így kevésbé leszel felkészületlen, hiszen már kb.tudod, mire számíthatsz. Ha nincs túl sok idõ két szülés között. lehetséges, hogy kevesebb vajúdással meglesz a baba. Bár mindez a pocilakótól is függ ám, hogy õ hogyan fekszik, a többi rész (placenta, köldökzsinór) hogyan helyezkedik a szülés alatt - szóval én ezt így biztosra nem merném állítani, hogy könnyebb, vagy sem! Ezt az adott pillanat adja! Nyugi! A baba bent nem marad! :) Én az elsõ szülésemnél azért bõgtem, meg paráztam, mert nem tudtam, mi vár rám, mi hogyan fog történni, a második szülésnél (5 évvel késõbb) azért bõgtem, paráztam, mert akkor már tudtam, hogy fájni fog. Nagylányommal megszenvedtem rendesen, este 18:30-másnap hajnal 4-ig, 2 órán keresztül tolófájásokkal. A picinél du.4 kor kezdõdtek a fájások, 19:55-kor megszületett kb 3 tolásra. :) Sutty! :) De ez nem általános! (ha spontán szülés lesz, és nem császár, kérd, hoy majdnem ülõ helyzetbe lehess a tolásnál, könnyebb, mert segít a gravitáció is)
en a lanyommal rendesen megszenvedtem szulesnel 18 oran at kinlodtam vajudtam, azt hittem sose szuletik meg, de bennem nem maradt rettenetes elmenykent hanem az eletem egyik legcsodalatosabb legszebb pillanatakent el a mai napig is es alig varomn mar hogy kistestvere szulessen:) 17 honapos kislany anyukaja
Nekem az elsõ 4 órát tartott-16 évvel ezelõtt-a második-6 hós a pici-2 órát.Mindkét szülésemrõl nagyon jó emlékeim vannak.
Sajnos ezt így nem lehet kijelenteni... Tudok több példát is, hogy így van, de sajnos ellenpéldát is. Mondjuk ez utóbbit úgy kell elképzelni, hogy barátnõm az elsõ babáját (kisfiú) szülésmegindítással 2 óra alatt megszülte úgy, hogy szinte csak a tolófájásokat érezte, másodjára a kislányával 12 órát vajúdott, harmadjára megint kisfiút szült szintén rekordidõ alatt. Szóval lehet, hogy a baba nemétõl is függ, bár igazából nekem még egyorvos vagy védõnõ se tudott arra választ adni, hogy ki és mitõl számíthat könnyû vagy nehéz szülésre... Drukkolok, hogy neked ezúttal könnyen sikerüljön! :) 35 hetes
Én elsõ babámat szültem 10 óra alatt. Szinte mukkanás nélkül maximálisan befelékoncentrálva. Mellettem üvöltött egy nõ, a második babájával. A dokim azt mondta, hogy a második szülésnél intenzívebbek a fájások. Hát nem tudom..kisfiam 7 hónapos...ha jön a tesó majd meglátom:)
Hát én kb.másfél órát vajúdtam ami iszonyat volt, aztán pik-pak kijött..ez 16éve volt a lányommal , most 37+3napos vagyok, nem tudom mi lesz a kisfiunkkal:)
Én az elsõvel 8 órát vajúdtam, 5év múlva a második 6 óra alatt lett meg, de sokkal fájdalmasabb volt mint az elsõ vajúdás.Mosz 33.hétben járok, és rettentõen félek én is.De eldöntöttem, hogy kérni fogom az EDA-t.Könnyû szülést kívánok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon remélem, hogy végre nekem is szép élmény marad. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!